Hirdetés
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamy
senior tag
válasz Alien4 #92091 üzenetére
Próbáltad a vevőt (ha usb-s) máshová dugni? Nekem egy elég régi Logitech egerem van, családi házas környezet, max. a saját wifim zavarhatná, de nem erről van szó. Ha a gép hátuljába dugom, akkor a készülékház leárnyékolja, nem veszi a jelet, illetve lassú, lagol, bizonytalan. Valamiért elöl se volt jó, már nem emlékszem pontosan, az meg talán messze van neki, pedig az egér a gép mellett, az asztalon van. A megoldás az lett, hogy egy usb hosszabbítóval felvezettem a monitor mögé/fölé, így megbízhatóan működik.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
-
ekkold
Topikgazda
válasz sztanozs #92095 üzenetére
Ezekhez van/volt saját USB-be dugható vevő, nem feltétlenül szabvány infra porttal működtek, csak az infrát használták adatátvitelre.
Amúgy a TV-s cuccok nem mennek PC-re dugva?http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
ViZion
félisten
Van átfedés, de a zavarás ilyen szinten nem normális. Bill-nél sokkal rövidebb a táv, de itt asztal alatt a gép tetején wifi AP és a vezetékes bill is megfér egymással, szal. Nála valami nagyon el van baszcsizva... Valahol volt ilyen csati táblázat, h mi merre, de a szomszédokét nem fogja tudni átállítani, szal. ez is málnás...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
-
ViZion
félisten
válasz Alien4 #92091 üzenetére
vezetékes bill?
Wifinek nem kellene zavarnia, ott más para lesz. Nálunk irodában van a helyi wifi, + a tárgyaló, termelés, stb... szal. legalább 5-6 wifi van valamilyen szinten és sokan használnak vezetéknélküli cuccokat, a kihangosítótól egérig mindent is. Mégsincs gond. csak ha valaki nem védi le a fülesét... akkor bizony oda küldöm a dnb-tHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Alien4
tag
Sziasztok!
Hoztam egy kérdést, sajnos a billentyűzet építős topicban nem leltem gyámomra"Sziasztok!
Kicsi útbaigazítást szeretnék kérni a topic első látogatójaként!
Panel, hatodik emelet. Sok a jel, a billentyűzet-egér wireless kombót bezavarja.
Konkrétan 1 méter hatótávról beszélünk gépelés közben.
Van amúgy az 3+ is, de ugye a wifi jelek bunyója miatt random jelhhibák vannak (konkrétan hiába gépelek, delayes, "beragad" egy gomb stb... aztán fél perccel később már megy minden). Több pefiféria is ki lett próbálva, gép is új már azóta stb... tehát a jel-bunyó maradt.
A kérdésem:
HA vennék egy háttérvilágítással is rendelkező billentyűzetet és BT+power bank kombót kapna (mindezt integrálva az eszközbe /igen, súlya gyarapodik/)... Ilyet épített már itt valaki? Első problémám ugye az, hogy a legtöbb BT-n csak egy darab csati van, nincs külön betáp csati is. aztán faragni és forrasztani. racionálisan szeretnék hobbistáskodni, nem venni egy 30-40k-s perifériát, ami amúgy sem fog tetszeni.
Előre is köszönöm mindenkinek! "[ Szerkesztve ]
-
demars
addikt
-
demars
addikt
válasz leweegee #92067 üzenetére
Bírom a kritikát és megfogadom a jó ötleteket, tanácsokat.
Köszönöm!
Nem gondoltam, hogy ilyen "vita" lesz, de elengedtem a dolgot, működik. Az időzítőt meg jól szétszedem majdMás téma: TDA7294 végfok IC adatlapját néztem, neten sok áramkör fent van, kész nyákot is kapni. Nézegettem ezeket (kíváncsiságból) és feltűnt, hogy a nyákon nincs hangerő potinak forrasztási helye, viszont készre épített kis paneleken ott figyel a potméter.
Hogy lehet a hangerő szabályozást megoldani? Hozzá nem értőként a bemeneti jel szintjének szabályozására gondolok. Valaki készítene egy rajzot ehez?
Köszönöm!Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
ViZion
félisten
Lemaradtál arról, h ez beépített sütő, amiről szó van. Nem túl nagy légtérrel.
Nyilván a különálló, tűzhellyel egybe építetbe nem kell, több a légtér, fém oldalak, stb.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz Barret001 #92074 üzenetére
Miért is? Vagy mit nem értek? Ez ilyen full digitális, a funkció kapcsoló és a hőfok a tekerős rajta. Egy termisztoros venti vezérléshez azért nem kell még internet. Bár ma már lehet...
Mindegy is, a legtöbb cucc -amiben már nem csak alap szintű elektronika van- nem igazán szeretné, hogy áramtalanítsd.[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
Asszem Bosch, de nem biztos...
Nem a közepén a légkeverés venti megy, hanem fent az elektronikánál is van egy.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz Dr. Szilikát #92070 üzenetére
Elektromos sütőt nem kellene konnektorról kikapcsolni. A sütés végén a hűtése még megy ~5 percig, h az elektronikát ne süsse meg. Ezért nem szabad az ajtót sem nyitva hagyni, ha vége, akkor lekapcs és becsuk, teszi a dolgát. Nyitott ajtónál nem, ez fura, de evvan.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz demars #92063 üzenetére
Nálam a hibák nem állnak meg ott, hogy például rossz egy időzítő. Kényszeresen szedem szét tovább, hogy megtaláljam a hiba okát is, hátha javítható, vagy minimum a kíváncsiság motivál.
Például egy mikrokapcsoló is lehet javítható vagy cserélhető. Meg olyan is lehet, hogy egyszerűbb felpolírozni egy szétszedhető relét, mint rendelni, várakozni rá. Mechanika stb., lehet javítható.
Meg ez az időzítő dolog is, amikor a gázsütőbe beteszünk egy pizzát, elindítunk egy időzítőt: https://vi.aliexpress.com/w/wholesale-kitchen-timer.html
...és működik, figyelmeztet.Van lehet konnektorba dugható, programozható timer is, amelyiken van CD funkció (Clock Delay vagy hasonló), bizonyos célokra az is praktikus tud lenni.
[ Szerkesztve ]
-
vizimento
senior tag
válasz razorbenke92 #92064 üzenetére
Nem, nem tudom mit kéne ellenőriznem, és hogy...
Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
leweegee
aktív tag
válasz demars #92066 üzenetére
Most eskü nem értem mi a baj ezzel? OT vizsgára megy ez a sütő vagy mi? Ugyanaz a gomb megy vissza rá ami most van, a rögzítési pontok is ugyanazok, nem mindegy mi van a forgatógomb alatt ha működik? Ha meg csak a gyári játszik fizesse meg, az mindenhol ennyi. Ha vesz helyette egy használt sütőt mivel lesz előrébb? Abban lesz ilyen időzítőóra? Ha az is elromlik megint vesz egy másikat? Van ám élet sütőidőzítő nélkül is. De nem szívni akarom a véred, félre ne értsd, csak nem értem a miérteket...
Ne nőj fel! Csapda!
-
őstag
-
demars
addikt
Foglalkozik valaki háztartási gépekkel?
Fagor sütő időzítő elromlott. Szétkaptam, a Sütőt, nem ad át. Rövidre zártam, így üzemel, tudják használni.
Hol tudok normális áron ilyen időzítőt beszerezni? Ennyit nem ér meg nekik, használtan néznek akkor helyette valamit (ezt is használtan vették anno).Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz vizimento #92059 üzenetére
Lehet, hogy méretazonos társaival együtt (ha igaz), szintén R15 azaz 0,15 μH, de még az is lehet, ha kiforrasztod és méred, nagyjából ennyit fog mutatni, mert esetleg még mindig működne, csak itt más a hiba oka.
De ezért kell mérni a hozzá tartozó MOSFET-et is, meg persze ilyen égett tekercs sem egészséges már.
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz vizimento #92054 üzenetére
Közelebbről talán a felirat is olvasható lenne.
Színe, mérete alapján induktivitásnak tippelem. ? Menetzárlatos lett?
Szokás az ilyennel parallel elkót is kötni.
Egy DC - DC feszültségváltó áramkörében lehet, vagyis még lehet ott az áramkörben nagyobb teljesítményű elektronika (MOS-FET?) is.[ Szerkesztve ]
mezis
-
vizimento
senior tag
válasz Dr. Szilikát #92055 üzenetére
A laptop hibátlanul üzemelt. Akkuról most is üzemel. De ha csatlakoztatom a tápot, egy percen belül forró a jelölt alkatrész.
-
vizimento
senior tag
Dell 7480 laptopomból fura égett szag jött. Az alján megláttam, hogy egy foltban megolvadt a műanyag borítás. Szétkaptam és a jelölt alkatrész volt forró az alaplapon, és rá volt olvadva a műanyag. Milyen alkatész ez/mire való/javítható-e?
-
leweegee
aktív tag
válasz demars #92051 üzenetére
Ezek szerint ez csak zavarszűrő kondenzátor?
Igen, 3 kondenzátor van egybeépítve, egy egy a fázis-föld-nulla között egy meg a fázis nulla között.
A két kéket összewagozod, a zöld meg nem kell, azt távolítsd el, vagy tegyél egy wagot a végére, ne fityegjen ott a semmiben.
[ Szerkesztve ]
Ne nőj fel! Csapda!
-
-
demars
addikt
Hol kapok ilyen kondenzátort?
Egy régi fúrógépben van, egyik felén a "kupak" elvált.
2x2500 pFAz áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
ViZion
félisten
Főként kismegszakítók (Schneider, alig használt és vmi másik, azt nem tudom mi), C/B 3-16-ig, rengeteg sorkapocs, pár vezérlő bigyuszka, még nem kerestem rá, hogy mik. Kapcsolók, relék... Maga a szekrény ~160×60×50 sínekkel, nekem ez nagy. Csak elkezdtem, majd rakom fel, fotózok is.
-
ViZion
félisten
Nekem itthonra a 6-os van, mert nagyobb átmérőkkel is dolgozom néha, amúgy tökmindegy, ha belemegy préselve a helyére, akkor nincs jelentősége. Én a szigetelt érvégeket jobban szeretem, kicsit ilyen "törésgátlós", de ez sem feltétel.
Tömörre érvég... háát inkább csak ha saruzni kell, de amúgy ott pont semmit nem jelentene. Nem minden csatlakozóhoz kell érvéghüvely, nekem van egy marék olyan, amiben a lemez egy önzáró rugós cucc, pont a sodrotthoz, ennél nem kell, sőt. Érvéghüvellyel sz@rabb összerakni. Alu vezetékek... ehh, bontásban láttam csak, nem kellene használni.
Most bontottam egy vezérlőszekrényt, ha kellenek cuccok valakinek...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
PHM
addikt
"csak 4 pontosat, nem tudom mekkora hátrány lesz majd a jövőben a 6 pontoshoz képest."
Semekkora. Mindkettővel dolgozom, egyformán ellátják a feladatukat.
"bár olvasom, hogy tömör vezetékre is ajánlott"
Ezt hol írták? Mert szvsz ostobaság.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
őstag
Változó, az eredeti Wago gyorscsatlakozókhoz pl. sodrottnál sem kötelező érvéghüvelyezni. Tömör vezetéknél még sosem hallottam róla, nem is nagyon tudom elképzelni a mikéntjét, de majd valaki ír, ha többet tud.
Szerelvényeknél - pl. konnektor - erősen ajánlott a sodrott vezetékhez, de azokból is van rugós befogású, ami hasonló elven működik mint a Wago.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
cof
veterán
Végül csak vettem egy érvéghüvely fogót mert pont akciós volt 8$-ért [link] viszont csak 4 pontosat, nem tudom mekkora hátrány lesz majd a jövőben a 6 pontoshoz képest. Nagy munkákat nem tervezek vele, max 1.5 mm2 vezetékig. Ha jól értem akkor minden sodrott vezetékre kötelező érvéghüvely, bár olvasom, hogy tömör vezetékre is ajánlott. Ebből kiindulva van pár komolyabb hosszabbítóm amit szét lehet csavarozni, nem ilyen egybeöntött a ház, oda is akkor mehet ilyen hüvely ugye? Meg szerelt konnektor csatlakozókhoz is ha sodrott a vezeték.
Hüvelyt sima sapka nélkülieket vettem 600 darabos/több méret, az is csak 3$ volt a napokban.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
7Sony7
addikt
válasz tordaitibi #92030 üzenetére
Alunál ónozott rezet szoktunk használni.
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
Dr. Szilikát
őstag
Később jutott eszembe, hűtőbordákon szokott lenni eloxált réteg (színes vagy színtelen is). Multiméterrel jól kimutatható ilyenkor egy szigetelő réteg, amit érdemes felcsiszolni, mert bár a belehajtott csavar is vezet, de ha fontos a minimális átmeneti ellenállás, ez is számíthat.
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
válasz rednifegnar #92036 üzenetére
279 egy uj gép.
Volt eliptikus... Nem vált be. Ez viszont igen.
-
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz Barret001 #92033 üzenetére
Ez arról szól, hogy a különböző fémek között a nedvesség, illetve galvánelektromos jelenségek miatt korrózió, "rohadás" állhat elő, a kontakt ekkor lesz rossz.
Addig nem rossz a kontakt, amíg azt látjuk, hogy szépen / szorosan össze van szerelve és nincs berohadva. Esetleg sokáig nem is fog, mert jó szárazon van. Villanyszerelők szoktak használni valami védőzsírt is a korrózió ellen.
Készülékekben gyárilag ónozott rézsarut szoktak általában használni.
-
rednifegnar
senior tag
válasz V.Stryker #92034 üzenetére
nem tom reg volt, ismi intezte fogalmam nincs. igy utolag bele se kezdtem volna.
mennyi ez a cucc ujonan (ha kaphato vagy hasonlo)?
50e nem keves, az egesz arahoz kell aranyositani hogy erdemes e rakolteni annyit vagy inkabb venni egy ujat.
off: ettol fugetlenul, nem jobb egy sajat erovel mukodo elliptikus mint egy ilyen szalag? nekunk az van es sztem az eleg jo mozgasforma (strapabiro is ha nem a leggagyibb kategoriat veszed az elektronika kimerul a kijelzoben). tobb ismimnek van pl bicikli, de az nem jo, a szalagot nem ismerem.A camera does not make art, the artist makes art.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz rednifegnar #92028 üzenetére
Most elbizonytalanítottál? Mennyibe került a tekercselés meg a felmágnesezés?
Dechatlonba 50ezer egy új motor.-
-
Reggie0
félisten
Szemes sarut kell a vezetekre krimpelni, a szemes sarut pedig csavarozni.
-
Barret001
addikt
-
tordaitibi
veterán
Kérdezém,aluminiumra réz sodrott vezetéket hogyan kéne kötnöm?
Konkrétan egy nagyméretű aluminium hűtőbordára kéne rácsatlakoznom 4 darab16mm2 sodrott vezetékkel. Préselhető réz vagy ónozott saru amim van, M6 lukkal.Ez közvetlenül mehet az alura, M6 csavar-lapos-rugós alátét vagy körmös alátét megoldással, vagy így nem jó? Ha nem, tudnátok valamit tanácsolni? -
nagyúr
válasz rednifegnar #92028 üzenetére
lemagnesezodott az allando magnes
Ha nem elég nagy a mágnes hőtűrése, ez akár simán, üzemi hőfokon, a melegedés miatt is bekövetkezhet.
[ Szerkesztve ]
-
rednifegnar
senior tag
válasz V.Stryker #92027 üzenetére
nekem volt pofara nagyon hasonlo kinai motorom szinten ilyen allomagneses cucc. az is egy ido utan nagyon melegedett, szetszedtem, kitisztitottam a kommutatort, lemericskeltem latszolag minden jo volt. aztan megse volt. vege az lett hogy megegett. ujra tekercseltettem, sosem volt jo aztan ujra marhara melegedett es elgyengult. kiderult h lemagnesezodott az allando magnes. akkor felmagneseztek. de persze ujra kezdte egy ido utan, akkor lett elegem es ment a kukakaba az egesz elektronikastul.
amugy ezekhez eleg bonyi elektronika is szokik lenni, siman lehet hogy ott nem okes mar valami.A camera does not make art, the artist makes art.
-
V.Stryker
nagyúr
-
Reggie0
félisten
válasz V.Stryker #92023 üzenetére
Szerintem tul nagy a hajtasi veszteseg, valami nincs rendben. Probald meg a motort leakasztani a szalagrol es ugy uresjarasban. Ha ugy is nagy a fogyasztas akkor elektronika/motor problema, pl. menetzarlat esetleg csapagyazas(kiprobalhatnad, hogy kezzel meghajtani mennyire nehez, ha nincs a motoron semmi). Ha ugy leesik alacsonyra, akkor surlodas/attetel.
[ Szerkesztve ]
-
ekkold
Topikgazda
válasz tordaitibi #92019 üzenetére
Én kb. ilyesmi megoldással szoktam, de mivel nem adtál meg részleteket így nem tudom modellezni és méretezni...:
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
tordaitibi
veterán
TL431-nek hogyan lehetne kis hiszterézist adni? Annyira lassan változik a bemenő feszültség hogy szabályosan prellez, nem határozottan kapcsol és ez nekem nem jó. 20-30mV már elég lenne.
-
Reggie0
félisten
Kezdetnek meg kene merni rajta az aramot es feszt terheles kozben, hogy el tudjuk donteni valoban tul van-e terhelve vagy valami egyeb problemarol van-e szo.
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Dr. Szilikát #92013 üzenetére
Igazából tegnap oldott le az overload kapcsoló. Ma tudtam használni és ugyanúgy 25 perc után kezdett szaga lenni. Elég meleg volt a motor...
Van egy nyomtatott áramkör, azon van egy piros led, ami azt vettem észre,hogy terhelés nélkül nyugiban van, de ha én futok rajta, akkor pirosan villog.
Ez a motor felújjítható amúgy? Most kefe, meg kommutátor...nekem nem mond semmit.
Néztem én is,hogy lehet kapni, de 80k-ért most nem vennék motort.Most vettem a gépet. Használtan. Pedig könyörögtem a feleségemnek, hogy vegyünk újjat, de az anyagiak miatt húzta a száját. Soha többet nem hallgatok rá.
-
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz V.Stryker #92012 üzenetére
Ha túlmelegszik, de kihűlés után nem mutat hibát, akkor nem lett hibás. Hiba lehetne például menetzárlat, amikor már terhelés nélkül is szabálytalanul melegedne, túl nagy áramot venne fel. Elvben az is lehetséges, amikor valahol már képződik egy hibaforrás, de még nem keletkezett zárlat.
Ez egy kefés DC-motor, permanens mágnes állórésszel. Itt lehet gond a kefével és kommutátorral is esetleg.
https://www.youtube.com/watch?v=vi63DlwniL4
https://www.ebay.pl/itm/224039350513 -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Az elektromos motorokkal kapcsolatban lenne kérdésem hozzátok.
Adott egy futógép, aminek a motorjának kb. 25 perc után kezd kicsit égett szaga lenni. Tegnap az overload kapcsoló le is oldott, de kis idő után vissza lehetett kapcsolni és ma is tudtam használni.
Elvileg a terhelésébe bőven benne vagyok, mert 130kg-ig terhelhető és 110 vagyok max vagy alatta kicsivel.
Ilyenkor kezd elhasználódni a motor? Vagy ha már egyszer szaga volt, akkor már igazából kezdeni kéne valamit vele? Tehát az "egyszer szaga volt" egy visszafordíthatatlan jelenség? Ilyet fel lehet újjítani?-
-
ViZion
félisten
válasz Barret001 #92009 üzenetére
Megnézem, h a gyakran használt programnál melyik irányba forog többet, 'oszt annyi. Legfeljebb hosszabb lesz a program
Esetleg 2 relé, de csak egy 230 V AC finderem van. MCU-t nem raknék ide, mert minek, drága is lenne.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz Barret001 #92007 üzenetére
230 V AC van ott, az kellene kapcsolja a relét.
Igen, csak 1 aktív, a forgásirányt változtatja.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
Továbbra is a szárítógép-téma... (Röviden a vezérlő nem kapcsolja be a fűtést, terv: relével bekapcsolni, ha a motor forog + bimetál termosztát a limitálásra)
A motor kivezetései megvannak, az egyik direktben a bejövőre van kötve, a másikat -forgásirány váltás miatt- hol az egyik hol a másik lábra kapcsolja.
A relé tekercs 2 vezeték, de itt meg 3 lenne... Vagy csak az egyik irányra kapcsoljam a fűtést? Mi lehet még megoldás?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nagyúr
Köszönöm mindenkinek a választ!
-
cof
veterán
válasz razorbenke92 #92001 üzenetére
Ez ugye egy lemezt nyom lefele ha csavarom, és két lemez záródik össze. Nem a csavarral érintkezik a vezeték közvetlen. Még ilyesmit néztem ki ami jó lehet spéci szerszám nélkül: [link]
Igen, én telibe forrasztottam a blankolás, sodrás után. De akkor megpróbálom csak simán a vezeték hegyét forrasztani.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
őstag
Csavaros terminálnál nem szabad forrasztani a sodrott kábel
véget! Szerk.: Ja, ha úgy értetted a végét, ahogy Barret001 írja, azt lehet. Elsőre úgy értettem az egész blankolást forrasztottad, de akkor nem foszlana, ahogy írtad. A forraszanyag puha és rugalmatlan. Becsavart, feszes állapotban hőtágulásra tovább deformálódik, visszazsugorodva már nincs meg a feszes kapcsolat. Ennél még az is jobb, ha egy sima kombinált fogóval rácsípsz egy érvéghüvelyre, és aztán azt csavarozod be.Terminálba nemigazán van csatlakozó, pont az a lényege, hogy kábelt fogad. Esetleg a csavaros terminált lecserélheted rugósra.
[ Szerkesztve ]
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon EOS 400D DSLR fényképezőgép
- Pár napos Thrustmaster T.flight Hotas One repülő szimulátor kontroller eladó
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- Aki kapja marja! Lenovo Thinkpad T470S laptop (14FHD/i5-G6/8GB/256SSD)
- Új állapotú ThinkBook,FullHD IPS, játékra is,i3 1115g4(4 4,1Ghz),8-32GB DDR4 RAM,SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest