Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doller
tag
Sziasztok!
Az idei 65nano923 mekkora előrelépés lehet a tavalyi 913-hoz képest?
-
PioDVD
senior tag
válasz
cidalain #106496 üzenetére
Házhozszállítással annyi a bajom, hogy ha a doboz nem sérült, de a tv igen, az életben be nem bizonyítom, hogy nem én törtem/karcoltam össze. És sajnos a melós hajlamos elsunnyogni, ha hibázik. Nálunk a gyárban is simán becsomagolják a sérült darabot sajnos.
De valószínűleg az lesz mégis. Ha nem lennék az ed-hez kötve, olyan helyről rendelném, ahol van kicsomagolás (talán összerakás is) opció. -
cidalain
veterán
válasz
PioDVD #106492 üzenetére
Simán befér a hátsó ülére keresztben. Ha mákod van akkor még a hátsó ülés elé a lábtérbe is.
Házhozszállítás sem gáz. Ha sérült a doboz eleve át sem veszed. Ha nem sérült de nem megy, elállsz a vásárlástól (ez online rendelve és személyesen átvéve nem érvényes)
Én szállításért fizettem egy ezrest kb, de 20 km-re lett volna a bolt a személyes átvételhez. Az odavissza út, és az elvert idő miatt meg bőven megérte inkább fizetni egy minimál postát. -
kiszpista900
aktív tag
Sziasztok ! Van egy lg 55ld650 zc tvm az a problémán pl hang testnel nincs hang se film közben próbáltam pendrive és külső vinyorol is és MP3 nal sincs és közben akad a film és újra indul állandóan a film ,próbáltam szinte mindent nem lett jó aztán hirtelen megjavult hozzá Sem értem minden jó lett meg is néztem egy filmet de másnap ugyanez a problémám és eddig nem jó ..érdekes 4.0 firmware van rajta legújabb nem lehet frissíteni LG hivatalos oldalán gondoltam manuálisan pendrive rol próbálom aztán csak 3.4 xxx találtam szóval..mi lehet a baj?
-
PioDVD
senior tag
válasz
rainman72 #106488 üzenetére
Kösz! Pár oldalt megnézten, de nem írták.
Nagy az autó (Octavia), de a csomagtartó nyílása 80 cm körüli, azért is kérdeztem. Ráadásul a Golfhoz képest - szerintem direkt - butított, nem szintbe dönthető a hátsó ülés, van pár cm szintkülönbség.
Azt hiszem, jobb lesz házhoz rendelni, bár ugye ki tudja, hogy bánnak vele.
-
Tutu7030
veterán
válasz
ElektrikusDE #106486 üzenetére
Ettől tartok én is. Azért hosszabb élettartamban bíztam ennél a tv-nél. Már nézegettem a 48-as oledeket (igen, 48 és nem 55 vagy nagyobb, mert már a mostani 49 is nagyon határeset), de amíg bírja ez, addig asszem marad.
-
rainman72
nagyúr
válasz
PioDVD #106487 üzenetére
Itt megtalálod a méreteket 136x81cm [link]
Ki hogy áll a dologhoz,rövid távon nem lesz baja ha fektetve viszed.
55s tvnek be kell mennie egy átlag sedanba,dobozzal együtt is.Kiveszed a hátsó ülést az anyos üllést meg amennyire lehet előre tolod,ugy be kell férnie.
Vagy lehajtod az a jobb egyet és a bal hátsó ülésen keresztül be tolod. -
PioDVD
senior tag
Újabb méret kérdés:
55nano793ne doboz méretét tudja valaki?
Illetve mennyire kell komolyan venni, hogy állítva kell szállítani? Fektetve talán beférne az autóba, állítva kizárt. -
Tutu7030
veterán
Egyik este megviccelt az uh7707 tv. Bekapcsolás után hang volt, viszont a műsor képe helyett csak egész képernyőn barnás vörös, kék, zöld, fekete képet mutatott váltakozva ( mintha RGB teszt ment volna, csak az vörös helyett egészen sötét barnás vörös kép volt). Csatorna váltáskor sem változott a kép és osd sem volt. Csak egy ki-be kapcsolás segített rajta.
-
cidalain
veterán
válasz
st3v3np3t3r #106483 üzenetére
hardveraprón 30 alatt találni használt tuneres monitor-TV kombókat. ennél sokkal olcsóbban szerintem nem tudsz LCD-t beszerezni...
-
blakey
titán
válasz
st3v3np3t3r #106481 üzenetére
-
ripla
addikt
Az miért van, hogy a tévé nálam sem képes normálisan kezelni a beépített browserének megadott linkeket? Pl. beírnám az M4 Sportot, és csak tölt és tölt a végtelenségig, (LG 75UN71003LC, 2000/1000 gigabites nettel).
-
rainman72
nagyúr
válasz
PioDVD #106476 üzenetére
[Ez a lényegi difi,ami elég soknak mondható sztem]
De amugy jól tudok tippelni is -
PioDVD
senior tag
válasz
mrptomi #106474 üzenetére
Kösz szépen!
(Rainman, látod, van jobb megoldás.
)
Még egy kérdés:
Nem egyértelmű, de úgy tűnik, az 55nano793ne 170 e. Az 55nano753pa 200 e. Úgy látom, a pa az idei sorozat, de ezen kívül van egyéb előnye vagy "előnye"? Gondolom, mindkettő ips, végülis nekem kb. ez fontos. (Majdnem 90 fokra van a 2 hely, ahonnan nézni szoktuk, ergo kb. 40 fokos szögből nézzük mindig, az meg a va-nak sok lehet.) -
roodie
csendes tag
válasz
TeeJay #102275 üzenetére
Köszi... :-D Most értünk el odáig, hogy végre meg tudtuk rendelni a tavaly kinézett 43NANO 793NE-t, és abszolúte elégedettek vagyunk vele minden téren.
Egyetlen kérdésem lenne csak: focimeccsek közben a távolabbi kameraképeknél a túlsó oldali oldalvonal a kamera mozgásakor zizeg. Mint a PC játékokban, ha nincs antialias. Ezt melyik beállítással lehet eltüntetni - ha lehet egyáltalán? Próbálgattam a zajszűrést kapcsolgatni, TrueMotiont, képélességet, de egyiknek sem volt látható hatása. Vagy ez a forrásanyag miatt ilyen, és kész?
-
PioDVD
senior tag
Valaki nem tudja, hol lehetne megtalálni a 55NANO793NE talp szélességét?Az LG-nél sincs (vagy nem találom).
-
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
Családnak vennék egy új TV-t. Mivel több LG is van a családban, így ez a készülék is LG lenne, ki is néztem kettőt, de nem tudom a NANO-s mennyivel tud többet/mást a sima IPS panelnél.
Melyiket javasolnátok?
Világos szobában lesz használva, de több irányból is nézik, fontos a jó betekintési szög. Szolgáltatásokban úgy nézem nagyjából ugyanazt tudják:
IPS: [link]
NANO: [link] -
rainman72
nagyúr
válasz
Andris... #106463 üzenetére
Alapjában van nagy eltérés,az Lg IPS FALD a Hisense meg VA FALD qled panel.
A VA panel kontrasztja többszöröse az IPS-nek,illetve jobb a feketejé is.
Viszont betekintési szögben az Lg lesz jobb.Illetve next konzolokhoz is ajánlottabb a 2.1 hdmi és a VRR miatt.
Ha főleg sötétbe tvzel jobb a VA világos helységbe pedig az IPS. -
Andris...
tag
válasz
#16695808 #106458 üzenetére
Köszi! Két kérdés.
1. Mi különbség a képernyőtípusok között:
LG NanoCell 55NANO903NA - LED
Hisense 55U7QF - QLED2. Tudnál hozá fali konzolt ajánlani? VESA szabványt nem látok árukeresőn az 55NANO903NA termékleírásában.
++ Akkor lehet, rossz helyen járok. Igaz, hogy most LG-m van, de az új tévém bármilyen márkájú lehet. Egyenlőre csak szeretném felmérni, mik a jelenleg ajánlottak 2-300e kategóriában. Át kéne nyargalnom egy márkafüggetlen LED TV topikba.
-
Peace
nagyúr
LG 65CX-nél valaki meg tudja mondani nekem, hogy hány centire van az alsó fali konzol rögzítő furat a tv aljától? Talp nélkül természetesen.
-
Andris...
tag
válasz
OPiiPO #106456 üzenetére
Tudnátok segíteni, mik a jelenleg forgalomban lévő legjobb ár/érték 55"-os tévék? Sajnos nem vagyok képben a legújabb technológiákkal. 2-300 ezer Ft-ot szánnék rá - nem a világ legjobb, legdrágább tévéjét szeretném, csak egy megbízható, szép képű, hosszútávra tervezhető, minőségi középkategóriásat, ami mostani technológiára épül.
Ilyen árkategóriában mik a most legjobban menők? Ezt most gyakran látom az EB alatt hirdetésben.
-
cidalain
veterán
válasz
geleati #106451 üzenetére
Nem ugyanaz fut. Az újabb tévéken újabb a szoftver is, és a hardver is jobb. Te írtad, hogy fogadjad e el, hogy ennyit tud. Ő arra írta, hogy fogadd el.
Vagy veszel egy újabb tévét, amin már jobb netezni (én is meglepődtem hogy működőképes, használható már azért - videakid-en tudtam mesét lejátszani a gyerekeknek), vagy valami TV box-szal megdugod a tévét, és azon keresztül netezel. -
cadgers
aktív tag
Üdv!
Használ valaki ilyen OLED TV-t?: OLED48C12LA
Paraméterek alapján jónak tűnik!
Köszi előre is az infót, tapasztalatot! -
ripla
addikt
Köszönet mindenkinek a segítségért, de Catman javaslata oldotta meg a problémát. Feltelepítettem a Plexet a tévére meg a gépemre, összeszinkronizáltam őket, és most a TV menüjén keresztül kiválasztva a gépen lévő filmeket tökéletes a lejátszás, tűéles kép, mikrolagok nélkül.
Még egyszer hálás köszönet, megmentettétek a napomat. -
Catman
aktív tag
válasz
ripla #106440 üzenetére
A TVre az alkalmazásboltból fel tudod telepíteni a plex vagy emby nevű alkalmazásokat. Ízlés kérdése, hogy ki melyiket szereti. Ezekhez tartozik egy szerver alkalmazás, amit a számítógépedre kell feltelepíteni. Be kell állítani, hogy hol vannak a filmek, majd ezután a TVn lévő alkalmazással tudsz csatlakozni a szerverhez, és le tudod játszani a filmeket.
-
-
ripla
addikt
válasz
vargalex #106437 üzenetére
Van ilyen opció a Win10-en belül, hogy "Átvitel eszközre", ha így használom akkor tökéletes a kép, se mikrolag, se semmi, és szerintem élesebb is a lejátszott 4K-s film. Ezzel szemben bármilyen lejátszó programot használok, akkor mikrolagok vannak a lejátszásban és rendkívül zavaró.
-
ripla
addikt
válasz
TeeJay #106425 üzenetére
Illetve a problémát továbbra sem értem. Hogyha a PC-ről hozzárendelem a 4K-s filmet a tévéhez, akkor tökéletesen játssza le és tűéles a kép, semmilyen mikrolag nem jelentkezik, viszont ez esetben csak kilépni lehet belőle, nincs előre-hátra tekerés, semmi.
Viszont ha ugyanazt a filmet bármilyen lejátszó programmal indítom el (Windows Media Player, VLC, MPC-BE), akkor előjön a mikrolag, illetve Youtube 4K videóknál is.Tehát azt már kizártam hogy a HDMI kábel lenne a ludas, hiszen mindkét esetben ezen megy a jel, úgyhogy a gépem a bizonytalan pont. A Win10 60hz-re van állítva, a gépem konfigja meg biztos hogy megfelelő (Rog Strix Gaming alaplap, I5-10400 6 magos Intel proci, 16 giga ram, 8 gigás Sapphire RX 5500 XT videókártya). A tévé meg ez [link]
Egyszerűen nem tudok rájönni hogy miért csinálja ezt. -
-
asdf_
veterán
A két készülék között van 3 év. Vasilag mindenképp, és sw-ileg is gondolom legalább a fele.
-
asdf_
veterán
válasz
Markec #106429 üzenetére
Törötten jelenleg nulla forintot ér szerintem, hiszen az összes készülék, amibe jók az alkatrészei (mind az a 2 db. nyák, amiből áll a TV)i, azok legalább jövő nyárig garanciálisak még, ez pedig adja, hogy nulla lesz a kereslet rá., Szerelő meg csak nagyon áron alul veszi meg, hogy másfél évig álljon benne a pénze.
Kiszóróban jelenleg 350-ért megy a talpas verzió, kontaktolj az LG szervizzel, hogy új kijelzőpanelt mennyiért adnak bele (szerintem 200-250 körül megállhat) -
Markec
csendes tag
Üdv a Hölgyeknek/Uraknak!
Egy LG 65NANO903NA tévém van, aminek sikeresen berepesztettem a kijelzőjét. Nem leesett, csak bénán neki nyomtunk úgy bútort.
A képernyő berepedt, a kép csíkos, megfolyt.
2021. februári vétel, még garanciális...csak biztosítva nem volt
Szerintetek meg tudja valaki csinálni? Tudom, hogy nem gazdaságos, csak kérdés.
Illetve ha így törötten eladnám, mennyi lenne a nem pofátlan összeg, amit kérhetnék érte?Válaszotok előre is köszönöm!
-
TeeJay
félisten
válasz
ripla #106424 üzenetére
Itt olvasd el az összefoglalót
[link]4-es pont AMD Videókártya esetén
"4. AMD videokártya esetén a Radeon beállításokban a Videó fülön válasszuk az Egyedi videoprofilt és az alatta lévő részletes beállítások közül mindent kapcsoljunk Ki, az Egyéni fényerőt pedig állítsuk 0-ra."
-
TeeJay
félisten
-
ripla
addikt
Üdv.
Van egy LG 75UN71003LC 4K Ultra HD LED Smart tévém, amit monitorként használok PC mellé. Elmondom a problémámat.
Ha simán elindítom MPC-HC-ból a filmet, akkor érezhetően nem teljes a lejátszás élménye, mintha apró kis mikroakadások lennének a lejátszás közben.
Viszont ha a filmet jobb egérgombbal hozzá rendelem a tévéhez, hogy a tévé hardverből oldja meg, akkor tökéletes a lejátszás, konkrétan ég és föld a különbség a két megjelenített lejátszás között, viszont nem tudom kezelni, csak kilépni lehet belőle.
A kérdés pedig, hogy melyik lejátszót ajánlanátok PC-hez, 4K tévén filmek lejátszásához? -
geleati
tag
Sziasztok, van egy LG 49UJ6307 tv-m, de a böngésző kb használhatatlan. Pl az m4sport élő közvetítését se tölti be (vezetékes gigabites hálózaton van). Van valami megoldás, vagy fogadjam el, hogy ennyit tud?
-
asdf_
veterán
Az ez évi modellekben valószínűleg valami más chip csücsül az alaplapon. Én inkább erre tippelek, hogy az ez évi modellekkel van baj, nem pedig az ez évi gyártással. De persze az is meglehet, ha chiphiány miatt esetleg valami alternatív cuccott kellett belerakni a 2020-as modellekbe, és egy REV x-es alaplapon más alkatrésszel jön és emiatt van a hiba.
-
pjen
félisten
válasz
cidalain #106410 üzenetére
Esetleg következtetni lehet+az LG kb egy évvel ezelőttig simán tudott gyártani olyan Tvt mint a többiek, ami kompatibilis volt az elfogadott bevált rendszerrel, akkor most mért is kellett változtatni?A 2019 ben vásárolt konyha tévénk is LG, gond nélkül megy a ciscoval.
-
fefe007
csendes tag
válasz
OPiiPO #106405 üzenetére
Szia
Sajnos a 75col már túl nagy lenne. Viszont nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez a legjobb választás. A 9es NANOban tetszik a full array dimming, de nem tudom hogy az alacsony kontraszttal azt kapnám amire számítok. Ebbe az árba beleférne egy 55os Oled is, ott viszont szintén a méret amivel nem vagyok kibékülve... -
fefe007
csendes tag
válasz
TeeJay #106399 üzenetére
Köszi a visszajelzést.
Néztem én is, mert nem vagyok meggyőződve arról, hogy a NANO azt adná amit remélek és félek a 'csalódástól', viszont a 75colon már perifériára is kerülne tartalom. Így pedig fárasztó lenne a tv nézés mivel ha csak minimálisan is forgatom kéne a fejem. -
cidalain
veterán
válasz
asdf_ #106409 üzenetére
De ebből még mindig nem található ki, hogy melyik eszköz nem teljesít egy iparági szabványt.
Cégnél szoktunk rohadtdrága külföldi szenzorokra illesztést fejleszteni, SDI, vagy soros buszon. Van egy leírásuk, hogy milyen üzenetet kell neki küldeni, hogy mit válaszoljon. Egy kb 10 éve a piacon levő eszköznél találtunk egy hibát, amire azt mondta a gyártó, hogy kicserélik a szenzort, biztos hibás. A cserecucc is hibás volt. Majd kiderült hogy jéé, ez ilyen. Oké megoldottuk erőből, és az illesztett eszközünk túllép a hibán, de ha a guide szerint fejlesztünk, akkor nem lennének az eszközök kompatibilisek. De itt könnyű helyzetben voltunk, mi fejlesztettünk saját terméket.
Itt kb egy ilyen Cisco boxot el kéne küldeni az LG fejlesztőközpontba hibát debuggolni, majd ha megoldható, akkor SW frissítéssel megoldani. Vagy fordítva, TV-t adni a box fejlesztőnek. -
vargalex
félisten
Szerintem nem érted a lényeget. Már ketten is leírtuk: egyszerűen valamiért inkompatibilisek egymással. Ilyen sajnos van. Nem csak TV-box párosításban, de akár PC-router, vagy bármilyen más párosításban.
Simán előfordulhat, hogy lecseréled a TV-t és az új készülék éppen egy másik eszközzel nem működik együtt.
A feszültséggel kapcsolatos példámat értenéd, ha mondjuk arduinoval is foglalkoznál. A digitális jeleknél egyértelműen definiálva van, hogy milyen feszültség értéktől számít valami biztosan digitálisan magas (1-es) értéknek. Az egyes eszközök viszont nyilván valamilyen fűtéssel dolgoznak. Azaz, ha ez az érték pl. 5 V, akkor lehet, hogy az egyik eszköz már 4,5V-tól azt mondja, hogy ez 1-es, a másik viszont csak 4,8V-tól. Ha a küldőben száradnak a kondik, akkor ez az érték csökken. Azaz, lehet hogy már csak 4,7V-ot ad ki... -
-
cidalain
veterán
Mert mondjuk kevésbé érzékenyek bizonyos dolgokra.
Ez nem készülék hiba, hanem a két készülék közötti kompatibilitási hiba. Kb fejre is állhatsz, mindkét készülék gyártója azt fogja mondani, hogy az övék jó, a másik okozza a problémát. A két gyártó együtt tudná megoldani az inkompatibilitást, de erre kevés az esély.
Neked egy lehetőséged van hogy ne szívj: cseréled valamelyik készüléket. Bármelyiket is cseréled, nem azért cseréled mert az hibás, hanem azért, mert nem megy együtt. -
pjen
félisten
válasz
vargalex #106402 üzenetére
Ha öregek a kondik a samu, hiunday, philips mért megy vele? Sőt az LG 3 éves modellje is kiválóan megy.Viszont 50 NANO 793 NE az nem.Én nem veled vitatkozom, csak érdekes.Ha most kiharcolok LG nél egy csere utalványt és veszek az MM. ben más gyártótól Tv t akkor bukom a készülék biztosítást?
-
vargalex
félisten
Egy szóval nem írtam azt, hogy nem az LG a hibás, de az biztos, hogy nem is jelenthető ki egyértelműen, hogy az. Vagy, ha ezt teszi bárki, akkor továbbra is tartom, hogy azt is ki kell jelentenie, hogy azok a készülékek is hibásak, amelyekkel viszont működik.
Egyébként, hogy ne csak a levegőbe beszélek: olyan problémára tudok gondolni, hogy teszem azt a szabvány szerint a HDMI bizonyos lábán legalább 5V-nak kellene megjelennie, de öregek már a kondik a Cisco-ban, így 4 és 5 V között ingadozik. És ezt lehet, hogy nem tolerálja az LG. CRT ugye ilyen szempontból nem releváns...
Egyébként az UN széria már nagyon nem az "LG utóbbi pár hónapban gyártott készüléke". -
pjen
félisten
válasz
vargalex #106400 üzenetére
Ez inkább olyan megmagyarázás.A ciscó box kb 15 éve rendszerben van.Kválóan együtt müködött a CRT től az idén tavasszal vásárolt Samsung 4 K Tv vel is.Az Lg és a Voda szerelője is egyértelműen állítja: A hiba csak az LG utóbbi pár hónapban gyártott készülékeiben jelentkezik.Szerinted akkor minden egyéb Tv hibás, szabványon kivüli csak az Lg utolsó szériája helikopter?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest