Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teetuss
csendes tag
válasz
blakey #89596 üzenetére
Az asztal teljes területe megjelenik a képernyőn, abból nincs levágás. A probléma szerintem egyszerűen geometriai és abból fakad,hogy az LCD panel nem közvetlenül a fényterítő panel előtt van, hanem van köztük kb 6-8mm (bár hogy ez miért van azt nem tudom megfejten), így a szemem és a képernyő elhelyezkedése alapján az LCD egy része megvilágítatlan a szemszögemből. Kicsit kisarkítva valahogy így:
Persze a fenti ábra nem a valóságos arányokat tükrözi, kb 2 méterről, ahonnan a TVt normálisan nézem, talán 1mm tűnik megvilágítatlannak ez élek mentén. A fenti fotókat direkt közelről és nagy szögből csináltam, hogy jobban látsszon miről van szó.
Amúgy arra hogy miért van ekkora táv az LCD és a fényterítő panel között azt nem tudom, nem is sikerült kiderítenem. Az MMben megnézem egy ugyanolyan 49SJ810V-t mint az itthoni illetve megnéztem még pár olyat amiről még tudom hogy edge led (49SK7900, 55SK8100) és azok pont ugyanígy mutatták ezt a jelenséget. Az 55SK8500 ami viszont direkt megvilágítású az már nem volt ilyen.
-
NY_A
őstag
Sziasztok.
Lassan letelik a regisztrációt követő 30 nap, és még nem kaptam visszaigazoló e-mailt a plusz 3 év gariról. Csak az jött rögtön regisztráció után, hogy 30 napon belül jön a levél. De semmi. Mik ezzel a tapasztalatok? Ilyenkor mi van?
-
AkosKJ
tag
Sziasztok.
Blakey a 49 SJ 810 et néztem ahogy mondtad bejön viszont egy hónap mire hozza a MM,de láttam egy LG 49SK7900PLA sajnos csak neten. Kérdés az lenne hogy valakinek van tapasztalata a 7900 asról árban most 175 k. Mennyire valószínű hogy lesz mostanában ilyen 5 éves gariakció ?
Köszi. -
blakey
titán
válasz
Teetuss #89595 üzenetére
Egy utolsót kérdezek, az "asztalt" teljes méretben látod és nem vág le semmit belőle vagy levág és úgy látod a folytatását a szürke sáv mögött?
viszont eljöttem a legközelebbi MMbe és itt is ilyenek. - be van kapcsolva a Levágás nélküli opció és annak ellenére a tv szélétől tovább tart a kép? Nem hiszem, te valamit nagyon rossz szögből nézel vagy a kép nem adja vissza azt amire konkrétan gondolsz. A Nanocellák a panel előtt vannak, ha "hülye" szögből nézel bármilyen TV-t, plazma, OLED, LCD, bármit akkor bizony láthatsz érdekes dolgokat. Most ha neked szemből jó a kép és nem vág le semmit és úgyis van sötétebb csík akkor nem jó valami, én szemből vagy oldalról nézem de nincs szürke csík a kép előtt és bármilyen képet teszek ki nem árnyékolja az alját, de nem nézem 170 fokból 10 cm-ről a penelt.Amúgy szerintem sejtem, hogy most mire gondolsz (csak ilyen közelről és erős szögből nem nézem a panelt) ha minden pixelhelyesen jelenik meg és közelről, fél méterről, akkor erős szögből lehet látni a nanocella réteget a panel előtt, erre gondolsz?. Az minden nanocellás készüléknél így van/lesz. Másnál más van.
-
E.Kaufmann
veterán
Van egy 5-10 éves 22 colos LG LCD fülhallgató kimenettel a típusa most nincs meg. A fülhallgató kimenetre ha próbálok valami aktív hangszórót kötni, akkor nagyon halk és rossz a hangja. Más tapasztalt ilyet? Mit lehet ezzel kezdeni? A hang menü elérhetetlen, ha a csatlakozóra van kötve bármi.
-
Teetuss
csendes tag
Tegnap megvettem egy 49SJ810V-t, mostanra talán már sikerült is egész elfogadhatóan beállítani, ugyanakkor felmerült, hogy lehet a TV hibás. A kép széleinél látszik, hogy az LCD panel és a mögötte levő fény terítő panel között van jár mm távolság, így ami az LCD panel szélénél van az csak akkor látszik világosnak ha kb 2m távolságnál messzebbről nézem a TV-t. Ez normális? Én azt gondoltam hogy ez az edge led sajátossága lehet (eddig CCFL TV volt), de más azt mondta neki nem ilyen.
-
Robertó79
tag
42 es lb 650hez tudtok nekem ajánlani fali tartót ami dönthető forgatható?
-
amtibacsi
aktív tag
LF650-nél furcsa dolgokat tapasztalok. A tv adásoknál (UPC kábel) 40-45 körüli hamgerő kell, a média player (Zidoo X9S, HDMI kábelen) viszont már 30-as hangerőnél is néha sok. Régebben egyforma volt a hamgerő, mit állíthattam el ?
-
junior19
senior tag
49SJ810V nem férne bele a keretbe? Vagy már nem kapható ott? Mert a felsoroltak inkább középkategóriásak, amik a keretben vannak, az 55SJ810 pedig nem biztos, hogy jó választás már. Azt látnod kellene.
A 49SJ810 az kategóriájában egy jó tévé, s igényeidnek, nézési távolság, jobban megfelelne, mint az 55-ös. -
Kofa
csendes tag
Sziasztok!
Kb. 2,5 m-ről fogjuk nézni a TV-t, 2, L alakban elrendezett kanapéról (tehát lesz, aki inkább 60 fokos szögben fogja nézni a képet (ha 90-nek veszem azt, aki pont vele szemben ül). A forrás "csak" HD, nagy ritkán SD (Netflix, olykor esetleg Youtube a laptopról, évente pár telefonnal vagy régi kompakt fényképezővel felvett családi videó, de erre nyilván nem kell optimalizálni).
A smart TV funkcionalitás nem érdekel. A hang ne legyen tragikus, de ha jobbat akarok, kiteszem erősítőre (jó, ha van a TV-nek optikai vagy coax digitális kimenete). MIndenképpen legyen 3,5-es jack fejhallgatóhoz. A TV-t sosem nézzük vaksötétben (egy olvasólámpát bekapcsolva szoktunk tartani háttérvilágításnak).Max. 700 frankom van rá (Svájcban élek), de jobb lenne 600 alatt megúszni.
Ebbe a következők férnek bele (olcsóbbtól a drágább felé haladva):
43LK5000
43UJ630V
43UK6470
49UJ620V
49UK6400
55UK6100
49UJ701
ezek voltak 600 CHF alattLG 55UJ634 - 700 CHF
A következő lépcső már 850 CHF lenne (55UK6400, LG 55SJ810).
Ti mit ajánlotok?
Előre is köszönöm,
Kofa -
blakey
titán
Élőben meg kell nézni őket, UJ/SJ tavalyi széria, UJ sima UHD-nak titulált, SJ a nanocellás UHD, tehát mindkettő UHD. UK/SK idei széria. Ezek közül adatok alapján az SJ810 lenne a legjobb viszont nagy méretről van szó így minden esetben és minden márkánál élőben érdemes meggyőződni, hogy valójában mire képes, SJ810V 65"-os méretben gyengébbnek írják legkisebb testvérénél, UK-t szerintem kiejtheted, nem volt valami meggyőző amit láttam, sajnos a másik kettővel (ebben a méretben) nincs személyes tapasztalatom így másokkal ellentétben nem tudom azt írni, hogy jó vagy rossz, meg kell nézni.
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Megmondanátok, hogy ezek között mi a különbség?
LG 65 UK6950PLB 4K UHD Smart LED
LG 65 SK7900PLA 4K SUHD Smart LED
LG 65 SJ810V 4K UltraHD Smart LED -
blakey
titán
válasz
pilóta #89566 üzenetére
SD esetén 5% a túlpásztázás és LG esetében nem engedi a levágás nélküli módot csak egyéb forrásbó vagy HD esetén, bizonyos szempontból érthető hiszen SD esetén az adások széleinél vannak hibák mint pl. a VHS anyagoknál is lehetett érzékelni némi zavart a széleknél. 16:9 helyett válaszd az "eredeti" opciót, így a 4:3-as anyagokat nem fogja széthúzni.
-
kosaj177
csendes tag
Üdv!
29LN450B tv készülékem tegnap este magától kikapcsolt hátuljánál kissé égett szagott érezni. Bekapcsolni nem lehet, pirosjelzőfény se világít. Mi lehet a gondja, érdemes-e javítani?
Köszönettel: Kósa József
-
Továbbra is keresem a megoldást az alábbi problémára:
A képből körben kb. 1 cm lemarad. Például az ATV híradójánál, amikor a képernyő alján fut a szöveg, annak fele nem látszik. Vagy HBO-nél a logó fele nem látszik fölül. Ha a képnagyító funkciót bekapcsolom, és 100%-ra állítom, akkor látszik a szöveg, látszik a teljes kép. De csak addig, amíg a nagyítás eszköz kinn van a képernyőn baloldalt. Ha kikapcsolom, akkor visszaáll. Hol lehet ezt állítani, hogy úgy maradjon?43UJ701v
-
Teetuss
csendes tag
A típus számban az utolsó számjegynek mi a jelentősége? Vadászok 49UH8507-es tévét a 3D miatt, de sajnos nem nagyon van sehol, viszont egy boltnál azt mondták nekik van 49uh8501-es. Miben lehet más?
-
komzs
tag
43 uhd lg tv-t akarok venni
Jó áron találom a
43UK6300 Tv-t
Kb. 130 eft
Jó vétel?
Mi a különbség a 43UK6470 között, csak a külső? -
Teetuss
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az áron kívül van valami hátránya a SUHD tévéknek a sima UHD tévékkel szemben? Másik oldalról egyáltalán megéri a felárat?
üdv és köszönöm előre is a választ.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Lucifer6280 #89544 üzenetére
HDRt nem erőltetném ips panellel, arra még a VA panelek kontraszja is kevés önmagában. Csak ezért ne válts, csalódás lenne drágán.
-
csiak
tag
60-65-ös méretben keresnék 4k tv-t webos 4-es rendszerrel. Szerintetek melyik a legjobb választás az idei kínálatból, ami nem oled? Nagyonköszi!
Ami fontos:
- Kiváló képminőség
- Ps4-hez is kell
- gyors akadásmentes kezelőfelület és menü
- ha létezik tükröződésmentes felület akkor az is -
Adamsfamily9
újonc
válasz
Unlimited #89502 üzenetére
Az UJ635v-met cseréltem 43uk6950plb-re,ég és föld a kettő.A hangja szerintem a dts virtual x ellenére szerintem szarabb,mint a 635v-nek volt,de nem sokkal.Viszont a hang kapott módbeállításokat.A képe köröket ver a 635v-re,pedig ugyanúgy direct ledes.A webos 4 valamivel normálisabb lett szerintem,mint a 3.5 volt.A hdmi ultra deep color beállítás végre a kép menüpont alatt van és nem az általánosban.Alapból jár hozzá magic remote.Számomra kellemes csalódás volt egyelőre.
-
Márton
nagyúr
Üdv,
egy 55" 3D 4k LG-t szeretnék megvenni használtan, de épp lejár a garija, így bizonytalan vagyok, kockáztassak-e.
Van vkinek tapasztalata, mennyibe kerül nagy átlagban egy panelcsere, ha mégis beütne később valami? (pixelhiba, csík a képen, stb)Vagy mivel már 2 éve kifutott, lehet nem is tudnak bele ilyen panelt tenni már? Ez a veszély is megvan?
Alkatrészellátásra hány évig kötelezett itthon a gyártó? -
mrmft
senior tag
válasz
Lucifer6280 #89542 üzenetére
Amiben tobb a 8500: slim direct led (edge a 8100), full array dimming (local dimming a 8100), full cinema screen, 2.2 csatorna 40W; 4K HFR, feljhallgato kimenet a 49-es 8100-en nincs csak a nagyobbakon viszont a 8500-ban a "kicsibe" is bele tettek.
Ha teheted inkabb a 8500. -
blakey
titán
válasz
Lucifer6280 #89542 üzenetére
Azt lehet tudni, hogy miért akarod lecserélni a Sonyt?
-
Lucifer6280
aktív tag
Sziasztok!
Xbox One X mellé keresek tévét. Jelenleg 2 lehetséges jelölt között vacillálok. 49SK8100PLA és a 49SK8500PLA.
Kérdésem lenne, hogy érdemes-e kifizetni a SK8500 felárát az SK8100-hoz képest, illetve a FALD -al mennyire lehet mellényúlni az EDGE-LED-hez képest.
A Tv egy Sony Bravia KD49-X8309c-t váltana.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
blakey
titán
válasz
Kiskutya #89538 üzenetére
Miért minket kérdezel? Bármi ami zavarja a szemed vagy úgy érzed, hogy lehetne jobb is az számodra hiba, így egyértelmű, hogy ebben az esetben szerviz, majd kimennek és szépen elmondják, hogy mi a szitu, ha hibás a panel akkor a helyszínen cserélik. A DSE mértéke változó, vannak készülékeke ahol erősen látható és van ahol minimális. A banding általában zavaró és szabályos sávokat eredményez.
-
-
Prophyte
tag
Sziasztok
Az LG Super UHD 4K TV-i miért ilyen drágák? Az új pl. 55SK9500PLA majdnem olyan árban van mint a tavalyi B7-es OLED tv. Pedig ugyanúgy LED panel.
Előre is köszi!
-
HoReSz1975
őstag
válasz
UberMutant #89525 üzenetére
igen Win 10 Pro
-
törölt tag
válasz
westcoastog #89515 üzenetére
Ezen a videón tökéletesen kijönnek ezek a hibák, amikről korábban írtam
-
cellpeti
nagyúr
üdv
telót váltottam és szeretném a tartalmat megosztani egy LG 42LF652V smart tv-re, de valamiért nem működik. Látják egymást, de a TV mindig elutasítja a telefont. Ötlet?
A telefon egy Xiaomi MiA1.Anno P9 Lite-val sem működött.
Tudnátok ötleteket adni? Előre is köszönöm!
-
pjen
félisten
válasz
HoReSz1975 #89524 üzenetére
Kábelen szerintem megy.
-
blakey
titán
válasz
Adee_91 #89527 üzenetére
Nincs, a lehető legegyszerűbb lenne, ha már van hálózatod akkor a router USB-jéhez csatlakoztatod a HDD-t és úgy már menni fog a másolás. Ha nincs USB-s routered akkor lehet, hogy el kéne gondolkodni a vásárlásán vagy olyan lejátszót veszel ami elérhető hálózatban is.
-
Adee_91
aktív tag
Üdv,
arra van bármi lehetőség,hogy pc-ről közvetlenül a tv-re dugott hdd-re tudjak másolni hálózaton keresztül?
(SJ810V)
Köszi -
Kiskutya
veterán
válasz
Ez egyébként javítható hiba vagy szerviz foglalkozik vele, esetleg kérhetek csereutalványt ha nem tudják javítani? Van egy 55uj6307 és nálam is becsikozodik a kép mozgásnál egy két vízszintes csík látható.
-
válasz
HoReSz1975 #89524 üzenetére
Win10 van a gépen?
-
Dr. Gonzο
senior tag
Úgy néz ki, nem javítható a nemrég vásárolt UJ701V készülékünk. Helyette 49SJ810V-t néztem ki magunknak. Van valakinek tapasztalata vele?
-
pjen
félisten
válasz
HoReSz1975 #89516 üzenetére
Ha támogatná,valószínű az sem lenne megoldás.A Tv Go nem támogatja a külső képernyőt.Én egy kijelző hibás lapost használok.kábellel kötöm a Tv re.Megpróbálhatod egy miracast képes telóról átlőni,de valószínűleg nem fog menni.
-
blakey
titán
válasz
Vagy nem és panel hibás. Írtam, hogy sokminden lehet, a dirty screen meg nem kötelezően csikós hanem lehet felhős is, leírtakból nem lehet megállapítani, nem biztos pontos-e vagy sem a megfogalmazás a hibajelenséget illetően és természetesen nem kell beletörődni ha valami nem jó.
-
kokokka
addikt
válasz
westcoastog #89518 üzenetére
Jaaaaa
Még nincs is ilyen készülékem. Azt hittem ez már maga az illusztrálás
-
kokokka
addikt
válasz
Én ezen semmit sem látok.
-
HoReSz1975
őstag
Sziasztok!
Vettem egy LG 32LK6100TV-t a konyhába, TV GO-t akarok kirakni a PC-ről, de nem tudom összehozni, hogy a PC másodlagos képernyője legyen a TV, hozzáadtam a TV-t, de semmi, Smart Share is jól működik. Egyszerűen nem tudom hozzá adni másodlagos képernyőnek.
Hogyan tudom ezt megoldani, azt írja még, hogy nem támogatja a PC a Miracastot, és miért nem, ezt sem érttem?
-
kokokka
addikt
válasz
Adamsfamily9 #89513 üzenetére
Köszi, megkeresem.
-
Adamsfamily9
újonc
válasz
kokokka #89512 üzenetére
Más ugyanitt írta,hogy már egyszer cseréltek neki egy ilyet.A 2.-nál is valami hiba volt.Függőlegesen 8 centis halvány sávok vannak a képben.Kijöttek kicserélni az alaplapot,még szarabb lett.Mondta az lg szervizes forma,hogy hibás a kijelző.A képe nem lenne szar amúgy.
2 oldallal lapozz vissza a hozzászólásokban. -
kokokka
addikt
válasz
Adamsfamily9 #89500 üzenetére
Mit takar a kijelző hiba? Mert ezt sajnos ki is lehet fogni, attól még nem biztos, hogy maga a készülék típus szemét. Az inkább érdekelne, hogy milyen a képe? Milyen a feketéje, van e felhősödés? Jó e filmezésre attól függetlenül, hogy IPS panel van benne? Ezekre tudsz írni valamit? Ha hibásan kapnám, menne vissza (Telekomnál tudok csak TV-t venni most) szóval max a futárköltséget bánnám.A másik választottam ott egy Samsung (pontosabban kettő : UE65MU6102 és UE65NU7102). De azoknál meg a gyors mozgástól félek, hogy elmosódott lesz a VA panelen.
Köszi amúgy, hogy válaszoltál! -
törölt tag
-
mrmft
senior tag
válasz
#30734848 #89506 üzenetére
Ugyanez a keszulek, ilyet nem tapasztaltam, igaz csak WTCR-t neztem rajta. Kepjavito vackokat kapcsold ki mind benne, a gyari beallitasok a kepmodoknal rettenetesek, nalam 100 a fenyero es a kontraszt is alapbol, ezeket nezd at. 3 nap alatt lettem meg a beallitasokkal, kulonosen a hattervilagitassal szivtam sokat. 15 es 38 ertekek alatt van nalam ugras a PWM-ben ez jol megcsukloztatott... Par hozzaszolassal ez elott leirtam mivel kezdtem azota a kontraszt 86, fenyero 52es erteken fixalodott. A hatterfeny vilagos 49, sotet 18 erteken ugy nez ki jo lesz az en kornyezetemben.
Ha vizszintesen teljes hosszaban van csik az PWM sokat tenni nem tudsz vele. -
törölt tag
Néhány hete vásároltam egy 43UJ7507-es televíziót. A gyors mozgású tartalmaknál, különösen sportközvetítéseknél halvány csíkok jelennek meg a kijelzőn. LG szervizzel beszéltem, ki is jöttek, panelcserét javasoltak, ki is cserélték. A helyzet nemigazán változott, a következő lépés a szerelő szerint vagy kijelző csere vagy beletörődés marad, "vegyen OLED-et, ott nincs ilyen panasz." A kérdésem az lenne, hogy valóban bele kell törődnöm ebbe a "felhősödésbe", esetleg másnak van hasonló problémája?
-
blakey
titán
A Dolby Digitál és az AAC közti hangváltást hallod, nem TV-hiba ha arra gondolok amire az írásod asszociál, majd nézd meg mely csatornák azok, én még ilyennel nem találkoztam mostanában de boxnál optikai kimeneten csinált ilyet az erősítő irányába.Állítsd át PCM-re, hátha nem lesz ilyen.
-
Unlimited
aktív tag
Sziasztok! 55UK6950PLB
Erről a tvről mi a véleményetek? Van valakinek ilyen? Tapasztalat? Köszönöm -
dkaro
őstag
Sziasztok!
Tegnap a következőt produkálta a TV (55UJ634V). Amikor gyorsan váltogattam a csatornákat 2szer is pukkanó hangot adott a hangszóró. Olyan hang kb mikor bedugják a hangfalakat. A tv hangerejétől függetlenül elég hangos volt. Nincs rádugva semmi hangfal a TV tehát csak a saját hangszóróját használom.
Találkozott vki ilyennel? Foglalkozzak vele vagy nem kell (1-2 hónapos a készülék)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest