Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- CPU léghűtés kibeszélő
- Amazon Kindle
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.z.csicsi
tag
válasz #94529552 #75367 üzenetére
Személyesen érdeklődtem a Debreceni úgyfsz-on hogy ahova költözöm van-e kábel,de sajna csak műholdas és max 3 box. Erre én: nekem biztos nem kell box van a tv-be cammodul.. Erre ő: Ez a szolgáltatás vagy lehetőség szünetel. Ha ő hazudott vagy nem tudta jól akkor én is. De amit linkeltél irja hogy nem vásárolható.
Azért érdeklődtem mert csak magam ismétlem: eddig elkényelmesedett kábeles szuper minőség és villám net.....és nem tudom mia jó ahol nincs kábeles...és jön a sok plussz kütyű stb stb.
[ Szerkesztve ]
-
-
sz.z.csicsi
tag
válasz tigipuf #75354 üzenetére
Aktív ez a szolgáltatás. Én minap voltam diginél( érdeklődtem hogy ahova költöznék van-e kábel és az nincs csak "tányér" ...és max 3 beltéri. Jeleztem kevés a 3 db mivel 4 db tv van,de nem is kellene beltéri mivel a tv fogadja a kártyát.Erre mondta hogy az a verzió most szünetel vagy nem is megy.--Ezért kérdezem.
-
sz.z.csicsi
tag
válasz PioDVD #74496 üzenetére
A kikapcsolt tru motionnal mindegyik akadozik még a felsőbb kategória is.Aki nem látja az szerencsés ,de attól a tv képe még akadozik.Óvatosan kell használni a tru motiont is mert ha nagyon felhúzod vagy némelyik"felesleges" gyári opciója mint pld a sima hatására szét hullik a kép.Pontosabban a videón a mozgó részre fókuszált körvonalai.
-
sz.z.csicsi
tag
Üdv.
LB730-ramegcsináltam a frissitést.Kérdésem: Muszály az alaphelyzetbe állítást végrehajtani?
Mivel itt minden sikerült anélkül is.
Egyik nagy előnye a frissítésnek(nem tudom volt-e szó róla)csatorna váltáskor írja az éppen futó műsort
Kifejezetten tetszik az oldal menü.abból is a csatornák,aminek a megnyitásakor-előhívása alatt a nézett csatorna tovább látható hallható megszakítás nélkül és a csatorna lista látható az éppen futó műsor címével és idejével. -
sz.z.csicsi
tag
válasz rongylab #57863 üzenetére
Sztem a fhd nézési távolság cikke egy kissé túlzás. Olvastam már én is ,de a gyakorlatban számomra 55"-on az a 2- 2.5 m túl közel van Még fhd-ban is látom a csíkozódást (sor felbontást gondolom) nem hogy 3D-ben ami ta pasztalatom szerint a passzív hátránya a csíkozódás(sor felezés) Sajnos BD 50-minőségnél is minimum 3-3.5 m .Ez a saját tapasztalatom és véleményem.
-
sz.z.csicsi
tag
válasz Gtaati #56334 üzenetére
Valszeg nem a kérdésedre kapod a választ vagy megoldást,de
sztem kár lenne lebutítani valami anyagot csak hogy a tv-lejátsza.
Sztem a tv mint megjelenítő elbírna azzal az anyaggal amit szeretnél látni rajta csak a lejátszója nem képes rá(ha jól értelmezem hogy mit szeretnél)
Mint ahogy a többi tv(vagyis a lejátszója) se bír minőségi anyaggal(bluray)Többen is javasolták az ilyen jellegű (lejátszási problémák) megoldására egy jó média lejátszót kell beszerezni.
Mióta a MED600X3D lejátszóm van nincs probléma SEMMI lejátszásával. -
sz.z.csicsi
tag
válasz ketele69 #55061 üzenetére
Üdv
Szerintem 1. A Trumotion -t kapcsold be és az kisimítja a darabos mozgást(ha az a jelenség amire én gondolok) de ha be van akkor ki vagy valamelyik opciója(nem tudom 679-nél van-e sima meg ilyesmi tru motionon belül.Én elég erősen használom eme beállítást mivel én nem tudtam e nélkül nézni(ne kövezzetek le! ) eddigi LG tv-imet.
2. Az val szeg az úgynevezett egyszerű nevén koszosodás.Van szakmai neve is de így érthetőbb.Sajnos nem tudsz vele mit kezdeni.Ha nagyon durva(amit nem tudhatunk ki mit jelent,főleg ha szervizest hívsz ki) de akkor szervíz .
Remélem nem mondtam nagy hülyeséget -
sz.z.csicsi
tag
válasz redkuruc #55012 üzenetére
Én nem értem a kérdésed,
Milyen tv-vel van csatl?
Működött,de te nem akartad használni és kikapcsoltad? Most meg vissza akarod? Vagy mi.
Én HDD-t rácsatlakoztattam -ment a műsor felvétel gomb megnyom és ok.De lehet rá is kérdez hogy alkalmazza vagy bekapcsolja ezt a funkciót és akkor igen. Sztem tipus függő.
De írd már le légyszi érthetőbben na meg a tipust a tv-nek és akinek olyan van biztos segít. -
sz.z.csicsi
tag
válasz luckyman #54796 üzenetére
Miért ne ? Esélyt adok bárminek.Kompromisszummal el megy ez is ami most van tehát ez annyira nem (beverem a kijelzőt) kategória.Csak az a baj ,ahhoz hogy igazán leteszteld otthon kell lennie.Bár lenne olyan kapcsolat ,hogy nem kell megvenni csak ha tényleg ok.Ennek az LB-nek nincs gyors mozgás megjelenítési problémája trumotionnal.Anélkül tényleg nem bírnám.
Volt samum is C és D sorozat..mondhatom közép-felsőkategóriás tipusa.Azoknál más jellegű gondom volt.Mondtam is annak idején a kettőből lehetne jót összehozni
Sony még nem volt.
Összefoglalva: Nem vagyok nagyon megzuhanva a jelenlegi tv-m elviselhető( hibájával) ami valszeg technológiai velejáró,mivel nagyobb részben élvezem nézni filmek-általános tv műsornál.Téli sportnál bosszantó ,benyelem a menü lassúságát(mert nem folyamatosan menüzök)..,de úgy érzem egy lépéssel közelebb kerültem a jóhoz.
Csak az jobban zavar ha látok valami megjelenítési problémát a készüléken (főként az LM tv-s időszakban volt) és ezt leteszteltem további azonos és magasabb kategóriáju készüléken(igaz azokat bolti körülmények között) és látható volt ugyanaz jelenség és mégis lehurrogtak .tényleg szemészetre küldtek forumtársak(bár szemészetre akkor kell menni ha valamit nem jól vagy nem látunk).Szóval ha kővel dobálnak én nem tudok kenyeret dobálni vissza. -
sz.z.csicsi
tag
https://www.youtube.com/watch?v=FT3H_5v3NJA
Már lerágott csont és nem is akarok nagyon belefolyni,de ezért kellett volna szemészetre mennem,hogy ezt ne lássam.
Bluray anyag,ahogy írtam a címbe 5-6 sec-nél ahogy" kihullik a képből darabok".
De tényleg nem akarok semmit generálni -
sz.z.csicsi
tag
válasz #94529552 #54787 üzenetére
Ha ennyire figyelmes vagy miért nem írtad hogy: Nem a 870-re gondoltál?
Mit nem lehet értelmezni ezen?Most hogy írtad egyből leesett hogy nem 850 hanem 870.De ezt lelehetett volna írni értelmesen.Próbáld ki nem nehéz.
2 éve kihívtam az LM660-ra szervízt látta a hibát -alaplapot cseréltek és továbbra is kaki volt és ezt látta ,de nem tudott mást mondani csak hogy ez a technika velejárója...én meg erre bebas..tam a kijelzőt.Vettem ezt hátha jobb.De ha nem bírom elviselni veszek másikat pld 870.-t és tapasztalatot osztok..saját és nem márka függő tapasztalatot és ha valaki véletlen más márkáról kérdez itt az LG fórumon(mert ugye előfordulhat hogy valaki pont olyan márkáról váltott LG-re és tud mondani + vagy - véleményeket)nem szólom le hogy: EDz LG fórum ,érdeklődj másfele.
A szemészetet meg ne firtassuk főleg ha te nem látod a szóban forgó kellemetlen hiba jelenségeket. Engem zavar és ezt megosztom másokkal.Akit nem zavar és nem látja azokat ebben irigylem és nem kritizálom. -
sz.z.csicsi
tag
válasz #94529552 #54781 üzenetére
Komolyan gondoltam,hogy értelmezd is amit írok.
(#54783) gacsoi Nem hiszem hogy én indítottam vitát.Szerettem volna infót kapni egy tv tipusról,és nem hibáztattam senkit csak meg említettem hogy a fórumon javasolt szerinti készüléket választottam,amire segítő fórum társunk kedves beszólása: Hagyd már rá.... kissé kellemetlenül ért. Természetesen ha nem jön be a vásárolt tv-m vagy elviselem vagy veszek másikat...de ne mártírkodjon nekem senki hogy nem ő a hibás. Természetesen senkit se hibáztatok De ha 100-adjára véleményt fognak kérdezni akkor le fogom írni az én véleményem és tapasztalatom.[ Szerkesztve ]
-
sz.z.csicsi
tag
válasz gacsoi #54772 üzenetére
De ne csak hallgasd! Hanem valami normális hozzászólást vagy a tv-vel kapcsolatos hasznos infót adj. Sztem még most sincs fogalmad mid van vagy mikről szólt a fórum témája heteken át.
Olvasd már le mit írtál az első hsz.odban.
Reménykedve vártam már,hogy valaki ír valami infót LB850-ről annál kicsit többet,hogy ő megvan vele elégedve.Honnan tudjam hogy mi a te elégedettségi szinted, főleg akkor ha tényleg nem 850 hanem 580.Ezzel nem szeretném megbántani a hasonló kategóriájú tulajokat vagy akát téged,de onnan nagy lépcső van ....
A 850-ről még senki nem írt szinte ha jól tudom...akkor honnan veszed azt, hogy (idézlek: itt amit írnak ..
És nem egy kategória a többivel mivel a 850 edge a többi direkt led. -
sz.z.csicsi
tag
válasz Elemerke23 #54740 üzenetére
A foltosodásnak-koszosodásnak semmi köze hozzá,hogy milyen adást nézel.Természetesen ez világos jeleneteknél látható(nálam)
-
sz.z.csicsi
tag
válasz gacsoi #54701 üzenetére
Másrész, meg meg vagyok elégedve vele, pedíg az itt leírtak szerint nem kéne.
Most nem értem: Azt írod egy sorral előtte,hogy nem ír róla senki és aztán meg ez amit idéztem.
Engem is érdekelne tapasztalat róla ,de ha lehet nem elfogult márka hű tapasztalat hanem olyan igazi. Én a 850 és a 730 között választottam (forum javaslat szerint) a 730-at de kicsit bánom.Jól jönne valami megerősítés..pl : bánhatod is vagy nem vesztettél semmit
[ Szerkesztve ]
-
sz.z.csicsi
tag
válasz huncutka1029 #54030 üzenetére
Virágboltban is van BD50. Vagy az se jó? Csak kérdezem.
-
sz.z.csicsi
tag
válasz poli27 #53906 üzenetére
Az a baj,hogy ha a műsor alatt jelentősen nem zavarja akkor nem látják okát a panasznak.De szerintem szervizes függő is a dolog
Példa: Volt 55LM660-om is trumotion nélkül szaggatott azzal meg szét hullott a gyors mozgásnál a kép.Videót már mellékeltem anno itt is
Szóval szervíz kijött azt mondta alaplap--cserélték --nem változott--aztán azt mondta látja a hibát a jelenséget,de ez a technológia velejárója.
Én is gondolkozom a szervíz kihívására mert nagyon zavar a koszos kijelző a 730-on,de hülyét kapnak tőlem,mert volt anno herce hurca...a vége az lett hogy bebasztam a kijelzőt(lent figyel az alagsorba ) -
sz.z.csicsi
tag
válasz Döglött Róka #53895 üzenetére
Digi kábelem van.Lehet ,hogy lehetne finomítani a képet,de teljesen nem fog eltünni mert nagyon lekéne sötétiteni a képet és pld. a jégkorongot nem nézhetem szürke vagy fekete jéggel(mivel sokat nézek)
Sok minden ki van kapcs. nálam is...bár trumotion az bevan mivel anélkül nézhetetlenül darabos és fej fájdító a kép mozgó jelenetnél. -
sz.z.csicsi
tag
válasz Midway #53894 üzenetére
Nem én tettem fel a videot,és a focinál azon a videon nem látom,de élőben a kép koszosodása.Inkább amit az első videon látsz a fehér háttérnél az a foltos-koszos jelenség látszik rendes normális tévézés közben is inkább világosabb jeleneteknél.Téli sport de a foci is sőt bari közt éjjel-na....al nem akarok reklámozni,de olyankor is.Nincs olyan film ahol nem látható...lehet a Harry Potternél jó lenne mert valamelyik része totál sötét az egész(tudom,mert volt samum és zavart a felhő )
-
sz.z.csicsi
tag
válasz Döglött Róka #53890 üzenetére
Pedig a jégkorongnál kiadja nagyon.De ha nem látod és eddig nem tünt fel akkor nem zavarja a szemed,mert arra kevesebb esélyt látok hogy nem produkálja.Úgy hogy ne is keresd!
-
sz.z.csicsi
tag
válasz cszalien #53862 üzenetére
Azért arra figyelj,hogy ő az LA sorozatról beszél.Ha olyat veszel akkor ne vedd figyelembe írásom,de sztem most inkább LB van.Ami lehet hogy 42" alatt tényleg nem maszatos.Tisztába kell lenni vele hogy a felhősödés azt jelentené hogy sötét jeleneteknél köd foltok(felhők) láthatóak a tv-n és ez is csak besötételt szobában vagy természetesen esti tévézésnél úgy,hogy nincs felkapcsolva a villany.
Én felhősödést nem tapasztalok a tv-n műsor alatt.Ami jellemző az a maszatos(mint ha koszos lenne) a kép,de hangsúlyozom ez az én 55"-os tv-men LB730. De ha 8-as sorozatot veszel az lehet nem is maszatos mivel edge led és nem direkt led.
Ha kisebb méretet veszel 47" és alatta sztem és sztem nincs miért aggódni.Az már annyira kicsi,hogy nem tünnek fel az ilyen jellegű "gondok"...hacsak te sem vagy olyan" vályott" szemű mint én ,mert én
Volt Samum,de sztem azok a 7 sorozattól számítanak valaminek.
Az üzletben nehéz kiszúrni vagy eldönteni melyik lenne a jobb....ez időt igényel.
Megbízhatóságra nem lehet választ adni,mert szerintem ezek a márkák egy kategória.És már a mai világban nem lehet 10 évre tv-t venni,mert sztem nem bírják ki addig. -
sz.z.csicsi
tag
válasz kosazolika #53163 üzenetére
Inkább "koszosodik" a kijelző. Amit sötétebb jeleneteknél nem veszel észre.Ha szereted a sportot azon belül a téli és jeges sportot akkor zavaró nagyon....bár ekkora méretnél amit írsz nem biztos ,hogy annyira észrevehető mint 55" és felette.Van direct ledes tvm 32" ..azon keresni kell amit felsoroltam.
-
sz.z.csicsi
tag
válasz huncutka1029 #52863 üzenetére
Próbáltam betartani vagy kipróbálni ezeket a javasolt nézési távolságokat de pl.55"-nál 3D-nél még a 3 m is túl közel van a passziv 3 D miatti "csíkos "kép.Inkább távolabbról kellene nézni de így is kisebb a hatása .Ehhez már 80" kellene
-
sz.z.csicsi
tag
válasz sznoopy1977 #52633 üzenetére
55LB870-t akartam venni,de ezt a 730-at jobban javasolták itt az oldalon.Csak 10.000-el lett volna több.
Lehet vennem kéne egyet abból is és a 3-ból csak lehetne valami saját tapasztalatot kiszűrni -
sz.z.csicsi
tag
válasz sznoopy1977 #52625 üzenetére
Nem csak 1-1 mp-re hanem állandóan foltos csak, vagyis hálistennek nem minden képnél vagy jelenetnél és inkább kamera mozgásnál vehető jobban észre.Téli sport vagy foci. Nem szeretném nagyon felhívni rá a figyelmedet,hogy mikor látható(nehogy megkövezzenek itt a fórumon) csak igyekszem a kérdésedre választ adni..
Ez a direct led technológiának köszönhető. Edge lednél nem foltos inkább sávos,de lehet nem volt ennyire zavaró (ha jól emlékszem)De lehet felhozom a pincéből az 55lm660-t és most már összehasonlítom őket. -
sz.z.csicsi
tag
válasz huncutka1029 #52581 üzenetére
Nem is veszek ilyet.
De tényleg ne OFF-oljunk,mert sztem senki sem kiváncsi hogy..mikor fékezek,mikor tolatokstb stb. -
-
sz.z.csicsi
tag
válasz luckyman #52570 üzenetére
Buta hasonlat,de akkor itt is egy: ha eddig felkapcsoltam a villanyt az azonnal világított...nem szeretném ha holnaptól fél percet kellene várnom rá.
Ne haragudjatok,de ha valaki itt vagy talán mindegy is hogy hol,de egy márka függő fórumon(hadd példázzak a menü gyorsaságával) jelzi hogy a sokkal régebbi cuccán ez nem így ment akkor a válasz: vegyél mást-vedd vissza a régit-vagy ez nem pc esetleg mellőzd a negatív hozzászólást.(#52574) cidalain Igen, én tolatok és a féket ha megnyomom elvárom hogy azonnal működésbe lépjen.
[ Szerkesztve ]
-
sz.z.csicsi
tag
válasz #94529552 #52087 üzenetére
Szerencsére LG-nél jól működik a mozgásmegjelenítés, LB671V-nél tökéletesen, a tiéd az LB730V meg még jobb, és szebb is , de itt még az 50Hz-es LB5610-es tulajoktól sem láttam panaszt rá
Ezt nem mondod komolyan.,? Sajnos pont ez nem az erőssége!Az 5610-be nem igen van trumotion ha jól tudom és a nélkül elég gáz lehet mondjuk úgy már 32" felett.
-
sz.z.csicsi
tag
válasz Shingen #52010 üzenetére
Ha valaki megfogja kérdezni mit javasolnak a tv tulajok akkor mondjuk,hogy olvass vissza.?Olyan sok újdonság nem történik,hogy mindig újabb témáról szóljon a fórum.
Már én is leírtam ezerszer tapasztalataim és egy szikrát nem zavar ha valaki rákérdez.(#52011) huncutka1029 Kivéve amelyik nem.
[ Szerkesztve ]
-
sz.z.csicsi
tag
válasz jézusom #51992 üzenetére
Sztem 730 tól feljebb ami edge led.Az LB sorozatnál.
Mindkét verziónál kompromisszumot kell kötni valamiért.
Sztem az edge fényesebb és szebb képet produkál(de ez csak az én véleményem) viszont a gyors mozgás megjelenítésnél az én készülékeimnél tapasztalva jobb a direct led(nem hullik szét a kép trumotionnál)
Trumotion nélkül viszont mind kettő borzasztó rossz.Csodálom és csodálkozom azokon akik nézni tudják úgy. -
sz.z.csicsi
tag
válasz huncutka1029 #51983 üzenetére
Tv-ről beszélünk és nem laptopról.Lehet kb 100-ad annyi funkciónak kell "aktiválódni" egy tv-nél mint pc-nél.
Ez nagyon rossz hasonlat,szerintem,de nem csak tóled halottam hanem sajnos sokan ezzel védekeznek.Butaság.Ne kelljen már egy tv-nek így működnie.Mikor bejöttek az lcd-k az volt a jellemző hogy nem kellett percet várni hogy "betöltsön".Van kb 10 éves nem LG márkájú tv-m és bekapcs kb 3 mp. és azt csinálsz amit akarsz...reagál a tv. Nyílván nagyon sokkal kevesebb dolgot tud mint ez és ezzel tisztába vagyok.Csak aza a bosszantó,hogy jön rengeteg újitás ami alapvető követelmények rovására megy.
Itt vann a koszosodás-felhősödés: A technológia szép képet alkot,de ezzel cserébe el kell viselni esztétikai hibákat.
55LM 660-om nem volt ilyen lassú.Ott inkább a csatornák közti váltás volt kissé lassú ami az újabb szériáknál nem hogy javult volna de más funkciók elérésének lassulásával nőtt.Pumma azt hogy és hol kell?Már mint nem a frissítést az már meg volt.
[ Szerkesztve ]
-
sz.z.csicsi
tag
Amúgy nem tudom,hogy a webos-nak köszönhető-e,de ha igen nagyon nagy butaság volt aki kitalálta is.
Példa . 55LB730 Tv bekapcs és kb fél percig nem tudsz csatornát váltani,de még talán a hangerő állítás is gondot jelent ..
Kipróbáltam a netezést rajta,amúgy az előzőeken se neteztem és mint mondjak ezen se fogok arra pc kell.A lényeg netezés után tv funkcióra visszaállás közel 1 perc után is csak a csatorna számot és adót írta de kép hang nem volt.Komolytalan .. Végül nem nagyon akartam várni tovább és inkább kikapcsoltam a tv-t és vissza ahhoz hogy tv adást nézzek. -
sz.z.csicsi
tag
válasz dio001 #51042 üzenetére
Ott mindegyik tv-nek cimkéjéből ki van vágva a valódi gyáriszám. Szállítás vagy esztétikai sérültként árulják.Már én is vettem tőlük akkor még a plázában voltak.Samsungot vettem 3 db pixel hiba volt benne.Kicserélték azonnal de az is zűrös volt.Elvküldték szervízbe(saját szervizük van) 3 hét után még semmi aztán kértem csere tv-t (amíg odavan a másik) a csere tv is kaki volt.Végül vissza jött a tv hogy semmi baja .El vittem márka szervízbe ahol kaptam szak véleményt és csak így kaptam vissza a pénzt.
Szóval semmi nincs veszve,határozott legyél! -
sz.z.csicsi
tag
válasz sz.z.csicsi #49646 üzenetére
-
sz.z.csicsi
tag
válasz sz.z.csicsi #49644 üzenetére
-
sz.z.csicsi
tag
válasz sz.z.csicsi #49643 üzenetére
-
sz.z.csicsi
tag
válasz sz.z.csicsi #49642 üzenetére
-
sz.z.csicsi
tag
válasz Harcsai #49551 üzenetére
Sztem nem azért vannak meg említve hogy elvegyék más kedvét hanem tájékozódás, több vélemény kiszűrése
Legalább is én ezért írom.Ha látom a "hibát" nem fogom magamba folytani csak mert LG topicban vagyunk. Amit a legjobban rühellek ha valaki más márkát is meg kérdezz a nagy általánosságban a válasz::Mit gondolsz itt mit fognal ajánlani hisz ez egy LG topic. És? Akkor mi van ha LG topic. Ár arányban tényleg jó.És nem azt mondom hogy kaki.Az LM sorozatos tv-nél gyors mozgásnál szét esett a kép trumotionnal,de viszont trumotion nélkül nézhetetlenül darabos volt.Írták sokan az ővé nem.(lehet és úgy legyen) de akkor a többi 20 db amit megnéztem a boltba miért?De azért annak a képe tényleg szebb volt mint a mostani 730-asomé és ez 55 collba.Volt samum is kb 4 db 6-7 sorozat C-D. Ott is voltak nyűgök.Van még itthon egy 32" LG azt hiszem 5600 vagy ilyesmi már nem tom és sztem direct ledes.Azon nem láttam foltosodást.És a képe jobban tetszik mont a 730 de a mozgása az nem .Az darabos mozgású.Van 1 Toshiba is 32" hasonló a kicsi LG-hez.
Én is elégedett tulaja akarok lenni a 730-nak . Próbálkozom még hátha ki lehet hozni belőle valamit,mert már unom a tv vásárlást.
Valszeg én kényes vagyok a kép minőségére.
Felidegelem magam és veszek egy kijelzőt a törött LM660-ba csak majdnem annyi mint egy tv komplett. -
sz.z.csicsi
tag
válasz #94529552 #49512 üzenetére
kb ilyesmi értékek vannak.Természetesen nem a gyári beállításon vagyok,mert komolyan nézhetetlen.Az xbox átneveztem konzolra már azzal kezdtem.Kár hogy mind erre csak most vagyok figyelmes,de még jó hogy kötöttem extra baleseti biztosítást is a tv-re
Amúgy személye válogatja ki mennyire "élvezi" a tv-je minőségét Voltam egy idegen helyen ahol a tulaj el volt ájulva a tv-jétől mutogatta nekem a 3d-jét meg stb.az én szemszögemből mini tv-t(42-47 col nemtom) a lényeg ..borzalom volt(számomra)és ez nem baj mert neki kell örülnie és tetszenie.Csak az ilyenekből van hogy ez a király szuper jó tv és azt ajánlja.Nem egyszerű a tv vásárlás és tényleg érdemes már csak online megvenni mert van 14 nap otthoni tesztre,mivel a boltban nem látod amit otthoni körülmények között előjön. -
sz.z.csicsi
tag
válasz Zsmester89 #49452 üzenetére
Sajnos nálam is nagyon koszos a kép 55LB730 És nem vagyok vele egyáltalán megelégedve.Az előtte lévő 55LM660 szebb volt.Ennek a javára csak az írható hogy gyors mozgásnál nem hullik szét a kép trumotion használata mellett.Kicsit bánom hogy ugyanezen az áron nem a 8-as szériát vettem.Vettem egy média lejátszót mellé a BD25 és BD50 lejátszására.Nem tudom de nagyon kaki a kép.van viszonyításom.És az x-box képe se olyan mint volt.Röhej és nem hiszem el hogy valaki tudja nézni a gyári kép beállításokat(sport...meg a többi) hihetetlen szar.Sajna nekem már lejárt a 14 nap biztos élnék vele.Mikor megrendeltem sokat dilemáztam és ezt ajánlották itt a fórumon és ha megjött nem volt időm vele foglalkozni.
Videókat néztem az edge és direkt ledről.Röhej hogy azt írták és mutatták videón hogy a direkt ledesnél fekete háttérnél a világos betü körül semmi fény. Gyönyörű fehér téglák vannak még a remote kurzorja körül is.
És még nagyobbat akartam venni.Gondolom azon milyen lehet a koszos kép világos jelenetnél. -
sz.z.csicsi
tag
válasz Azurooandrew #47732 üzenetére
Foltosodás az van Aki azt mondja hogy nincs azt ne hidd el.Pontosabban koszos a kijelző.Teljesen mindegy hogy direkt vagy edge ledest veszel,mind kettőnél van.A direktbe foltos az edge-be függőleges csíkos. Az edge képe sztem fényesebb mint a direkt-é.
-
sz.z.csicsi
tag
válasz huncutka1029 #46841 üzenetére
A visszaszállítást a vevőnek kell megoldani ebben az esetben és ha pénzed kéred vissza akkor 30 napja van visszafizetni.Ha szervizelteted az más tészta,de itt most arrol van szó hogy minden magyarázat nélkül 14 napon belül vissza léphetsz.
-
sz.z.csicsi
tag
LM660-nál optikai kábellel volt összekötve az erősítő és tv.Csak bekapcs az erősítő lehalkít tv és bármelyik forrás hangját így hallgattam.
Na most az LB730-nál ez nem megy (vagy nem jól csinálom) mivel a hang beállításban kikell választanom hogy mi adja a hangot.Ha az optikai lehetőséget nyomom vagy bármelyik másikat amelyik nem a tv hangszóró akkor a tv-n nincs hang..
Ez azért lenne fontos mivel én általában még a tv adást is erősitőn hallgatom de nem mindig.Nejem vagy kicsi gyerekem meg csak bekapcs a tv és ugye akkor nincs hang mert én úgy hagytam a beállítást.Ők nem fognak és tudnak menübe szörfözni hogy hogyan is
Van más beállítás. A tippek előtt: Nem akarok másik kábel meg erősitő meg stb. Optikaival szeretném továbbra is. -
sz.z.csicsi
tag
válasz #94529552 #46332 üzenetére
Igazad van Átfogóan akartam írni.Már az LW sorozatok óta olvasgatom a fórumot,de inkább az LM-nél voltam jobban benne és lehet csak úgy kellet volna írnom,hogy a nagy általánosságban a 6-os sorozatok egy kategória a 7-es már egy lépcső és így tovább.Sorozaton belül eddig a külső vagy egyébb extra különbözött(volt magic vagy csak előkészítés, wifi vagy csak elők)..De lehet rosszul tudom én csak felhasználó vagyok.
Tehát nekem csak a lépcsőnél történő hasonlat vagy azonosság keltette fel a figyelmem.Mondjuk én soha nem visszafele logikáztam,mindig felfele akrtam ezt úgy értem pl.mint jelen esetekben a 670 mivel tud kevesebbet mint a 730?(És ezt nem itélem el)Azért is kacsingattam feljebb a 8-as sorozatra mert fillérek volt a különbség.Régebben meg 100 ezres nagyság rendek. -
sz.z.csicsi
tag
válasz huncutka1029 #46309 üzenetére
Lehet az épp elég(képjavítók)
Azt halljuk hogy a hatos sorozatok ugyanazok(640-650-670-) de a hetes nem különbözik a hatostól.
Akkor lassan mind ugyanaz?(Nem kifejezetten neked szól,ne értsd félre)
Nekem az lm660 mozgásmegjelenítés kaki volt(trumotionnal szétesett a kép)
A mostani lb730 mozgása jó az előző jelenséget nem produkálja..viszont annyira dicsérve lett a direkt led az edge ledhez képest . Nem tudom .Mindegyiknek meg kell barátkozni a maga kis hibájával.A direkt led elég "koszos foltos" főleg fehérnél. Az edge bevilágít a keretnél ami orvosolható(ha minden igaz) a keret csavar lazításával.Most még nem tudom melyik a jobban elviselhető.
Néztem videot az edge vs directről. Ez a james bondos valami okosság...és elijesztett az edge ledes oszlopos fehéredés fekete háttérnél mikor mozog a pötty.A direkt lednél nem volt(de csak a videon )
A valóságban nem így van.Igaz nem oszlopos hanem körülötte kockában.Egy kutya mind kettő.
Bár még lehet állítgatnom kell valamit még ,mivel csak pár napos.
De a mozgás megjelenítése kicsit nyugtat..az előzőnél sírni tudtam volna./csak betört a kijelző)
Kapok az alkalman: Nem tud valaki 55 colos kijelzőt LM660-hoz? -
sz.z.csicsi
tag
-
sz.z.csicsi
tag
válasz huncutka1029 #45916 üzenetére
Megjelenítésben gondoltam. Tavalyi de nem aza kategória mint a LB730?
Picit drágább a 60LA620 mint a 55 LB730 de viszont nagyobb. Talán helyi sötétítés nincs a 620-ba de más azonos.Ezért gondoltam . A smart vagy egyébb dolog a kép minőségi megjelenítésén kívül nem érdekelne.
Ennek ellenére is a 730 lenne a jobb vétel? -
sz.z.csicsi
tag
Létezik,hogy a 60LA620 csak méretben és külsőben tér el a 55LB730-tól?
Tanácstalan vagyok:
60LA620 vagy 55LB730 vagy 55LB870 ? -
sz.z.csicsi
tag
A 4K tv-k miért ilyen viszonylag "olcsók"?
Eléggé le van hurrogva ahogy olvasok róla....azért mert nem jellemző a kihasználtsága vagy valami más? -
sz.z.csicsi
tag
válasz Zsmester89 #45813 üzenetére
Az LB730 direkt ledes és úgy látom leírás szerint a hangban különbözik csak.Vagy másban is?
Jobb választás lenne? -
sz.z.csicsi
tag
Euronics hétvégi akció! 15% kupon akció.
Betört kijelzőjű 55LM660 s-t cserélném 55LB870 vagy 60LB870-re...bár 200ezer a különbség.
A 60LB650 milyen az LM 660-hoz képest?
Azt tudom hogy nagyobb,de kép minőség? -
sz.z.csicsi
tag
válasz TazLeacher #36847 üzenetére
Lehet ha nem lenne normál távkapcs én is azt hiányolnám,de mivel van nem is használom csak az Mr-t
-
sz.z.csicsi
tag
válasz Zirowe #35197 üzenetére
Nekem is jobban bejön a vékony káva...sőt bár ne is lenne káva.Ha filmnézésben nem is nagyon befolyásol,de sztem kellemesebb hatást ad ha a tv nem a széles keretet világítja.Tudom ma már a széles is max 2-3 centi,de pl a 659-emnél vastagabb volt ,de most a 660 után nem elviselhetetlen de szokatlan lenne.
De lehet full feketére festeni a tv mögötti falat és akkor mindegy
A tv vastagság sötétbe film nézés közben tényleg nem nagyon számit,bár ha 1.5 méter vastag lenne akkor már távolabb kéne ülni.
Számomra valamilyen szinten bútor darab is.Legyen minél furcsább dizájnja!
Pld mi nappal is tv-zünk és kihangsúlyozom nekem az lenne most a szupi ha csak a kép látszana és semmi keret.
Mert ugye a keret az behatárol valamit,viszont ha nem lenne sztem egy kicsit jobban bele varázsolna a képbe az élményt-hatást.
De ez az én véleményem és izlésem ezzel más izlését nem akarom fikázni. -
sz.z.csicsi
tag
Most már tényleg megnézek tüzetesebben egy ilyen plazmát,mivel én még eddig szinte mindtől "hány....am"
Fakó szín..(erre jött a válasz inkább sötétbe nézd) ...király ,nappal ne tévézz.A feketét agyon dicsérik....sztem inkább a zöld felé húz.....na meg ilyenek. A lényeg ,hogy tényleg kiváncsi lennék rá...bááár néztem már de nem ragadtam le előtte. -
sz.z.csicsi
tag
válasz Piftuka #33905 üzenetére
Én 5 m-ről nézek egy 55"-t és kicsi....és nem a szemem rossz. Ez valszeg mindenkinél máshogy jön le ..mármint a tv méret miatt.Elnézést,de szerintem is kicsi egy 6×5 szobába-helységbe 55" alatt.Persze ahogy irtam sok mindentől függ:anyagi,elrendezés..stb.De ha a helyiség fele konyha vagy ebédlő akkor mindjárt más mert akkor 2-3 méterre ül a tv-től ....és ez csak egy gondolat volt.
-
sz.z.csicsi
tag
válasz online1986 #32368 üzenetére
Így kell mennie
-
sz.z.csicsi
tag
válasz online1986 #32359 üzenetére
A nagy általánosságban nem a szervíz cserél ...ő csak csere utalványt ad ami ugye a tv vásárolt összegére szól,amit ott tudod levásárolni ahol vetted a készüléket.És abból úgy gazdálkodsz ahogy akarsz.Azt veszel ami neked tetszik.
-
sz.z.csicsi
tag
Nálam wifin megy.Mindegy milyen és mekkora film...nem akad. LM660 és wdr3600 router a 2 tb hdd a routerre kötve.Nincs ki-be huzgálás a torrentezés is így megy.Van felirat van nyelv választási lehetőség.Sose figyeltekm különösen hogy van-e letöltés vagy vissza osztás vagy a gyerkőcök a telefonon is terhelik a netet és akadozásra nem volt példa.Különösen nem teszteletem hogy a 2.4 vagy az 5 G-s a jobb mivel nem volt gond eddig,de sztem a 2,4-st használom
-
sz.z.csicsi
tag
válasz nufenen111 #28946 üzenetére
sztem igen.kisebb semmi esetre sem...főleg ha 3d is kiakarod használni,mert 3d-be sokkal kisebbnek tűnik
-
sz.z.csicsi
tag
válasz nufenen111 #28939 üzenetére
Szűk 5 méter...és sajna kicsi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.