Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bemutatkoztak a be quiet! Light Base 500 szériás, kábeleket rejtő házai
- GeForce Now
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- "Lopakodó" változatot kapott az MSI egyik AMD-s Tomahawk alaplapja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kompakt vízhűtés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz
sanzi89 #2630 üzenetére
Kinyilatkoztatás helyett inkább a feltételezéseimet fogalmaztam meg a termékekkel kapcsolatban. Azt viszont általánosságban most is tartom, hogy egy rendszer nem biztos hogy gyorsabb egy másiknál, hiába kapott a processzora a passmark tesztben egy magasabb cpu pontszámot.
Valóban, az említett két platform elég közel áll egymáshoz teljesítményben, a J1900 kicsit erősebb, és kicsit többet fogyaszt. Van akinek előnyösebb az usb3/sata3 támogatás, frissebb vga, kisebb fogyasztás, van akinek a proci nyers ereje fontosabb, egyéni döntés kérdése a dolog, szerintem nem lehet egyiket sem egyértelműen a másik elé helyezni.
Én személy szerint az újabbat preferálom, ezen a szinten nem renderelésre vagy molekuláris szimulációkra szokták használni a gépeket, netezésre jó bármelyik, filmezésre, kis retró játékra inkább az újabb vga-t választanám, ráadásul abban h265 HEVC hardveres kódolás/dekódolás támogatása is benne van, a J1900-nak cpu-ból kellene kiizzadnia. Filmezésre egyértelműen jobb az újabb.
NAS célokra jó lehet egy J1900, az árkülönbség egy HDD árának jelentős részét adja, bár a natív sata3, a hardveres AES-Ni kódolás azért NAS vonalon is előnyt jelenthet a braswell platformnak.
Hirtelen ezt találtam n3150-el, németül nem tudok, de angolra google fordítózva megerősíti a véleményem, hogy nekem a 3150 jobb lenne. Gyakorlati fogyasztásban szinte nincs különbség, a média jellegű alkalmazásokban meg jobb tud lenni az 1900-nál. -
Upo
addikt
válasz
sanzi89 #2603 üzenetére
Azért nem minden a passmark cpu score. Az N3150-nek dupla ram sávszélessége van a J1900-hoz képest ha jól rémlik, 8.gen vga a 7.gen vga-val szemben, úgyhogy maga a rendszer igenis lehet sokkal fürgébb annak ellenére, hogy a passmark valamivel kevesebb cpu pontszámot írt rá. Előbb hazavinnék pl. egy ilyen alaplapot mint bármelyik J1900-at. USB3, SATA3, giga lan, házi netezősnek nem rossz.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #2514 üzenetére
Mindegy, irkáltam egy fél oldalt, gyűjtögettem a linkeket, de inkább töröltem. Egybe konfig ennyiért itthon nincs, amit pedig összeraknál az vagy nagyobb - ami egyébként nem feltétlenül baj, nekem egy CM Elite 110-ben van J1900-as deszkám - és/vagy drágább, plusz a szarakodás.
200 dollárért tényleg sok, de ettől függetlenül hülyeség, hogy 10k-val olcsóbban kapsz ilyen gépet itthon, és pont. -
interstate76
addikt
-
-
interstate76
addikt
válasz
sanzi89 #2398 üzenetére
Elsőre én is erre gondoltam, de nem segített a tápcsere sem. Fura, hogy nem elég neki 2A (sokáig ezzel a táppal használtam a mini pécéimet, azokat szépen vitte). Emellett csak 0,7 amperes van most kéznél, meg az az AC Ryan, amit korábban említettem - utóbbival még mindig nem próbáltam ki, de majd ma igyekszem időt szakítani rá.
Kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Temu
- Lexus, Toyota topik
- Haditechnika, harcászat
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Bemutatkoztak a be quiet! Light Base 500 szériás, kábeleket rejtő házai
- GeForce Now
- Hardcore café
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G5 Tiny /i5-8500T/8GB/SSD 256 GB - számla, gar,- használt
- ESZMÉLETLEN JÓ ÁRON MINDEN VAN! Amit csak szeretnél írd meg, szinte biztos hogy van! GARIS ÚJ cuccok
- AMILYEN GAMER PC-t AKARSZ AZT ÉN ÁR ALATT ÖSSZERAKOM NEKED! TELEVAGYOK KOMPONENSEKKEL! ÍRJ BÁTRAN!
- AMILYEN GAMER PC-t AKARSZ AZT ÉN ÁR ALATT ÖSSZERAKOM NEKED! TELEVAGYOK KOMPONENSEKKEL! ÍRJ BÁTRAN!
- Dell OptiPlex 3070 SFF i3-9100/8GB/256SSD/ számla, garancia!
- Apple iPhone 16 256GB,Kábel,12 hónap garanciával
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586, 100% Akkumulátor
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest