Hirdetés
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Videós, mozgóképes topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Éés bingó
Következő Arduino is meghalt, bár az pár napnyi üzem után. (És ezen is csak a 3,3V-os stabilizátor.)
Van dióda a ventilátoron. (1n4148-at tettem rá, mondjuk nem tudom, elég-e)
A kapcsolás annyi, hogy egy BC548, bázisra 1k, kollektoron van100 ohm, hogy a ventilátor csatiján egy esetleges zárat ne legyen teljes.bezárlatosodni.
Amit észrevettem még, hogy ha külső tápról adok 3,3V-ot az Arduinonak, akkor azt igencsak megszívja, melegszik rendesen (miközben a cucc többi része egy külön 12V-ról megy). (De mitől? Az egy szál BC548...?)Van valakinek valami jó megoldása arra, hogy a venti PWM szabályozását hogyan lehet biztonságosabban leválasztani...?
Mutogatni való hater díszpinty
-
darvinya
titán
válasz moha21 #65893 üzenetére
És kávédarálót otthon 1000V-on használsz, hogy megmérd dielektrikum vezető köpeny milyen hatékony.
Lompos48
Kérdés, hogy pA mérésnél maga a műszer mennyire szól bele a mért értékben, és ebből mennyi belső elektronikai anyag eltérésből adodó eleltron hordozó.?
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Lompos48
nagyúr
válasz terapeuta007 #65896 üzenetére
A neutronokat inkább hagyjuk ki a játékból. Nem polarizálhatók. Csak!
A pontos szakmai képzésem fizikus mérnök, ami fizikát és félvezetőtechnikát (ki)szolgáló elektronikát jelentett annak idején.
[ Szerkesztve ]
-
terapeuta007
aktív tag
válasz Lompos48 #65891 üzenetére
"Tehát gyorsítani csak töltéssel rendelkező részecskéket lehet."
Megfeleloen polarizált neutronokat lehet gyorsitani mágneses mezovel.
(Bár "extra hideg" neutronokrol van szo és a gyorsìtás mértéke lófasz)
Szoval gyors neutronokat nuklearis reakciokbol szoktak inkább szerezni. Meg ha egy töltéssel rendelkező részecskehez van "kapcsolva" a neutron ùgy meg lehet rendesen gyorsitani.Amugy a kvantum mechanika még nagyon érdekes dolog.
Bár ez még az off topicon belul is off topicTehát 20évig részecskék ütköztetésével kapcsolatos munkád volt az jo lehetett.Vmien fizikusnak tanultál de még elektronikát is mellette.
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
moha21
veterán
válasz draco31 #65854 üzenetére
Szia!
Előttem ugyan már írták, de én is a táp kondenzátoraival kezdeném. Kettő monitorom csinált hasonló jelenséget, midnegyiknél a kondenzátorcsere megoldotta a problémát.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Attix70
aktív tag
Jók ezek a kis multiméterek. Nekem is hasonló van a garázsba, a benti hobby műhelyembe Fluke 115 (emellett még van 2 Fluke , 1 Kewtech, 1 Uni-T UT61E)
Próbáljuk meg a mondatokat NAGYbetűvel kezdeni
-
Lompos48
nagyúr
válasz darvinya #65890 üzenetére
"Elektrongyorsítóban vákuum van, s két végéről.indított atom ütköztessél szakítanak le elektronoknak."
Erről még olvasgass!
Nyelvtanilag: Ha elektrongyorsító, akkor elektronokat gyorsít. Fizikailag: akkor a gyorsított részecskékből mit is szakítunk le?
Ha atomokat ütköztetünk, az akkor nem elektrongyorsító.
Atomokat nincs hogy gyorsítani, mert - ugye - azok nem rendelkeznek elektromos töltéssel. Akkor meg hogy?
Tehát gyorsítani csak töltéssel rendelkező részecskéket lehet.
Igaz, a téma meghaladja a hobby-elektronika területét, de ha már szóba került belementem a vitába, mert 20 évig nagyjából ezzel (is) foglalkoztam. Mer' ez a mesterségem. És lehet érdekel kollégákat.
Innen feledom a fallabdázást. Ha van, akit foglalkoztat a mikroamper vagy kisebb áram, az majd úgyis jelzi, Aki nem, az nem.
-
darvinya
titán
válasz Lompos48 #65889 üzenetére
Elektrongyorsítóban vákuum van, s két végéről.indított atom ütköztessél szakítanak le elektronoknak.
Szigetelésről írsz, amit tesztelő üzemben végzik ilyen ellenőrzést.
Egyszerű esetben Te is elvégzed otthon szigetelés vizsgálatot, s van otthon olyan helységed és műszered.
Mindezt kiépíted milliós költséggel, hogy otthonra felszerelt eszközödet leellenőrizd.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Lompos48
nagyúr
válasz darvinya #65888 üzenetére
Elektrongyorsítóban elektronokat gyorsítanak és nem atomokat ütköztetnek. Az elektronok áramlása pedig egyszerűen elektromos áram. Azt tudjuk mérni. Már rég. Ha leszakadó elektronokról beszélünk, azokat egy eletróda befogja (mint egy triódában a rács) és elvezeti valamerre, onnan lásd az előző mondatot.
A számolásuk pedig még egyszerűbb: az áram egységnyi idő alatt áramló töltésmennyiség, azt már csak el kell osztani az elektron töltésével.Ha pedig ismét előkaptad a háztartási kellékeket. légkondiban, bojlerben, mosógépben stb van (és nem csak egy) olyan alkatrész, ami ha nem felel meg bizonyos nanoamper nagyságrendő követelménynek, akkor rossz. Ilyenek a műveleti erősítők, amiket a hőmérséklet mérésben (is) használnak.
-
darvinya
titán
válasz Lompos48 #65884 üzenetére
Elektron gyorsítóban nem atomok ütközésekor leszakadó eleltron mennyiségeket számolnak atomhoz viszonyítva.
Vagy tudsz olyan műszert, ami egyszerű áramkörrel közvetlenül megméri és számolja az eleltronokat.(#65887) moha21
Már megint nem normál háztartási elektronikai kellékről írsz, ami mérés és szigetelés vizsgálat viszonya.
Vagy otthon ilyen műszerrel főzől, mosol, stb., vagy főzés helyett feltálalod mekkora szigelést mértél.[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
válasz darvinya #65881 üzenetére
A többszáz MVA teljesítményű villamos gépek szigetelését is uA-nél nagyságrendekkel kisebb áramokkal mérik..
DE ha van egy kettős szigetelésű kávédarálóm amn egy 50k-s szigetelés ellenállásmérővel 1000V feszültségen mérek mondjuk 50 MOhm értéket. Akkor az szerinted milyen áramtartományba esik?
De egy kábelen belül az érszigetelésre is MOhm tartomyánú értéket kapsz ( ha nem serült )Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Lompos48
nagyúr
válasz darvinya #65881 üzenetére
Furcsa, de nem csak háztartási gépekből áll az elektronika világa. Sőt az itt felvetett problémák zöme sem. Vannak/vagyunk többen, akiknek okoztak álmatlan éjszakákat a mikro-, nano-, esetleg még a fránya pikoamperek is. De lehet velük élni vagy nem. Mindenki döntse el magával. Atomszámoláshoz semmi közük. Pedig egy rezsó akár 10 000 000 000 000 pA áramot is fogyaszthat.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz Lompos48 #65880 üzenetére
De bevallod, hogy normál háztartási gépekhez még uA is felesleges, mivel ezekkel számolni hülyeség.
Ha meg erre is kitérnék, hány termék bukna meg minősítésen? -Összes.Írtam, atom számoláshoz persze kell az ilyen, vagy még pontosabb mérés, de az már más.
-
moha21
veterán
válasz Lompos48 #65877 üzenetére
Szigetelőn is lehet áramot mérni csak 10^-12 A tartomanyban mozog az érték. Szigetelés technika mérésen anno. A műszer arra is érzékeny volt piko amperes tartományban, ha elmentünk előtte... Nyilván ezért építenek ilyen méréshez árnyékolt helyiséget. ( meg külön hálózatfüggetlen betáp stb. ).
Írták, hogy a vizsgált felület homogenitása ( annak hiánya ) is simán közrejátszhat .
Nem megfelelő műszerrel, nem megfelelő módszerrel ( egy mérés nem mérés. Legalább lenne 10 mérési eredmény vagy több és abból függvény stb..eloszlás... Hőmérséklet, páratartalom, nyomás etc... ).
És ezek csak a durva hibák kb. .-)
(#65877) Lompos48: Nem neked címeztem csak gyors összeszedtem néhány gondoölatot!
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
uA jó dolog, ha egy mikrovezérlő alvó áramfogyasztását akarod lemérni, de nyilván akkor olyan MM-t is veszel.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
-
darvinya
titán
Szivárgó áram, tranyó bázishoz is mA -kell, nem uA ezered mért értéke(4 digitnél).
Meg ha gyorsíton dolgozol, ott még lehetséges, mert atomi mozgásnál számít.
De normál gépeknél egyáltalán nincs szükség ilyenre.(#65871) Agyturbina
Egyszerű SW bug.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz darvinya #65869 üzenetére
Akkor valószínű a probléma a kábel impedanciájában rejlik. Hogy mi okozza, a kapacitása, vagy az induktivitása, az mar igen jó kérdés, nem tudom a választ. Néztem a véleményeket az enyémről, eddig nem találkoztam ezzel a problémával sehol, max a kijelző kezd lassan kifehéredni, de ugye az meg idővel normális, csak azt nem tudom mennyi az annyi idő, jelenleg. Igaz beltérben használom, úgyhogy lehet 30 ev is
-
darvinya
titán
válasz #90088192 #65868 üzenetére
Csak annyit tettem fel kérdésnek, hogy miért így jelzi ki.
Közben több hasonló méréssel szűrtem le, hogy SW bug-os.Amúgy te is tesztelheted Fulke -t, hogy fonsz kábelt és méred áthúzást, és akkor nálad is ugyanilyen lesz kijelzé.
Viszont nem adtál választ, mire használnád uA-t?Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
törölt tag
válasz darvinya #65867 üzenetére
Ne haragudj, nem szaroztam le, hoztam egy linket ahol leírják mik a hiányosságai, illetve hibái.
Engem nem zavar mit használsz te kérdezted miért van ez, én leírtam azt kaptad amiért fizettél, nincs ezzel semmi baj.
Ha Neked nem tetszik az mar más téma, de hidd el én nem kényszerítettelek, hogy megvegyed, becsület szavam.
Én nem találkoztam ezzel a problémával, igaz ez egy eredeti példány nem másolat. Ha jelentkezik megírom neked, ígérem, ha ez megnyugtat
Nem javasoltam Neked a 87V-t, csak felhoztam példának, az összehasonlítás kedvéért. Természetesen, én is azt kaptam amiért fizettem, és Te nem kényszerítettél ezen eszköz megvásárlására, hanem magam döntöttem melletteuA nagyon hasznos funkció, elektronikai körökben pl tranzisztorok munkaponti áramát meg lehet figyelni a bázis oldalról is, ha szükséges, de sokszor ahogy Bkercso írta, a GND folyó áramok is képesek galibát okozni az erősítő működése közben és ez sokszor uA nagyságrend, de az OA oldaláról mar nem mindegy milyen driftek rohangálnak
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz #90088192 #65866 üzenetére
SW hiba esetén miért kell leszarozni.?
uA miért is hiányozna?
Egyáltalán mire kell uA, vagy eleltron mozgás figyelést akarsz végezni?Példának javasoló Fulke sem olyan jó, mint amennyire fényezed, mert annál is pont ugyanilyen digi kijelző bug-os.
-
törölt tag
válasz darvinya #65865 üzenetére
Sajnos annyit is ér amennyibe került.
Egy több neven árult olcsó hobbi célra tervezett berendezés, uA merési lehetőség hiányzik, a 10A meréshatárban igen pontatlan, a Feltuntetett CAT besorolásnak nem megfelelő eszköz. Hálózati merésekre nem ajánlott saját érdekedben
Vagyis igen, a Multimétered hibás sajnos.Most vettem egyet, mert a cég ahol dolgozom kb 3 hónap kunyerálás után sem volt hajlandó venni egyet nekem.
Igaz nekem nem otthoni bohóckodásra kell, hanem a munkámhoz, így megérte befektetnem
Ha sokat ügyködsz gondolkozz el egy jobb példányon, ha nem is 100E nagyságrendben, de valami komolyabban -
-
törölt tag
válasz darvinya #65861 üzenetére
Volt egy matektanárom általánosban aki egy egyszerű példával szemléltette a válaszod hasztalanságát:
Egy párbeszédet szimulált:
- Hol laksz?
- Mernyén.
- Hol van az a Mernye?
- MernyénVagyis új információhoz nem jutottam, így közelebb nem kerültél TE sem a problémád megoldásához.
Típus, színe szaga valami ? Esetleg ha nagyon szépen megkérlek?[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
Hello!
Képcsöves TV kikapcsolt állapotban folyamatosan kattog, kb másodpercenként 2x. De ha be van kapcsolva, akkor ez nincs. A tápjában van valami kimenve?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
darvinya
titán
Talány?
Készítettem egy fonott fülhallgató kábelt, minden rendben vele.
Ám megmértem test és oldalként fázis szigetelés viszonyát, és itt az anomália.
Test-bal oldal: 4.125MΩ
Test-jobb oldal: 04.12MΩ
Így írja ki a műszer, de miért?
Mert nincs .005Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom mennyire illik ide, de hátha tudtok segíteni. Rendeltem egy
MP3 Sprachmodul SD/TF Voice Broadcast Trigger Player + Speaker for MCU SCM-t.leírás szerint :
Trigger a play once; 9 trigger port, direct trigger playback; Combined with microcontroller A10 port code trigger play 31 MP3; Internal with 3W amplifier to meet most application requirements; No basis, no programming, no fool operation.Nem igazán értek ezekhez a kütyükhöz... mi az a trigger jelen esetben? Először én azt hittem, hogy funkció "gombok" (start, stop, pause, next, stb....) De mi akkor a(z) " A10 port code trigger play 31 MP3" ?
A másik dolog amire gondolok, hogy elnevezem az hang fájlokat: 1.mp3, 2.mp3 stb... és az adott állásokon azt fogja lejátszani? (Nekem ez lenne a lényeg)
Találkozott már valaki ilyen kütyüvel, hogyan működik ez?
-
-
válasz robohw #65848 üzenetére
Oook köszi
A tranzisztoron keresztül mondjuk nekem meredek, de igazából egy diódán nem múlik
Amúgy most működik... Persze nem a stabilizált tápjáról, de újra tudtam bele írni a programot, és rendben megy az összes ki-bemenet.[ Szerkesztve ]
-
robohw
aktív tag
"A kisebbik gond az Arduino halála, a kérdés inkább az, hogy okozhatta-e ezt az, hogy a motoron nem volt dióda?"
Igen! A motor induktív terhelés.
Amikor a fordulatszáma jelentősen csökken, vagy nullázódik, akkor a mágneses tér változik, vagy összeomlik és a tekercsben feszültség indukálódik ami visszahat a táppontra és a mögöttes elektronikára. Ezért kell a dióda.My own programming language: http://www.robomax.online
-
Arduino-s PWM motormeghajtás esetén - 4cm-es venti,egy kis tranyó elbírja - kötelező a dióda a motorra? Meghalhat az Arduino, ha az nincs?
Egy darabig működött, aztán véletlenül megfogtam a ventit, és elhalálozott az Arduino 3,3V-os stabija :S Meg lehet, hogy az egyik PWM kimenet is, mert 3,3V-ról sem indul el, nem csak a stabilizált bemenetéről.A kisebbik gond az Arduino halála, a kérdés inkább az, hogy okozhatta-e ezt az, hogy a motoron nem volt dióda? (Lefelejtettem )
[ Szerkesztve ]
-
Attix70
aktív tag
Ha úgy romlott el, hogy szana-szét spriccált belőle a víz és belement a konnektorokba akkor a mosógép lehet a felelős
Viccet félre téve, ha nagyobb áramot vett fel a kelleténél és a fürdőszobai hálózat nem megfelelően volt kialakítva (automatának kellett volna leváltani) akkor lehet bűnös a mosógép.Próbáljuk meg a mondatokat NAGYbetűvel kezdeni
-
kjani18
őstag
Valószínüleg az égett szag a konnektorból jön, a bekötésnél, vagy a továbbvezetésnél elégett a vezeték.
Lehet a falban, az elosztódoboznál is, főleg a régi "jó" aluvezetékeknél. A szag az égett szigetelés, akár a mosógépben is, lehet érintkezési hiba, de az nem eszi ki a vezetéket a falból...Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
BReal
addikt
Sziasztok. Fontos lenne választ kapnom a következő kérdésre. Lehetséges-e, hogy egy menet közben elromlott mosógép tönkreteszi a fürdőszoba elektromos hálózatát, vagy csak fordítva? Vihar nem volt. Előre is köszönöm a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
GZoli7
senior tag
válasz tordaitibi #65835 üzenetére
Köszi, ez nagyjából megvan, de van külön tápja?
Annak az adatait nem ártana tudni... -
GZoli7
senior tag
válasz gyenesmartin #65832 üzenetére
Komolyan fogalmam sincs, hogy ez milyen szivattyú.
Azt gondoltam, hogy 230V AC-ről megy... -
Semmi. Elmű téma ki kell fűzni a betápot.... Guman Sapka
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
fero02
nagyúr
válasz Lompos48 #65825 üzenetére
Köszönöm a bűnbocsánatot. Ön egy Úr!
De majd írj akkor légy szíves a wiki-nek is, hogy nem tökéletes megfogalmazásban szerepel az oldalukon a definíció:
"Villanymotor
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A villanymotor olyan villamos gép, amely az elektromágneses indukció elvén az elektromos áram energiáját mechanikus energiává, általában forgó mozgássá alakítja.
Villamos hajtások mozgás-nyomaték viszonyai
A motor tengelyén megjelenő nyomaték és szögsebesség irányától függően négyféle üzemállapot lehetséges. Ezeket a lehetséges állapotokat és a köztük lévő váltásokat a motor villamos és mechanikai tervezésekor figyelembe kell venni. Ennek megfelelően, egy, két, három és négy negyedes hajtásokról beszélhetünk. "
Nyugodalmas, forgómozgásoktól mentes éjszakát kívánok!
-
zsolti_20
senior tag
válasz darvinya #65820 üzenetére
Pont ezt az alkatrészt keresem már napok óta, és így véletlenül benézve ide pont megláttam ezt a kommentet. Köszi.
Ez pont jó nekem arra hogy kb 25 cm-es oldalirányú mozgást végezzen. Eredetileg egy szolenoid elektromágnest szerettem volna haszálni, de annak csupán 1-2cm-es tengelye van, ami rövig. -
Keraa
aktív tag
válasz gyenesmartin #65811 üzenetére
Köszönöm szépen Gyenesmartin!
Tehát egy sima usb-s töltő meg egy milyen dióda? (gondolom ezeknek van valami ellenállása vagy 0.5 volt vagy ohm esetleg valami más szám rajta) A pozitív vezetékre kell kötni? Elnézést a láma kérdésekért , elég kezdő vagyok...
-
robohw
aktív tag
válasz gyenesmartin #65815 üzenetére
"Akkor viszont ha jól tippelek a frekvenciát kéne megváltoztatni."
Így van, ezt kellene tenni, de egyszerűbb a trafó.
Nekem is egy ilyen - olasz kigyártású - 320 l/h-s pumpám volt, PC hűtéséhez használtam (celeronos időkben), csak zümmögött, zajos volt. A 120 V még képes meghajtani.My own programming language: http://www.robomax.online
-
robohw
aktív tag
válasz gyenesmartin #65798 üzenetére
"Fele akkora fordulaton lehet, hogy nem is szállítana a szivattyú. "
Nincs benne motor. Membrános szivattyúk ezek, elektromágnessel.
My own programming language: http://www.robomax.online
-
gyenesmartin
őstag
Ha meg tudod oldani akkor jó lesz a leggyengébb usb-s adapter. A 3 elem kicsit kevesebb, mint 5v így még lehet érdemes lenne közzétenni egy diódát. Tehát megnézed az adón hol kapja meg az elemekről a tápot, mely kettő érintkezőn, majd az 5v-os adaptert rákötöd, sorosan meg egy diódát.
-
tornas
őstag
Ha jól sejtem, akkor a motorod csillagba kötve megy 3F-400 V-ról, deltába kötve pedig 3F-230 V-ról is. Az általad kinézett frekiváltó jó lehet a motorodhoz. Ez a frekiváltó 1F-230V-ból csinál 3F-230V-ot.
"Ezt a motort már hajtotta egyfázisú váltó, csak most kéne sajátot szerezni. Mondjuk akkor csillagban maradt a kapcsolás, amit viszont nem nagyon értek, hogy miért működött úgy."
Miért ne működött volna...?!?! Csak kisebb volt a nyomatékod.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Keraa
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
Vettem egy ilyen időjárás állomást: [link]
Vezetékes kapcsolat nincs...:-( (A kültéri egység 868Mhz-en kommunikál a beltérivel)
A hatósugár a tetőről nem ér el a beltériig. Az antennát egy 4 m fekete árnyékolt koax kábellel megtoldva full és stabil kapcsolatot kapok!A baj az, hogy az antenna toldás utá a kültéri 3 db hagyományos jobbfajta AA 1.5 voltos elemet 2 hét alatt leszív! :-(
2400 mAh tölthető elemeket 1-1.5 hét alatt! :-(A kérdésem az lenne, hogy megoldható-e állandó hálózati áramellátás valamilyen telefon, vagy egyébb töltővel?
( ha igen Pl. hány mAh-s legyen a töltő, gondolom ezek mind váltóáramot adnak le és a készülékekben van egyenáramú átalakító...de uyge nekem meg eleve egyenáram kellene, és azt milyen elektronikával tudom megoldani)Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
-
darvinya
titán
1 fázist használó 3 fázisú motor vezérlőről szól az írás, ami oké jó, csak terhelt 3 fázisú motornál előbb rántja 1 fázisú hálózatot (vagy magát berendezést viszi) alacsony fordulatnál, mint elinduljon.
Innéttől kezdve mindegy milyen kapcsolású a motor, mert az már nem számít.[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz darvinya #65802 üzenetére
Ezt a motort már hajtotta egyfázisú váltó, csak most kéne sajátot szerezni. Mondjuk akkor csillagban maradt a kapcsolás, amit viszont nem nagyon értek, hogy miért működött úgy.
Ezt az írást nyálaztam át: http://szirty.uw.hu/Alapfokon/Frekivalto/frekivalto.html
A táblája alapján is megy egy fázisról, át is köthető deltába.
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
Sziasztok!
Az alábbi motor hajt egy fix lassítóáttételen keresztül egy tesztpadra feldobott kerékpárt:
A leadott nyomaték csökkentéséhez szükségem lenne egy frekvenciaváltóra.
Jól gondolom, hogy ez a darab megfelelő lenne hozzá, amennyiben deltába átkötöm a kapocsléceket? Idáig csillagban ment közvetlen 3 fázisról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Magisk
- Programozás topic
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- 3D nyomtatás
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Eladó egy DELL Optiplex 3060 micro 8.generációs PC
- Ryzen 9 5900X, 32GB RAM, ASUS X570E, ASUS Dual 1060, 1TB SSD - Keveset használt, jó állapotban lévő
- Apple MacBook Pro 15" Touch Bar I9 32GB 1TB
- Phanteks Revolt X 1200W Platinum Magyar garanciával
- Eladó HP Pavilion, i5-6200U, NVIDIA 940M, 8GB RAM, 250GB SSD,jó akksi, legális magyar Windows 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest