Hirdetés
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Egyébként borzasztó mód szokatlan és ha írni kell valamit, akkor egyelőre veszem inkább elő az iPhone-t, mert ott ugyanúgy működik legalább, mint eddig.
Azért szokatlan ugye, mert most már elég csak nyomvatartani a hosszú magánhangzókhoz, viszont ugye az ü, ű, ö, ő betűknél, ugyanúgy felfele navigálás és kikeresés megy és még egyelőre rohadtul nincs ráállva az agyam, mert írás közepette nem mindig realizálom, hogy éppen milyen betű miatt kell majd nekem swipe-olgatnom, hanem egyszercsak észreveszem, hogy elcsesztem és mehet a visszatörölgetés.
-
-
válasz
Fox Mulder
üzenetére
nem
-
Ez az új billentyűzet ami jött az ios 26.1-el, hogy az ékezetes betűk mostantól máshogy jönnek elő, ezt vissza lehet valahogy állítani?
-
Zozzer888
addikt
válasz
nonsen5e
üzenetére
A OneNote amúgy tényleg jó, mikor olyan helyen dolgoztam akkor nagyon jól jött, hogy a kollégák látták is rögtön a jegyzeteket.
Saját részre, nem megosztós jegyzetelésre nekem a goodnotes jött be, ki tudom normálisan pdf-elni az “anyagot” ha lezárult a projekt, vagy ha valakinek oda akarom adni a jegyzetet. Macről is rá tudok nézni… windowson mondjuk pont nem akar beszinkronizálni sehogyse… de hát mindent nem lehet. -
nonsen5e
veterán
Apple Jegyzetek felismeri a matek képleteket és a végeredményt odabiggyeszti.
Csak ne akarjál ismeretleneket tartalmazó egyenleteket vagy képleteket tenni a számolásokkal egy jegyzetbe, neadjisten rajzolni, mert attól teljesen meghülyül. Ha meg beleradírozol, mindenképpen az egyenlőség jellel kezdjed, mert különben szintén. Gondolom ez a tablet erejétől is függ, de ne akarjál képletet megoldatni vele olyan jegyzetben ahol már van 40-50 sor, mert holnapig fogsz várni az eredményre, feltéve ha valaha eljut odáig.Ezeket a gyönyörűségeket nézzétek.
-
Gzolo
senior tag
iPaden MyScript Notes ( régen Nebo ) tudja ezt a funkciót, magyar nyelvű kézírást átalakítja szöveggé.
Apple Jegyzetek felismeri a matek képleteket és a végeredményt odabiggyeszti. ( gondolom ezt sok tudja, de az Apple ingyenes ugye )
@Gretzky77: Safariban is régóta lehet címsorba bevinni tollal, amit szintén átalakít.
-
Pano
veterán
válasz
ricogsm
üzenetére
Megnéztem neked.
Samsung tab s11-en működik a magyar kézírás átalakítása.*Tudom, sovány vigasz, mert mégse iPad. Csak ezek szerint akarás kérdése a dolog, mert egyik gyártónak se nagyobb piac ez az ország, mint a másiknak. Főleg, hogy nagyjából egy árkategóriában mozognak a készülékek.
*a videón a samsung notes app van.
-
válasz
cog777
üzenetére
Igen ez így működik ilyenkor, mivel a frissítést magára a számítógépre tölti le az iTunes és onnan kezdi el telepíteni az iPad-re.
Nem tudom, hogy iPhone specifikus funkció-e, de mostanában már úgy is tudnak muködni az OTA frissítések, hogy ha nincs elegendő szabad hely, akkor a rendszer ideiglenesen törölget alkalmazásokat, amiket aztán frissítés után automatikusan vissza is tesz (elvileg).
-
cog777
őstag
Bocsánat ha ez ismert dolog, de most ismét meglepődtem. Volt a kis ipad8-on kb 2GB szabad hely, 32GB összesen .
Összekötöttem a géppel és az iTunes -al el kezdtem a frissítést. Arra számítottam hogy úgy is szól letöltés után, hogy nincs még a rendszernek sem hely.
Mikor késöbb ránéztem, kellemesen meglepődtem, mert már futott az új 26.1
Valahogy megoldotta
-
Én a Lumafusiont kezdtem el használni. Nekem nem volt egyszerű megtanulni, alap dolgokra gondolok persze. Amikor sikerültek az alapok, akkor már egész jól elhasználgattam onnantól. Én javaslom, sokminden beállítható, és jó a kimenet amit csinál. Itt a fórumon ajánlották, elég sok hozzáértő ember van, így lehet segítséget találni.
-
fbfro
csendes tag
Sziasztok!
Van egy M3-as 128GB-os Airem. Videókat szeretnék szerkeszteni vele, de anno mikor megvettem, nem gondoltam még erre, és a tárhely elég szűkös. Azt tudom hogy külső tárhelyet tudok csatlakoztatni hozzá, viszont mely (lehetőleg ingyenes) appal tudok úgy szerkeszteni, hogy az iPad saját tárhelyét abszolút ne használja, kizárólag a külső SSD-t. Egyáltalán van erre lehetőség?
Köszi.
-
sutyesz96
addikt
sziasztok,
iPad Air 5-ön találkozott valaki olyannal, hogy a Revolut app legújabb frissítése után pénzküldés funkció megnyomása után végtelen ideig karikázik, majd kifagy? Írtam a supportnak, az AI bot végigvezetett minden lehetséges lépésen, és nem sikerült dűlőre jutni vele.
-
Pano
veterán
válasz
ricogsm
üzenetére
Nem is mondtam, hogy tud. Azért írtam a hozzászólásban is, hogy nekem kézírással vannak a jegyzeteim.
A magyar nyelv mindig is elhanyagolt volt és marad is az ilyen nyelvalapú kényelmi extrákhoz. Jelentéktelen piac vagyunk sajnos.
Már azért is összetehetjük a két kezünket, hogy legalább az AI modellek tudnak magyarul.
Azt mondjuk nem tudom, hogy androidos tableten van-e ilyen megoldás. De majd megnézem neked. Bár szerintem ott se lesz. -
Pano
veterán
válasz
Rage47
üzenetére
Egyszer vettem életemben lifetime licenszet 20 ezer forintért. 1 évvel később a cég eladta a termékét és az összes ment a levesbe (az éves 3.000 Ft lett volna). 10 éve fejlesztették, az ember bizalommal ugrott bele. De legalább utólag kiderült miért vezették be az "életre szólót", ugyanis addig nem volt.
Tanulópénz volt. -
-
ricogsm
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nem értem! Most megy 243/40Mbos el itthon. Mobil netet használja.

-
ricogsm
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nincs bekapcsolva.
-
Pano
veterán
Én esetemben nem az a kérdés, hogy mire nem tudom használni, hanem amire tudom azt hogyan tehetem meg (most a bugos működést tegyük félre).
Rákjárásban is el tudok menni a boltba, vagy fejen állva énekelni. De lássuk be, nem éppen ez a legkényelmesebb vagy leghatásosabb módja. -
ricogsm
őstag
Sziasztok!
Hotspot sebességgel kapcsolatban lenne kérdésem.
Adott két eszköz:
• iPhone 16 Pro Max
• iPad Air 5 Cellular
A szolgáltatóm Yettel, korlátlan 5G csomaggal.Az iPhone-on mérve 700+ Mbps sebességet kapok, viszont amikor hotspoton keresztül az iPad Air 5-höz csatlakozom, ott csak kb. 33 Mbps jön át.

Az egészet főleg autóban használnám, ezért fontos lenne a stabil és gyors kapcsolat.
Van valakinek tapasztalata, hogy miért ennyire lassú az iPad hotspoton keresztül?Lehet ez szolgáltatói korlátozás, vagy inkább beállítási probléma?
Köszi előre is a tippeket! -
Zozzer888
addikt
Szerintem nem veled van a baj, az ipadOS (Szerintem!) annyira limitált, hogy még az M1-es csippet is értelmetlenné teszi az ipadban...nem hogy az M5-öt, mert egész egyszerűen nem engedi kihasználni.
(Jó aki mondjuk videókat exportál vele, tuti nem ezt mondja és játékhoz is biztos jól tud jönni, de érezzétek a túlzás célját
) -
Pano
veterán
válasz
Zozzer888
üzenetére
Az is valami. Sovány vigasz.

Igazából hardveresen nincs is semmi kifogásolni valóm.Ez a dilemma bennem is felmerült, de én Pro macbookért nem akartam annyit fizetni. Ha main gépként használtam volna, akkor az megint más. De egy tablet is csak amolyan kiegészítése a fő gépemnek.
Totál érthetetlen az ilyen mértékű OS limitáció. Jó, ezzel tisztában voltam, de az vadabb álmaimban se jutott eszembe, hogy ezen rontanak.
Így az iPad már csak részben tablet. Notebooknak meg alkalmatlan és még drágább is mint egy macbook és gyengébb is (ha megveszed a gyári bill-t is).Az meg külön nem fér a fejembe, hogy ha már itt van a szerintük "szipi szupi" ablakos mód, akkor pencil-el miért nem lehet ablakot méretezni vagy kezelni?

De már az is megfordult a fejemben, hogy tényleg az én elvárásaimmal vagy logikámmal lesz a baj. -
Pano
veterán
válasz
gretzky77
üzenetére
Érvényesítve lett rá partneri kedvezmény (komoly 5%). Munkáltatómmal van a viszonteladó kapcsolatban és mi, alkalmazottak vásárolhatunk kedvezménnyel. Én hibám mert nem néztem meg vásárlás előtt az ÁSZF-ben és az internal leírásban sem, hogy 14 napos elállás nem érvényes.
-
Együttérzek, m4 ipad pro-val nekem is van rossz szájízem, de sajna én a billentyűzetet is használom az meg jobb mint a samsungé (főleg hogy van eredeti magyar). De olyan jó lenne ha tudná amit illene és tényleg közel teljes értékű lenne a hirtelen megoldok valamit kategóriában... De nem az, és ennek egy oka van, az OS bénasága.
De kb ilyenkor mindig visszatántorodok attól hogy a laptop is apple legyen, hiába olyan jó hardverileg a macbook pro. Köszönettel maradok a hp/dell üzleti vonalon...
-
Pano
veterán
válasz
Kapanyél
üzenetére
Tartalomfogyasztás, tanulás.
Munkámhoz is használom. Értekezletekhez, ezen jegyzetelek, dokumentumokat vizslatok. Meg persze viszem magammal ha kell házon kívül.A pro önmagában nekem overkill, de sajnos csak ezen a modellen van 120Hz. Emiatt választottam + a hosszútáv miatt.
A 60Hz-et már nem viseli el a szemem/agyam, hogy Air-t használjak. Túlságosan zavar. -
zacci
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
pl. halozat diagnosztika. Neha kell, hogy lassam pl. milyen savszellel mukodik egy adott helyen a wifi es milyen parameterek menten. Erre kb. barmelyik android eszkoz tokeletesen megfelel, de ezzel a hulladekkal ez nem megvalosithato.
Meg a Wifiman is ezerszer jobb android alatt, mint ios alatt. Ott kb. hasznalhatatlan.
Nem gondoltam volna, hogy egy kozel fel millas telo alap informaciokat sem kepes megmutatni. Nyilvan ez a rendszer gyengeseget mutatja, nem pedig a hardveret.
Es ez vonatkozik az ipad-ra is. -
zacci
senior tag
Megertem. Enis csalodtam. A hardver piszok jo, de az OS az egy hulladek, tele korlatozasokkal. Meg munkara sem tudom hasznalni, ellenben a regi android telomat, tabletet meg siman. Ami eddig az erossege volt az apple rendszerenek, az most hatrany lett. Az elejen tetszett aza zokkenomentes egyuttmukodes az eszkozok kozt, de a 26-al sikerult ezt az elmenyt is jelentosen degradalni. Remelem a 26.1 sok hibat javitott. Majd kiderul...
-
Pano
veterán
Samsung Galaxy Tab S11. Más alternatíva sajnos nincsen.
Azon legalább a multitasking és a jegyzetelés is kényelmes.
Sajnos annak is vannak hibái, de ott legalább nem rendszerszintű.
Sose gondoltam volna, hogy valaha leírok ilyet, de sokkal élhetőbb jelenleg mint most az iPadOS. Még az átszabott DeX móddal is.A külső app fejlesztők trehánysága ott a gond inkább, mert androidon nem foglalkoznak annyira a tabletekkel, mint apple fronton.
Samsungnak vannak megoldásai amik ezeket igyekeznek ellensúlyozni, de ugye az nem olyan mint ha natívan lenne megírva valami. -
Pano
veterán
Nos. Megvártam a 26.1-et a iPad pro vásárlás után. Tegnap esti és ma reggeli használat után eldöntöttem, hogy küldöm vissza. Elég volt.
Egy majdnem fél milliós tablettől ezt nem tűröm el. Nem vagyok hajlandó béta teszter lenni hónapokig vagy egy évig akár. Plusz ahova tart a rendszer kezelési mondja nekem nem jön be.
Lehet, hogy billentyűzet + touchpad/egér kombóval jobb, de nem nekem nem notebook kell. -
Egyértelműen rosszabb. Valami kis magyar kft lehet jobb lenne OS szinten mint Apple testvér... Feltettem m4 pro-ra a 26.1-et, a menu továbbra sem mükődik a főképernyőn, de legalább most már a fájlok megnyitása után sem mükődik semmi (3 pontos részen lenyitott menü egyik eleme sem csinál semmit). Valami "bekad" ennek a rendszernek akkor semmi nem javítja meg (talán a totál törlés és újratelepítés de az is egy nagy talán, semmi kedvem hozzá).
-
zacci
senior tag
26.1 gui gyosabbnak tunik. Ez egy jo pont!
-
Pano
veterán
Rövid tapasztalatom az, hogy nekem sokkal gördülékenyebb lett. Lényegesen kevesebb a microlag. Vizuális bug az még mindig van dögivel.
A slideovert vissza is kaptuk, meg nem is. Kicsit olyan "meh", hogy csak egy appot lehet egy időben ilyen nézetbe tenni.
Teljes képernyős módban továbbra sincs osztott nézet, hogy szomorodnának meg. Azt hiszem kezdhetünk búcsút inteni a régi, megszokott használati módnak. Szerintem előbb utóbb ki fogják venni és csak az ablakos marad. Most zajlik az erőszakos átterelés.Majd holnap, ahogy egész nap használom kiderül mennyivel lett jobb.
-
Pano
veterán
Elérhető a végleges 26.1 frissítés. Több mint 9 giga.
-
SharpSA
veterán
válasz
tuzpenge
üzenetére
Így van.
Én az M3-as iPad Air-t használom autóban navigációra (Waze és Sygic 2/3 - 1/3 arányban - mert a Waze teljes képernyőn részben hibásan működik) és zenére (tök jó, hogy visszarakták a slideover-t). Na meg menet közben némi munkára, mert nagyobb képernyőn jobb, mint telefonon.
Otthon meg - bár az M4 Minit szoktam használni, vagy ha máshol kell lennem lakáson belül, akkor az M3 Air-t - néha azért az iPad Air-t rakom monitorra és azon dolgozok kicsit. Mert érdekel hogy áll a dolog, hogy ismerjem mit lehet, hogy ha kell valós tapasztalattal tudjam ajánlani vagy épp ellenkezőleg.
-
tuzpenge
őstag
válasz
SharpSA
üzenetére
"attól függ kinek mit jelent a munka" - ezt inkább úgy fordítanám, hogy kinek mi a munkája és milyen programok kellenek hozzá....de tab-hoz kell + bill + egér + monitor, és akkor már jobb egy macbook....akár air akár pro. Szerintem! De amúgy abban igazad van hogy sokaknak jó lehet melóra is, csak mi az a meló??? Illetve szerintem kompromisszumos is, de ahogy írod mindent meg lehet szokni / lehet alkalmazkodni. Kérdés akarod-e, vagy eleve olyan választasz ami valóban kényelmes(ebb) munkára.
De no offense....
-
Zozzer888
addikt
válasz
SharpSA
üzenetére
Meg nagyon sok függ attól, hogy kinek milyen munkája van, amit az adott környezetben végeznie kell.
pl. van két ember, mind a kettő excelben dolgozik, az egyik olyan bonyolultságúban, hogy az összeadás - kivonás a legerősebb képlet a táblázatában, a másiknál meg makrózva van minden második táblázata...
-
SharpSA
veterán
Gyári billentyűzetes tok nekem is van, de azért a plusz monitorral és külső billentyűzettel, egérrel jobban lehet dolgozni. Szerintem nagyon sokat számít az hogy ki hogy áll hozzá a dologhoz és mennyire vannak bekövült szokások. Hogy mennyire rugalmas a hozzáállás az adott dologhoz, és mennyire tudja az illető elengedni a berögzült szokásokat mennyire hajlandó változtatni, változni az új dologhoz. Ami persze nem mindig a legoptimálisabb, de mindenhez lehet valahogy alkalmazkodni.
-
Most láttam redditen egy postot, hogy olyan ipaden dolgozni most már, mint egy macen és ott van a képen egy logitech egér. Valszeg az emberek többsége észre sem veszi, milyen irritáló az egérhasználat ipaden.
-
nonsen5e
veterán
válasz
Rage47
üzenetére
Ha már egér, neked a görgetés hogy működik??
Tegnap csatlakoztattam BT-s egeret hozzá először, de a görgetés az használhatatlan, és ez most legkisebb túlzás nélkül. Ahhoz tudnám hasonlítani, mintha rossz lenne a görgő - de minden más eszközön meg tökéletesen megy, szóval azzal nincs gond.
Ha nem rángatom a görgőt túl erősen, akkor be sem veszi, ha meg jobban megrántom akkor rögtön lapoz 3 oldalt. Azt ne is említsük, hogy csak az agyrák fordított irányba lehet görgetni, és opció sincs a megfordítására.
-
ricogsm
őstag
Köszi mindekinek
-
ricogsm
őstag
Köszi, nézem.
nekem qnap van. -
ricogsm
őstag
Milyen távoli elérési lehetőség van ha “utcán” használnám az iPadot és otthon van egy nas szerverem?
filmet néznék
Vlcre mondjuk?
ki mit használ? -
SharpSA
veterán
válasz
Rage47
üzenetére
Kinek hogy. Lehet más egérrel is használni, de azokkal görgetés lehet problémás. Nekem van Logitech MX Master 3S is, azzal is használtam, de az inkább a Mini-hez passzol jobban. Amúgy meg számomra mindegy melyik egeret használom a kettő közül. Illetve egy dolog zavar: a magic mouse kattogó hangja.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- ELADÓ - iPad Air 13" (M2, 256GB) + Apple Pencil Pro + tok
- iPad Air 5 (2022) Wi-Fi, 64GB
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi