Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
máyköl
veterán
válasz
gago1975 #86904 üzenetére
Szia
A tv választás azóta sem dőlt el még, az uj670 is nagyon szimpatikus, de találtam uj634 -est pár naposan nem rossz árban: [link]Valóban tudom még regisztrálni az 5 év garanciáért?
Valamint egy másik, teljesen más tv kissé megtörte a lendületet. Ha valami miatt hajlandö lennék lejjebb adni a méretből, az az oled. Erről a tv -ről mi a vélemény? Bár a ps4 pro miatt a 4k eléggé hiányozna...
Köszönöm előre is!
-
gago1975
őstag
válasz
Márton #87055 üzenetére
Szia.
Csak egy-két megjegyzés.
Az LG 2016-ban befejezte a 3D tv-k gyártását.
Az ok: mert a FHD-tv-n a 3D nem volt jó minőségű megközelítőleg 1024x768 felbontású volt, 4K nál pedig valahol a 1080p-hez közeli felbontásban jelenítette meg a képet.Egyetlenegy TV volt ami 4k ban tudott 3D-t megjeleníteni és azt is szemüveg nélkül. Az pedig a Toshiba 55LZ2-es volt. 8000 euro 2,5M forint volt 2011-ben.
Azért látsz egy-két 3D mkv-t fent "Torr"-oldalakon mert azok akik ezzel foglalkoznak, azok még gondolnak a hozzád hasonló 3D fan-okra de már nem sokáig.
Már nem is nagyon tudsz hozzájutni 3D-s tv-hez, csak valami elfekvő db lehet valahol egy eldugott boltban és az is a 2016-os UH sorozat (UH7707, UH8507) lesz.
Vagy itt: [link] de ezt nem tudom mennyire használt és ez csak 49"-os.Én személy szerint nem bírtam a 3D-t, a HDR10-nek valamint a Dolby Vision-nak több értelmét látom.
De jön majd a 8K-s tv és a VR tv. -
gago1975
őstag
válasz
kmate07 #87063 üzenetére
Szia.
Én nem vagyok ilyen hangprojektor fan mert én külön házimozi erősítőt használok, de szerintem ha egy ilyet [link] bevállalsz akkor valahol egy "viszonylag normális" (na nem egy igazi házimozi) enyhén mesterkélt hangot kapsz.
Az ára se vészes. https://hangprojektor.arukereso.hu/lg/sj4-2-1-p366379447/
Ahogy látom ez tudja a DD5.1, DTS, hangokat kezelni.
Tudod optikán vagy BT-n is csatlakoztatni a tv-dhez.
A Magic Remote-al tudod használni.Semmi más alternatíva nincs mivel se az optikai se a HDMi-n keresztül érkező hangok erősítő nélkül nem állíthatók, RCA-ból meg csak bemenet van.
-
gago1975
őstag
válasz
#52931072 #87049 üzenetére
Szia.
Na látod ezzel most viszont vitatkoznék.
Akkor csak, hogy tegyük tisztába a dolgokat. Mennyi a 4K HDR10 TrueHD BT.2020-as mkv fájl bitrátája?
Transformers 5 The Last Knight: 62,1Mbit/sec.
Now You Se Me 2: 69,6Mbit/sec
Deepwater Horizon: 76,2Mbit/sec.A 1080p-s nagyon jó minőségű mkv filmek bitrate-ja:
The Hateful Eight: 35,84Mbit/sec
Logan: 23,14Mbit/sec
John Wick2: 28,8Mbit/sec
Terminator Genesis: 24,6Mbit/secAkkor Hol elég a 13Mbit/sec?
Nekem van 1 Seagate expansion 2TB-os USB3.0-as, 1 Samsung 1TB-os USB3.0-ás külső hdd-m amikről tökéletesen olvassa a 4K HRD10-BT2020-as mkv-kat az LG UJ670v aminek csak 2db USB2.0 csatlakozója van.
Kiemelném, hogy ugyanezen a 670v-s LG-n az Asus külső 500gb-os hdd-vel még a 1080p-vel sem tudom használni. Döcög, laggol.
Csak érdekesség kép:
Asus pn250 500gb hdd usb2.0 Operating at USB 2.0 Speed: Read 35.5MB/s Write 36.2MB/s Mixed 26.8MB/s
Samsung M2 Portable 3 1TB Operating at USB 3.0 Speed: Read 119.8MB/s Write 101.9MB/s Mixed 108,8MB/s
Seagate expansion 2Tb Operating at USB 3.0 Speed Read 131.8MB/s Write 137.9MB/s Mixed 117,9MB/sTeszt: Userbenchmarkt a saját gamer laptop-on aminek csak 4db USB3.0-ás csatlakozója van.
A saját gépem egy Asus Rog G751JT I7-es 16Gb ram. -
faterson
csendes tag
válasz
scream24 #87083 üzenetére
Na, végre megy.
A következőket csináltam:
- formáztam pc-én a FAT pendrive-ot NTFS-re, próba, simán megy
- formáztam pc-én az NTFS külső vinyót újra NTFS-re, próba, semmi, ugyanúgy nem megy
- formáztam a TV-én a külső vinyót, és megy, viszi a 15 gigás filmet is
Nem tudom, hogy mi volt ez, de most fasza :-)
-
atee
őstag
válasz
Leslie1966 #87086 üzenetére
Ja, hogy megszokás! Akkor teljesen érthető! És biztos vagyok benne, hogy valóban jó. Csak a jelenlegi ára nekem nem éri meg! Amikor tulajodnképpen pluszt nem is ad.
-
sinick
senior tag
válasz
Leslie1966 #87030 üzenetére
Köszi. Jónak tűnik. (Bár lehet, hogy a serviio is jó volt, csak a tévén rossz helyen kereste)
-
scream24
senior tag
válasz
kmate07 #87085 üzenetére
Szvsz nem fog működni.
Nem tudom milyen szetted van, de itt az erősítő a lényeg s nem a hangfalak. Ebből adódóan olyan erősítőt kellene vásárolni amely rendelkezik hdmi arc csatlakozóval. De még ez sem 100% garancia a hibátlan működésre. Ráadásul amennyire tudom csak a tömörített hangformátumot támogatja ez a szabvány, tehát a
Dolby TrueHD-t vagy a DTS HD Master Audiót nem.Azt majd az eARC támogatja majd valamikor. -
Leslie1966
senior tag
Én is használom a mobilos alkalmazást, de az előző tv-t is magic távirányítóval használtam-LA620s- és megszoktam. Szerintem alapból ezt kellene hozzá adni. Sötétben a legjobb, mert elég a kurzort használni és a középső görgető gombot. Gyorsabb a használata mint a hagyományos távirányítóé.
-
kmate07
csendes tag
-
scream24
senior tag
válasz
faterson #87070 üzenetére
Akkor mégis csak valami a formázással lesz. Nekem ugyan LG 49UJ6307 a pendrive-ok és a külső hdd is ntfs-re van formázva. Gond egy szál sem, egyből felismerte. Ezért sem értem a dolgot.
(#87082) kmate07
Egy Sony SBH20 bt nagyon jól működik. Gyorsan felismeri, csatlakozik. Veszel pl egy ilyet, vagy hasonlót s megoldódik a problémád. Gondolom otthon meg hentereg egy 3.5" Jack - 2x RCA átalakító kábel s kész is. Tökéletesen tudod vezérelni a tv távval a hangot.
-
kmate07
csendes tag
válasz
dudzsi #87079 üzenetére
Szia.
Köszönöm a segítséget. Reméltem, hogy megoldható valahogy.
Bármi más megoldás, hogy a TV távirányítójáról szabályozzam a hangerőt?
Milyen hangfalat vegyek? Vagy min keresztül csatlakoztassam?
Az azért rohadtul vállalhatatlan, hogy csak egy tucat távirányítóval tudjak filmet nézni, mert mindegyik mást irányít. Főleg, hogy ehhez a hangfalszetthez nincs is távirányító. Szaladgáljon és állítgassa a hangerőt akinek 6 anyja van... -
Tompie
őstag
Sziasztok!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy az LG 49sj810v már kifutó modell?, mert elég kevés helyen kapni, sőőőt.
Most majd 2018-ban már jönnek az új modellek és ezért? Illetve lehet tudni akkor, hogy mi lesz ennek a modellnek az utódja?
Köszönöm
-
dudzsi
tag
-
-
atee
őstag
válasz
Leslie1966 #87052 üzenetére
Néztem én is tegnap, de mi az mi megér ezen 15 ezret?
Simán elég az egyszerű. Illetve én sötétben szivesebben irányítom mobilról mert nem kell kitapogatni a gombokat -
Márton
nagyúr
válasz
#52931072 #87071 üzenetére
" A HDR meg a dolby vision csak akkor játszik, ha olyan anyagot nézel."
Igen, és akkor itt jön az eredeti kérdésem, hogy ez olyan többletet ad-e látványban mint anno a 3D?
Megvan-e az a bizsergő érzés, mikor az ember betesz egy HDR filmet, hogy na itt most aztán vizuális csodában lesz részem, megérte a többletkiadást, vagy általában csak legyint, mert nagyobb a füstje mint a lángja és bőven el lehet lenni nélküle is? Erre várok őszinte véleményt attól, aki már egy ideje nézeget hdr filmeket. -
faterson
csendes tag
válasz
#52931072 #87074 üzenetére
Igen, semmi gond vele laptopnál. Olvasgattam közben netetn, és sok helyen írják, hogy nem ismeri fel a tv-jük a külső vinyót, és sok esetben az ntfs a probléma.
Ha exfatra formázom akkor tudom használni a nagy 15-16 gigás filmeket ill. a laptop továbbra is tudja majd olvasni?
-
szasanyi
félisten
No, ma voltam a helyi LG márkaszervizben. Sérelmeztem, hogy 42LF652V 2 éves és 3 hónapos tévémnek meghibásodott a távvezérlője. Nagyon sajnálják, vegyek másikat.
A lényeg: a gyári távvezérlője 7.500 HUF míg rendelhető a hozzá való MagicMotion MR600 is 16.000 HUF-ért. Mondtam, hogy azt nyugodtan tartsák meg.Viszont ha vkinek kell és hajlandó ilyen összeget kifizetni érte, akkor jó ha tudja és akár rendelhet is.
-
törölt tag
válasz
Márton #87068 üzenetére
Szerintem az uh-s a jobb választás. A HDR meg a dolby vision csak akkor játszik, ha olyan anyagot nézel. Viszont csak újabb széria és a webos 3.0 is jobb, mint ami az uf szériában van. Ha kettő közül kellene választanom, az uh8507-est venném. Ahogy néztem a hangja is magasan jobb.
-
-
stemplar07
őstag
Mindenkinek sok szerencsét az LG tv-k hez én kiszálltam (nem kis bukóval..) az LG 65SJ850V-ből ,
Ez a Nanocell technológia szerintem nem jött össze , a gyönyörű képminőséghez semmi kétség, csak(!) ne egy világos nappaliban legyen a készülék ... és ne(!) legyenek sötét jelenetek,mert ha a helyi sötétítés off akkor ,,szürke 50 árnyalata,,van fekete helyett, és ha a dimming ,,on,, akkor pedig átvilágít sávosan még a szélesvásznú filmek fekete szegélyein is vertikálisan ..
Kontraszt arány egyszerűen katasztrófa .. ha a fényerőt feltekerem, kiszürkül , minden baja lesz , á, nem is folytatom ...aki ilyen készüléket szeretne ,,háát nagy kompromisszumokkal merném csak ajánlani , sötét szoba, de akkor már ennyiért 4k projetort lehet venni .. egyszerűen nem is értem az LG-t ((Az Oled az más, de árban is..)) -
kmate07
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy LG 43 UJ701V készüléket. Ezt össze szerettem volna kötni a meglévő hanfalammal (Logitech Z623), de a TV-n csak optikai kimenet van, a hangfalon pedig csak analóg bemenet.
A probléma megoldására vásároltam egy Digital Analog Convertert, amivel sikerült is összekötni, működik, de a hangerőt nem tudom szabályozni a TV távirányítójával.
Hogy oldható meg, hogy a TV-ről szabályozzam a hangerőt?Ahogy utánaolvastam az optikai kimenetnél ez nem megoldható.
Viszont találtam olyat, hogy a HDMI (HDMI ARC) is visz hangot. Ehhez elvileg létezik olyan átalakító, ami ebből leválasztja a hangot és van analóg kimenete is.
Egy ilyen átalakító használatával megoldható lenne, hogy a távirányítóról szabályozzam a hangerőt?
(Esetleg tudtok ilyet valahonnan jó áron?)
Bármi más megoldás? Vagy így nem megoldható?
Akkor milyen hangfalat vegyek amivel igen?
Előre is köszi a segítséget. -
törölt tag
válasz
Márton #87060 üzenetére
Gondolom az edge led háttérvilágítás miatt választod az uf szériát, kicsivel a 850v tűnik jobbnak, gondolom ez a drágább is. Ezek nem támogatják a hdr-t, legalábbis nem találtam erre utaló jelet. tutira szép képe van mindkettőnek.
Nekem uj szériás van, az direct ledes, van hdr10 támogatás, a webos3,5 sirály. -
scream24
senior tag
válasz
faterson #87057 üzenetére
Ez hülyeség. A fájlrendszer biztosan jó. De milyen a hdd? 2.0, 3.0? Szinte biztosan a már mások által is említett tápellátás lehet a probléma. Ha van otthon Y usb kábel , próbáld ki, szinte biztosan működni fog.
(#87028) Dave567 Egész pontosan, mint az ilyen hozzászólások!
-
Márton
nagyúr
Őszinte véleményt kérnék 3D és HDR témában.
Akinek van/volt 3D tv-je és tetszett is neki a hatás, az most a HDR-t is akkora élménybeli ugrásnak látja?
Tehát kihasználjátok nap mint nap, vagy csak elvétve van igényes tartalom illetve olyan, ami kiaknázná a lehetőségeket és amire azt mondod, hogy "ez igen, ilyet korábban nem láttam, micsoda dinamika!"Vásárlás előtt állok, és nem tudom, hogy a 3D mellett a HDR is ugyanolyan fontos lenne-e vagy felejthető, és így olcsóbban megúszom. Én ugyanis meg vagyok elégedve az SDR képpel is (persze a fekete lehetne mélyebb), de az áruházakban kb. az összes HDR demó túl mesterségesnek tűnik.
Kérdésem nagyon röviden: 55UF8507 vagy 55UF850V?
köszi!
faterson: az én több éves LG-m is kezeli az NTFS-t, nem hiszem hogy ez a gond.
-
Leslie1966
senior tag
Az Alza.hu-ról rendeltem AN-MR650A távirányítót 49UJ670v-hez, holnap érkezik meg, ha minden igaz. Most megint nem elérhetó, veszik mint a cukrot.
-
faterson
csendes tag
Sziasztok!
LG 43UJ701V tévéhez szeretnék csatlakoztatni egy 1 terrás WD külső vinyót USB-én keresztül, de nem ismeri fel. Mindig csak annyit ír, hogy:
Válassza le majd csatlakoztassa újra az USB eszközt
Plíz help!
Köszi!
-
-
kenwood3
addikt
válasz
Alex91 #87044 üzenetére
Nincs rajta optikai kimenet! Az gaz ha csak a tv adas jon ki belole. Muholdas digim van ami hdmi-n keresztul csatlakozik a tv-hez. Akkor valszeg az nem megy ki scarton!? Akkor muszaj leszek beszerezni 1 optikai kabelt mert az van a belteri hatuljan ill az erositon is. Ma elvileg kapok kolcson 1 ilyen csatit aztan kiprobalom!
-
kenwood3
addikt
Sziasztok!
Van 1 par eves lg 42cs460 tipusu lcd tv-m. Soha nem voltam megelegedve a hangerossegevel es erre szeretnek valami megoldast talalni. Sajnks nincs rajta jack csatlakozo emiatt nem tudom rakotni a hazimozi erositomre. Viszont eszembe jutott egy ilyen csatlakozo, ami talan megoldast jelenthetne. A kerdesem az lenne, hogy ha beszereznek 1 ilyet, es bedugnam a scart csatlakozoba jonne-e ki hang ezen keresztul?
A valaszokat elore is koszonom!
-
wd.taz
aktív tag
Sziasztok!
Rendeltem egy LG 43LJ594V tv-t.
Van köztetek valakinek ilyen típus?
Az alapfunkciók milyen sebességgel működnek? Csatorna váltás, hangerő állítás stb? A hangja milyen? (mennyire erőtlen vagy dobozhangú stb.)
Ez lesz az első "okos tv-m", webOS 3,5 -ről érdekelne felhasználói vélemény.
Teszteket olvastam, néztem.Tazi
-
gago1975
őstag
válasz
Bocsek #87019 üzenetére
Szia.
Erre nehéz válaszolni mert több minden van ami pro és kontra.
Viszont van, lenne egy másik alternatíva. Az pedig az UJ670-es. Ugyanannyiért hozzá tudsz most jutni mint a UJ6517-hez.
49UJ6517 ár:
[link]49UJ670 ár:
[link]A különbség az UJ6517 és a 670 között a talp (masszívabb a középen való alátámasztás aminek a szélessége 85cm mint a két szélén lévő 2x12cm-es éktalp),
Valamelyik hozzászólásban olvastam, (azt hiszem az UJ6307-nél, hogy gyenge minőségű a talprész, nagyon instabil.)Másik kérdés, hogy mire teszed a tv-t, mekkora a tv tartó.
Az UJ6517/UJ670 és az UJ6307 között a különbség, hogy a 6517/670-nek jobb, szebb a kép, jobb az összeszerelés és a panel minőség.
-
attiati
veterán
Az IPS panelon engem nem is a fekete szín szürkesége zavar.
Hanem hogy a világos részek vakítóan világítanak. Ez normális vagy csak rossz fényerő beállítást használok?
Például egy ezüst nyaklánc vagy egy lámpa világos színe vakítóan ragyog a kép többi részéhez képest.LG UH7707
-
gago1975
őstag
Szia.
Én csak azt használok már 2011-óta.
Az régebbi tv-men ami egy LV5500-as is csak azt használtam.
Külső USB2.0-ás hdd-nél az 1080p-s mkv fájlok szakadoztak mert az USB2.0>USB2.0-között nincs akkora adatátviteli sebesség.Ha az USB2.0-ás bemenetre egy USB3.0 pendrive vagy hdd-t raksz, akkor az adatátviteli sebesség még 4K HDR10 BT.2020-as MKV filmek lejátszását is tudja.
-
Toth_Jani
őstag
válasz
Dave567 #87028 üzenetére
Miért nem jó a TV lejátszója?
A 3D filmeket (is) simán a PLEX szerveren keresztül nyomja, de például a FullHD filmeket is minden probléma nélkül, még az agyontömöritett mHD formátumot is ami egy olcsó laptopot két vállra fektet.
Ráadásul messze jobb minőségű képet ad mint bármely PC lejátszó HDMI kábelen átküldve.
Nálam itt van a könyvtárban közel 500 film, és csak 1 olyan van amit nem tud lejátszani, az pedig éppen egy 3D-s film.
Persze előfordulhat hogy egy hitványabb Pendrive nem bírja feltölteni olyan sebességgel mint amit kérne a film kódolása. -
Márton
nagyúr
üdv,
Passzív 3D-4K tv tulajok, dobnátok egy PÜ-t?
Meg szeretném kuksizni saját 3D anyaggal (mely mellesleg jobb mint a 3D bluray..) de ugye boltban nem lehet, mert újonnan már nem kapni
köszönöm! -
Imy
veterán
Egy LG 43 UJ6307-em van.
Egy pár hete ha a sorozatbarátról nézek filmeket, vagy máshonnan kifagy a film, vagy kiírja hogy elfogyott a memória, vagy a TV újraindul.
Ez mitől lehet vagy mit lehet vele kezdeni?
A TV-n 3.5.3 van fent. TV szoftver pedig 04.70.20.
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Öcsémnek van egy 32LH6047 tévéje és van egy Windows 7-es asztali gépe. A gépre rádobtam egy serviio-t, de a tévé nem látja azt. Viruskerső kikapcs, tűzfal kikapcs, tűzfaltól függetlenül tcp és udp portok nyitását is megcsináltam, azaz ezek nem újkeletű dolgok nálam (sajátomon és fateromén is megcsináltam).
Kérdéseim:
1. Van a tévében egyáltalán DLNA kompatibilis lejátszó? (A tévét nem láttam én csak a gépet konfigoltam.)
2. Ha igen, akkor micsoda? (Öcsém nyomkodta, ott kereste, ahol a pendrive-ról játszik le. Ahogy olvasom van benne valami SmartShare.)
3. 1 éve vette, gyári firmware van rajta, érdemes frissíteni? (Néha panaszkodik, hogy belassul. Ha nem mondjátok, hogy igen, akkor nem frissítem. Már húzom a 05.30.1 2017/08/25-i firmware-t)
4. A LAN hálózata N-es wi-fi-s (nem tudom ,hogy a tévé mit tud), ha kell tudunk kábelezni is. Elég a wi-fi?
5. Kell még valamit tudnom?Köszi: sinick
-
attiati
veterán
Most vettem egy LG UH7707-t. Miért nem bírkózik meg egy mkv fájllal USB-ről?
Azt írja, hogy nem támogatott formátum.
Aztán néha mégis elindul, de nagyon szaggat.BluRay.x264.HUN.mkv
-
Met
nagyúr
válasz
DeFranco #87014 üzenetére
Hangolásnál 2 vagy 3 dolgot lehet kiválasztani, melyikre raktad?
Első hangolásnál nem tudom mire raktam, aztán a másodiknál már egy másik lehetőségre raktam és bekerültek a listába a rádiók, na nem mintha hiányoztak volna...
Nem emlékszem mik a lehetőségek de amit másodszor választottam annak a nevéből arra következtettem hogy ez "alaposabb" keresés lesz.
Sokat segítettem mi? -
Breki
veterán
válasz
Intelligencs #87017 üzenetére
Lehet, nekem ugyanannak tűnt, de a régebbit nem nagyon nézem itt van újabb magic remote inkább azt kerestem lengyelország meg szimpatikusabb nekem mint törökország.
-
válasz
xcsaba1975 #87008 üzenetére
Köszi, én most találomra szerbiát állítottam be meglátom lesz e automatikus csatornafrissítés. Kösz a segítséget.
-
Bocsek
aktív tag
Sziasztok! Kinézett apám két tv-t, megéri-e a plusz 25 ezret a 49UJ6517-es a 49UJ6307-hez képest?
Ami különbséget látok az a képfrissítés (PMI 1600 vs 1900), műanyag vs fém káva, valamint a Wide color Gamut a 6517-es javára. Lassan nyugdíjasok lesznek szüleim, gondolom a képfrissítés és a WCG nem nekik kedvező plusz
-
Yenka
csendes tag
Ha veszek egy USB 3.0-ás pent akkor tudnám használni USB 2.0-ás 55LF652V tévén is? Gondolom a sebessége 2.0-ás lesz, de elfogadja? Erről tapasztalat valakinek?
-
Köszi, magyar oldalakon néztem eddig, de akkor marad az ebay. Amúgy az első linken szereplő az más típus, ahogy korábban is írták ebben a topikban, más a gombkiosztás is. A tévém sincs ott a kompatibilis modellek között, hiába látszólag ugyanaz a típus. Ez lesz a jó.
-
DeFranco
nagyúr
sziasztok!
vettem nem rég egy lg32lj500v tévét, ezzel kapcsolatban lesz majd pár kérdésem.
az első most az lenne, hogy rajtam kívül van-e olyan elvetemült, aki analóg upc adást néz ezen, vagy valamelyik hasonló modellen? hangolási kérdésem lenne, nem vagyok benne biztos, hogy jó beállításokkal állítottam-e be a csatornákat.
-
Dr. Gonzο
senior tag
Frissen vásárolt 43UJ701 képét egész jól beállítottam gago1975 segítségével. Ezúton is kösz a segítséget.
De valamit nem értek a hang optikai kimenetén. NAS-ról való film lejátszásakor az erősítő csak PCM-et jelez ki. Ha ugyanezt a filmet számítógépen keresztül, szintén optikán át ugyanerre az erősítőre küldöm megjelenik az AC 2.0 vagy AC 3.2.1.
Régi TV-vel amikor a beltéri küldte a hangot az erősítőre, némely csatornán is jelezte, most semmi.
Lehet, hogy ennyit tud? -
VTom
veterán
Sziasztok!
QLED, vagy nanocell TV-t javasoltok?
Konkrétabban UH7707 vagy SJ810V?
Esetleg van más alternatíva, 60-65”-os méretben, HDR10, HDR Dolby Vision támogatással, és jó panellel? -
Yenka
csendes tag
LG 55lf630V-hoz használható 3.0 pendrive is, vagy csak a 2.0-ásat ismeri fel?
-
Breki
veterán
válasz
Intelligencs #86993 üzenetére
-
stemplar07
őstag
válasz
Leslie1966 #87005 üzenetére
Igen képebállítások/egyéb beállítás/helyi sötétítés
-
EVL2
aktív tag
válasz
Virgi44 #86997 üzenetére
Hú ez azért tényleg durván csíkos.
Nekem csak a törpe tesó van 49"-ba ami talán emiatt is kevésbé látványosan produkálja a jelenséget. A tiedet én is visszavittem volna.
Hála az égnek vagy a kisebb méretnek, de az enyémnek a tiedhez képest semmi baja. 60"-tól felfelé hasonlókat én is megfigyeltem más gyártóknál is. Érdekes de a Sony-k nak XE8005-tő felfelé lévő modellei amiknél hasonló bajt szinte sosem láttam. Torony magasan a leghomogénebbek (számomra) a számomra is kifizethető szegmensbe. -
Leslie1966
senior tag
válasz
stemplar07 #87004 üzenetére
Hol lehet ezt állítani ? Képbeállításoknál ?
-
Virgi44
csendes tag
válasz
stemplar07 #87000 üzenetére
Nálad mondjuk nem látom egyáltalán azokat a csíkokat/foltokat amik a miénken voltak, igaz nekünk valszeg alapból be volt kapcsolva a helyi sötétítés funkció és nem nyúltunk hozzá.
Már nem fog kiderülni sosem, mennyit segített volna....
Köszönöm a képeket mindenesetre. -
stellaz
veterán
Sziasztok!
2015-ös LG tévéhez szeretnék nem LG bluetooth fejhallgatót csatlakoztatni. A tévé ismeri a BT szabványt, de ez valami sound sync néven van jelölve. A gond az, hogy az LG BT fejest felismeri, de a nem LG fejest meg nem. Elképesztőú gyökérség az LG részéről.
Erra van valami megoldás?
A másik kérdés, hogy az optikai kimenet is korlátozva van valahogy? Mert a használati itt is azt írja, hogy az optical sync eszközökre lehet rákötni.
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Battlefield 6
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest