Hirdetés
- Mini-ITX
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Pánik a memóriapiacon
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paqito
senior tag
válasz
verti1
üzenetére
Köszi a választ

Ha jól láttam Gaggia Classic-al tolod. Ahhoz ezt a tölcsért rendelted?
-
Paqito
senior tag
válasz
Wolfy999
üzenetére
Ok, de másold ide kérlek a megelőző 3 sort is kérlek.
Nem tartozik szorosan ide: Páromnak van egy számomra értelmezhetetlen szokása. gyakran hidegen issza a kávét. Én kb 2-3 havonta tisztítottam a kávéfőzőt. A tisztítás előtt nem sokkal a hideg kávé tetején - hívjuk a crema maradékának mert jobb jelzőt nem tudok- egy hártyás-darabos-zavaros-"bőrös leheletvékony réteg volt. Tisztítás után a jelenség hetekig nem jelentkezett. Az egyenletben más nem változott. Én másra nem tudok gondolni, mint a vízre...Azt továbbra is tartom, hogy a lefőzött kávénál én nem éreztem különbséget a tekintetbe, hogy milyen vízzel készült. Ha rossz volt az alapanyag azért, ha nem stimmelt a lefolyás azért etc. Azonban pusztán azért, mert a szűrt vízről áttértem az ioncseréltre én visszaesést, élvezeti értékben végbement negatív változást nem tapasztaltam. Remélem most érthetőbben fogalmaztam

-
Paqito
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Tisztelettel, de ezt én nem írtam sehol....
-
Paqito
senior tag
Nekem Iberital Challenge van meg vagy 20 éves Gaggia Coffee, szóval nálam sem tört ki az ipari forradalom... és dupla kifolyóval dolgozom minden reggel, 2db jóképű Lucaffe csészébe. A csészék belsejében 30 ml-nél van egy perem. Gyakorlatilag egyszerre ér el az anyag a peremig szinte minden esetben. Naked kar nálam nem játszik, gondolom a WDT haszna kiütközne

Szerk:
Deadzone41 Tudom, hogy nem csak eszpresso létezik, de a mérsékelten értékes #40366-os hozzászólásban írtam, hogy nálam zömében a presso a nyerő. Munkahelyen a hosszú kv, mert nagyon sz@r, és legalább tovább tart. Igaz sosem kávénak iszom, hanem barnavíznek hívom csak...
-
Paqito
senior tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Sorry, akkor ez a része tiszta

Akkor már jöhet is a szőrszálhasogatás
Ha az egyszeri ember csapvízzel használt átlagos kávéfőzőjén - most szerencsére gép/kazán típus és méret teljesen mellékes - a felső-szűrőt eltávolítva, vízterítőt kiglancolva, minden szirszart kisuvickolva leenged a kávéfőzőn akár hidegen akár melegen egy csészényi vizet, az szívesen megissza-e magában??? Legyünk nagyvonalúak és úriemberek: akár vízkőtelenítés után 1 héttel teszi meg ezt a user, szerintem maga is elcsodálkozik, hogy miért issza meg azt a löttyöt. Értem és elfogadom (hiszen tapasztalom), hogy ebben a sokváltozós egyenletben bármelyik kicsiny részt módosítják, az a végeredmény szempontjából sokszor döntő jelentőséggel bír.Ha már itt tartunk, nálam 2 dolog van, ami felett nem jutok dűlőre. Az egyik az imént citált dolog, hogy ioncserélt - herélt - vízből herélt kávé lesz, a másik a WDT-zés.
Én a fent vázolt 2 esetet csináltam így is, úgy is a végeredményben semmilyen változást éreztem. Ittam szűrt vizzel, BRITA-s vízzel, szűrt és BRITA-s vízzel, meg ion cserélttel. Egy dolog számított: a tiszta kávéfőző. Ha már vízköves volt megette a fene. WDT: nyomkodtam én a rögöket - már amennyi volt - olyan szép homogén őrleményem volt, még könnycsepp is gyűlt a szemembe. Az elkészült kávé - szerintem - ugyanolyan volt, mintha nem csináltam volna semmit. (Kocogtatni és elegyengetni a tamper állványon minden esetben szoktam!)
Természetesen fenntartom, hogy a hiba az én számban van és emiatt nem érzem a különbséget. Emellett mi sem áll távolabb tőlem, minthogy bárkit is meggyőzzek! A lényeg, hogy: ...Az ég kék, a víz nedves a nők titkolóznak. Kit érdekel?

Szerk:
adp: mert akkor az már kb desztillált víz.
-
Paqito
senior tag
Azt hiszem megyek ezzel a dumával a kaptárba, de vállalom...
Ha valakinek a kávéfőző kímélése (vízkőmentességének megőrzése) miatt fontos a szűrt/tisztított/lágyított etc víz, akkor miért is annyira ördögtől való az ioncserélt víz? (Hangsúlyozom, nem desztillált - bár az is lehetne
!)A bíróság megadja a szót a védelemnek...
Azt hiszem sok fórumlakóval együtt zömében presszókávét iszom/iszunk. Ennek a mennyiségét gondolom itt nem kell ecsetelni, hogy milliliterben kifejezni mennyit is jelent... Az összesített napi folyadékbevitelhez képest ez a mennyiség egy felnőtt esetében pedig elenyésző. Rosszmagam az érdemi folyadékbevitelemet az ásványvíz, tea (szűrt csapvízből, fröccs triumvirátus jóvoltából fedezem. Csapvizet szigorúan csak fogmosáshoz, de azt meg kiköpöm ugye...Röviden összefoglalva: természetesen tisztában vagyok az ioncserélt víz nagy mennyiségben történő fogyasztásának az állítólagos (!) veszélyeivel. Azonban az ioncserélt víz önmagában értsd kávézási mennyiségben történő mérsékelt fogyasztása semmilyen negatív hatással nincs a szervezetre.
Kitekintés: Ezt a krédót mindenhonnan hallom visszhangozni: Az ioncserélt víz kiherélt víz, és ugyan tiszta, azonban ásványi anyagoktól is megszabadított, így szegény emberi szervezet nem kapja meg a betevőt bla-bla-bla. Szerintem ez legfeljebb kicsit igaz, egészében meg inkább az ásványvízipari bullshit.
A vízben lévő ásványi anyagok szervetlenek, ezért a testünk nem, vagy elképesztő kis mértékben tudja hasznosítani azokat. A szervezet az elfogyasztott ételekből folyamatosan beépíti a szükséges ásványi anyagokat. (pl. kalcium, vas, magnézium). Csontritkulásra, vagy vashiányra azt hiszem nem a több csapvizet vagy ásványvizet írják fel TB-re...
"Az ásványvizekkel bevitt szervetlen ásványi anyagok nagy részét a szervezetünk nem tudja feldolgozni, így azok felesleges terhelést jelentenek, a testen belül lerakódva többek között epekövet, vesekövet, fogkövet, érelmeszesedést és izületi rugalmatlanságot okoznak. És ez a helyzet az életkor előrehaladtával, a kiválasztás lassulásával csak egyre romlik" - ezt a hosszú mondatot loptam, az illendőség kedvéért a forrást is megjelölöm, amúgy még 2008-ból meg '11-ből. Remélem a tudomány nem lépett át rajta... Kicsit hosszú a szöveg, de szerintem megéri végiolvasni.
Az utolsó szó jogán - by Rejtő Jenő
Nyilván mindenki azt dönt magába és a konyhai eszközeibe amit akar. Nálam kávéfőzésre az ioncserélt víz a nyerő, amúgy a kiegyensúlyozottnak vélt táplálkozás. A bátyámat - aki kémikus, tehát nem normális!!!
- kérdeztem, mi lesz ha csak ioncserélt. Mire Ő: Hát, hát semmi...Tisztelt bíróság! Vállalom a tarkólövést!!!!

-
Paqito
senior tag
Azt hittem újságcikk, de inkább marketing.
Ami nekem 101%-ban új, az az Illyhez kapcsolódó információ, nem tudtam, hogy magyar volt...

-
Paqito
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Nálam OK a balhé. Semmi reklám, csak a termékek
-
Paqito
senior tag
A Brita/Laica és az ehhez hasonló, ugyanilyen elven működő vízszűrők némileg lágyítják is a vizet, de mindenekelőtt a vízben található apróbb szennyeződéseket fizikailag szűrik - ezért dugul el elsősorban. A másik fő feladata a nehézfémek réz, ólom, megkötése, és ezen túlmenően természetesen a klór kiszűrése. Elsősorban tehát egészségügyi szempontból játszik a kancsós buli, illetve a víz íze is "tisztább". Még 1X: valamelyest lágyabb vizet kap az ember kancsóval is!!!!
Én egyébként ÉS kapcsolatban használom (sőt a csapon is van egy átfolyós rendszerű szűrő - de nálam nagyon gyehenna a víz - köszönhetően a társasházban futó silány minőségű elöregedett csöveknek. Szóval nálam a folyamat úgy néz ki, hogy az átfolyós cuccból megy a Britába, onnan a kávéfőző víztartályába. Annak alján lakik Oscar.
Nálam a konkrét tapasztalat, hogy a kávéfőző víztartályának műanyag falán korábban tapasztalható nagyon finom fehér lerakódás megszűnt. A kazán felfűtése során jól ismert pattogó/sistergő hang még a szokásos periodikus tisztításhoz közeledve sem, vagy alig hallhatóan jelentkezik. Mogyorónyi agyammal én ezt úgy értelmezem, hogy a gépbe jóval lágyabb víz megy be, amióta ezeket használom.
A kávé íze azóta más dimenzióba került. Sokkal de sokkal lágyabb, harmonikusabb, "ezüstös reflexek, kerek savak..."
...........bla-blanagy $z@art, nem érzek érdemben különbséget, de gondolom kizárólag velem van a baj. A lényeg szerintem annyi, hogy az ember tudja valamelyest tisztább cuccot iszik, illetve a kávéfőző is meghálálja ezeket használva.
-
Paqito
senior tag
Ahoy
Itt egy cikk, ahol korrektül leírásra kerültek a legfontosabbak
Tisztítószert például konkrétan itt is találsz.
Milyen gyakran? Az ajánlások között elég nagy a szórás, illetve nyilván alapvetően függ attól, hogy milyen vizet használsz, illetve mennyit főzöl. 6 hetente max. 2 havonta azért illik elvégezni a szeánszot.
Szintén nincs kanonizálva a víztartályba helyezhető vízlágyító. Én ilyet használok. Zacskós cucc, folyamatosan benne van a tartályban, évente 1X kell cserélni. Ha jól emlékszem 3e Ft körüli összegbe kerül.
-
Paqito
senior tag
-
Paqito
senior tag
-
Paqito
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére
Somogyországban pedig pörkölés közben gyulladt meg a kávé...

Szerk: Erre ment volna az "off" válasz
-
Paqito
senior tag
-
Paqito
senior tag
válasz
kaligula
üzenetére
Nos az van, hogy egy régenvolt celeb szerint NEM léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba. Szerintem pedig Hérakleitosz bek@ph@tja...

Szóval az úgy volt, hogy ezt a Tecnosystem gépet én láttam - hívjuk Karcsinak - az asztalán, amikor eladósorba került és végül kaligula megvette. Én akkor 2 gépet is vettem Karcsitól, és erre a Tecnosystem-re sajnos már nem volt "tehetség"
Ezúttal pedig maga a jó öreg - dr TOZ avatarja mögé bújt - Lemmy Kilmister csapott le rá.A legszebb, hogy egy augusztusban esedékes esküvő nászajándéka gyanánt vettem volna ezt a pod-os csodát, tehát nekem alapvetően mindegy is a dolog, hisz nincs rá semmi szükségem csak beázott a gumicsizmám... Másodszor

Csak ennyit szerettem volna, meg azt, hogy hajrá New England Patriots

-
Paqito
senior tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Üdv!
A Nagyvárad utcában találsz kisebbet.
-
Paqito
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
A felvetésedre egy örökbecsű kétsoros...
-Lekurváztak, most mit tegyek?
-Ne járjon ilyen társaságba.... -
Paqito
senior tag
"olasz minőségben nem bízom, de ez a legkevesebb"
Ez most a kávé topic, vagy a viccrovat???

-
Paqito
senior tag
Segítséget szeretnék kérni.
Szüleimnek Gaggia Platinum automata kávéfőzőjük van, ami rendszeres karbantartás mellett üzemel, köszöni szépen jól van. Bő 1 évvel ezelőtt nagyobb mennyiségben szereztem nekik negyedliteres gyári löttyöt, ami most az utolsó karbantartásnál elfogyott.
A konkrét kérdés: A GC-omhoz általam használt tasakos cucc jó lehet az Ősök automata gépének a karbantartására/tisztítására?
Előre is köszönöm a segítséget
-
Paqito
senior tag
válasz
razzorr
üzenetére
Itt találsz egy rövid de korrekt leírást az ilyen jellegű kávéfőzők karbantartásáról. A tasakos vízkőoldó por 3-500.- Ft körüli összegért beszerezhető, akárcsak a zsíroldó por. (Abból létezik nagyobb kiszerelés is.) Szerintem ez is megfelelő, nem kell a Saeco felirat kettőháromé'

-
Paqito
senior tag
válasz
lagoon79
üzenetére
Sajnos megnyugtatóan valóban nem javítható....
Ha "sportolni" van kedved, akkor ragasztással megpróbálhatod (kb 2-3 e Ft bekerülési költség mellett). Létezik nagy szilárdságú alumínium ragasztó, 180 fokig hőálló. Itt meg tudod nézni a legfontosabb paramétereket Nagy hőállóságú epoxi-ragasztóknál keresd, 9502-es számú. Én megpróbálnám, de csodát nem várnék tőle. Igazából 50% az esély rá, hogy sikerüljön.
Vagy jó, vagy nem...
-
Paqito
senior tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Nagyon komoly!
Én az enyémet a Nimfas Korporations-től rendeltem. Jó cuccok nagyon 
-
Paqito
senior tag
válasz
zsof Nokia
üzenetére
Most éppen Lucaffe Mr. Exclusive-ot
-
Paqito
senior tag
válasz
Agostino
üzenetére
Ha pécsi Vagy, akkor esetleg alternatívaként Nagyvárad utcába érdemes lehet ellátogatni. Én olyan csészéket vettem az üzletben (2 db-ot), melyek itt nincsenek feltüntetve a honlapon.
Ilyen típusúak csak más mintával
Iszonyat jó minőségű, és van benne egy perem 30 ml-nél.
Igaz, viszont picit drágább és van rajta festés is

-
Paqito
senior tag
Gaggia Coffee gépem esetleges PID-elésén gondolkodtam, azonban ehhez "kis" segítségre lenne szükségem. Tekintettel arra, hogy én nem tudom megcsinálni, mindössze annyi érdekelne, hogy 1: hozzávetőlegesen mennyibe kerül, illetve 2: Pécsen hol csinálnak ilyen műtétet?
Esetleges Csudapestre történő szállítás megoldható
-
Paqito
senior tag
Köszönöm Mindkettőtöknek

-
Paqito
senior tag
Szia!
Tudsz abban segíteni, hogy mi a különbség a Graef CM702 és az általad eladásra kínált CM 70 között?
-
Paqito
senior tag
válasz
SG3rg0
üzenetére
Gyanús, hogy valami egyenesági utóda lehet az általad linkelt darab

Na ez jónak számít?
Magánvélemény (!!!): Igen ez jónak számít. Az általad eddig ivott kávéhoz - melyet a Szarvasival főztél - mindenképpen más kategóriát képvisel egy ilyen géppel készített kávé. Emellett számos jelenleg megvehető, gagyi minőségű szarokhoz képest is jónak számít. Szerintem egy ilyen, vagy ehhez hasonló készüléknél lejjebb semmiképpen ne add, és vállalom, hogy "megköveznek" de egyelőre az sem akkora baj, ha nem veszel darálót.

Én 5-6 éve voltam ebben a helyzetben mint most Te. Én anno egy Krups 4xxx - nem emlékszem a pontos típusra - gépet vettem, a Szarvasi helyett. Hipertér ugrásnak éreztem a különbséget, pedig ugye a tökéletes eszpresszótól azért messze volt
-
Paqito
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Önnek már megvan az új gépe csak még nem tud róla....
Láttam élőben, csodaszép!!!Elébe megyek a kérdésnek. Nem, nem én árulom a gépet és semmi közöm nincs az eladóhoz...
Az oldalát érdemes szerintem olvasni, egy nagyon intelligens Ember írásai, aki rajong a kávéért.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ha az egyszeri ember csapvízzel használt átlagos kávéfőzőjén - most szerencsére gép/kazán típus és méret teljesen mellékes - a felső-szűrőt eltávolítva, vízterítőt kiglancolva, minden szirszart kisuvickolva leenged a kávéfőzőn akár hidegen akár melegen egy csészényi vizet, az szívesen megissza-e magában??? Legyünk nagyvonalúak és úriemberek: akár vízkőtelenítés után 1 héttel teszi meg ezt a user, szerintem maga is elcsodálkozik, hogy miért issza meg azt a löttyöt. Értem és elfogadom (hiszen tapasztalom), hogy ebben a sokváltozós egyenletben bármelyik kicsiny részt módosítják, az a végeredmény szempontjából sokszor döntő jelentőséggel bír.
!)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)