Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Steam Deck
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- CPU alulfeszelés
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zaskar
senior tag
válasz
Tompie
üzenetére
Ez mindenkinek a saját döntésére van bízva, hogy bevállal-e egy ilyen készüléket 1 év garival. Én úgy vagyok vele, hogy ha az ár jelentősen alacsonyabb, akkor igen. 14 év alatt 20-25 Apple készülék fordult meg a családban, iPhone és iPad. Az alábbi problémák jöttek elő ennyi idő alatt:
- iPhone 5 wifi hiba, garis csere 1 éven belül
- iPad 4 szoftveres hiba 1 éven túl, ezt bebuktuk
- iPhone 6 hangerő gomb csere egy 1 éven túl, 15 ezer Ft volt
- iPad Mini 6 szoftveres hiba, garis csere 1 éven belül.
Jelenleg is van itthon 1 év garis szürkeimportos és 3 év garis hazai vásárlású készülék is. -
zaskar
senior tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Létezik 2230-as méretű M.2 NVMe SSD, amit egy külső házba helyezve viszonylag kisméretű külső tárhelyet kapunk. Nekem a képen látható van, ami egy 512 GB-os SSD-t rejt. Viszonyításul mellé tettem egy átlagos pendrive-ot.
[kép]
A gond inkább az, amit mások már írtak, hogy az az iPad csak USB 2.0-t tud. Persze attól még használható, de 3.2-vel lényegesen gyorsabb lenne az adatátvitel. -
zaskar
senior tag
Nekem 10 honapos az M4 Pro. Ezen idő alatt 133 ciklus került bele és 98%-os az akku. 80%-os korlátot sose használtam, se ezen, se az iPhone-on. A tapasztalataim azt mutatják, hogy ennek semmi értelme, legalábbis nálam. A készülék gyakran jóval tovább töltőn van a 100%-os töltöttség elérése után is (éjszakai töltés). És még valami: normál iPad töltőfejet használok, ami még a régi iPadek tartozéka volt, gyorstöltőt csak ritkán. Az iPhone 15 Pro esetén ugyanígy járok el, ott 1,5 évesen 200 ciklushoz 99 %-os akku tartozott.
-
zaskar
senior tag
10.5 Pro után én is próbálkoztam anno sima iPad-al (2022) de csak egy hétig bírtam. Zavaróan kopogós volt a kijelző, el is adtam gyorsan. Azóta is csak Pro modelleket veszek. Persze aki nem laminált kijelzővel kezdi, biztosan nem tűnik fel neki, de Pro-ról visszafelé váltani nekem csalódás volt.
-
zaskar
senior tag
Sziasztok!
Testvérem költözne egy Mini5-ről egy Mini6-ra. Mindkettőn azonos szoftver fut, bluetooth bekapcsolva. Ennek ellenére, amikor választani kell, hogy egy másik iPad-ről akarok költözni, egyik se ismeri fel a másikat. Telefonon ez nekem működni szokott, itt mi lehet a gond? -
zaskar
senior tag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Hogy tovább bonyolítsam a dolgot: két iPad Pro van itthon, amiket csak én használok, nagyjából azonos mértékben (emeletes házban lakunk, és nem szeretem le-fel hurcolâszni őket, ezért van belőlük kettő). Az egyik egy 2020-as, a másik egy 2024-es. Egyikben sincs 100 ciklusnál több, az akkuk állapota 100%-os. Mindkettőn 18.1.1 van. A 2020-as észrevehetően jobban bírja szuflával, a 2024-es viszont gyorsabban merül. Számokkal ugyan nem tudom alátámasztani, de feltűnt, hogy az M4-nél gyorsabban megy lefelé a töltöttség. Persze rá lehet fogni az M4-re, meg az OLED kijelzőre a nagyobb fogyasztást, de az akkuja is nagyobb vagy 5-600 mAh-val a 2024-nek.
-
zaskar
senior tag
válasz
magicbox
üzenetére
Szia, használd egészséggel. Én 2017 óta használom a Pro verziókat. Semmi különös okom nincs rá, hogy ezt használjam (pl. munka, vagy tanulás) de nálam szinte a legfontosabb eszköz itthon, ezért veszem mindig a legjobbat. Van ugyan asztali gépem is (Windows) de 80%-ban iPad-en intézek mindent, és csak 20%-ot PC-n. Most az M2-esről váltottam az új M4-esre. Bíztam benne, hogy a papíron nagyobb akkuval rendelkező új modell némileg jobban bírja majd az elődnél. Egy tesztben (majd megkeresem, de most nem ugrik be hol ) azt írták, hogy böngészésnél 3 órával, videónál 1 órával bírt többet a 2022-es modellnél. Na nekem ez a többlet egyelőre nem tűnik fel. Tudom, kevesen használják az iPad kameráját, de én itt a házban és a ház körül szoktam vele fotózni. Na nekem ez is kicsit gyengébbnek tűnik, mint az elődöké, beleértve akár a 2020-ast is. A lassú automata fényerő szabályzó egyelőre nem tűnt fel, de majd figyelem. Én főleg álló módban használom, így a landscape módhoz alkalmatlan appok kevésbé érintenek. Önmagában az OLED, meg a vékonyabb, könnyebb készülékház számomra nem igazán indokolta volna a cserét, tekintve, hogy az elődmodell ettől lényegesen kevesebbe került. De most már mindegy, ezzel hosszabb távra tervezek, mivel ezúttal hazai, 3 év garis példányt szereztem be az eddigi 1 év garisokkal szemben.
-
zaskar
senior tag
válasz
fery02
üzenetére
Reggel megnéztem, mindkét iPad-nél működik, ami itt van, pl: [kép] Mondjuk én kevésbé szeretem ezeket az iPad elemzésből származó adatokat, mert általában rosszabb akku százalékot mutatnak, mint pl. a 3uTools.
A másik iPad-ben mindössze 12 ciklus van, és annak az akkuját is 97%-osra ertekeli. Szóval eladáskor inkább 3uTools adatokat érdemes mutatni, bár a legtöbb eladó semmit nem mutat
-
zaskar
senior tag
válasz
fery02
üzenetére
Be volt kapcsolva nagyjából egy nappal a lekérdezés előtt az "iPad elemzésének megosztása" ? Kell neki ennyi idő, hogy összegyűjtse az adatokat. Én a múltkor kérdeztem le, és működött. Ha egyből lekérdezést indítasz ennek a bekapcsolása után, valószínű, hogy semmit nem fog mutatni.
-
zaskar
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Igen, a múltkor vettem külföldről egy Pro-t, de el is könyveltem magamban, hogy csak 1 év Apple gari lesz. A bolt ugyan 2 évvel árulta, de gondolom a második évben már macerásabb lenne itthonról intézni.
-
zaskar
senior tag
válasz
jozsi252
üzenetére
2022-es, 12,9-es bontatlan Pro-t legolcsóbban Hardveraprón találsz, de azokra csak 1 év gari van. Persze kérdés, hogy sima wifis legyen, vagy cellular, mekkora tárhely legyen, stb. De úgy látom, hogy nagyon nem tudsz már válogatni, a hivatalos viszonteladók készletei ezekből a modellekből már többnyire kiürültek. Tudok ugyan megbízható külföldi boltot, de ott se találtam valami jó áron.
-
-
zaskar
senior tag
Elmúlt években azért előfordult ilyesmi, mostanában sajnos egyre ritkábban. Korábban az Emagnál vettem jó áron iPhone-t és iPadet is BF-kor, viszont ahhoz igen gyorsnak kellett lenni, mert az első percekben elfogytak. Amúgy voltak elfogadható (de nem BF szintű) akciók is a közelmúltban Emagon, de ezeket az árukereső nem hozta, mert kuponosak voltak (két terméket kellett venni, és akkor járt 10-15% kedvezmény, mikor mennyi) de az egyik termék lehetett pl.egy párszáz Ft-os kábel is. De a jónép már csak arra az akcióra ugrik, ahol gondolkodni se kell, csak ész nélkül vásárolni.
-
zaskar
senior tag
válasz
TakenUser
üzenetére
Meg lehet említeni még különbségként azt, hogy az iPad 10 kijelzője nem laminált, az iPad Air kijelzője viszont igen. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a nem laminált kijelző használat közben kicsit hangosabb, "kopogósabb", és ez akár ujjal, akár pencillel történő kezelés során is észrevehető. Ez a jelenség sokakat egyáltalán nem zavar, másokat -pl. engem -igen. A leírások szerint a laminált kijelzőn a pencillel pontosabban lehet dolgozni, mivel a kijelző rétegei között nincsenek légrések. A laminált kijelző egyetlen hátránya az ára, mert drágább előállítani, így cserélni is, ha szükség lenne rá. Tehát az Air magasabb árát részben ez is indokolja.
-
zaskar
senior tag
Hasznos választ nem tőlem fogsz kapni, mert még nem jártam így, de mivel épp a múlt héten csináltam hasonló költözést (2020-as Pro-ról 2024-es Pro-ra, meg korábban telefonról telefonra is), leírom az én módszeremet.
Az új készülékbe be szoktam lépni a költözés megkezdése előtt, hogy megnézzem, melyik iOS verzió fut rajta. Amennyiben frissítésre van szükség, azt elvégzem. Utána kezdek csak az átmásoláshoz. De ezt a módszert szoktam követni akkor is, ha biztonsági mentésből állítom vissza az új készüléket. Ez egy régi beidegződés nálam, ugyanis korábban jártam úgy párszor, hogy az iTunes már az elején jelezte a műveletnek, hogy előtte frissítsek, addig a visszaállítas nem hajtható végre. De kíváncsi leszek a tőlem rutinosabbak válaszára, ők ezt hogy csinálják. -
zaskar
senior tag
válasz
TrueGooner
üzenetére
Elismerem, én se vagyok olyan, aki nem tudja elképzelni az életét 120Hz nélkül. Ugyan 2017 óta iPad Pro-t használok, mellette viszont mindig 60Hz-es iPhone-om volt, és nem volt ezzel gondom. Mostanában inkább a tárhely lett kevés, a 256-os, 11-es, 2022--es Pro-mat szerettem volna legalább egy 512-esre cserélni. Kb. 400 körül szántam rá, így két lehetőségem volt:
1. Új, 2024-es Air 420e, itthonról
2. Új, 2022-es Pro 382e, külföldről
Az utóbbit választottam, de nem biztos, hogy mindenki így tett volna a helyemben. -
zaskar
senior tag
Sziasztok!
Most frissítettem az iPad Pro-t (2022) iOS 18-ra. A nyitó képernyőn van egy furcsaság: egy helyre nem enged húzni ikont, pedig üres. Megjelenik fölötte egy mínusz jel, mint az appok fölött, de nem lehet eltávolítani. Mi lehet ez?
-
zaskar
senior tag
Igen, eladásnál egyértelműen jelezni kell az évszámot, úgy nem lehet félreértés. Mivel éppen hirdetek Pro-t, ezzel kapcsolatban tűnt fel, hogy esetleg nem adtam-e meg rosszul a generációt, amikor 4-est írtam. De ezek szerint nem.
(remélem ez nem minősül burkolt hirdetésnek) -
zaskar
senior tag
Egy észrevétel: a topik összefoglalóban szerintem hibásan vannak feltüntetve a Pro generációk. Én úgy látom, hogy hivatalos oldalakon 2018-tól számítják a generációkat, tehát amikor az első 11 inches modell megjelent. Az első 9.7-es és a második 10.5-es Pro ebbe még nem tartozott bele. Tehát pl. a 2022-es Pro hivatalosan még csak 4. generációs, itt az összefoglalóban meg már 6.
-
zaskar
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
A magam részéről az új 9-est választanám, ha az valóban elérhető számodra a leírt feltételekkel. Én 2017 óta már csak új iPad-et vettem, és kissé bajban lennék, ha most használtat kéne vásárolnom. Ott van mindjárt az akku állapota, amit tudjuk, hogy iPhone esetén néhány éve már megnézhetünk a menüben. iPad esetén nehezebb a helyzet, az eladók zömének fogalma sincs arról, ezt hogy lehet lekérdezni. Vigyünk akkor magunkkal laptopot, rajta 3utools-al-? Vagy higgyünk a szimpatikus eladónak, aki állítja, hogy havonta egyszer töltötte, mert alig használta? ("Az iPad elemzése" módszert itt inkább nem erőltetném). Szerintem ez fontos szempont, mert egy eredeti iPad akku már akkora összeg, amit nem szivesen ad ki az ember egy régi készülékre. Az utángyártott akku meg....inkább hagyjuk.
-
zaskar
senior tag
válasz
fery02
üzenetére
Nekem két 256-os Pro is van itthon (2020 és 2022) és nálam is csak a Fájok használata esetén szokott lenni hasonló "fagyás", mindkettőnél. Rengeteg fotót tárolok a Fájlokban, rengeteg mappában, és ha egy ideig nem használom az alkalmazást, majd újra belépek (de úgy, hogy a háttérben nyitva volt) gyakran előfordul, hogy hosszú ideig gondolkodik, míg reagál valamire. Pl. vissza akarok lépni egy szintet a mappákban, akkor arra várni kell akár 10-20-30 másodpercet is, míg "utoléri magat" azaz történik valami. Utána már nincs gond, működik rendesen. Nem tudom, ez a Fájlok sara-e, vagy a tároló lassul be, esetleg egy másik fájlkezelő app használatával kiküszōbōlhető lenne-e, de elég bosszantó. Viszont pl. külső SSD-ről nekem oda-vissza is gond nélkül és gyorsan másol nagyméretű állományokat is a Fájlokba.
-
zaskar
senior tag
válasz
Gasmonkey
üzenetére
Ugyanilyen volt nekem iPad Mini 5-nél. Szerencsére viszonylag sűrűn játszotta el ezt az újraindulást, így videóra tudtam venni, hátha a szervizben éppen nem produkálná. Az iCentre-be adtam be, megnézték a videót, vizsgálták egy napig, aztán két nap múlva küldték az újat.
-
-
zaskar
senior tag
válasz
alba-regia
üzenetére
"Az M1 Prohoz képest (közel két éves) nem érzem jobbnak az akkumulátor üzemidejét. Ez lehet az intenzív felhasználói szokásaim miatt is."
Ennek gondolom lehet több oka is. Pl.
- az akku néhány feltöltés után éri el végleges teljesítményét
- lehet, hogy az OLED kijelzőnek is nagyobb a fogyasztásaHasználd egészséggel! (Nekem M2 Pro van, egyelőre nem cserélek, talán 1-2 év múlva).
-
zaskar
senior tag
A képeket át tudod másolni a Fájlok-ból a Fotók-ba, de ha most mappákban vannak, úgy nem fog menni. A képeket kijelölve nyomsz egy megosztást, ott ki fogja írni, hogy pl. "100 kép mentése" (vagy amennyit kijelöltél) és akkor azok a Fotók-ba fognak mentődni. Viszont ott újra albumokba kell rendezgetni őket, mert ömlesztve fognak átmenni.
-
zaskar
senior tag
válasz
gaben88
üzenetére
Én tavaly váltottam 10.5-es Pro-ról iPad 10-re, és mivel 256 gigás verziót akartam, inkább az 1 év garis bontatlant választottam Hardverapróról. Megjegyzem, nem 15-20 ezer Ft volt a különbség a hivatalos partnerek áraihoz képest, hanem min. 50-60 (Az már más kérdés, hogy vagy két hét után el is adtam, 6 év Pro használat után kissé visszalépésnek tűnt, ezért inkább vettem egy új Pro-t, szintén 1 év garis bontatlant).
-
zaskar
senior tag
válasz
icecave
üzenetére
Szerintem is a méretnek és a súlynak kell döntenie. Édesanyád valószínűleg hozzászokott, hogy egy 300 g körüli eszközt tart a kezében. Az iPad 9 és 10 már elég közel járnak súlyban a fél kilóhoz. Persze ha esetleg már gyenge a szeme, akkor valóban megfontolandó valamelyik nagyobb kijelzővel rendelkező modell. Nővérem 60 éves, a mini 5-öt nagyon szereti, és amikor kézbe veszi az én 10.5-es Pro-mat, mindig megjegyzi, hogy nagy és nehéz, neki nem kellene (pedig a szeme már nem a legjobb).
-
zaskar
senior tag
válasz
ittakary
üzenetére
Hát ezen nem fogom idegesíteni magam
Csak eddig mindig 3uTools-al néztem, és olvastam valahol ezt a másik módszert, gondoltam kipróbálom, legalább nem kell gépre dugni hozzá. Közben megnéztem még a régi 2017-es Pro-val is, ott valamivel kisebb ez a különbség, 84% - 80,84%. -
zaskar
senior tag
Sziasztok! Van egy 10 hónapos iPad Pro M2-m, és kíváncsi voltam az akku állapotára. Kétféle helyről kértem le adatot, 3uTools-ból és az iPad elemzéséből. Töltési ciklusok számában majdnem megegyeznek, viszont a %-os érték jelentősen eltér a két lekérdezésnél. Vajon melyiknek lehet hinni?
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Testre lehet szabni valahol, vagy ki lehet kapcsolni azt a "szolgáltatást", hogy a rendszer a nem használt alkalmazásokat -hogy is fogalmazzak - parkolópályára helyezi? Gondolom helytakarékosságból teszi ezt, aztán ha újra használatba vesszük őket, letöltődnek. Ez nagyon szép, csak az olyanokat is deaktiválja időnként, amiket nem nyitunk meg ugyan rendszeresen, de a háttérben működnek. Így pl. időnként így jár nálam a SwiftKey vagy a Web Translate app. Meg lehet ezt valahogy előzni?
-
zaskar
senior tag
válasz
kchris78
üzenetére
Ebben is lehet valami, bár az én eladóm nagyon is értett hozzá, kérdésemre "céges ajándék"-ként nevezte meg a Pro-t, mikor a származásáról kérdeztem. A lényeg, hogy teljesen megbízható tag benyomását keltette, az átadás a lakásán, nem pedig egy plázában vagy benzinkúton történt meg, ahogy az mostanában szokás.
-
zaskar
senior tag
Szerintem a Pro gyengébb üzemideje nem szorul magyarázatra. Az Air 3-ban az adatok szerint alapból párszáz mAh-val nagyobb akku van. A Pro-ban a 120 Hz-es kijelzőnek, az M2-es processzornak valószínűleg jóval nagyobb az energiaigénye. Én is hasonlót éreztem, amikor 2017-ben Air 2-ről váltottam az akkori Pro-ra, ott is szembetűnő volt az üzemidő csökkenés, de hamar túltettem magam rajta. Most nekem is M2-es Pro van, az 500 ciklusos régi Pro-m után ennek szuper az üzemideje
-
zaskar
senior tag
válasz
bostone
üzenetére
Na én ott elakadtam, amikor megnyitotta a Shortcuts-ot, akkor hogy került elő a Battery Health. Talán azért, mert sose használtam a Shortcuts-ot, nem igazán volt rá szükségem. Pedig biztos egyszerű. Én amúgy mindig 3uTools-al szoktam megnézni a százalékot, plusz ott kiírja a töltési ciklusok számát is, de tudom, nincs mindenkinek Windows-os gépe.
-
zaskar
senior tag
válasz
kchris78
üzenetére
Jó döntés! Szerintem ha valaki megteheti, vegyen Pro-t. Anno a 2017-eshez még viszonylag olcsón hozzá lehetett jutni, akkor azért döntöttem mellette. Egyébként semmi más nem indokolta, nem használom olyan dolgokra, amik igényelnék az erős hardvert. Aztán idén tavasszal kipróbáltam egy sima iPadet, de zavart a kijelző kopogása. Ezért lett helyette egy másik Pro, csak ez már M2-es. A régi van a földszinten (gyengülő akkuval), az emeleten meg az új Pro. Így nem kell hurcolásznom, ha le-fel mászkálok napközben

-
zaskar
senior tag
válasz
lockdown90
üzenetére
Természetesen létezik, de egyrészt nekem az earpods-ok kiesnek a fülemből, másrészt minek költsek rá, ha van itthon néhány fülhallgatóm jack csatlakozóval is? Egyszerűbb volt az átalakítót megvenni (tudom, van Apple-is 4490-ért, ez meg 900 volt. Túl sűrűn nem használom, nekem megfelel).
-
zaskar
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Köszönöm, exFat-al működik.
-
zaskar
senior tag
Próbáltatok már külső m2-es SSD-t csatlakoztatni iPad-hez? Nálam szépen felismeri, a rajta lévő állományok olvashatók, videók lejátszhatók, de kiírja, hogy csak olvasásra, tehát másolni se tudok rá az iPad-ről, és az SSD-ről se az iPad-re. Ez normális, vagy esetleg az inicializálásnál, a kötet kialakításánál ronthattam el valamit? Új SSD-ről van ugyanis szó.
-
zaskar
senior tag
Én se tudtam még pár hete, milyen az a nem laminált kijelző. Aztán pár napig volt nálam egy iPad 10, és megtudtam. Azt az iszonyatos kopogást nem lehetett kibírni, amúgy nem volt vele semmi gondom. Eddig főleg Air meg Pro modelljeim voltak, így az újdonság erejével hatott...
Egyébként a laminált is kopog valamennyire, de jóval halkabb. Érdekes, a 2022-es Pro kopogósabb, mint a 2017-es. -
zaskar
senior tag
válasz
Sumptuous
üzenetére
Értem, köszönöm a tippeket. Nagyon csábít a 11-es Pro, csak annyi a bajom, hogy legszívesebben egy régebbi szériát vennék meg belőle. Az meg már csak használtan van esetleg. Az új M2-es nekem már elég sokba kerül, főleg, hogy én 256-ost használok most is. Az erejére amúgy sincs nagy szükségem (plusz itt írta valaki a múltkor, hogy az üzemideje is gyengébb, jobban merül). Szóval elég nehéz a döntés. Nincs semmi bajom a 10.5-el, foltosodás sincs, de majd megnézem jobban
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Olvasgatom az iPad Mini 6 tesztjét:
"Ugyanakkor a 60 Hz-es képfrissítést már meghaladta nem csak az iparág, de az Apple maga is. És ezzel kapcsolatban van némi hiszti, mert főleg álló módban görgetésnél zavaró lehet egyes felhasználóknak, hogy kicsit később frissül a kép jobb oldala, mint a bal. Ez egyébként nem egyedi jelenség, egyszerűen a 60 Hz és az IPS ezt hozza, nyilván lehet optimalizálni, valószínűleg lesz is rá valami javítás, de tény, hogy vannak, akiket zavar."
Ezt úgy értsem, hogy a jelenleg kapható iPad-ek mindegyike ezzel küzd, kivéve a Pro szériát? Nekem most egy "régi" 10.5-es Pro van, de gondolkodom egy új Air-en. Akkor azon is lesz ez a jelenség? -
zaskar
senior tag
válasz
ittakary
üzenetére
Teljes mértékben igazad van, ez lenne a normális. 50 gigás csomagra régen elő vagyok fizetve, bár már szerintem megtelt az iphone és az ipad mentéseivel. Én egy kissé földhözragadt vagyok ilyen téren, a számomra értékes állományokat inkább tárolom több helyen is, pl. 3-4 merevlemezen, mint egyszer a felhőben
Szóval amik elveszhetnek, azok megvannak, csak máshol. Legfeljebb némi időbe kerül, míg újra összeszedem őket 
-
zaskar
senior tag
válasz
kchris78
üzenetére
Köszönöm, közben eszembe jutott, hogy végső soron használhatom az itthonii asztali gép helyett a céges laptopot is, azon már van usb c kimenet is. Viszonylag ritkán szoktam gépre dugni, néha egy biztonsági mentés, stb. Rendelek azért hozzá pár kábelt, ill. adaptert, amikre szükségem lehet.
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Nemsokára usb-c csatlakozós ipadre váltok. Ha szeretném számítógépre dugni, akkor szükségem lesz egy usb-c usb-a kábelre, amit ugye nem adnak hozzá. Van itthon egy Lenovo tablet, aminek a gyári kábele ilyen. Elképzelhető, hogy jó lesz hozzá, vagy rendelnem kell egy speciális kábelt? Arra gondolok itt, hogy adatokat is átvigyen, ne csak töltést. Köszönöm.
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Az iPad-ről készített biztonsági mentés tartalmazza a Fájlokban lévő összes állományt? Úgy rémlik, a legutóbbi iPhone cserénél megmaradt benne minden, de mivel az iPad-en nagyon sok mindent tárolok itt, szeretnék egy megerősítést. Köszönöm.
-
zaskar
senior tag
Végignéztem a hivatalos szervizpontok honlapját, és mindössze egynél találtam meg, hogy cserélne akkut iPad Pro 10.5-ben, az is 45 ezer Ft-ért (és még most jön az áremelés!). 3.5 éve újonnan vettem ezt a készüléket 200 ezerért (256 Gb!), most ennyibe kerül a legfapadosabb iPad. 85% körül van az akku, használható még, de szembe kell néznem vele, hogy ha tönkremegy, irány az elektronikai hulladék tároló. Utángyártott akkuért meg nem szívesen adnék pénzt. Az (állítólag) gyári akku meg pokoli drága lesz, ha lesz.
-
zaskar
senior tag
válasz
kchris78
üzenetére
Elolvastam és én se lettem tőle boldog. Nekem 3 éves múlt a Pro 10.5, az akku teljesítménye már érezhetően csökkent, de még korántsem használhatatlan. 3uTools szerint 86%-os. Egyértelműen arra kényszerítik az embert, hogy vegyen újabb modellt. Ez se lenne baj, ha lennének még olyan akciók, mint pl. 2019-ben, amikor az istyle igen jó áron "szórta" ki a 2017-es Pro-kat. De nincsenek, és erre valószínűleg hiába is vár az ember. A nem hivatalos helyen cserélt "olcsóbb" akku meg ki tudja, milyen minőségű.
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Valaki cseréltetett már akkut iPad-ben? Van egy 2017-es Pro-m, ami bár egyáltalán nem használhatatlan még, de már lényegesen csökkent az üzemidő. Melyik céget ajánlanátok erre a feladatra, ahol nem barmolják össze, és nem valami gagyi akkut tesznek bele, amivel annyit se bír, mint most? Köszönöm.
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Adott egy iPad Mini 5. Tegnap óta az alma logónál nem jut tovább, ill. villog a képernyő. Ez nagy valószínűséggel garis probléma, vagy van valami, amivel még próbálkozhatok?
-
zaskar
senior tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Teljesen megfeledkeztem arról, hogy iCloud mentést is lehet csinálni, ugyanis én rendszeresen számítógépen végeztem azt el a saját készülékeimen. Ráadásul be is volt kapcsolva a Mini 2-n, tehát amint holnap ideér a Mini 5, akkor onnan vissza tudom állítani.
Egyébként ő csak alap dolgokra használta a Mini 2-t, de remélem, azért észre fogja venni a különbséget gyorsaságban
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Nővérem több éve használ egy iPad Mini 2-t. Most lesz a szülinapja, és meg akarom lepni egy Mini 5-el. A Mini 2 sosem volt gépre kötve, biztonsági mentés nem készült róla, iTunes új készülékkent kezeli, ha rákötöm a gépre. Hogy tudnám egy az egyben a tartalmát az új Mini 5-re "átmásolni"? Esetleg a 3uTools programmal próbáljak mentést készíteni a jelenlegi állapotról? Saját készülékeimről (iPad, iPhone) rendszeresen csinálok mentést, de most ezt nem tudom, hogy oldjam meg. Köszönöm előre is!
-
zaskar
senior tag
válasz
csabiks
üzenetére
Coconut battery-t ha jól tudom csak Mac-re lehet telepíteni, az meg nincs nekem. Ezért néztem a 3uTools-al.
Pusztán kíváncsiságból kérdeztem, egyelőre nem rossz az akkuidő. Ha már jelentősen gyengül, majd mérlegelem, hogy cseréltetni jobb-e az akkut, vagy venni helyette egy Air-t (Újabb Pro már nem jöhet szóba, nekem 200-nál többet egyik iPad sem ér).
-
zaskar
senior tag
Sziasztok!
Főleg a 10.5-es Pro tulajoktól kérdezem, hogy vajon mennyire "hiteles" a 3uTools által kijelzett akkuállapot? Már a második ilyen készüléket nyúzom, és a következők miatt merült fel bennem ez a kérdés:
- az elsőt 2 évig használtam, eladáskor a program 93%-os akkut és 209 töltési ciklust jelzett,
- a jelenlegi, második készülék most 1 éves, a program 93%-os akkut és 113 töltési ciklust mutat.
Ezek szerint a mostani készülék akkuja már 1 évesen elérte azt az állapotot, amit az előző csak 2 évesen? A felhasználói szokásaim nagyjából ugyanazok, ill. talán egy kicsit többet használom a töltési ciklusok számából ítélve. -
zaskar
senior tag
válasz
koma106
üzenetére
Én tavaly októberben az enyémet kereken 2 évesen 130-ért adtam el. Ugyanez a modell volt, 2017-es 10.5, 64 Gb. A hirdetéseket nézve most nincs túl sok eladó példány, néhány eladó szerintem drágán Is adja, szóval a jelenlegi helyzetben - ha minden rendben van a készülékkel - a 140 ezer reális árnak tekinthető.
-
zaskar
senior tag
válasz
Shany0811
üzenetére
Én 2017-ben vettem egy új 10.5 Pro 64 Gb-ot. Két évig használtam, majd tavaly októberben eladtam, és vettem egy ugyanilyet 256 gigást, szintén újonnan. Persze ehhez az kellett, hogy az istyle tavaly jó áron adta. Így nem láttam értelmét se az új Pro-nak, se az új Air-nek. Tehát már a másodikat használom a 2017-ből, és a mai napig elégedett vagyok vele.
-
zaskar
senior tag
válasz
Downsampling
üzenetére
Nálam meg ez pont előny, mert az iPad mindig fent van az emeleten, a telefon meg többnyire a földszinten. Így az iPad-ről is tudok hívást indítani, ill. fogadni, holott az csak sima wifis verzió.
Tudomásom szerint ennek az a feltétele, hogy mindkettőbe azonos Apple ID-val legyünk bejelentkezve, ill. azonos wifi hálózaton legyen a két készülék. -
zaskar
senior tag
válasz
Downsampling
üzenetére
Na ezt jó hogy mondod, majd kipróbálom. Nekem ugyanis csak USB 2.0-s pendrive van itthon, azokkal nem volt gondom. Én többnyire az alábbi adathordozókat használom: az említett kínai lightning -USB adapter, bele 3.0-s kártyaolvasó, abba pedig micro SD kártya, a legnagyobb 128 gigás volt eddig, azt is simán olvasta. Érdekes, nem hinném hogy ez az összeállítás kevesebb áramot igényelne, mint egy szimpla 3.0-s pendrive.
Annyit még hozzáteszek, hogy nekem iPad Pro 10.5 (2017) van. -
zaskar
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
"Másik kérdés talán még az, hogy az iPad kezeli-e már a külső flash meghajtókat?"
Igen kezeli, az elmúlt hetekben többször is volt róla szó. Pendrive, vagy kártyaolvasóval SD, micro SD. Nálam HDD nem működött (a 2,5-esnek érthető módon nem ad elég áramot az iPad). A külső adathordozó tartalmát a File-ok alkalmazásban jeleníti meg, ami nagyjából olyan, mint a Windows-on az intéző. Videók nézéséhez viszont le kell töltened egy videolejátszót (nekem OPlayer Lite van), mivel a File-okban csak mp4-et tud lejátszani. OPlayer-el már mindent lejátszik, feliratot is (ha DTS hang van a film alatt, 699 Ft-ért van hozzá kodek).
Ja és a lényeg: a külső adathordozó egy Lightning-USB adapterrel csatlakozik, amit vagy megveszel jó drágán gyári Apple kiadásban ( 10 ezer Ft felett) vagy 3000-ért Aliexpress-ről. Én az utóbbit használom gond nélkül. -
zaskar
senior tag
válasz
Maxximus
üzenetére
Ez az Alis adapter, amit linkeltem, nekem működik pendrive-al és kártyaolvasóval is. Másoltam már fel a 10.5-es Pro-ra 100 gigányi fotót és videót is, micro SD-ről is. Ezek szerint az eredeti és jó drága gyári adapter erre képtelen?
Szerk: most látom, hogy ami neked van, az csak kamerákhoz van, valószínűleg az le van korlátozva, hogy mással is működjön.
-
zaskar
senior tag
válasz
Maxximus
üzenetére
Igen, minden bizonnyal. Én egy ilyet rendeltem hozzá, némileg olcsóbban, 3000 Ft körül. Pendrive-al tökéletesen működik, vezetékes billentyűzettel is, egeret még nem próbáltam. 2,5-es HDD-t nem bírja meghajtani az iPad, külső tápos HDD-t szintén nem próbáltam még.
http://s.aliexpress.com/vMr2umAR -
zaskar
senior tag
Az tényleg jó áron volt. Én is újra a 2017-es Pro mellett döntöttem vagy két hete, mert nekem bejött ez a készülék. Volt egy 2 éves, 64 gigás példányom, sikerült tűrhető áron eladni. Ugyanezt vettem helyette, csak egy vadonatúj 256 gigás verziót. Szerencsére nekem is sikerült kedvező áron hozzájutnom😊
-
zaskar
senior tag
Éppen hétvégén voltam egy ismerősömnél, akinek Yamaha zongorája van, ő ilyen [link] kábellel kötötte össze az iPad-el. De szerintem nem feltétlenül kell ezt drágán megvenned, valószínűleg működnie kell a mostanában gyakran emlegetett kínai Lightning-USB adapterekkel is (kicsit visszaolvasva volt róluk szó többször is).
-
zaskar
senior tag
Eszem ágában sincs kételkedni benne, hogy főleg a nagyobb frissítések után akadnak bugok a rendszerben, de én is azok közé tartozom, akik ezekből nem sokat vesznek észre. 2011 óta használok iPhone-t, 2013 óta iPad-et. A frissítéseket szinte mindig azonnal feltettem, OTA-n, soha nem tiszta telepítéssel. Ennek ellenére nem emlékszem semmi olyan hibára se telefonnál, se tabletnél, ami miatt ne lehetett volna rendesen használni, persze apróságok akadtak, de ezeket hamar javították. Pedig a fórumokat mindig olvasgattam ilyenkor, és a felhasználók sok bugról számoltak be, de szerencsére nálam ezek többnyire nem jelentkeztek. Ami gondom volt, az inkább app-okhoz kapcsolódott, amiket még nem "készítettek fel" az újabb iOS verzióra.
-
zaskar
senior tag
Ennyire még nem mentem bele, viszont annyit még kipróbáltam, hogy az iPhone 7-nél is ugyanúgy mennek ezek a funkciók iOS13-al, plusz egér és billentyűzet is.
Nekem már korábban is volt egy gyári SD kártyaolvasóm az iPadhez, mivel én is sokat fényképezek, persze annak a használata csak a Fotókba történő feltöltésre volt korlátozva. Ha annak a sebességét tudná, azzal teljes mértékben elégedett lennék. A fotóim elég nagy méretűek (10-16 Mb / kép), de ennek ellenére mindig gyors volt az áttöltés.
Közben az iPhone-al kipróbáltam, az volt kéznél, meg egy microSD pár 6 megás fotóval. Szerintem ránézésre ugyanolyan gyors, mint a gyári SD olvasó. Pedig 4 egység csatlakozott egymáshoz
A külső HDD-t még majd kipróbálom, bár annak szinte biztos, hogy kell külön tápfeszültség is.
-
zaskar
senior tag
válasz
Timbersaw
üzenetére
Én szeptember 25.-én rendeltem és október 10.-én jött meg. Ez Kínából viszonylag jó időnek számít, nem ritka mostanában az 1 hónap, sőt az ettől hosszabb idő sem. Viszont arra figyelni kell, hogy az eladó, akit linkeltem, kétféle kábelt árul. A drágábbat kell kiválasztani, mert - állítása szerint - az működik az újabb iOS verziókkal.
-
zaskar
senior tag
Korábban volt róla szó, hogy milyen OTG kábelek működnek iPad-el. Pár hete rendeltem egy ilyet [link] , 3000 Ft körül volt, ma érkezett meg. Több pendrive-al próbáltam, SD kártya olvasóval is, mindegyiknek a tartalmát hibátlanul megjelenítette a Fájlokban. Egy vezetékes billentyűzetet is rádugtam, az is működött vele gond nélkül (iPadOS 13.1.2, iPad Pro 10.5). A fotók, doksik, MP4 formátumú videók közvetlenül megjeleníthetők, ill. lejátszhatók az adathordozóról a Fájlokban, az MKV-kat viszont be kell másolni egy megfelelő lejátszóprogramba.
-
zaskar
senior tag
válasz
norbi2010
üzenetére
Köszi, ez jó ötlet, a kijelző valóban az egyik különlegessége a Pro-nak. Az iStyle-nál tényleg jó áron van.
Válasz a többieknek:
Átlagos használaton nem a háttértár méretére céloztam, hanem arra, hogy nem feltétlen veszem igénybe a Pro hardveres képességeit. Viszont sokat fotózok, szinte a digitális technika megjelenése óta, és elég sok képet halmoztam fel, amelyek nem ritkán nagyobb méretűek, akár 10-15 Mb-osak, én pedig szeretem teljes méretben elrakni a képeimet, nem lebutított formában. Az iPad gyönyörű kijelzőjén nézegetni ezeket szinte jobban szeretem, mint monitoron. A felhő alapú tárhelyekkel az a bajom, hogy ezek a nagyobb méretű képek - a net sebességétől függően - lassabban töltődnek be, viszont a háttértáron tároltakat azonnal elérem, várakozás nélkül. Így az összes fotómat, a kezdetektől fogva az iPad-en is tárolhatnám, és bármikor azonnal hozzáférhetőek lennének (több mint 100 gigányi fotóm van).
Hogy miért cserélem 2 évente a készülékeimet? Egyszerűen nem szeretem, ha nálam "öregednek" meg. A 93%-os akku ugyan papíron még jól hangzik és messze van attól, hogy cserére szoruljon (az iPhone-om akkuja is éppen ilyen állapotú), de én, aki újkorától használom ezeket, már észreveszem, hogy azért jóval kevesebb a készenléti idő, mint az elején. -
zaskar
senior tag
Sziasztok! Van egy 2 éves, 10.5-es, 64 gigás iPad Pro-m, amit teljes megelégedéssel használok. Hozzáteszem, átlagos dolgokra használom, anno csak azért ezt vettem, mert valamivel ár alatt tudtam hozzájutni. Általában 2 évente lecserélem az eszközeimet, így ez ennél is felmerült. A következő készüléket szeretném nagyobb tárhellyel venni, de maradnék a 10.5-es méretnél, és 200-nál többet nem nagyon akarok rákölteni. Ebből gondolom kiderült, hogy nem feltétlenül hivatalos helyen venném, hanem megbízható hardveraprós eladóktól. Ebben az árban két lehetőséget láttam, új vagy refurb kivitelben:
iPad Air 10.5 256 Gb
Ugyanaz, mint ami most van, csak nagyobb tárhellyel, 256 v. 512 GbSzerintetek melyiket érdemesebb venni, ill. mennyit lehet reálisan elkérni az én 2 éves készülékemért (3uTools szerint 93%-os akku, megkímélt állapot, doboz, angol töltő adapterrel)?
Köszönöm előre is!
-
zaskar
senior tag
válasz
koxkids
üzenetére
Nekem az SD kártya olvasós verzió van. Eddig csak arra használtam, amire eredetileg gyártották, SD kártyáról másoltam át fotókat. Tegnap kipróbáltam az új iPadOS-el, mindenféle fájl volt a kártyán, zene, pdf, excel, word, video - simán olvassa, lejátssza mindet, másolhatók a gépre (iPad Pro 10.5). Tehát pendrive-ot nagy valószínűséggel az is kezel, amit linkeltél, egyéb külső eszközöket viszont nem tudom. Az enyém ez:
Link -
zaskar
senior tag
válasz
focvis
üzenetére
iPad-eknél nem alkalmazza az Apple a lassítást.
-
zaskar
senior tag
válasz
hello28
üzenetére
Ha megvan rá a pénz, én mindenképp 10.5-est vennék. Mivel jómagam csak általános dolgokra használom az iPadet, nekem sem volt könnyű meghozni a döntést (ugyanezen agyaltam másfél hónapja). Végül egy 10.5-est vettem 3 hetesen 170-ért, igaz nekem csak wifis kellett. Azóta sem bántam meg, örülök hogy nem a régebbit választottam. Szerintem nagyon jól sikerült ez a 10.5-es Pro.
-
zaskar
senior tag
Én is éreztem már ilyesmit a hátlaphoz érve, mind a régi (Air 2) mind az új (10.5 Pro) ipad esetén. Mondjuk mindig ugyanabból s konnektorból töltöttem őket, majd alkalomadtán kipróbálom másikból is. Engem nem különösebben zavart, mert általában mindig éjszaka töltöttem mindkettőt, használaton kívül, de ettől még érdekes a jelenség.
Van a családban Mini is, majd azt is megnézem. -
zaskar
senior tag
Én most adtam el a 2 éves 16 gigás Air 2-t (only wifi). Semmi bajom nem volt vele, de nagyjából 2 évente szoktam lecserélni a tabletet meg a telefont is. Nem könnyű manapság használt cuccokat eladni, főleg ha vidéki az ember és messze lakik a fővárostól. 70-ért adtam volna, a kutya nem érdeklődött utána, végül egy ismerősöm vette meg. Az utódja egy 3 hetes 64 gigás 10.5-es Pro lett, 170-ért. Ezzel remélem megint elleszek minimum 2 évet...😊
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Filmvilág
- Diablo IV
- 3D nyomtatás
- Steam Deck
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- ONYX BOOX note air2 plus + gyári tok + gyári billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Tény, hogy az új 11-et ennyiből nem úszta volna meg...
Szóval amik elveszhetnek, azok megvannak, csak máshol. Legfeljebb némi időbe kerül, míg újra összeszedem őket