Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- VR topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Csekély 4000 dollárért tervezetten "hibás" az ASUS limitált VGA-ja
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.zs.
őstag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Na egy újabb auto tune után - ami már kb. a hatodik volt - teljesen jól működik a Sestos pid. Annyi, hogy most “hideg” állapotában, közvetlen bekapcsolás után nyomtam rajta az AT-t. 89 fokos pid állásnál a felmelegítési / melegentartási fázisban 88,8-89,2 között tartja. Egy dupla csapolása alatt 88,1-ig esett vissza. Szóval renényeim szerint jó lesz ez a pid, nem kell eltemetni
Biztosan lehetne még finomhangolni, de inkább nem nyúlok hozzá ha így fog működni... -
reset
senior tag
válasz
John3:16
üzenetére
Mindent a központi csavar tart. A felsőszűrő tartót, vízterítőt és felsőszűrőt egyaránt. (Itt a felsőszűrő és a csavar nincs a képen.) A kartömítésen kívül nincs egyéb gumigyűrű a környékükön. A szűrőtartó pereme hézagmentesen követi a kartömítő gyűrű ívét, de nem "fészkel" bele: kézzel viszonylag könnyen kimozdítható onnan.
-
csendes tag
Ezek jók lehetnek, mindnél elég nagy hely van arra, hogy felgyűljön némi víz, ami lassítja kicsit a nyomásfelépülést.
Én is futottam pár kört anno.

Először a GC-ben a gyári alut cseréltem 4 lyukas rézre.
Mivel ez néha csinált 4 gödröcskét az IMS200-as felsőszűrővel a pogi tetejébe, először kúpos dörzsárral felbővíttettem egy környékbeli esztergályossal, majd mivel a probléma csak nem szűnt meg, ezért esztergáltattam egy két darabból álló egyedi vízterítőt Verti1 fórumtárs tervei alapján. Azt használtam hol IMS-sel, hol ipari hálós felsőszűrővel. Próbaképp pár hete visszatettem a 4 lyukas réz vízterítőt ipari felsőszűrővel és az is tökéletesen működik. Igaz körben került a gépbe szűkítő és tágulási tartály is.Tudnál feltenni pár képet a Magister vízterítőjéről?
-
sz.zs.
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Így is már ~150e-be van a gépem a sok kísérletezgetés miatt, úgyhogy azt inkább kihagynám most

-
bl4ze
veterán
-
mdav88
aktív tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
XMT7100 is működőképes, még az ára is elfogadható, persze én nem üzemszerűen építem be őket, csak hobbicélra

Megválaszolva az előző kérdésemet, miszerint a thermoblock gőz erőssége a 145 fokos termosztáttal megfelelelő-e, igenleges a válasz, a hiba a gőzcsővégben keresendő. Egy nem használt négy lyukast leforrasztotam, és fúrtam rá, 1,1mm centrál lyukacskát. Az eredmény:

-
sz.zs.
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
De akkor tényleg, mit vegyen az ember, Rex, aztán ennyi?! Mondjuk annál legalább nem buksz annyit...
-
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Akkor nálam vagy SiD baromi jól csinálta meg, vagy egy nem szart kaptam el, mert csapolás közben max 1.5 fokot ingadozik.
-
mdav88
aktív tag
Srácok, úgy döntöttem, hogy a Pavoni-nak mennie kell, túl sok pénz áll benne, hogy utazósnak használjam...

Aprón minden információ megtalálható róla
130e HUF kompletten.
-
Csápájev
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Szarok?

Akkor Omron vagy rex a két alternatíva?
Azért kérdezem,mert az enyém éppen haldoklik és épp egy Sestos gondoltam helyette. -
reset
senior tag
válasz
üzenetére
Hát igen...Szinte mindenkit megkísért a legjobb vízterítő utáni fáradhatatlan nyomozás bűvköre...
Kérdésedre válszolva: BFC, Elektra, Bezzera, ECM, FAEMA...
De én leginkább Ascaso Uno Prof géphez társítottam őket, olykor egy Lelit Gilda is befigyelt a projektbe..
(A libasor közepe táján az a fényes, krómozott az Ascaso eredetije - nem volt túl sokáig használatban...)
Néha egy féléből többet is szereztem; legtöbbször a rajtuk lévő lyukak számának-átmérőjének változtatásával
moddoltam őket.Jelenleg éppen egy Magister ES30 -cal ismerkedek, aminek a teljesen más szisztémájú vízterítője nagyon kedvemre való :-)
-
sz.zs.
őstag
Mitől lehet olyan, hogy stabil 86 fokos pid állásnál csapolás közben felmegy a hőfok 93-ra úgy, hogy közben a pid nem fűt rá? Eddig a butábbik Omron pid volt benne K hőelemmel, nem volt leszigetelve a rézcsövezett kazán, úgy nem volt ilyen. Most beletettem egy Sestost Pt100-zal és leszigeteltem a kazánt.
-
norkov84
tag
Sziasztok!
Milyen frekvenciaváltó típusok azok, amik felmerültek 1 fázisú Major esetén?
Bajnokpityu hozzászólásában szereplő 3 közül én csak az Invertek Optidrive-osból találtam 1 fázisú kimenettel, a másik kettőt csak 3 fázissal.
Korábban úgy rémlik 2 félét említett valaki, melyik a másik?Köszi előre is!
-
Dron
újonc
Köszi

Igen, az egy TX-10es.
Még Parcitól vettem kb másfél éve.Remekül teljesít azóta is -
Dron
újonc
Sziasztok!
Van egy eladó Mazzer Super Jolly-m.Áprilisban vettem Fragolától teljesen felújítva.
(Új japán csapágyak, új gyári kés(33M), szabályozott őrlőmű(0,005 mm-en belül!))
Karbaőrlősre alakítva, fehér színben
5 hónapot használtam, 4-5kg kávé ment át a késeken.Hibátlan.
Az ára : 105 ezer Ft.
Elsősorban budapesti átvétellel, postázni nem szeretném.
Ha valakit érdekel privátban keressen.

-
BlacKSouL
addikt
válasz
zoknee
üzenetére
Daniéknál általában jó a kávé alapanyag, ha ők csinálják odafigyelnek a részletekre is, bár a személyzet néha csak úgy ledarál, lefőz. A sütik, pékáruk is jók, áruk a régióhoz mérten esetleg kissé borsos, de legalább minőségi.
Megyén belül sütire népszerű opció még Pásztón a Csibe. -
zoknee
csendes tag
Sziasztok!
Salgótarjánban, és úgy egyébként Nógrádban hol lehet jó kávét, főleg olasz vonalat kapni? Meg persze finom sütit. Salgótarjánban milyen a G&D Kézműves cukrászda?
-
mdav88
aktív tag
Thermoblokkal gőzölők, figyelem!
Jelenleg egy 145 fokos termosztát végzi a kontroll feladatát, de egy jóval erősebb így a gőz, mint amihez szoktam. Érdemes kicserélni egy 135 fokosra, vagy ott már nagyon vizes lesz?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Oatly Barista edition zabital igényfelmérés.
Kérem a következő linken jelezzétek nekem, hogy hány litert vennétek, mert annyit rendelek. Ha megvan az szám, akkor tudom mondani mennyibe fog kerülni, mert a szállítás nem olyan olcsó (mármint importnál).
A szavazást hétfőn zárom. Utána megírom mennyiért tudom adni ezt a mennyiséget.
-
-
WiZARD
veterán
Múlt héten voltam náluk, presszóként kóstoltam. Finom volt, de annyira nem fogott meg. (Jobban ízlett mint az EK43 shot a Flow-ban)
Amit szerintem érdemes kóstolni, legalábbis nekem most nagy kedvenc az a CM Santa Marta (Guatemala). (és nem azért mert ez van nálunk, de az elmúlt 4 hónapból ez ízlik a legjobban)
-
Toobee
veterán
válasz
*Mukeey*
üzenetére
Igen, szerintem ilyet vettél te is. Nálunk picit több, mint 1 éve dolgozik, céges használat. Mióta kézi daráló van mellé, már csak napi 4-6 dupla készül vele. Mondjuk ez természetes, szinte minden és mindenki a kisebb ellenállás felé szeret húzni, úgyhogy a kollégák bőszen nyomigálják az automacát, és isszák a jó kis félig engedett bögréket vele cukival meg tejjel.
-
válasz
WiZARD
üzenetére
Egy jobb használt autó áráért elvárható

By Beansbe megy vki kóstolni? elvileg ma érkezik megint ElCambalache Nicaragua Eddig csak flat white-ot ittam, de presszóként is kipróbálom. (nekem perpill most ők a kedvenc spec. kávézóm)
-
WiZARD
veterán
válasz
Bazsee71
üzenetére
Valahol egy vicc, hogy ennyi idő volt mire eljutottunk oda, hogy az őrlők a súlyt mérjék, és ne egy tök primitív időzítő legyen benne.
Otthonra tök8, de kávézóban megváltás lehet, hogy nem kell egyesével méregetni (és korrigálni) minden shot előtt.Plusz a sebesség, és az őrlő fűtése téren is van még bőven hova fejlődni. Érdekes lesz a Mythos 2, mert abba egyszerre bekerült minden. (állítható hőfok, súly alapján őrlés, állítható fordulatszám)
-
Toobee
veterán
Régen írtam már. Eseménytelenül telnek a napok, PY kávét szürcsölgettem ma reggel, a Spicy Italy még mindig odaver. Szabiéktól hoztunk egy kis kóstolót, próbálgatom a filterezést is, az ízjegyek megvannak, de van benne mindig egy kis keserű. Gondolom a túl apró - az angolosok kedvéért fine - szemcsék miatt. Van egy Kruve-unk is, de nem visz rá a lélek, hogy 22-23 gramm kávéból használjak el 16-17 grammot. Szóval a Keletben azért sokkal jobb volt ugyanez a kávé, de nem panaszkodom, az élmény megvan így is
Sajnos az otthoni géppark hónapok óta nem volt már bekapcsolva, valahogy mindig a cégnél lyukadok ki kávé ügyben, de nincs szívem eladni.

-
Bazsee71
őstag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Az F64 EVO XGi már gravimetrikus. Persze jó eséllyel más ársávban mozog, mint az F4 E nano.

-
sz.zs.
őstag
A beállított idő alapján darálja le elvileg azt a mennyiséget amit te szeretnél, de nyilván nem grammot tudsz beállítani csak az időt… Én is előre kiporciózott adagokat darálok vele, de kényelmi szempontból nem rossz hogy alá rakom a kart, megnyomom a gombot és X másodperc múlva megáll. Igen, valami olyasmi. 1 hétig volt F4 Nano nálam, de amíg mások nagy megelégedéssel használják, nekem nem jött be, nem szerettem meg, így eladtam.
-
mutyi
senior tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Én Graef-nél is addig őrlök amíg van benne,mivel mindig a zacskóból veszem el az épp szükséges mennyiséget,a többit próbálom minél előbb visszazárni, ergo ha beleteszek 10 grammot szimplához,akkor annyit,ha 16-17 grammot,akkor annyit.
Egyébként meg mi alapján darál nekem szimplát vagy duplát?
Fiorenzatonal is ugyanez az elv csak érintőgombos panellel? -
sz.zs.
őstag
-
mdav88
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Privatban egyeztessunk.
-
sz.zs.
őstag
Sestos pid ismerők!
Ez mitől van??? Kétszer is lefuttattam az auto tune-t, de brutálisan túlfűt! -
mdav88
aktív tag
Valakinek nincs szuksege majorhoz takarolemezre? Danetti veletlen kettot kuldott, de akkor nem kuldenem vissza, hanem kifizetnem felejuk....
-
sz.zs.
őstag
válasz
dezs520
üzenetére
Akkor neked egy polírozott Mazzer Minire van szükséged

-
mutyi
senior tag
válasz
nemethsza
üzenetére
Ennek kb.3 éve amikor szét akartam szedni, hogy fullra ki tudjam tisztítani.

Szóval nem tudnám megmondani 100%-ra hogy ez okozta-e a minőségbeli "romlást".
Tavaly Paljoc-nál már teszteltük,de ott nem volt sok idő,de akkor az Ő őrlőjével kapásból szebb lett a produktum, igaz nem tudom milyen kávé volt,mert nem én vittem.
Most ha tudnám tesztelni, akkor mindenből azt használnám,amit és ahogyan szoktam,csak az őrlő lenne más, vizet is vinném, minden apróság fontos.A Graef-et tavaly elvittem a hivatalos szervízébe,de daráltak vele 2-3 adagot és valamelyik gépükbe gyorsan le is tesztelték,de mondták hogy nincs baja,ez ilyen.
De én ennél picit részletesebb szervízelésre gondoltam volna, olyan megszállott félére,amikor tényleg végig mennek mindenen és az alapján hoznak ítéletet,5 perc alatt szerintem nem lehet,de biztos azt gondolták,hogy egy átlagos felhasználó vagyok.
-
mutyi
senior tag
válasz
meander
üzenetére
Több mint 4 éve próbálom megérteni, millió és egy variációt próbáltam az eszközeimmel és én csak egy dolgot látok, hogy amikor az első pár hónapban használtam a gépemet és a darálómat,akkor sokkal vastagabb volt a kávéim cremaja és ízben is volt olyan,hogy majd el élveztem.
Aztán egy idő után már nem éreztem ezt, voltak változtatások, pl pideltettem a gaggia-t, szét akartam bontani a graef-et teljesen,ami végül nem sikerült,de összerakni sem tudtam normálisan,mert mint kiderült a csavarok megszorításával kell újrakalibrálni és miután megpróbáltam összerakni, az alátét csavart kellett a kosárban kettővel arrébb tenni,hogy újra tudjak espresso kávét készíteni.
Én valahonnan innen aposztrofálom hogy nem olyan mint előtte.
De volt hogy kilyukadt a gőz kazán,de esetleg gondolok arra is,hogy a vízpumpa nem úgy működik nyomás alatt ahogy kellene,mivel az első kb. 10-15 mp-ben még egészen jó,majd utána elkezd szőkülni és rángatózni.
Régen meg minden kávéból tigrismintás volt a crema,még amikor elkezdtem az egészet,az első napokban is. -
meander
tag
nem hiszem, hogy a Graef lenne a szűk keresztmetszet. Próbált megérteni a presszó készítés folyamatát és mindig csak egy változót mozgatva kitapasztalni, hogyan lesz finom. A krém vastagsága meg max. akkor diagnosztikai eszköz, ha ugyanabból a kávéból csináltál tegnap sűrűt, ma meg vékonyat. Már a közepesen sötét pörkölésű arabica kávénak (na az vajon mi lehet) is alig van krémje
-
mutyi
senior tag
Nyilván nem feltétlenül az számít hogy milyen a mintázata,ha nem ízlik. Egyébként én a hagyományos ízekért vagyok oda, csoki, kakaó,mogyorós ízek,nekem a gyümölcsös és főleg a citrus ízek nem annyira jönnek be.
Amúgy még mindig az Illy kávé az,ami a leginkább bejön, mivel selymes az íze és nem érzek rajta se savasságot,se hogy tele lenne koffeinnel.Ok, nekem úgy is tökéletes, ha én viszem a gépemet meg az eszközeimet és akkor tesztelünk. HG-1 úgyis kihozza amit ki lehet.

Majd írok privátban.Dupla szűrőm is van, én is jobban szeretem a dupla szűrőt és a tesztet is azzal csinálnám,mivel szimpla szűrővel még kevésbé tudok konstans kávékat készíteni.
Én egy Sencor mérleget használok a mérésre, de az sem egy hű de fasza, simán elmér néha 1-1 grammot,ami azért számít. De azt vettem észre,hogy ha túl sok kávét használok, akkor ízre nekem már túl erőteljes.
Tudom mindenki azt ajánlotta hogy igyak duplát,de nem jött be. Nem olyan volt az íze,mint amikor duplát engedek két csészébe és abból iszom meg az egyiket. -
bluesfan
tag
Szerintem egy nap kevés lenne, hogy kitapasztalj egy vendégdarálót. A Graef-fel is kéne, hogy tudj jó lefolyást produkálni, de azt látatlanban mondhatom, hogy érezhető lesz a változás, ha átnyergelsz valami jó ipari őrlőre. A legfontosabb viszont, hogy ízlik-e a produktum. Az, hogy tigriscsíkos, vagy skót kockás, vagy mennyi krema van a tetején, abszolút másodlagos.
Az F4 Nano 10 kg.
-
mutyi
senior tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Ohh basszus, ez elég durva játékszer. Mythos meg EK43.
Szeretném megkérdezni, hogy valaki tudna-e esetleg 1 napra nélkülözni egy jóféle darálót,amivel le tudnám tesztelni a Gaggia Baby-met, hogy tényleg csak a Graef Cm800 a gyenge láncszem.
A víztartályban vízlágyító van, van már IMS szűrő, jóféle kávék,de az istenért sem lesz olyan egyik lefolyásom sem, amit anno még az elején tudtam produkálni, azaz amikor olyan buggyanva jön a kávé lefolyás,olyan telt és testes,krémes. Ezzel szemben nálam hiába egérfarok vékony és alig ugrándozik,de olyan kis vékonyka minden kávé cremaja és a cukrot sem tartja meg, szinte azonnal elsüpped benne.
A pid-et általában 95 fokon használom,ezt éreztem a géphez a legjobbnak, de egészen 90-99 között szoktam próbálni,de sehogy sem lesz jobb.
Régen olyan szép tigrismintás volt a cremm,most meg teljesen homogén, ritkán van benne minta.Természetesen fizetnék letétet annak,aki tudna egy jó kis őrlőt 1 napra,csak addig nem merek venni egy 100-150 ezres gépet,amíg nem látom az értelmét.
-
Bazsee71
őstag
válasz
dezs520
üzenetére
Hát, nem tudom milyen Mazzereket láttál, de egy felújított SJ sem csúnyább ennél:

Egy fehér Royal meg egyenesen művészi alkotás, bár szépségről nem érdemes vitatkozni.
A Vario egy időben felkapott volt, biztos van pár régi teszt, ami csúcskategóriaként emlegeti, de még relatív skálán sem tudnám oda helyezni.
-
meander
tag
válasz
dezs520
üzenetére
Egyszer fogj a kezedbe egy variot és egy Mazzer Royalt és elképzelhetetlennek tartom, hogy a varion egyáltalán elgondolkoznál. Esztétikáról nem vitatkozom, de csak megfogni őket, vagy a műszaki tartalmukat értékelni is két külön világ. A vario ára miatt még csak azt sem lehet mondani, hogy jó-jó, de fele annyi mint egy SJ.
-
dezs520
senior tag
A fiorenzato f4 még szép is...
Az akkor jó?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Google Pixel topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nem tudom a dal címét, előadóját
- Proxmox VE
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Aranyozott különkiadást kapott a Red Magic 11 Pro+
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OnePlus 15 - van plusz energia
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4161, 91% Akksi
- Razer Barracuda X Chroma Black gamer Fejhallgató
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8365U I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Biztosan lehetne még finomhangolni, de inkább nem nyúlok hozzá ha így fog működni...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)