Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaba1203
addikt
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Ipad mini 7-et.Szeretnék tokot venni hozzá.
Erősítsetek meg, hogy a mini 6 tok ugyanaz méretben, mert egy csomó helyen csak ahhoz van például a Spigen oldalán is, amit kinéztem. -
Ezt az iPhone topikban sem értettem teljesen sose, hogy VLC esetében miért szükséges a VLC mappájába másolni.
Nálam szerepel iPad- és iPhone-on is pl “Videók” nevű mappa, mindkettő esetében ugyanazzal a tartalommal.
iPad-en ha innen megnyitok bármit, indul a videó a normál lejátszóban, de rögtön felül van is neki gombja, hogy “Megnyitás VLC-ben”, ami rendesen azt is csinálja, amit jelent.
iPhone esetében picit bonyolultabb, mert ott Megosztáson keresztül lehet elérni a VLC-s játszást, de itt nem is iPhone a téma.Vagy arról lenne csak szó, hogy azt az egyetlen plusz gombnyomást akarjátok megspórolni videónként?
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy iPad Mini 2, amire az lenne a kérés, hogy a gyereknek szeretnének rá letöltött mesét felmásolni. Én, aki sosem használtam ios rendszert gondoltam könnyen megoldom. Tévedtem.Erre a régi eszközre, hogyan lehetne a legegyszerűbb módon felmásolni letöltött mesét?
Nem találtam iTunes appot az eszközön, sem az appstore-ban. Számítógéppel összekötve, iTunes-ban a filmek mappába engedte bemásolni a filmet, de ezt nem találom sehol sem az eszközön.
-
Parson
addikt
válasz
padisaxi #47989 üzenetére
Helló, HA az eladó elmondta, és te tudomásul vetted, de nem kérted a segitségét, akkor az eladó innentöl moshatja a kezét mert ezzel te elfogadtad, hogy ez van, és így vetted meg az eszközt. Sok sikert a körülményes eltávolitáshoz (sztem nem fog menni, de ne nekem legyen igazam). A University-nek kell bizonyitanod, hogy az iPad jogosan a tiéd, és neked nem kell ilyen korlátozás a gépedre, és majd ök tudnak segiteni az eltávolitásban. HA mindezt meg lehetne kerülni, akkor l*xart se ér(t) az a korlátozás, amit nem hinnék egy egyetemi korlátozás (University of Arkansas System) esetén... De mint írtam, ne nekem legyen igazam, és sikerüljön megoldani. Sok sikert még1x.
-
padisaxi
csendes tag
válasz
szabonagyur #47988 üzenetére
Szia! Felvettem már a kapcsolatot akitől vásároltam, de mivel elmondta, hogy „University of Arkansas System” fut a gépen és így vásároltam meg. Mindent elmondott, hogy beszámolta valamilyen üzletbe, illetve munka elvégzése fejébe. Amit Ő sem tudott mivel jár ez a kontrol, hogy nem megy az USB. Az iPadra szükségem van és a megoldást keresem a problémára. Végső esetben marad így ha nem sikerül megoldani.
-
padisaxi
csendes tag
válasz
BlackJack21 #47985 üzenetére
Érdekes, mert a VPN nem csatlakozik, de hozza a Managment Profilt, melyben 4 tanúsítvány van.
-
csabiks
senior tag
válasz
szabonagyur #47982 üzenetére
a felügyeleti konfigurációs fájlt el lehet távolítani, de ha távolról még aktív akkor automatikusan visszamegy rá. (van céges iphone-m, tudom hogy működnek).
attól nem kell félni, hogy bármit tudnak olvasni, a certet megnyitva leírja milyen korlátozásokat alkalmazott a vállalat. (nálunk pl sok minden tiltva, pl emailből nem lehet másolni, vagy 3rd party app storek tiltva, stb)
-
padisaxi
csendes tag
válasz
szabonagyur #47979 üzenetére
Remélem nem tiltják le. Ezt a korlátozást csak egy program csinálja. Törölni a programot addig nem szeretném, amig az egyetem nem válaszol.
-
padisaxi
csendes tag
válasz
szabonagyur #47973 üzenetére
Már írtam az egyetemnek. a válaszukat várom.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szabonagyur #47975 üzenetére
+1, én is inkább emiatt aggódnék. Ki tudja, hogy a személyes levelezésemből, egyéb dolgaimból mit lát és hány embernek van hozzáférése.
-
padisaxi
csendes tag
válasz
BigBlackDog #47971 üzenetére
Köszönöm a választ. Szerintem ez egy egyetemi gép volt.
-
-
.LnB
titán
Nekem még elég új ez az iOS ökoszisztéma. De jól értem, hogy az iPad-hez nem lehet Paypal accot rendelni a fizetéshez? Apple Pay van, bankkártya, meg mobilszámla, opcióként..
Vagy van valami trükk?
-
padisaxi
csendes tag
Sziasztok! Nemrég vásároltam egy iPad pro 12.9 3gen (2018) készüléket.Az iPad szépen teszi a dolgát, de van egy apró kis bosszantó hibája. A gépet úgy vettem, hogy az „University of Arkansas System” felügyeli. Ennek következtében nem lehet számítógéphez csatlakoztatni, valamintaz USB port-on keresztül nem ismeri fel a pendrive-ket. Próbáltam többször is a nulláról kezdeni, de a régió beállítások után mindig el kell fogadni, hogy az „University of Arkansas System” felügyeli a gépet.Tud e valaki erre megoldást, illetve hogyan lehetne feloldani?Köszi előre is.
-
atees
őstag
válasz
plejik #47967 üzenetére
Ezt a spigent használom, nekem tökéletes pencil proval
-
plejik
addikt
Sziasztok. Pár napja beruháztam egy 2024-es pro gépre. Olyan kérdésem lenne , hogy melyik üveg fóliát ajánlanátok hozzá ami nem befolyásolja a pen működését. 11” és gép. Előre is köszi .
-
ricogsm
őstag
Sziasztok!
Van valami megoldás touch id bekapcsoló gomb cserére ,hogy jó is legyen a touch id?Vagy kell hozzá cserélni az alaplapot is?
-
Zoltn
senior tag
Halló.
Budapesten Air 5 akkucserét csináltatni hol érdemes?
Van valakinek tapasztalata? Jó rossz minden erdekel! -
Buckey
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy az iPad Air M2 (2024) -el kompatibilis ez az adapter? [link]
Tudom, nincs a listában iPad, de ez nem jelent semmit.
Vagy inkább maradjak a gyári megoldásnál. Esetleg más alternatíva.
Előre is köszönöm a segítséget! -
pethob
aktív tag
Annál is inkább lehúzás szagú az egész, hogy a Pencil 1 egy átalakítóval simán megy az iPad 10-el, ami ugye USB-C-s, de a új iPad Air-ek és Pro-k al nem párosodik, míg a 3rd party Logitech Crayon ami kb. pont azt tudja amit a Pencil 1 minden 2018 után gyártott iPad-al megy, a legújabbakal is. Tehát a tiltás valószínű szoftveres, nincs harver oka.
Ha csak írni kell toll, nem rajzolni, akkor a Logitech Crayon pont elég. Az új verzió már eleve USB-C-s, átalakító sem kell, csak ha régebbi Ligthning-es iPad-be akarod dugni. Persze a kényelmes mágneses rögzítésről, vezeték nélküli töltésről és parosításról le kell mondani. -
-
ricogsm
őstag
válasz
l.skywalker #47948 üzenetére
Megjött a bontott type-c pencil. Teljessen jó. 24e ért új bontott.
csak nagy dillemában vagyok ,hogy nem e lenne jobb 36e ért egy gen2 pencil. (Az volt régen).
Jól olvasom annak felfelé már kompatibilitási korlátjai vannak?
Pár év múlva talán egyszer lecserélem az ipadot. Ott a Mac az is elég bőven. De amikor alá kell írni egy PDF akkor vakarom a fejem. Amíg nem volt Mac ipadeztem.
Meg amikor alaprajzon kell bejelölni az eszközöket akkor nagyon jól tud jönni.
Most így leírtam a kérdést szerintem meg is válaszoltam magamnak. -
pethob
aktív tag
válasz
Párduc #47919 üzenetére
Nekem iPad-hez (is) a ceruza elemmel működő korábbi Magic Keyboard vált be, meg a Magic Mouse.
A 11"-os iPad Air 5-höz való mágneses Magic Keyboard nekem nem vált be, mert a jobb oldalán lévő felezett méretű gombok (magyarban az ékezetes betűk) zavarnak a vakon gépelésben. (Eladó, fehér változatban.) Ráadásul oldalról nem védi a tabletet, így védő toknak sem az igazi. (A 13"-os méretnél nincsenek feles gombok, arra minden elfér. Azon sokan szeretnek gépelni legalábbis a youtube népe szerint.)
Én megpróbáltam laptop nélkül iPad-en élni és dolgozni, nekem nem vált be. Nem csak a normális multitasking hiányzik, de az O365 alkalmazások borzalmasak tabletre, és a magyar nyelv támogatása hiányzik pl. az írás felismerésénél. Meg a 11" már tényleg túl kicsi. Egy M1 MacBook Air nagyságrendekkel hasznosabb jószág, és mindent egybe véve olcsóbb. A MacBook mellé tartalom fogyasztásra és mobil kiegészítő képernyőnek viszont zseniálisan jó dolog a tablet. (Még inkább az ha nagyobb, 15 vagy 16"-os MacBook-od van, és sokat utazol.) -
szabonagyur
félisten
Az hogy a Naplo app iPhone only van ertelmes magyarazat? Vagy ne keressek megint
-
ricogsm
őstag
válasz
l.skywalker #47946 üzenetére
Köszi. Eléggé butítottak rajta. Majdnem ,hogy alis szintet hozza.
bar igazából pár aláíráshoz kell és egy pár terv rajz ikonok berajzolások végett.
lehet mégis elég lenne a type c ? -
ricogsm
őstag
Sziasztok!
Vásárolnék egy Apple pencilt. Mert elhagytam meg tavaly 2.gent.
Úgy látom már van újabb is. Type-C pencil.
ipad air 4. genhez venném. Van e különbség a kettő között ? Jóval olcsóbb a Type C és nem mellesleg találtam egyet az Alzan felbontott terméket ami meg olcsóbb.
Kell e tartanom egy felbontott kipróbált terméktől(gondolom leválasztották ) ? -
SharpSA
veterán
válasz
Parson #47940 üzenetére
Egyetértek veled, én kb sosem veszem le az iPademet a billentyűzetes tokról, mert nem akarom a kezemben tartani (kényelmetlen, nehéz sokáig tartani), mert sokkal jobb azon gépelni, mert ha nem használom csak lecsukom és kész, mert a "tácsped" is jól jön néha. Ezek mellett a képernyő tapicskolást is használom görgetésre és menük, egyebek kiválasztására.
-
Parson
addikt
válasz
Relax420 #47939 üzenetére
Hehe, akkor szivjon az a digitális billentyüzettel egy hirtelen de hosszabban begépelt szöveg esetén, aki akar - pl te - de én nem. Az eszköz van értem, és nem fordítva! Majd én eldöntöm, hogy mihez jobb nekem tapicskolni, és mihez pedig felpattintani a mágneses billt egy pillanat alatt és már gépelni is. De hát ugye aki ezt nem érti és csak elvakultan néz a világba… annak ezt nehéz lesz megérteni, csak a kifogásokat keresi a saját életének megkönnyitése helyett.
Vagy más szóval: a cél szentesiti az eszközt, és nem az eszköz a célt ! Márpedig ha a célom a kényelmes gépelés, akkor az fizikai billenytüzettel jobban megy, mint tapicskolós digitálissal. (Ettöl még használom a digitálisat is, de nem hosszabb gépelésre.)
Kieg, nem fogod elhinni, de a képernyö érintö funkciója nem szünik meg azáltal, hogy van fizikai bill is csatolva… sok esetben - pl most is - tapicskolom a képernyöt, ha kell… mert így hatékony egér nélkül pl scrollozásra, vagy épp egy linkre rányomni, stb.
-
atees
őstag
válasz
consono #47931 üzenetére
Érintésre van kitalálva, nem egérre az ipadOs, bill is max akkor jó ha sokat akarsz írni.
pl egy word is sokkal macerásabb ipaden.
Ipad az tablet, jó pár esetben kényelmesebb, mint egy laptop, de sztem nem tudja kiváltani. Párhuzamosan használok egy macbook airt meg egy ipad prot, így kényelmes, de csak az ipad kevés lenne -
válasz
Párduc #47929 üzenetére
Nekem egy 11 Pro van, a stage manager nem tetszett egyáltalán. Teljesen idegennek érzem az ipad-től, próbáltam monitoron is, szerintem felesleges hozzá a stage manager. Ha simán kirakod a képét, akkor az ipad képét kapod meg nagyban. Én jó ideig használtam így, illetve csak simán az ipadet egérrel/billentyűzettel, amíg nem lett új laptopom, szerintem teljesen el lehet vele lenni, de a stage manager konkrétan nem kell hozzá, jó a sima felület.
-
csabiks
senior tag
válasz
Párduc #47919 üzenetére
Rá lehet tenni, de mivel nincs stage manager, nem lesz teljes kijelzős csak screen mirroring, max ha tartalmat játszol le akkor megy át teljes kijelzőbe.
Full HD-nál nagyobb monitor fölösleges, a tükrözés felbontása : 1280x1024 és alatta.
Logitech bluetooth-os cuccok mennek hibátlanul a tabokkal. -
huan
őstag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani valami olcsó bluetooth-os egeret, ami kompatibilis egy 6. és egy 9. generációs iPad-el?
Köszi -
aDaM909
tag
Üdv! Van itt nálam egy régi (10-15 éves kb?) Apple iPad táblagép. A kérdés, hogy milyen kábel való hozzá? A csatlakozó úgy néz ki, mint egy Type-C csatlakozó, de attól valamivel kisebb. Töltésre és adatátvitelre is fontos lenne.
Köszi! -
HdRew
őstag
válasz
pethob #47918 üzenetére
Minden elismerésem, én májusban adtam el az Air 3-at és váltottam M2 Air-re. Már eléggé szaggatott egyes esetekben az Air 3, és lassan töltött be, importált dokumentumokat pl notabilitybe, szóval úgy voltam vele amíg jó pénzt ér, mennie kell.
Ha ez is kibír minimum 5 évet, egy szavam sem lesz.
-
Franko49
tag
Sziasztok! Szeretnék egy digitális képkeretet. Szerintetek működhet egy olyan megoldás, hogy egy iPadet szeretnèk használni erre a célra és a telefonommal készített képeket egy adott mappába válogatom, amit megosztok az iPaddel? Így ő abból a mappából tudna diavetítést csinálni?
-
Párduc
junior tag
iPad 10-et rá lehet tenni monitorra?
Milyen Bluetooth billentyűt és egeret javasoltok hozzá? -
pethob
aktív tag
M1 Air-ről most költöztem vissza iPad Air 2-re, mert a lányom kapta meg az újabbat rajzolni. Amire nekem az iPad kell (stream video, könyvolvasás, böngészés, zene, podcastok, fényképek piszkálása a fotókban, egyszerű játékok) arra még pont jó az Air 2 is. Valamivel lassabban nyilnak az appok, de kibírható.
-
merqree
őstag
válasz
Bigmasterl #47914 üzenetére
Lehet lopott is, ha zárolt.
-
Ear001
addikt
válasz
Bigmasterl #47914 üzenetére
Nem.
-
Bigmasterl
tag
Üdv! Nem volt még apple cuccom, viszont venni szeretnék egy ipadet használtan. Találtam kedvező áron olyat amire azt irja az elado hogy zárolt a fiok rajt. Az lenne a kérdésem hogy ilyenkor lehet resetelni a gépet és uj fiokot letrehozva tudom e használni.
Köszönöm előre is -
kchris78
veterán
válasz
CharlieDrop #47909 üzenetére
Meg időmilliomosoknak
. Szüleimnek vettem anno egy Air2-t. Nagyon frenki aksi még mindig használható.. De szegény már használhatatlanul belassult (vagyis az appok a weboldalak szálltak el CPU meg RAM igényben).
-
Lexus sc
tag
Sziasztok! Egy repedt érintő üveges - a kijelző kijelző épp és használható - iPad 3-al (2013-as) mit érdemes kezdeni? Sajat kezű javítás iFix-ről rendelt alkatrésszel? Alig használt, de mostanra elavult sajnos. Köszi!
-
chaosmonger
tag
Sziasztok ! A lányomnak karácsonyra vettem egy Epico magyar kiosztású billentyűzetet, az a gond van vele, hogy egyszerűen nincs rajta 0 gomb. Amikor a neten rákerestem a problémára az egyik webshop kommentjében azt írta valaki, hogy 'apróbb bosszúság hogy nincs rajta 0 és # és nehéz volt megtalálni a billentyűzet kombinációt'. Tehát elvileg van ilyen kombináció, de én nem találom. Ebben tudna valaki segíteni hogy mi az, vagy hogy hogy lehetne megtalálni?
Esetleg van itt is valami olyan mint win-nél hogy alt+karakterkóddal be lehet vinni egy karaktert? Vagy váltani angolra könnyen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- MacSzerez.com - iPad Air 13" M2 / 6. generáció / 128GB / Wifi / Kék / Apple Garancia!
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M1 / Ezüst / Wifi + Cellular / 128GB / Garancia
- MacSzerez.com - iPad Air M2 13" - 6. generáció - Cellular - 128GB - Csillagfény - Apple Garancia 20
- iPad Mini 7 (A17) 128GB wifi 2027.02.15.Gyártói jótállás
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest