Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok! Bocsánat, ha butaságot kérdezek. Szeretnék venni egy Air-t és van egyetemista családtag (levelezőn), így kihasználnám az oktatási kedvezményt.
Ha kérik az igazolást, lehet egy másik fiókból is feltölteni, vagy csináljunk az ő nevével egy AppleID-t és onnan rendeljünk? Nekem van AppleID-m, használom is egy Mac-el, rendeltem eszközt is tőlük korábban.
-
Drenadar
veterán
válasz
Parson #47293 üzenetére
Természetesen igazad van.
Szeretnék az összes ipad mini 6 tulajdonosa nevében elnézésedet kérni, hogy egy ilyen förtelmes eszközt mégis használunk nap mint nap, tudomást sem véve erről a teljes mértékben elfogadhatatlan hibáról.
Egyszerűen gyalázat hogy az apple eltusolta hogy egyet se adtak el, hiszen egy ilyen hiba totálisan ellehetetleníti az eszköz használatát...
-
SharpSA
veterán
válasz
Parson #47287 üzenetére
Húha, látom van baj. Először is kérlek vegyél magadhoz valami nyugtatót, aztán olvasd el újra amit írtam, mert nem írtam hogy jó. Csak a saját véleményem írtam le, amit sajnos (és már megint itt tartunk ezen a fórumon is) nem tudsz vagy nem akarsz elfogadni.
Egyenként én fekvő módban használnom az iPad 6-ot autóban és legfőképpen navigációra és ugye álló módban jön elő ez a képernyő probléma, így engem nem igazán érint. -
válasz
Drenadar #47291 üzenetére
Igazság szerint én is arra számítottam, hogy az új Mini M chippel fog kijönni, a 120 hz-et szintén nem bántam volna, és eszembe se jutott hogy nem lesz kompatibilis a 2nd gen pencilemmel.
Az egész azt tükrözi, ahogy egy barátom is írta, mintha az Apple se tartaná túl sokra a Mini szériát, még csak nem is valami bemutatón debütált, hanem egyszer csak megjelent a store-ban. -
Parson
addikt
válasz
Drenadar #47289 üzenetére
Olvasd el, mit irtam fentebb... egy förtelem ez a jelly scroll (szemben a 120 Hz-cel, ami szimpla luxus jelenleg még, de amint az lesz a megszokott mindenhol, onnantól a 60 Hz is csak visszalépés lesz), ami egyik másik iPad-ben sem volt elötte. Ergo technikai visszalépés. Ha nektek egy technikai visszalépés elfogadható, akkor lelketek rajta, de ettöl még ne huzzuk már rá az egész vila´gra, hogy 'elfogadható' meg hasonló maszlagok... ez sima gyengeség, és nem kompromisszum!
Lugosi is tökéletes példája annak, hogy igenis sokaknak szemet szúr ez a technikai probléma, és NEM vesznek silány terméket.
-
Drenadar
veterán
az új mini is csak 60hz?? ez kicsit nagyobb gond manapság már, vagy csak vak vagyok hogy nincs kiemelve hogy 120hz?
az meg hogy csak a legújabb pencillel kompatibilis meg az usb-ssel ez meg megint kicsit gáz...
lehetne egy mini pro is, M chippel, Oleddel, 120hz-el... -
válasz
SharpSA #47286 üzenetére
Én is kipróbáltam amikor megjelent, mert nagyon jól jött volna méretben az ipad mini. Én pont a fórumot hívtam be rajta próbaképp a boltban, és normál módon görgettem úgy ahogy a másik ipad-emen vagy a telefonon szoktam görgerni, és borzasztó volt. Úgy mentem oda, hogy megveszem, de akkora csalódás volt, hogy letettem róla.
Remélem ez az új széria már nem ilyen lesz. -
Drenadar
veterán
válasz
Parson #47287 üzenetére
közel se azt írta le amit kiforgatsz.
igen gáz hogy ilyen hiba van benne, de mikor én megvettem nekem se tűnt fel, csak mikor mindenki hosszasan magyarázta hogy mit hogy kell csinálni.
néha észreveszem, de közel se olyan bosszantó dolog, mint ahogy itt sokan lefestik.
szóval:
jó hogy megvan ez a jelly bug? - egyértelműen nem
mindennapos használatnál tönkreteszi e a használati élményt? - egyértelműen nem.
Lehet hogy ez egyéni preferencia? - lehet. -
adalbert1
veterán
válasz
mSchumi87 #47274 üzenetére
Van az új minihez új tok, és annál azt írják a kompatibilitásnál, hogy jó a 6-oshoz is, ebből kiindulva én úgy gondolom, hogy a mini 6 tokja is jó lesz a 7-hez.
-
-
melodie
tag
válasz
Šolaire #47280 üzenetére
Jelly Scroll:a „zselé görgetése” a képernyő szakadására utal, ami azt okozhatja, hogy a képernyő egyik oldalán lévő szöveg vagy képek lefelé dőlnek a frissítési gyakoriság eltérése miatt. Ez azt eredményezheti, hogy a kijelző egyik oldala úgy néz ki, mintha gyorsabban reagálna, mint a másik oldal, olyan vizuális zavar esetén, amelyet nehéz figyelmen kívül hagyni, ha egyszer észreveszi.
-
mSchumi87
senior tag
válasz
Parson #47277 üzenetére
Igen ez tényleg megvan az enyemen is, modjuk az nem zavar hozzászokik a szem, a 64GB mar kevésbe tetszik
Drenadar: Hát en is tobbet vártam a 7-estol foleg kisseb kávakat es valami oled vagy miniled képernyot. Es az hogy ugyan annyiba kerul mint a mini 6, azon megse lepodok hisz a ház ugyan az, a belsok is megmaradtak az iphone-bol kb ingyen rakták ossze
-
-
törölt tag
Előrendelhető az iPad mini 7 (A17 Pro chip, 128 GB)
https://www.apple.com/hu/ipad-mini/ -
M_ToMMy
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, 18.0.1 frissítés után az iPad 10-es nem reagál semmire. Ma akartam bekapcsolni, de se kép se hang. Frissítés után volt használva a hét elején még. Lemerulve nem volt mert fél napot töltőn lógott és itt se jelent meg a kis akksi ikon vagy hogy enni kérne. Laptopra is dugtam de nem érzékelte így iTunes se látja. Próbáltam hangerő fel, le és hosszan a belapcsoló gomb de nyomhatnám még mindig nem történne semmi. (3 perc már megvolt folyamatosan) Életre lehet még valahogy kelteni?
-
atees
őstag
Aki használ 11colos m4 proval telekomos e-simet annak milyen sebessêggel megy a mobilnet? Mert elég karcaú nàlam, nem tudom, hol lehet a gond. Korlàtlan mobilnet mellé multisimmel 20-40 Mb közötti sebességet ír a speedtest 5g hálózaton😅
-
válasz
koxkids #44683 üzenetére
Bocsi hogy egy évesre válaszolok, de rákeresve ez volt a legfrisebb a témában (bárkitől választ köszönök).
Oktatási ajámlatot néztem ipad pro-ra (hivatalos apple honlapon), és két kérdésem lenne:
1. Melyik apple pencil az ajándék (usb-c vagy pro)?
2. Hogy kapom meg az ajándékot? Mert a kosárban nem látszik, ha apple pencilt kérek mellé az meg teljes áron van.Köszönöm!
-
válasz
szildavid90 #47256 üzenetére
valami szoftveres gebasz lehet indítsd újra
egy medialejátszástól nem szabadna még csak langyosnak sem lennie -
bmakszim
senior tag
válasz
szildavid90 #47256 üzenetére
Te most tamagotchiként gondolsz rá, vagy eszközként, ami a hasznodra van?
-
szildavid90
aktív tag
Ha egy videós tartalmat AirPlay módszerrel a tv-re küldök akkor az mennyire terheli meg az iPad-et? Azt vettem észre, hogy eddig sosem melegedett az iPad mini 5, de mostanabán bármit kirakok a tv-re 5 perc után forró és inkább kikapcsolom. Elképzelhető, hogy mát kevés az iPad teljesítménye és azért melegszik?
-
zaskar
senior tag
Igen, eladásnál egyértelműen jelezni kell az évszámot, úgy nem lehet félreértés. Mivel éppen hirdetek Pro-t, ezzel kapcsolatban tűnt fel, hogy esetleg nem adtam-e meg rosszul a generációt, amikor 4-est írtam. De ezek szerint nem.
(remélem ez nem minősül burkolt hirdetésnek) -
zaskar
senior tag
Egy észrevétel: a topik összefoglalóban szerintem hibásan vannak feltüntetve a Pro generációk. Én úgy látom, hogy hivatalos oldalakon 2018-tól számítják a generációkat, tehát amikor az első 11 inches modell megjelent. Az első 9.7-es és a második 10.5-es Pro ebbe még nem tartozott bele. Tehát pl. a 2022-es Pro hivatalosan még csak 4. generációs, itt az összefoglalóban meg már 6.
-
Parson
addikt
válasz
Emuriko #47248 üzenetére
Egyszerüen nézd meg az apple honlapján az iPadOS HW támogatását.
Ahogy a kolléga is írja, ami kiesett a frissitési listából, az vissza már nem nagyon kerül (erre még nem volt példa, amiröl én tudnék, úgyhogy annyi meg egy bambi...)Ha pedig idö közben egyszerüen nem volt frissitve, de az új OS támogatott adott HW-en, akkor elméletileg müködnie kell a frissitésnek az aktuálisan elérhetö OS verzióra, közbülsöre meg jó kérdés - ezt majd vki megválaszolja, ha kell.
-
Emuriko
csendes újonc
Sziasztok! Mi a véleményetek arról, hogy az iPad mini 5 és iPad Air 3 megkapja-e még az iPadOS 19 verziót?
Az iPad 8 meg fogja kapni. A mini 5 és az Air 3 ugyanazt az A12 processzort használja. A RAM is egyezik, a tárhely pedig több is. Bár az iPad 8 újabb modell, a megszakítás dátuma napra megegyezik a mini 5-el, mindkettőnél 2021 szeptember 14. Nem jött ki évente új iPad mini, viszont az Apple hosszabb ideig támogatja a mini és Air modelleket.
Az iPad mini 4 és Air 2 után sokat kellet várni a mini 5 és Air 3-ra, ami miatt még az idén júliusban is kaptak frissítést az érintett modellek (bár iPadOS 15-ön ragadtak), de jó eséllyel nem ez volt/lesz ezekre a modellekre sem az utolsó frissítés.
Jó lenne, ha a mini 5 és Air 3 megkapná az iPadOS 19-et, mivel elég erősek hozzá, ahogyan az iPad 8 is. Továbbá sokan használják is még, felújítva/használtan is keresettek. Szerintetek van erre reális esély?
Köszönöm. -
Rellind
senior tag
Sziasztok. iPad 9-re (2021) keresek kijelzővédő fóliát. Gyerek fogja használni, a Supcase tok már úton van, de annak a fóliáját ki fogom szedni....
Tudtok ajánlani valamit? Köszönöm. -
koma106
senior tag
válasz
fery02 #47245 üzenetére
Igaz. Annyi lehet még, mint az apple watch-nál, hogy az apple diagnosztika alapján ha az akkumulátor hibásnak bizonyul, jogosult a teljes készülék cserére, akkumulátor árában. Óránál pl. 80% alatti 4. szeriás watch-ot cserélték nekem "akkumulátor árában", 45k-ért, pedig már rég lejárt minden gari.
-
userxy
őstag
Sziasztok!
Azt megtudja mondani valaki, hogy kb egy ipad pro 2021 esetében használtan max milyen állapotú akksisat érdemes még megvenni? -
atees
őstag
Ma meglett az új 11es pro. Hàt brutàl, nagyon jó cucc. Nem fogom soha kihasznàlni, de kivàncsi voltam rá. A kijelző is nagyon jó. Az első generàciós air-m majdnem 10évig hasznàlható volt, remélem ez is jó pár évig király lesz.
-Solt- most aktivàltam a telekomos e-simet, tudok segíteni?
-
gretzky77
veterán
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy iPad 10th tabletem ehhez vennék ceruzát, abszolút alap felhasználásra. Próbáltam valami után gyártott darabot, többféle heggyel is, de mindegyik olyan kemény kopogós volt, vissza is küldtem! A kérdésem az lenne, hogy a gyári usb c-s pencil hegye is kemény kopogós?
Valamint tudnátok ajánlani olyan programot, ami ilyen színezős, játszós progi asszonynak? Megrajzolt felnőtteknek készült motívumok színezése, ilyesmi!
Előre is köszönöm -
bostone
addikt
válasz
nikilauda #47234 üzenetére
Az általam említett típusok közül mindegyik elérhető itthoni műszaki boltokban, magyar kiosztással, 10 és 20 ezer között. Matricázni sem kell.
Hátrányuk, hogy az “Ú”, “Ű” és az “enter” gombok keskenyebbek.
A K400 Plus-on a beépített touchpad jobb kézre esik. Nekem ezt ajánlották legtöbben sok évvel ezelőtt droidhoz, de almával is működik.
A K220 mellé jár egér is.
USB-A dongle jár mindkét csomag mellé, tehát csak ezen keresztül képes csatlakozni a tablethez, a fiókban keresni kell egy A-C átalakítót.@Cyberbeni:
Én nem igazán foglalkoztam mélyrehatóbban a témával. Mivel hosszabb szövegbevitelre már nincs szükségem, ezért a billentyűzet sem mindennapi vendég az asztalon. -
nikilauda
senior tag
Köszi mindkettőtöknek. Ezt a Logitech vonalat megnézem, bár a magyar kiosztás fontos lenne.
-
bostone
addikt
válasz
nikilauda #47230 üzenetére
Logitech K400 Plus vagy Logitech K220 nálam működött. Azt hiszem a hosszú “í” és a “0” gomb volt probléma, amire talán megoldás is született, de ebben már nem vagyok biztos.
Szerintem bármelyik mezei billentyűzettel működik, hasonló feltételekkel.
Adapter vagy átalakító kelleni fog. -
nikilauda
senior tag
Sziasztok! Ajánljatok egy bluetoothos billentyűzetet iPad-hez (iPad Air 5). Különálló legyen, ne tokkal egybeépített. Heti egy két alkalommal lenne használva. Köszönöm
-
törölt tag
Köszönöm szépen a segítségeteket
Októberben mikor jöhet az iPad mini 7?
-
válasz
ittakary #47215 üzenetére
Kár, hogy szóbakerült az egész, mert nagyon szeretem a ChromeCast-omat (CCwGTV), ami abból az időből van nekem, mikor még csak droidok voltak a házban, viszont időközben meg már csak almák vannak és egyedül az AirPlay hiánya “zavar”, még úgy is, ha az elmúlt 1 évben nem hiányzott különösen, de amikor egyszercsak különösen jól jönne hirtelen, akkor jól jönne. 😁
Aztán ki ne derüljön olyan véletlenül, hogy simán jó akár játékhoz is, mert kb alig észrevehető késése van vezetékeshez képest, de remélem azért itt nem tart még a technika.
Azzal meg én is egyetértek amúgy, hogy jó kijelzős buta TV-t venni, én is direkt így kerestem a közelmúltban TV-t.
-
válasz
unicumnext #47217 üzenetére
csak nem LG-t vettél?
-
unicumnext
aktív tag
válasz
ittakary #47215 üzenetére
vagy még azoknak jó, mint ami nálam esett meg, 4 éves okostv, szoftveresen összehányta magát, értsd filmezés közben újraindul, kiírja hogy hiba történt stb, persze sajnos nem várható rá update, viszont mint kijelző tökéletes, én pl ezért vettem az okobuta tv-m mellé és nagyon meg vagyok vele elégedve.
-
válasz
#31816946 #47212 üzenetére
Azoknak jó, akik nem akarnak csak a multimedia funkciók és az erősebb android hardware miatt plusz többszázezret elkölteni egy TVre
én pl sima fapados, olcsó, ellenben nagyobb méretű TVket vettem az elmúlt időben, és egy használt 20-40ezres AppleTVvel vajsima 60FPS animációs multimediarendszert kaptam 5GHz WiFivel tűpontos AirPods váltással és villámgyors betöltési sebességekkel (alkalmazás nyitás / alt-tab váltás / stb)
-
törölt tag
Sziasztok!
Mire jó a “hardveres” Apple TV?
Ez egy TV okosító eszköz, amin keresztül pl.: netflixet lehet nézni? -
bok92
addikt
válasz
Elektrosokk #47208 üzenetére
Csak az új Air M2, illetve az m4 IPad pro.
-
válasz
N@idia #47203 üzenetére
ha nincs online persze hogy nem kezdi el a távoli törlést
normál üzemmódban PC-re dugva jelkód jóváhagyás kell az adatkapcsolathoz, különben csak töltést kap róla - szóval ezt is buktad
egyetlen megoldásod van, DFU módba kell rakni és úgy újratelepíteni, erre a módszer, ahogy megtalálod:
"enter DFU mode ipad pro 11" keresésre rengeteg találatot adiTunes elindítva, PCvel kábeles kapcsolatban, bekapcsolt állapotból indulj (ahogy a videón is) miközben elkezded nyomkodni a gombokat
amikor sikerült akkor az iTunes feldobja az ablakot hogy érzékelt egy Recovery Mode-ban lévő eszközt (ahogy a videón is)ha ezt végigtolod, lesz egy alapállapotú iPad-ed, amiről csak le kell szedni az aktiválási zárat
-
N@idia
őstag
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni. Van egy Ipad 11 pro tabletem ami hosszú ideig nem volt használva és most kellene, de nem tudom a jelkódját sajnos, de olvastam hogy ha be vagyok lépve a lokátorban akkor távolról is tudom törölni a beállitásokat igen ezt meg is tudom tenni, csak hogy nincs online állapotban ami gond, igy nem kezdi el a törlést. Itunes-al is helyre lehetne hozni, de nem ismeri fel. Az eredeti kábelét meg szintén nem találom. Ami amúgy is usb type c to type c nekem a pc-n USB A port van csak, szóval ilyen kábellel tudom rádugni, de semmi nem történik még tölteni sem tölti vele ha pc-re dugom. Esetleg egyéb ötlet valakinek ?
-
bostone
addikt
Alkalmazások esetében létezik az álló mód fekvőbe kényszerítése?
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Elite x2 1012 G2 Touch 2-in-1 LTE/4G Win10 Tablet billentyűzettel, üzletből, garanciával
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Jó állapotú Apple iPad 8 32GB GOLD ! 1 Hó Jótállás
- Panasonic Toughpad Fz G1- Ütésálló laptop- I5 4 gen - akár 10 órás
- 5db Panasonic Toughbook H2- Ütésálló tablet- Bekapcsol, de hiányos (nagyobb tétel készleten)
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest