- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
EQMontoya #20197 üzenetére
Szerintem holnap próbálok lőni pár képet. Nézegettem a Mobile.de -s hirdetéseket, és meglepően nagy a szórás. 1800ért olyan van a lista elején ami gyk határ sz@rrá van rohadva, de olyan 12k€s is van aminek a teljes beltere még felújításra szorul, nem is kicsit. Érdekes lesz.
(#20198) MunezXBK : mert barátomnak van kettő a pincéjében és mondja hogy próbáljuk meg eladni, de ő 10k€t akar a kettőért. Pedig csak az egyik papírjai vannak meg.
-
Mit gondoltok, 2 db, restaurálási alap NSU sport Prinz, mennyit érhet összesen 3 motorral, egy teljes autóra való üveggarnitúrával, az egyiken ép krómozott részekkel? Az egyik body már lakatolva van. A belterüket nem láttam, mert minden szar beléjük volt hányva, így nem tudom mennyire hiányos.
-
roberto211
őstag
Sose értem,hogy pár unatkozó embernek miért kell állandóan hasonlítgatni a 2 motort. [link]
Japokat szeretem én is de mi értelme van hasonlítgatni..... Teljesen más a két motor... Felhasználástól és egyéntől függ,hogy ki melyiket és milyen motorkarakterisztikát pártol..
-
-
trassher
addikt
Új alvázszámot kaptam és ezzel kapcsolatban a kérdésem, hogy kell e ezt valamilyen formában jeleznem a biztosítóm felé?
-
válasz
Skillet #20186 üzenetére
Egy haverom-haverja frissen fényezett autóval kiment egy autós találkozóra és benevezett egy ilyen csajos autó mosásra. A csaj fetrengett fél órát az autón és közben faszántosan szétkaristolta a köldök piercingjével a fél autót. A srác majdnem gutaütést kapott amikor meglátta a mosás után a gépet.
-
-
Lakcím változás után kell új forgalmi? A tulajdonos címe rajta van a papíron, csak azért kérdem...
-
-
-
Hollandba mennyi tömény italt lehet kivinni? Én olyant találtam róla, hogy fejenként 10 litert de kicsit soknak tartom.
-
tomiii.
aktív tag
válasz
McSzaby #20142 üzenetére
Szerintem csak így hobbi kepzesre ez eleg sok ar, plusz a 2 felev is eleg keves. Szerintem is mashogy kezd. Haverokkal szereles a legegyszerubb, en is informatikus voltam mikor megakartam tanulni legalabb kereket cserelni...
Fogtam az autot es nekialltam az egyszerubb dolgoknak, majd szepen fokozatosan a nehezebbekhez. A vegen otthagytam az infos fosulit szereztem egy szakmat es most gepeszmernoknek tanulok hetvegente meg autokkal foglalkozom. Esetleg ennyi penzbol vegyel szerszamokat, ha nincs semmid, olyan 100k-bol az altalanosokat megtudod venni es lehet haladni, olvass az autok mukodeserol konyveket, sot..ha van hely vegyel valami lepukkant szart szedd szet lepesenkent, majd ossze. Egyszerubb dolgoktol a bonyolutabbak ig. Ennyibol mar egy alap jatszos csuzpszkaos verda js kijon, majd eladod a picsaba, ha mar kiokosodtal
De nem az elmeleti dolgok a lenyegek, hanem a gyakorlat es ott latod, hogy mit nem tudsz es annak utananezel.
-
roberto211
őstag
válasz
h1ght3chzor #20168 üzenetére
Fhuu.
Megírjátok a kétnyelvű adásvételit azaz italiano és ungáriséét!!4 Ezután az a menet amit bitpork leírt nem rég
Lényeg ha nem lett még forgalomba helyezve akkor nem kell eredetvizsga de inkább mond annak aki eladja h csinalja meg helyetted valamennyiért és akkor gyorsan kész van..
Írsz egy meghatalmazast neki es te csak a kulcsot meg forgalmit veszed át..
-
norrberth
addikt
Ki melyik autót fogadná el? [link]
-
Gergőke88
addikt
válasz
h1ght3chzor #20164 üzenetére
elviszed vele.
ha rendben van fizetesz es alairod a szerzodest... -
MunezXBK
nagyúr
válasz
h1ght3chzor #20161 üzenetére
Ugyanúgy kell rá eredetvizsga.
De ahogy látom, full nem vagy képben még magyar autó adás-vételével sem, miért akarsz külföldit?
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
bitpork #20158 üzenetére
Magán szemelytol veszem a kocsit. Honnan tudjam egyébként, hogy nem lopott a jármű?!
Amit a magánszeméllyel kotok szerződés abban csak a kocsi arat kell írni amiben megállapodunk?
A többit elvileg intézhetem én is. De egyébként átadom egy neppernek, akivel akkor nem csak az átírás költségeiről írjak, hanem + az autó vételára is szerepeljen? -
törölt tag
-
válasz
h1ght3chzor #20157 üzenetére
Nekem a Szlovák kocsihoz Szlovák/Magyar kellett. Uh kérdezd meg honnan az autó, és olyan kell.
Az adásvételi szerződés a kinti vételi árat tartalmazza majd ha nem az itthoni kereskedőtől veszed. (A P rendszám nem jelenti automatikusan h nincs magyar forgalmija a kocsinak, csak azt hogy passziválta a kereskedő h ne kelljen neki fizetni. Szóval ezt kell tisztázni.) Ha aszongya külföldi, akkor kell írni egy megbízást is a neppernek hogy intézze a mindent. Azon kell szerepelnie egy összegnek amit átadsz a vám+regadóra. Ide azt az összeget vezessétek fel, hogy a gépkocsi vételára xFt ami tartalmazza a magyar forgalomba helyezés minden költségét. -
válasz
h1ght3chzor #20154 üzenetére
Megírjátok az adásvételit, a nepper elviszi a kocsit a Vámhoz, ahol megállapítják a fizetendő költséget, kapsz egy ideiglenes vpid számot az importra, utána NKH műszaki lap, soron kívüli szemle (a kinti vizsga honosítása v új műszaki), és az itt kapott papperral lehet menni a rendszámért.
Kis profizmussal 1 nap ügyintézés de az NKHnál sorban állásra készülj. 8k extra pézért adnak nem 2 hétre előre időpontot.
Megegyeztetek az eladóval hogy a vételár tartalmazza-e a magyar forgalomba helyezés költségeit?(#20153) roberto211 : Mozaik vagy bármelyik megyei NKH bázis.
-
roberto211
őstag
válasz
h1ght3chzor #20154 üzenetére
Adás vételi előtt,hogy akarod vizsgáztatni? Utána.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
roberto211 #20153 üzenetére
De most azt adás-vételi előtt kell, vagy utána?
-
roberto211
őstag
válasz
bitpork #20150 üzenetére
Szerintem akitől veszi nem ma vette.
Biztos megoldják..
Mondjuk kereskedők-nepperek általában mind magyar rendszámmal adják el (ugye szeretnek játszani két adásvételivel) .... Anno nekem is csak egy kinti adás vételit kellett aláírnom másnap meg rajta volt már a rendszám..
#20152) h1ght3chzor : Csak nkh nál vizsgáztathatod a külföldit ami talán talán a mozaik utca
Ha már magyar utána mehet mindenhol a vizsga..
-
válasz
roberto211 #20149 üzenetére
Jól emlékszel. Ha P-s a rendszám, akkor az nincs itthon forgalomba helyezve. Csak úgy szabad megvenni ha vizsgával és magyar rendszámmal adják át, vagy a külföldi tulajt el kell érni.
-
roberto211
őstag
válasz
h1ght3chzor #20148 üzenetére
Maximum a p rendszám van a cég nevén..
Kétnyelvű adás-vételi kell ha jól emlékszem..
-
h1ght3chzor
őstag
Az itt található adás-vételi szerződés megfelelő?
Külföldi kocsit vennék, de most P-s rendszámmal van egy cég nevén.
-
Buster17
addikt
Hol olcsóak a gumik? Hol érdemes venni/rendelni?
-
roberto211
őstag
válasz
Skillet #20144 üzenetére
" de semmi sem ragadt rám"
Még a gépelemek óráról az eutektoidos oldat kialakulását se jegyezted meg ?
Anno voltam pár napot Bánkiban aztán ez a szó megmaradt.
Netán a vaskarbid kialakulás?
Nem tudom akkoriban ki tanított, mikor én voltam ott pár napot akkor a Kéri oktatta a gépelemek és a technológiát..
-
Skillet
addikt
válasz
McSzaby #20142 üzenetére
szerintem... nem tudom
én anno a bánkiban végeztem el a két évet, utána a technikumot (+1 év), de semmi sem ragadt rám, a gyakorlati órákon sem. kizárólag a külsős helyeken összeszedett gyakorlat számított. ha érdekel a dolog, akkor máshonnan szívd magadba a tudást. haverokkal, ismerősökkel közös bütykölés pl.
olvass sokat a neten, szerelgesd az autódat, motorodat... de ne fizess be ilyen összeget... szerintem!! aztán lehet jön valaki, aki okosabb és mást mond. -
roberto211
őstag
válasz
tboy93 #20131 üzenetére
Megvan már, köszi.
Ajtóoszlop borítás mögötti résznél volt.. De mire kézikönyv nélkül megtaláltam a sötétbe,melyik bizti ment ki azon a kis helyen szerintem az összes rizsszemű csuklott.
Renaultba kormány alatt balra volt egy kis "ajtó" határozottan lepattintottad és ott volt minden... Még nem is kellett ott nyomorogni a pedálok mellett.. Ennél meg...
-
EQMontoya
veterán
válasz
BLeP_i #20138 üzenetére
Meglepetéseket okozhat, bár ilyen szempontból egy gyenge, elsőkerekes autónál kevéssé kell aggódni.
Egy erősebb összkerekesnél pl. egy kanyar közepén, tartott gáz mellett kiugró fokozat igen vicces dolgokat tudna okozni. Azt az ívet a legkacifántosabb erdei sikló is megirigyelné.
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
jelenleg informatikus vagyok, de másik nagy szenvedélyem az autók.Mivel amúgy is gondoltam egy 2. szakmára így arra gondoltam, hogy elmegyek egy esti autószerelői képzésre, amit hétvégenként végeznék el. Az egyetlen dolog, ami kicsit csípi a bőrömet, hogy 380 000 a képzés 2 félévre. Ez ugye 190/félév, ami amúgy nem sok ha a jelenlegi oktatási rendszert nézzük, de csak "hobbi szakmának" azért elég sok.
Az Oktáv képzése lenne ez a képzés. Szerintetek -mint hozzáértő emberek - megéri a képzés a pénzt? Kihangsúlyozom, hogy az informatikából akarok megélni, nem fogok/akarok váltani. Ezt a képzést hobbiból akarom megcsinálni, tehát nem pénzkeresés lenne a célja. Itt a kérdés nem az, hogy egy hobbi megér-e ennyi pénzt, mert azt mindenki maga dönti el, inkább az, hogy ez a fajta képzés ad-e olyan tudást, amivel egyedül kimerek cserélni egy alkatrészt a kocsimon.
Véleményetek?
-
BLeP_i
tag
Sziasztok!
Van egy 2005-ös Chevy Kalos-om (1,2 benzin). Időnként előfordul, hogy 5-ösben, ha határozottabban adok gázt, kiugrik a váltó üresbe.
Tudjátok, mi lehet ennek az oka?Köszi!
-
válasz
roberto211 #20130 üzenetére
Pedig ott van az, a kormany alatt bal oldalt, alul. Le kell pattintani valami muanyagot es ott lesznek a biztik, en is basztattam anno, sajna kepet nem tudok mutatni.
-
roberto211
őstag
Swift II-nél merre van a belső biztosítéktábla,nem tudjátok? Elvileg kormánytól balra lennt kéne lenni, levettem a burkolatot de sehol semmi..
-
EQMontoya
veterán
válasz
zoo8800 #20124 üzenetére
Arra próbáltam célozni, hogy 40.000km egy mai autónak semmi, tehát semmilyen következtetést nem lehet az alapján levonni, hogy ennyi alatt nem állt meg. Nagy baj volna, ha megállt volna, az a normális, hogy nem áll meg.
Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy az E46 rossz, mert nem az, és még szép is, csak arra célzok, hogy a fentebbi állítás kb. azzal volt egyenértékű, hogy "gurul". Ezt pedig azért elvárjuk tőle, valljuk meg.
-
-
EQMontoya
veterán
-
lorcsi
veterán
mostani penny-s újságban 3 indítókábelt is betettek
600-900-1k értékben
120A-200A-300Avan oylan amit érdemes ezekből megvenni?
normál személy autóhoz.. -
Skillet
addikt
válasz
MunezXBK #20113 üzenetére
És akkor az céges... kellemetlen, mert nyűg az egész, de egy telefon, mennek majd érted és meg lesz oldva. De egy átlag autós mit tud csinálni?
Már a lakóhelyedhez közel is gáz, ha megáll a vas, de az ember valahogy kevésbé parázik be, majd elhúz egy ismerős a szerelődhöz. De távol otthonról... na az már egy más történet.
És ezzel az assistance-szal együtt is úgy vagyok vele, hogy biztos király, de inkább soha ne kelljen használni! -
Richard!
addikt
Fogalmam sincs, nem értek az autókhoz. Csak beleülök és használom. Ha baja volt elvittem a szervizbe és csókolom. Szóval ilyen keretszkérdéseket ne tegyetek fel
Jelenleg a lakóhelyemtől 250, Győrtől 359 km-re van. De inkább hazavitetem, mert itt horron árn dolgoznak /min 55€/óra
Most írtam több tréleresnek, egyelőre várom a válaszukat.
Amúgy a vicc az egészben az, hogy ezen a héten akartam kötni ADAC-ot. 80€/év -
Skillet
addikt
válasz
Richard! #20107 üzenetére
Tudom, hogy ez utólag csak okoskodásnak tűnik, pedig nem az, csak egy tipp a jövőre.
Én mindig kb ugyanilyen sztoriktól rettegtem, mint ami most veled megesett.
Valahol a pályán (lehetőleg minél messzebb itthonról) egyszer csak megkotlik a vas. Brrrrr.
Röviden: április elején van a kötelezőm évfordulója, akkor hozzácsaptunk egy assistance szolgáltatást is, hogy legalább emiatt ne kelljen többet parázni. Van úgy is elég más, ami miatt kell
Valami 2-3e ft volt egy évre. Biztos, hogy jövőre is megrendelem. -
Richard!
addikt
Pénteken este, Németorszából hazafele jövet az osztrák pályán a dugóban megállt alattam a technika (Focus ll 1.6 benzin)
Olyan volt, mintha kifogyott volna belőle a benzin. Pedig még volt benne legalább 10l.
Kitoltuk egy SOS öbölbe, mert nem indult el. Ott nyomtunk egy gombot, küldtek egy szervizautót, a helyszínen nem tudta megcsinálni,beletolt 5 liter benzint, de semmi. Bevontatott egy kisvárosba, ( ~10km/135€, 5 l benzin 11€)
Tegnap nekiálltak, de máig nem tudják, hogy mi a baja és sajnos csak minimum 2 hét múlva tudnának nekiállni jobban átnézni. Hétvégén hazavitetem Magyarországra. Talán a magyar szakik okosabbak. Illetve olcsóbbak is.Esetleg valakit nem tudnátok, aki a hazaszállításban tudna segíteni?
-
aero.
veterán
válasz
szőröscica #20098 üzenetére
Az szép, nem gondoltam hogy ennyire besűrűsödik, még a 0-s is egy hígabb méz szintjén van.
-
-
Veron
addikt
Sziasztok!
erre tudnátok mondani valamit?
köszi! -
-
kaszaking
tag
Köszönöm a segítséget. Jó tudni hogy a 120A az nem 120Ah
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest