Hirdetés
- Apple MacBook
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mini PC
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
cog777
őstag
válasz
ittakary
üzenetére
“replaced by the end user”
Ebbe a mondatba kapaszkodok
Gondolkodtam en is a 13-14” kategorian, de a tollal valo jegyzeteles elrontott…
Masreszt ha vennek egy 14”-os mbp-t akkor jol jonne az aksi cserw egy idoutan… 2014-2019-ig jasznaltam egy lenovot, tok jo volt hogy egy hatalmas aksi lett beleveve… -
cog777
őstag
válasz
ittakary
üzenetére
Mibol gondolod hogy nem jonnek cserheto aksis modellek? Ez a kiindulasi pont, habar tobbszor modositottak vizallosagot, stb figyelembe veve.
”Article 11 of the EU Battery Regulation specifies that devices must include batteries that can be safely taken out and replaced by the end user.”
En aktivan irok tollal es rajzolok, laptop nem biztos hogy jo lenne…
-
-
-
Pano
veterán
válasz
ittakary
üzenetére
Akkor inkább hagyom. Nem azért fizettem felárat a pro modellért, hogy Airként használjam.
Köszi a választamúgy kiábrándítóan bugos az iPad os 26.
Tiszta régi droid feelingem van tőle kb 2014-ből. Vagy inkább PTSD.
Meg olyan funkciókat kukáztak amitől az iPad iPad volt. Érthetetlen. -
-
-
válasz
ittakary
üzenetére
[link] Itt a legalján megtalálod az iPad pro-t.
Ha azt nézed átlagosan 500 nap telik el egy-egy generáció között, most tartunk 350-nél, tehát szerintem tökéletesen beleillene fél év múlva (kb 180 nap) egy új.
De mint mondtam ezt nem lehet készpénznek venni, ahogy azt sem hogy tavasszal jönnek évek óta és szerintem butaság kijelenteni hogy idén biztosan nem lesz új iPad Pro.
-
-
-
csabiks
senior tag
-
válasz
ittakary
üzenetére
Igen, én is olyan helyen tárolom, ahol a mindennapok során véletlenül sem tudom megmozdítani.
Az akku állapotot is pont így szoktam csekkolni, hogy iPad-en mindig kint van az akku widget és ahogy megmozdítom a tollat, azonnal fel is ugrik az állapota a widget-en.Ezt a ki/bekapcsoló gombot teljesen el tudnám amúgy képzelni úgy, mint akár a hagyományos tollak végét is nyomogatjuk, szerintem tök praktikus lenne.
Arra meg eddig azért nem gondoltam, hogy manuálisan leválasztgatom bluetooth-ról, hogy aztán a folyamatos bluetooth párosítás módot is szintén akksievő dolognak gondoltam, de végülis ugyanilyen állapotban vannak a bontatlan dobozban is a boltokban és annak semmi értelme se lenne, hogy még a boltok polcain rommá merüljenek miatta, szóval innentől kezdve én is leválasztom bluetooth-ról, köszi a tippet! 👍
-
válasz
ittakary
üzenetére
Kár, hogy szóbakerült az egész, mert nagyon szeretem a ChromeCast-omat (CCwGTV), ami abból az időből van nekem, mikor még csak droidok voltak a házban, viszont időközben meg már csak almák vannak és egyedül az AirPlay hiánya “zavar”, még úgy is, ha az elmúlt 1 évben nem hiányzott különösen, de amikor egyszercsak különösen jól jönne hirtelen, akkor jól jönne. 😁
Aztán ki ne derüljön olyan véletlenül, hogy simán jó akár játékhoz is, mert kb alig észrevehető késése van vezetékeshez képest, de remélem azért itt nem tart még a technika.
Azzal meg én is egyetértek amúgy, hogy jó kijelzős buta TV-t venni, én is direkt így kerestem a közelmúltban TV-t.
-
unicumnext
aktív tag
válasz
ittakary
üzenetére
vagy még azoknak jó, mint ami nálam esett meg, 4 éves okostv, szoftveresen összehányta magát, értsd filmezés közben újraindul, kiírja hogy hiba történt stb, persze sajnos nem várható rá update, viszont mint kijelző tökéletes, én pl ezért vettem az okobuta tv-m mellé és nagyon meg vagyok vele elégedve.
-
válasz
ittakary
üzenetére
Kerestem, találtam is több mindent. Pl ebben a videóban [link] azt mondják, hogy ugyanott ahol a telefonon, aztán ha elolvasod a kommenteket, leesik, hogy hiába keresed, a videóval ellentétben ipad-en nincs. Tök jó, hogy még a google első találata is az (abban amit linkeltél, hogy a tap to wake hogyan kapcsolható).
Amiért kérdeztem, hogy találtam ezt a cikket: [link]
Eszerint csak meghatározott modelleken van raise to wake funkció, ipad esetén a harmadik generációs ipad pro-t említik. Legjobb tudomásom szerint az enyém az pont a harmadik generációs ipad pro 11. Eszerint a cikk szerint a kijelző és fényerő alatt kell keresni, de ott nincs.Szóval ezért kérdeztem, hogy kb. ez volt az egyetlen olyan cikk, ahol nem keverték a tap to wake-kel, külön foglalkoztak az ipad-del, és leírták hogy kikapcsolható. Találtam korábbi support cikket, ahol azt írták, hogy ipad-en nincs, de gondoltam, hogy az régi, korábbi ipad os alapján született, ez a cikk pedig azt írja, hogy ott kéne lennie ahol telefonon, de nálam ott nincs.
Így jutottam el odáig, hogy megkérdezzem. Így tehát most az a kérdés, hogy a cikknek van igaza és ott kéne lennie ahol a telefonban és nálam nem jelenik meg, vagy ellenkezőleg ott nem kéne lennie, mert az ipad esetén nem kikapcsolható. Ezért vagyok némileg összezavarodva a kérdésben.
-
cog777
őstag
válasz
ittakary
üzenetére
Milyen BT fulest ajanlanal amelynek a mikrofonja is jol mukodik? Gyerek airpods-at kiprobaltam, szuperul mukodott. Cegtol kaptam fel-harmad aru BT fulest (nem emlekszem a markajara) hat a hallgatas resze meg csak-csak, de a mikrofonja total hasznalhatatlan volt.
Ha van airpods-nal olcsobb, de megis hasznalhato BT fules (marmint nem a nagy fejhallgato, az van egesz jo, hanem a fulbedughato), akkor kivancsi lennek ra. Kulonben megveszem a legolcsobb Airpods-ot, mert a vezetekessel mar a t*kom kivan
-
Parson
addikt
válasz
ittakary
üzenetére
Azt hiszem az értelmezés a te oldaladon nem sikerült, de sebaj.
HA te egy béta szoftverrel való tesztelgetéssel igazoltnak találsz egy jövöbeli állapotot, akkor gratula hozzá, és kellemes idötöltést kivánok a további tesztekhez.
'semmit nem fog már változni'
Nos ilyet csak laikusok tudnak állitani... de hát nem lehet mindenki szakember, úgyhogy semmi baj.
Csak finoman megjegyzem, hogy MINDEN évben jönnek ki további hibajavitások is, úgyhogy az elsö hivatalos verzió sem 100as... bizony, a rendszer fluiditása szempontjából sem, erre is volt már nem egyszer példa.
Szép napot!
-
Parson
addikt
válasz
ittakary
üzenetére
'iPad Pro 12.9 3rd gen (2018)-ra feldobtam az iPadOS 18-at próbából, hogy ne élesben derüljön ki, amikor már nem tudok visszajönni'
HA stabil rendszert akarsz, akkor minek tesztelgeted a beta verziókat ?
Értem én, hogy kiváncsi az ember, de ha stabilitás kell, akkor még a hivatalos verzióból is mindig a késöbbi, javitott kiadásokkal szabad csak kezdeni... pl én minden évben csak február / március környékén frissitek csak az elözö év szeptemberében kijött új föverziók javitott, aktuálisan legutolsó alverzióira. Lehet ez ellen beszélni, de stabilitás szempontjából soha nem volt ebböl hátrányom.
Akinek meg fontosabb az újitások, annak meg el kell türnie a kezdeti nehézségeket az új szoftverek új bugjaival. -
kchris78
veterán
válasz
ittakary
üzenetére
nem ennyire durván de amikor bő fél éve vettem egy 2021 11" pro-t (az első M1) akkor sokat nézegettem nagyon az ajánlatokat, nagyon széles spektrumon mozogtak az árak.. és igen, nem vezettem ár-naplót hogy melyiket mennyiért láttam de volt olyan hogy felkiáltottam hogy végre! aztán néztem hogy ja, 12.9-es nem 11-es... aztán a jófogáson akadtam egy 3 év garis cellularra aki ELADNI akarta nem pedig árulni annak megfelelő árazással. Azért egy használt eszköznél a kereslet a meghatározó ami dinamikusan alakulhat, nem pedig az hogy hogy árazza be a kereskedő.
-
Rent
senior tag
válasz
ittakary
üzenetére
Regen beforgathato volt, pl a robotporszivonal azon szuttyogtek, hogy ott nem akartak beforgatni aszf modositas miatt, de sikerult meggyoznom oket, hogy a vasarlaskor meg nem ugy hirdettek.. sot felhivtak ra a figyelmemet, hogy azt is beforgatjak majd.
viszont tobbet buknal 505 e nel, (most pl 525 az ara, tehat mar nyertem 23 at kb, hogy ket hete vettem, mintha most), mint 60, ha megprobalnad eladni, igy meg beviszed es kihozod az ujat, a 12% ot meg lenyeledpersze nem akarok senkit biztatni, hogy vegyen naluk mindent is es hasznalja ki a lehetoseget, csak leirtam az en tapasztalatomat es azt, hogy mar nem tudtam tovabb varni az m3 ra, mert meg mindig nem tudni, hogy mikor fog megjelenni es mennyi lesz. Ugy voltam vele, hogy inkabb megveszem ezzel az opcioval most, mintsem kesobb ha mar nem is lesz ebbol es ha brutal draga lesz az uj.
-
Shame21
tag
válasz
ittakary
üzenetére
Hát az simán lehet amilyen áfa van magyarországon plussz a 1 dollár 1 euro is mindig odabasz az árnak. De hát ez a mi hazánk ennyi adó nincs az egész coca cola mámorban fentrengő rohadó nyugaton az összes államban együtt véve. Adózunk az adózott pénzünk elköltésekor. Több a csatorna díj mint a víz amit kiengedünk. Ha lakást veszünk hitelből adózunk mert gazdagodtunk. Ja és azért is fizetni kell ha kivesszük a pénzünket a bankból😂 csoda hogy a levegőért még nincs külön adó. Lehet előbb utóbb lesz olyan mint az ürgólyhókban dobozos friss levegő.
-
Isti2
aktív tag
válasz
ittakary
üzenetére
Igen, használtat keresek, lehetőleg garanciával. És pont az időtállóság miatt agyalok.
Beltérben kis fényerővel e-book olvasásra, netezésre, filmnézésre lenne.
Erőben bőven elég lenne a 2018 is, de az már se támogatást nem sokat kap, se nem olcsóbb annyival, mint amennyivel régebbi.
A notebookcheck tesztek alapján jobb az akku idő a 2020-nál, persze az a teszt írásakor volt, mostanra lehet jobb vagy rosszabb is, a 2021 meg plusz 1 év támogatás.
Mindenképp 11” elég de a 120hz-et megszoktam a 13pm-nél, ezért kell csak a pro.
Nem könnyű dolog az elszállt használt árak miatt sem.
-
kchris78
veterán
válasz
ittakary
üzenetére
A sima billentyűzetes tok, nem a magic nem annyira zsebbenyúlós, és az a legjobb megoldás, a nem apple cuccok olyan nehezek, macerásak, tömegre egy BT bill + ipad kiad egy subnotebookot kb.. Én használtan vettem egyet, megelégedve használom és az Í rendes helyen van.
-
Pano
veterán
válasz
ittakary
üzenetére
Ez sajnos így van.
Van akinek kényes ilyenre a szeme, én is ilyen vagyok. Nálam is hasonló volt a felállás, hogy az iphoneomon nem éreztem a 60Hz korlátoltságát, de az iPad-en meg bántotta a szemem. Főleg vertikális pozícióban érezhető.Gondolkodtam én is pro-ban, de annyiért már inkább macbook-ot veszek. Az Air is nagyon overkill nekem, csak a hosszútávú potenciál miatt vettem inkább azt meg (+pencil 2 támogatás).
-
válasz
ittakary
üzenetére
Édesanyám egy 150 centis kis néni, kicsi kezekkel, viszont remek szemekkel (olvasó kell neki, de most is egy 8.4"-os tabletet használ, teljesen jó neki). Szóval inkább azt nem tudom elképzelni,hogy egy 10+ collos fél kilós tablettel fényképezgesse a virágait. Okostelefont nem akar, így mindenképp a tablet látja el ezt a funkciót. Itthoni M1 air-t még én is nehéznek találom és fényképezésre körülményesnek. Mindenesetre gondolkodom még rajta, Április végére esedékes a vásárlás.
-
válasz
ittakary
üzenetére
Igen, nekem is gyanús volt az első linken az a telibe kör mágneslap, azoknak valóban nincs közük a MagSafe-hez, el is vetettem, a második linkelt viszont már alapból is jobban tetszik, kicsit utánanézek annak az ismeretlen boltnak és lehet teszek vele egy próbát.
Köszi! 🙂Szerk: Nem jó, csak Norvégián belül szállítanak…
Legalábbis a Country-t nem tudom Norvégián kívül bármi másmire tenni. 😕
Mindezek ellenére bejelentkezve az oldalon a Help rész viszont teljesen végigolvasható angolul.balage25: Nagyon szép állvány az is és köszi a tippet, viszont sajnos az a rész nem vonatkozik rám, hogy “nem kell ragasztani semmit”, ugyanis örökké egy ESR tokban működik a gép, így annak a hátuljára mindenképp ragasztani kell valamit.
-
zaskar
senior tag
válasz
ittakary
üzenetére
Hát ezen nem fogom idegesíteni magam
Csak eddig mindig 3uTools-al néztem, és olvastam valahol ezt a másik módszert, gondoltam kipróbálom, legalább nem kell gépre dugni hozzá. Közben megnéztem még a régi 2017-es Pro-val is, ott valamivel kisebb ez a különbség, 84% - 80,84%. -
DanielLong
senior tag
válasz
ittakary
üzenetére
Én nem tudom te mit vettél, de hivatalosan még a németeknél sem volt soha olyan olcsó a Mini6 cellular. Geizhals szerint minimum ára a Cellular 64GB-nek 588€ volt, ami 220ezer+. Egyéb kedvezményeket ne vegyünk ide.
Nem véletlenül a mini6 használtan 150-200ezer között megy, ezért sem lesz olyan olcsó a mini5. -
Geller72
veterán
válasz
ittakary
üzenetére
1.- Azt írtam hogy ha nem akar vele dolgozni (azaz nem tudja, vagy nem akarja megcsinálni) akkor vigye be egy szervizbe.
2.- És amikor azt írtam, hogy “max az említett pénzt add érte”, ez meg azt jelenti, hogy ne hagyja hogy átbsszák, mert a legtöbb helyen ennyiért cserélik ki, anyaggal, ennél a 60k-s ajánlat egy bődület lehúzás. A kijelzője nem törött, szal nem kijelzőcseréről van szó.
Kb. 4 ilyen javíttatásom volt az elmúlt években, 1 mini, 3 ipad, de nem akartam, és nem is fogom reklámozni a szervizt, de tisztában vagyok az árakkal.
Jah, meg csak segíteni akartam, én kérek elnézést…
Ezek szerint nem érdemes.. -
kchris78
veterán
válasz
ittakary
üzenetére
KB igen
. Én is gondolkodtam rajta aztán rájöttem hogy ha veszek egy ilyet az ipadre akkor annyi erővel velem lehetne a macbook pro
. Úgyhogy vettem egy keyboard folio-t, sokkal jobb kompromisszum.. Tok is, gépelni is lehet a súly meg alig több, nincs benne semmilyen plusz dolog. (plusz USBC...) ez olyanoknak való akik notebook helyett is ipadezni akarnak "csak azért is". -
itroh
tag
-
user112
senior tag
válasz
ittakary
üzenetére
Szia!
Feltelepítettem a 3uTools-t a PC-re, csatlakoztattam az iPad2021-et (Type-C Lightning) de nem látja:
Mi lehet a gond?Lenne még egy kérdésem akkuhoz és egy az iPadhoz:
- 80%-os töltési korlátot hogy lehet beállítani?
- Az intelligens invertálás minden újraindításkor bekapcsol. Így a képek negatívban jelennek meg. Hogy lehet ezt véglegesen kikapcsolni?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Apple MacBook
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Gyúrósok ide!
- Mini PC
- Napelem
- Motoros topic
- További aktív témák...
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- iPad 11 128GB Wifi Kék Hibátlan/2026.12.21.Apple Gar./Akku 100%/p4661
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Köszi a választ