Hirdetés
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
jlaci74
senior tag
Első iPad jön a családban , Air M1 ,
fóliát használtok - ajánlottok hozzá?
Pencil működését nem zavarja?
Telefonon Spigen van évek óta ( 5* ),
vagy van olcsóbb ami bevált ?
Köszönöm -
consono
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Szuper!
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
?
-
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
És tényleg sikerült így.
-
magicbox
senior tag
válasz
bollokcs80
üzenetére
Azért ehhez a 3utools csodához tegyétek hozzá, hogy kapásból 2 kéretlen alkalmazást is felakar tenni a gépre, ha nem figyelsz. Lehet, hogy velem van a baj, de én maradok az Apple Device-nél. Illetve az iCloud-ot használom adatmozgatáshoz.
-
Alf65
csendes tag
Üdv Mindenki!
Kezdő almásként (munkához kaptam és használom) fura kérdéseim vannak:
- mennyire normális, hogy az iTunes csak hosszú percek után jön be indításkor?
- mennyire normális, hogy ugyan ez az iTunes bár azt jelzi, tizengiga szabad hely van a tableten, de helyhiányra hivatkozva nem akar rámásolni 300 megát?
- mennyire normális, hogy kb minden csatlakozáskor újra meg kell jelölnöm biztonságosnak ugyan azt a gépet, amit évek óta használok?
Köszönet! -
válasz
szabonagyur
üzenetére
Elvileg minden app-ot meglehet osztani, ha akarja a fejlesztő, ha nem.
Családtagoknak fizetősnek írja ugyanúgy, de amikor meg akarják vásárolni, akkor rögtön felugrik egy ablak, hogy egyik családtag már megvásárolta és úgy már ingyen le lehet nekik tölteni. -
consono
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hát, esetleg az működhet, hogy a másik Apple ID-t felveszed a családodnak, és a családi megosztással használja azt, amit a másik accounton megveszel ...
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Tudtommal mindig csak azon az ID-n keresztül tud működik a Store, amivel éppen be vagy jelentkezve, így marad lugosi megoldása.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ki kell előtte jelentkezni előtte szerintem az alap apple id-vel.
-
szabonagyur
félisten
Olyat tudok, hogy az iPadet egy AppleID-val használom, de a Store-ban egy másikkal töltök le?
-
weinmaker
őstag
válasz
alba-regia
üzenetére
Igen, úgy látom, hogy az újraindítás után nem merül annyira. Azért remélem javítják..
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ahogy a többiek írják, nem csörög ki hang hívás ipaden. Csak akkor ha handoffban a telefonra érkezik a hívás, az pedig csak iPhone-iPad relációban fog menni, ehhez viszont nem kell sim az iPad-be. Amit a kérdező kérdez az nem fog menni.
-
atees
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem megy, úgy sem, multisim csak adatot ad, csak iphone és ipad között működik a hivás megjelenítés.
Meg ugye alapból nem lehet ipaddel telefonálni. -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok! Egyik ismerősöm szerintem "bonyolítani" akarja az életét.
Van egy Samsung Galaxy S24 telója. Most vett mellé egy AIM kártyás iPad10-et, iOS18 van rajta.Azt szeretné...Mikor a Samsungon hívják, csörögjön az iPad is. Illetve, ha kikapcsolja a telefont, az iPad csörögjön neki.
Tudtok ebbe tanácsot adni? -
weinmaker
őstag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Sziasztok! Nagyon rég jártam erre, mert semmi gondom nem volt manapság. A mostani pedig ahogy gyorsan elolvastam az elő pár hozzászólást beigazolódott, hogy nem nálam van a baj. A z utolsó frissítés óta valami ésszerűtlenül merül az ipad. Teljes töltés után, úgy, hogy egyáltalán nem használtam lement 71%-ra nagjából 1 nap alatt. Máskor meg használattal olvasás, böngészés egy hetet is lazán kibírt. Szóval valami bitang árulás lehet almáséknál.

-
krisi047
senior tag
Sziasztok! Kreatív tevékenységekhez, pl. rajzoláshoz, kerttervezéshez az M2 Air is megfelelő egy Pencil Pro-val? Ha jól értem már ennek is laminált kijelzője van, de a 120hz-nek ebből a szempontból nem látom értelmét, és a többi Pro funkciónak sem.
-
HdRew
őstag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Én pedig mióta megvettem az m2-es iPad Airt, kb. hasonlónak érzem az akksit, mint az Air 3-asnál. Leginkább streaming/youtube/böngészés van csak rajta, meg egy kis jegyzetelés. Most gyorsan ránéztem a capacityre, így már azért nem csodálkozom annyira. Ugye az m2 9,7 helyett már 11, az akku pedig 7606 mAh, ellenben az Air3 8134 mAh.
Sebességben teljesen kielégítő az m2, de azért az akku lehetne picit jobb..
-
l.skywalker
titán
-
zaskar
senior tag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Hogy tovább bonyolítsam a dolgot: két iPad Pro van itthon, amiket csak én használok, nagyjából azonos mértékben (emeletes házban lakunk, és nem szeretem le-fel hurcolâszni őket, ezért van belőlük kettő). Az egyik egy 2020-as, a másik egy 2024-es. Egyikben sincs 100 ciklusnál több, az akkuk állapota 100%-os. Mindkettőn 18.1.1 van. A 2020-as észrevehetően jobban bírja szuflával, a 2024-es viszont gyorsabban merül. Számokkal ugyan nem tudom alátámasztani, de feltűnt, hogy az M4-nél gyorsabban megy lefelé a töltöttség. Persze rá lehet fogni az M4-re, meg az OLED kijelzőre a nagyobb fogyasztást, de az akkuja is nagyobb vagy 5-600 mAh-val a 2024-nek.
-
l.skywalker
titán
válasz
alba-regia
üzenetére
Szintén ugyanez a gondom. Két iPad van a családban és 18.1.1 óta irgalmatlan gyorsan merülnek. Gyanítom fog jönni rá valami fix idővel
-
válasz
soundsonic
üzenetére
3uTools programmal PC-re dugva ellenőrizd hány ciklus van benne és milyen a Battery Health
-
soundsonic
aktív tag
Sziasztok! Mióta volt új ipados nagyon hamar lemerül az ipad 9-em. Nálatok is van ilyen probléma? Illetve az aksit lehet e cserélni ,van e értelme? köszi
-
Newbie9
kezdő
Köszönöm a segítséget Relax420 és atees.
Miben jobb a pro ?
aates, mit gondolsz a 2021, esetleg 2020-as ipad pro-król?
Fontos hogy viszonylag újabb, 2022-es legyen?
(Hajlanék inkább M-es chip felé, minthogy Bionic)
Köszi! -
Newbie9
kezdő
Sziasztok!
Művészeti egyetemen, kreatív munkára, órákra jegyzetelni, photoshopot, illustrator, procreate, Adobe család, sketchbook, a képernyőn rajzolni stbre ipad-et gondoltam venni.
Nem értek hozzá, Bionic/M1, air/pro stb.
Melyiket lenne érdemes megvenni ? (250E-ig kb, használt is szóba jöhet akár)
Ti milyet/ melyiket vennétek meg, mit ajánlotok?
Köszönöm szépen! -
alba-regia
aktív tag
Ma elővettem az iPad Mini 7-et, 9%-on volt az akku. Kb. két napja töltöttem fel 80%-ig.
Néhány napja ugyanez a jelenség volt iPad Pro M4-en is, kb. egy-két nap alatt szinte teljesen lemerült magától.
18.1.1 iPad OS van mindkettőn. Akkura ránéztem: Lokátor akkuhasználat 100% mindkét esetben. Nem hiszem, hogy kalibrálna, mert a frissítés óta már töltöttem többször mindkettőt. Természetesen most újraindítottam.
Valaki járt már így? Mi lehet a probléma?
-
magicbox
senior tag
-
válasz
consono
üzenetére
hazahoztam hátizsákban, semmi extra nem volt, pedig még USA-ban is átszálltam
annyi a trükk, hogy be kell aktiválni, jelentkezz be iCloud-ba, csinálj rajta egy fényképet, onnantól kezdve nem minősül új terméknek, mondjuk engem meg sem kérdeztek, hogy mi az ott
amíg nem készül rőlad tétellista, hogy miket viszel be az országba, honnan tudják bizonyítani, hogy nem vitted odafelé is?
-
válasz
fery02
üzenetére
zseniálisak ezek az árak, itthon a használt megy 90-100 körül
most jöttem haza Mexikóból, Walmartban 4500 Peso (85ezer HUF) volt az iPad 9
végül nem ezt vettem meg, hanem a kinti FB Marketplace-en találtam bontatlan vadonat új 1 év garisat 80ezer forintért

-
Köszi. Ezek mind be vannak kapcsolva nálam is, egyedül a Firka van kikapcsolva (de ha bekapcsolom, akkor se változik).
Amire én gondolok, hogy az ipad minit úgy állítottam be, hogy a régi ipad promról költöztem, tehát ipadről ipadre. Emiatt lehet, hogy annak a beállításait átvette, és a régi pro-hoz csak sima apple pencil van (gen 2).
Arra gondolok, hogy lehet hogy a Goodnotes törlése és újra letöltése megoldaná a problémát, majd kipróbálom ha végeztem a munkával. A supportnak is írtam, hátha. -
-
magicbox
senior tag
Lehet, hogy hülye kérdés... Saját céges, vagy a munkahelyedé? Mert akkor lehet valami jogosultság kiosztás probléma talán. Én beléptem anno cégesen, és alapból nyitott egy cégest, beléptem a privát fiókommal, és úgy meg a privátom. Ezeken belül meg annyi jegyzetet csinálok, amennyit szeretnék.

-
Biqci
aktív tag
válasz
consono
üzenetére
Igen, a Samsunghoz van toll és közben meg is jött. Most várja a Pad-ot is, van 30 napja tesztelni, ez időn belül vissza tudja küldeni a vesztes versenyzőt
szabonagyur
Igen, ahogy fentebb is írtam, meg tudja nézni, össze tudja hasonlítani, nameg egyáltalán megy-e az a része, amit szeretne használni -
válasz
SharpSA
üzenetére
Autós célra biztosan nem bíznék egy táblagépet kétoldalú ragasztózott MagSafe gyűrűvel, minimum leszedném róla és pillanatragasztóval rögzíteném oda, hogy örök legyen.
Saját tapasztalat, hogy egyszercsak úgy kaptam le az asztali állványról az iPad-et, hogy az állványon maradt róla a MagSafe gyűrű.
-
Jelenleg azt mondanám hogy egyértelműen nem érte meg a pro pencil, de tetszeni tetszik. A töltési macera nem nagy faktor, mert nem hiszem hogy egy munkanap lemeríthető lenne bármelyik. Jópár funkció nem működik a gyári jegyzeteken kívül, tehát az a lebegő eszközpaletta ami nyomásra jön elő, GoodNotes-ban nincs (csak egy undo/redo jön fel). A lebegés működik, a haptikus visszajelzés is illetve a mágneses töltés, de ezek egyértelműen nem érik meg a felárat szerintem. A ceruza döntése, forgatása funkció sem működik GoodNotes-ban, a gyári jegyzetekben igen. Nem tudom, hogy ez idővel változik-e.
-
HdRew
őstag
válasz
magicbox
üzenetére
A helyzet az, hogy ha csak simán a cégesbe lépek be, akkor nem tudok új jegyzetfüzetet csinálni.
Ahhoz egy új tárfiókot kell hozzáadnom, hogy az iPaden bármit is tudjak csinálni. De viszont így sem jeleníti meg WIN11-ben a OneNote-on az iPades jegyzeteimet és ugyanez fordítva.
Mi lehet a gond?
-
SharpSA
veterán
válasz
bmakszim
üzenetére
Igen, sajnos ugyanúgy hangyabetű, főleg Mini-n. Viszont erre can nálam egy parancs, amely akkor indul, amikor Bluetooth-on csatlakozik az autó fejegységéhez. Ekkor a betűket az utolsó előtti nagy méretre állítja (sajnos ezzel a felső sáv az órával nem változik) és indítja a navit 2/3 képernyőn, mellette még egy sebességmérőt.
-
consono
nagyúr
Á, az teljesen más helyzet
Tartalomfogyasztásra majdnem mindegy, de iPad-re több rendesen tabletre optimalizált app van még mindig, mint Androidra. A Samsunghoz, ha minden igaz gyárilag jár a toll, ez lehet pozitívum, de szerintem valahol nézzétek meg mindkettőt élőben, az a biztos. -
Biqci
aktív tag
Sziasztok!
A fiam szeretne egy tabletet venni. A befutó a Samsung S9 FE+, 12" -os kijelzővel. Vagy felmerült, természetesen az én ajánlásomra, mert örömmel használok már egy ideje egy mini5-öt, egy hasonló méretű iPad Pro is. Használtan, 5-600€ lenne a rá szánt összeg. Van több ajánlat, különböző, felújított, de nagyon jó állapotú gépekről. A normál felhasználás mellett lenne egy kis 3D nyomtatás tervezés és CNC programzás. A jövőbe nézve ebben a méretben és kategóriában melyik lenne a jobb választás?
Köszi előre is! -
Parson
addikt
-
bmakszim
őstag
válasz
SharpSA
üzenetére
Ezt az érvet el tudom fogadni. De Parson "hangyabetűs" magyarázatát nem.
Ugyanis egymásmellé tettem az iPad Pro 11-emet és az iPhone 13 minimet és a betűk, gombok mérete a Waze-ben szinte ugyanakkora. Egyedül a belátott térkép, terület mérete nagyobb. De csak ezért venni egy tabletet.. Mindegy, mindenki arra költi a pénzét, amire akarja. -
SharpSA
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Én például azért használok Mini 6-ot, mert meguntam a CarPlay butaságát, erősen korlátozott funkcióit és mert van egy Mini 6, amit be lehetett fogni erre a célra. Ugyanarra a MagSafe-es tartóra raktam, amin a telefon volt úgy, hogy a kapható öntapadós fémgyűrűt ráragasztottam a tok hátuljára. Stabil, nem mozog. Persze az alapot egy Brodit tartó adja (ezt már sokszor ajánlottam).
-
HdRew
őstag
válasz
lugosi
üzenetére
Az már egész jó. Megérte akkor a pro pencil? Én a sima usb-c pencilt vettem, de iszonyat zavar a csatlakozása, bár idáig olyan sokszor nem használtam.
Más: Valaki használt már One Note-ot gépen és iPaden? Sajnos a céges One Note nem akar működni tableten, valszeg nincs sharepoint? Így a jegyzeteimet majd Notabilityben/Goodnotesban fogom írni feltehetően..
-
Parson
addikt
válasz
bmakszim
üzenetére
Már ne haragudj, de tévképzeteid vannak. Jól látó ember se biztos hogy hangyabetüket akar látni. Ezt vagy sikerül megérteni, vagy tényleg hagyjuk.
Én is jól látok, mégis jobban szeretem a kocsim nagy képernyös Naviját használni a telefon helyett pontosan azért, hogy még kisebb legyen az elvont figyelem a könnyebb és pontosabb információszerzéssel. Nehogymár bemagyarázzunk hülyeségeket, csak azért mert nincs logika a fejekben... vagy ha már ez van, akkor kérdezzek olyat, hogy akkor miért nem használsz inkább apple watch-ot autónavigációra, mert különben balaesetveszélyes ha te állandóan a telefonodat sasolod vezetés közben ?? Remélem érezzük, hogy falsch utcába megyünk ezzel a logikai hozzáállással.De van másik példa is: ha annyira jól látsz, és csak a jól látók vezethetnek, akkor minek olyan hatalmas táblák az út mellé, elég lenne kisebb is, nem ? Nem. Azért kell a nagyobb itt is, hogy minél távolabbról minél gyorsabban és könnyebben, pontosabban érzékeld, nem azért mert rossz a szemed.
Akárhogyanis, nem támadásnak venni a fentieket, csak logikai érzék fejlesztésnek.
-
Black83
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Mini 7 mert időtálló...de a havi részlet, kicsit sok
Az ipad 10 viszont baráti részlet és 2,3 évig támogatott lesz nem? Előtte egy Samsung s9fe tab volt taktikai kitàmasztos tokban, de anyós megörokölte😊 többnyire kis furgonban használnám ahol sikerült úgy megoldani hogy, stabilan álljon/rögzüljön de a magyar utak okoznak meglepetéseket😮 Aztán meg ha úgy adódik h otthoni tartalom fogyasztás is néha szerepet kap, talán jobb a nagyobb kijelző...ahh..meg van néhány nap h eldontsem... -
A múltkor írtam a gyári Jegyzetek akkufogyasztását ceruzás jegyzetelésnél, ma volt egy 2 órás előadás, amit végigjegyzeteltem Goodnotes-ban, 14% akkufogyasztás volt (100-»86%). Ezt érzem reálisnak. Viszont a ceruza is merült 70 valahányra ennyi idő alatt. Folyamatosan kézben volt, nem volt töltve.
A pencil pro legjobb funkciója nekem egyelőre a haptikus visszajelzés. Sokkal jobb, hogy pontosan tudom, hogy most átváltottam a radírra.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Black83
üzenetére
Most akkor Mini6 vagy 7?
Azért iPadenél az ütni vágni részt kerülnám, főleg egy 10es iPad a nagy kijelzővel könnyen törhet.
Nézd meg a tartód milyen súlyt bír stb. 195 VS 250 gramm, van eltérés bőven.
Tabletet eléggé komolyan rögzítéssel raknám be, nehogy útközben le essen amit megpróbálsz majd elkapni aztán abból legyen a gond.
-
Black83
tag
válasz
Parson
üzenetére
Nos, igen a mini mérete tagadhatatlanul a legprkatikusabb természetesen celluar verzió lenne, de én is úgy gondolom, hogy vagy ipad 10 most havi részlet 7 ezer lenne a mini 7 meg 11 ezer de mondjuk a mini időtállób... ütni vágni viszont jó lehet a 10-es is nem sajnálnám, véletlen elenged a tartó és pofara esik stb..a minit jobban sajnálnám...de köszi a tippeket!
-
bostone
addikt
Teslát kell venni nagy kijelzővel és kész.

-
szabonagyur
félisten
válasz
Parson
üzenetére
Ja persze, amúgy szerinte ami a legolcsóbb és méretben is jó azt kell oda rakni.
Ugye GPS egyikben sins, szóval magában nem sok mindenre jó ha csak Wifis.
Szóval akkor már inkább az a döntő melyik lesz Cellular verzió, a telefon mobilnetjén keresztüli helymeghatározás az olyan amilyen.
Mini 7 most
Mini 6 az 2021 elvben, 10-es iPad 2022, talán a 9es is 2021.
-
Parson
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Egy 10-es egy sima navigációra fölöslegesen nagy szerintem (de ez szintén egyéni izlés / döntés). A 9-es is, de attól a mini újabb is. Amúgy ha rosszul emlékeztem, akkor igazat adok neked, bocsi a pontatlanságomért. Amúgy a mini 6-os most jött ki nem? Vagy már a mini 7-es jött ki? Hogy rohan az idö...

Szerk: na most látom, hogy már iPad mini 7-esnél járunk... hiába, az én fejem se káptalan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Konteó topic
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Nintendo Wii U
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi