Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amazon Kindle
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pecccccccca
őstag
válasz BonScottHUN #107493 üzenetére
Nem tört meg valahol a kábel? Nekem volt ilyen és lecsökkent az adatátviteli sebesség.
CAT5 végülis már 100-as kábel, de ha esetleg cserélnéd vagy kipróbálnád másikkal akkor már CAT6-ost tegyél.
Aztán az is lehet amit már írtak, hogy a TV nem tud akkora sebességet.Humorban nincs helye tréfának!
-
pjen
félisten
válasz BonScottHUN #107493 üzenetére
Esetleg a háló kártyája lassabb.Sok Tv ilyen.
-
Gaabe
tag
Milyen külső hdd-t vegyek amiről 4k hdr-t lejátszik a tv? Lg65nano753 a megjelenítő. Usb 3.0 vagy 2.0 vagy esetleg más dolog amire még figyeljek?
-
BonScottHUN
újonc
Sziasztok! Egy olyan problémával szemesültem amit nem tudok orvosolni.
Adott egy 43um7450-es tv. Wifin mért sebesség 100Mbit körüli,viszont ha vezetékesen kötöm a routerre akkor maximum 45Mbitet képes produkálni. A router egy Archer C6-os. A routeren még lóg egy asztali pc, azon folyamatosan megvan a 100Mbit de a tv-n csak a fele,pedig egy CAT5-ös kábellel van összedugva a routerrel. Tudnátok ebben a témában valami ötlettel szolgálni? -
vargalex
félisten
-
OldMike
őstag
válasz Denieel84 #107489 üzenetére
Szia!
Nekem más gyártmányú tévénél volt ez a hiba (kapcsolat van, internet elérés nincs). Akkor olvastam a neten, hogy ennek lehet az is az oka, hogy a tévé órája és az internet idő nincs szinkronban. Nem értek hozzá, de mindenesetre beállítottam, hogy a tévé automatikusan kapja az időbeállítást. Ettől vagy mástól nem tudom, de utána már nem volt probléma.42LM660S
-
senior tag
válasz Denieel84 #107489 üzenetére
Volt ilyen hiba nálunk. A tv wifi modult cserélte a szervíz. Persze a hiba maradt. Itt a topikban olvastam hogy a wifi modul szalagkábele az antenna is egyben. Azt kellett igazgatni és jó lett. A szerelő után már könnyen vettem le a tv hátulját, mert ő már megbontotta.
A tv azóta is jó.
Nálad a furcsa hogy mind a 3 egyszerre "romlott" el. Ott más hiba lehet. Próbáld meg a wifi csatornát átállítani, lehet az segít.EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
Denieel84
csendes tag
Sziasztok,
Ma reggel egyik lg smart tv-m kap internetet a routertől. Mindegyiknél ugyan az a hiba, a wifire felcsatlakozik de internetet nem kap. a router látja a TV-ket. Minden beállítás jó (IP,GATE,MASK). Minden más eszköz a házban megfelelően működik. 3 lg TV van a hazban és mindegyiknél ez a hiba. Tapasztalt már valaki hasonlót?
-
vargalex
félisten
-
HF77
őstag
értem...
délután felszaladok, ránézek, aztán meglátjuk.srácok, nagyon szépen köszönöm a gyors kommunikációt, segítséget!!!
[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
-
veterán
Ahogy asdf_ is írta,zseblámpával közelről kell tesztelni a panelt.Ha akkor halványan látszik a kép akkor pápá háttérvilágítás.
Az elmúlt 2 évben 2 régebbi tv-nk is így köszönt el.
Ha valami régebbi öregebb tv az alany,akkor nagy eséllyel javíttatni se biztos hogy érdemes.
Nálunk 2db 32”-os alap tv ment így tönkre (LG és Samsung),szerviz azt mondta nem érné meg a javítás.[ Szerkesztve ]
-
HF77
őstag
üdv
segítsetek légyszi!!
nővérkém hívott ma reggel, az a probléma állt elő nála, bekapcsolta a tévét és csak hang van, kép nincs, full sötét a képernyő. rákérdeztem: a csatornákat tudja váltani? azt mondta igen, csak kép nincs!!
mi lehet a gond??
lehet hogy csak kimozgott a koax kábel? én ebben bízom!
ha nem az akkor mi más lehet?
egy 6-7 éves 102 cm-es Lg lcd tévéje van ( konkrét típust nem tudok)előre is köszi a segítséget!!
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
BullZeye
veterán
válasz vargalex #107467 üzenetére
Synologynak ez a beépített DLNA szolgáltatása, és tényleg Samsungon ment rendesen.
(#107468) Zsadi
Megnéztem megint, igen, film mappa ott van és indexelés is "completed"(#107469) mobilizmo
És ez pontosan hol van nálad? Mert nálam vagy IOT eszközöket vagy mobiltelefont tudok hozzáadni csak, ezekre van menü. USB pendriveot rátettem az megjelent a Sample mappa mellett automatikusan. DLNA nem.Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
-
vargalex
félisten
válasz BullZeye #107466 üzenetére
A DLNA az maga a szolgáltatás (protokoll), aminek van több megvalósítása.
Alex
-
BullZeye
veterán
válasz Sys85 #107460 üzenetére
Plex nem fizetős megoldás? Pár éve játszottam vele egy régebbi NAS-on ott úgy rémlik, hogy fizetni kellett érte (de lehet Windows PC kliensért kellett fizetni?)
#107461) mobilizmo
Okos otthon dolgokra, alexa, home connect és mindenféle egyéb eszköz hozzáadására.(#107463) vargalex
Synologyn Média szerver a DLNA tudtommal, és amit küldtem az a kliens amit lát (Windows PC, Onkyo erősítő és LG TV amit fényképen küldtem)(#107465) Gyarmati_
Redditen keresgélve úgy néz ki a TV hibája.Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
vargalex
félisten
válasz BullZeye #107459 üzenetére
Azért csak samples mappa van, mivel nem érzékel DLNA szervert. A NAS-od viszont IP alapján látja a TV-t, annak semmi köze a DLNA-hoz (szerintem), bár nem tudom, hogy hol nézed.
Milyen DLNA szerver van a NAS-on? Ha miniDLNA, akkor elvileg annak default-ban a 8200-as porton van egy webes felülete (remélhetőleg a synology-n nincs letiltva). Ott látod, hogy milyen kliensek láthatóak.Alex
-
-
veterán
válasz BullZeye #107459 üzenetére
Synology-ra miért nem raksz fel Plex-et?
Arra van,ahogy a tv-re is van lejátszó.
Hátha az megoldja a problémád.Amúgy még mindig azt mondom hogy menj át a NAS topikba,mert ez NEM a tv miatt van,nem ott van a gond.
Ott lehet tudnak olyat mondani amire nem is gondoltál és megoldódik a problémád. -
BullZeye
veterán
-
BullZeye
veterán
-
Nimda
addikt
válasz E.Kaufmann #107450 üzenetére
Nekem csak egyvalami nem tetszik ebben az ötös WebOs -ben, mégpedig a betűméret, ami túl kicsi (pl. a csatornalistában). Csak a légegér méretét lehet változtatni .
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
válasz E.Kaufmann #107444 üzenetére
Nálam a 05.00.10 van az 32LM6370 -en. Azt viszont nem tudom, hogy alapból ez volt e rajta, vagy frissült.
[ Szerkesztve ]
-
junior19
senior tag
válasz BullZeye #107445 üzenetére
A nas-ban keresd meg a Mediaszerver menüpontot, a DMA kompatibilitásba belépve alul ott van az eszközlista. Arra rákattintva ellenőrizd, hogy szerepel-e a tévé az eszközök között. Frissítésre nyomj, ha nem látod. Ha benne van, vagy megjelenik pipáld ki.
Ezután a tévén a bemenetválasztónál meg kell jelennie a Nas nevének, s arra kattintva már megegyezik az usb-s lejátszással. A tévén semmit nem kell, s nem is tudsz állítani.codec project
-
E.Kaufmann
veterán
Sziasztok!
Adott egy 32LM6300PLA, olyan fél évvel ezelőttig interneten keresztül is frissült a WebOS, de fél éve azt írja, nincs új frissítés (05.00.03), viszont a termék oldalán azt látom, hogy a nyáron kijött egy kisebb javításokat tartalmazó új fw (05.00.10), amit viszont akár automatikusan, akár kézzel noszogtatva nem lát és nem tölt le.
Nem láttam arra vonatkozó infót, hogy esetleg csak bizonyos régiókban érvényes, de lehet ilyen gond, vagy miért nem akar neten keresztül frissíteni?
Érdemes USB-ről frissíteni ilyenkor?Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
veterán
válasz BullZeye #107441 üzenetére
A tv-n nem is fogsz tudni hozzáadni semmit,a szerver csak akkor jelenik meg a lejátszóban ha a tv látja a hálózaton.
Ez automatikus,szóval a szerver felöl kell keresni a beállítási problémát.
Amint a tv lát a hálózaton szervert megjelenik a Media playerben a többi opció mellett a bal szélén. -
senior tag
-
BullZeye
veterán
válasz Sys85 #107431 üzenetére
Ez a problémám, hogy nincs LG-n Photos and Videos app.
Csak "Media Player" van ami pedig csak pendriveot/külső HDD-t lát, DLNA-t nem.Plex az fizetős, nem? Vagy változott az üzletpolitikájuk, jó 5 éve néztem rá utoljára mert Samsungon a DS Video nagyon jól működött.
(#107432) IRO21
Hogyan tudok DLNA-t lejátszani? Mert nem lehet hozzáadni DLNA-t LG-n.Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
rainman72
nagyúr
válasz laskr99 #107437 üzenetére
Igen elsőre is jol olvastad ugyaz a kettő tv Nano75 és Nano77!
Színbeli eltérés van,illetve vagy VA vagy IPS innen azt nem tudom neked megmondani,panelloto,tavaly még nem volt ilyen idén van sajna.
Utolsó szám 3 vagy 6 lokácio ahova szánják a tvt.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
nagyúr
válasz laskr99 #107433 üzenetére
Irj pontosan tipusszámot igy hogy nano kevés.
Az árbol itélve lehet Nano79-80 tavalyról,vagy idei Nano75-80.
A Nano80 edge led,a 75-79 direct led,ajánlottabb,tudás kb ugyanaz mind.
Sztem nanoból nincs fehér,egy sima ips van idén és tavaly is ami ilyen színű,
43UP76903[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
Sziasztok!
Van egy LG 43UK6950PLB TV itthon, 19 elejei vásárlás. Valszeg megadta magát a kijelző ma (pontosan középen 1 csík balról jobbra gyengülve). Elvileg lett rá véve 5 év biztosítás. Ha esetleg nem tudják cserélni (kijelző kb gazdasági totálkár) mi az utódja?
Nem tudom ezeknél a biztosításoknál hogyan zajlik, de ha esetleg levásárolható+feljebb lehet esetleg ráfizetéses módszerrel lépni mik az ajánlottak?
Euronicsból van, azt néztem,hogy van 2 fajta 43 colos Nano de az egyik fehér ami fullosabb felszereltségűnek tűnt 174 körül, a fekete sokkal kevesebbet tud szerintem 169 akciós áron.
-
veterán
válasz BullZeye #107430 üzenetére
Hogyne lehetne videót lejátszani!
Csak lehet másik szoftver kell a nasra (Tudtommal van rá Plex és Emby is),de sima dlna fájlmegosztással is látnia kell a szervert.
Igaz nekem nincs nas-om,de pc-ről megosztva (plex,emby,serviio,windows saját szervere) látja a tv a filmeket,képeket és zenéket.Plex-hez és embyhez kell a webos app,serviio-hoz és winhez elég a tv saját lejátszója
Én így filmezek mindig (serviio+ a tv lejátszója).
A nas-os topikban kérdezz rá hogy milyen beállítások kellenek a tiédhez. -
BullZeye
veterán
Jól látom, hogy nincs lehetőség Synology DS Videot használni, de még lejátszani sem lehet otthoni szerverről video fáljt?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
OPiiPO
veterán
válasz Tom6711 #107427 üzenetére
Ha még nem döntötted el a típust sem, akkor itt jobban tudnak segíteni.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
robyroby
tag
Sziasztok, erről mi a véleményetek? LG 55UP75003LF sötét szobában lenne heti 1-2 FHD/UHD film (ennyi )
-
Tom6711
újonc
Sziasztok,
milyen TV-t vegyek , 4K -ban 50 vagy 100Hz? TV és filmnézéskor van különbség?
Most egy Pana 100Hz van.
Esetleg bevált ajánlott típus?Köszi
Tom[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
válasz asdf_ #107422 üzenetére
Gyakorlatilag egy "újracsomagolt" modell. Az egyszerű user nem fogja nézegetni a kiadási dátumot, meg a rendszer verziószámát. Megnézi, megfelelő a méret, a felbontás, működik, jól működik, van CI+, smart, ennyi elég is. Ha elmegy még ~3 évet mindenki boldog. Viszont kár, hogy a 32" -s tv -k lassan kihalnak, pedig nem mindenkinek van igénye óriás tv-re.
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz asdf_ #107422 üzenetére
Utána néztem webOs 4.5 van rajta meg tud HDR-t
Valamivel csak újabb mint a 32LM6300 de nem sokkal ahogy írod
Ha vki kiváncsi rá [32LM6300 vs. 32LM6370]
De azért büszkén hirdetik itthon hogy 2021 model,végülis[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz rainman72 #107421 üzenetére
Ok, de attól még a bele gondolom tökugyanaz lesz, mint a 2019-esnek, és ebből adódóan 4.x-es webos van rajta a mostani 6-os helyett. Tehát papíron idei tv, valójában meg 3 éves És azért a webos-sel 2-vel korábbin ragadni, az elég nagy átverés... Én nem lennék boldog.
-
-
asdf_
veterán
Szerintem meg 19-ről 20-ra (és ezek szerint 21-re is) áthozott (32-es kutyának sem kell FHD tv, így új modellt sem csináltak 2020-ra belőle mert minek meg kinek), így én MR19-re tippelek inkább (32LM6370PLA M= 2019).
De az a jó, hogy a gyártónak van egy weboldala, ott egy támogatás rész, ott egy használati útmutató (amit megkapott az ember papír alapon is, csak elő kéne venni) és ha fórumos kérdés helyett ott keresi az ember, meg is kapja a választ, hogy:
Magic távirányító : AN-MR19BA
Ha nincs már a boltban, esetleg az MR20 kompatibilitási listáját érdemes átfutni, 90+%-ot adok, hogy az is viszi.[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
Az LG 32LM6370PLA
támogatja a magic remote távirányítót?Támogatja, de melyiket? Ezt a típust találtam, de csak a 2020 -as modelleket írja: LG MR20GA[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz JamesHun #107404 üzenetére
Én 2 éve a Lotus Cleaning üvegtisztítóját használom,folt- és csíkmentesre szárad gyorsan.Nekem bevált,a tv-nek sincs semmi baja tőle,hiszen alkoholmentes.Erre figyelj,az alkohol kárt tehet benne!
Arra is figyelj,hogy ne a kijelzőre fújd,mert lefelé csorogva a kijelzőn ha bejut a tv-be akkor baj lehet.Én egy Obis világoskék ultrafinom mikroszálas kendőre szoktam fújni.
A Vileda “bolyhos” színes kendőit nem ajánlom ilyen célra. -
AssAssynn
őstag
válasz JamesHun #107404 üzenetére
Úgy tudom nem igen szabad lötyizni a kijelzőt, csak sima ilyen célra való törlőkendővel áttörölni. Sőt, olvastam ajánlást, hogy még gyerekmancsnyomok eltüntetésénél se csináljunk többet, csak azt a törlőkendőt nedvesítsük meg desztillált vízzel.
Nekem különben úgy van a falon, hogy kis mértékben előre dől, s így a legapróbb porszem sem rakódik rá. Nem is vonzz magához semmit."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
urbi73
senior tag
Philips 58PUS7505 Smart LED Televízió, 146 cm, 4K Ultra HD, HDR10+ .Egy ilyet rendeltem ez most elég jó árban van .Remélem jól döntöttem . Series-x-hez kel meg film nézésre .
-
-
JamesHun
addikt
Valakinek megy a Dolby Vision Xbox SX en LG Nano 863-al?
Illetve kicsit off, de ti milyen lötyivel tisztítjátok a TV-t, hogy szép tiszta, folt mentes legyen a képernyője, esetleg a port ne vonzza oda 1 mp után?
SeriesX: JamesSHun
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.