Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini PC
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen monitort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JordyG
tag
válasz
Alex91 #86799 üzenetére
Hát nem pont itt... De ide sose jutottam volna el az LG oldaláról, de minden máshová igen.
Csináltam egy mezei regisztrációt, név, egyéb.. mert oda rakott. Ott megadtam a TV adatait, számlát, egyéb..
De magáról http://www.lg.com/hu/5_Year_Care_TV_2017_oct -ról én csak alul találkoztam link-el, a Termék regisztrációnál. Ami nem ide vezet.S ennek apropója ez a beszélgetés.
Amit nem húztam, mert itt több segítséget kapok mint náluk..
Igen, gondolom, hogy az extra 3 év más, de ha már van, akkor csak rá teszem... Azt remélhetőleg nem lesz rá szükség, az előző készülők is tökéletesen működik már 7 éve.. De sose lehet tudni...
Már csak az lenne a kérdés, hogy akkor az LG profil fiókból töröljem a már beregisztrált és 24 hónapot adót, és regisztráljam újra ezen az oldalon amit adtál, vagy regisztráljam rá itt és majd hozzáadódik a másikhoz.
Előre is köszönettel, a segítséget.
-
JordyG
tag
Srácok, aki vett mostanában LG UHD tv-t, hogy regisztrálta be, hogy megkapja az 5. év gondoskodás ami jelen akcióban van az LG-nél. Mert beregisztráltam és csak 24 hónapot mutat, nem ír rá semmi egyebet.
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
gago1975 #86779 üzenetére
Köszönöm a véleményed!
Sajnos az Edigitalból kellett választanom, mert ott volt levásárolható egy bizonyos összegig keretem.
Így a 7507 kiesett, mert ott nem kapható.
43UJ701V lett belőle. Este csak annyi időm volt hogy gyors összedugjam és bekapcsoljam, mindenféle beállítás nélkül.
Őszintén remélem lesz ez még jobb is, mert elég sötétnek éreztem a képét, de már sem erőm, sem kedvem nem volt a beállításokkal szórakozni.
A saját hangszóróit csak késő este fogjuk használni, nappal az eddig megszokott erősítőn keresztül.
Magic táv egész jónak tűnik, még az idáig használt Technisat beltérit is vitte.
Délután csinálok majd finomhangolást rajta, meg a falra is felakasztom. -
EVL2
aktív tag
válasz
stemplar07 #86760 üzenetére
Valaki írta a "PMI indexre, jót nevettem, a ,,Pofátlan Marketing Index,,
Hát ez tényleg nagyon jó!
-
A214
aktív tag
Sziasztok,
Most vennék extreme digitálon egy LG 43 tévét,szerintetek az 5 ÉV garit még tudom érvényesitteni?
Már csak jövőre érne ide az tuti,de a vásárlás dátuma számít ilyen esetben? -
norberto_th
aktív tag
Köszi a tippeket, akkor várok.
-
scream24
senior tag
-
berbatov2
senior tag
válasz
nrbi001 #86781 üzenetére
Leirhatnad reszletesebben is, hogy mi a totalkar? Pl nekem volt villam annak idejen es alaplap csere lett. Mivel nem volt mar garis ezert a biztositoval inteztem. Ugyanugy Lg-s szakember jott hazhoz, azt mondta nincs semmilyen nyoma a villamcsapasnak. Szoval szerintem siman megprobalhatod gariztatni. Nyilvan ne azzal kezdd, amit itt leirtal, ha erted mire gondolok.
-
gago1975
őstag
válasz
norberto_th #86783 üzenetére
Szia.
Sajnos el kell, hogy keserítselek 15000 Alatt sehol nem fogsz.
Még az elején volt 10000 alatt, de annyira megugrott a kereslet, hogy megemelték az árát. Már ha lehet kapni, mert annyira fogy. -
gago1975
őstag
válasz
nrbi001 #86781 üzenetére
Szia.
A túlfeszültség mint fogalom nincs, nem létezik. Túláram van, de az nem garanciális hiba jelenség meg se próbáld, nehogy lejárasd magad.
Inkább valahogy próbálj rájönni, hogy honnan ered a, túláram. Mennyi fogyasztó van ugyanazon az áramkörön, hosszabbítón.Túl áram keletkezhet a ház, társasházba becsapott villámtól, esetleg nem megfelelő villamoshálózattól.
Ha egy villamos berendezésen, lehet az gép, vagy vezeték, ha a névleges áramnál, vagy megengedett áramnál több folyik, túláramnak nevezik . Ez kettő okból jöhet létre, vagy túlterhelésből, vagy zárlatból.
A túlterhelésről akkor beszélünk, ha egy vezetékrendszerre több fogyasztót kapcsolunk, mint amire tervezték. Egy gép esetén, ha több teljesítményt szeretnénk elérni, mint amire a motort tervezték akkor megemelkedik az áramfelvétele, és ez melegedéshez vezet. Egy villamos gép esetén ilyenkor vagy odafigyelünk a leadott teljesítményre, ha ez kevés ki kell cserélni a nagyobb teljesítményű motorra.Zárlat esetén általában szigetelési hiba miatt két különböző potenciálú vezető fémesen érintkezik. Ilyenkor a nagy hőmennyiségen túl, óriási dinamikai erők is kialakulnak. A kettő fajta túláram között nem csak a kialakulásában van különbség, de a túláram nagyságában is. Egy túlterhelés néha csak éppen hogy meghaladja a névleges áramot, de akkor sem szokott a névleges áram kétszeresénél nagyobb lenni hosszabb távon. A zárlat azonban a névleges áram többszöröse, akár százszorosa is lehet. Hatásában is van különbség a túlterhelés általában csak melegedést okoz. A zárlat a melegedésen kívül, dinamikai erők is fellépnek. A túláram mindkét fajtája ellen védekezni kell, ezért megkülönböztetünk túlterhelésvédelmet és zárlatvédelmet.
A túlterhelésvédelem dolga megszakítani az áramkört , mielőtt a túlterhelt és felmelegedett villamos berendezés tönkremenne. Ez működhet egy egyszerű olvadó betéttel is de lehet bimetállos hőkioldó is ami ha jól van beállítva hőmása a villamos gépnek. Együtt melegednek fel, és a pontosan beállított hőkioldó bontja a motor áramkörét, mielőtt az leégne.
Általában minden villamos készüléket védeni kell túlterhelés ellen, de vannak itt is kivételek, vannak olyan villamos készülékek amik működésükből adódóan nem terhelhetők túl.A zárlatvédelemnek az aljaiban is más követelmények szerint kell működnie. A zárlat az nem üzemszerű működés miatt jön létre, hanem valamilyen áramköri hiba miatt. Mivel a zárlati áram a névleges áram sokszorosa, ezért nagyon gyors an kell működnie. a zárlatvédelemre olvadóbiztosítót, vagy megszakítót alkalmazunk. zár latvédelemre olyan biztosítót, vagy megszakítót alkalmazunk aminek a zárlati megszakító képessége nagyobb mint a hálózaton kialakulható legnagyobb zárlat, hogy biztonságosan megtudja szakítani az áramkört zárlat esetén.
A villamos berendezésekben alkalmazunk olyan szerkezeteket amiben benne van a túlterhelés és zárlatvédelem is. Ilyen pl: a kismegszakító, mivel van benne bimetall-os hőkioldó, és mágneses gyorskioldó zárlat esetére. A biztosítékkal szemben a kismegszakító leoldást követően visszakapcsolható, nem kell semmit cserélni, nem kell pótalkatrészről gondoskodni egy leoldást követően. Követelmény hogy a zárlatvédelmet a túlterhelésvédelemhez képest, mindenhol alkalmazni kell. Követelmény hogy a zárlat és túlterhelés védelmet szelektíven kell kialakítani. Ez azt jelenti hogy túlterhelés esetén a legközelebb beépített véd elemnek kell működésbe lépni, hogy hiba esetén minél kisebb részt érintsen a feszültség kimaradás.
Amivel én még találkoztam, hogy bizonyos kábelszolgáltató (U és még két betű) rendszere küldött olyan túláramot az antenna csatlakozón keresztül, hogy nem csak a TV, de még a HDMI-vel rákötött Bluray és a szintén HDMI-vel rákötött PC-t, videokártyát is tönkre vágta.
Persze a szolgáltató tagadott, azt mondta, hogy a PC video kártya a ludas. A lakónak az volt a szerencséje, hogy amikor kihívták a szolgáltató kirendelt szakiját, többször nyúlkált az antenna csatlakozójához, bizonyítva, hogy ennek semmi köze a tönkremenetelhez, az egyik alkalommal miközben a kollégája állított kint a dobozba valamin, úgy meg csapta az antenna, hogy kénytelenek voltak elismerni, felülvizsgálni az állításukat.Én ilyet akkor tapasztaltam, hogy jobban ráz, csíp a kelleténél, mikor az apámnak kültéri digitalis antennát tettem fel borult időben és bedugtam volna a setopbox-ba.
Na ott akkor visszavittem a boltba és inkább beltéri antennára cseréltettem ki.Ezt csak úgy tudod meg, hogy elviszed a szervizbe és ott kivizsgáltatod. Ott megmondják, hogy hol jött be a túláram.
Viszont a késöbbiekben megelőzheted:
1. Kivizsgáltatod azokat az eszközöket amik ugyanoda vannak bedugva ahová a tv-d volt.
2. A konnektort, a hosszabbítód minőségi állapotát.
3. Újratervezed a felhasználás helyét
4. Megvizsgáltatod a vezetékeid állapotát. Ha régi építésű házban, panelban élsz akkor ez nagyon fontos. Ezekbe az épületekben a vezetékek életkora 35-évtől 60-80 éves alumínium vezetékek általában 2,5mm-esek.
Na ezekre pld 16A biztosítékot rakni nem szabad. Ezekre az alumínium vezetékekre, vezetékeket max 10A-rel szabad levédeni. Ez fölött már nem biztonságos.
5. Tegyél fel villámvédelmet és életvédelmet(FI relét) a villanyóra után.
6. A hosszabbítót cseréld le nem kínai, hanem normális surge protection (túláram védelemmel ellátott)hosszabbítóra.
7. Ne terheld túl az áramkörödetBiztosító.
Na ez egy picit macerás lesz. Nézd meg a saját biztosításodat vagy társasház esetén az általad kötött kiegészítő biztosításodat amennyiben van. Ha társasházba élsz akkor a ház biztosítója nem fog fizetni mert ott csak a beázás, csőtörésből keletkezett károkra fizetnek.
A híradástechnikai cuccokra a biztosítók általában az alábbiak szerint fizet (biztosító válogatja illetve, hogy a szerződéskötéskor milyen feltételekkel mit írat alá veled):
1 éves korig 60-80%
2 éves korig 30-50%
efölött 0%
Tehát ha a tv-d 3 éves akkor sajnos ennyi volt.Sok sikert és vigyázz jobban legközelebb.
-
hpeti2
aktív tag
Sziasztok!
49lh630v-s tvm van 4.30-as fw-el. Van értelme frissíteni 5.30-as fw-re? Jobb lesz valamivel vagy csak belassul?
-
_Roy_
tag
Sziasztok!
LG la620s tv-m van, gyári fw van rajta, nem frissítettem.
Ma serviio-n keresztül filmeztünk, majd kikapcsoltuk a tv-t mert szakadozott a lejátszás.
Folytatni akartuk, de a távirányítóra nem reagál a tv a ki/bekapcson kívül.
A távirányítóba elemet cseréltem, azokkal nincs gond, illetve a telefonom kaerájával létom, h küld jelet.
A tv hátulján lévő gombokra semmit nem reagál a tv-m. ki/bekapcs itt is működik.
Áramtalanítottam is már 15 percre.
Most akkor mi van panel csere...!? -
norberto_th
aktív tag
Hol tudok most jó árban venni a 2017-es tv-hez MR-ot?!
[link]
Sehol nem találok most... -
nrbi001
senior tag
Sziasztok, túl feszültség miatt total karos garis tv-m javítható gariba v rám hárítják?
-
scream24
senior tag
válasz
Dr. Gonzο #86772 üzenetére
Szerintem nem éri meg a különbséget. A hangzatos márkanevek, jelen esetben a Harman Kardon, csak arra szolgál, hogy még több pénzt húzzanak ki a zsebedből, gyakorlati haszna nincs. Maximum ha, csak híradót nézel.
30 pisztolyorrú Mátyás meg kicsit sok egy távirányítóért, ami szerintem a tavasszal elég jó áron beszerezhető lesz majd. De a Te pénzed, a Te döntésed.
-
gago1975
őstag
válasz
Dr. Gonzο #86772 üzenetére
Szia.
A válaszom először is, hogy még most rendeld meg az általad kiválasztott tv-t amíg az 5 év gondoskodás tart.
Vigyázz viszont, hogy csak 8 kereskedő által forgalmazott termékek szerepelnek a promócióba.
Itt tudsz rá regisztrálni amennyiben ezekből az üzletekből, webshop-okból vásárolsz. [link]
Én a helyedben 670v-alatt (nekem ez van)nem vennék TV-t (nem megbántva senkit akinek olcsobb Tv-je van). Bár a 6517-esről nincs vélemény sehol, majdnem u.a. mint a 670v de nem tudom milyen lehet az összeszerelés, panel minősége. Árban viszont nincs sok különbség a kettő között ahogy néztem(olyan boltok közül amik benne vannak a promócióban)
[link]153 990
[link] 158 990Azt nem tudom, hogy megér e neked [link] 189 990-et, hogy Magic Remote távirányítót valamint Harman/Kardon hangrendszert kapsz, mert elméletileg a 670v és a 701v között ennyi a különbség.
Akkor már inkább a 7507-est venném mert az a HRD10 mellett a HDR Dolby Vision-t is támogatja. Jobb TV, szebb a képe, [link]199 990-ért.
megjegyzés: Itt azok a boltok közül tettem be a linket ahol van 5 év és mindenhol a legjobb árut, ahol a legolcsóbb ezek közül.
Találsz olcsóbban is mind a 4 felsorolt tv-ből de csak ezek a boltoknál tudod az 5évet érvényesíteni
A döntés a tiéd, remélem tudtam segíteni. Sok sikert
.
-
Breki
veterán
Érdemes ilyet beszerezni a TV-hez?
Most akcióban nagyon jó áron van.
-
mcwolf79
veterán
Üdv!
Az 5 év gondoskodás garihoz 12.31.-ig kell MEGVENNI a TV-t, vagy addig be is kell regisztrálni?
Tehát csak akkor tudom érvényesíteni, ha a héten meg is veszem (pontosabban átveszem) a TV-t és beregisztrálom, vagy csak a vásárlás időpontja számít?
Thx -
trojka
csendes tag
lg szervizzel van valakinek tapasztalata milyen gyorsak stb?
-
Dr. Gonzο
senior tag
Sziasztok!
43-as LG készülékben gondolkodom, ezeket néztem ki:
43UJ6517, vagy 43UJ670V?
Vagy megéri a felárat a 43UJ701V?Ha ezeket kábelen a routerrel összekapcsolom, látni fogja a routerre fellógatott HDD-t?
-
Klara_
őstag
válasz
pkomlosi86 #86748 üzenetére
Meg kellene nezned oket eloben, nekem mar a 6os es 7es szeria kozott is volt kulonbseg a 7es javara, a 8as pedig mar mas liga.
@ (#86763) Tibko8
Mas a talp. -
honda23
aktív tag
55uj7507-hez tudtok jó képbeállítást?
-
gago1975
őstag
válasz
Leslie1966 #86765 üzenetére
Szia.
Gratulálok a Tv hez. Nekem is ilyen van és nagyon jó.
Bár ma már inkább SJ810-est vagy UJ7507-est választanám.
Nem azért mert nem szeretem, vagy valami bajom lenne vele de az SJ810 illetve az UJ7507-es támogatja a Dolby Vision-t. Az SJ810-es ezen kívül 120hz-es. Jobb TV-k.
Én az alábbiak szerint állítottam be a képet:
Itt egy oldal akik a legjobb képi hatás figyelembe véve kalibrálták be a TV-t
[link]Itt ki tudod választani ezt a típust. klikk ide use our additional settings és itt láthatod, hogy milyen "+segéd beállítást" kell, ajánlott kikapcsolni
LG 49UJ670V
Product detailsDate tested 19/05/2017
Type LCD
Screen size 49"
Your ideal settings
Picture mode Standard
Backlight 92
Contrast 95
Brightness 51
Colour saturation 60
Colour temperature C10
Tint / Hue 0
Sharpness 25
Additional settings
Energy Saving off
Eye Comfort Mode off
Dynamic Contrast off
Dynamic Colour low
Skin 0
Sky 0
Grass 0
Colour Gammut wide
Super Resolution low
Gamma medium
Noise Reduction low
MPEG NR low
Black Level low
Real Cinema on
Motion Eyecare offHasználd egészséggel mert egy jó TV tulajdonosa vagy.
-
Leslie1966
senior tag
Szevasztok !
Ma lettem boldog tulajdonosa egy LG 49UJ670V készüléknek. Egy 42LA620-ast váltott le, amivel szintén nagyon elégedett voltam(vagyok). Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy vannak-e részletes kalibrálási adatok ehhez a Tv-hez, egy félét találtam, de az előző típushoz pontosabb beállítási értékek voltak megadva.
Köszi. -
V8engines
tag
válasz
gago1975 #86753 üzenetére
Ott a pont.
Nem mondom hogy tele vagyok zsével, azt sem hogy nincs. Úgy fogalmazok, meggondolom mindig rendesen, mit és mennyiért vegyek.
Vannak azért igényeim, tehát inkább minőségit (legalább közép kategória alja), de hosszabb időre tervezve.-És most nagy kacaj.
A képcsöves Phillips még mindig működőképes lenne (és szerettem) 17 év után is. Elraktam az utókornak, és rosszabb időkre.
De hogy lépést tartsak a korral és minőséggel, lecseréltem egy LF632V-re 16 év után.Tehát ezt 1.5 éve használom (TV-zés, NET-ezés). Remélem még nem lesz baja jó darabig, de csodákban nem hiszek, és szakmámból adódóan tudom és látom, hogy ez rég nem a tartósságokra épülő Világ. Viszont elvárnám hogy a relatív nem kevés pénzért -és hogy ne terheljem a Földet szeméttel, veszélyes hulladékkal- , ne 1,2 és 3 évig működjön.
-
Tibko8
senior tag
Sziasztok. Megtudja valaki mondani hogy a kettő közül melyik a jobb és mi az eltérés?
[LG 43LJ614V] -
stemplar07
őstag
válasz
OPiiPO #86758 üzenetére
így van, és még ott van a (SJ800-tól) 10 bit dithering /100 Hz natív /60 FPS , BluRayban az sem mind1 , de ez már csak egy technokrata megjegyzése ...
a,, billion rich colros,, című hangzatos kifejezés értelmét nem is firtatnám , valaki itt írta, a PMI indexre, jót nevettem, a ,,Pofátlan Marketing Index,, -
gago1975
őstag
-
válasz
N.YCityBoy #86730 üzenetére
Alapvetően igazad van, de ez is árnyaltabb. Az "Active HDR" nevü opciót jobb kikapcsolni, szvsz eléggé gyenge. A készülék a HDR10 és a HLG szabványokat tudja rendesen kezelni, sajnos csak az LG 810-től felfelé ismeri Dolby Vision-t, amit pl. a NetFlix tol eléggé. Érdemes figyelembe venni, hogy maga a HDR szabvány eléggé képlékeny sajnos hasonló formátumháború van kialakulóban, mint amit már sokszor láttunk.
-
törölt tag
Köszi mindenkinek az infót az LG 55UJ6307-ről. Még annyi lenne, hogy a talp alja és a tv alja között mennyi hely van?
-
lufi7
aktív tag
Általában egy fórumon többen vannak akik panaszkodnak. Akik meg vannak elégedve nem igazán irkálják be.
Én egy 60uj634v-t vettem 227e-ért. Negyed óra alatt belőttem a képet.
A hd adások nagyon szépek, az sd-k változóak. Wifi-n keresztül beállítottam a rendszerbe és teszi a dolgát. Idáig minden formátumot megevett, mint a két szintén LG elődje.
(A régebbi kb. 6 éves a másik 2.) -
gago1975
őstag
válasz
N.YCityBoy #86749 üzenetére
Szia.
Igen ez tök jó meg minden, hogy van 5 év gondoskodás, de az nem jelenti automatikusan a cserét, pénz visszatérítést.
Javítják, javítják, cserélnek benne panelt stb.
Te meg vársz, vársz ........stb.Persze ez a drágább modelleknél is előfordulhat és bosszantó a herce-hurca mert ugye az áruk miatt mást várna el az ember, de egy "kisebb költségvetésű" embert épp úgy, hanem jobban bosszantja ugyanez.
Kevesebb pénzből tud gazdálkodni ezért neki úgymond jobban fájnak ezek a minőségbeli herce-hurcák. -
stemplar07
őstag
Beleolvastam :-) háát 80 dodóért nem sok de... milyen a képe ? az nem mind1 ugye , mert volt Dune HD prom,Popcorn A400/410 és a Himedia videóprocija az dedikált Dolby/Hisilicon (Huawei) , tehát biza meg kéne nézni egy tv-n , és supportod, frissítésed sincs egy Q30 árából ..Ha meg nem szebb a képe mint az LG saját videó kártyájával, akkor mi értelme ?
A Himedia.hu-n zárt fórum van termék támogatással, regisztrációs kártyával stb .. ahogy én olvasgattam ott , sokan jöttek Dune/Popcornról , ahogy én is , úgy más is ,használom projektorral is, na ott 100"-on előjön az igazság :-)
-
Breki
veterán
válasz
stemplar07 #86743 üzenetére
Köszi a választ.
És egy Beelink GT1 Ultimate 3GB DDR4 + 32GB EMMC TV Box-val összevetve?
Van aki itt ilyet használ a LG tv-jéhez?
-
-
Breki
veterán
válasz
gago1975 #86744 üzenetére
Nem bántottál meg, csak aki ide bejön és ezt olvassa el fogja hinni, hogy nem ajánlott ilyet venni.
Közben meg többünknek van saját tapasztalatunk, csak aki meg van elégedve vele az nem nagyon ír ide.
Enyém 150 körül volt.
De gondolom te nem a 49-es árát írtad.Szerintem nem én először 114-ért néztem lg tv-t nekem már ez is soknak tűnt.
Ahhoz képest ahogy itt leszólták nagyon is pozitív csalódás volt.
Ízlések és pofonok, más a véleményünk ennyi. :-)
Közben a kérdésemre válaszolva utánanéztem WebOS-hoz nincs firefox szóval nem tudom mit dumált ez, hogy frissíteni kéne, gondolom lehet maga a weboldal volt.
-
gago1975
őstag
válasz
pkomlosi86 #86741 üzenetére
Szia.
Ez így van. Az 55" Edge led, a 49" Direkt led.
De te milyet szeretnél? Uhh azt elfelejtettem megkérdezni sorry. -
Alex91
félisten
válasz
gago1975 #86736 üzenetére
Aki nem kep fetisiszta, annak szerintem is siman bevallalhatok ezek a modellek is. 43-as meretben meg igazan csucs keszuleket nem is lehet mar venni. Anyagminoseg tenyleg nem extra, de celnak megfelel, a 6307-es labai tenyleg kritikan aluliak, mar elore tartok a portorlestol, hogy nehogy eldoljon. Olcso keszulek, ez latszik, valoszinuleg a panel sem a legjobb, de en is belottem keves allitgatassal nekem megfelelore a kepet. Hangja is olyan, amilyen. Majd kikotom a regi analog erositomre, ha jobb hang kell. (Azert elgondolkoztato, hogy milyen hangkeltot lehetne venni hozza, ami szol is valahogy, es a TV arahoz kepest nem draga. Azert erdekes lenne egy 135k-ert vett TV-hez mondjuk 100k-ert hangeszkozt venni.) Szamomra a tartossag meg a kerdes, de azert most van ez az 5 ev gondoskodas...
-
gago1975
őstag
Szia.
Mint írtam, "nem megbántva senkit de".
Te szerencsére meg vagy elégedve vele, nincs vele bajod és hidd el, jobb lenne ha ezek a felsorolt problémák nem lennének.
Én is nagyon meg vagyok elégedve a 670-es típussal, de van ennél nem olyan sokkal többért jobb.
Most már én is másként döntenék.Ő tanácsot kért, én pedig válaszoltam, tanácsot adtam. Én még 1x nem megbántva senkit.
Nem kell személyes bántásnak venni mert felhívod a figyelmét a panaszokra.
Azokra a panaszokra amikről itt a forum társak beszámolnak, megosztják a véleményüket, tapasztalataikat.Egyébként egy 55UJ670-es csak 245K,
55UJ701-es 270K,
Egy általa kérdezett 55UJ6307-es 210K.
A te általad választott 634/635-ös : 220K.Szerinted egy jobb, több extrákkal rendelkező, szebb képmegjelenítésű tv nem ér meg esetleg 20-30K-val esetleg 60K-val többet?
Persze pénztárca függő, de szerintem ha megteheti akkor miért ne vegyen jobbat?
-
stemplar07
őstag
Elég sokat nézegettem én is.. hisz egy Popcorn A-410-et váltott le.. de sajnos a Dune/Popcorn 4k-s változatai, nem (!) HDMi2.0a-s és előbb utóbb zsákutca (10bit/HDR10/60FPS stb) , emellett rohadt lassúak, betöltés, menü stb... Egyre több full BD jelenik meg orosz barátainknak,, köszönhetően 50-100Gb iso/BDW könyvtárban amit a TV nem tud mountolni ..A Zapitti még jó készülék, de még drágább , az olcsóbb andridos boxok..hááát annál a sajátja is jobb az LG tV-n ..
Ha nincs szükséged : A/C wifire, Gigabites lanra,Belső wincseszter házra, stb akkor a Q30 is kiváló . (és a Himedia magyar supportos és garis , ami nem mindegy ..)
a Q30 ráadásul egyből Android 7.01-el jelenik meg és OTA-n frissíthető ,a Q5/10 pro-k 5.01-ig OTA-n és e felett pendrive ról frissíthetőek 7.0-ra és ezentúl is , ez kicsit macera, de 5 perces történet ..
-
-
gago1975
őstag
válasz
pkomlosi86 #86739 üzenetére
-
Breki
veterán
válasz
stemplar07 #86721 üzenetére
Igen ezt be is vettem a listába, és a facebook oldaluk-at is követem. Csak kicsit borsos az ára ezért érdekelne ki milyen tv boxot használ még a tv-je mellé.
A q30-as viszont elgondolkoztatott, jobb árban van és elég jó a tudása.
-
Breki
veterán
válasz
gago1975 #86736 üzenetére
Ezzel nem értek egyet.
635v-m van és teljesen meg vagyok elégedve vele
Semmilyen itt felsorolt hibát nem tapasztaltam és kis beállítással is számomra tökéletes a képe.
Értsd nem állítgattam órákig.Én a használat alapján bátran ajánlanám és nem vennék 300-ért drágább modellt.
De megértem, ha valaki ezt vesz, csak azért írtam mert itt lassan úgy van beállítva mintha kerülendő minőségű lenne. Na nekem teljesen más a tapasztalatom. Igaz ez 49-es a korábban írtak többsége meg 43-as volt.
-
gago1975
őstag
válasz
#00444928 #86727 üzenetére
Szia.
Nem megbántva senkit de én az alábbi modelleket a te érdekedben kerülném (UJ620-6307-634-635).
Olvashatod itt ha beírod a keresőbe, hogy sok velük a minőségi, összeszerelési probléma.
Szerintem ha hosszútávra tervezel és nem szeretnél esetleg egy "rossz" szériát kifogni, akkor inkább szánj rá kicsivel többet és a drágább modellek (UJ670-701-7507) közül válassz. Sokkal szebb a képük, jobb a minőségük is.
Ha pedig még ennél is jobbat szeretnél akkor az SJ810-850-950 tökéletes választás, bár ezek sokkal drágábbak. -
gago1975
őstag
válasz
pkomlosi86 #86733 üzenetére
Szia.
A válasz egyértelmű SJ810.
Mondom ezt úgy, hogy nekem UJ670-es van (ugyan az mint a 701-es annyi különbséggel hogy ehhez nem adtak Magic Remote-ot illetve nem Harman hang van benne) és nagyon meg vagyok elégedve vele.Viszont ma már inkább SJ810-850-950 közül választanék. Nemrég láttam a kettő közötti különbséget ugyan az a film, ugyan az a beállítások mellett. Érezhetően, látványosan szebb a kép.
Indok:
Az SJ 810-es panel Nanocellás 120hz, míg a 701-es csak 60hz Edge led-es.
A PMI(Picture Mastering Index) 2800PMI (Sj810) vs 1900PMI(uj701), Tehát szebb a kép.
Az SJ810-es támogatja a HDR10 mellett a HDR Dolby Vision megjelenítést is.
Az SJ810-es 3db USB (1xUSB3.0, 2xUSB2.0) míg a UJ701 2db USB (2xUSB2.0) port található.Hangzásban mind2 u.a.
Ár?
Árban (55") a 701-es olcsóbb 70K-val.
(49") nál viszont jobb a helyzet ott már csak 40K a különbség.Megér ennyi különbözetet? Ha megengedheted magadnak akkor IGEN.
Igyekezz dönteni, ha benne szeretnél még lenni az 5 év gondoskodás promócióban (2017.12.31-ig tart).
Csak 8 üzlet jöhet szóba.
Itt a lista: [link]
Itt tudsz regisztrálni: [link] -
Breki
veterán
válasz
stemplar07 #86722 üzenetére
De egyértelmű benne van az ajánlott résztvevő boltok listájában és lg-től is megkaptuk a visszajelzést. Én ez inkább plusznak érzékelem, hogy még az eMAG felületen is hivatalosan jelentkezik.
Más szeretnék egy sorozatot konkrétan a tv2-es korhatáros szerelem sorozat legújabb részét visszanézni.
Ezzel kapcsolatos kérdéseim, hogy a legegyszerűbb ezen a tv-n?Amit próbáltam böngésző, itt kiìrta nekem, hogy a Firefox nem a legfrissebb szeretném-e frissìteni. De ezt tv-re hogyan lehet? Amikor rányomtam a hivatalos oldalra vitt el.
Másik tv honlapján videók menüpont alatt megtalálom a részeket, de ìgy elég bonyolult elindìtani és van amikor reklám is van benne a sarokban. Nincs valami app erre amivel egyszerűbben megoldható?
-
pkomlosi86
újonc
Sziasztok,
Mar atragtam az egesz forumot,elonyok,hatranyok,pro-kontra,de szuksegem lenne egy utolso lokesre egy szakertotol, na itt jottok kepbe Ti
Lg sj810v vs Lguj701v?
Netflix+konzol celra
Tanacsokat elore is koszonom!
-
Toth_Jani
őstag
válasz
laktop #86731 üzenetére
Ha dupla tuneres TV-d van akkor minden nyelven fel fog venni, ha nem akkor csak bizonyos modellek esetében fog felvenni.
De a szolgáltató is tilthatja a felvételt, ha valamilyen kódkártyát használ.
Például a Mindig TV esetében lehet képernyőképeket csinálni, a UPC ezt nem engedi. -
laktop
tag
válasz
laktop #86698 üzenetére
Magamnak válaszolva, hátha valaki mást is érdekel. Magyarországi beállítással a TV nem tud úgy felvenni, hogy ebben az időben egy másik csatornát nézek.
Esetleg, ha átállítanám más régióra, akkor talán lehetne. Próbálta ezt már valaki, hogy ne kelljen kipróbálnom az összes régiót? -
válasz
#00444928 #86727 üzenetére
Ez egy belépő szintű modell, "normális igazi" HDR-t ne várj tőle!
Szerintem többet fog rontani a képminőségen mint javítani!
Az igazi HDR10-es modelleket 500K felett keresd, de ha csak a Pro miatt vennél ilyen tévét ahhoz teljesen felesleges, mivel KB 5db játék támogatja egyenlőre! -
törölt tag
Sziasztok.
Ezt az LG 55UJ6307 típust néztem ki ps4 pro mellé. Nem vagyok jártas a témában és az érdekelne, hogy ez jó választás HDR(10) tekintetében hozzá?
-
tomcsi23
veterán
Érdekes, hogy ennek ellenére pénzbeli különbség is van (10e körül sok helyen). Mondjuk a típusszámból a laikus ember arra gondolhat, hogy a 635 az újabb modell.
Egyébként ezekre a példányokra ez a “beégés” (de inkább ghost effekt) általánosan jellemző vagy ez már hibának számít? Illetve a káva melletti kb 2 centis részen körben egy kicsit sötétebb a megvilágítás.
Most került ide egy 43-as a 634V-ből. A panel nem lötyög sehol, jó az illesztés a kávánál is, nincs plusz bevilágítás a sarkoknál, csak a fentieket tapasztaltam. Hozzáteszem, egyik sem zavaróan, de azért megfigyelhető.
Főleg upc boxos jelet nézünk - egyelőre. HD nélküli adások is nagyot villantanak, igazán pozitív csalódás. Mondjuk arra már rájöttem, hogy az akadozó kép a trumotion kikapcsolásával folyamatos lett. Ezt az akadást smart jelnél (web, youtube) nem tapasztaltam.Ja, meg egy kép beállítási javaslat esetleg? Az alábbi - más típushoz ajánlott - beállítás nagyon elvitte itt a képet.
-
stemplar07
őstag
Az Emag nem egyértelmű ..vesz az importőrtől is , és szürkén is hoz be.. Szériaszám alapján tudják az LG nél h melyik forrás , tehát az 5 évet nem biztos, hogy megadják..(pl a Samsung az ott vásárol cuccokat a +1 év garihoz sem fogadja el)de vevöszolgálatot kell felhívni , h Emag ha ott van (márpedig ott van) az öt év ajándék gari listán ..akkor most mi a helyzet .
-
stemplar07
őstag
2 hónapja használom a Q10pro t , ezért merem ajánlani , szebb a képe mint az előtte két évet használt Pocorn A410 nek ..egy hibája van csak hogy 3D ben nem kadencia helyes ..de ez már úgyis okafogyott ..aki a Kodit szereti (én nem) annak különösen jó ..én a saját media playerével használom . Olyan formátum még nem volt amit ne vitt volna(kivéve a Dolby Visiont) . Sokkal szebb képet ad mint a 65SJ850 saját lejátszója .
-
dniki88
tag
Sziasztok
Lenne egy Lg 32LH6047-es tv amin kettő bemenet: az antenna, és a műhold lenne használva.
Hogy lehet egyszerűen jelforrást választani a készüléken?
A műholdas és az antennán jövő csatornák külön listában vannak, nem egy csoportban. Ez nem is lenne gond, de ha a műholdas csatornákat akarom nézni, nem tudok bemenetet váltani, csak úgy ha a csatornalistában a szűrőnél antenna helyett műholdat választom ki. Tehát csatornalista, majd navigálás a szűrőkhöz- ok, ott kiválasztom a műholdat,-ok majd egy tetszőleges csatornát kiválasztok-ok, exit.....vissza ugyanez.....
A régi tvnél volt lehetőség egy gombnyomás után jelforrást váltani. -
zsozsi 78
tag
Szaisztok!
200.000 ft ig milyen tv-t ajánlotok, filmezés a fő cél!
köszi
-
gago1975
őstag
válasz
gorba537 #86713 üzenetére
Szia még 1 infó.
Olyan üzletet válasz ahol tudod még érvényesíteni az 5év gondoskodást.
Tehát ahol dec 31-ig át tudod venni és be tudod reg-elni.http://www.lg.com/hu/5-ev-gondoskodas-oled-uhd-ledtv
olvasd be ezt a linket a keresőbe és innen regisztrálj. Itt láthatod az üzletek listáját.
Milyen méretben gondolkodsz? 43" v 49"-os kell?
49UJ670-es ára: https://edigital.hu/led-televizio/lg-49uj670v-uhd-webos-35-smart-active-hdr-led-televizio-p498675
49UJ701-es ára: http://www.bestbyte.hu/49-x-os/LG-49-49UJ701V-4K-UHD-Smart-LED-TV-p142555.html?ak=0
49UJ7507-es ára: http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_lg-49-uj7507-4k-ultrahd-smart-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-1230473.html?rbtc=aru%7Cpf%7C1230473%7C%7Cp%7C%7C
Ezek az üzletek benne vannak az 5 év gondoskodás promócióban és azok közül itt a legolcsobb.
-
gago1975
őstag
-
gorba537
tag
Sziasztok, tv vásárlás előtt állok. UJ634v és az UJ635v között mi a különbség? Több összehasonlító oldalt is néztem, de nem találok különbséget. Amúgy valakinek véleménye ezekről a tvkről? 4k tv-t keresek, max 180e a keret rá. Modell váltás miatt érdemes még várni, hátha olcsóbb lesz? Köszönöm
-
gago1975
őstag
válasz
krisztianm #86699 üzenetére
Szia.
A szoftvert 2 féle kép lehet
Amennyiben Lan vagy wi-fi-n keresztül csinálod akkor így:
https://www.youtube.com/watch?v=IxJArnHKB3s remélem ez segít ez a 47 lb730v-nek a software upgrade-ja.
Ha nem akkor az alábbi Zip fájt csomagold és írd ki pendrive-ra, dugd be a tv usb port ba, Azt hiszem automatikusan frissít.
http://www.lg.com/hu/tamogatas/szoftver?search=42LB730V&pageVisibleFlag=2
Elméletileg ez csak 2017/02-havi és nem tudom adtak e ki ennél frissebbet.
Ha igen akkor csak a LAn/wi-fi marad
-
gago1975
őstag
válasz
synthmaster #86695 üzenetére
Szia.
Próbáld me így
(#86708) gago1975 válasza vigfer90 (#86688) üzenetére
-
gago1975
őstag
válasz
vigfer90 #86688 üzenetére
Szia.
Én az alábbiak szerint állítottam be a tv-t.
Eredeti (felhasználó) belül:
Háttérfény: 80
Kontraszt: 100
Fényerő: 55
Élesség: 50
Szín mélység: 55
Árnyalat: 0
Színhőmérséklet: 0Speciális beállítások:
Dinamikus kontraszt: ki
Dinamikus szín: ki
Színskála: Automatikus
Szuper felbontás: Alacsony
Gamma: AlacsonyTovábbi beállítások:
Zajcsökkentés: ki
MPEG zajcsökkentés: ki
Valósághű mozi: ki
Szemkímélő: ki
TruMotion: kiA kép így nekem tökéletes.
Ha 4k HDR-t nézek akkor a háttért 100 ra állítom.
Ízlések és pofonok egyébként, hogy kinek mi a jó. Szerintem ebből a beállításokból kiindulva, apró finomításokkal te is megtalálhatod a számodra megfelelőt.
Kellemes Ünnepeket. Használd egészséggel.
-
-
GrotESC
aktív tag
Sziasztok!
Az 5 éves garanciához kell valamit tenni (pl.: regisztráln)?? eMAG-ban vásárolt TV-ről van szó. -
Breki
veterán
válasz
the.odzsy #86701 üzenetére
X96 1GB+8GB Android 7.1 4K TV BOX HD Media Player Quad Core Smart WIFI S905X UK
M9S MIX Smart TV Android Box
Himedia Q5
Himedia Q30A Q5 Pro/Q10 Pro készülékekben már bizonyított HiSilicon processzora épül ő is, így tartalmazza az Imprex 2.0 PQ képjavítást. A Q5 Pro-hoz hasonlóan 8 GB FLASH-memóriával rendelkezik, de a beépített SD-kártyaolvasó itt normál méretű nem microSD. További különbség, hogy a Q30 készülékháza műanyag (bár ennek ellenére passzív hűtésű), az ethernet nem gigabites csak 10/100 MBit-es, a wifi pedig nem AC-s, csak 802.11b/g/n működési módokra képes. A Q30-ban nincs beépített Bluetooth adapter, de többféle USB-s is használható hozzá.
TV Box MXQ Pro 4K S905 Smart 64Bit 2.0GHz Quad Core Android 5.1 1G+8G XBMC BXA
Minél többet olvasok hozzá annál jobban belekeveredek ezért gondoltam itt megkérdem ki mit használ UHD-s Lg tévéjéhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest