- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem folyik, nem kenődik, de hűteni azt tud
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezo0
addikt
válasz
nincsnév007
üzenetére
+1
-
kezo0
addikt
26.2-re történt rendszerfrissítés után nálam az van, hogy ha a full screenben futó Fotók appban megnyitok egy képet szerkesztésre, a Körbevágásnál elérhető funkciók közül csak az elforgatás lehetősége jelenik meg, a vízszintes és a függőleges trapéztorzítás korrekciójának jól megszokott ikonjai hiányoznak!
Eltelt némi idő, mire rájöttem, hogy ha full screenből window-ra váltom az appot, akkor megjelennek a hiányzó kontrollok… És ekkor már visszatehetem full screenbe, mert ottmaradnak. A baj csak az, hogy egy újabb fotó szerkesztésekor full screenben újra kezdődik a fenti cirkusz…
Bugot fogtam, nem ereszt.
(Legalábbis a mini 7-esen.) -
kezo0
addikt
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Jaja, így kéne működnie.
Oda is húzom, ahova szeretném, csak aztán, amikor elengedem, nem oda esik, hanem legtöbbször a szó elejére vagy végére... -
kezo0
addikt
Ez speciel a korábbi OS-ekben is szar volt. Androidon egy bökéssel oda teszem a kurzort egy szó közepére, az iPaden ez évek óta sosem megy elsőre… Ha begépelek egy szót, majd észreveszem, hogy a közepén elütöttem egy betűt, gyorsabb kitörölni és újra begépelni az egész szót, mint odatenni a kurzort az elütött betűhöz, hogy csak azt javítsam.
-
kezo0
addikt
iPad mini 7-esen teljesen zökkenőmentes a 26, akkumerülést majd figyelem.
A magyar billentyűzeten mintha most máshol lehetne elérni néhány ékezetes magánhangzót, mint korábban. És mintha az eddig megszokotthoz képest kicsit hosszabb ideig kéne felcsúsztatva tartani az ujjam, hogy pl. é betűt írjak e helyett. -
kezo0
addikt
Alaposan megváltozott az Instagram app felülete – és csodák csodája, de úgy tűnik, most már az iPadeken is normál appként tud működni, és nem a bélyeg méretű, iOS-re optimalizált appot kell felnagyítani.
Hány év is kellett ehhez…?
-
kezo0
addikt
válasz
csabiks
üzenetére
Én is tegnap vettem meg az új minit, és nem is kellett előtte nyomkodnom a boltban.
(Épp volt hozzá smart folio is, pedig a neten még az látszott, hogy nincs készleten.)
Szóval kb. holnapra lesz egy eladó mini 6-osom.
Jelly scroll van, de kisebb mértékű, mint a 6-oson. Habár engem már azon sem zavart, mert csak mesterségesen, a kép irreális fel-le rángatásával lehet előidézni. Normál sebességű olvasás közbeni szöveggörgetésnél abszolút nem érzékelhető.
-
kezo0
addikt
Hölgyek, urak,
ha netán valaki már a mai napon kézbe tudja venni a mini 7-et, írja már meg legyen szíves, hogy van-e jelly scroll, vagy sikerült megszüntetni a jelenséget!
Előre is köszi! -
kezo0
addikt
OK, ez csak egy kis tréfa volt, de komolyra fordítva, nekem máris van egy bugom (már, ha ez annak számít, de én annak tekintem, mert kissé idegesítő).
A fotók indexképei alapból túl kicsik nekem, én eggyel nagyobb méretben szeretem őket látni ill. tallózni. Eddig egyetlen kétujjas húzással nagyobbra állíthattam őket, amit aztán az alkalmazás meg is jegyzett. Most ez nem működik, a két ujj széthúzása egyetlen képet nagyít ki. Az indexképek nagyobbra állításához alul a kis fel/le nyilas ikonra, majd a nézetbeállításokra kell bökni, és azon belül a felnagyításra. Nem lenne nagy dolog, ha utána az app megjegyezné ezt a beállítást, de nem teszi. Legközelebb megint a pici indexképeket mutatja – még akkor is, ha végig megnyitva hagyom a fotókat, csak átváltok másik appra, majd vissza a Fotókra…
Mindenkinél így viselkedik? -
kezo0
addikt
Este mondtam, na, ma van a beígért szeptember 16., nézzük a frissítést. Erre fel azt látom a 18 helyett, hogy 17.7… Mert vak vagyok.
Szóval feltettem a 17.7-et, aztán vettem észre, hogy végig ott volt ALUL a 18-asra frissítés lehetősége is.
Így hát végül felkerült az is… ÉS MEGÉRTE!
Oly hosszú várakozás, annyi év 3rd party megoldás után, végre!
-
kezo0
addikt
-
kezo0
addikt
Lemaradtam az eseményről, de nyugtassatok meg: ugye lesznek új emojik?
-
kezo0
addikt
válasz
Roland861010
üzenetére
cellular. csak mert következetesen rosszul írod.
-
kezo0
addikt
válasz
Roland861010
üzenetére
Jah, annyira azért nem sürgős, csak fura, hogy a szokásos források szerint ma kellett volna érkeznie, és mégsem jött. Nem emlékszem, hogy előfordult volna már ilyen.
-
kezo0
addikt
És nem úgy volt, hogy ma jön az iOS/iPadOS 17.1?
-
kezo0
addikt
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
Nálam mini 6-oson működik.
-
kezo0
addikt
válasz
Parson
üzenetére
Erre azt írták, elég kritikus sérülékenység, azért is kapkodták el kissé kb. két napja az (a) jelű patch kiadását – ami aztán elbarmolta a Safariban pár oldal elérhetőségét, ahogy írták is itt néhányan. Vissza is vonták gyorsan, de nem elég gyorsan, mert addigra már páran feltették.
Ez a friss (c) jelű elvileg már jó.Apple re-releases Rapid Security Response iOS 16.5.1 to patch security exploit
-
kezo0
addikt
Kint van a 16.5.1 (c), ha valakinek sürgősen helyre kell tenni, amit az (a) okozott.
-
kezo0
addikt
-
kezo0
addikt
válasz
consono
üzenetére
Köszi, azt meghagynám a legvégső esetre. Nem hiányzik egy újabb app, épp elég, hogy PC-n, androidos telón, és iPaden is más és más a megjelenése, viselkedése a "gyári" fb appnak... Ez a jelenség pedig, amit leírtam, csak egy bosszantó apróság, szóval önmagában még nem indokolja egy másik appra váltást.
-
kezo0
addikt
Egy ideje a megnyitott facebook appon belül, a kis csengettyű ikonon nem jelenik meg a piros badge, ami mutatja, hogy hány értesítésem van. (Magán az iPad főképernyőjén, a fb appnak az ikonján megjelenik ez a badge, de ha bent vagyok a fb appban, ott nem jelenik meg az állapotsoron.)
Ez kb. az iPadOS 16.2 óta (?) van így, de egyáltalán nem biztos, hogy az oprendszer miatt van, mivel ugye a facebook appot is folyamatosan buherálják - még az App Store-ból lejövő frissítések között is. Szóval én inkább az appra gyanakszom.
Igazából mindegy is, mi az oka, de tapasztalja más is? Ha igen, talált rá valaki megoldást? Vagy majd egy frissítés egyszer csak megoldja...? -
-
-
kezo0
addikt
Amúgy az csak nálam van, hogy amióta tegnap feltettem a 16.1-et, azóta állandóan kidob a PH? Fél óráig elég egy másik appban ténykedni, amikor visszanéznék a PH-ra, már látom, hogy megint újra be kell lépnem… Ma már vagy hatszor. (Vagy csak a PH szarakodik?)
-
kezo0
addikt
válasz
Roland0224
üzenetére
Akkor még ezt is tedd a tesztelendők közé, én ezt használom hosszú ideje: Calculator & Math Solver

-
kezo0
addikt
Hát ha úgy érted a „mindegyik csatornánál érzékeled” kérdést, hogy az RTL Klub nézésekor melegszik, miközben mondjuk a Eurosport adásai közben nem, na, ilyen különbséget nem vettem észre – igaz, nem is figyeltem. De szerintem elég fura lenne. Szerintem mindegy, melyik csatorna, bármit nézek, egy idő után felmelegszik. Nem azonnal, inkább szép fokozatosan. Ha már egy órája megy a Giro d’Italia közvetítése, akkor már jó meleg.

De mostantól még alaposabban próbálom majd kifigyelni. -
kezo0
addikt
Azoktól kérdem, akik használnak valamilyen iPaden Vodafone TV appot: nálatok is nagyon melegszik tőle az iPad? Tartom a kezemben a mini 6-ot, és szabályosan süti a tenyerem…
-
kezo0
addikt
válasz
consono
üzenetére
„Simán lehet az is, hogy valamelyik OS update-ben varázsolt valamit az Apple” – Nem hinném. Ez szoftveresen nem javítható. Viszont a napi normál használat mellett nem vehető észre, mert olvasáskor sosem kell olyan gyorsan görgetni a kepernyőt, hogy ez a jelenség érdemben kijöjjön. Kb. megjelenése óta megvan a mini 6, és csak akkor tűnt fel a jelly scroll, amikor megjelentek róla az első hírek… Na, akkor kicsit ideges is lettem, mert persze elő lehet idézni, ha az ember direkt forszírozza, de aztán szép lassan meg is feledkeztem róla, mert átlagos használat közben észrevehetetlen.
-
kezo0
addikt
Na, erre kíváncsi leszek…
Az iPad mini 6 sokak szerint használhatatlan, kártérítést akarnak
-
kezo0
addikt
Valaki tapasztalja ezt az új minisek közül? Engem nagyon zavar, és teljesen kiszámíthatatlanul jelentkezik. #36613
-
kezo0
addikt
Új mini 6-os tulajoktól kérdem: nektek is előfordul, hogy a készülék a jobb alsó sarka környékén (álló helyzetben tartva, ha alul a töltőcsatlakozó) váratlanul érezhetően felforrósodik? Nálam elég gyakori, és nem is kell hozzá különösebben megdolgoztatni a processzort, mert sima weboldal-böngészésnél is megesik, látszólag véletlenszerűen.
-
kezo0
addikt
"Ugyanakkor a 60 Hz-es képfrissítést már meghaladta nem csak az iparág, de az Apple maga is. És ezzel kapcsolatban van némi hiszti, mert főleg álló módban görgetésnél zavaró lehet egyes felhasználóknak, hogy kicsit később frissül a kép jobb oldala, mint a bal. Ez egyébként nem egyedi jelenség, egyszerűen a 60 Hz és az IPS ezt hozza, nyilván lehet optimalizálni, valószínűleg lesz is rá valami javítás, de tény, hogy vannak, akiket zavar."
És akkor én egy linket is adok a mini bemutatásához, hátha valakinek könnyebb így megtalálni: [link]
-
kezo0
addikt
válasz
MauroN
üzenetére
Értem, mire gondolsz.
Fekvő/landscape helyzetben van a mini, mondjuk tévé- ill. filmnézés miatt. A fedelet úgy hajtom, ahogy az összes eddigi minimnél (3 különböző volt már) mindig problémamentesen működött: az a rész kerül kívülre, ami egyébként is a külseje.
Ha fordítva hajtom háromszögre, vagyis úgy, hogy a borító belseje kerül kívülre, akkor kétségtelenül stabilabban áll, csakhogy ekkor ugye az a felület érintkezik a - kisebb-nagyobb mértékben valamennyire mindig poros - asztallappal, polccal stb., amelyik aztán a borító becsukásakor a kijelzővel... Szóval ez a hajtás meg ezért nem szerencsés. -
kezo0
addikt
iPadOS 15.0.1 – nem, nem a jelly scrollingot javítja…
Mellesleg megérkezett az új minihez rendelt gyári smart folio, és sajnos azt kell mondjam, amilyen drága, ahhoz képest kicsit csalódást keltő.
Amikor a fedőlapot háromszögre hajtogatom, hogy állványként szolgáljon, hiába erős a mágnes, csak olyan vékony felületen érintkezik, hogy nagyon könnyen szétcsúszik, és ezáltal „összeomlik” az állvány. Első alkalommal az utolsó pillanatban kaptam el a polcról lezúgni készülő 260e forintos minit, amikor állványként próbáltam megtámasztani a folioval, mit mondjak, megállt bennem az ütő…
Használtam gyári smart case-t a mini 2-höz és 4-hez is, aztán a mini 5-höz egy ESR tokot + smart covert, és egyiknél sem volt ilyen probléma. Ha állványra hajtogattam a borítót, akkor mindig stabilan megtartotta a tabot. Na, ez most nem ilyen.
-
kezo0
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
Reagált már erre a hibára hivatalosan bármit is az Apple? Tele van vele a net, az összes szakportál megírta, hosszú thread megy róla a redditen, de részükről még annyival sem találkoztam, hogy „vizsgáljuk a jelenséget”…
-
kezo0
addikt
-
kezo0
addikt
New iPad mini owners report 'jelly scrolling' problems
És tényleg, az enyém is csinálja, habár addig nem tűnt fel, amíg ezt nem olvastam… Így viszont már zavar egy kicsit.
-
kezo0
addikt
válasz
Rage47
üzenetére
Köszönöm, ezzel tisztában vagyok, de szerintem tegnap este 7h óta mostanra már bőven befejezhette az indexelést. Pl. a többezer fotót is feldolgozta már az este folyamán ("a kiválogatás befejeződött"), ami a filmtekercsben elérhető. Ugye ehhez végig töltőn kellett lennie a padnek, de még utána is, amióta nem kapott töltést, indexel dolgokat? Alvóban, éjszaka is lement róla vagy 8-10%, ami nem szokása.
Más. Van valami konkrét oka annak, ahogy a főoldalon elrendeződnek most az ikonok? Túl az esztétikán (szerintem csúnya), van racionális indok erre? Vagy csak változtatni kellett valamit, hogy mindenkinek egyértelmű legyen, hogy ez egy főverzió-ugrás...?
Noxy: úgy érted, jönnek a hülyék a hülye kérdéseikkel?

-
kezo0
addikt
Csak én érzem úgy, hogy gyorsabban merül az akksi az iPadOS 15-tel?
-
kezo0
addikt
Ez pl. egy kis érdekesség előzetesen:
iPad mini 6 Features a Slower A15 Bionic Chip Compared to iPhone 13 -
kezo0
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
A méret ugyanaz, de nem pont ugyanott vannak a kivágások, pl. kamera, mikrofon...
-
kezo0
addikt
Hű, de gyorsan kijött a 14.5.1.
Új hozzászólás Aktív témák
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- Google Pixel topik
- Horgász topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lexus, Toyota topik
- Autós topik
- Nem folyik, nem kenődik, de hűteni azt tud
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
- Samsung Galaxy A34 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
(Épp volt hozzá smart folio is, pedig a neten még az látszott, hogy nincs készleten.)