Hirdetés
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
arty
veterán
Igen relatíve olcsók, persze mihez képest...amikor kijött a mini, az áráért tudtál venni egy C64-et, a maxi árazását nézve egy alapgép hozzá egy floppy emu is belefért, micro sd-ről meg lehet tolni a játékot, persze akkor nincs hdmi stb. Most itt a C64 mini black ha jól nézem ~35k árazással, ma ennyiből már csak egy nagyon jó állapotú C64-et lehet venni, és az sem lesz olcsóbb már.
Ismerem a beetetés témát, de tenni nem lehet ellene, vagy emulátorozik az ember vagy beruház egy ilyen cuccra, nekem a fehér géppel nincs bajom, és szerintem idővel lesz majd fekete is más konfigurációkban. Mivel az eredeti cartokat elfogadja, gyanítom hogy menni fognak az evercartok is, de maximum fél-egy éven belül az alin lesz ehhez is megoldás ha mégsem lenne kompatibilis.
Megvehetném az anniversary kiadást, nem könnyen de ki tudnám szorítani az árát, viszont nem vagyok akkora fanatikus, pedig beleszórtam némi aprót a Samurai Showdown és a King of Fightersbe is. A The C64-el is hasonlóan vagyok, nagyon jó cucc, de számomra túlárazott. Szerencsére bespájzoltam 4 eredeti gépet és két floppy meghajtót, és lemezeket is amíg nem volt horror az ára, meg van egy C16 is bár utóbbit ajándékba kaptam.
Persze van ps1-2-3, xbox og és 360 is. Érdemes addig bespájzolni ezekből is 1-2-őt amíg ki nem kopnak a piacról, és nem kezd el hatványozódni az értékük, szerintem csak idő kérdése, a ps1 minivel már elindult ez a vonal is. Szerintem.
Van mindenfele gépem, de c64em pont nincs, mert ..... töltési idők
Az olcso floppiemuk pedig nem elég kompatibilisek. A drágák meg... lassan odaérünk a C64 Ultimate árához, ahol ráadásul a commodore feltámasztóját is lehetne támogatni....
És bár szívesen megtenném, azért a közel 140ezres ár visszatart. -
snake1977
őstag
Azok a c64ek olcsobbak es utana "ingyen" uzemeltethetoek
Itt sajnos brutalis tovabbi koltsegekkel lehet szamolni, a jelenlegi tudasunk alapjan.....A 300 EUR kiadassal nekem az a bajom, hogy feher es hogy wireless az arcade stick
Amugy jo deal lenne, a Metal Slug a neogeo ikonikus jateka ...Amugy nagyon ures az arazas, a 200 EUR behuzza az embert, aztan persze rajossz, h az nem eleg, kell meg egy kontroller +50, memkartya +30, 1-2 jatek +80-160 ... es maris ottvagy, hogy 130-160ezer ft.
Tudjak jol, hogy ha retrocuccokkal akarod uzemeltetni, akkor meg ennel is sokkal tobbet koltenel ra, szoval ezek az extrak mondhatni "jolarazottak", de valojaban nem olcsok. Az alapgep + arcade stick olcso, ellenben - az a beetetes

Es nem tudod, hogy mennek-e benne az everdrivek, mvs adapterek, jatekok, mifele extra kepessegek lesznek a firmwareben (pl crt filter hdmin? felbontas?), milyen lesz az analog kimenet (md2 format? minoseg? felbontas?) ....
Az biztos, hogy soha az eletben egy pillanatig nem volt eselyem egy AES-re (de MVS-re se sok), es igy ELVBEN nagyon orulok a "kezdemenyezesnek" es folyamatosan agyalok rajta.
Igen relatíve olcsók, persze mihez képest...amikor kijött a mini, az áráért tudtál venni egy C64-et, a maxi árazását nézve egy alapgép hozzá egy floppy emu is belefért, micro sd-ről meg lehet tolni a játékot, persze akkor nincs hdmi stb. Most itt a C64 mini black ha jól nézem ~35k árazással, ma ennyiből már csak egy nagyon jó állapotú C64-et lehet venni, és az sem lesz olcsóbb már.
Ismerem a beetetés témát, de tenni nem lehet ellene, vagy emulátorozik az ember vagy beruház egy ilyen cuccra, nekem a fehér géppel nincs bajom, és szerintem idővel lesz majd fekete is más konfigurációkban. Mivel az eredeti cartokat elfogadja, gyanítom hogy menni fognak az evercartok is, de maximum fél-egy éven belül az alin lesz ehhez is megoldás ha mégsem lenne kompatibilis.
Megvehetném az anniversary kiadást, nem könnyen de ki tudnám szorítani az árát, viszont nem vagyok akkora fanatikus, pedig beleszórtam némi aprót a Samurai Showdown és a King of Fightersbe is. A The C64-el is hasonlóan vagyok, nagyon jó cucc, de számomra túlárazott. Szerencsére bespájzoltam 4 eredeti gépet és két floppy meghajtót, és lemezeket is amíg nem volt horror az ára, meg van egy C16 is bár utóbbit ajándékba kaptam.
Persze van ps1-2-3, xbox og és 360 is. Érdemes addig bespájzolni ezekből is 1-2-őt amíg ki nem kopnak a piacról, és nem kezd el hatványozódni az értékük, szerintem csak idő kérdése, a ps1 minivel már elindult ez a vonal is. Szerintem.
-
arty
veterán
Jól látod. Azok vannak nehéz helyzetben, 2 pad közé esve, akiknek se forrásuk/kaccsolatrendszerük eredeti hardvert beszerezni, sem nem elektronikásak, hogy lomokból, részekből építenének 1 működőt, de a fogyasztói struktúra, mint torkokon való lenyomás sem fekszik. Holott itt, meg ott kínálják magukat a lehetőségek,
fájópofátlan árakért cserébe. Mi az, ami elhozza, de még nem öli meg a retrót és mi az, ami már okafogyottá teszi. Boldogok az emuval megelégedők.
Aki elfelejtett együtt hullámozni a világ ritmusával, annak most eleve ott van az eredeti, fiatalkori szettje, csak le kell hozni a padlásról.te pl mennyiert tudnal magadnak venni egy MVS-t es hozza arcade sticket ?
kontrollereket? mvs cartokat?en csak ezeket ismerem: ebay, aliexpress....
atalakitott mvs.... 4-500 EUR es siman lehet h szart kapsz es/vagy meghal 1/2 even belul.
arcade stick.... 150-200 EUR es siman lehet h rendesen elhasznalodott a bele
metal slug mvs.... 150-250 EUR es lehet bootleget kapsz, de az mvs cartok amugyis eleg.... benan neznek ki, na
es ezt nyilvan tudja az "snk" is, eszerint araztak az aes plust.
-
totron
addikt
Itt sajnos brutalis tovabbi koltsegekkel lehet szamolni, a jelenlegi tudasunk alapjan.....A 300 EUR kiadassal nekem az a bajom, hogy feher es hogy wireless az arcade stick
Amugy jo deal lenne, a Metal Slug a neogeo ikonikus jateka ...Amugy nagyon ures az arazas, a 200 EUR behuzza az embert, aztan persze rajossz, h az nem eleg, kell meg egy kontroller +50, memkartya +30, 1-2 jatek +80-160 ... es maris ottvagy, hogy 130-160ezer ft.
Tudjak jol, hogy ha retrocuccokkal akarod uzemeltetni, akkor meg ennel is sokkal tobbet koltenel ra, szoval ezek az extrak mondhatni "jolarazottak", de valojaban nem olcsok. Az alapgep + arcade stick olcso, ellenben - az a beetetes

Es nem tudod, hogy mennek-e benne az everdrivek, mvs adapterek, jatekok, mifele extra kepessegek lesznek a firmwareben (pl crt filter hdmin? felbontas?), milyen lesz az analog kimenet (md2 format? minoseg? felbontas?) ....
Az biztos, hogy soha az eletben egy pillanatig nem volt eselyem egy AES-re (de MVS-re se sok), es igy ELVBEN nagyon orulok a "kezdemenyezesnek" es folyamatosan agyalok rajta.
Jól látod. Azok vannak nehéz helyzetben, 2 pad közé esve, akiknek se forrásuk/kaccsolatrendszerük eredeti hardvert beszerezni, sem nem elektronikásak, hogy lomokból, részekből építenének 1 működőt, de a fogyasztói struktúra, mint torkokon való lenyomás sem fekszik. Holott itt, meg ott kínálják magukat a lehetőségek,
fájópofátlan árakért cserébe. Mi az, ami elhozza, de még nem öli meg a retrót és mi az, ami már okafogyottá teszi. Boldogok az emuval megelégedők.
Aki elfelejtett együtt hullámozni a világ ritmusával, annak most eleve ott van az eredeti, fiatalkori szettje, csak le kell hozni a padlásról. -
arty
veterán
Részben jogos, ugyanakkor mennyi C64 tulaj rendelte elő a The C64-et, vagy épp vette meg a mini-maxi kiadást és ezek a The C64 kivételével köszönő viszonyban sincsenek az eredetivel.

Megnéztem az ebayes árakat, egy eredeti konzol 150k (~400€) + posta, és kontroller sincs hozzá, egy eredeti cart se kétfilléres, szóval aki az eredetit megengedheti magának, az ezt is meg fogja venni és ezt fogja nyúzni akár az eredeti játékaival.
A 300€ kiadásba meg ott egy Metal slug játék is, a konti is wireless lett, +1 fehér memória kártya, azért eléggé megérős az alapgéphez képest.
Na meg szerintem ehhez is lesz, ha még nincs (nem néztem utána), evercart.

-
snake1977
őstag
a "komoly" gyujto nem inkabb regi gepeket es jatekokat vesz ?
a tobbiek meg nem hiszem, h vegtelen penzt akarnak kolteni egy gepre, amibe egy cart "egy ezres" (EUR)
de meg a kinai multicart is tobbszaz EUR .....MVS2AES konverterek se olcsok, ahogyan az MVS cartok se .... nagyon elkotelezettnek kell itt lenni a "gyujtonek"

en inkabb megveszem(megvettem) az ACA NEO GEO kiadasokat ps4/5re, ketezeroccaze' - ha mar "birtokolni" szeretnem oket.... egy cart a polcra jo lenne, erdekessegkent, de akkor mar inkabb "eredeti", "regi".
szerk: jahogy 200 EUR az alapgep es abban az arcade stick is benne..... hmm
ajaj ....Részben jogos, ugyanakkor mennyi C64 tulaj rendelte elő a The C64-et, vagy épp vette meg a mini-maxi kiadást és ezek a The C64 kivételével köszönő viszonyban sincsenek az eredetivel.

Megnéztem az ebayes árakat, egy eredeti konzol 150k (~400€) + posta, és kontroller sincs hozzá, egy eredeti cart se kétfilléres, szóval aki az eredetit megengedheti magának, az ezt is meg fogja venni és ezt fogja nyúzni akár az eredeti játékaival.
A 300€ kiadásba meg ott egy Metal slug játék is, a konti is wireless lett, +1 fehér memória kártya, azért eléggé megérős az alapgéphez képest.
Na meg szerintem ehhez is lesz, ha még nincs (nem néztem utána), evercart.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
a tobbiek meg nem hiszem, h vegtelen penzt akarnak kolteni egy gepre, amibe egy cart "egy ezres" (EUR)
de meg a kinai multicart is tobbszaz EUR .....MVS2AES konverterek se olcsok, ahogyan az MVS cartok se .... nagyon elkotelezettnek kell itt lenni a "gyujtonek"

en inkabb megveszem(megvettem) az ACA NEO GEO kiadasokat ps4/5re, ketezeroccaze' - ha mar "birtokolni" szeretnem oket.... egy cart a polcra jo lenne, erdekessegkent, de akkor mar inkabb "eredeti", "regi".
ajaj ....Na ugye. Először olvassunk figyelmesen...
-
arty
veterán

ajaj .... -
snake1977
őstag
Not bad, not bad...az Anniversary kiadás tetszetős, egyáltalán nem lesz a vállalhatatlan az ára, a komoly gyűjtők körében népszerű lesz
pláne annak fényében amit a csomagban adnak, összeségében. -
zooly
aktív tag
Teljesen realisan van arazva, rengeteg munka+penz+kitartas mire egyaltalan eljut a gyartasig ilyen szuk reteget celzo termek, es maga a gyartas is draga.
-
Silenzio
addikt
Bocs, de Te (meg a többi méltatlankodó) megnézte a linkeket? Én rájuk kattintottam, látva a bődületes árkülönbözetet. Az alapgép 200 EUR, ami jóval olcsóbb, mint amit belinkeltél, ami, ha jól értem, csak egy kontroller.
A 900 eurós árhoz jár a cikkben említett összes cartridge, melynek összértéke 800 EUR. Szóval szerintem ezt nem gondoltad át.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Ha veszek egy ilyet és mellé belövöm a mame emulátort máris jobban járok minden téren."
Kivéve, ha nem emulációt akarsz, autentikus hardverrel karöltve. Amihez jelen esetben QoL fejlesztések is járnak.
Egyértelmű, hogy nem azok a célcsoport, akiknek a retrózás kimerül annyiban, hogy néha elindítanak valami emulátort.
Ennyiért ez egyáltalán nem tűnik rossznak, főleg annak a fényében, hogy anno mennyiért mentek ezek a gépek és játékok (meg most milyen áraik vannak...). Az volt a horror, nem ez. Csak egy kazetta többe került, mint egy SNES két gamepaddal és egy játékkal.
-
CzG001
tag
-
Silenzio
addikt
Nem a magyar pénztárcákra van szabva, és retrórajongó gyűjtőknek szánják. Szerintem így nézve tökmindegy, mennyit kérnek érte. Másrészt a fanság csúnya költekezésbe tud vinni. Kollégám a lábát törte, a lábadozás alatt felrakott valami online űrstratégiát, és néhány hét alatt több, mint egymillió Ft-ot beleölt. Az érték relatív.
-
Doratov
csendes tag
Az árat ne így nézzétek, hanem keressetek rá, hogy mennyibe kerül egy-egy ilyen dobozos, kazettás játék, ha egyáltalán kapható valahol. Ezek ilyen gyűjtői hóbort kiszolgálására készített, gondolom limitált példányszámban nyomott kiadások lesznek. Ha valakit a játékok érdekelnek, akkor gyakorlatilag mindet lehet máshol, akár hivatalosan másik konzolra portolt formában is játszani.
-
Egon
nagyúr
-
CzG001
tag
Azért a 80 euro/játék nagyon csúnya ár... Főleg, hogy sokat 40-50 perc alatt végig lehet játszani...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Hosszabb bemutatót kapott az új Fable
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Végre véglegesek az AV2 kodek specifikációi
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Mini-ITX
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- ÚJ! MSI CYBORG 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% i7-13620H 10Mag 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz HUN
- Thomson Neo HUN14C-4BK128 notebook (új, bontott csomagolás)
- Iphone 17 Pro 256 GB, Független USA. Esim. Új.
- Lenovo ThinkPad X13 i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD Win11 Pro Jó akku
- Garanciás Lenovo LOQ 15ARP9 Ryzen 7 7435HS, 16GB RAM, RTX 4050 105W kevesebb mint 3 napos használat
- iPhone 15 Plus 512GB Pink- 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5301
- AKCIÓ! 64GB Corsair Vengeance Black 6400Mhz DDR5 XMP memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 15 2025 M4 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkpadX13 Gen4 üzleti notebook - i5 1335U 16GB DDR5 256GB SSD Intel Iris XE W11
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Az olcso floppiemuk pedig nem elég kompatibilisek. A drágák meg... lassan odaérünk a C64 Ultimate árához, ahol ráadásul a commodore feltámasztóját is lehetne támogatni....

pláne annak fényében amit a csomagban adnak, összeségében.