- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
etomcat
tag
-
válasz
fery02 #47580 üzenetére
zseniálisak ezek az árak, itthon a használt megy 90-100 körül
most jöttem haza Mexikóból, Walmartban 4500 Peso (85ezer HUF) volt az iPad 9
végül nem ezt vettem meg, hanem a kinti FB Marketplace-en találtam bontatlan vadonat új 1 év garisat 80ezer forintért
-
válasz
fery02 #47664 üzenetére
Hát döbbenet, de amiket írtam azok konkrét számok tegnapról. Plusz a fényerő se volt brutál és wifi alatt voltam. És melegedett is rendesen. Utánaolvasva a neten nem egyedi jelenség. Előtte voltam vele egy külső helyszínen előadáson, ott a GoodNotes-ba jegyzeteltem (az előzményei is ott voltak annak az előadásnak), ott teljesen más volt az akkufogyasztás. Viszont a GoodNotes-ban meg van egy kis lagja a ceruzának.
-
Parson
addikt
válasz
fery02 #47652 üzenetére
A 'gyorsan' relativ fogalom, viszont szerkeszthetö, ami alatt nem csak radir opciót értem, hanem pl egy tükrözés, egy forgatás,szinezés, stb... egy 3D-s ábrázolásnál meg még bonyolultabb dolgok, na ezek már valóban igazán gyorsitanak / egyszerüsitenek, hiszen nem az a cél hogy szivjon az ember, ezért találták ki a számológépet is, holott addig is lehetett papiron számolni (nem a 2x2 egyszerüségü példát értem ez alatt, ami fejben is megy)... ettöl függetlenül azért a kézi rajzolást is illik (és szerintem kell is) tanulni, mert kellenek az alapok, mint mindenhol.
-
Parson
addikt
válasz
fery02 #47649 üzenetére
Kimondott jegyzetelésre én se használnám az iPad-et az apple pencillel (mással se), bár nem azért mert kopik, hanem kimondottan azért mert természetellenes(nek tartom).
Az ember ahhoz van szokva, hogy rendes tollal papirra jegyzetel, már hosszú ideje, mióta ezek az eszközök könnyedén elérhetöek hátköznapi felhasználásra. Ha most lennék egyetemista, akkor is papirra jegyzetelnék, max minden jegyzetem egyböl be is digitalizálnám (scannerrel), hogy online is bárhol (pl egy nyaralás alatt is) elérjem az iPad-en kényelmesen olvasva, ha pl érdekelne vmi elfeledett részlet.
A digitális elönyöket inkább ott tudnám kihasználni, ahol a papir + toll már kevés, legyen az vmi CAD skiccelés vagy modellezés, vagy pl épitészeknél vmi müvészibb oldalú rajzolás ahol digitálisan tudsz egyböl bonyolultabb szerkesztésekkel is operálni.
Mindez persze csak egyéni privát vélemény, végeredményben megszokás kérdése, így ha vki teljesen átszokik a papirról a digitális jegyzetelésre, annak lehet hogy mindene lesz az eszköz, és hülyének nézi a papirral bénázókat... egyéni döntés végeredményben, h ki hogyan tudja kihasználni az eszközét, szerencsére van választási lehetöség ma már. Valószínüleg az egészséges egyensúly megtalálása a kulcs itt is.
-
zaskar
senior tag
válasz
fery02 #47599 üzenetére
Reggel megnéztem, mindkét iPad-nél működik, ami itt van, pl: [kép] Mondjuk én kevésbé szeretem ezeket az iPad elemzésből származó adatokat, mert általában rosszabb akku százalékot mutatnak, mint pl. a 3uTools.
A másik iPad-ben mindössze 12 ciklus van, és annak az akkuját is 97%-osra ertekeli. Szóval eladáskor inkább 3uTools adatokat érdemes mutatni, bár a legtöbb eladó semmit nem mutat -
zaskar
senior tag
válasz
fery02 #47597 üzenetére
Be volt kapcsolva nagyjából egy nappal a lekérdezés előtt az "iPad elemzésének megosztása" ? Kell neki ennyi idő, hogy összegyűjtse az adatokat. Én a múltkor kérdeztem le, és működött. Ha egyből lekérdezést indítasz ennek a bekapcsolása után, valószínű, hogy semmit nem fog mutatni.
-
válasz
fery02 #46690 üzenetére
Nektek működik ez a Battery Stats parancsos akksi állapot kiolvasás?
Délután adtam el iPad-et, a vevő kíváncsi lett volna, hogy ott előtte is mutassak akksi adatot a gépről valahogyan és csak üres mezőket hozott ki a folyamat.
Aztán hazaérve másik iPad-en is megnéztem mi a helyzet és ott is ugyanaz…
-
Parson
addikt
válasz
fery02 #47391 üzenetére
Ideiglenesen tárolt file-okat automatikusan töröl a rendszer, ha neked szükséged van a helyre, mert épp fotókat / videókat készitesz, stb... fölöslegesen nem törölget közben automatikusan a temporary file-okból, ennyi az egész. Egyedül a temporary és szándékosan tárolt file-ok / adatok közti különbséget kell megérteni.
-
Parson
addikt
válasz
fery02 #47385 üzenetére
Nem hinni / feltételezni kell, hanem kitapasztalni, ha nem bizol benne.
De nyugtasson a tudat, hogy sokan nem hiszik el, mert sokakban fel sem merül ez a probléma, mert egyszerüen csak használják az eszközt. Amíg nem telik meg a tárhely, adig ezen rugózni egyszerüen felesleges. -
válasz
fery02 #47325 üzenetére
az a probléma hogy nincs rajta ki/bekapcs gomb
és sajnos akármilyen mozgást érzékel a beépített giroszkópja, azonnal bekapcsol a mélyalvásból és emiatt merül le
nálunk az lett a trükk, hogy minden használat után leválasztom BT menüből, így hetekig hónapig tökéletesen üzemel
-
koma106
senior tag
válasz
fery02 #47245 üzenetére
Igaz. Annyi lehet még, mint az apple watch-nál, hogy az apple diagnosztika alapján ha az akkumulátor hibásnak bizonyul, jogosult a teljes készülék cserére, akkumulátor árában. Óránál pl. 80% alatti 4. szeriás watch-ot cserélték nekem "akkumulátor árában", 45k-ért, pedig már rég lejárt minden gari.
-
consono
nagyúr
válasz
fery02 #47122 üzenetére
Megnéztem gépre dugva, de hát tudhattam volna előre, hogy az öntökönszúrás esete fog fennállni
Windows-on vagyok, elkezdtem a gyári Apple Devices-ból a frissítést, az hibára futott, de recovery módban maradt az iPad. Mondtam neki, hogy OK, akkor csak csinálok full resetet (csináltam minden előtt backupot). Abba is belehalt, ugyan azzal a hibaüzenettel és ugyan úgy recovery mode-ban maradt... Aztán némi internet böngészés után kiderült, hogy valószínűleg nem támogatja még ez a progi az iOS 18-at (pedig up to date volt), szóval átnyergeltem 3uToolsra, megpróbáltam hátha meg tudom menteni az adataimat, de az már nem ment, ellenben az felfrissítette az OS-t 18-ra simán.
Utána csak megcsináltam a backupból visszaállítást és minden működik, látványosan semmi problémát sem vettem észre, de nem gondoltam, hogy ekkorát szívok -
törölt tag
válasz
fery02 #47037 üzenetére
Menüből hangosít, nem használja a külső gombokat (már ha van egyáltalán).
Hatalmas "bumber" tok van rajta, bár amúgy olyan biztosítással vették, hogy szó nélkül cserélik nekik törés esetén. Elmondták a boltban, hogy mi a helyzet, és a gyerek szeret dobálózni, de a tok idáig megvédte. Viszont az a hangerő már halláskárosodás határán billeg, valamilyen szinten érzékenyebb vagyok a zajokra, nekem elviselhetetlenül hangos. Szerintem az anyjának is, de csak az apja "védekezik" fejhallgatóval.#47038 Cyberbeni
Nincs valamilyen szülői felügyelet témakör, ahol lehetne a hangerőt maximalizálni?
A "guided access" szerintem nem lenne jó a gyereknek, mert valszeg addig püfölné a kijelzőt, amíg be nem törik, amiért nem tud alkalmazást váltani.#47039 smc
Rápróbálok a következő látogatáskor, finoman szólva anti-almás vagyok, így nagyon ismeretlen számomra az oprendszer. De a szöveg alapján inkább fejhallgatóra vonatkozhat.
______________________________________Köszönöm a válaszokat
-
zacci
aktív tag
válasz
fery02 #46977 üzenetére
szia fery02,
Termeszetesen az arahoz kepest kritizaltam a 60hz-et. Hajlando avgyok a kompromisszumra bizonyos mertekig. Probalgattam minap egy 10-es ipad-ot es erezheto volt a 60hz, de osszesegeben nezem a dolgot. Az egy 256GB-os modell volt es eroben jobb mint a Xiaomi pad pro (bar nem sokkal) es alapvetoen tetszett amit lattam. A 4:3-as kep nekem jobban bejon, mint a 16:10
Ipad 10-et ettol fuggetlenul nem vennek, mert a 64GB tarhely mar tenyleg vicc. A 256-os, meg dragabb, mint az Air 128-as. 128GB pont elegendo lenne. Max. radobok egy ssd-t ha nagyon kell valamire a plusz tarhely. Az M2 cpu brutal eros es ez is szamit nalam, mert hosszutavon gondolkodom.
Megnezem mennyi lenne hasznaltan a pro M1, hatha...koszi!
-
válasz
fery02 #46971 üzenetére
Köszi.
Közben találtam tokot, ugyanolyan mint az amazonos, és Magyarországon:
ESR iPad Air 6 11” (2024) kijelzővédő üveg felhelyező applikátorral - 2db (ikiegeszitok.hu) -
válasz
fery02 #46969 üzenetére
Egy ilyen laptop tartót most vettem a Jysk-ből:
https://jysk.hu/dolgozoszoba/irodai-kiegeszitok/laptop-tarto-mejlby-allithato-fekete
A MagSafe mindegyik iPad-del kompatibilis?Szerk:
https://www.apple.com/hu/shop/product/MHXH3ZM/A/magsafe-t%C3%B6lt%C5%91
Itt csak iPhone-t ír. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
fery02 #46885 üzenetére
Ha jól gondolom az iPad 6-nak az iPadOS 17-nél lesz a végállomás. Mennyi ideig reális még, hogy napi használósnak még elmennek ezek nem frissülő rendszerrel?
Például egy Netflix vagy FB Messenger mikor mondja, hogy nem támogatja tovább a régebbi OS verziókat?
Amúgy meg kicsit elbizonytalanodtam a használt iPad kapcsán. Még mindig kapható újonnan a 9-es generáció 120 körül, adószámmal vásárolva az nettó 87k, miközben a használtak mennek aprón 90-100 között.... Nem akarom kommentálni.
-
F.E.K..
senior tag
válasz
fery02 #46824 üzenetére
"
hanem a kijelzőfedeles féle, ami kb örökké csakis arra lesz használva, hogy a gép mögé hajtogatva álljon az asztalon a gép landscape módban
"Nálam is erre van használva a tok, ez az egyszerűb"funkció" kifejezetten szempont volt a beszerzésnél.
Illetve a fedél felhajtásával aktiválódik a képernyő, lehajtva pedig nyilván lekapcsol. Dobálni nem dobálom (mondjuk azért esett már le asztalról
)
-
zaskar
senior tag
válasz
fery02 #46787 üzenetére
Nekem két 256-os Pro is van itthon (2020 és 2022) és nálam is csak a Fájok használata esetén szokott lenni hasonló "fagyás", mindkettőnél. Rengeteg fotót tárolok a Fájlokban, rengeteg mappában, és ha egy ideig nem használom az alkalmazást, majd újra belépek (de úgy, hogy a háttérben nyitva volt) gyakran előfordul, hogy hosszú ideig gondolkodik, míg reagál valamire. Pl. vissza akarok lépni egy szintet a mappákban, akkor arra várni kell akár 10-20-30 másodpercet is, míg "utoléri magat" azaz történik valami. Utána már nincs gond, működik rendesen. Nem tudom, ez a Fájlok sara-e, vagy a tároló lassul be, esetleg egy másik fájlkezelő app használatával kiküszōbōlhető lenne-e, de elég bosszantó. Viszont pl. külső SSD-ről nekem oda-vissza is gond nélkül és gyorsan másol nagyméretű állományokat is a Fájlokba.
-
arn
félisten
válasz
fery02 #46762 üzenetére
Nalam az idosebb ipad air ugyanugy dobott par tiz szazaleknal resetet. 92% meg nem gaz, 90% alatt mar barmi lehet, a harom eves ipad prom is jo ha 5-6 ora kepernyoidot birt. Nekem is az a tapasztalatom, hogy egy folyamatosan hasznalt akkus cucc harom ev utan mar necces lehet.
-
bostone
addikt
válasz
fery02 #46757 üzenetére
Pedig alapból majdnem minden használt iPhone hirdetésben szerepel ez az adat.
Nem is értem táblagépeknél miért nem jelzi ezt az értéket, hiszen a csere elég macerás manapság.
Vagy megoldhatatlan.Kár lenne pár százezret elherdálni egy olyan állapotú masinára, ami alul teljesít.
Majd jön egy másik, ha ez az üzlet nem sikerül.
-
Relax420
junior tag
válasz
fery02 #46607 üzenetére
A legújabb Air-ben is M2 chip van+a 2022-es pro-ban is, de pro modellekben van 120hz kijelző+faceID…+ azzal még működnek az előző kiadású kiegészitők (azt olvastam, hogy az idei iPad modellekkel már új fajta billentyűzet kell+hogy azokkal már nem működik a 2.generációs pencil)… én a 2022 pro-t venném a helyedben
-
Pano
addikt
válasz
fery02 #46607 üzenetére
Háát.
Persze, mindenkinek egyéni igényei és financiális lehetőségei vannak, de 550-et egy tabletre elkölteni szerintem már csak azon réteg munkák esetén érdemes, aminek elvégzését nagyban megkönnyíti az eszköz. Röviden: egy idő után pénzt termel.Amúgy a válasz igen. Ebben az ár szegmensben Air-t már nem érdemes venni. Már csak a kijelző miatt sem, mert amire kellhet egy ilyen értékű tablet az grafikai munka. Arra meg színhelyesebb kijelző kell mint ami az Air-ben van.
De ha csak puszta passióból költenél ennyit rá, akkor persze, mehet.
-
-
Relax420
junior tag
válasz
fery02 #46516 üzenetére
Köszönöm a választ
akárhol nézem, ezért az árért csak ipad mini 5-t tudnék venni (nekem már van mini6-om) + az jobban passzolna a “csapatba” mint a 2017: nem kell váltogatnom a töltőket+elég lenne ugyanaz a pencil+a 2018 már nem annyira hasonlít egy régebbi készülékre+kényelmes lehet a FACE ID
-
válasz
fery02 #46438 üzenetére
Közben rájövök, hogy hülye vagyok, mert nem is a MagSafe gyűrű vonzódik a hűtőhöz, hiszen az belegondolva képtelenség is, hogy a MagSafe állvány és a hozzávaló gyűrű is ugyanúgy tapadni tudjon a hűtőhöz, hanem ugyanúgy egy mágneses hátú ESR tokban van nekem is a táblagép és a tokot vonzza a hűtő, nem a gyűrűt. 😁
-
Pano
addikt
válasz
fery02 #46434 üzenetére
Ilyen nincs. Atom stabil, nem old le. Ha nyomkodod feljebb helyezett pózban akkor kicsit "remeg", de a mágnes az nem enged el. Se az ami fenn tartja, se a tartó.
Én a belső tokot (amiben van a tablet) hűtőre és az eelszívóra is fel szoktam tenni a konyhában (ilyet is lehet. Felpattintható bármely mágnesezhető felületre).Erősen tart.
-
Gabesz87
veterán
válasz
fery02 #46239 üzenetére
Soha semmit nem is vettem még ott. Jófogáson igen, de azt is leginkább személyesen.
Kleinanzeigen-el (mondhatni a német jófogás) van pozitív tapasztalatom, ott viszont már több dolgot vettem, pl. házimozi erősítőt is! Keresgéltem most ilyen tokot is, csak az a gondom, hogy német nyelvű nyilván (mármint a bill, az oldal nyilvánvalóan az).
Ezzel szemezek most: [link] Egész jónak tűnik, meg legalább ismerős a márka. -
yaska
csendes tag
válasz
fery02 #46157 üzenetére
Köszönöm szépen, ez már nagyon hasznos leírás, küzdök vele, nálam a dátumos megkülönböztetés sajnos nem jó, mert kellenek az eredetiek. Próbálkozok elrejtéssel, meg majd a szín jelöléssel; az elrejtés már félig jó, csak ebben az esetben nem mentődik a fájlokból az összes kijelölt az előzményekbe.
Szóval küzdök, az alap probléma mostmár az hogy viszonylag könnyen meg tudjak különböztetni egymástól 1-2 ezer fájlt, akár vmilyen jelöléssel vagy más helyre rakással... -
yaska
csendes tag
-
Rent
senior tag
válasz
fery02 #45929 üzenetére
Akkor miert fizetnek 12% extra azonnali cseredijat? Nem az a cel, hogy 50% aron eladjam phn, hanem, hogy problemamentesen a veteli arat beforgassam a kesobbiekben, ha megszunik ennek az ertekesitese. Regen ez ugy mukodott, hogy az azonnali gari arat is beforgattak, ezen valtoztattak, azt mar bukod elvileg.
az egyik uzletben igy beszelt ra anno az elado, hogy lg c1 et vett igy, majd azonnali garival becserelge c2 re, amikor mar nem volt c1, igy vettem en is 1 eve c3 at, meg varok vele, majd c5, vagy c6 nal csere. Mondom nekem tapasztalat, hogy brutal gyorsan problemamentesen berorgatjak a helyszinen, ha fizettel az extra szolgaltatasert.
megeri nekik, mert akik megveszik az extra garit, kb. minden tizedik fogja teynleg becserelgetni, ha az meg tenyleg hibas, nekik is cserelik, boven megterul nekik is a szolgaltatas dijabol
sokat vasarolok alzatol es csak nagyon keves termeknel fizetek azonnali cseregarit, viszont szivtam mar meg olyannal, amin nem volt, ott szepen elkuldik kulfoldre es hetek mulva jon valami valasz, azonnalinal meg helyben cserelik a Robert K. krt.on
-
válasz
fery02 #45618 üzenetére
Meg is érkezett közben egy héten belül UK store-ból az állvány, elég tetszetős és minőségi darab. 👍
Pluszban még kellett rá fizetni 1100 Ft-ot Postán, maga a vásárlás 20334 Ft volt.A MagSafe rész atomstabilan tart, egyedül hevesebb játékok alatt képes arrébb billenni a fenti rész, ez a korábbi tartómnál stabilabb, bár az két oldalt is tart, nem csak középen.
Még érkezik közben egy Ugreen féle MagSafe állvány is, igaz az telefonhoz, aztán majd kiderül, hogy nem-e azt fogom végül az iPad-hoz használni, a telefonhoz meg marad ez.
-
válasz
fery02 #45624 üzenetére
Na jó, nem szerencsétlenkedek, ez a MobileFun nevű cég világszinten terjeszkedett és több weboldaluk is van, a co.uk oldalukon például már van Hungary opció szállításnál, bár még van egy francia oldaluk is, megnézem azt is, mindegyikre persze külön kell regisztrálni, de Google fiókon keresztül belépve mondjuk csak egy pillanat.
Szerk: A francia és a német oldalukon sincs Hungary opció, marad Anglia.
Ennyi szarakodás után már tuti berendelem, szállítással együtt 20ezer Ft. 😁 -
válasz
fery02 #45618 üzenetére
ezekhez valami speckó fémlappal ellátott tok kell vagy magára az iPadre kell felragasztani valami mágnest - amit szerencsés esetben adnak az állványhoz
szerk:
és igazam is lett, tessék ott van a teljes terjedelmű fém körlap
a MagSafe csak körgyűrű !! ennek köze nincs a MagSafe-hez szerintem
Szerk 2
engem is érdekelt, rákerestem: [link] simán lehet hogy mégis jó lesz a magsafe gyűrűvel!
csak tényleg megfelelő tartót vegyél hozzá és ne azt ami most a képen vana 2. linkelt jónak tűnik
-
moleculez
veterán
válasz
fery02 #45589 üzenetére
iMovie-t már kinőtted? Nagyon jó kis progi alap vágásokra meg effektezésre.
Jóval komolyabb (profi) a DaVinchi Resolve az is ingyenes alapból, a tényleg Pro dolgokhoz kell csak a fizetős verzió (de az kb production level)
Luma Fusion 1x fizetős, bár ahhoz kell az M-chip.Az a konklúzió hogy “ha nem kell az M chip akkor nem olyan komoly -> jobban eligazodsz” nem állja meg a helyét, egyrészt mert az M chip előtt is vágtunk videót egy ideje PC-n és Macen is, másrészt pl a Luma Fuison csak Apple Siliconra jött ki pedig iPadon kezdte a pályafutását mert ilyen félprofi, egyszerű de okos darab, Nem jött ki Inteles macre ugyanis teljesen más architektúra az Apple Silicon az Intelhez (X86) képest és már nem érte meg arra is megírni, úgyis kivezetik pár éven belül.
-
xhege
veterán
válasz
fery02 #45572 üzenetére
Kinek hogy természetesen, de én például tudnám értékelni a felhasználóváltás funkciót. Nem azért mert nagy titkolni valónk lenne, de pont a kulcskarika (azért jegyzetekből szórakozni elég körülményes a jelszavakkal) miatt többek között, illetve a mentett könyvjelzők (az asszonyt nem érdekli a tech dolgok, autók, foci, engem meg az AVON pl) miatt, a fotók elérése miatt (én sok fotót szerkesztek, azért a sajátjaimat el kell érnem, míg az asszonynak millió "nagyon fontos" screenshotja van, amit el kellene érnie) . Nagyon hasznos funkció lehetne ez a felhasználóváltás, de nyilván az a cél, hogy minden családtagnak saját iPad legyen. Még szerencse, hogy a MacBookon működik ez a funkció.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hálózati / IP kamera
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Stellar Blade
- Kerékpársportok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest