-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
pippin12
tag
iPad pro M1 11 fut rendesen a 26 , egy kérdés a régi ikon designot valahogy vissza lehet varázsolni? Valami hányadék ez a glass design.
-
Peetey91
senior tag
M2 iPad Airen nagyon jó, a dizájn sem rossz, az új funkciók nagyon élhetővé teszik a tabletet.
-
Laurh
aktív tag
iPad Mini 7 - nagyon fluid a 26, nekem bejön a dizájn.
Egyelőre buggal nem találkoztam. -
R a y
senior tag
Én sem tudom, hogy mit tegyek; iPad Pro M1 17.3 iPadOS-szel. Letöltöttem a 26-ot, de a telepítéssel lehet, hogy várok.
-
Angrybird
tag
Sziasztok! Kérlek erősítsétek meg, hogy felrakhatom a 18.7-es iPadOS-t. Nincs semmi gond vele, flottul megy már a rendszer? Akku idő nem lett rosszabb? M1-es Pro és én még 17.7-en vagyok. A 26-ot még nem szeretném, azzal még várok.
-
csabiks
senior tag
Ipad air m3 - olyan mint az álom, fluid, gyors, gyönyörű.
-
Alex91
félisten
iPad 9-en probalta mar valaki az iPadOS 26-ot? Mi a velemeny? (Mondjukmvan egy gyanum, hogyha erosebb vason is akad, akkor ezen…)
-
Spy89
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Ipad Pro 5. gen.(2021), a második tulaja vagyok.
A probléma, hogy egy napot már nem bír végig egyetemen jegyzetelve, egyharmad fényerővel. Coconut-tal ránézve a következő a végeredmény: [kép]
Tudnátok megbízható szervízt javasolni?
Megéri eredeti akkumulátort rakatni bele vagy megbízható megoldás az utángyártott?
Mik a vélemények, szívesen veszem a tapasztalatokat, mert még még Apple eszközben nem cseréltettem aksit.
Köszönöm!
-
iPad Mini 6
most raktam fel, ~2 hete a beta-t
próbáltam vele megbarátkozni, de rengeteg lagg, szaggatás, újratöltés stb nem hozta meg a kedvem, hogy megtartsam, szóval most a hétvégén visszaálltam iPadOS 18-ra
hát... mintha megtáltosodott volna az iPad, villámgyorsnak érzem

plusz nekem hiányozni fog a jól megszokott ablakos beállítás, mivel én kicsit alternatívan használom, autóban ~CarPlay-nek: fele képernyő Waze, fele Spotify módon:
-
-
-
merqree
őstag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Szia,
Én 2 TBos SSD használok iPadPro (M1)-n, DE!
NTFS file rendszert nem tud írni csak olvasni. Ha iPadOS-on formázod, akkor azt windows alatt nem fogja tudni használni.
Ha több platformon is használni szeretné, akkor exFAT vagy FAT32 jöhetne szóba, de azoknál mintha lenne maximális file méret korlát.
Ezt is vegyétek számításba szerintem. -
Anonymus23
veterán
válasz
zaskar
üzenetére
Köszönöm, nyilván nem fogom a teljes sztorit itt elmesélni, mivel az alap kérdés szempontjából nincs jelentősége, annyiban sem, hogy az csak USB 2.0, de nyilvánvalóan a külső tároló nem csak az ipaddel lenne használva, hanem olyan eszközökön is, ahol sokkal gyorsabb az adatátvitel, és hogy ezen túl még mi mindent tárol rajta, az már a tulaj dolga lesz, de nem 2 db word fájl mozgatásához kell
Az, hogy tudja-e esetleg az ipadhez is csatlakoztatni szükség esetén az csak hab a tortán.
-
zaskar
senior tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Létezik 2230-as méretű M.2 NVMe SSD, amit egy külső házba helyezve viszonylag kisméretű külső tárhelyet kapunk. Nekem a képen látható van, ami egy 512 GB-os SSD-t rejt. Viszonyításul mellé tettem egy átlagos pendrive-ot.
[kép]
A gond inkább az, amit mások már írtak, hogy az az iPad csak USB 2.0-t tud. Persze attól még használható, de 3.2-vel lényegesen gyorsabb lenne az adatátvitel. -
iPadOS 26 RC, igy kellett volna alapból kiadni a stage managert es innen fejleszteni. Mintha az eger gorgetese is jobb lenne kicsit, de meg mindig nem az igazi persze. Az eger mozgása is lassabb, késik kicsit, nem olyan precíz, mint desktopon. Logitech MX Anywhere 3 egerem van.
-
Alex91
félisten
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A tied USB3-as, tehat ez rendben van. De a kerdezo iPad-je (az unokahuge, mielott megszoljak
) csak USB2-ot tud... -
válasz
Alex91
üzenetére
Biztos igy van, de fél-1TB-nyi nyersanyagot nem tudok máshogy tárolni, és (bár ugyan gondoltam hogy írok már erről egy szösszenetet, hátha másnak is érdekes lehet) egyébként a finalcut tökéletesen kezeli, és még így is jóval gyorsabban renderel egy m1-es ipad, mint hasonló árkategóriájú windows-os gépek
-
Anonymus23
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Köszönöm az infókat, akkor ezt felajánljuk neki, és eldönti, hogy kell-e neki, igazából Nvme alapú ~pendrive nagyságút szerettem volna (szülinapi ajándék, és egyéb okok miatt még maradt az összedobott keretből), de ez majd mehet később is.
-
Alex91
félisten
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ja, csak kicsit lassu lesz az az ssd, mert usb2.0-at tud az az iPad…
-
válasz
Anonymus23
üzenetére
Nincs, én egy Samsung 1tb-os külső ssd-t használok, de próbáltam már 1tb-os hdd-t is (ez mondjuk nem c-s volt hanem sima usb-s), azt is szépen kezelte. Ha mondjuk videókat tartana rajta, akkor mindenképp ssd-t vegyetek, mert hdd-ről nem lehet vágni, túl lassúnak ítéli a rendszer. (Az kimaradt hogy nekem M1 air-em van, de gondolom a sima ipad is ugyan azokat tudja kezelni)
-
Alex91
félisten
válasz
Anonymus23
üzenetére
Most komolyan, mit szeretnel vele csinalni
-
HdRew
őstag
-
Alex91
félisten
válasz
Anonymus23
üzenetére
Lehet, de minek
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Abszolút ismeretlen számomra a terület, soha nem volt Apple termékem, de unokahúgom most kap egy iPad 11" 128GB WiFi 2025-t. A kérdésem az lenne, hogy ehhez USB C-s külső SSD-s tárhelyet lehet csatlakoztatni? Ha igen, akkor van-e méretbeli 500GB/1TB korlát?
Pl egy ilyenre gondoltam: VERBATIM Vx500 External SSD 1TB
Előre is köszi a segítséget! -
arn
félisten
válasz
consono
üzenetére
Probaltam tobbszor is, az volt az elso gondolatom, hogy felrekalibralt, de azota is csokken. Visszavittem, meglatjuk mit csinalnak vele. Ha semmit, valoszinuleg eladom.
A 2024es szeriaval nagyon nincs szerencsem, ez mar a harmadik. Az elsonek annyira szembetunoen sargas volt a kijelzoje, visszakuldtem, vettem 13as airt, de nem tudtam megszokni a meretet. Igy megint rendeltem egy 11 prot, ennek szerencsere jobb volt a kijelzoje. Erre az akkuja doglik, es most is azt a tabletet hasznalom, amit 2021 ben vettem. Itt feladom.
-
arn
félisten
ezt lehet amugy meg is lepem... meghirdetem mindkettot, es amelyiket nem viszik el, az marad. amennyire franko volt az elso m1es pro, ez az m4es reszemrol annyira mellefogas a sargas kijelzojevel, a rossz helyre rakott kameraval, es a doglodo akkuval. kidobott penznek erzem.
-
arn
félisten
válasz
gretzky77
üzenetére
94%nal en is gondoltam... elotte meg 99%on volt, csak az tunt fel, hogy baromi gyakran kell tolteni, meg is lepodtem, hogy hova tunt hirtelen ennyi szazalek. azota mar 92%on van, heti, ketheti szinten csokken.
en azt terveztem, hogy az elozohoz hasonloan kb harom evig fogom hasznalni... de erre igy esely sincs, kizart, hogy meg ket evig ez normalisan hasznalhato maradjon. konkretan jobban tennem ha a 2024es tabletemet adnam el, mint a 2021eset gombokert. ha az akku osszecsinalja magat, a meg a socban rejlo plusz teljesitmeny sem erezheto.
ironikus modon epp az akku volt a fo ok, amiert frissitettem, azert is hasznaltam 80%on a kezdetektol.
-
R a y
senior tag
Ezzel semmit nem fognak kezdeni. Garancia időn belül, ha 80% alá megy csak akkor.
-
arn
félisten
válasz
csabiks
üzenetére
hat en most viszem nekik vissza... ne mondja mar senki, hogy normalis kevesebb mint fele -harmada ido alatt a nagyobb degradacio. foleg hogy ez egyket honap alatt tortent. nem problemaznek rajta, ha ez vmi fokozatos dolog lenne. ha ilyen utemben csokken, fel ev alatt 80 se lesz, es egy akkor masfel eves tabletrol beszelunk, battery limittel, es odafigyelve toltve.
az egy honappal fiatalabb iphoneom 100%os
a harom evet hasznalt, de negy eves tabletem 91%os
a harom es fel evet hasznalt macbookom 93%osa nincs egy eves tabletem meg 92%. sehogy sem jon ki a matek.
-
arn
félisten
es ugy latom ez az egesz modellevre jellemzo... [link]
-
arn
félisten
mar csak 92... ez szvsz haldoklik. meg par nap gar van ra, viszem vissza, csinaljanak vele amit akarnak. a coconut meg rosszabb erteket ir ra, konkretan joval kevesebb hasznalattol is szarabb allapotban van az akkuja, mint a regi tableteme. raadasul a toltesszam is azert porog, mert mindig toltore kell dugnom, nem csak azert mert sokat hasznalom.
kivancsi leszek masnal is igy fog e zuhanni az akku egy ido mulva. mert ez baromi gaz, gyk tipushibas. ha kicserelik az akkut, es a kovetkezo is ilyen lesz, adom el a fenebe, amugy 1.5 evente akkut cserelgethetek benne.

-
kezo0
addikt
Alaposan megváltozott az Instagram app felülete – és csodák csodája, de úgy tűnik, most már az iPadeken is normál appként tud működni, és nem a bélyeg méretű, iOS-re optimalizált appot kell felnagyítani.
Hány év is kellett ehhez…?
-
cog777
őstag
Kellemesen csalódtam a 18.6.2-es frissítésben. A kicsi tárhellyel rendelkező ipad-en felajánlotta hogy offload-olja az app-okat telepítés előtt, majd visszarakja.
Nem nekem kell kézzel vacakolni. Well done, nem sok gyártónak jut ez eszébe. -
Sziasztok, segítségre van szükségem: van egy 6. generációs iPadünk, erre keresek billentyűzetes tokot. Hol találok ilyeneket? Nyilván próbáltam keresni, de bizonytalan vagyok a tekintetben, hogy a találatok megfelelőek-e - inkább kérdezek.
-
Alex91
félisten
válasz
Killing
üzenetére
Az Apple M1 chippel szerelt 11 hüvelykes iPad Pro-t, ha teljesen lefagyott, az alábbi lépésekkel tudod újraindítani:
1. lépés: Nyomd meg és gyorsan engedd el a hangerő fel gombot. 🔊
2. lépés: Nyomd meg és gyorsan engedd el a hangerő le gombot. 🔊
3. lépés: Ezután nyomd meg és tartsd lenyomva a bekapcsoló gombot (a készülék tetején lévő gombot).
Tartsd lenyomva a bekapcsoló gombot addig, amíg meg nem jelenik az Apple logó a képernyőn. Ez eltarthat 20-30 másodpercig. Ne engedd el a gombot, amíg nem látod az Apple logót. Ezzel az eljárással a készülék kényszerített újraindítást hajt végre, ami segít a szoftveres fagyások orvoslásában. -
Killing
addikt
Sziasztok!
Egyik pillanatról a másikra elment a kép a 11” M1 iPad Pro-n leejtve nem volt. Reagál de csak a háttérvilágítás megy a kijelzőn (ez még nem oledes). Szerintetek teljesen elájult?
-
válasz
Balu_74
üzenetére
Működik a korrektúra (megjegyzések is, és korrektúrázott szöveg is) az ipad os-es word-ben. Én ha úgy utazok, hogy nem viszek magammal laptopot, akkor táblagépen használom a word-öt, de ez inkább célmegoldás, ha nagyon kell a méreten, súlyon spórolni. Működni működik, de a laptop természetesen sokkal kényelmesebb.
-
Balu_74
csendes tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Azt hiszem én is abba az irányba mennék. :-)
-
Zozzer888
addikt
válasz
Balu_74
üzenetére
+1 a macbooknak. Az hogy az ipadon ezek az alkalmazások hogy mennének, ki tudod próbálni a telefonodon. Sajnos ez jelenleg nagy hátrány az ipadnál, hogy hiába van ott az M-es proci, az ipadOS nagyon megfogja a dolgokat… esetleg érdemes megvárni, hogy az ipadOS26-al ez megváltozik-e bár tartok tőle csak kinézetben fog lendíteni a dolgon…
-
Zozzer888
addikt
válasz
consono
üzenetére
Én is kb pont így voltam vele… gondoltam jól jönne egy jó billentyűzet az ipadhoz, meg egy erősebb ipad (AirM3 vagy Pro M4) de árban annyira durva lett volna, hogy inkább vettem használtan egy macbookot, hiszen az ipadot amúgy nem a billentyűzetes tokkal használnám, ha arra van igényem akkor már mindegy hogy mit viszek magammal, pluszba a billentyűzetes tokot, vagy a macbookot.
Amúgy persze van olyan helyzet amikor az a konfig lenne az ideális, de ha ár/érték arányban a legjobbat akarja kihozni az ember akkor szerintem ez a jobb döntés.
Persze nekem a macbook is új terep volt, a windowsos lapos mellé, ha valaki tudja nélkülözni a win-t az életéből és alapesetben a “rendes gépe” alap hogy macbook az lehet máshogy fut ennek a kérdésnek neki.Btw ennek ellenére a következő ipadom valószínűleg air/pro lesz
-
Balu_74
csendes tag
Sziasztok!
Tablet vásárláson gondolkodok, ahol a fő cél irodai felhasználás lenne (e-mail, word, excel, pdf, valamint netezés). A lényeg az lenne, hogy a word szövegeknél mutassa a korrektúrát és a megjegyzéseket is. Ahogy olvastam, erre inkább alkalmas az iOS rendszer, mint bármelyik Androidos. Android felhasználók is azt jelezték hogy a korrektúra nem nagyon megy, iOS alatt konkrétan láttam működni. Mi erről a véleményetek?
Egyébként van iPhone 15 pro telóm, meg egy Xiaomi is, tehát mindegy melyik irányba (iOS-Android) mozdulok el, de a legjobb megoldást keresném.
Előre is köszönöm a tippeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Samsung Book Cover tok
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- iPad Air 5 (2022) Wi-Fi, 64GB
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
- ONYX BOOX note air2 plus + gyári tok + gyári billentyűzet
- Eladó Asus GT730 SL 2GB videokártya
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Bár legalább ösztönöz az upgrade-ra...
. Egy utángyártott új akksi se lesz jobb szerintem.

Az, hogy tudja-e esetleg az ipadhez is csatlakoztatni szükség esetén az csak hab a tortán.