Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
K astra az mi?
egy J astra könnyebb kivitelben? -
Richard!
addikt
Egy szavazat a KAstrára
-
newwave0507
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy 1.9 DCI Laguna ,.. hidegen, hideg időben kék a füst, de érdekes módon az olajat nem eszi, több ezer kilométer után is maxon van a nívóm. Kaptam kérdést, hogy milyen szagú a füst..? hát ma próbáltam megszimatolni, szerintem eléggé szúrós, csípős. -4 fokban is gombnyomásra indúl az autó, nem értem mi lehet a probléma, valaki tudna segíteni ? Köszönöm.
-
darál0w
Jómunkásember
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
stickermajom #22492 üzenetére
Lassított nettel ide nem tudom feltölteni, de átlagsebesség: 93.2, fogyi: 6.9.
-
stickermajom
addikt
válasz
szőröscica #22493 üzenetére
Az semmi gyakorlatilag akkor
Ha szembejönne most egy jó 330d Touring lehet elcserélném rá a mostanit
-
szőröscica
addikt
válasz
stickermajom #22492 üzenetére
7.5-8.5 között evett az 530d Touring, automata váltóval, 235-ös gumikkal, csomagokkal. 2 tonna mindig megvoltunk vele. Néha tetőbox is volt rajta. Tempomat 145-tel.
Országúton a 6 liter sem volt csoda.
-
szőröscica
addikt
-
-v-
addikt
válasz
szőröscica #22482 üzenetére
Ne mondd már a bangle jobban tetszik
Vagy csak azért nem kéne E46 mert túl régi?
Ahogy számolok engem pár évtizedig még amúgy sem fenyeget a probléma, hogy E90-et vegyek -
Qru
MODERÁTOR
3 BMW-t vezettem eddig. Ebből egy volt élvezetes (330Ci) a másik túl gyenge volt (116i) a harmadik meg túl erős (750i). Ami ugyan egyenesben olyat tol mint egy mozdony de az első kanyarban elvérzett.
Egyik sem váltott ki belőlem birtoklási vágyat. Na jó a 330Ci egy picit igen.
-
-v-
addikt
válasz
szőröscica #22480 üzenetére
E46-ról volt szó
-
-v-
addikt
válasz
EQMontoya #22475 üzenetére
Hát azért egy 325i, 330i, 330d se rossz
Ne értsd félre, fasza autó az IS, de ez egy típus, abból egy évjárat, egyetlen motorral és váltóval ...
Nem igazán alternatívája a bmw-nek, ha akkora szerencséd van, hogy épp jó neked az a méret, az a 150 ló kézi váltóval, akkor igen. -
-
Declare
őstag
Csaladban volt 316i, e46, uj autokent volt veve, 80+k km nel lett 1,5 millios baja 5 ev kora körül. Pontosan nem tudom mi volt, de ez volt a bmw markaszerviz ajanlata arra a hibara, hogy egyik reggel minden elöjel nelkül az auto nem indult el.
Aztan el lett vive (szep Magyarsaggal kifejezve
) egy szakszervizbe (nem markaszerviz, hanem bmw hez ertö emberhez, aki a markaszervizböl valt ki) es ö valami törede aron (1-2-300k huf azert az is volt), megcsinalta.
En imadom a bmw t es elfogult is vagyok, mert egyszerüen olyan jo beleülni, vezetni, mint (nekem) semmi mas auto
(marmint földi ember kategoriaban
) .....de ez akkor is verciki es nagyon gaz.....ettöl meg bmw forever, de ami teny az teny
-
Qru
MODERÁTOR
Hahu-n nézelődj, több cég is foglalkozik ilyennel. Többnyire 2 félét hoznak: a vízkárost meg a jégkárost. Nem kell bedőlni a mesének, ami patent az elmegy kint is, olyat nem hoznak be.
Az ugye alaptézis hogy borult és vízkáros autót tilos megvenni. Jégkáros kipofozható (enyém is az volt) azzal nincs gáz.Amúgy BMW-s haver is ezt mondta, hogy 2000 után folyamatosan romlik a megbízhatóságuk a bimmereknek ahogy egyre bonyolultabbak lettel/lesznek.
Szerviz tapasztalat annyi van személyesen, hogy uncsitesóm bimmere 120k km után megkotlott, az összes szervizt végig hívtuk a leghamarabb is 1 hét múlva kapott időpontot. Na most én agyérgörcsöt kapnék ha lerohad az autóm akkor 1 hétig várjak.Végül sikerült a megkotálstól számított 4 napra időpontot kapni. Debrecenben!!! Köszi...
Amúgy meg vicc, hogy egy 120k-t futott bimmeren 4 injektorból 3-at cserélni kelljen...
-
mdani01
aktív tag
válasz
tboy93 #22447 üzenetére
Accord fehérbe jöhet, mellé a S2000
Csak egyikre sincs egyenlőre cash..
Ketten szörnyethaltak a vasúti átjáróban
Traxx elintézte a kis Saxot..
-
Qru
MODERÁTOR
Igen, USA verda volt. Természetesen automata.
Néztem Mazda 6 2,5i-t is (szintén UDM) de az nem annyira tetszett.
Jó áron mennek és ha van megfelelő szakid aki kiszűri a vízkáros darabokat akkor van köztük tényleg jó vétel és komolyat lehet alkudni az árukból. Az alkatrész se para, ha esetleg kell vmi specifikus alkatrész 1 hét alatt itt van hozzá minden az usa-ból fillérekért. Amúgy meg max 1-2 apró alkatrész van ami eltér az itteniektől.
Az egyedül hátránya, hogy rádrohad ha már nem kell, mert eladni nem tudod annyira félnek tőle itthon.
-
-v-
addikt
E90 328i
Az csak észak amerikában volt. Vagy nálad direkt ez van becsípődve, hogy autót csak onnan?
Hát sokkal inkább van szerintem rendes szerviz bimmerhez ..
Nem tudom, ha egy jót veszel kevés km-rel (sokkal meg semmit nem vennék) akkor azért szerintem nincsenek ott bődületes megbízhatósági problémák, bár az igaz minél újabb annál szarabb autókat csinált a bmw .. de ha többet akarsz azt mindenképp kifizeted vagy itt vagy ott, mindegy melyik márkát veszed. -
Qru
MODERÁTOR
Azért van 2-3 szerviz itt pesten ahol nagyon vágják a témát de máshol tényleg csak pingvineznek.
Haha, egyszer majdnem elcsábultam egy E90 328i-re. De aztán a BMW-s haverom lebeszélt róla, hogy se rendes szerviztámogatás se megbízhatóság nincs szóval inkább nézzek vmi mást.
-
-v-
addikt
Hát nem tudom, 'szomnak se kéne már ilyen ritka autó, csak a pingvinező autószerelők jutnak eszembe róla, meg hogy senki nem ért hozzá .. na meg ez nem túl nagy merítés, hogy szökőévente találni egyet belőle.
mobile-n sincs most egyetlen kézi váltós H6 legacy se ..De sajnos az is automata váltós.
Meg 4 hengeres .. akkor már valami finom 6 hengeres szívó benzin hátulhajtós hármas
-
Qru
MODERÁTOR
A fórumon mennek itthon is finom darabok, amik igazán jók ki se kerülnek hahu-ra, elmennek "családon belül". Most árulnak pont egy 2010-es Lega 2.5GT-t, 260 lóerő gyárilag... De sajnos az is automata váltós.
mod:
Snoop-y: Az kimondottan jó! Havernak volt stinkeye WRX, azzal olyan 12-13-ból járt el kímélőben csak néha-néha elrúgva. Ami végülis nem rossz, de mivel abban a hengerfejhibás típusú 2,5-ös blokk volt eladta mielőtt beindult volna a pénzszivattyú. Okosan még időben kiszállt belőle.
-
De ezt csak erős idegzetűeknek!
-
TaaT
nagyúr
válasz
szőröscica #22441 üzenetére
Oh, nálunk ehhez nem kellet sicc, addig fetrengett a tetőn amíg elkezdett lecsúszni és akkor kivetette a horgonyokat
Így kellett volna megijeszteni
[link]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Skillet #22449 üzenetére
0-100 nem gond, 7,8 s a gyári adat de lendületből már nem májer mert relatíve nehéz és az awd miatt azért elég sok nyúlmókuci elvérzik.
Ha most vennék akkor egy 3.0 Legacy-ra beneveznék. Óvatosban az elvan 10 literből, az még a fájdalom küszöbön innen van. Kacérkodtam is eggyel, el is mentem már megnézni 2x de sajnos törve volt így nem éri meg azt az árat amit kérnek érte.
-
Declare
őstag
válasz
tboy93 #22445 üzenetére
Tök mind1 mit veszel, az atlag aljamagyar ugyis gyülölni fog. Nagy, terepjaro, akkor rohadj meg....mert ö 100 ezret keres, tehat nyilvan valo, hogy te lopsz....mashogy egyertelmü, hogy nem lehet
Lattad mar elöben az xc90 et?
minimum annyira hivalkodo, mint egy q7/x5. Nem veletlen volt anno a balatonsoundos hecc video sem, amikor egy xc90 el mentek el csajokat felszedni (444!)....ugyan ugy ugrottak befele, mint barmilyen bmw be vagy audiba.
-
Skillet
addikt
-
-
válasz
Skillet #22426 üzenetére
Az átlag emberben rossz érzést kelt egy x5-x6, kialakult róla egy sztereotípia, hogy bunkó k*csög béemvés, összelopta a vagyonát. Egy volvo-hoz ez nem társul annyira, persze simán lehet a való életben épp fordítva is a dolog
Ha cég vezetőként egy suvot akarnék, akkor ezerszer inkább egy xc90, az nem annyira hivalkodó mint egy böhöm bömös, cserébe elegáns (számomra legalábbis). Ha nem lennék full japán párti, akkor a volvo háza táján nézelődnék, az tuti
Itt ki a topikgazda?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
tomcsi23 #22436 üzenetére
Amúgy megkedveltem ezt a csalós vágent. Most már 190k van benne és tök patent, ha most vennék autót lehet beleugranék egy ilyenbe.
Lécci ezt a Subis pajtásaimnak ne reklámozd mert instant kitagadnak.
Morris: Hát a többi ember is így gondolja... Ősök Puntója 1 max 2 évet bír már csak (így is alig ment át a műszakin
) annak helyét fogja átvenni.
rvilike: Csak manuális. Az egy ősrégi buta automata váltó nem csak megöli a lelkét a kocsinak de sokat is zabál vele. Haver 2.0i Forijában az van idegesítően buta. 40-nél még 1-esben van a váltó...
-
szőröscica
addikt
Bármennyire utálod, ha macskák járják össze éjjel az autódat, ne ijessz rájuk, ha a motorháztetőn pihennek. Már a SICCCC kimondásának pillanatában éreztem, hogy ez rossz döntés volt: reggel pedig meggyőződhettem arról, hogy valóban kis karmaikat használták a lendületvételhez, így legalább 10 masszív karccal gazdagodtam.
Munez úr polírozhatja majd tavasszal.
-
norrberth
addikt
Qru én az Opel Astrára adom le szavazatomat.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Snoop-y #22432 üzenetére
Nem egy rakéta persze de nem tudtam lenyomni lendületből.
Ha tudnám se lennék hajlandó egy olyat tankolni.
De majd ha nyerek a lottón.
mod:
Amúgy most a 3.0 H6 Legákat nézegetem. Ahogy látom +1 litert kér csak az enyémhez képest. Az még éppen beleférne...
Olajcserén pont egy olyan volt előttem a subi szervizben, tulajjal dumcsiztam, azt mondja főként elővárosi közlekedéssel 9,3-9,6 körül eszik (és automata volt ráadásul).
-
Morris
veterán
Hozzájárulnék egy vote-tal azasztrához!
-
Declare
őstag
válasz
tboy93 #22424 üzenetére
Azert mondom, hogy megoszto
nekem kepeken nagyon tetszett...aztan elöben mar egyaltalan nem annyira. Az eleje hivalkodobb, mint egy audi/bmw....a hatulja meg nekem csak szimplan ronda
Biztonsag az mindig is vedjegye volt a volvonak, de nem hiszem, hogy olyan kimagasloan jobban ved, mint egy q7 pl, arrol nem beszelve, hogy teszteken motorikusan is alulmarad pl az audival szemben.
Szoval en tovabbra is azt mondom, hogy csecse az üveg valtogomb, de kb ennyi. szvsz persze
Az astra viszont minden teren nagyot lepett elöre, raadasul olyan extrakat emelt be, amik a kategoriaban egyediek...amiket irtam....pl meg egy mondeonak sincs olyan ülese, amit az astraba rendelhetsz....vagy led lampaja, arrol nem is beszelve, hogy az opel led matrix lampa, allitolag a legjobbak között van, mas brandekkel összehasonlitva is.
-
tomcsi23
veterán
Nehogymá' olyan nyerjen, amire nem jött tipp, szóval az esélytelenség nyugalmával: BMW 7 series.
-
Skillet
addikt
válasz
tboy93 #22424 üzenetére
Nézőpont kérdése. Nálam egyetlen bmw sem üti meg az irigységi mutatót
De amúgy tényleg ízlések és pofonok... én pl jelen esetben is 7 dobozt látok csúszni, szemben a széllel.
Egyik sem fogott meg.
Ellenben például egy is300h nem szar... szerintem (bár a motorválaszték vicc). De az is csak élőben. És csak bizonyos színek állnak neki jól. Pedig aki ismer, tudja, ritkán mondok olyat egy autóra, hogy na ez tetszik.
Hacsak nem a 90-es 2000-es évek vasairól van szóott tudnék válogatni.
-
runner 125
nagyúr
válasz
tboy93 #22424 üzenetére
Eddig szinte mindig népautó nyert. Hiába adnám oda én is szívem szerint valamelyik prémiumnak, a nagy átlag számára azok nem elérhető modellek, ezért sokkal kisebb eséllyel indulnak a "címért".
VAG botrány miatt megbeszéltük h a Skoda, Audi vonal felejtős, XC90-nel együtt a többi rétegmodell, egyedül az Astra marad. Nem kérdés a továbbiakban szerintem.
-
válasz
Declare #22422 üzenetére
Xc90, mert eloben nagyot ut, telepakoltak ezermillio biztonsagi kutyuvel, sajat toresteszteken brutalisat mutatott, TC is volt ott asszem, volt egy ilyen dombrol ugratos arokba erkezos teszt, nagyon kemeny mit ved az auto. Emellett elegans, nem kelti az emberekben az azonnali irigyseget mint mondjuk egy x5-x6. Nekem kene, melle pedig egy mx5 is johetne, az is nagyon egyben van, de nem erzem akkora bravurnak. Volvora teszem a voksom
Az opel szep, jo, de szamomra semmi extra nincs benne, "nem kulonleges", persze lehet pont ettol fog nyerni, mert a masik ketto retegmodell.
-
Declare
őstag
válasz
Snoop-y #22413 üzenetére
Szerintem inkabb olyasmi lehet, hogy a kategoriajaban, milyen helyet foglal el, miben több/jobb a vetelytarsainal, mennyit lepett elöre stb...ilyen teren is jol all az astra szenaja.
K astra: Jo arazasa van, oriasit lepett elöre, csomo uj fejlesztest pakoltak bele, allitolag az uj motorok is nagyon babak, olyan extrakat kinal, min a led matrix, masszazs üles, szellöztetessel stb....siman K astra eselyes szerintem is.
Xc90: nem erzem, hogy akar a q7, akar az x5 el szemben valami erdekeset mutatna fel...az üveg valtogombon kivül
, illetve a forma is megoszto.
A4: botrany miatt tuti kiesik, pedig eselyes lehetne siman.
Superb: megint csak kötödik azert a botranyhoz, kuka
Jaguar: valahogy nagyon reeg auto, kell hozza egy eleterzes szvsz.
Bmw: allitolag sokat lepett elöre minden teren, klassz extrakkal, eselyes lehet...de a k astra jobban.
mazda: hat ezen megelpödnek
-
lehella
senior tag
válasz
Skillet #22420 üzenetére
Vartát vettem másik két autóba az utóbbi években, de azok hagyományos benzinesek. Egy SilverDynamic 63Ah/610A már 24-ért van, jó lehetne, de:
Nem tudom eldönteni, hogy jó egy "hagyományos" akku és elég nézzem az Ah és az indítóáramot, vagy kimondott StartStop akkut nézzek? Például Banner PowerBull 63Ah/600A 21k vs Banner RunningBull 60Ah/560A 30k-ért de ez kimondott StartStop rendszerhez való és méretben ez fér be a motortérbe. -
lehella
senior tag
Sziasztok! Milyen akkumulátort javasoltok egy 2010-es 1.6 benzin Lancerhez? Startstop rendszerrel van megáldva. Gyárilag egy 62Ah akku van benne, de már gyengélkedik. Bannernél kinéztem egy 62Ah 600A akkut, 21 lenne, egyelőre jobb ötletem nincs
-
Kornel
veterán
Egy voks az XC90-re.
-
Snoop-y
veterán
Audi A4
- BMW 7-series
- Jaguar XE
- Mazda MX-5
- Opel Astra
- Skoda Superb
- Volvo XC90Hmm de ezek egy kategoria? Vagy mi? Viccess lenne ha az Opel Astra nyerne. Pakolhatnak abba akarmit de szerintem nem versenykepes a listaban szereplo autokkal.
Kb ahany auto annyi kategoriaMondjuk ezek az ev autos dijak is kb ki fizet tobbet a bizottsagnak jatek.
Egyik evben a subaru csokolade blokkra epulo megoldasa (EJ257) volt az ev motorja ami gyari allapotban valo uzemeleskor is csoda ha megeri a 100.000 kilometert hengerfejesedes nelkul...
-
gerii
addikt
TC-s térkép szar, pl Szolnokon csak 1 van, a többi térfigyelő. Az Origo-s cikkben pontosabb volt.
A videót megnézve elég durva miket tud, és hogy ilyen könnyen beállíthatják az élőképen mit figyeljen.
Bár jobban örülnék ha az utat amin van csinálnák inkább meg a benzinem adójából, a duplavályús sávok nem túl finomak esőben, főleg ha a szembejövő miatt valakinek bele kell mennie. -
pocokxx
Közösségépítő
Szerintem is az Astra lesz az év autója.
-
kaszaking
tag
Az év autójának én az Audi A4-et szavazom meg
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
runner 125 #22401 üzenetére
Ez a K Opel nagy mákja.
tresh: Még jó, hogy nem csigát ígérem a nyerteseknek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Óra topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Jövedelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest