- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Steam Deck
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 3D nyomtatás
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Milyen Blu-ray írót?
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
veterán
válasz
Lalikirály73
üzenetére
Ez csak a Goodnotes-al fordul elő?
-
Lalikirály73
csendes tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Biztosan több oka is lehet ennek az melegedésnek és akkufogyasztásnak...csak eddig ez optimális volt....
Ezért is kérdeztem, hogy van-e tapasztalata valakinek... -
Lalikirály73
csendes tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Sajna 2 óra alatt leszalad kb. 40-50%...
Ezalatt Goodnotes6-ot használom kézírással történő jegyzeteléssel... -
atees
őstag
válasz
Lalikirály73
üzenetére
Igaz ipad pro es pencil pro, de ilyet nem tapasztaltam.
inditsd ujra az ipadet -
szabonagyur
félisten
válasz
Lalikirály73
üzenetére
Dehogy lesz ettol akku degradalas.
-
HdRew
őstag
válasz
Lalikirály73
üzenetére
Korábban is le lett írva, és általános jelenség, hogy az új főverziók az elején még döcögősek, inkább januárban érdemes frissíteni, de legkorábban a .1-gyel a véleményem szerint.
Később biztosan jobb lesz, ne aggódj.
-
Parson
addikt
válasz
fery02
üzenetére
Ideiglenesen tárolt file-okat automatikusan töröl a rendszer, ha neked szükséged van a helyre, mert épp fotókat / videókat készitesz, stb... fölöslegesen nem törölget közben automatikusan a temporary file-okból, ennyi az egész. Egyedül a temporary és szándékosan tárolt file-ok / adatok közti különbséget kell megérteni.
-
válasz
kchris78
üzenetére
Kipróbálom majd mindenképp, csak jussak a telefon közelêbe valamikor. 😁
A consolo által közölt írás érdekes egyébként és nem csodálkoznám, ha ez ma is így tudna működni.
Még az jutott észbe, ha simán Airdrop-pal elkezdenénk rá küldeni dolgokat, amik nagyobbak, mint a szabad hely, hátha az is elég lenne, de ott lehet simán csak eldobná a telefon a fogadást a szabad tárhelyre hivatkozva. -
Lalikirály73
csendes tag
Üdv!
Használ Valaki Goodnotes 6-ot Apple Pencil 2-vel jegyzetelésre?
Nem melegszik vagy merül nagyon a tablet?
Air 5-el használom és nagyon melegszik+nagyon merül!
18.0.1 és legfrissebb Goodnotes...18-as frissítés óta ilyen... -
kchris78
veterán
válasz
consono
üzenetére
Huhh nem mostani bejegyzés
. De nekem már 256GB a 16PM, nem videózom, nem játszom, ergo nem töltök le GB-os dolgokat.. Csak fotó.. De azt se RAW-ban
. Lényeg hogy ha megüt a rendelkezésre álló tárhely egy szintet akkor ezekre dolgokra már méginkább nem kell figyelni.. 128-as PM-nél sem volt már ilyen gondom. (2021-es ipad esetén hasonló a szitu de azt nem használom intenzíven) -
Parson
addikt
válasz
fery02
üzenetére
Nem hinni / feltételezni kell, hanem kitapasztalni, ha nem bizol benne.
De nyugtasson a tudat, hogy sokan nem hiszik el, mert sokakban fel sem merül ez a probléma, mert egyszerüen csak használják az eszközt. Amíg nem telik meg a tárhely, adig ezen rugózni egyszerüen felesleges. -
válasz
jaroslav
üzenetére
“Az pedig valóban elképzelhető, hogy hosszútávon tényleg menedzseli a rendszer a letöltött és tárolt adatokat.”
Ebben annyira nem bíznék.
Nálunk van a családban egy i11-es, amin kb a kora nyári beüzemelése óta egész ezidáig 29GB foglalt területet mutat a “Rendszeradatok” az iPhone-tárhely menüben, a 64GB tárhelyből.
Mondjuk az lehet, hogy valóban lenne benne dinamikus kezelés, mert végülis a szabad hely nem fogyott még el rajta és egyszer azt szeretném amúgy kipróbálni vele (ha megint a telefon közelébe tudok kerülni), hogy elkezdek legmagasabb minőségben videót felvenni és lerakom a telefont percekre az asztalra.
Ha videózás közben valóban csökkenteni fogja a Rendszeradatok méretét a videózás érdekében, akkor igaz lesz az állítás. 😁 -
jaroslav
aktív tag
válasz
Parson
üzenetére
A "Fájlok" mappán belül a felhő tárhelyekre és az iPadre feltöltött anyagokat látom és onnan meg tudom őket nyitni.
A "Fájlok" mappán belül a "Saját iPaden"-be valóban mentenek adatokat bizonyos app-ok (leginkább a jegyzetelő alkalmazások). Azonban azok az app-ok, amik igazán sok adatot tárolnak nem mentenek ide semmit.Rendben, akkor nem foglalkozok a dologgal, amíg nem okoz gondot a tárhely hiánya. Végülis van még tárhely azért bőven.
Az pedig valóban elképzelhető, hogy hosszútávon tényleg menedzseli a rendszer a letöltött és tárolt adatokat.Köszönöm a segítséget!
-
Parson
addikt
válasz
jaroslav
üzenetére
Nézted már esetleg az 'Akták' / 'Files' (remélem magyarul vhogy így van, mert nálam németül 'Dataien') applikációt (egy kék mappa az ikonja). Azon belül applikációnként is lehet nézni öket...
Na most gondolom itt a direktben letöltött és tárolt adatok vannak csak, mert az összes automatikusan letöltött és használt adatot a rendszer automatikusan (temporary adatként) kezeli, úgyhogy emiatt is van az, hogy 'csak simán használd a rendszert', de ezzel nem mondtam újat sztem. -
jaroslav
aktív tag
A nálam jobban hozzáértőket szeretném kérdezni az alábbi ügyben:
Egy 4. generációs iPad Pro 12.9-et használok előadások tartásához és tartalom fogyaztáshoz.
Azt tapasztalom, hogy bizonyos appok egyre nagyobb tárhelyet foglalnak el a "Dokumentumok és adatok" szegmensükben (Google Drive, OneDrive, DS Audio, DS Video, Youtube...).Ha az appokat törlöm, majd újra telepítem akkor kiürül a "Dokumentumok és adatok" tárhely, de ezt elég amatőr megoldásnak érzem.
Van-e megbízható alkalmazás, amivel ki lehet üríteni az app-ok "Dokumentumok és adatok" tárhelyét szoftveresen az iPad felületén?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
atees
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ja azt nem lattam, inkabb gyari pencil a mas gyartoke kopognak, van itthon alis, durvan szól😅
meg egy jó üvegfólia -
atees
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Most két napig folyamatosan használtam a pencil prot, az első generációs pencilhez képest kb semmi hangja nem volt. ipad pron egy spigen üveg fólia volt.
-
bmakszim
őstag
válasz
zaskar
üzenetére
Mondjuk a 120Hz-es iPadekkel eddig az volt a gond, hogy hiába voltak 120Hz-esek, az IPS panel rettentő lassú színátmenettel rendelkezett, 40-50 millisec-be telt neki feketéből szürkébe váltani, így az egész egy ghosting effektes, elmosódott paca volt. Nem csoda, ha valaki egy iPhone mellett nem érezte jobbnak. Ugyanez a helyzet a MacBook Prokkal is.
Ez az idei modellek OLED panelével megváltozott és most már sokkal látványosabb a 120Hz rajtuk, garantálom, hogy azokon bárki érezné a különbséget.
-
zaskar
senior tag
válasz
TrueGooner
üzenetére
Elismerem, én se vagyok olyan, aki nem tudja elképzelni az életét 120Hz nélkül. Ugyan 2017 óta iPad Pro-t használok, mellette viszont mindig 60Hz-es iPhone-om volt, és nem volt ezzel gondom. Mostanában inkább a tárhely lett kevés, a 256-os, 11-es, 2022--es Pro-mat szerettem volna legalább egy 512-esre cserélni. Kb. 400 körül szántam rá, így két lehetőségem volt:
1. Új, 2024-es Air 420e, itthonról
2. Új, 2022-es Pro 382e, külföldről
Az utóbbit választottam, de nem biztos, hogy mindenki így tett volna a helyemben. -
Remus389
veterán
válasz
TrueGooner
üzenetére
Én iPhone-oknál próbálgattam a 60Hz vs 120 Hz közti különbséget.
Bár észrevettem, de szerintem ha nem egymás mellett vannak, nemigen tűnik fel.
Egy kicsit kreált igény, de tényleg kell valami (persze vannak egyéb extrák is a pro modellekben), hogy el tudják adni a prémiumabb verziót is.
Ősi törvény, hogy több pénzért jobbat kapsz, de nem annyival jobb, mint amennyivel drágább, ennyi.
-
TrueGooner
senior tag
válasz
zaskar
üzenetére
Szerintem nem a 120hz hiányával van a gond, sokkal inkább a ProMotion Technology hiányával, ami viszont szoftveres és szándékosan van kihagyva a gépekből.
Ha fogsz egy 60hz-es iPad-et/iPhone-t, ég- és föld a különbség a menü és mondjuk egy jól optimalizált játék navigálása között. “Vagy benyeli a felhasználó, hogy nem annyira sima az iOS-ben navigálni, vagy vegyen Pro-t”. Röviden ez a megközelítésük.
(Biztosan észrevenni applikációk használata közben is a 60-120hz difit, de közel sem annyira mint amennyire a menü navigálása közben szúrja az ember szemét.Én is reménykedtem egy jobb panelben, legalább 1 éve várom az új Minit. De benyelem, nem tudok mást tenni.

-
szaszyka
senior tag
válasz
gretzky77
üzenetére
A 10-nek ugye mindkét "végén" vannak hangszórók, tehát fektetett állapotban megvan a sztereó hangzás?! Mert ugye a 9-nek csak egyik oldalon, az alján vannak hangszórók. Én is 2 éve nyüstölök egy 9-est, és egyedül emiatt talán - esetleg lecserélném a 10-re, de egyébként nem nagyon.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Oké, azért azt gondoltam egy ipad air ben mar csak van 120hz es panel, na mindegy.
-
Sziasztok,
Összes ipad akar mini, akar sima bagy air mindd csak 60hz a kijelző? Néztem de még az apple oldalán se írták pl a 2024es air nél hogy hány hz a kijelző.
Vagy a 120hz csak a pro privilégiuma? -
gretzky77
veterán
válasz
Šolaire
üzenetére
Asszonynak 9es volt előtte és én is úgy terveztem, hogy neki veszek 10-est én pedig használom a 9-est csak a Telekomnál jó áron tudtam venni 2db 10-est is, ezért úgy voltam vele, hogy akkor maradjon nekem is a 10 mégiscsak új garanciás a 9 pedig jó áron elment. De amúgy maradt volna a 9 az is elég kb mindenre is!
-
Remus389
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Érdekes hogy mini-ből nincs ilyen jó deal, ha újat akarsz.
Csak drága van, vagy használt.
Ja és a mini 2013, 2015-ben vettük 80 körül (mert akkor már volt eggyel újabb mini), 9 évet szolgált jól. Igaz a vége felé már nem az igazi. Most is működik, végülis használható még.
Gombja 2-3 éve beszorult és úgy maradt (szerencsére suhintással ki lehet lépni a programokból), akksija már biztos megfáradt, de mondjuk eleve sokat tudott, tehát ha csak a felét bírja még az is elfogadható. Esztétikailag újszerű, hisz csak otthon volt használva. Jó kis darab, de már egyes honlapok nem töltődnek be és be is lassult az iOS 12-vel.
-
Remus389
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
120ert vettem teljes aron 2022 augusztusban
Igen, de azóta kemény infláció volt. Talán 30-35%?
----------------------------------------------------------
Mindenesetre jó volt feltennem itt a kérdést, úgy tűnik erre a használatra a 9-es ipad lesz a nyerő. (esetleg a 10-zes)Persze kevésbé modern, de cserébe olcsóbb.
Van gombja és a megszokott lightning csatis, ez is előny, hasonló a régi ipadhez, illetve a telefonhoz.Úgy látom amúgy iPad mini-ből újat ilyen jó áron nem lehet venni.
-
bostone
addikt
válasz
Remus389
üzenetére
Nagymamának, nagypapának, gyereknek, felnőttnek a 9-es is elég szerintem. Valahol mostanában pont volt rá egy értelmes akció.
Illetve, ha már vársz a 11-esre, akkor várhatsz a 12-esre is, az biztos még jobb lesz. Vagy a 13-asra. Vagy a végtelenbe és tovább.
Egy évben csak egyszer van karácsony.
-
Remus389
veterán
válasz
adalbert1
üzenetére
Igen, de árban jelentős a különbség. Persze hogy ami lényegesen drágább abban modernebb dolgok vannak. Amúgy nem igazán számít ez esetben.
Sima nagymamás netezős tablet lesz, a mostani azért lesz csak lecserélve mert már néhány dolgot nem képes megjeleníteni , szoftveresen elavult. YouTube, Viber megy még, de pl van amit nem nyit meg a bongeszo vagy viber csatolmányt.
Gombja se működik 3 éve (kilépés suhintással) illetve az akksi se annyira jó már. IOS 12 van rajta.
-
koma106
senior tag
válasz
Remus389
üzenetére
Szerintem legkorábban 2025 tavasz. Ha jól tudom, akkor annyi változás történt, hogy most az EU-ban kivették a töltőfejet a dobozból. Ebből is gondolom, hogy idén már nem nyúlnak hozzá, de biztosat majd november végén. Tippem, hogy májusban lesz új, Apple AI kompatibilis lesz és nem lesz 1.gen ceruza többé.
-
adalbert1
veterán
válasz
Remus389
üzenetére
Ha árban belefér, és nincs szüksége a nagyobb kijelzőre, akkor én mindenképpen az új minit venném a 10 gen sima ipad helyett, minden tekintetben egy jobb gép (nagyobb tárhely, erősebb soc, több ram, ezek miatt várhatóan szoftveresen is tovább lesz támogatva) - ami hátrány lehet, hogy ha itt is jelen van a jelly scroll, mint a mini 6-nál, itt érdemes lenne megvárni a teszteket, és ha jelen van, akkor esetleg személyesen kipróbálni, hogy ő személyesen ebből érzékel-e valamit.
Ha mindenképp kell a nagyobb kijelző, akkor se szívesen vennék meg egy 2 éves hardwaret teljes áron, ebben az esetben ha anyagilag belefér, akkor inkább airt vennék, ha nem, akkor használtan keresnék egy 10 gen sima ipadet, vagy 9 gent (habár azt most fejből nem tudom, hogy mennyivel gyengébb mint a 10 gen), és akkor ha már az kevés lesz, akkor váltanék 11 genre ha majd kijön. -
Remus389
veterán
-
Remus389
veterán
Sziasztok, édesanyám régi iPad Mini 2 (2013)-át szeretnének lecserélni az iPad 10th gen. (2022)-re.
Kérdésem csupán annyi, hogy a közeljövőben várható-e iPad 10th gen. (2022) frissítés, amit érdemes lenne megvárni, ahelyett hogy megvennénk az immár 2 éves iPad 10th gen. (2022)-t, újonnan persze.
-
válasz
ittakary
üzenetére
Igen, én is olyan helyen tárolom, ahol a mindennapok során véletlenül sem tudom megmozdítani.
Az akku állapotot is pont így szoktam csekkolni, hogy iPad-en mindig kint van az akku widget és ahogy megmozdítom a tollat, azonnal fel is ugrik az állapota a widget-en.Ezt a ki/bekapcsoló gombot teljesen el tudnám amúgy képzelni úgy, mint akár a hagyományos tollak végét is nyomogatjuk, szerintem tök praktikus lenne.
Arra meg eddig azért nem gondoltam, hogy manuálisan leválasztgatom bluetooth-ról, hogy aztán a folyamatos bluetooth párosítás módot is szintén akksievő dolognak gondoltam, de végülis ugyanilyen állapotban vannak a bontatlan dobozban is a boltokban és annak semmi értelme se lenne, hogy még a boltok polcain rommá merüljenek miatta, szóval innentől kezdve én is leválasztom bluetooth-ról, köszi a tippet! 👍
-
zaskar
senior tag
Sziasztok!
Most frissítettem az iPad Pro-t (2022) iOS 18-ra. A nyitó képernyőn van egy furcsaság: egy helyre nem enged húzni ikont, pedig üres. Megjelenik fölötte egy mínusz jel, mint az appok fölött, de nem lehet eltávolítani. Mi lehet ez?
-
TrueGooner
senior tag
24.-től kapható a boltokban, Apple Storeban már előrendelhető, mi ilyenkor a tendencia, Telekom kínálatába mikor kerülhet be? Csak 24.-én, vagy lesz ott is előrendelési fázis? Tudom, hogy nincs erről semmi hivatalos infó, szóval max találgatni lehet, de akinek van tapasztalata etéren, az ne tartsa magába!

-
mSchumi87
senior tag
Szia a Digital Pencil Pro vagy csak a sima Digital Pencil van neked az ESR-tol? Méretben ugyan olyan mint az eredeti, csak a kivágás miat kéne tudnom a tokokban ami van belefér e, a mágnes mennyire eros? Megtartja siman vagy picit rázassal le esik az ipadrol? Ipad Mini 6-hoz kéne
-
válasz
fery02
üzenetére
az a probléma hogy nincs rajta ki/bekapcs gomb
és sajnos akármilyen mozgást érzékel a beépített giroszkópja, azonnal bekapcsol a mélyalvásból és emiatt merül le
nálunk az lett a trükk, hogy minden használat után leválasztom BT menüből, így hetekig hónapig tökéletesen üzemel
-
adalbert1
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
A Mini 5 kijelzője laminált.
Nekem Mini 5 előtt egy iPad 6 volt, na ott döntöttem el, hogy alap gépet a kijelző miatt nem veszek soha, engem az zavart, hogy sokkal jobban tükröződött, mint a mini/air/pro gépek kijelzője. -
cog777
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
“ugye kiprobalni ezeket szinte lehetetlen.”
Nincs valami Apple bolt a kornyeken? Esetleg az osztrakoknal biztos van , ha arrafele laksz. -
Alex91
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Eleve a nem laminalt kijelzo joval hangosabb… iPad 9-ben nem laminalt a kijelzo…
-
Nekem Apple Pencil 2 van és az a legnagyobb problémám vele, hogy ha 1 hétig hozzá sem nyúlok, akkor is képes lemerülni és nem tudom tokon keresztül tölteni, hanem csak a töltések miatt le kell veszegetni a gépről a tokot (nyílván az első problémából kiindulólag nem fogok külön másik tokot venni, hanem inkább eladom a ceruzát).
Ezt a kopogás dolgot nem is értem, hogy mire gondoltok, hiszen természetes fizikai jelenség. 😁
Tudom úgy csapkodni a kijelzőn, hogy hangosan kopogjon, de tudom úgyis, hogy finoman használom és akkor úgy csak enyhén kopog. -
Pano
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Én az ESR ceruzáját ajánlanám neked. Ez mágnesesen is töltődik, nem kell kábellel bohóckodni (de lehet azzal is tölteni gyorsabban, ha úgy van).
Kuponnal még tudsz lefaragni belőle.
Magyarországra 1-1,5 hét alatt megjön.Kopogni mindegyik kopog. Az Apple ceruzája is.
Lehet venni paperlike kijelző fóliát, azzal lehet ezt némileg tompítani. Csak az matt és nem mindenki szereti. -
bostone
addikt
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Talán a 10 megkapja a korszerűbb kijelzőt.
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
üzenetére
Basszus kulcs... tényleg nem képesek 120 Hz kijelzőt bele rakni?? Mikor lesz már alap az összes készülékükben...?
Bőven elegendő volna számomra egy ilyen kis tablet, ezzel a tudással (igazából a 6. generációs is), de amióta iPhone-nál 120Hz -s a kijelző (Pro) azóta képtelen vagyok mást használni.. egyszerűen annyira észrevehető SZÁMOMRA, ha alacsonyabb a képfrissítés, főleg akkor, ha pont a fele!....Hihetetlen..
Gyerünk már Apple!!!! -
válasz
szabonagyur
üzenetére
vegyél egyet használtan, Gen1 kb 20ezerért szokott menni
kutya baja nem szokott lenni -
cog777
őstag
Egyik uzletben ki volt allitva es kiprobaltam az eredetit, kb 10mp-ig… amire emlekezem hogy kopog de nem annyira. Bar nekem annyit nem ert meg, inkabb amazonrol rendeltem 23 euroert postakoltseggel ugreent es irni nekem az tokeletes. Nem zavar a kopogasa a tollnak.
-
gretzky77
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hát a múltkor nekem is volt ezzel kapcsolatos kérdésem, és azt a választ kaptam, hogy bizony a gyári is kopog.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Ha olyan tudású apple pencil kell, mint a gyári akkor jól gondolom nincs más opció? iPad Mini5-höz és néha egy iPad 9-hez kellene, 1. generációs jó hozzá.
Ez most kemény 50.000 Ft, kb mindenhol. Van erre valami jobb alternatíva vagy nyeljem be és vegyem?
Van ilyen olcsó Alis ceruzánk, de azért eléggé hangosan kopok a kijelzőn, látszik hogy 3000 Ft ha volt darabja.
Olyat keresek ami itthon is elérhető.
-
adalbert1
veterán
válasz
Parson
üzenetére
Korábbi hozzászólásban linkeltem, hogy az apple ipad mini 7 smart folio tokja jó a mini 6-ra is a leírásuk szerint, így ez visszafelé is igaz lehet - igaz ez az oldalsó gombokat nem fedi mint pár bepattintós tok, így ha ott változott valami, akkor az olyan tokokkal lehet gond.
Ha már tok: valaki nem tud egy jó sleeve tokot mini 6-hoz, amibe belefér smart folio tokkal együtt? Otthon csak a smart foliot használom, de ha viszem valahova, bele szoktam rakni egy 10 éves gerilla márkájú általános sleeve tokba, csak azon már eléggé kezdi megadni magát a cippzár.
Pro 11-hez gyártanak nagyon jó sleeve tokokat, most vettem az alzán egy utolsó darabos leárazottat, ezt, de úgy vettem észre, hogy a mini eléggé hanyagolva van ilyen szempontból a legtöbb gyártónál.Ágyban olvasgatásra szerintem is jobb méret a mini 6, mint a pro 11-em, sokkal tovább tudom kényelmesen tartani - fotelben mondjuk a nagyobb képernyő miatt inkább a pro 11-et használom. Utazáshoz is jobb a mini 6, ha repülővel megyek valahova, általában a kisebb méret és tömeg miatt mindig ezt viszem magammal (igaz még egyszer sem mérték le a hátizsákom
).Az általad említett jelly scrollt én még nem vettem észre (ennek örülök is, mert utána biztos csak erre lennék ráfixálódva
), viszont azt gáznak tartom, hogy egy 250k-s eszközt kiadnak ilyen hibával.
Kíváncsi vagyok, hogy a mini 7-nél ezt fixálják-e valahogy, vagy ha ugyanazok a panelek mennek bele, akkor ugyanúgy jelen lesz. -
Parson
addikt
válasz
bmakszim
üzenetére
'Ha tényleg hidegen hagyna, nem vergődnél miatta ennyit hozzászóláson keresztül…'
Látom, neked is el kell újra magyarázni... Egy szerte a világon ismert és jelly scroll-nak elnevezett technikai problémát, minöségi kritikát fogalmaztam és emlitettem meg... sajnálom, ha a kritika ennyire böki a csörötöket és jöttök azzal, hogy titeket nem zavar... kit érdekel, hogy titeket nem zavar, mikor sokan másokat meg igen, ergo, a technikai malör ott van és kész. Ez egy visszalépés minöség terén, ezt vagy elfogadod vagy nem, telejsen egal. A többi meg változatlanul nem érdekel, hiába adod a számba azt ami nem igaz. Úgyhogy maradjunk meg a terméknél és nem az egyéni felhasználásnál... különben regélhetnék, hogy mit sirdogál meganyni ember a 120 Hz miatt, mikor nekem a 60 Hz is mindenhol elég... mégse teszem ezt, mert az én felhasználásom senkit nem érdekel. Csak amit a pénzükért kapnak az emberek.
Változatlanul az érdekel, hogy a mini 7-esben javitották-e ezt, vagy az a termék is felejtös annak, akinek ez a jelly scroll igenis objektive (és könnyen érzékelhetö) probléma, akármennyire nem tetszik, hogy másnak ez a gyenge minöség nem tetszik...
-
TrueGooner
senior tag
válasz
Drenadar
üzenetére
Pontosan emiatt vártam Én is az új Ipad-et. Nagyon sokan a "tepsi telefonok kora" miatt nem vesznek Minit, de szerintem ilyet csak az mond akinek nem volt még a kezében.
A 2021-eset már nem akartam megvenni, mert számítani lehetett valamikor egy újra. És bár nem nagy az ugrás, azért bőven elegendő, hogyha mondjuk újabb 3 évig nem jön Mini (talán még tovább is).Amikor bekerül a Telekom kínálatába (gondolom napokon belül?) elő is rendelem.
-
Drenadar
veterán
válasz
bostone
üzenetére
+1...
sztem sokkal jobb játszani egy ipad minin mint egy telefonon, viszont a 11-13 colos ipadet meg már sokallom.
#47304f_sanyee: Rajzolás közben, játék, és yt / netflix közben meg nagyon nincs semmilyen jelly belly én csak akkor veszem észre ha idegbeteg módon rángatom a szöveges scrollozható tartalmat .. és hát ez nagyon nem általános felhasználás nálam... -
bmakszim
őstag
válasz
Parson
üzenetére
engem a te egyéni felhasználásod hidegen hagy
Ha tényleg hidegen hagyna, nem vergődnél miatta ennyit hozzászóláson keresztül…Miért olyan nehéz elfogadni, hogy vannak, akiket nem zavar, az ő felhasználásuk során nem jelentkezik olyan mértékben és boldogok vele?
Nem körülötted forog a világ! -
Parson
addikt
válasz
SharpSA
üzenetére
Attól, mert kicsit nyomatékosabb szavakat használ az ember, attól még nem kell mindenbe minden rosszat belelátni. Nyugtatgasd magad te azzal a jelly scrollos iPad-del, hogy jó vétel volt, meg hogy te idomulsz az eszköz silányságához 2024 végén - engem a te egyéni felhasználásod hidegen hagy, csak maga a termékminöség az ami nálam téma, a kettö között van különbség...

Téma béna, remélem, a jelly scroll-t a mini 7-esben javitották, ez a lényeg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nyaralás topik
- Witcher topik
- Spórolós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Android játékok topikja
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Steam Deck
- További aktív témák...
- ONYX BOOX note air2 plus + gyári tok + gyári billentyűzet
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Samsung Book Cover tok
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

. De nekem már 256GB a 16PM, nem videózom, nem játszom, ergo nem töltök le GB-os dolgokat.. Csak fotó.. De azt se RAW-ban
. Lényeg hogy ha megüt a rendelkezésre álló tárhely egy szintet akkor ezekre dolgokra már méginkább nem kell figyelni.. 128-as PM-nél sem volt már ilyen gondom. (2021-es ipad esetén hasonló a szitu de azt nem használom intenzíven)

Gyerünk már Apple!!!!