Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Gaming notebook topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- LED / LCD TV topik
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t-bali3
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Talán pont Te is írtad régebben, hogy sok szereted ezt a Lucaffe-t.
Te is az olaszos vonulatot szereted? Ezek a leírt kávék olyanok?szerk: Tegnap eléggé kesernyés lett a vége az MTRM kávémnak. Az nyilván rossz, hiszen a kávézóban is mondták, hogy a rossz lefolyás eredménye, ha kesernyés lesz. Ezt oda vezetem vissza (hozzáértés nélkül), hogy tényleg túlságosan felforralja a vizet az Evolution. Így akkor elvileg nincs is értelme fél órát melegíteni az elején, nem? A vége úgy is az lesz, hogy leforrázza a kávét.
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
t-bali3
üzenetére
Fú,mennyit kóstoltam én is.
Egyszer leírtam, akkor döbbentem rá,hogy milyen mennyiséget sikerült meginnom pár hónap alatt.
Nálam a top 3:
Adpeter féle Columbia
Paljoc mostani epres Yirgacheffe Aramo-ja. (tényleg epres, beszarás)
Pacificaffe PacificaffeLucaffe se rossz,de szerintem annyit nem ér, mint amennyiért vesztegetik.
Úgy mondanám,hogy semmi különleges.
Ja és még annyit hozzá,hogy citrusos kávékat nem szeretem, nem az én világom. -
t-bali3
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Akkor ez csak egy csésze volt? Az nem számít kettőnek, talán ha dupla

A San Giustot most hátratoltam, a fórumban leírtak alapján Lucaffe Classicra repülök rá, mert az egy kiemelkedően csokis kávé.
Most meg kell találjam az ízlésemnek megfelelő kávét. Jön majd még Pacificaffe, meg az itteni mesterektől is szívesen várok valami olaszos-csokis csodát.

A beszerzést lassítja, hogy lassan fogy majd nálam a kávé, mert csak én iszom és csak reggelente...
-
-HajTömeg-
őstag
Tegnap rögtön kétszer is ittam kávét a megújult Gödörben.
Először és utoljára. -
Peti...(16v)
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Igazad lehet, mert mindkét nagyágyú ugyanannyira kéne, tehát ebből a szempontból nem indokolt a kétszeres ár. El is játszottam a gondolattal a Pavonid esetében, de $ikerült lebeszélnem magam

SiD: szépen alakul a BFC! Felcsillant a remény a szememben, hogy egyszer az én gépem is a műtőasztalra kerülhet (?)

-
ZS3NI
őstag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Nem feltétel a kotyogós, de új gépet szeretnék.
Az elméleti maximum pedig olyan 15k lenne.
-
-HajTömeg-
őstag
MIndenképpem kotyogóst szeretnél?
Mert most a fórumtárs árul egy EVO-t 20ért tamperrel,ami elég jó vétel szerintem. -
ZS3NI
őstag
Sziasztok!
Eddig csak poros nescafén, és 60FT-os automata kávén éltem, úgy gondolom eljött az ideje a változásnak.
Szeretnék venni egy jobb kotyogós kávéfőzőt. Mit ajánlotok? Neten, ahogy néztem a Bialetti Brikka elég népszerű, jókat írnak róla. 4 személyes kb 13k újan.Megéri?
Üdv,

-
bl4ze
veterán
Van szerencsém most két féle Yirga-t kóstolni, a tapasztalatok :
1. washed (mosott) Yirga : főleg a lime héj dominál, némi kis karamella, kakaó porral. Test rendben, crema is.
2. natural száraz Yirga : vibrálóan gyümölcsös, a babok illata, de őrlés után pedig kimondottan olyan mint amikor epres milkát törsz meg. Test gyengébb picit, mint a másik Yirga, crema is talán.

(ez a száraz Yirga csapolása - bocsánat mobilos kép kevés fény mellett) -
tariattila
veterán
válasz
Szakibá008
üzenetére
nem mondtam, hogy rossz... s ha csak kicsit jobb a nagyon remek pavonitól akkor persze, hogy lehet isteníteni... egyszerűen nem ér kétszer annyit... sőt
-
Szakibá008
újonc
válasz
tariattila
üzenetére
Érdekesnek tartom mert istenített már Olympiát és akkor odáig volt érte.

Tény,a Pavoni sose lesz akkora érték mint a Cremina,a Pavoni olcsóbb gép,ennyi... -
SiD-
tag
válasz
tariattila
üzenetére
aham. ma elkezdtem összerakni, úgyhogy karácsonyra tényleg meglesz! (remélem, nem lesz a nevem Parcikitiltatott!)

a héten még vennem kell hozzá egy csomó rozsdamentes csavart, mert a szép burkolatot valami oda nem illő csavarokkal szerelték rá. most, hogy kibontottam a külön rendelt, zsír új csepptálcát, azon volt két olyan csavar, amivel eredetileg is össze volt rakva a gép. azok alapján veszek vagy rendelek hozzá csavarokat.
a bojlerbe meg jól betekertem a fűtőbetétet Loxeal-lel és csak aztán vettem észre, hogy a kevés hely miatt előbb a könyökidomokat kell betekerni és csak a végén a fűtőbetétet. grrrrr........ persze kitekerni már nem tudtam nagy satu híján.

-
tariattila
veterán
néha meglepem magam is...
reggel még ledaráltam a két duplát a Mini-E-vel...most meg már más tulajdona

pedig letettem a nagyesküt, hogy ez az a gép amit soha el nem adnék...
ki érti ezt
-
tariattila
veterán
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
dupla annyi mint egy jó Pavoni... és semmivel sem tud többet!
pont SiD-el tárgyaltuk....90-ért reális egy ilyen... amíg a 75 előtti Pavonik megszerezhetőek 80 körül...
igaz nagyobb a hype körülöttük...
hopp... véletlenül pont van egy 67'-es Pavcsim eladó
ha karost keresnék akkor én azt választanám...
-
dozó
tag
Egy használt Bezzera BZ02 -nek mi lenne a reális ára (nagyon nincs leharcolva), illetve érdemes-e egy ilyet otthonra bevállalni GC helyet napi 2-3 dupla espressohoz, ritkán tejes italokhoz.
-
adapter-féle (kvzzz) guatemala friss pöri: finom

-
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
báááázzzz! ez 10 percig sem lesz (volt) fent...!
-
Peti...(16v)
tag
Jövőre ilyet fogok kérni a nyuszitól: Cremina
(bár nem hiszem, hogy fent lesz addig) -
t-bali3
senior tag
A San Giusto Kávékkal van valakinek tapasztalata?
-
jó kávékat mindenkinek!

-
bl4ze
veterán
P&Y Get Up: két hete iszom és eléggé megkedveltem. Jó keverék.
Ami nagyon nem áll neki jól, és szerintem kerülendő: a gyors(abb) lefolyás. Ilyenkor számomra kiürül.
Lassú, egérfarkas lefolyás, vagy a szaggató-cseppekben megindulótól sem kell félni, sőt ez nagyon jót is tesz neki. (szerintem)

-
Copilot64
tag
Üdv a Tagoknak!
Először is "Boldog Nyulat" kívánok Mindenkinek!

Másodszor: húsvéti árleszállítással eladó:
A Gaggia a topictagoknak ajándék alu tamperrel!!!
-
zolnagy
őstag
válasz
tariattila
üzenetére
Na igen, valami ilyet sejtettem. Nálam sajna a pult alatt nincs hely, fiók, meg edények vannak ott. Majd még azért agyalok, hátha jön vmi ötlet.
@paljoc, folyamatos és állítható a potival. Majd kedden kipróbálom, de most ca. 130 km-re vagyok a géptől

-
tariattila
veterán
válasz
zolnagy
üzenetére
igen, a csepptálca kis nyúlványát fúrtam meg ami bele megy abba a pipába amire kívülről egy szilikon csövet húztam... ez így praktikus és látszik, hogy direkt így agyalták ki a szentséges tervezők

a tiednek más (magasabb ,teljesen egyedi) a csepptálcája.... a "lyukhoz lejtés" megvan benne de csonk nincs... így macerásabb kifúrni kicsit de működhet...
nálam a szilikon cső megy a pult alá egy kétliteres palackba, a lényeg, hogy 'u' alak ne legyen a csőben mert nem fog megindulni a víz... sőt a hosszú vízszintes se kedvez neki....

a vizet pedig a gép mögötti 5l kannából veszi a szilikoncső meghosszabbításával....
gyakorlatilag pár napot elzakatol törődés nélkül
-
zolnagy
őstag
válasz
tariattila
üzenetére
A végtelenített csepptálca azt jelenti, hogy kifúrtad az alját, és a csonkon keresztül elvezeted a vizet? De hova vezeted? Annak lejjebb kell lenni, mint a csepptálcának. Van egy képed róla?
@mozaik11, a befőttesüveg nálam is megvolt a QM 0800 esetében, de annyira nem tetszett, ezért ott is a csepptálcába ment végül. Mondjuk annak 4x akkora a csepptálcája.
ps: a gőzölésre van vkinek ötlete?
-
válasz
ronin s8
üzenetére
Volt egyszer egy kotyogós nálam, még a régi időkben, az tudott valami brutálisat. A mostani kotyogósam meg sem közelítik azt a minőséget.
Volt párom aszőkeelhagyta az alját!!!!Na az olyant csinált, hogy na! Megjegyzem made in italy volt.. No persze már ott sem gyártja senki.. Ami nem kínai az, hamisítvány lassan!
-
ronin s8
senior tag
Szerintem ugyanazt.
Nem érdemes megvenni egy átlag kotyogóst, legyen az akár egy Bialetti is (kivéve, ha valaki hardcoreos kotyeszes), csak a speciális, súlyszeleppel ellátott Bialettiket, amik drágák ugyan, de jók. Azért drágák, mert rajtuk kívül nem gyártja senki ezeket a típusokat. -
ronin s8
senior tag
válasz
Polarstar
üzenetére
Az átlag Bialetti ugyanolyan fröccsöntött sorjás alumínium, mint bármelyik olcsó kínai, csak drágább. A Brikkában és talán a Mukka Express-ben van súlyszelep, amitől más minőségü kávét tudnak, mint az átlag kotyogó. Ha valaki legyártaná itthon, biztos lehetne olcsóbb is...
-
edk-
őstag
Ahhoz képest, hogy csak most kezdtem, egész jó, nem?

-
zolnagy
őstag
válasz
tariattila
üzenetére
Igen, most a QM van csak.
De nem taszította le, mert a GC egy kezesbárány gép volt, ahhoz képest a QMnek több korláta van, de szeretem a kihívást.
Tegnap szétszedtem, megtisztítottam, a termok alá hőpasztát tettem, és megcsináltam a 3járatú visszavezetést a tálcába. Ami mint tudjuk, nem túl nagy, de így nem a tartályba megy a koszos víz.
A gőzöléssel viszont nem vagyok kibékülve. Nagy a gőze, de 5-10 s után elkezd nagyon vizesedni, így a tejhab is vizes, híg lesz. Majd megpróbálom úgy, hogy gőzöléshez visszaveszem a pumpát. Vagy van ennek egyéb trükkje?
Egy nagy előnye viszont van a gépnek, hogy bekapcsolás után 5 perccel kész a kávé. -
And06
aktív tag
válasz
atok666
üzenetére
jól müködik együtt. használtan egy mazzer + gaggia kombó is kijöhet ennyiből. gaggiánál (meg úgy általában a kis gépeknél) annyi kikötés lehet, hogy egymás után húzott dupláknál a második még elmegy, utána pihentetni kell, hogy visszamelegedjen, vagy romlik a minőség. (1 dupla = 2 szimpla)
-
válasz
tariattila
üzenetére
Most nem a Brikka, hanem a alap kivitelről volt szó...
-
válasz
Nordik
üzenetére
Akár hogy is nézem, de ha egymás mellé teszek egy sima mezei 3 személyes kínai nevesincs kávéfőzőt, meg egy 8 ezres bialettit - semmi de semmi különbség nincs a kialakításban, meg a tartalomban. Max a csomagolás szebb és esetleg zöld/lila a fogója, nem fekete. Esetenként iszonyat szar az olasz fogója, mert túl van művészkedve a kivitel. Ja.
Még a tömítő gyűrű is ugyan az bele. -
adpeter
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Köszönöm, hogy vidéki parasztként szolgálhatlak téged Nagyuram! Téged, aki zuglói mivoltod miatt magasabb fokán állsz a létezés létráján!

-
atok666
őstag
Kavefozot+daralot szeretnek venni. Napi 4-5 adag presszo fogy a csaladban. Ar max 4-500euro (termeszetesen nem gond, ha olcsobbol is kijon a dolog). Amit elsore kineztem az a Gaggia classic+IberItal Challenge - eleg sok helyen olvasni, hogy jo ar/ertek aranyu gepek. Foleg megerositesre lenne szuksegem, hogy jol mukodik ez a ket gep egyutt - bar mas alternativat is szivesen megfontolok.
Koszonom,
Atok -
paljoc
tag
Ilyen a Yirga crema, ha pontosan 30ml elereseig engedem kb. 30mp alatt, tehat normal lefolyas eseten. A telefon fénye elegge telibe veri a témát, igy a szinek nyilvan sotetebbek élőben, lenyeg hogy latszik, van crema bosegesen a viszonylag ezen vilagosra porkolt arabika eseten. :-)
Na, kepen szinhelyes a crema vakuzva is:
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
Nordik
üzenetére
Kotyogósban nem vagyok otthon,nem tudom miben jobb egy Miss Moka vagy egy MOKA Express.
De szerintem vegyél 2 személyest,pláne,ha hosszút iszol.
Max rátöltesz még picit,mielőtt elfogyna
adpeter
Igen,éreztem,hogy ez a zsírszalonna rossz példa lesz.
Sok itt a falusi, tanyasi, jászsági
A lényeg,hogy csak azért mert sokan szeretnek valamit, még lehet egészségtelen
-
adpeter
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
A zsírszalonna egészséges.De legalábbis korántsem olyan veszedelmes,mint azt a média belebeszéli az emberekbe. Inkább megeszek egy tábla szalonnát, mint egy kanálnyi margarint. Ami meg hú de szívbarát, meg diétás meg....műanyag sz@r!
-
Nordik
őstag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Brikkara sajnálom a pénzt így elsőre. Ezért néztem valami egyszerűbb kotyogóst, de azthiszem ez lesz.
Van belőle egy személyes is, de attól félek keveset főzne le. Ez olcsó is és azért jó is, túl nagy igényeim egyelőre nincsenek, de nem is szeretnék valami 1000Ft-os akármit venni.

-
ronin s8
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Úgy tudom, csak melegíteni nem szabad a kávét. Egész civilizációk nőttek fel termoszban melegen tartott kávén (németek, skandinávok).
-
Nordik
őstag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Uhhh erről még nem is hallottam.

Ha ez tényleg igaz és tudományosan igazolt akkor soha többé nem iszok "tárolt" kávét.
Látom, hogy lehet kapni 1 személyest is, de gondolom az nagyon kevés kávét főz le. Egyébként az ilyen sima kotyogókból a Forever Italia-t néztem, illetve Bialettit, bár az azért drágább. Nagy különbség nem lehet.

-
-HajTömeg-
őstag
válasz
Nordik
üzenetére
"Van azonban egy dolog, amit feltétlenül el kell kerülnünk: a lefőtt kávé hosszabb ideig való tárolását. Legtöbbünk természetesen forrón, azon melegében issza a kávét (még a csészét is előmelegíti, drágább készülékek esetében a beépített csészemelegítő segítségével, nélküle csak úgy póriasan, forró víz beletöltésével), de azért akadnak, akik megisszák, esetleg kedvelik is a hideg eszpresszót. Őket nagyon nyomatékosan figyelmeztetjük: a tudomány jelenlegi állása szerint a lefőtt és magára hagyott kávéban rendkívül káros kémiai folyamatok indulnak meg, és fogyasztása körülbelül ugyanolyan mértékben rákkeltő, mint az erősen odaégett, odakozmált ételek fogyasztása."
Forrás: Kávéológia
-
Nordik
őstag
Ha csak magamra főznék kávét és szeretem hosszún inni, esetleg nem minden alkalommal újat főzni hanem egy ugyanolyan adagot eltenni picit későbbre, akkor hány személyes kotyogót válasszak?

-
bbuffy
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Jöhet. Pont kelleni fog nemsokára asszonynak, akartam is venni.
-
-HajTömeg-
őstag
Ha valakit, aki Bp-i érdekelne felesben egy PACIFICAFFE DECAF XTR KOFFEINMENTES 100 % ARABICA SZEMES KÁVÉ az írjon rám legyen kedves.
Szívesen kipróbálnám, pláne,hogy parci is dicsérte,de nem akarok 1kg venni, elég lenne a fele. -
landi
csendes tag
Tegnap megjött az Ascaso minim, ma reggelre pedig végre sikerült beállítanom a helyes örleményt, tamperolást. 25 sec. alatt 30 ml csodás, cremás kávé.
Nagyon örülök neki, isteni fincsi lett...

-
hifis50
csendes tag
válasz
paljoc
üzenetére
Kicsit késői a reagálás, mert csak most látom, hogy én vittem el ezt a kávét, és éppen most fogyasztom. Szerintem hibátlan, nagyon finom, kiegyensúlyozott ízek, inkább a gyümölcsös vonalról, de nekem pont ez a bejövős. Nem tudtam, hogy mikori pörkölés, de így nincs is jelentősége.
-
edk-
őstag
válasz
mester6
üzenetére
Thx! A kar aljára csavarható nyomásmérőm van, onnan tudom, hogy 10 helyett 12 bar a nyomás. Menettömítőnek jó a teflonszalag, vagy kenhető kell (előbbi van, utóbbi nincs nekem)?
elég macerás művelet
Classicon sikerült a második próbálkozásra eltalálnom a 10 bart. Persze ott könnyebb az állítás.
-
mester6
tag
Igen , állítható. Le kell húzni az OPV-ről víz visszavezető műanyag csövet és ki vagy be kell csavarni a csatlakozót.
Ebben belül egy spirál rúgó "dolgozik" , amely az előfeszítéstől függően a kimenő nyomást (Pl:9-10bar) állítja be. Csak úgy általában nem illik csavargatni, csak akkor ha a kávéfőző karjára nyomásmérő van felszerelve. Gondot okozhat, hogy az OPV kicsavart szabályozója már nem tömít olyan jól, mint amikor be van csavarva, ezért jó ha van valamilyen alkalmas menet tőmítő kéznél. Nem minden esetben van rá szükség. Ne felejts el az állítás után a csövet visszatenni az OPV-re.
Egyébként elég macerás művelet. Ugyanis minden forgatás után, az eredményt ellenőrizni kell és ha szükséges folytatni a szabályozást, míg a kívánt eredmény megszületik. -
edk-
őstag
És a New Baby műanyag OPV-je állítható? Mintha SID mester azt írta volna valahol, hogy igen. De hogyan?
-
itaprak
csendes tag
Holnap megyek ismét az ismerősömhöz. Tud valaki válaszolni a kérdésemre? Töltsek fel még képet róla?
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- Horgász topik
- World of Warships
- Autós topik
- További aktív témák...
- Xbox One S 500 GB + Series kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro Max (256 GB) (rendelhető)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest