Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Rage47
üzenetére
Olvastam, hogy Business vagy School Organization-t létrehozva létezik valami ilyesmi multi account kezelés, jó lenne ezt lecsorgatni a privát accountok szintjére is. A harmadik account eléggé falábú megoldás, elvégre ez az Ő készüléke és ennyi macerának nem tenném ki őt, hogy én alkalomszerűen néha használjam. Így is tökre örül, hogy minden jegyzete, doksija, emlékeztetője, naptár eseménye ott van szinkronban mindkét eszközén (iPhone a másik).
Billentyűzetnél az is szóba jöhet, hogy veszek rá neki egy matrica készletet, szóval lehet akár német vagy ilyesmi is, ami könnyen magyarítható (magyar Mac kiosztásra).
-
atees
őstag
válasz
Rage47
üzenetére
[Ez az ESR ] amihez vettem év elején már nem kell, aztán elraktam, meghirdettem, nem kellett senkinek, most elővettem, hogy megnézem igy az új OS-t, ezzel a 26-al elég jól használható a billentyűzettel az ipad.
-
-
Pano
veterán
válasz
Rage47
üzenetére
Egyszer vettem életemben lifetime licenszet 20 ezer forintért. 1 évvel később a cég eladta a termékét és az összes ment a levesbe (az éves 3.000 Ft lett volna). 10 éve fejlesztették, az ember bizalommal ugrott bele. De legalább utólag kiderült miért vezették be az "életre szólót", ugyanis addig nem volt.
Tanulópénz volt. -
nonsen5e
veterán
válasz
Rage47
üzenetére
Ha már egér, neked a görgetés hogy működik??
Tegnap csatlakoztattam BT-s egeret hozzá először, de a görgetés az használhatatlan, és ez most legkisebb túlzás nélkül. Ahhoz tudnám hasonlítani, mintha rossz lenne a görgő - de minden más eszközön meg tökéletesen megy, szóval azzal nincs gond.
Ha nem rángatom a görgőt túl erősen, akkor be sem veszi, ha meg jobban megrántom akkor rögtön lapoz 3 oldalt. Azt ne is említsük, hogy csak az agyrák fordított irányba lehet görgetni, és opció sincs a megfordítására.
-
SharpSA
veterán
válasz
Rage47
üzenetére
Kinek hogy. Lehet más egérrel is használni, de azokkal görgetés lehet problémás. Nekem van Logitech MX Master 3S is, azzal is használtam, de az inkább a Mini-hez passzol jobban. Amúgy meg számomra mindegy melyik egeret használom a kettő közül. Illetve egy dolog zavar: a magic mouse kattogó hangja.
-
SharpSA
veterán
válasz
Rage47
üzenetére
Egyébként ma is az M3 Airt használtam 27" 4K monitorral, logitech mx keys mini billentyűzettel és magic mouse egérrel. Táblázat (Planmakerrel), számla és szállító bevitel böngészőben, Airmail illetve eM Client levelező appok, stb. Szerintem egész jól használható így is. Persze kicsit más, mint a MacOS, de számomra egész jó. Na és persze azért van még mit alakítani, finomítani az iPadOS-en.
-
gabika0013
tag
válasz
Rage47
üzenetére
Érdekes, a neten a "Milyen tabletet vegyek egyetemre?" kérdésre (nem az enyém) ezt válaszolták 1 évvel ezelőtt:
"iPad es Apple Pencil, ne is nezegess mast, ár-érték arányban ez a legjobb, hajtogathatós laptopot meg vegyenek azok, akik szeretik, ha lassú fos a gépük. Eszedbe se jusson azt a gyász remarkablet venni, luxitermék és szar. Anno egy prot vettem mert miert ne (2020-ban), de az overkill, most már airt vennék, de a gép most is éppen olyan faszán megy mint amikor megvettem. Az fontos, hogy
ne spórolj azon, hogy mit használsz, de ésszel: a toll tapadjon a pad oldalára, és töltődjön is onnan, ne kelljen bohóckodni a dugdosással. Ha billentyűzetes tokot is vennél hozzá, a logi pont jó, de olyat keress, amin van tapipad, ha lehet. Külön billentyűzetet ne vegyél - ha ebben gondolkodnál akkor MBA kell, nem ipad.
olyan notetaking appot keress, ami neked jó, nem másoknak azzal, hogy kerüld a subos appokat - azaz notability legyen barmilyen fasza, off. Goodnotes a kiraly mert csak egyszer kell megvenni.
ne vegyél a/4 papírméretet, kivéve, ha nagyon sokszor használnád a képernyőt több ablakkal. Nagyon szenvedtem hogy 11 vagy 12,9 colosat vegyek, nekem a 11 nagyon bevált, járkálva tanulok, könnyű tartani tokkal is egy kézzel, másikban a toll, ágyban, kanapén is jobb.
mondanom sem kell, így csak a biztonság kedvéért: előbb laptopod legyen (vagy asztali), utána pad, mert megbolondulsz, ha tableten kell írnod a beadandókat. Egy MBA és egy ipad a legjobb kombó. Életem legjobb elektronikai cucc vásárlása volt, amikor egyetemre megvettem az ipadet. Hajrá!"
Amúgy miért kevés az iPad? -
arn
félisten
válasz
Rage47
üzenetére
Korabban egyseges volt, most meg mindenfele popupok vannak feleslegesen animalva, meg lebego ablakok, ami erintokepernyovel nekem inkabb idegesito, mint hasznos. Csak ha elkezdem kikapcsolgatni a dolgokat, akkor megeroszakolom az egeszet, es lenyegeben sokminden nem valtozik.
A macbookom hasznalhatosaga meg egyertelmuen rosszabb lett, egy scroll is szaggat rajta vmikor, ami nevetseges. A jol hasznalhato gepbol csinaltak egy szenvedoset.
De mindegy… ugyis lenyomjak a torkunkon.
-
válasz
Rage47
üzenetére
de ki lehet dobni oldalra mint régen? és ugyanúgy visszahozni?
Csak mert az lenne a lényege.Megkeresetem:
To use Slide Over in iPadOS 26.1, you'll need to tap on the green icon of an app's window to open up the window sizing controls. From there, you can tap on the "Enter Slide Over" button.
When an app has been put into Slide Over mode, it transitions into a Slide Over window that stays over your other open apps. You can swipe to hide the Slide Over app from view, and then swipe to bring it back again. The Slide Over window can be resized as needed, which is new in iPadOS 26.1.Jó ez így szerintem, csak az aktiválás módja más.
-
-
.LnB
titán
válasz
Rage47
üzenetére
Ja, ez karácsony előtt így szokás. Én ezért csináltam már 10 éve azt, hogy október-ben letudtam mindig a karácsonyi cuccokat. Főleg ha külföldről kellett valami. Csak most annyira nem volt ötletem, hogy csúszott novemberre, és végül Apple cuccok lettek belőle.
De így se voltam elkéskve sehonnan. Csak megszokás volt ez az október. -
.LnB
titán
válasz
Rage47
üzenetére
Megrendeltem 6 napja az ESR honlapjáról az iPad tokot. Azóta se kép, se hang.
Fogadták a rendelést, ennyi. Furcsa kicsit. Ha Ali-ról rendeltem volna, ott minden lépésről jön tracking infó. Kíváncsi leszek, hogy mikorra fog megjönni. Van idő, mert karácsonyra kell. De manapság furcsállom az ilyet, hogy nem írnak semmit. -
.LnB
titán
válasz
Rage47
üzenetére
Megvan. Azt hittem, hogy az ESR egy típus rövidítése, ezért kerestem az iStyle-on. De ahogy látom, ahhoz a típushoz amit kinéztem: [link] itthon nem nagyon kapni ilyen tokot. Vagyis én nem találok.
De a hivatalos honlap elvileg szállít ide egy bizonyos összeg felett, szóval szerintem majd onnan rendelek. Ez a mágneses akkor jó típus? [link] -
válasz
Rage47
üzenetére
Ha már egyszer telepítve van a parancs és úgy hagyod, ahogy van (mi okból is törölnéd le), akkor legközelebb már elég csak a második lépéstől kezdeni a műveletet, ha érdekel az akku állapot.
Az is lehet, hogy mire legközelebb érdekel az akku állapot, már eleve az iPadOS is tudni fogja a régebbi készülékekre vonatkozóan is a lehetőséget, de addig is nekem pl gyorsabb ez így, mint gépre dugni és megnézni 3utools-al (bár egyébként meg nem hasonlítottam még össze a kettő metódus eredményét).
-
-
Gabesz87
veterán
válasz
Rage47
üzenetére
Köszi, rendeltem is ilyet (persze iPad 9-hez valót). Még a bolt sincs túl messze

Ilyesmi tokokat vettem én is amúgy Ali-ról a srácaim tableteihez, de az egyik gyalázatos volt. Olyan merev, hogy hiába hajtottam be így háromszög alakba, kis érintésre kirúgja magát, és eldől a tablet. -
Gabesz87
veterán
válasz
Rage47
üzenetére
Ez is megfodult a fejemben, csak azért preferálom ezt az egyben cuccot, mert az lenne a cél, hogy kiváltsunk egy laptopot, amihez néha odaülünk, rendelni ezt azt, kaját, miegymást, utalást intézni, vagy csak netezni, Facebookozni. Úgyhogy nem szeretnénk kerülgetni, rakosgatni még külön egy billentyűzetet is. Aztán a fene tudja, lehet, hogy ez az elgondolás (kiváltani iPad-el a laptopot) zsákutca, és baromira nem lesz kényelmes.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Rage47
üzenetére
Köszi, de sajna pont ipad 9-hez nem látok ilyen billentyűzetes tokot a kínálatukban. Marketplace-n találtam egy Logitech Combo Touch-ot 30-ért, de Siófokon van, az eladó profilja sem látszik, így nem szívesen utalnék látatlanban ismeretlennek. Ali-n nézegettem még, vannak normálisabb márkáktól ilyen tokok, Nillkin, Baseus pl.
-
Shame21
tag
válasz
Rage47
üzenetére
Az akkor szopás azt hittem az ipad os is megkapja ezeket. mobil eszköz és sim kártyás verzió is van belőle. Én sose vettem észre különbséget ipad os meg ios között így mindig egy kalap alatt kezeltem a telót meg a tabletet. Akkor marad a mókolás csak jelenjen meg már az új pro mert ha sokkal jobb mint az m2 akkor azt veszek. Bár engem már az oled megvett.
-
-
Roland861010
veterán
válasz
Rage47
üzenetére
ESR cuccaim vannak. De billentyűzetet gondoltam eredetit kellene venni de 90-120ezerig megy az ára még használtan is.. Annyit meg nem ér. Van egy pofátlan áron de német kiosztású, mondtam az eladónak ha vihetem az iPadet és kipróbálhatóm és számomra használható akkor érdekel.
Ráadásul ahogy néztem ez az ESR "csúcs" billentyűzete. -
Parson
addikt
válasz
Rage47
üzenetére
No most nézegetem az apple oldalán a kompatibilitási listákat, ezek szerint (mostani képek):
És eképpen el tudom képzelni, hogy évenként lépdelnek továbbra is, tehát:
2022 - iPadOS 16 - iPad 4 esik ki a támogatás alól (iPad 5 még kompatibilis)
2023 - iPadOS 17 - iPad 5 esik ki a támogatás alól (iPad 6 még kompatibilis)
2024 - iPadOS 18 - iPad 6 esik ki a támogatás alól (iPad 7 még kompatibilis)
2025 - iPadOS 19 - iPad 7 esik ki a támogatás alól (iPad 8 még kompatibilis)
2026 - iPadOS 20 - iPad 8 esik ki a támogatás alól (iPad 9 még kompatibilis)De persze ez csak a fenti képek alapján, ki tudja, hogy mi lesz pontosan... Viszont eképpen ha 2026-ban esik csak ki az iPad 8 a támogatás alól, és onnan még +5 (??) év benne van, az nagyon kellemes lenne, mivel ezt az eszközt nekem sincs kedvem sürün cserélgetni. Vélemények?

Kérdés, hogy melyiket nem lesz már érdemes telepiteni, mert h annyira belassul majd az iPad. De ennyire nem akarok most elöreszaladni, az itteni tapasztalatok is mutatják majd valszeg... erre ráérünk visszatérni...
-
sgery
őstag
válasz
Rage47
üzenetére
Nem értem az üzleti stratégiát e mögött. Van, aki ezért otthagyja az ios-t, mert a google direkt szivatja? Inkább pont ezért tér át mindenben az ios-re szerintem.
Így első körben amúgy a lighroom exportból eljutni odáig, hogy azokat a google fotókba feltegyem egy jópár lépcsős folyamat és nagyon idegesítő :/
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, vadonatúj állapotban, 2027.09. 29-ig garancia
- iPad Mini 6 WiFi 64 GB, space gray makulátlan,végig tokban-fóliában tartott 2027. 03.13-ig garancia
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- iPad 11 128GB Wifi Kék Karcmentes/2027.10.02.Gar./Akku 100%/p4662
- Getac F110 - Ipari / Katonai tablet - I7 8665U 16Gb rammal - több db
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Hát ezt miért vették ki? Vagy majd visszajön frissítéssel? Sokkal jobb, gyorsabb, kényelmesebb volt így írni.

. Programozni inkább wines (pedig fújj
windows) gépet használok!
De így se voltam elkéskve sehonnan. Csak megszokás volt ez az október.