-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Tetszik ez a Yihua, ránézésre nagyon jó cuccaik vannak. Kinéztem a 853D-t, ebben már van 1A-es DC táp is.
Amúgy 898D vkinek leolvadt, épp Youtube-on néztem.szerk:
Mi lehet az oka ezeknek a hatalmas árkülönbségeknek?
Kínából kétszer annyiba kerül, mint helyben véve? Az olcsót is újnak tűntetik fel, de lehet kapni felújítottat kétszer annyiért is.
Amit látok különbség, hogy a kék színűn van egy USB port is és 2A-es a DC táp. -
PHM
addikt
válasz
llacee #64642 üzenetére
Ha relé modult vásároltál, annak illik 5V-os tápot adni,
különben nem fognak behúzni a relék.
Ha ilyened van, és kap 5V-ot, de mégsem működik,
annak nincs köze a relé behúzási feszültségéhez.
Csatornánként 2-2 ellenállással, + 1-1 tranzisztorral tudod megoldani,
de van kész panel is. -
Ribi
nagyúr
válasz
llacee #64642 üzenetére
Rasppal inkább egy fetet kellene vezérelni ami utána "kezeli" a relét.
Valami hasonló módon ha van 5+V. -
llacee
őstag
Sziasztok!
Raspberry fórumból irányítottak ide hozzátok, segítséget szeretnék kérni.
Fenti kisgéppel szeretnék 230V-os eszközöket program és relék segítségével kapcsolgatni.
Kerti lámpák satöbbi.Rendeltem a ebay-ről 4x1db JQC-3FF-S-Z nyákra ültetett relé modult.
Nem nagyon akart működni és mint kiderült azért, mert a 3.3V körüli jelszint megjelenik ugyan a Pi-n, viszont az általam vásárolt relének 3.8V kellene a behúzáshoz.
Biztonságos megoldással minimális elektronikai tudással átalakítható vagy inkább vegyek másik relétípust?
Köszönöm!
-
PHM
addikt
válasz
Teasüti #64638 üzenetére
Egy ehhez hasonló, csak digitális kijelzős pákával dolgozom.
Rengeteg páka használ ilyen hegyet, de az e-bay-en is lehet kapni.
A körülményekhez képest jól használható.
(Van jobb, pl: JCB, de az jóval drágább is.) -
Teasüti
nagyúr
Mi az ajánlott forrasztóállomás hőmérséklet szabályozással hobbi szinten?
Kéne egy új, amivel könnyű SMD alkatrészeket beültetni.
A jelenlegivel a fő bajom, hogy a hozzávaló hegyek sorban megégnek és onnantól kínszenvedés dolgozni vele.
Egy olyan kéne, amihez lehet kapni olcsón jó hegyeket, vagy inkább olyat, ami nem oxidálódik el 5 perc használat után.
Köszönöm! -
Attix70
aktív tag
válasz
terapeuta007 #64631 üzenetére
Pc venti. Nem szoktak 3 tekercses vagy annak többszörösét használni, inkább 2 fázist állítanak elő (4) tekercses. A PC ventilátorokat akármeddig le lehet fogni mert van benne védelem erre. Ha nem érzékeli, hogy forog akkor pár másodpercre leáll majd később indítaná magát (ha nem megy akkor rövid próba után megint leáll és így tovább).
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Teasüti #64635 üzenetére
Áhh, meg is van!
Van ára... -
Teasüti
nagyúr
Üdv!
Kérhetnék egy tippet programozott öntartó relé kapcsolásra?
Járműben jelenleg az akkut kapcsolja egy relé egy mikrovezérlőre, és a gyújtáskapcsolóra van kötve a relé tekercse. Az elképzelés az volna, hogy a gyújtás levételével is behúzva maradna a relé és a mikrovezérlő kapcsolná le végül. Ezt mivel lehetne megoldani? -
csubuka
addikt
válasz
terapeuta007 #64631 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az alapos választ!
Szuper. Igazándiból pár másodperc alatt még ha az egy darab tekercs kapná a teljes áramot nem tudna felmelegedni vészesen tán.
Tehát az "unorhodox" hangos venti kereső megoldásom nem káros végeredményben
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
csubuka #64630 üzenetére
ugye elektronikus vezérlése van mert brushless. valszeg vam benne védelem ezellen.
ugye a minimum 3 (pc ventiknel asszem 9 általaban) tekercsre küldi felváltva az áramot. ez sok féleképpen történhet.
de nem hinném hogy amikor lefogod akkor arra az egy (soron következő) tekercsre küldené folyamatosan az áramot amíg el nem engeded és el nem kezd forogni vagy éppenséggel amíg le nem ég a tekercs.
ilyenkor vagy folytatja a sorrendet mintha forogna a propeller a mágnesekkel rajta.(ilyenkor melegszik az osszes tekercs de ebbeb az állapotban viszonylag "sokáig" birná szerintem )vagy pedig nem küld áramot sehova.
valszeg az utobbi a helyes válasz. hiszen van rpm mérő bennük. és még lehet hőszenzor is a tekercseknél.
ha már épiteni kell hozzá egy bonyolult vezérlést aminek az rpm-hez képest kell kuldenie az aramot a megfelelő tekercseknek akkor már nem nagy dolog belerakni egy védelmet. mondjuk hogy ha 3masodperc alatt nem indul el a venti (0rpm) akkor lekapcsoljon a cucc.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ha lefogok csupán pár másodpercre egy BLDC venti motorjára rakott lapátkereket, az még semmilyen bajd nem okoz nem? Gondolom huzamosabb lefogás hatására elmelegedne valamelyik alkatrész rajta, de még elméleti síkon sem lehet bajt okozni egy rövid lefogással ugye? (PC ventilátor semmi extra) *A fizikája érdekelne, hogy mi indul el benne ilyenkor :-)
-
darvinya
titán
válasz
Don.Corleone #64626 üzenetére
Akkor sárga színű a lámpa, ami közös nulla, mint fórumtárs képén látható.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van egy G.T Power 606D Lipo töltőm amit modellezéshez szánt lipo cellák töltésére használok. Ezzel ugye lehet Pb akkukat is tölteni. A kérdésem az lenne hogy ez a töltő tökéletes akkor ólomakkuk töltésére, vagy inkább vegyek egy direkt csak erre a célra való töltőt?
Itt én arra értem hogy a töltési metódus ugyanaz egy ilyen lipo töltőnek mint egy direkt erre a célra való 6/12v-os töltőnek is? Szóval ugyanúgy "rendesen" feltölti az ólomakkukat? Mindegy hogy zselés, gondozásmentes, stb..
Csak gondolom itt arra kell csak nagyon figyelni hogyha 12V-os akkut töltök, akkor a töltőnél 6 cellát (12V) állítsak be hozzá, mert 2-20V között tud ez Pb akkukat tölteni. -
dik
őstag
Helló!
Eltelet pár hét így tesztelés volt a számlálónak.
Jó lett a számláló a bálázóra sőt tökéletes is lenne elejében nem volt baj vele, de mostanában gondol egyet és kikapcsol olyan 1000 bála lett felverve vele. Ez miért lehet? Ha időben észre veszi az ember bekapcsolja akkor megy tovább szépen majd egyszer csak ismét kikapcsol. Vagy ne keresek rá magyarázatot kínai remekmű azt annyi? -
Don.Corleone
aktív tag
válasz
darvinya #64625 üzenetére
Nos, tettem egy próbát vele. Nullás állásban a kapcsoló lámpája halványan világít(korábban nem volt rá példa), ha bekapcsolom akkor erősebben viszont nem történik semmi. Próbaképp tettem bele vizet, de nem forralja fel. A kapcsoló másik oldala üres - azt az oldalát azért sem fotóztam le, ahova a saruk csatlakoznak ott van számozás sárga színű a 3-as, középső a 2 és a bal szélső ahogy a képen is van a kapcsoló az 1-es jelölésű - nem tudom ez mennyire segít. :/
-
VIPowER
őstag
válasz
Don.Corleone #64622 üzenetére
Sajnos az "új" kávéfőzőt nem tudtam szétszedni, nincs olyan csavarhúzóm. A régi így néz ki.
-
darvinya
titán
válasz
Don.Corleone #64622 üzenetére
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz
darvinya #64619 üzenetére
Csináltam egy képet a kapcsolóról, illetve a vezetékekről. A billenő kapcsolón a jobb szélső a sárga, ez talán a fény viszonyok miatt nem egyértelműen leolvasható. A régi kapcsoló be volt ragadva és ismerősöm úgy adta tovább, hogy valami mintha letört volna benne, de egy ezresért sikerült újat beszerezni, így nem is nagyon akartam vele bíbelődni.
(#64620) VIPowER - Köszönöm szépen! Erre az oldalra nem találtam eddig rá, pedig pár napot már eltöltöttem a keresgéléssel.
De ha tudnál esetleg egy képet küldeni a tiédről, azt nagyon megköszönném!
-
törölt tag
Köszönöm
Pont a MODPOLL-al szenvedtem, és abban pont ez az eltolás van beépítve. Most hogy mondod, próbáltam a Qmod-dal is és abban is ugyan úgy a 64-es címet kell beírnom, vagyis a címjegyzék a modpollhoz készült.
A "srác" aki írta a firmware-t, azt mondta O sem érti mi ebben a ráció, de valamihez tartani kellett neki is.
En is TCP/IP keresztül használom, de a kommunikációért felelős I/O egy külön panelon lakozik, és van rajta USB RJ45 RS232 es RS485 ha jól rémlik bar a RS232-ben nem vagyok 100%.
A töltő u Processzoros szabályzású, elég korrekt darab, van Inverter(FET-es), BMS, Static switch és meg rosseb tudja milyen igényre gyártott kacatunk, de ugyan azt a processzort használjuk csak más firmware-el.Meg egyszer köszönöm
-
VIPowER
őstag
válasz
Don.Corleone #64613 üzenetére
Ha ráér holnapig megnézem Neked. Egyébként itt is megmondják : [link] Nekem ingyen küldtek hozzá alkatrészt is, garanciaidőn túl, bár ez ma már lehet nem gyakorlat náluk.
-
darvinya
titán
válasz
Don.Corleone #64618 üzenetére
Emlékezetből írom
Kapcsolón van ábra melyik a kapcsoló csatlakozók (1-3), a 2-es lámpa nulla és közös egyik szürkével.
Jobb lenne fénykép, mert már 3 éve nincs meg és akkor szereltem utoljára.
Típus hibája kapcsolónak csak annyi, hogy kapcsoláskor szikra képződik, emiatt elszenesedik belső érintkező, amit csak meg kell tisztítani és működik tovább. -
Don.Corleone
aktív tag
válasz
darvinya #64617 üzenetére
1160-as az enyém is.
Az alsó burkolatot lecsavartam, tovább nem akartam még menni, de annyit látok hogy a két szürke vezeték az felülre fut be valahova, vélhetőleg ez lehet a fűtő részé, a kék illetve barna vezeték pedig ahova a hálózati rész csatlakozik. Még annyit látok ami "érdekes" lehet, hogy a billenős kapcsolón 3 sarunak van hely, és az egyik szélső csatlakozó az sárga színű a többi alumínium. A kék vezeték lenne a nullás, amire még egy vezeték becsatlakozik?
-
darvinya
titán
válasz
Don.Corleone #64613 üzenetére
Üdv
Pontosan melyik típus?
Le kellene követni mi hova megy.
Hőfok kapcsolón keresztül kapcsoljuk fűtőszálat.Régen volt 1160 típusom, s ha jól emlékszem rá, akkor kapcsolóra lámpa miatt fázis-nulla kellett, a nullát közösítésen keresztül kapta.
De ki kellene mérni kapcsolót, nehogy zárlatba kössék. -
And
veterán
válasz
#90088192 #64615 üzenetére
Ok, ez világos. Az ofszet egyébként eredendően nem eszközfüggetlen, én is találkoztam már vele, de teljesen rendszerfüggő. Újabb Schneider PLC-k (magát a Modbus-t is az egyik jogelődje, a Modicon hozta létre) esetén például egyáltalán nincs ilyen, okosabb master-eszközök (HMI-k) esetén egyenesen beállítható ez a tulajdonság, attól függően, hogy miféle implementációval rendelkező slave-ekhez kapcsolódnak. Ugyanúgy igaz ez az 1-gyel történő eltolásra (a 0-ás regisztert akkor kapom meg, ha az 1-est kérdezem), ami szintén nem általánosan igaz, vagy legalább kezelhető.
Tehát amit írsz, az a master vezérlő (amelyik kérdez) tulajdonsága, vagy eleve úgy implementálták a slave-et (a töltő gondolom ilyen), hogy hozzáadták a belső regiszter sorszámához ezt a lekérdező / írási funkciókódtól függő 30/40 ezres értéket. Létezik PC-re is ingyenes (a legegyszerűbb esetben parancssoros) Modbus master szimulátor - pl.: Win32 alá a modpoll.exe ([link]) - az képes soros / TCP Modbus kérést indítani, és abban sem kell ezeket a sok tízezres ofszeteket beállítani (csak ha maga a lekérdezett slave teszi ténylegesen ilyen őrült címekre az elérhető regisztereit), a 0-based vagy 1-based címzést viszont képes kezelni. TCP-n viszonylag egyszerű használni, ahhoz nem kell külön illesztő, ha a gépen amúgy is van hálókártya, RS422 vagy -485 soros buszhoz viszont nyilván kell valamilyen interfész a gépre, lehetőleg VCP- (virtuális soros port) driver társaságában.
Példa: ha van egy PLC-m (slave), amiből a master a 10-es című belső 16-bites memóriaregisztert (%MW10) szeretné lekérdezni 3-as funkciókóddal, akkor az teljesen a master implementációjától / címzési rendszerétől függ, hogy nála ehhez milyen (kezdő)címet kell beállítani: lehet az a 10 (0-based), 11 (1-based), vagy akár a 30011-es is, de a valós Modbus-kérésben úgyis a 10-es fog szerepelni, ha minden jól megy. Az említett szimpla parancssoros master-szimulátornál például külön opció, hogy milyen funkciókóddal kérem az adatot, nem kell azt a lekérdezni kívánt regisztercímmel semmilyen formában összegyúrni. -
törölt tag
Hello a leírás megvan, a problémám: Pl ha el akarom erni a 30065-os címet ki olvasáshoz akkor a 64-es címet kell megadnom a programban ez az ofszet amiről írtam, ez valami sajátossága ennek az egész elvetemültségnek, slave eszköztől függetlenül.
Igen a Magellan gyártja, miért is ne pont ott dolgozomMegvannak a címek azok, funkciók szintúgy, de pont ez a bajom, ha az x03 lékérdezést használom akkor az ofszet az amit irtattam, ha a x04 lékérdezést használom, akkor 40001-et kell kivonni a címből, az írásnál meg nem próbálkoztam vele, mert a MODBUS részéről meg nem olvastam át az egész dokumentációt, ezert kellene a 2 dolgot összhangba hozni részemről mielőtt tovább kísérletezek. Csak a mérnökök által generált szöveghalmaz a legtöbb esetben igen akkurátus és szép, csak nem lényegre törő, és sokszor olyan nyelvezetet használnak amit nagyon nehéz feldolgoznom, vagy épp lehetetlen.
-
And
veterán
válasz
#90088192 #64612 üzenetére
Van ahhoz a töltőhöz, vagyis a kommunikációjához bármilyen letölthető dokumentáció? Ezzel a típusnévvel csak ausztrál linket találtam (bár a Logout-on utánanézve ez korántsem lehet véletlen
), amelyen említik ugyan a Modbus RTU/TCP támogatást, de bővebb infót nem találtam róla. Doksi nélkül ehhez nem sokat lehet hozzátenni, mivel a Modbus gyakorlati használatához tudni kell a lekérdezhető és írható regiszterek darabszámát és címeit, a bennük tárolt adatok formátumát és a támogatott funkciókódokat, ezek az információk pedig ugye (slave-) eszköz-specifikusak. Az ofszet alatt nem tudom, mit értesz (ez valami implementáció az adott eszközön?), a '70-es évekből 'visszamaradt' dolgot meg szintén nem vágom, mivel a Modbus - szerencsére - a mai napig gyakori, széleskörűen támogatott és vezérlő (PLC) oldalról viszonylag egyszerűen kezelhető protokoll.
-
Don.Corleone
aktív tag
Sziasztok! Nem tudom jó helyen járok-e, de bízok benne tudtok segíteni.
A páciens egy momert capriccio kávéfőző gép. Ismerőstől átvettem a gépet mert neki már nem volt rá szüksége, viszont a kapcsolója rossz volt, így ezzel a hibával jutott el hozzám. Rendeltem hozzá új kapcsolót, most már csak be kellene szerelni.
A kérdésem az lenne, hogy 4 vezeték megy a kapcsolóhoz (billenő világítós kapcsoló) kis sarukon viszont 3 csatlakozási lehetőség van magán a kapcsolón. Van 2 szürke bevonatú vezeték, egy barna és egy kék amin van pluszba egy kis csatlakozási lehetőség, így arra valamelyik kábel megy. A költői kérdés az lenne, melyiket hova kössem? Egy hozzá értő gondolom fél perc alatt össze dobja, nekem viszont ebben nincs rutinom. Neten keresgéltem ehhez a típushoz leírást, de semmi információ, örültem egyáltalán kacsolót is találtam hozzá ami kemény ezer forint volt.Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
törölt tag
Hello
Tulajdonképpen MCRII akkumulátor töltő berendezés amelynek a firmware részében van implementálva, azzal dolgozom, es kíváncsi vagyok hogy maga a protokoll hogyan teszi lehetővé a távmenedzselést.
Mi gyártjuk a töltőt, en inkább a kliens oldali részre lennek kíváncsi, mert pl van 4 fele cím olvasási lehetőség illetve egy csomó írási lehetőség. Ha van valakinek valamilyen tapasztalata azt megköszönném, mert rám bíztak a kuncsaft ki okosítását. Van leírásunk de mivel nem emberi nyelven íródott(tervező mérnök), eddig senki sem jutott vele előre csak aki implementálta. Ergo egy tolmácsolást végzek
Ezert érdeklődök, eddig a címek kiolvasásáig jutottam, az ofszet része mar elég nagy hülyeség mar alapból, ahogy megoldottak, ahogy tudom ez az egész elképzelés a 70-es évekből maradt vissza.
Előre is köszönöm -
törölt tag
Hello, érdeklődnék, valaki szenvedett mar MOD-BUS kiolvasással illetve vezérléssel?
-
Ribi
nagyúr
Szinte minden sima billenős kapcsoló is 2 pólusú.
Mivel nem tudod milyen irányba dugod a konnektorba.
Inkább csak a tápoknál szoktak 1 pólusút rakni valamiért.
Van pár féle.
De amit ElektrikusDE írt sem rossz megoldás. -
Van egy márkás (APC) túlfeszültség és villám (khm...) védett elosztóm, aminek a kapcsolója tönkrement, gyakorlatilag a belső billenő egyik sarka eltűnt. Párszor sikerült kitisztítani, de most vége, teljesen elégett. A probléma, hogy a kapcsoló két pólusú. Arra gondoltam, hogy belül áthidalom a kapcsolót (MCU rézvezetéket forrasztok összekötő gyanánt, és dugvillával fogom kapcsolni. A kérdésem, hogy létezik-e kétpólusú kapcsolós dugvilla? Vagy hogy lehetne megoldani a problémát? Mindenképp meg akarom tartani a gyári módszert, hogy ne csak egy pólust szakítsak meg, mint a sima kapcsolós elosztók.
csabyka666: attól ne félj, hogy széthajtod a hangszórót. A belépő kategóriás fejek jó, ha 20W RMS-t tudnak, de ekkor már olyan hangja lesz, amit nem akarsz hallani. A hangszórószett simán elbírna egy kisebb, 40W/csatornás erősítőt. Bár a koax hangszórót és a minőséget sem szerencsés egy lapon említeni...Nyugodtan hajthatod a fejjel, hallani fogod, hol a határ, pár másodperctől pedig semmi baja nem lesz, ha esetleg olyan zene jönne, ami 10 decibellel hangosabb (ki van zárva).
-
@ (#64604) Kernel: Impedanciája 4 Ohm, hogy érted, hogy egyezik? A fejegység elvileg 4-8 Ohm-mal terhelhető, ha erre gondolsz.
Különösen érzékeny a fülem, ha kicsit torzít, le is tekerem egyből, inkább a minőségre megyek rá, mintsem a hangerőre. Ha mondjuk a következő szám rosszul van masterelve, és üvölteni kezd, gondolom pár másodperc torzítástól nem megy szét semmi, igaz?(#64605) didyman: Hát nem bánnám, ha jó lenne a fejegységhez, mert elég jó ez a cucc, 91dB-es, márkás, de amúgyis kulturáltan akarnám hallgatni, nekem fáj, ha torz, meg ha túl hangos, az is.
Ezt az eszmefuttatást nem hallottam még, de logikus, az tuti!
Köszönöm a gyors választ mindkettőtöknek! A lényeg tehát a felhasználón van, ha nem hajtja agyig, akkor nem lehet tönkreverni.
-
didyman
őstag
válasz
csabyka666 #64603 üzenetére
Ez így elsőre elég jó párosításnak tűnik. Az 50 W elég nagy torzítással vehető ki ezekből, de 25-30 W körülbelül ki tud szaladni belőlük tartósan. A túlterhelésről annyit, hogy a kisebb teljesítményű, ám durva torzításig vezérelt végfok sokkal károsabb, mint a nagyobb teljesítményű, hangszóró mechanikus terhelhetőségét feszegető. A hangszóró tekercsének létkérdés a hűtése. Ez úgy valósul meg, hogy mozog, viszont torz kimenőjelnél az idő jelentős részében álló tekercs nem tud megfelelően hűlni, és a torz, négyszöghöz közelítő jelforma jelentősen nagyobb teljesítményt is jelent egyúttal. E két hatásnak köszönhetően, a végfokhoz mérten többszörös teljesítményű hangszóró is könnyen tönkretehető.
-
Kernel
nagyúr
válasz
csabyka666 #64603 üzenetére
Nem egészen, először is tételezzük fel, hogy impedanciában illeszkedik, viszont a hangszóró kisebb teljesítményű, mint az erősítő.
Ez annyit jelent, hogy túltekerve esetleg széttéphetné a mélysugárzót, illetve leégethetné a közép-magas szekciót. Mellékhatásként előfordulhatna ugyan, hogy a széttépett és leégett mélysugárzó tekercse zárlatba megy, ezáltal közvetve kárt okoz.
Viszont odáig nem tudsz eljutni, ha nem tombolsz vele ész nélkül. Azt pedig lehet általában érzékelni, hogy hol a határ, mikor kezd szétesni a hangszóró.
-
Üdv mindenki!
Egyik ismerősömtől tudnék vásárolni egy vadi új Alpine SPE 1630 hangszórópárt. A lényeg nem is a márka, hanem hogy a teljesítménye nem tudom, jó lesz-e nekem? Egy Pioneer (belépőszintű) fejegységről szeretném hajtani, ami 4×50W (tudom, hogy a valóságban ennek közelében sincs), de az említett pároson 30W RMS és 90W csúcsteljesítmény van feltüntetve.
A kérdés nem az, hogy szétrepeszti-e az Astrát, vagy sem, hanem hogy nem túl kevés-e ez a teljesítmény a végfokhoz? Szerény ismereteim szerint nagyobb terheléssel lehet használni, maximum nem hajtja ki, és torzít, de a kisebb teljesítmény rövidzár közelébe teheti a végfokot. Jól tudom?
Köszönöm a választ előre is!
-
didyman
őstag
válasz
Teasüti #64596 üzenetére
Nem szigetel. A FET rajzjele nem véletlen, ott valóban szigetelésnek tekinthető a gate. Tranzisztornál egyáltalán nem, az Ube mindenképpen 0,6 V környékére áll be, tehát ha a bázist tápra húzod egy 5 k-s ellenállással, az emitter szépen megy vele. A kicsi kollektoráram miatt nem fog tudni nagy áram folyni a bázis felől, így az ellenálláson is kicsi feszültség esik, gyakorlatilag a triggert felhúzod táp alá kb. 0,8-1 V-ra, amikor a discharge éppen kisütne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest