Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
cog777
senior tag
Kezirast egybol szovegge alakitas az csak Apple Pencil-el mukodik?
-
cog777
senior tag
Sziasztok! Van egy 8 generacios IPad-em, es gondolkodom a stylus-on. Leginkabb jegyzetek keszitesehez kellene es eddig billentyuzeten gondolkodtam. Eloszor olyanon ami tokkal van egybeepitve, aztan egy kulon billentyuzeten, amolyan kisebb meretun, de vegul a stylus-on akadt meg a szemem, mivel olvastam hogy a sima ipad is tudja a plam rejection-t.
Szoval a Notes-ban el kezdtem kesziteni jegyzeteket (nem rajzra, tehat nem kell a nyomaserzekenyseg), es jo lenne ha akar irasbol szovegre tudna konvertalni. Ertekezlet, ugyek intezese, fotok, rajzok ala jegyzetekre. Elsosorban erre kellene.Tudtok ajanlani kedvezobb aru, jol bevalt tollat? Hasznaltam a keresot es pl olvastam Baseus Stylus-rol itt, de ha mostanaban van valakinek pozitiv tapasztalata az eredeti Apple pencilnel olcsobb tollal kapcsolatban azt szivesen elolvasnam.
Amazonon rengetek kulonfele gyartotol szarmazo tollat lehet rendelni, pl Metapen 20 euro, de bizonytalan vagyok a minosegukkel kapcsolatban.
-
arn
félisten
A multkori pro oled fiasko [link] utan elmentem megnezni mindet egy mediamarktba. Az ott kiallitott ipadeknel nem tunt fel, hogy olyan sarga lenne, mint amit visszakuldtem.
Kicsit melegebb volt a tonus, mint az lcd, brutal volt a fenyero, foton viszont ez is elszinesedett (rozsaszines), az lcd szurkei meg mindig jobbak. Fenyerot visszaveve a feheregyensuly szvsz elmaszik kicsit (sargas).
Ha ilyet kaptam volna, tuti nem kuldom vissza, de annyira nem ereztem jonak, igy inkabb egy 13as airt vettem a pro helyett, majd talan a kov oled lesz. Nekem gyanus, hogy ez a tandem kavar be vmit, mas oledes kijelzoimnel nem tunt fel hogy a fenyerovel barmi valtozna.
-
Dekuator
tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Most vettem meg a 2024-es iPad prót.
A Kijelzőt mivel érdemes takarítani? Mekkora töltőfejet érdemes venni?
A Képreg olvasásához / cbr/ melyik programot ajánljátok?
Előre is köszönöm a segítséget. -
arn
félisten
válasz
consono #46592 üzenetére
Jah multicore cpuban (ami nem egy tipikus hasznalat mobil eszkozoknel), gpuban mar nem igazan, plusz nincsenek nativ gyorsitok es a kozvetlen tamogatottsaga is gyenge. Ezenfelul van mar m4 is egy full mukodo platformmal. Az ara sem alacsonyabb, mint egy macbooke, etcetc. Nem rossz probalkozas, de kell meg annak par generacio.
-
Relax420
junior tag
*erőgépnek
-
Relax420
junior tag
Üdv, lenne egy furcsa felvetésem… mennyire összehasonlítható, egy A12z chip-el rendelkező ipad pro és egy i3 processzorral rendelkező Macbook Air (2020)? Benchmark-ban összehasonlítottam az A12z és A15 chipeket (ott egyértelmű volt)… de ugyanígy lemértem a Macbook erejét is, és (elnézést az amatőr kérdésért) tudom, hogy soha nem számított érőgépnek,de lehetséges, hogy már egy ipad mini6 is a lekörözze?
-
arn
félisten
Ausztriaban az amazon eleg lazan nyomja… eleve egy boritekban kaptam az 1200 euros tabletet (epp mint a zoknikat). Visszavittem postara, nem az automataba dobtam bele, mert a vegen esik egyet. Sorba alltam, hogy a kezebe adhassam, erre a csavo kb ket meterre levo dobozba baszta bele csuklodobassal.
Gondolom, ha osszetorik engem kerdeznek meg, miert? Hogy a fenebe bizonyitom, hogy en epsegben adtam oda?
-
Levmen
tag
Sziasztok! Adott egy ipad 2022. Nem akar tölteni. Nem azt írja ki, hogy nem töltődik, hanem semmit nem csinál. 1-2 újraindítás után töltődik. Apple töltőfej és kábellel tölteném, de mással is próbáltam. A hiba random jön. Valakinek ötlet esetleg?
-
Pano
addikt
válasz
NavySeal #46582 üzenetére
Hát.. szerintem eléggé csúszós. Azt nem tudom, hogy a többi üvegfóliához képest mennyire, mert alapból nem vagyok túl nagy üvegfólia használó (nem szeretem).
Használtam egy ideig aggódásból, de pont a csúszósság miatt (meg nem tetszett hogy -mint minden üvegfólia.-, elcsúnyítja a készüléket) én levettem.Paperlike-ot szokták szeretni, de ugye azzal az a baj, hogy a kijelző mattos lesz és kicsit ront a képminőségen.
ESR-nek még van paperlike-os fóliája, ami mágnesesen rögzíthető amikor éppen kell, így nem kell tartósan választani a jó képminőség és a jó írási élmény között. Azt szokták dicsérni. Csak ugye az nem védelemre van. -
joebacsi4
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata ezzel a kijelzővédővel?
[link] -
arn
félisten
-
Pano
addikt
Ez az úgynevezett panel lottó. Eddig főként inkább pc-s laptopok esetében kellett ettől szenvedni, most már az Apple vásárlók is élvezhetik.
Kérhetsz egy cserét, de nincs garancia arra, hogy a másik nem lesz ilyen (vagy mondjuk túl kék/piros).
Ha van rá lehetőséged nézd meg több kiáklított darabbal. Ha ott is nagy a szórás és zavar, akkor lehet el kell engedned. -
arn
félisten
No igazan remek… mint a tvnel, panel lotto. [link]
-
arn
félisten
válasz
koxkids #46574 üzenetére
Nincs, alapbol ilyen. Szoktam hasznalni, de ugy sokkal sargabb.
Ha hasznalja az ember nem olyan szembetuno (a szem alkalmazkodik hozza), de fotozassal foglalkozom, eleg hamar kiszurom a rossz feheregyensulyt. Akkor is feltunt mar, amikor setupoltam. Lightroomot is hasznalom tableten, igy nagyon nem mindegy.
Amilyen wow volt monitornal az ipsrol oledre valtas, ez olyan csalodas. Alapbol sem latom igazan jobbnak, vhogy nincs meg a kepnek az a melysege es dinamikaja. Majd lehet beviszem egy apple storeba osszevetni, es ott kiderul.
Mongy ezt az lg gyartja, a samsung olednek nagyobb a szintere is.
-
arn
félisten
2021es ipad prot csereltem 2024re, foleg az oled miatt, de nagyon gaz sargas szine van - rossz a feheregyensuly. Bugos db, vagy ez ilyen? Mert igy inkabb veszek egy airt.
A telohoz kepest meg az oled monitoromhoz kepest is.
-
Rossi
addikt
Ha valakit érdekel Pitaka iPad Pro M4 11" MagEZ Folio tok, akkor szóljon.
Kettőt rendeltem véletlenül, már Ferihegyen várják a vámkezelést.
-
-
Pano
addikt
válasz
Relax420 #46560 üzenetére
Az Apple javíthatatlan... mármint, átvitt értelemben értem a vállalatra.
Én is belementem a játékba és megvettem a 13"-os iPad Air-t. Ráadásul 256-osba. A hét elején meg a pencil pro-t. De ez már legyen az én bajom.
Ennek inkább főként az az oka, hogy végre megengedhetem magamnak ezeket a cuccokat és ha már ennyit dolgozom, akkor veszek magamnak is dolgokat. S azt már csak remélem, hogy hosszútávon a drága lesz mégis az olcsóbb. -
-
batmun
csendes tag
Sziasztok!
Magyarországon lesz Apple Back to School? Illetve tudtok valami információt, hogy kb. mikor?
-
Cyberbeni
addikt
Ha te úgy használod az iPadet, hogy mondjuk hetente merül 100%-ról 40%-ra és te ilyenkor rakod fel tölteni, akkor a 80%-os limitet beállítva mostmár tarthatod a töltőn, és így nem lesz az, hogy amikor valamiért többet akarod használni egyszerre a töltőtől távol, akkor 40%-ról indul, hanem olyankor mindig 80%-on lesz. Ha állandóan figyelsz rá, hogy mikor kell töltőre rakni meg levenni a töltőről, az nagyobb szivatás, mint hogy mindig csak 80%-ról indul.
-
Pano
addikt
Mennyire van értelme szerintetek ezt a 80%-os korlátot használni? Ha sokat lóg töltőn akkor megértem, de más esetben túl sok logikát nem látok benne:
elvileg 20% alá ne merüljön de 80% fölé ne töltsd. Így nem tudod kihasználni az akku kapacitás 40%-át azért, hogy óvd az akkut. Ez több mint amit romolhat az idők folyamán, de legalább végig szivatod magad.
Vagy az én megközelítésemben van a bibi? -
feddel
senior tag
Vagy egy fél évig agyaltam hogy vegyek-e asztali tartót az iPad-hez. Végül vettem egy Tech protect nevűt. Csak azt sajnálom hogy miért nem vettem meg már aznap, mikor az iPad-et…
Masszív, stabil, sokféleképpen állítható, fekvő- és álló pozícióban is tök jól beállítható. És annyira nem nagy, hogy ne tudnám a melóba is magammal vinni. -
Relax420
junior tag
Üdv
kérlek segítsetek, nézegettem az apple.hu oldalon a Magic Keyboard-ot és a kompatibilitási listában azt írja, hogy működik az 1.generációs ipad pro-val (tudtommal ez a 2018-as modell, ha nem is ez az első ipad pro) de ahol kiválasztom a méretet, csak a legújabb Air modellek közül lehet választani… most mi van? -
Boss81
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék, ha valaki iPad Numbers kombó használatában otthon van.
Készítettem egy táblázatot, nincs vele semmi gond, már mint a használatával, de ha megnyitom iPad-en, hiába nem szélesebb a táblázat mint a képernyő, amikor görgetem folyamatosan jobbra megy a kép a fehér területre, ami kegyetlen bosszantó. Nyilván ilyenkor folyamatosan vissza kell húznom bal oldalra az egészet. Nincs valami megoldás arra hogy ezt "rögzítsem"?Remélem érthetően írtam le és tudjátok mire gondolok.
-
Rossi
addikt
Köszi, majdnem jó, csak kellene hely lézeres távmérőnek megy egy-két hasonló kacatnak.
Olyat keresek, aminek van egy rendes vastagabb rekesze, és vagy abban, vagy külön egy tablet zseb.
-
törölt tag
Sziasztok!
Az iTunes Store-ból a filmek átköltöztek az Apple TV-be. Ha szeretnék filmet venni, akkor ahhoz kell Apple TV előfizetés?
-
Rossi
addikt
Tudtok esetleg egy pántos hátizsákot, alias oldaltáskát, ami pont akkora, hogy belefér a Pro 11 vékony tokkal, pencillel?
Vettem egy Bange táskát, amit pont 11"-os tablethez ajánlanak, természetesen csak tok és pencil nélkül fér csak bele az iPad a tabletzsebbe...
Küldhetem vissza.
-
Nyugi srácok!
-
-
denko
senior tag
vissza is téritette az eladó az egész dijjat, de ez már a 2ik toll amit tisszatéritenek ( első Alis volt) müködnek, de nem az igazi a használatuk,. És még van egy ESR toll ami egész jó. Elég lesz egész életre, pedig tényleg eredetit szerettem volna vásárolni a végén, de 4-iket már nem fogok...
-
-
denko
senior tag
Sziasztok,
Vettem ebayen egy apple pencel 2-öt viszont bluetooth kapcsolatnál nem látom hogy töltödne ( air 5), illetve eléggé szegényes a pencel beállitás menüben.
gyanus nekem kicsit, hogy tudnám le-ellenörizni hogy nem kamu terméket-e kaptam?
Eladó sok jó értekéssel rendelkezett csak azért válllaltam be.Apple serial checknél ezt látom:
Sajnáljuk, de ez egy kicserélt termék sorozatszáma. Ellenőrizze a megadott információkat, és próbálkozzon újra. Ha Ön szerint helyesek az adatok, vegye fel a kapcsolatot velünk. -
Mika1227
őstag
Sziasztok!
Egy Apple iPad 9 2021 10.2 tablethez jó az iPad 10.2 tok?
Bocsi ha láma a kérdés nem vagyok otthon a témában!
Köszi a választ!
Üdv!
-
Pano
addikt
Tudtok valami olyan becsúsztatható sleeve-ről, amibe rendesen belefér egy 13"-os iPad air vékony tokostól?
Keresgéltem, tomtocot akartam, de egyéb épkézláb megoldást se nagyon találtam ami kimondottan erre passzolna -
Relax420
junior tag
válasz
fery02 #46516 üzenetére
Köszönöm a választ
akárhol nézem, ezért az árért csak ipad mini 5-t tudnék venni (nekem már van mini6-om) + az jobban passzolna a “csapatba” mint a 2017: nem kell váltogatnom a töltőket+elég lenne ugyanaz a pencil+a 2018 már nem annyira hasonlít egy régebbi készülékre+kényelmes lehet a FACE ID
-
törölt tag
Sziasztok!
Mitől lehet, hogy az App Store-ban a jobb felső sarokban a képemre kattintva az Appoknál csak az általam telepített néhány app jelenik meg? A gyáriak nem (pl.: Keynote, Numbers, Pages, iMovie, Clips,…).
Felül az összes van kiválasztva.
A másik probléma, ha a keresőbe beírom például a Pages-t, és rámegyek a frissítésre, akkor azt írja, hogy visszatérítésre került vagy nem ezzel az Apple ID-val lett megvásárolva és nem engedi frissíteni. Mi okozhatja?
A legfrissebb 17.5.1 rendszer van fent. -
válasz
Relax420 #46514 üzenetére
Szia!
Kevésbé ismerem a Pro szériát, de laikusan azt látom, hogy ha azt nézzük, hogy mindkét gép elég régi már, élményben nem biztos, hogy szembeötlő különbség lesz, ellenben ha szükséges a jóval nagyobb tárhely, akkor elgondolkodtató.
Pl nálam nem jönne ki az előny, mert jórészt cloud alapú felhasználásom van és inkább valami újabb szériát, de legalább 128gb-os modelleket nézegetnék.
-
Relax420
junior tag
Üdv
tanácsot szeretnék kérni… megér egy ipad 11” (2018) 512gb-es wifi+cellular gép 140000 forintot úgy, hogy már van egy ipad pro 10.5” (2017) 64gb wifi+cellular gépem+hozzá való eredeti pencil (ami nem kompatibilis a 2018-as géppel)? -
PTomi92
aktív tag
Sziasztok!
Nem vagyok elégedett azzal, hogy az ipad Air5-ösöm kellemetlenül melegszik. Sima böngészés alatt 3uToolsal nézve 40 fokos akksi hőmérsékletet ír, és ha ilyenkor töltőre rakom akkor ki is írja hogy a ipad hőmérséklete miatt felfüggesztésre kerül a töltés.
Az akksi idő nem tudom mennyire normális: Max fényerőn de szobában használva 1 óra netflix filmnézés alatt 10%ot merült és nem is melegedett. Azonban 1 óra safari böngészés, youtube és facebook alatt 30%ot merült, folyamatos melegedés mellett. Mennyire normális ez az akksi idő és melegedés?
Apple support remote diagnosztikával mindent rendben talált, elvileg 97%os az akksi. Érdemes vajon bevinni szervizbe? -
Scholes9
nagyúr
Üdv. Safarin belül indított YouTube videók alatt teljes képernyőn nincs felirat pedig be van állítva. Ha nincs teljes képernyőn, akkor látszik a felirat, ez mitől lehet
iPad mini 5 + iPadOS 17.5.1
-
Cyberbeni
addikt
iPad-re még nem lehet, majd valamikor ősztől: [link]
May 2, 2024 -- This week, the European Commission designated iPadOS a gatekeeper platform under the Digital Markets Act. Apple will bring our recent iOS changes for apps in the European Union (EU) to iPadOS later this fall, as required.
-
Zeki
nagyúr
Hogy lehet külső forrásból telepteni ipadre?
Anno a fiamnak sikerült az ipadre (aptoide-t feltenni), majd fejlesztő beta-s verziót telepített az ios-ből, aztán rájött hogy neki az nem kell, mert nem megy az aptoide, nagy nehezen visszaállítottuk a ez előző ios-re (17.5.1) , most nem tudja telepíteni az aptoide-t.
Van ennek valami trükkje? -
Pano
addikt
Hali!
Most én kérnék ajánlást.
Tudtok olyan BT billentyűzetről ami jól használható a tablettel és azért táskába bedobva vinni is tudja az ember magával?
Nem feltétlen vennék magic keyboard-ot, mert annyiszor nem lenne használva, hogy megérje az árát. -
zoli62
addikt
Mennyire használható ez a billentyűzet [link] iPad Air 2020-as modellhez?
-
Pano
addikt
válasz
Elektrosokk #46503 üzenetére
Jaaa. Akkor bocsánat.
pedig elolvastam a hsz-t, de úgy néz ki így estére már az agyam szelektál. -
Elektrosokk
veterán
válasz
Acula M.D. #46500 üzenetére
Táblagép az táblagép...
-
Pano
addikt
válasz
Acula M.D. #46500 üzenetére
Kicsit képzavar ez nekem, hogy miért múlt ez a tokon?
Új hozzászólás Aktív témák
- MacSzerez.com - iPad Air 13" M2 / 6. generáció / 128GB / Wifi / Kék / Apple Garancia!
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M1 / Ezüst / Wifi + Cellular / 128GB / Garancia
- MacSzerez.com - iPad Air M2 13" - 6. generáció - Cellular - 128GB - Csillagfény - Apple Garancia 20
- iPad Mini 7 (A17) 128GB wifi 2027.02.15.Gyártói jótállás
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 IPS 256GB notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest