- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- Felvenné a Noctua kesztyűjét az ASUS
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- LG LCD és LED TV-k
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Bluetooth hangszórók
- Akciókamerák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy mi a teendő akkor ha:
van egy dupla adagos szűrő, melybe legalább 16.5 gramm kávét kell, hogy helyezzek, különben nem lesz szintig és nem tudom elsimítani tamperelés előtt
Ha ezt lefőzőm, akkor kapok egy gyönyörű csoki barna sűrű kávét, a tetején mogyoró barna tigrises crémával kb 30 sec alatt (látható első szőkülésre shut-off) Mennyiség: kávé kb 20 ml - kréma felette még 30 ml - egy 5 centes feles pohár egy harmad - két harmad arányban lesz tele kávé/krémaA bajom: olyan erős mint a bűn, nem édes és ebben a formában majdnem hogy ihatatlan - vizezve oké, meg cukorral is oké, de arra vágynék, hogy kapjak egy olyan ristrettót amit cukor nélkül lehet "teliben" fogyasztani.
Mérlegen tömörítettem is - 18 kilóval nyomtam - bottomless karral csináltam - nem spriccel, nem szarakodik, nincs döglött folt, nem kerüli meg a víz, de mégis szépen elindul nyomás adás után kb 7 seccel - és teljesen hibátlan lefolyása van amúgy. Magyarul minden jó csak az íze horror atom erős.
Ötlet?
-
zolnagy
őstag
válasz
itaprak
üzenetére
Az igen, cyber-Gaggia!

Nem kevés munka lehetett vele, gratula.

Más,
múltkor megcsináltam a Kapuczinerben a vaktesztet, vagyis ugyanabból a kávéból (ua a terület egy napon szüretelt) a nedves és a félmosott feldolgozású változatból főzött János.
Az eredmény meglepő volt, mintha két különböző kávé lenne. Az egyik egy visszafogottabb, édeskésebb. A másik egy harsányabb, gyümisebb. Nekem mindkettő ízlett, de én szeretem a változatosságot
Ma pedig megkóstoltam az üzletben a Kongo Kivut. Bár még friss volt, de a sárgabarackot egyből felfedeztem benne, mind illatban, mind ízben. Kíváncsi vagyok, hogy muzsikál a Brasilián. Lehet ennek egy kicsit alacsonyabb hő fog kelleni, na de majd meglátjuk.
-
landi
csendes tag
Eladnám a következő szűrőmet:
IMS / Competition Filter Baskets - 17g for better Coffee!
Precision Filter Baskets with certified and inspected holes (ø 0,30mm) and areas
Less or no grind setting for ristretto, lungo or normal
Reduced sediment and less grind setting between single (7g) and double (14g)
Better and consistent extraction for better taste and mouthfeel
Circular holes with conical cross section, mirror polishing
perfect match with integrated (200µM) or wire (35µM) membraneÁra: 6.000,- Ft
Kétszer használtam, az eladás oka: kisebbet szeretnék.Szerintem ua. mint a VST... csak ez olcsóbb...

-
itaprak
csendes tag
Ha minden igaz akkor lehet a pumpát PWM-el szabályozni:
https://www.youtube.com/watch?v=2Ugl5pp5zaQA kapcsolót egy szervó motor kapcsolja át.
-
itaprak
csendes tag
válasz
itaprak
üzenetére
Elkészültem a csapolás alatt elinduló stopperrel is:
-Autmatikusan elindítja/megállítja a telefonon a stoppert ahogy a pumpát indítom/leállítom
-Opcionálisan lehet előre lock-olni az időt, hogy mennyi ideig menjen a pumpa.Szóval így áll a projekt:
1.: a REX C100 kiváltása a Raspberry-vel2.: Főkapcsoló ki/be kapcsolása távolról, az eredeti gombok és azok funkcióinak a meghagyásával3.: A csaplás kezdetekor automatikusan induljon el egy stopper a mobilalkalmazásban (abban miből tudom ki/be kapcsolni a gépet, és a hőfokot állítani), a leállításkor pedig magától álljon meg.4.: Nyomásprofilozás (elvileg már minden adott hozzá, csak le kellene a programoznom)
-
hunspikey
őstag
válasz
tariattila
üzenetére
Ágh, én végig azt hittem, hogy 58 mm-es kések vannak a mini e-ben, mert a weblapon rosszul van feltüntetve. Most láttam, hogy írták, hogy 64 mm - így más a leányzó fekvése. Na meg igazán az is vezetett, hogy valahol azt olvastam, hogy a super jolly-val megegyező az őrleménye.
Amúgy a Mini-e-ből melyik verziót érdemes? - ha jelenleg csak type B érhető el - az is jó?
Köszönöm segítségetek!
-
tariattila
veterán
válasz
hunspikey
üzenetére
természetesen a Mazzert farorizálom!'
de igazad van, vedd meg amit jobbnak GONDOLSZ
s ha elégedett vagy vele akkor jól döntöttél, ennyi...nekem a csicsa meg az idétlen programozhatóság teljesen fölösleges ...
úgy is változik a kávé és a klíma is... tehát semmire se lesz jó egy idő után... megunod majd utánállítani... de hajránekem ami fontos, hogy a két kés egymáshoz képest precízen álljon, ne lógjon a felső konzol, ultrafinoman lehessen állítani....
mindenki vásárolgasson mindenfélét, próbálgassa.... én ezen hál'Isten túlvagyok...
result:
csakaMazzer!
-
landi
csendes tag
A Mahlkönig oldalán találtam a Vario Home-nál egy update-et.
Eszerint:
Special steel discs for coarser grinding give superior grinding quality for Slow-Brewing Methods (available only in a new grinder, no grinding for espresso)Tehát úgy tűnik, hogy a kerámia kés jó eszpresszóhoz az acél pedig nem.
-
3418
csendes tag
M.
Pepitaval Lollocaffee Oro pod -
And06
aktív tag
ma ittam újra Lucaffe Mr Exclusive 100%A podot, finom. Hozza a korzós leirásban irtakat. Régebben is kostoltam ezt, de akkor nem izlett valamiért, fene se érti

-
ronin s8
senior tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Mi (a kávét tekintve) mindenképp olcsóbban jövünk ki!

Ez a fillérbaszás egy norvég mérnöki irodában is jelen van (ahol havi 4 milla a legalacsonyabb fizetés), de hadd ne kelljen má' megértenem!
/Egyébként ezért nem bízzák ezt az alkalmazottakra./A másik, hogy ismét fejünk fölött lebeg a krumplit a lépegető exkavátorhoz való hasonlítás népnemzeti eszméje.

Nagyon nem mindegy, hogy azért a 150-ért egy Illy-t kap az ember, vagy 80-100-ért valamit, ami után majd 55 évesen beöntést a belgyógyászaton műtét előtt...
-
And06
aktív tag
válasz
mester6
üzenetére
mondom, a mérleges verzió: vario-w
http://www.mahlkoenig.com/en_products/VARIO-W.html -
And06
aktív tag
válasz
mester6
üzenetére
Az én véleményem erről az időzitőről, hogy nem ér semmit egyik sem amelyik idő alapon mér. A legjobb megoldás szerintem a vario mérleges verziója. Bár arról még első kézből származó tapasztalatot nem hallottam, de elméleti szinten számomra ez az egyetlen megoldás ami kiválthatná, hogy magam mérjem ki az adagot.
-
mester6
tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Eltúlzod a jelentőségét, hogy a Quamar 1, 2, 3 adagot is tud kimérni. ez csak egy látvány "tudás". Az adagolás az időbeállítással történik és az csak azt jelenti , hogy három időt memorizálhatsz. Ezekhez tartozik persze egy a beállított idő alatt megőrölt kávémennyiség.
Ha egyszer megméred, hogy éppen az aktuális kávéból mennyit darál egy másodperc alatt akkor szinte elég ha az első gombra 7-8 gr-os adaghoz elegendő időt programozzál. Aztán a dupla szűrőbél megnyomod a programozott gombot kétszer, a tripla igénynél háromszor.(Már persze, ha nem fáradsz el tőle nagyon
.) Ennyi az értéke a három gombnak. Persze lehet más más adagot programozni a három gombra.
Aztán az meg semmit nem érő funkció, hogy számolja , hogy hány adagot őröltél meg. (Ez az egyik hozzászólásodból vettem, ha nem számolja akkor akkor az ide vonatkozó mondat tárgytalan.)Amivel foglalkozni kellene az az őrlés minősége és az őrlési finomság állítása (állíthatósága) erre célszerű ,teszteket ,véleményeket keresni. Sem a villamos teljesítmény, sem a készülék súlya, sem a kések átmérője nem olyan paraméter, amiből egyenesen következik a jobb minőség. Egy készülék megítélésénél persze ezeknek igenis van jelentősége!
Szóval "szenvedj"
még egy kicsit! 
-
Ringman
félisten
itt lehet egy kis félreértés van, persze az alkalmazottak nem fizetnek a kávéért. (miért tennék? - olyan, mintha az ásványvízért is fizetni kellene) - pár helyen láttam már becsületkasszát is - itt az alkalmazottak dobják össze a pénzt a kávéra?
vagy én értek félre valamit?--
más:
itthon egy delonghi ec 190-em van.a szűrő csavarja annyira beragadt, hogy (az sem segít, hogy csak marokcsavarhúzó fér oda normálisan)
mivel szoktátok (gondolom nem wd40-nel) ez esetben fellazítani a csavart? -
razzorr
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Kösz a tippet. Mondjuk sok helyen azt olvasom,hogy elsőre ne fűtsem fel és úgy engedjek ki 2x1,5decit rögtön a bekapcs után és utána kikapcs,pihi 20percig,addig dolgozik a szer,majd utána csapolgassam.
Mi az az idő,amíg benne maradhat a lötyi és nem tesz kárt a gépben. Vagy pont a csapolgatással szakadozik jobban a kő? Elhasználom még ezt a saeco vackot, utána meg csak citromsavazok. Kéthavonta azért drága mulatság ez, pláne ha a citromsav is ugyanezt tudja töredék áron.
-
hunspikey
őstag
válasz
tariattila
üzenetére
Nem tudom eldönteni, hogy a mondatoddal a Quamart akarod favorizálni, vagy a Mazzert, mert:
Quamar: 63 mm-es őrlőkés Mazzer csak 58 mm
Motor: Quamar 300W, Mazzer csak 250W
ár: egyenlő, szépség: hát, ez nem kérdés: quamar sokkal de sokkal szebb

Elektronika: Quamar sokkal fejlettebb, tud 1,2 és 3 adagot is kimérniEzen felül még sokan írták, hogy a Mazzer kupacol - ami gáz, mert a nem ultra felkészült baristánál terítési problémákat okozhat - én meg minden vagyok csak barista nem...
-
Ringman
félisten
-
ronin s8
senior tag
Milyen iroda má' az, ahol 150 Ft sok egy kávéért...? Vazze, thai sáskakifőzde??

-
dugesz77
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Ebben teljesen egyet értünk. DRÁGA. Minimum dupla ár a kilós szemeshez képest. Viszont nagyon kényelmes. És abból indultunk ki,hogy ne keljen "tökölni a kávéfőzéssel". Ez az ára a kényelemnek.
Másik alternatíva lehet még az E.S.E pod. Elég sokan foglalkoznak vele. Itt az árak jóval barátságosabbak. Bár itt is inkább a 80-100 ft az átlagos ára a párnáknak, de van 55ft-ért is. A gép hozzá 100-130 körül. Szerintem ez sem jön ki sokkal olcsóbban.
Egyszerűen ha fontos az ár akkor mind kettő alternatíva elvérzik.
Az automata gépekre ugyan úgy oda kell figyelni,takarítani az olcsóbbakat hamar le lehet lakni. Hosszútávon drága gép + olcsó kv.
De hátha másnak is lesz ötlete. -
razzorr
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
A zsírosodást hogy orvosoljam? Szimplán a felső szűrőt zsírtalanítsam? A citromsavból meg ha jól olvastam, az 1licis tartályba 1ek.kell. A gőzcsapon legalább szépen jön a víz

-
Ringman
félisten
válasz
dugesz77
üzenetére
köszi a válasz!
a 80-100/db-ot nem mondanám kevésnek.
ha monduk egyszerűség kedvéért 5000/kg áron veszek szemes kvt (ez nagyon nem szűkíti le a kört, itthon a Pacificaffe Rome Espressoval meg voltam elégedve, ez ~3200/kg volt), és mondjuk (szintén kerekítve) 125 kv jön ki 1 kg-ból, az 40Ft/db-ra jön ki.
így csak az első évben 3000 kv esetén, 60 Ft/fb a különbözet és máris 180000-ért vehetek egy gépet. -
dugesz77
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Irodába nálunk egy jó ideig Lavazza Blue gépet használtunk. Pont a kávéfőzés "procedúra" elkerülése végett. Ha elég kapszula fogy akkor ingyen telepítik a gépet. Jó kávét készít. Nekem jobban ízlett mint a többi patronos megoldás. Szerintem az automata gépeknél is finomabb. A patron árakról érdeklődj(90-100 ft/db-re emlékszem)de van egy pár fajta. Ki milyet iszik. Csináltok egy próba hónapot és vagy bejön vagy nem, nem kerül semmibe csak a patron árát kell állni.
-
Ringman
félisten
hello!
5-6 fős irodába keresnék kávéfőzőt - min. havi 200-250 kávéra becsülném a fogyasztást.
mindenféleképp automata/pod-os (utóbbi nem drága ilyen fogyasztásnál?) gép kellene, mert a többiek biztosan nem fognak tökölni a kávéfőzéssel.fogyasztási szokások: presszó+hosszú vegyesen.
keret: jó lenne, ha bruttó 100-ba beleférne (vagy ez esélytelen?), lehet felújított is. (bár az évi ~3000 kávé ára sem elhanyagolható tétel)
-
razzorr
őstag
válasz
razzorr
üzenetére
Nos végzett a gépem a vízkőtlenítéssel,de nem sokkal jobb a helyzet

Csak vettem egy Saeco lötyit hozzá (szerencse alkalmi vétel volt) a 250ml felét bele is öntöttem,majd az 1literes tartályt fullig vízzel. Utána megjárattam a gépben a löttyöt és hagytam állni 15percig,ahogy a leírásban van,utána tovább addig amíg ki nem fogyott a tartály,majd 4x tiszta vízzel az egeszet. A szűrőt is kitisztítottam,majd jött a próbafőzés,de szinte ugyanaz mint volt előtte. Sok kő nem jött ki egyébként. Lehet vastagon rajta van és kevés volt ez még neki? Holnap lehet a lötyi másik felét is belenyomom. Mennyire árt neki,ha 2nap alatt 2x csinálom? Valami ötlet hogy mit csináljak vele? -
minas
aktív tag
Egy dilemma feloldásában kérnék segítséget

Miután egy kotyogós főzőben az őrlemény magasabb hőmérsékletnek van kitéve, mint mondjuk egy presszógépben, azt gondolnám, hogy abba inkább 100% arabica való, mégpedig kissé világosabb pörköléssel, mert az jobban bírja, sőt jobban igényli a magasabb hőt.
Ugyebár a robuszta kevésbé tolerálja ezt, tehát emiatt kevésbé megfelelő, legalábbis nagyobb arányban.
Ez az okfejtés helytálló? Vagy nem? -
landi
csendes tag
Továbblépés miatt eladóvá vált szeretett Gaggia Classic gépem.
Manocenti fórumtárstól vásároltam idén áprilisban.
Ez egy aranybarna (bronz) modell, 94-es gyártás, még abból az időből, amikor nem spóroltak az anyagon.
Tökéletesen működik, gyönyörű állapotban van. Amit adok hozzá:
Gyári kar (röfi), dupla kifolyós kar, 1- 2 csészés szűrő, POD szűrő, vakszűrő, gyári tamper. Adok még hozzá 3 db fejtömítést és egy rugót a szűrőtartó karba.Ára: 75e
.... beszéljenek a képek:
[link] -
razzorr
őstag
+(#19232) Paqito:
Áttanulmányozom mindenképpen. Aztán majd meglátjuk. Nekem mondjuk megérne 2-3 ezret, hogy pöpec legyen a következő időszakban is a gép. De ha van óccóbb megoldás, nem vetem meg 
Más téma: melóhelyre be akarok szerezni egy kapszulás gépet, mondjuk egy Krups-ot. Mert mindenki mást inna. Én latte+espresso, a többiek meg hosszú kv, forró csoki, cappuccino. A kérdésem az, hogy melyik típus az,ami megbízható, jó ár-érték arányú és lehetőség szerint lesz is hozzá kapszula.
Tudom drágább a kapszula megoldás, de több embernek, több félét, aránylag kevés járulékos kosszal, zaccal. Ez tűnik a kézenfekvő megoldásnak. -
Paqito
senior tag
válasz
razzorr
üzenetére
Itt találsz egy rövid de korrekt leírást az ilyen jellegű kávéfőzők karbantartásáról. A tasakos vízkőoldó por 3-500.- Ft körüli összegért beszerezhető, akárcsak a zsíroldó por. (Abból létezik nagyobb kiszerelés is.) Szerintem ez is megfelelő, nem kell a Saeco felirat kettőháromé'

-
igi
aktív tag
válasz
razzorr
üzenetére
Használj citromsavat.
-
razzorr
őstag
Üdv mindenkinek. Egy kis help-et kérnék vízkőtlenítés témában.
Van egy kis Saeco HD8323 gépem és tudom hanyag vagyok, de még nem vízkőtlenítettem amióta megvan, az pedig nem ma volt
Kissé lassabban nyomja már a kávét és szerintem itt az idő.
Házi praktika van valami (szódabikarbóna, citromlé) vagy inkább rögtön EZ?!Amúgy a gépet imádom, lefőzte már az árát egy párszor és ahogy mostanság nézem, drágább lett, mint ahogy én vettem (25K-ért). Szerintem kategóriájának egyik győztese. Meg is adom neki mindig a minőségi kávét, nehogy megharagudjon

-
hanolfe
tag
válasz
lagoon79
üzenetére
Szia!
Eléggé spiáter gyanús a kinézete, az meg sajnos nem igazán hegeszthető. De egy próbát megér, hátha szerencséd van. Nekem már hegesztettek meg Gaggia Baby bojlert, ami spiáternek nézett ki, ennek ellenére sikerült egész szépen megcsinálni.
A ragasztást nyugodtan elfelejtheted, az első próbánál széthullana az egész.
üdv. -
Paqito
senior tag
válasz
lagoon79
üzenetére
Sajnos megnyugtatóan valóban nem javítható....
Ha "sportolni" van kedved, akkor ragasztással megpróbálhatod (kb 2-3 e Ft bekerülési költség mellett). Létezik nagy szilárdságú alumínium ragasztó, 180 fokig hőálló. Itt meg tudod nézni a legfontosabb paramétereket Nagy hőállóságú epoxi-ragasztóknál keresd, 9502-es számú. Én megpróbálnám, de csodát nem várnék tőle. Igazából 50% az esély rá, hogy sikerüljön.
Vagy jó, vagy nem...
-
lagoon79
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Koszi a valaszt. Sajnos alu. Egy bialetti mokano (vagy vmi ilyesmi nevu) bojlere.
-
t-bali3
senior tag
Használt már valaki Zassenhaus Quito-t?
Parci írta eszpresszó képes, de érdekelne, hogy belefér-e egyszerre 20g kávé, illetve kb mennyi idő alatt lehet ledarálni vele 18g-ot? -
Jamby18
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Rendben, köszönöm az ötletet

-
Jamby18
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Evő vagy teás?
Amúgy van program azt mutatja youtube-on, a gőzkieresztőt meg a csepptálcát mossa át 2*. -
Jamby18
senior tag
Sziasztok!
Munkahelyen van egy Philips Saeco Xsmall HD8743 gép, ami erősen el lett hanyagolva. A gép 1-2 éve ott lehet és csak használva volt gondozás nélkül. Most viszont megint napi használatban van. Netről átolvastam a használatiját, és mivel egy felkiáltó jeles piros led villog (vízkőmentesítésért kiáltva) bár főzi a kávét szeretném rendbe rakni, youtube-n fel is van téve a menete egy fél órás videóban, viszont "speckó" Philips-Saeco féle lötty kell hozzá ami 2-2,5eft.
Használatija szerint tilos az ecettel való átmosás. Viszont mivel senki nem foglalkozik vele nem hiszem, hogy meg lesz véve az anyag...
Kérdésem az lenne, szerintetek miért nem szabad ecettel átmosni? Az ecet marja a gumi tömítést, műanyagot, fém részt? Vagy ez csak ilyen "vedd meg a gyári folyadékot" amibe "lehet" ugyanígy ecet van? Nem akarok butaságot írni, hisz nem tudom a szer tartalmát, csak tőletek kérdezem, milyen otthoni megoldásokkal lehet áthidalni.
Előre is köszi. -
ronin s8
senior tag
válasz
MornKapitány
üzenetére
A legfontosabb az önismeret. Annak a pontos felismerése és eldöntése, mennyire akarsz pepecselni a kávéval? Mennyire szeretnéd megosztani a manuális részt valamiféle automatizmussal, gépi helyettesítéssel?
Ezek után, amennyiben vállalod a manuális üzemmódot, gyakorlatilag bármilyen eszköztárral meg tudod csinálni a jó espresso-t.
Hacsak nem vagy krőzus, mindenképpen egy jó használt szettet válassz! -
korte73
csendes tag
Rancilio Silvia vízkőtlenítés.
A videókon azt látom, hogy a gőzcsövön és a fejen áteresztik a vízkőoldós oldatot. Viszont nem látom, hogy vakszűrővel keresztülnyomnák az OPV-n is.
Nem kéne ott is keresztülengedni?
-
vendingo
veterán
MAzzer mestre-be mekkora kések valók?
Érdemes megvenni a gyárit 20-25 ezerért, vagy jó az olcsó is? -
mester6
tag
válasz
MornKapitány
üzenetére
A topik felső részén , a téma összefoglaló kinyitása és olvasása nagyon ajánlott. Sok okos tapasztalat van ott már összefoglalva.
-
RBJ
addikt
Lollo Caffé Espresso NERO val van valakinek valami tapasztalata?
-
hunspikey
őstag
válasz
Toobee
üzenetére
Azért fura, mert a home-baristán azt írták, hogy a darálás minősége egyezik a super jolly-éval - ami meg azért nem szar ahogy olvasgatom. És ők még a v1-es quamar-t nézték, azóta van javított v2 is. Azért nem mindegy, mert ha tényleg hasonló az őrlés minőség - illetve a pressó íze, akkor inkább mennék a Quamar felé, hiszen az kintről kb 140.000 míg egy B típusú Mazzer-E meg majd 200e. Ha ezt is figyelembe vesszük akkor is a Mazzert javaslod megvenni?
-
MornKapitány
tag
Akkor ahogy érzékelem, a daráló ami hangsúlyosabb, és ezzel együtt költségesebb. Ketten is írtátok a Mazzert, de láttam, hogy a Mahlkönig is hasonlóan jó márka. Esetleg az is számításba jöhet? Hol érdemes a használt gépek után kutatni, valamint mennyire kell résen lenni? Ahogyan láttam, nagy a kereslet, kicsi a választék
. Esetleg érdemes e-bayen próbálkozni, vagy túl nagy a lutri? Vagy nincs valakinek reális áron eladó? 
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
ma du egy nagyon kellemes élménnyel lettem gazdagabb: baráti beszélgetés a Mantrában, Iwaki ColdDrip, a 'hullámos olaszból' (vki okosabb megmondja, h mit is ittam...
) nagyon ízlett...
(ill kóstoltam meleg filtert konyakos pohárból, szintén érdekes élmény volt...
- erre mondjuk nem mondanám határozottan, h ízlett...
) -
gregg71
csendes tag
válasz
MornKapitány
üzenetére
A keret bőven elegendő a vázolt igényekhez.
A sorrend:
1. alapanyag
2. őrlő
3. gépNekem anno új Gaggia Classic van PID-elve + használt Mazzer SJ. Mindkettő használtan kijön 150 alatt. Érdemes figyelni a hirdetéseket.
A többit majd a többiek.
Update: Most olvastam csak el, mit írt Wizard.

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Razer Kraken V4 Pro gamer fejhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

/Egyébként ezért nem bízzák ezt az alkalmazottakra./

Áttanulmányozom mindenképpen. Aztán majd meglátjuk. Nekem mondjuk megérne 2-3 ezret, hogy pöpec legyen a következő időszakban is a gép. De ha van óccóbb megoldás, nem vetem meg