Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
direwolf
őstag
válasz shouryuken #75436 üzenetére
Vagy van akinek sasszem jutott osztáskor. Nem tudhatjuk...
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
direwolf
őstag
válasz berbatov2 #75433 üzenetére
Gondolom a vadászpilótásdihoz kell még más is a látáson kívül
Tanárbácsisan
Ha elfogadod tényként amit a kutatások állítanak, miszerint az emberi szem "felbontóképessége" 1 szögperc (igen, nem másodperc, csak tegnap szétszórt voltam) onnantól matek:
1. Képátlóból kiszámolod a pixelméretet: 16:9-es a tv, így (16x)^2+(9x)^2=átló^2, vagyis szélessége = 16(átló/2gyök337). Ezt osztod fhd esetén 1920-al, 4k esetén a 3840-el. Ez a pixeled mérete. Átlót nyilván a kívánt mértékegységre kell váltanod.
2. a pixelméretnek az egyszerűség kedvéér a felét vesszük, mert derékszögű háromszöget számolunk. Így az 1 szögperc is a fele lesz (rajzolva egyszerűbb) A szemközti befogó lesz a pixel fele (a), a szög melletti a szem-tv távolság (b) Ez utóbbira vagyunk kíváncsiak, tehát tan(1/2")=a/bEnnyire azért nem egyszerű, mert pl a tökéletes éleslátás is csak a látótér közepén egy 2 fokos kúpban igaz. Illetve a merőleges sem merőleges a képernyő széle felé. De ezzel egy jó közelítést kapunk.
És hogy mi az értelme... ha kiszámolod mondjuk egy 55"-os fhd meg egy ugyan ekkora 4k tvt mekkora távolságból látsz pixelesnek, akkor rájössz, hogy 3 méterről tökéletesen mindegy melyiket nézed, mert nem tudod megkülönböztetni a kettőnek a képét. Tisztán a pixelek alapján, mert ugye a színek, illetve a megjelenítés egyéb paraméterei is számítanak.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz huncutka1029 #75420 üzenetére
Nem önmagában az 55"-al van a gond (bár azért ezt sem mondhatjuk mozizáshoz ideális méretnek) hanem azzal, hogy ezt milyen távolságból nézed.
A megmondó emberek akik előkerülnek itt, mind a fizika és a biológia által elfogadott TÉNYEKET közlik. Érted, nem saját tapasztalatokat, hanem TUDÓSOK által lefektetett kőkemény TÉNYEKET. Pl. azt, hogy az emberi populációnak max. 1%-a képes a 1 szögpercnél nagyon képfelbontást érzékelni, és őket gyorsan elviszik vadászpilótának, nem itt a fórumon fognak veled csetelni.
Teljesen mindegy, hogy Te a saját kis tapasztalataid alapján mit szűrsz le, mert ha ennek ellentmond amit látsz, akkor nem darálni kéne a bullshitet, hanem magadba szállni, hogy talán tévedtél, és mást éreztet veled az agyad mint a valóság.[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz #94529552 #75410 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy lesz 4k kijelzőm egyszer. Két variáció van: 1. nem gyárt majd senki fhd tvt 2. projektor, ami 10 centiről vetít 2m-es képet a fhd tv elé egy lehúzható vászonra penge minőségben Van még egy lehetőség, de ezt nem tudom elképzelni az én életemben: valaki kijön egy 80"-os oleddel mondjuk mai értéken 300ezer forintnak megfelelő akkori valután.
-
direwolf
őstag
válasz #94529552 #75404 üzenetére
Veled beszélgetni mindig öröm Gondolom ennyi idő után mindenki elhitte mekkora tapasztalataid vannak, és milyen mély a szakértelmed a témában. Az igazság meg maradjon meg kettőnk titka Meg esetleg azoké akik veszik a fáradtságot, és visszaolvasnak. Továbbra is:
-
direwolf
őstag
-
direwolf
őstag
válasz #94529552 #75388 üzenetére
Mint ezt már többször megtárgyaltuk, a véleményeddel a kisebbséget képviseled
@index31: azt választasz amit akarsz, én nem lebeszélni akarlak, hanem az elmélet és a valóság közti különbségre próbáltam rávilágítani.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz index31 #75385 üzenetére
Az a gond, hogy ez a 4-800 LED egy szép elmélet. Gyakorlatban meg jó, ha megvan a 100, de inkább az 50 felé van a valóság A diffúzorral így majdnem lehetetlen homogén fényerőt varázsolni. Ebből adódik a szélek sötétedése és a DSE (ami valójában a ledek "holdudvara") Illetve a local dimming is kalap sz.r így.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz MrBazsi #75349 üzenetére
Segítek, hogy mi a baja:
shouryuken írta:
"Ha 4 méterről nézitek, felejtsd el az UHD-t. 3 méterről 55" esetén sem látod a különbséget UHD és FullHD között, gondold el ezt 4 méteren."erre Te:
"Én ezt megcáfolom, egy JÓ uhd-nél igen is látszik a különbség 3 méterről egy sima fhdhoz képest. Pláne egy sima 6os szériához képest. ég és föld. tapasztalat"Ebből Neked az jön le, hogy egy drágább TV-nek jobb a képe, vagy inkább az, hogy Te látod a pixelkülönbséget 3 méterről? Hm?
Azt hittem ezen már rég túl vagyunk, de a mókusok még tekerik a kereket...
-
direwolf
őstag
válasz huncutka1029 #75226 üzenetére
Egyiket se használom.
-
direwolf
őstag
válasz huncutka1029 #75224 üzenetére
What? Én nem vagyok M$ ügynök.
-
direwolf
őstag
3 hónapja nem néztem ide, de még mindig ugyan azok az arcok nyomják ugyan azt a bullshitet
szerk.: na jó legyek konstruktív... valaki meg tudja mondani, hogy LB-re az új firmware (05.05.01) elront-e valamit?
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
"Azt hogy érted, hogy YCbCr 4:4:4-nél nem teljes a színtér?"
Úgy, hogy a PC alapverően RGB-ben dolgozik, az YCbCr konverzió elvileg ront a lefedettségen. Vagy nem... nem egyértelműek az ez irányú wikik. Én inkább a natívat részesítem előnyben ha lehet.
-
direwolf
őstag
Köszi. Bár én a 256 árnyalatot nagyon nem látom, főleg a fehér tartományban, de ez egyrészt lehet attól, hogy az én TVm panelje a-mva, másrészt ha 128-ra lehúzom, ott szépen látszik mindegyik, tehát nagyjából jól állítottam be kontraszt/fényerő/háttérfényt.
Annyit még, hogy ha RGB 4:4:4 -el hajtod a hdmi-t, és a fekete szintet alacsonyra állítod, akkor a backlight dimming kikapcsolhatatlan (lehet, hogy már írtam neked is) és ezzel gyakorlatilag élvezhetetlenné teszed a sötét jeleneteket. Teljesen elk.rja a beállításaidat azzal, hogy leveszi a háttérfényt. Inkább a magas szinthez kell állítani a gammát, vagy YCbCr 4:4:4-hez hajtani (bár ekkor nem teljes a színtér, de egy 8bites kijelzőn ez lehet, hogy nem is hátrány)"I've seen things you people wouldn't believe"
-
-
direwolf
őstag
"Elvárható lenne, hogy Real Cinema ON esetén választható legyen, hogy film contentnél felfüggessze-e a TruMotiont (ha már "Real Cinema" és ha már felismeri a különbséget"
Hát ezaz, én is ezen tudok kiakadni, hogy nekünk, akik tudják mit csinálnak miért nincs egy "expert" mód, vagy valami ahol pontosan azt csinálja a TV amit beállítok, és olyan fogalmakat használ ami a filmes kultúrában elterjedt.
De mit vársz ezektől a gyártóktól akiktől annyi sem telik, hogy egy ipad2 hw-re akadás mentes rendszerszoftvert építsenek? Vagy ne-adjisten akár egy emberi felhasználásra szánt lejátszó programot, dlna managert..."I've seen things you people wouldn't believe"
-
direwolf
őstag
Nem rád gondoltam, hogy nem értesz hozzá. Ez egy feltételes mondatszerkezet akart lenni. Na mindegy.
Egyébként megtaláltam a videot amiből a gondolatmanetem kiindult. És most már látom, hogy miért kevertem bele a 3:2 pulldownt, ugyanis ezzel hasonlítja össze
video 1 percnél kezdődik a lényeg."I've seen things you people wouldn't believe"
-
direwolf
őstag
Nem. Arra gondolok, hogy kilövöd TV-re HDMI-n a PC képét, és nem értesz hozzá hogy kell átállítani a frissítést 60Hz-ről 24-re pl. Ekkor ha 24p-s tartalmat játszol le, és a TV-n be van kapcsolva a Real Cinema, akkor a TV észreveszi, és elvégez a 3:2 pulldownt, hogy ne legyen judder.
Az inverz telecine az amikor a 60Hz-en jövő cuccot visszakonvertálod 24-re. Ilyen nálunk nem nagyon van, NTSC területen fordul elő inkább.
Broadcast adások mindig 50i-ben jönnek nálunk, különben a régi TV-k nem tudnák megjeleníteni. A 24p-s tartalmakat konvertálják. Ha jól csinálják, akkor nem lesz judderes, de ha szarnak rá, akkor nem sem tud már vele mit tenni a TV, mert a jelfolyam 50i[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
A Real Cinema nem a 24Hz-es forrásra való. Ezt olvastam régebben, de azóta se találom az eredeti forrást
Arról van szó, hogy ez egy LG alias a 3:2 pulldownra Azaz 60Hz-en folyamatos 24p lejátszás.
Azt viszont nem értem miért kell kapcsolgatnod, hiszen minden bemeneten külön állítható minden. TV-re bekapcsolod, HDMI-n meg ki."I've seen things you people wouldn't believe"
-
direwolf
őstag
válasz K Norbi #72413 üzenetére
Miért? 25i a PAL TV adás. Ha ezt deinterlaceled+interpolálod, kapsz 50p-t. Ezt duplázod (kétszer jeleníted meg, lesz 100Hz. LCD-n ennek már nagyon folyamatosnak kell lenni, ha jó az algoritmus.
HDMI-n van 24p forrásod (vagy 50p vagy 60p, de ezek már eleve elég folyamatosak) ezt 4x megjeleníted, még mindig csak 96Hz-nél járunk.
Hm?"I've seen things you people wouldn't believe"
-
direwolf
őstag
válasz K Norbi #72411 üzenetére
A "100Hz" csak TV adásoknál működik. HDMI bemeneten a forrás oldalon állítod be a képfrissítést, amit a TruMotion varázsol el (sokszoroz, blank frameket szúr be stb. meglehetősen dokumentálatlan módon) Én úgy vettem észre, hogy egy 24p film esetén (ha a hdmi forrás is 24Hz-re van állítva!) a TruMotion DeJuddert 1-re állítva szép lesz a mozgásmegjelenítés, és még messze nem szappanopera. A DeBlur-t fel lehet tolni maxra.
-
direwolf
őstag
Ok, látom érted miről van szó. Elmondom hol tévedsz. A képfeldolgozást egy jól beállított PC-TV HDMI kapcsolatban (értsd: fullhd->fullhd 1:1 pixel mapping, TV-n minden képfeldolgozó kikapcsolva) kizárólag a PC fog végezni, a TV processzora semmit sem fog módosítani a kicsomagolt videojelen addig amíg a forrás is 8bites és a megjelenítő is. És ezt mondom, hogy amíg nincs a forrás oldalon 10bites anyagod, és a fenti feltételek fennállnak, teljesen mindegy, hogy a kijelződ 10 bites-e, mert semmi változást sem fogsz tapasztalni. A HDMI szabványban is külön van feltűntetve "deep color" megnevezéssel. Nézd meg melyik TV tudja ezt. A 8+2(dither) panelesek se jelentik le EDID-n, hogy tudják a deep colort, tehát a forrástól csak 8bit jön. Akkor mi értelme? PC oldalon egy postprocess filterrel is elő tudod állítani ezt.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
Mármint mi az amiben tévedek? Hogy kevés 10biten kódolt film van, vagy alig van 10bites kijelző, vagy hogy a sávosodás csökkenthető postprocessingel is?
De ha már szakirodalmat ajánlottál, én is ajánlok: chroma subsampling és mpeg típusú tömörítés
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
Nos az a helyzet, hogy ezzel csak annyi a probléma, hogy 10bites forrást se nagyon találni, nemhogy kijelzőt. Ha meg a forrás és a megjelenítő is 8bit akkor a vélt vagy valós sávosodás sem erre vezethető vissza. Sokkal inkább a tömörítésre. A dithering meg elvégezhető szoftveresen is egy postprocess filterrel.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
"Apropó, a CbCrY/RGB-t hol lehet itt állítani?"
Valami ilyesmit keress"Kikapcsoláskor (stand-by) "eldobja" a HDMI-t, azaz mintha kihúztam volna, amitől a PC-n eltűnik a 2. kijelző és összezavarodnak a beállítások."
Ha kikapcsolod a TV-t akkor az a logikus, ha eltűnik a HDMI kapcsolat. Fura lenne, ha megmaradna, mert akkor az azt jelenti, hogy nem kapcsol ki teljesen a TV. De ez kvázi "plugnplay", ha visszakapcsolod visszajön minden ugyan úgy."I've seen things you people wouldn't believe"
-
-
direwolf
őstag
-
direwolf
őstag
"Úgy vettem észre, hogy itt ez veszi kicsit lejjebb a háttérfényt sötét képnél."
Ez akkor van, ha a HDMI-n RGB 4:4:4 (Full) jellel hajtod, és a fekete szintet alacsonyra állítod. Ilyenkor kikapcsolhatatlan az auto backlight dimming.
Két lehetőséged van:
1. YCbCr 4:4:4-re állítod a PC kimenetet és alacsonyra a fekete szintet. Ekkor ugyan nem lesz a színtér teljes (tehát nem érdemes, sőt szerintem nem szabad a "Színskála" beállítást a TV-n szélesre állítani), de legalább nem veszi le a háttérfényt sötét jeleneteknél
2. RGB 4:4:4 (Full) a PC kimenet, és a fekete szint magas. Ekkor teljes a színtér, a "Színskála" lehet széles, viszont a gammát lejjebb (vagy feljebb, most hirtelen nem emlékszem melyikkel lett jó) kell venni, hogy ne legyen fátyolos. És így sincs backlight dimming.Mindkét opcióhoz hozzá kell igazítani a többi beállítást. ECO mód nálam szigorúan OFF.
-
direwolf
őstag
válasz kalapacsolok #72128 üzenetére
PC hardverből a h.264 fullhd lejátszáshoz kb. egy 2 magos ~2GHz körüli CPU a minimum, vagy olyan VGA (akár integrált, akár dedikált) ami tudja a hardveres dekódolást, és akkor CPU-ból (szinte) mindegy milyen van mellette.
-
direwolf
őstag
válasz kalapacsolok #72123 üzenetére
Simán lehet, hogy ez egy limit a tv beépített lejátszójában. És simán lehet, hogy Te jöttél erre rá itt
A lényeg viszont az, hogy ha ez így is van, semmit nem tudsz vele kezdeni, mert nem tudsz hozzányúlni a beépített appokhoz"I've seen things you people wouldn't believe"
-
direwolf
őstag
válasz herrká #72103 üzenetére
Valószínűleg nem a tv volt kijelölve a kijelzők között, mikor állítani próbáltad. A tv eleve nem is tud 70Hz-et, csak max 60-at. De ha nem akarsz állandóan állítgatni frissítést a videolejátszáshoz kézzel, akkor használj inkább olyan lejátszót ami ezt automatikusan megteszi. Pl.: Kodi, MPC-HC stb. Egyszer kell beállítani optionsben, utána teszik a dolgukat.
A tvbeállításaid resetelődését szerintem nézesd meg szervizzel."I've seen things you people wouldn't believe"
-
direwolf
őstag
válasz Batistuta7 #72040 üzenetére
Minden szavaddal egyetértek Egyetlen megjegyzés: én már lassan 2 éve váltottam plazmáról, és ilyen időtávlatban halványulnak az emlékek, nem látom már olyan katasztrofálisnak az LCD-t. Az elején nekem is sírhatnékom volt.
-
direwolf
őstag
válasz Turbobacsi #71990 üzenetére
Ez persze nem igaz, csak ezt hazudja magáról
-
-
direwolf
őstag
válasz K Norbi #71645 üzenetére
Tied edge, vagy direct led? Mert felhősödés (clouding) az edge ledre jellemző, a directnél dirty screen (DSE). Kicsit más az "effekt". A DSE a diffúzor "hibája", nem tudja egyenletesen eloszlatni a szemedbe világító ledek fényét, és ilyen holdudvart látsz körülöttük. Valami ilyesmi. Ezt amúgy mindenki látja, ha nagyon odafigyel, csak van akinél annyira minimális, hogy normál körülmények között nem is tűnik fel. Nálam (is) sajnos elég jól látható.
-
direwolf
őstag
válasz user137 #71508 üzenetére
Az erősítővel lesz a gebasz. Nekem egy 4x2 hdmi mátrix switchem van, azon keresztül a PS3 ugyan működik, de a támogatott hangformátumokat nem ismeri fel, és a CEC se megy. Inkább bekötöttem mindent direktbe a TV-be. Erősítőm meg optikán kapja a hangot TV-ből passthroughn.
-
direwolf
őstag
válasz Grande Ale #71356 üzenetére
Én így állítottam be: [link] És Kodit használok, a tv pedig másodlagos (kiterjesztett) kijelző.
-
direwolf
őstag
válasz Grande Ale #71350 üzenetére
Nem kell a valósághű mozi beállítás a 24p-hez. Az a 3:2 pulldownra van, azaz ha egy 24p-s filmet szeretnél 60Hz-en nézni.
Egyébként azért látsz más beállítást 60-on, mert a tv ezt külön kezeli. Erre érdemes játék módot állítani, hogy minimális legyen az input lag. A többire meg mozi vagy isf módot. És használj olyan lejátszót a pc-n ami automatikusan be tudja állítani a kimeneti frekit (pl. MPC-HC vagy Kodi stb.)[ Szerkesztve ]
-
-
direwolf
őstag
válasz bobojszan #71313 üzenetére
Persze hogy "megeszi", elég sok formátumot meg tud jeleníteni. Csak az a kérdés, hogy melyik lesz jobb minőség. Egy FHD panelen a HalfOU lényegesen jobb a HalfSBS-nél. 4K-n a HalfSBS elméletileg jobb, de nincs akkora különbség a HalfOU-hoz képest, mint FHD-n. Gondold át a technológiát, és minden világos lesz.
Én amúgy nem vagyok 3D "fan", sokkal többre értékelem a tűéles képet egy filmben, de szívesen elnézegetem a szép 3D felvételeket is ha adnak valami pluszt a filmhez (eddig talán a Gravity az egyetlen ilyen...)[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz bobojszan #71299 üzenetére
"Half-SBS"
Nanemá! LG-n Half-OU kell.
"Ha ilyen technikával csinálnák az összes 3Ds tartalmat szerintem semmi probléma nem lenne a megítélésével!"
Nem a technikai színvonal miatt szorul háttérbe a 3D, hanem azért, mert a filmek 99%-hoz nem ad semmi pluszt. Ahol van dramaturgiai jelentősége, ott meg pont az kell, hogy óriási vásznon lásd (pl. Gravity)
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz blakey #71164 üzenetére
"Mi lenne ha végre észrevennéd, hogy mindenhol leírják IPS esetén a gyengébb feketeszintet és kontrasztot, ettől még bőven nézhető, szerethető."
Látod ezért nem lehet veletek normálisan vitázni. Egyetlen egyszer sem állítottam ennek az ellenkezőjét!
Ebből indultunk ki:
"az IPS és a VA feketéje között nincs akkora különbség, mint ahogy itt egyesek beállítják. Eleve a VA feketéje sem túl jó, lévén LCD ez is az is"Összefoglalom mit állítasz:
1. VA feketéje sokkal jobb, mint IPS-é (én azt állítottam, hogy nem annyira, továbbá, hogy ha mély feketét állítasz be, akkor veszítesz a sötét árnyalatokból)
2. VA feketéje plazmát közelíti (erre én nem reagálnék ha megengeded )Én most itt megállnék a helyedben, és átgondolnám miről is akarsz vitázni
Annyit kértem, hogy nézz szét egy kicsit, olvass utána a témának sok helyen, és talán rájössz, hogy szinte mindenhol az IPS paneleket tartják a leginkább színhűnek. Az LCD-k fekete szintjét panel típustól függetlenül a közelébe se teszi senki a plazmákénak, ha normálisan be van állítva. Nyilván egy local dimmingel, vagy extrém dinamikus kontraszttal lesz fekete, csak kapsz mellé egy szar képet...
Nem baj ha neked más a véleményed, de kérlek ne terjeszd úgy, mintha Te feltaláltál volna valamit ami szembemegy a világgal.És nem fogok sehol máshol vitázni veled erről, ezt is Te kezdted.
-
direwolf
őstag
válasz Turbobacsi #71155 üzenetére
Én tudom, nekem is az volt. RIP
@blakey: nem kétlem, hogy neked ez a szent meggyőződésed. Én csak azt nem értem, hogy miért nem nézel egy kicsit körbe a neten, hányan gondolják még ugyan ezt, és hányan azt amit én írtam. Akkor talán finomíthatnád a véleményed valahogy úgy, hogy Te ezt így látod, de mások nem. És akkor béke lenne és boldogság.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz blakey #71146 üzenetére
Tudjuk, a számok... az igazság meg az, hogy ha valaki már kitekintett az LCD univerzumból, annak nagyjából mindegy milyen a VA "feketéje"
Erről már vitáztunk, de akkor elevenítsük fel. Ha egy VA-t mély feketére állítasz be, nem lesznek sötét árnyalataid (nem kívánok erről tovább vitázni, ez tény) Míg egy IPS-t ugyan nem tudsz olyan mély feketéig vinni, de legalább a tejes (ha nem is túl nagy) kontraszt tartományában szép, telt, élethű színeket produkál.
Megelőzendő a válaszod, ez a többség véleménye! Jobban tennéd, ha elfogadnád, hogy kisebbségben vagy"I've seen things you people wouldn't believe"
-
direwolf
őstag
Egy (illetve 2) jótanács azoknak, akik a fekete miatt keresik a VA paneleket:
1. az IPS és a VA feketéje között nincs akkora különbség, mint ahogy itt egyesek beállítják. Eleve a VA feketéje sem túl jó, lévén LCD ez is az is
2. az LG csak IPS-t gyárt, a VA-t olyankor veszik, amikor nincs kapacitás egy adott szériából, vagy adott méretet nem gyártanak. És nem a legjobb VA paneleket veszik!@pollai: TruMotion-ből a DeJudder. max 2-n legyen. A DeBlur mehet maxra.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz aram01 #71093 üzenetére
Én próbáltam. Gyakorlatilag nincs olyan játék amivel úgy működne ahogy az ember várná A gond az, hogy a splitscreen (O/U) játékmódon kellene úgy módosítani, hogy az egyes félképek teljes képernyőre kinagyítva ne nyúljanak meg függőlegesen, de még nem találtam ilyent. Lehet vele így is bohóckodni, de nem nagy élvezet.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz Beni2360 #70991 üzenetére
Nekem sikerül elérni kb. azt a látványt, amit az Eco móddal beállítok egyszerűen a fényerő (nem a háttérfény) és a kontraszt lejjebb vételével. Nem hinném, hogy a színsémába belenyúlna, arra van más opció, a "Kép üzemmód" De ha neked úgy jobban tetszik, akkor úgy használd. Én nem tudok ennél többet mondani, nincs színkalibrátorom.
-
direwolf
őstag
@TRob1: a kérdés úgy helyes, hogy melyik a kisebb kompromisszum, mert mostanában már nincs abszolút értékben legjobb választás
-
direwolf
őstag
válasz Beni2360 #70873 üzenetére
Megnéztem, tényleg külön opció az automatikus állítás. Viszont nem értem, hogy ha ezzel fixre tudod beállítani, akkor miért nem a képopciókkal állítod be ahogy neked tetszik? Nagyon (!) leegyszerűsítve a fehér szintet a kontraszttal, a fekete szintet a fényerővel tudod beállítani.
-
direwolf
őstag
Ha valakinek kétségei lennének, hogy a 3D tényleg háttérbe szorul: link
-
-
direwolf
őstag
válasz MrBazsi #70675 üzenetére
Nem volt szándékomban beleszólni, csak hangosan szórakozom.
Ez a fórum olyan, mint egy alsós technikaóra. Azoknak a legnagyobb a szájuk, akik nem értenek semmihez. Ha meg jön valaki aki jószándékkal kérdez, fogalma sem lesz, hogy mi az igazság.Viszont most mondom, hogy ez a beszólásod volt az utolsó! Vegyél vissza! Meguntam a vitatkozást az áltudományos hímzőköröddel. Még egy sértő megjegyzés és ki leszel tiltatva.
-
-
direwolf
őstag
válasz huncutka1029 #70639 üzenetére
Hát csak ülök és ámulok mennyi hülyeséget lehet itt olvasni
-
direwolf
őstag
válasz sixpak #70518 üzenetére
PC-d minden szükséges eleme WiDi kompatibilis? (widi certified intel cpu/intel wifi)
Amúgy a Win 8+ tud Miracastot is (vezeték nélküli kijelző a MS elnevezése ha jól rémlik), annak nincs ilyen nyűgje, csak wifi direct kell neki.
Csodát viszont ne várj, brutál lag és gyenge képminőség[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz luckyman #69888 üzenetére
Mondom a szitut:
A programozó srác, nevezzük mondjuk Ghawjeh Mahat-nak, megkapja élete első feladatát, mert épp most volt felvétel annál a cégnél aki megnyerte az LG tenderét a WebOS programozásra. Emberünk megnézi a kapott anyagot, és elszörnyülködik, mert őt csak Java programozásra idomították, szóvá is teszi főnökének, akit nevezzünk mondjuk Ghavit Awaii-nek. Főnök visszakézből leb....a, hogy ha nem tetszik, sorban áll helyette 5000 másik kis indián, szóval kuss és irány vissza programozni...
És akkor most itt ülünk, és eszmecserét folytatunk a 21. századi nagyvállalati programfejlesztésekről"I've seen things you people wouldn't believe"
-
direwolf
őstag
válasz huncutka1029 #69832 üzenetére
Nagyon nem értitek ezt a dolgot, pedig nem olyan bonyolult. Van ezekben a szerencsétlen "SMART" TVkben egy általános célú hardver, amire azt ír bárki amit akar. Az LG gondolt is egy nagyot, és megvette a WebOS-t az IBM-től, hogy akkor végre legyen a piacon egy olyan megoldás ami az Android előretörése mellett a TV piacon hozzon egy normális alternatívát (hehe, ez de jól hangzik... ) Aztán idetolnak egy ilyen izét, ami kb. annyi, mintha letolta volna bármelyik kínai gyártó a célhardver piacon egy futószalagról (emlékszel még a divx lejátszókra?). Hát kösz, ezzel aztán előrébb vagyunk. Bármelyik mobilteló sírva röhög ezen amit az LG összehozott. És akkor jönnek a hírek, hogy leépítik a fejlesztőket. WTF??? Akkor miért kellett ebbe egy centet is beledobni? Nem értem! És ezzel nagyon sokan vagyunk így. Nagyon nem azt néne nézni, hogy más TV gyártók mit művelnek, hanem abszolút értékben mit tudtak kihozni az adott hardverből. És ez a siralmas.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz Janesz1981 #69739 üzenetére
"Passzív 3d-nél milyen közelről jelentkezik csíkozódás amúgy?"
Pixel láthatósági távolságon belül (1 szögperc)
FullHD esetén nagyjából a collban mért képátló 4szerese centiben. Értsd pl.: 50" ~ 200cm
De ez nagyon látásfüggő. Ha pilótaszemed van, akkor kiszúrod akár még kicsit távolabbról is.[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz retesz147 #69586 üzenetére
Bár nincs Xbox One-om, de van PS3-am, így azt tudom mondani, hogy szinte biztosan lejátssza. Egyébként technikailag semmi különbség egy 2D 1080p és egy 1080p halfOU vagy akár halfSBS között. Egyik sem tartalmaz tényleges 3D információt, a TV-n kell bekapcsolnod hogyan szeretnéd megjeleníteni.
-
direwolf
őstag
Lehet, hogy nem egyre gondolunk,de ha a HDMI kimenetet a PCn RGB 4:4:4-re állítod, akkor a TV-n a fekete szintet a menüben magasra kell tenni. Ezért ajánlottabb az YpBpR 4:4:4-et használni, mert így a TV-n maradhat az alacsony fekete szint, és nem lesz auto backlight dimming.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz F1rstK1nq #69442 üzenetére
Biztos, hogy mindkét bemenetet (HDMI és TV lejátszója) ugyan úgy állítottad be? Külön kezeli a beállításokat minden source-ra. Csak azért, mert én PC-ről Kodizok, és én is látok különbséget, de olyan eget rengetőt azért nem. A TV lejátszója a fekete szintet nem találja el rendesen és egy picit zajosabb a kép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest