Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Autós kamerák
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acapulco
csendes tag
válasz
jackbacsi87 #87471 üzenetére
43 lj624v.
4 napja van meg. Klassz a kép,jó hangszórók.
Jól lement az ára,ennyiért nagyon megéri.
Üdv. -
Nikla
tag
válasz
senki66 #87495 üzenetére
Szia,
pont ebben a cipőben vagyok én is.Plex jelenleg nem igazán támogat HDR-t, amit kiderítettem (de annyira nem értek), hogy csak meghatározott kódolás, filerate és színmélység esetén, 100 ból 1 filmen működik.
A megoldás: XPLay (nekem az LG appstore-ban volt). A backend ugyan úgy a plex, újra kell majd párosítani, de gyorsabb és nekem az interface is bejön.
Ami még plusz, hogy tud transcode nélkül lejátszani, viszont cserébe kb 5$ az ára.. -
Dave567
addikt
-
senki66
senior tag
Na mégis csak sikerült beizzítani a tv Plex appját, csak nem a tv böngészőjében kell a párosítást csinálni, hanem egy másik eszközön/gépen. Láss csodát így már kezeli a külső feliratot, igaz időzíteni úgy látom nem lehet. 2160p-és filmmel a lejátszás akadozik, de lehet, hogy csak be kell indexálni újra az adatokat, majd meglátjuk. Ja és lehetséges, hogy a Plex app lejátszója nem tudja a HDR-t, mert itt a film indításakor nem dobja ki a kis HDR ikont, mint a webos playere?
-
Elims
veterán
Köszi!!
Sajnos nekem ez még lassabb mint a smart share. :-( Kb.8-10percet vártam,hogy betöltsön a plex oldala,először még vmi központi szerver hibát írt és,hogy próbáljam később,majd be kellett volna jelentkezni vhova,ott a gmail-re hiába nyomkodtam nem történt semmi.Szerintem kevés ehhez a számítógépem,sima dual core/2gb ram-mal.
Aztán a tv menüjében megláttam a serviio-t. (A smart share-t nagy nehezen letöröltem,iszonyat lasssúúú volt benne minden,leállítani kb.4-5perc volt..) A serviio-ban betallóztam a filmet (10,9gb) és vitte.Angol feliratot is ki tudtam kapcsolni.Remélem marad így minden... -
ftamas0201
senior tag
Lehet hogy ki van kapcsolva a hálózat felderítés a Ti gépeiteken. Egy interneten kell legyenek a cuccok és akkor megy. Bár azt nem tudom a wifi megfelel-e vagy kábeles összeköttetés kell. Nekem kábelen lóg minden így megvan a választás. Bár én DLNA serviiot használok évek óta.
Googlizzátok ki hol lehet bekapcsolni a hálózat felderítést. -
Nikla
tag
válasz
dave0825 #87488 üzenetére
Szia,
köszi, de lehet én vagyok fogalmatlan, de hol nyomsz jobb gombot, hogy ezeket felkínálja?
Nekem nincs ilyen opció intézőben (Explorer)Illetve neked is csak egy hálón lóg a két eszköz, nem HDMI-vel van összekötve?
A kódolás elszáll kb 40 perc után:
x264 [error]: could not open input file `J:/Filmek/film/film.mkv' via any method!
x264 terminated with error: 4294967295Köszi
-
Karima
őstag
válasz
scream24 #87480 üzenetére
Köszi, megpróbálom, de nekem nem filmnézésre kellene ez a kapcsolat - arra ott a direktbe rákötött külső hdd -, hanem fényképek kivetítésére (a tv fénykép nézegetője iszonyat lassú), vagy prezik kivetítésére.
(egyébként így is ugyanaz: fekete kép, középen a párbeszédablak, h csatlakozni próbál a laptop, majd 1-2 perc múlva eszköz magától leválaszt. Holnap előszedem a régi tabletemet, és megpróbálom azzal, h legalább kiderüljön, h melyik oldalon van a hiba)
-
dave0825
őstag
Nekem .mkv-t küldi úgy tv-re, hogy jobb gomb a fájlon, Átvitel eszközre, kiválasztom a tv-t, és már megy is a film, várni sem kell. Filmen megnéztem a további opciók között a fájl tulajdonságait tv-n, Dolby Audio, 2160p és HDR is ott van, szóval így mennie kell. Youtube-ról leszedett fájl .webm kiterjesztésű, azt nem lehet így "Átvitel eszközre" menüponttal küldeni, mert a Windows Media Player nem ismeri föl (legalábbis szerintem ezért nincs ott ez a menü azon a fájlon jobb egérgombot nyomva). Így max a feliratokkal lehet gond, mert nem kezeli őket, külön felirat fájlt nem lehet behúzni a film mellé.
Szóval még külső lejátszó alkalmazás sem kell. UJ7507 a tv típusa. 60/8Mbps-os kb. a netem, Inviteles ZTE ZXHN-H168N típusú a router, és kábelról megy a gép is, és a tv is. -
senki66
senior tag
-
scream24
senior tag
Szerintem kár lenne ekkora fájlt kódolgatni, akkor sem lesz jobb. Véleményem szerint valami kevés lesz, egy ekkora film átjátszázáshoz. De biztosan nem a tv. Annyit mindenképpen megtehetsz, hogy a tv-n lefuttatsz egy internet sebesség tesztet! Kiindulásnak jó lehet.
Akkor egyértelmű, hogy valami nincs jól beállítva.
-
Nikla
tag
-
Nikla
tag
Sziasztok,
sírás határon van a család, kérlek segítsetek.
Vettünk egy LG 43UJ620V-t (43", 4k, HDR, stb). lassan 3 órája szenvedek vele, de sehogy nem tudok a gépről nézhetően 4k HDR videót elindítani rajta.
Megtalálja, látja, de egyszerűen 3mp-enként teker 15mp-et, vagyis nézhetetlen az egész.Amit próbáltam: Kábelen és Wifin
PLEX/UMS/Servioo/LG SmartShare
Saját lejátszója, PLEX, XPLAY.mivel nemigazán értek a dologhoz, így el is akadtam szépen.
Legjobban még a PLEX/PLEX működött (1 percenként teker 5pm-et) de a HDR elmaradMit csinálok rosszul?
A neten találtam tippet az átkódolástól (MKV->MP4), az USB használatig (akkor minek a DLNA) mindent és egy recode már fut is..Van módja annak hogy kiderítsem mi a baj, vagy tényleg nem lehet UTP-n, DLNA-n 4k, HDR-t LG Tv-re lejátszani?
Minden segítséget köszönök, túrom én csak nem tudom merre és mit
-
Karima
őstag
Még egy info a screenshare gondhoz: ha nem a screenshare-en, hanem más bemeneten vagyok (pl youtube, vagy upc) és a laptopon kezdeményezem a csatlakozást a vezeték nélküli megjelenítőhöz, a tv-hez, akkor fekete lesz a tv-n a képernyő, és megjelenik egy "xxx csatlakozni próbál az ön tv-jéhez", de csak visszautasítani tudom, más lehetőség (pl elfogadás) nincs. Majd 1-2 perc púlva leválasztja a tv az eszközt
(ugyanazon a wifi hálózaton vagyok, tűzfal kikapcsolva, hbbtv kikapcsolva) -
senki66
senior tag
válasz
anett1985 #87476 üzenetére
Akkor is, ha a tévén a Fénykép és videó alkalmazással nyitsz meg egy filmet a Plex alól, mert az előzményben, amire válaszoltam arról volt szó? Simán számítógépen vagy más eszközön nekem is kezeli a külső feliratot csak a tévé lejátszójával nem. Ha nektek a tévével is megy, akkor ki kéne valahogy hámozni, hogy hol lehetne ezt beállítani?
-
dvd24
senior tag
válasz
senki66 #87474 üzenetére
valami rosszul lehet beállítva nálad mert nálam simán kezeli és azt a feliratot látom a filmhez amit én szedtem le hozzá, sőt még az is könnyen megkerülhető, hogy a plex appja nem ingyenes tabletre vagy telefonra, mert a az androidos VLC-vel simán lehet csatlakozni a plex serverhez
-
senki66
senior tag
Sajnos egy nagy hiányossága van a Plex-nek - legalábbis nálam - hogy a külső feliratokat nem kezeli, vagy van erre megoldás? (most itt nem olyanra gondolok, hogy pl. mkvtoolnix-szel tegyem bele, mert az csak alkalmanként megoldás, tömeges használatnál nem) Én jelenleg három progit használok, így az esetek nagy részében egyik vagy másik működik. Universal Media Server, Plex és Serviio. A Serviio lenne funkcionálisan a legjobb, de azzal meg valamiért állandóan kifagy a gépem, ha sokáig fut.
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
2lg tv-t néztem ki, ezek közül melyiket választanátok? Van esetleg tapasztalata valakinek velük?
LG 43 LJ500V 105.000ft
LG 43 LJ624V 119.000Előre is köszi!
-
Janos46
tag
Szia!
Ha jól értem, akkor (nativ = természetes, vele született) azt kérdezed, hogy mi az a plusz, amit így is tudok nézni azon felül, amit a TV gyári funkciói biztosítanak.
Ha ismered a KODI-t, elnézést az alábbiakért. Nekem egy PHILIPS TV-m van, amire fel lehetett rakni azt a programot. Segítségével online nézhetek filmeket, sorozatokat hasonló képen, mint amikor a Youtub-on nézek valamit. A különbség annyi, hogy itt én választhatok pár száz filmből.
Mivel a családban van egy LG is, érdeklődtem itt a fórumon a KODI vagy hasonló program meglétéről, amire nemleges volt a válasz.
Ezért írtam a hozzászólást, hátha segítség valakinek. Egyébként ennek segítségével internettel ez bármilyen eszközhöz használható, aminek van videó bemenete. -
Toth_Jani
őstag
Nekem eddig a Plex jött be a legjobban, de úgy hogy a TV-re nem rakom fel, csak a TV menüjéből a SmartShare pontot választva az adott Film plakátjára nyomva a belső lejátszót indítom.
Minden filmet gyönyörűen visz a 3D Half-ou anyag sem akad. -
Márton
nagyúr
válasz
bkiky01 #87465 üzenetére
Azért erre nem vennék mérget.
Ok, én videós vagyok, mindenféle anyag megfordul nálam, de épp legutóbb egy 4k/60 (ripbottal kódolt) mp4-et nem játszott akadásmentesen egy LG 4k tv. Kb. 5 fps-t tolt. Aztán mi a helyzet a kadenciahelyességgel? Tudnak már ezek a belső lejátszók valós 23.976-ot kitolni? (kérdem, nem teszteltem) A Pi 3D iso-t is kiad frame packed módon. (tudom, a 3D tv fronton szünetel) -
scream24
senior tag
válasz
harkhon #87460 üzenetére
Gondolom pendrive-ról próbáltad, és működött. Így a tv usb port hiba kizárva. Könnyen lehet, hogy a tv usb portja nem tudja meghajtani a külső hdd-t. Ezt könnyen kipróbálhatod, ha van otthon Y usb kábeled, s pl. egy telefon töltőről megtáplálod. És persze az sem meindegy mire van formázva a hdd. Nem mindent ismer fel a tv.
-
Elims
veterán
Ismeri vki a ps3 media server-t?Eddig samsung-nál hibátlanul működött,egyszerű is volt és lejátszott mindent.
Most is ugyanúgy van minden viszont a mappákban rányomva a filmre nem játsza le.Meg lehetne vhogy oldani,hogy ez menjen tovább?
Már kipróbáltam a smart share-t és a serviio programokat.A smart share elég lassú és nagy méretű filmet csak a számítógépen elindítva tudtam megnézni,de a feliratot nem tudtam kikapcsolni.A serviio programban meg a mappákat kiválasztva rengeteg fotót másolt (vhova??),de ezek után sem ment rendesen.
Tudok esetleg más ilyen megosztó programot?Vagy a ps3 media server-t működésre lehetne vhogyan bírni? -
harkhon
tag
Sziasztok,
Vásároltam egy ADATA HM900 külső HDD-t, de TV LG 32CS460 valamiért nem ismeri fel, kiírja, hogy usb csatlakoztatva, de valami hiba történt... :/
Elképzelhető, hogy a TV USB portjával van a gond?Illetve létezhet megoldás?
Köszönöm!
-
kotigabi
csendes tag
Ilyen jellegű kérdést még nem olvastam a fórumon!
Tudna valaki ajánlani valami értelmes appot az lg store-ból, legyen az játék, vagy hasznos progi.? -
Janos46
tag
Sziasztok!
Mivel az LG tévére nem lehet felraknia KODI-t, vettem egy raspberry pi3-at. Kompletten zacskóba 24.990-be kelül, csak össze kell rakni. A hozzáadott mikro SD kártyán fennt van a KODI, elindítva felrakta magát, majd felraktam a letöltött repository.lazarus-0.1.zip fájlt és az exoshark-ot, HDMI kábellel összekötöttem a TV-vel és már néztem is a filmeket.. -
Karima
őstag
válasz
scream24 #87453 üzenetére
Köszi. Nekem ahogy elküldtem a kérdéseimet, akkor jutott eszembe, hogy ehhez lehet hogy adtak kézikönyvet is
De még nem találtam meg
A CA-modul csere nekem is eszembe jutott, tegnap már meg is kérdeztem, ki is cserélik 3500FTocskáért, de ezt a költséget szerettem volna megúszni, ha valahogy össze lehetett volna hozni a connectbox-ot a távirányítóval. De akkor marad a csere.
Köszi még1x -
scream24
senior tag
Egy hangyányival az UJ6307.
1 : Valami a laptopon nincs jól beállítva, tűzfal pl.
2: Nem lenne egyszerűbb az upc-től kérni egy CA modult, így teljesen megoldódna ez a gondod.
3: Kétféleképpen is. Pl. rámész egy bemenetre, hosszan nyomod mondjuk az 1-es gombot és meg is kérdezi, hogy mented e.
Vagy megnyomod a 0-ás gombot és ott ki tudod választani mot hová szeretnél.Egyébként Ti nem szoktátok elolvasni a kézikönyvet?
-
Karima
őstag
Sziasztok! Az mitől lehet, mi lehet a megoldás, hogy ha screenshare-t próbálok, akkor a laptopon megjelenik a tv, csatlakozok is, kiírja, hogy csatlakoztatva (mármint a laptopon), de a tv még mindig csak próbál csatlakozni, majd kb 1-2 perc sikertelen csatlakozási kísérlet után leválasztja az eszközt (ami nem is volt csatlakozva
). 43uj670v-m van.
Másik: arra tud valaki megoldást, hogy a tv távirányítójával a upc-s connectbox-ot legalább csak be/ki kapcsolás, csatornaváltás szinten hogy tudom irányítani?
Megint más: a távirányítón gyorsgombokat hogy lehet felprogramozni?Előre is köszi mindenkinek!
-
dave0825
őstag
Hogy van az, hogy Game Mode-ban a legtöbb tv-nek még magasabb az input lag-ja, mint a többi módban?!
Rtings szerint. -
kotigabi
csendes tag
válasz
DarthRevan #87448 üzenetére
TruMotion off
Valósághű mozi offBeállítások - Kép - kép mód beállításai - további kép beállítások
-
westcoastog
veterán
válasz
DarthRevan #87448 üzenetére
True Motion-t keresd a képbeállításokban.
-
DarthRevan
tag
Sziasztok! 7 év után vettem egy új TV-t, egy 43UJ6307-t. Alapvetően tetszik, de...
Hol lehet kikapcsolni (remélem ki lehet) ezt a szörnyű "100Hz hatást" (nem tudom mi a marketing neve), amitől minden film úgy néz ki, mintha valami gagyi kézikamerával vették volna fel? Pokolian idegesít...
Előre is köszi a segítséget!
-
srobert79
újonc
Sziasztok !
Tud valaki linkelni egy beállítást a 6307 tv-hez? köszönöm
-
hematoma1
senior tag
Sziasztok.
49 uj634v-én sikerült valamennyire beállítani a színeket. Játék módba kellett rakni és egy kis finomítással kb 90%-os lett. Már csak egy kis bibi van.Nem tudja valaki hogy ez a tipus 50hz vagy 100hz-es panellel van szerelve.Mert az LA 620-as képe sokkal simább és ezáltal szebb is,abban 100hz panel van.
Ezen a készüléken sokkal csúnyábbak az SD adások. -
atike
nagyúr
Sziasztok!
Itt is megkérdezem, hátha...
Mi a különbség az LG 55UJ6307 és az LG 55UJ620V között?
A 620V kevesebbet fogyaszt és ennyi?
A kettő közül melyik lenne jobb választás?
Szerk: átfutottam az összefoglalót - jó hosszú
- de ezekről nem találtam semmit.
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
LG 43UH661V-n valahogy meg lehet oldani, hogy az Euronews app működjön? -
Elims
veterán
válasz
scream24 #87432 üzenetére
Ha megtudnám vhogyan csinálni azt,hogy a ps4-et egy időben rákössem a két tv-re,megcsinálnám és tennék fel egy videót. (Bár azt meg ugye úgy meglehet csinálni,hogy bármelyiket előnyösebb helyzetbe hozzam.)
DeFranco: Ezt meg én cáfolnám.Annyira azért nem gáz a helyzet,hogy két fenéknyi hely legyen a rálátására a jó képnek. :-) De persze közel sincs olyan mint egy ilyen ips-esnek.Viszont így érthető,ha többen nézitek ez tényleg fontos szempont lehet.
FTamas: A samsung-okhoz találtam beállításokat (bár azokkal nem kellett ennyit szenvedni),főleg az elsőhöz,ahhoz tényleg nagyon jót a samsung topikból egy ottani topikba író írta le a saját beállításait.Nem volt csilli-villi agyon szinezett/kontrasztolt vmi,sőt,talán még egy picit kopár is volt -ha mondhatok ilyet képre,de az egy idő után annyira jó lett a szemnek (talán?),hogy mai napig sem találok olyat képet sehol,a h6400-as már szinesebb volt (szerintem máshogyan lehetett kalibrálva mint az előző samsung).Ps4-gyel olyan kép van benne,mintha 3d-s lenne a kép (komolyan :-) ) és a 3d nincs bekapcsolva.Szín/kontraszt/fekete tényleg szép.
A mostani lg-hez sajnos nem sok mindent találtam,amiket meg igen az sajnos kevés volt az eddig megszokotthoz.
Bizony, :-) ez nagy találmány ebben az lg-ben,ha a hdmi1-ben állítgatom -már nem- a ps4-et,az kicsit sincs kihatással a hdmi3-on lévő thome adásra (ami egyébként olyan rajta,hogy majdnem lemásznak a kijelzőről,tényleg nagyon szép),szóval ez a külön "elmentősdi" jó dolog benne.Szerk.: Van esetleg olyan beállítás vhol,hogy a piros színt gyengítsem a narancssárgát erősítsem?
A preferált színek között ez meglehetne vhogy csinálni?
A piros elég erős benne a többihez képest. -
scream24
senior tag
válasz
ftamas0201 #87434 üzenetére
Ami fontos be kell állítani a gyors hozzáférés funkcióval. Így nem kell annyit bóklászni a menüben.
Nekem pl az 1-es gomb "alatt" a külső hdd van, így pikk-pakk indítható a film.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
ftamas0201 #87434 üzenetére
hozzátenném, hogy a hatodik-hetedik ember is jobb képminőséget kap ezen, mint bármelyik kategóriatárs ips-en, sokat röhögtek rajtam a milyentévét topicban de én tényleg végignéztem az összeset, ami itthon kapható "hivatalosan" (tehát nem valami egzotikus szürkeimport monitortévé).
persze magasabb kategóriában nyilván más lehet a helyzet, erről nem tudok.
-
ftamas0201
senior tag
Köszönöm a lehetőséget, kihagyom, azért van új tv-m hogy azt nézzem
Én elhiszem neked hogy okés, viszont nekem nem volt megfelelő a betekintési szög és a színek sem ahogy írtam. én 10-12 órát gép mellett dolgozom a gép a sarokban, a tv mellette a falon így mindig elég éles szögből figyelem az eseményeket a tv-ben, csak este fekszem le így nekem kuka volt a VA panel sajnos így a 14 napos elállást felhasználva lemondtam róla, a pénzem még mindig várom, remélem jövő héten lesz belőle valami.Azt tudom hogy például a Samsung tévékhez kismillió jutyub videó van hogy hogyan is állítsd be ps4 pro mellé megfelelően a képminőséget, próbáltál már nézelődni hogy hátha van LG tévékhez is?
Mert ugye a bemeneti eszközként elvileg én úgy tudom hogy külön bemenetenként lehet állítani a képminőséget és az nem lesz hatással mondjuk a tévénézési szokásokra. Elvileg a tévé külön kezeli a képi beállításokat a hdmi bemenetekhez és külön mondjuk a tévénézéshez. Szóval nagyobb tér marad kísérletezgetni hogy a tv-t ne játtszuk el de viszont a hdmi 1 bemeneten más legyen a beállítás.scream24
Így konkrétan senkitől nem hallottam még hogy egymás mellett látott két különböző márkát így köszönöm ezt a megerősítést. Nem vagyok én sem márkahű, ha valami jó azt veszem meg, nem érdekel hogy mi van ráírva, ugyanúgy egy tömeg gyártott hulladék az összes és pár év alatt úgyis tönkremegy. A monitorom egy 27"es ívelt VA panelos samu, azt imádom, egy éve van meg de nem adnám semmiért pédául de az 50"-es tvben nekem nem jött be sajnos pedig nagyon jól kezelhető menürendszere volt, gyors és egyszerű, minden a helyén míg a webos kicsit bonyolultabb, többet kell lépegetni össze vissza hogy valamit megtaláljunk, persze hozzá kell szokni ehhez is.DeFranco
Pont ugyanezt tapasztaltam én is hogy kettőt jobbra kettőt balra és már problémákba ütköztem sajnos. -
DeFranco
nagyúr
A betekintési szög tényleg nagyon jó,mindegy,hogy honnan nézem a tv-t ugyanúgy látom.De ez egy szobában/nappaliban miért fontos?Szerintem mki szemből nézi a tv-t esetleg kis szögben annyit viszont a va is tud.
Ezt én cáfolnám, nekem is va panelos tv-m van és bizony egyrészt adódik az élethelyzet amikor éles szögben nézem, bár nyilván ez nem szempont, mert akkor csak ránézek. viszont annak ellenére, hogy 3 méterről nézzük ha "nézzük" a kanapén kb. két fenéknyi hely van ahonnan még jó a kép, négy embernél már volna kompromisszum. minimális de volna és ahogy nyílik a tér egyre több
-
scream24
senior tag
válasz
ftamas0201 #87430 üzenetére
Csatlakoznék. Nyilván nem véletlen, hogy van ilyen és olyan panel is forgalomban. Kinek a pap.... Én nem véletlenül választottam ips panellal szerelt tévét. Nem mndenki ücsörög egyedül a tv előtt.
Mikor tévét kerestem ajánlották azt a Samut amit Te megvettél, én átléptem rajta. Többek között a betekintési szög miatt, s a színei sem tetszettek. Pedig én nem vagyok LG fan, eddig soha semmilyen cuccom nem volt ettől a gyártótól. Megtekintttem a készülékeket , mázlim volt, pont egymás mellett voltak kiállítva, s ár érték arányban és a már említett dolgok miatt a samu maradt a boltban.
-
Elims
veterán
válasz
ftamas0201 #87430 üzenetére
Nem ismerem a 6122-t,ezért nem tartom kizártnak az írásod.Nekem a mostani amit lecseréltem egy h6400.Az tényleg nagyon szép.
Ezalatt a pár mondatod alatt nagyon normálisnak gondollak és felajánlanám -ha elfogadod-,hogy ha Hatvan 30km-es körzetében laksz,házhoz viszem a volt tv-met és kipróbálhatnád mondjuk egy hónapig. :-) Aztán mondanál rá vmit. ;-) (A 2db aktív 3d-s szemüveget is adnám.)Ha ezt két nappal ezelőtt kérdezed még azt mondtam volna,hogy csere lesz.Tegnap aztán sikerült szép képet kihoznom belőle.
Kifizettem érte x Ft-ot,most újra kellene keresgetnem/érdeklődnöm,arra megint elmenne x e Ft.Már nincs kedvem ilyesmivel foglalkozni.Azt gondoltam veszek egy faszát (mindegy milyen panelost) és kész,mert jött ez baráti áron és beleugrottam.Ha tudom előre,hogy mi lesz belőle nem veszem meg,de ha már itt van és sikerült belőni,marad.
Viszont ha lenne innen vkinek vmi ajánlata,írjon üzenetet,mert nyitott lennék egy gyors cserére. ;-)
Hirdetgetni,utánajárni nem fogok.Mondjuk ami a legnagyobb pozitívum ebben a tv-ben az eddig nem megszokott képméret. -
ftamas0201
senior tag
Nincs ezzel semmi probléma, én leírtam a tapasztalatom meg te is
Én még mindig fosnak tartom a 6122-t ettől függetlenül, és a betekintési szög egy nappaliban és hálóban is nagyon fontos. Minimális oldalra mozdulásnál a fekete ki is fakult a 6122-nél, 20 fokos szögnél már a színek is torzultak és ahol egy nappaliban kanapén körbe ülik az emberek akkor ez fontos azért.
De mindenki azt vesz ami szimpatikus ez egyértelmű.Csak tök ártatlanul és érdeklődésből, ha nem vagy elégedett az LG-vel akkor miért nem állsz és és veszel egy Samut esetleg?
-
Elims
veterán
válasz
ftamas0201 #87419 üzenetére
"Nem vitát generálok..."
Én sem,főleg nem laikusként.
A 6-os szériás samsungból nekem kettő volt,két barátomnak szintén 6-os van és messze nem csúcskategória,de mindegyiknek szép képe van életteli színekkel.Ahogy írtad is,lehet,hogy te olyat fogtál ki.
Én nem azt írtam,hogy lg-t soha,500e-ért inkább samsung vagy sony (bár a lcd/led tv topikban azt írták,hogy az utóbbi 5 évben a lg nagyon feljött),azért már nem "fos" 6-os szériát kap.
Opiipo: A betekintési szög tényleg nagyon jó,mindegy,hogy honnan nézem a tv-t ugyanúgy látom.De ez egy szobában/nappaliban miért fontos?Szerintem mki szemből nézi a tv-t esetleg kis szögben annyit viszont a va is tud.Színekben szerintem(!) majdnem ugyanott van a kettő.
A "fos" 6-os samsung-omban olyan színek vannak,hogy kiég az ember szeme (jó értelemben).De természetesen megértem a reakciótok,én is hasonlóan vélekednék egy ps4 topikban ha a xbox-ot mondanák jobbnak (vagy egy x topikban y írná vki jobbnak).
Samsung-okat használtam pár évig,most jött ez a lg és napokig kellett állítgatnom ahhoz,hogy megközelítse a samsung élményt.Persze mindezt ps4-hez írom! Sima tv adásnál tény,hogy nagyon szép ez a lg is,de nekem nem ez volt az elsődleges szempont. -
westcoastog
veterán
válasz
kotigabi #87426 üzenetére
Igen, de valószínűleg tényleg a szállítás közbeni eltörés elkerülése miatt...
Nem maga az lcd panel billeg, hanem ami előtte van, amit meg tudsz törölgetni, nem tudom mi a becses neve.Most tv-t nézek, natgeo, kíváncsi vagyok a logó a balfelső sarokban milyen gyorsan tűnik majd el.
-
kotigabi
csendes tag
válasz
westcoastog #87425 üzenetére
Itt is van panel billegés?
-
westcoastog
veterán
Enyhébb formában de ez is küzd a beégés problémával, nem annyira durva mint volt, de előtudom idézni ezen is..
Nem hiszem hogy ezt visszaküldöm garanciába, a háttérvilágítás egyenletesnek tűnik eddig, filmnél, játéknál videónál nem lehet beégetni, csak ha percekig megvan nyitva valami a képen. -
DeFranco
nagyúr
válasz
westcoastog #87421 üzenetére
mi az a nagy karc a panel felső sarkában?
-
ftamas0201
senior tag
Nem vitát generálok csak az én álláspontom. most ment visza a 6122 VA paneles f*s samsung tévé a feladóhoz. Annak fakók voltak a színe állíthattál bárhova bármit, betekintési szög botrányosan kicsi, élettelen volt az egész kép, nézhetetlen volt hiába kapcsoltál ki ezt meg azt meg állítgattál színeket élességet kontrasztot. Egyáltalán semmi nem segített rajta. Lehet hogy egy drágább kategória még talán ér valamit de a 6os széria egy silány semmit érő. A 7507 megeszi és kisz*rja keresztben. Szóval ezt a háborút végtelenségig lehetne folytatni de egyáltalán nincs értelme és hülyeség is ilyenekkel félre vezetni egy embert. Tájékozódjon mert így is kell ha már kidob az ablakon egy rakás lóvét, de ilyet hogy LG-t soha és elküldöd vesz egy gyengébb kategóriás samut és baromi nagyot csalódik akkor van az igazi szívás. Mindkét gyártó egy tömeggyártott szart árul, mindenhol vannak képhibák, bevilágítások, felhősödés, képpont hibák, ki kell fogni, ez alól talán már kivételek az oledek és qled a samunál de ezt se lehet még így kijelenteni mert még egyelőre elég kevés az infó ezekről. Így ha LG-t akarna venni és va rá 400-500ezre akkor ott már lehetne egy szép oledet is akár bevásárolni.
-
Elims
veterán
válasz
OPiiPO #87410 üzenetére
Még egy kicsit sem kellene rajta finomítanom,mert nem azt írtam,hogy "10fillért nem ér" vagy a "va-hoz képest a gatyában van".Semmi sértő nem volt benne.
Biztos vagyok benne,sőt,tudom,hogy nagyon sokan elégedetten használják a tv-jüket addig(!) amíg nem néznek meg egy másik panelest.
Mégegyszer..nem azt írom,hogy szar,tényleg szép és részletes és szerintem a kontrasztja is jó (bár azt írták,hogy az igazi fekete hiány miatt nem),de egy va panelhez képest kicsit élettelen a kép.Pár évig va panelest használtam (nem is érdekelt addig,hogy va vagy ips),most van ips és bizony észre lehet venni a különbséget Ebben. Szóval a mondandóm teljesen hibátlan,ha vki 500e-t szán a tv-re akkor inkább vegyen va-sat mint ips-t.Ha vki kipróbálta az én beállításaimat és még szebbé tudja alakítani kérem írja meg.
-
Chereiose
addikt
válasz
ftamas0201 #87415 üzenetére
Ertem, hát van fúrónk azzal màr a lyukak legalább meglesznek
A TV talpát meg ha jól láttam le lehet csavarozni, pár sima csavar tartja.
Más: Az egyik HDMI egyszerűen beszakadt/beesett oda le a helyéről, arra van esély még, hogy visszavarázsoljam? Gondolom szét kéne szedni, de arra nem vállalkoznék...
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Chereiose #87414 üzenetére
5 perc, semmi bonyolult.
Fúrsz 4/6 lyukat attól függ mennyi csavar van hozzá, tartót felcsavarozod, aztán a tévé hátuljára felteszed a két akasztót és ketten felakasztjátok a konzolra aztán alulról összerögzíted a kettőt és boldogság
ha megvannak a megfelelő szerszámok, semmi perc alatt meg van. Viszont amit tanácsolhatok, ha van gyárilag beépített vízszintezője, annak ne higgy, inkább dobj rá egy vízmértéket, az enyémben elég sokat csal a libella és azért egy 50"-es tévénél mondjuk egy 1 centis lejtés a konzolban a tévé felületén ugye sokszorozódik jóval. Szóval a lényeg hogy a konzolt a falra tök vízszintbe rakd, akkor nem lehet para
-
Chereiose
addikt
válasz
ftamas0201 #87411 üzenetére
Köszi szépen, meg is rendeltem a középsőt. Remélem, hogy nem lesz nehéz felrakni
-
DeFranco
nagyúr
nem tudom mennyire normális, de azt tapasztalom, hogy ha a TV-n megnyomom a guide gombot, akkor feljön a digitális műsorújság, de ha újra a guide-ot nyomom meg ezek után akkor fekete képet ad vissza. a csatornát fel-le léptetve újra van kép (tehát átkapcsolok a következőre majd vissza) de csak úgy, vagy ha a műsorújságon kiválasztom a program részleteit majd "megnéz"-t vagy mit nyomok.
magyarul simán nem enged kilépni a guide-ból
LG32UJ500V a TV és UPC kódolatlan digitális adást veszek vele beltéri és CI kártya nélkül simán a koax-szal és a TV tunerével.
-
Fang
aktív tag
Köszönöm szépen a jó tanácsokat! Úgy néz ki akkor sajnos tényleg nem a megfelelő helyen járok az LG topikban. Kár érte tényleg, szerettem az LG-t.
-
ftamas0201
senior tag
-
Chereiose
addikt
válasz
ftamas0201 #87405 üzenetére
Köszi, úh még jó, hogy nem vettem meg tegnap amit linkeltem
Akkor szerintem megrendelem ezt. Vagy a dönthetőből tudnál linkelni esetleg Edigitalbol, ami jó hozzá még?
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Chereiose #87404 üzenetére
Szia.
Az általad linkelt tartó nem jó a TV-hez, vesa 200x200at támogat csak, a te tv-d a gyári leírás szerint 400x400. Ez a furatok távolságát jelenti lényegében. Vegyél egy normális tartót és akkor több 10 évig nem lesz gondodnekem már 10 éve és három generáció váltson van túl az állvány és a jelenlegi 49es tévémmel is kompatibilis.
Én a helyedben ilyenben gondolkodnék: [link]
Ez egy fix tartó, nekem dönthető van előre fele, még akár azoknak az árát is érdemes lehet megnézni és akkor nem ér meglepetés biztosan felszereléskor hogy hopp mégis csak picit lefele kéne dönteni -
Lovro Joe
tag
Sziasztok!
Van egy LG la660s Tv-m.
Minden szép és jó rajta , nincs egy darabb pixelhiba sem,minden megvan hozzá(doboz,kábelek,kis könyv..stb) végig falon volt!
Egyedül a tavkapcs.kicsit kopott de jól müxik az is!
Az lenne a kérdésem hogy menyiért lehet eladni?
4k hdr váltás miatt cserélném!Elöre is köszi!
Pacsi
-
Elims
veterán
Így van,ugyanaz a tv.
Már próbáltam úgy is.Már kombináltam mindent mindennel pár napja rajta vagyok,kb.1-2órát biztos szórakoztam vele naponta és már kezdtem unni.
Ha full-ra raktam furcsa árnyékok/sötétebb részek voltak,próbáltam már a yuv-ot is,stb.
Tényleg több dolgot kombinálgattam és nálam most ez lett a legvége.Már nem nyomkorászom el.
Még egy csipetnyi sport-ot ha tudnék vhonnan hozzá raknám,de nem lehet kihozni belőle.Már próbáltam a gamma-val/háttérfénnyel/fényerővel/stb. kalkulálgatni,de nem tudtam jobban.Ha átállítottam vmit,picivel jobb lett más,másvmi meg sokat romlott.Így volt ez párszor.. -
dvd24
senior tag
most, hogy nézem a ps4 beállításaidat, szerintem az RGB range-nek fullon kéne lennie, nálam legalábbis azon van, és akkor végül is ugyanolyan tévénk van csak nekem a 49'-es méretben
ha akarsz még szenvedni a színbeállításokkal, akkor szerintem nézd meg úgy is, hogy azt átnyomod arra
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Energiaital topic
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest