- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik
- 3D nyomtatás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- UHD filmek lejátszása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Babetta-X
senior tag
válasz
#90088192 #81903 üzenetére
Mivel ez egy poszt szovjet cég és nagyjából a 90-es években ragadtunk mind technikai eszközökben mind hozzáállásban ezért elég nehézkes az utolsó kérdésedre válaszolni, mondjuk úgy hogy vagyunk páran lelkesen és vannak páran akik még játszani sem
Köszönöm a tanácsokat, meglátom mit lehetne tenni az ügy érdekében, sajnos másik aggregát beszerzésére most nem nagyon lesz lehetőség, legfeljebb jövőre, így jelenleg abból dolgozok ami van, de még meglátom hátha valami házi átépítés működhet.
-
Babetta-X
senior tag
válasz
#90088192 #81899 üzenetére
Igen jogos, kerestem direkt linket, csak nehéz volt a típust megtalálni, de erről lenne szó.
Ez egy Honda motoros gép. Való igaz, el sem indul sajnos, beszéltem pontosabban a használójával és vagy lefullassza a gépet vagy kinyomja a biztit, többet nem próbálkoztak vele.
Egy utólagos lágyindító bekötése megoldás lehet vagy egy lágyindításos flex beszerzése?
Nagyon köszönök minden eddigi/jövőbeni választ
-
-
ekkold
Topikgazda
válasz
#90088192 #81800 üzenetére
Mert nálunk 240V van, ami inkább 250V-ként
manifesztalódik, ergo egy 2kW-os kályha max 8A
Ha a fűtőtest 2000W-os akkor 230V-ról 8,7A áramot fog felvenni. Az ellenállása pedig 26,45Ω. Ha 230V helyett 250V-ot kap, és az ellenállása nem változik meg, akkor 9,45A áramot fog felvenni (kb. 2363W). -
Babetta-X
senior tag
válasz
#90088192 #81636 üzenetére
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget, ez a kalkulátor is hasznos, az adatokat elfogadtam, de nagyon halványan értettem csak meg, mostmár kezdd letisztulni a kép. Mint kiderült van föld szonda is, és ahogy mondod a helyi kapcsolószekrénybe ha jól láttam bemegy a föld szonda és ott szét is van választva a nulla és a föld.
Egyébként csak kíváncsiságból le lehet ellenőrizni valahogy mezei jobbféle multiméterrel, hogy a nulla az nulla a föld az föld és minden jó-e? Megpróbálom megszerezni azt a könyvet, mostmár kíváncsi lettem, mindig van új a nap alatt. -
dethroner
veterán
-
rednifegnar
senior tag
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#90088192 #80814 üzenetére
Ilyenem tényleg van, de batár nagy, 400VA-s toroidokból. Ez annyira nem praktikus.
"Az nem lehet, hogy a FET Frekvencia mente miatt szalad meg? Vagyis a a Gate kapacitást próbáltad "növelni/csökkenteni" - a gate-en a jel szép négyszög, nincs benne érdemi csúcs vagy ringing. A primer oldalinál volt, de az RCD snubber kiszedte a ringinget, egy kis tüske maradt csak ott.
A G-D kapacitás növelésével próbálkoztunk, most 100pF van bent ott mindkét fetnél.leweegee2: igen, és be is kell kapcsolni a 20MHz bw szűrőt a szkópon, mert különben látom az FM adást a mért jelen az egyik helyi rádióból.
"Nincs valamilyen kapcsolóüzemű tápegységed? A legtöbben a primer oldal ilyen fojtóval van ellátva, egy próba erejéig szedd ki belőle, ha beválik meg majd veszel." - de, bontani tudok. Ez jó ötlet!Tankblock: az lesz a következő, csak vagy bontanom, vagy rendelnem kell.
-
pjen
félisten
válasz
#90088192 #80197 üzenetére
Csak sajnos az átlag hűtőben nincs ilyen.Kétajtós amerikai rendszerű Wh hűtőm volt sokáig.Egyszer elkezdett zörögni a kompresszor.Különböző puha dolgokkal probáltam csillapítani és közben egy hosszabbítóról ki be kapcsoltam, indullt- állt gond nélkül.Én ezért teszek hűtő elé C10 et.
-
válasz
#90088192 #80035 üzenetére
Akkor ha afkapcsolas kozben biztositott,
Nem szakadhat meg az aram
Nem zarodhat rovidre semelyik 2 kivezetes.V43 villanymozdony 32 fokozatban a 25kV primerkorben ezzel a modszerrel szabalyozza a teljesitmenyt.
3 darab kontaktor, es egy nagyteljesitmenyu ellenallas, ez van beiktatva az atkapcsolas pillanataban igy nem szakad meg a terhelesre juto aram es nincs zarlat sem 2 kivezetes kozott.
A kontaktorok es a fokozatkapcsolo mechanikus kenyszerkapcsolatban van es egy nagyteljesitmenyu suritett levegos motor hajtja.Eroatviteli transzformatornal nem tudom hogyan van megoldva a mukodes kozbeni atkapcsolas de csak a leirt modon, a kovetelmenyeket betartva lehet.
-
PROTRON
addikt
válasz
#90088192 #80022 üzenetére
Szakmabeliként azért kicsit pontosítanék a hazai viszonyokat illetően ha nem haragszol (gondolom az AU vagy Ausztriát illeti, vagy egyenesen Ausztráliát).
Az RCD (Fi relé vagy hiba-áramvédőkapcsoló rövidebben ÁVK, csak hogy a kolléga hazai boltban megtalálja) terén a 100mA hivatalosan csak betonkeverő és egyéb hasonlóan "problémás", mobil gépek esetén alkalmazandó idehaza vagy németorszában, főként építkezés idejére, ahova elvileg ugye nem megy be sem gyerek sem senki olyan aki nincs felkészülve az építési területen leselkedő veszélyekre.
Általánosan dugalj áramkörök esetében 30mA a legmagasabb ami lakásokba való, még igazából fix bekötésű bojlerhez is. Ha levágja, akkor inkább bojler csere.Ma már vidéken a családi házaknál elektromos szolgáltatói előírás, hogy a telek határra kerülő fogyasztásmérő szekrényben, a mérőórát megelőző tokozatban kell elvégezni a bejövő PEN vezető potenciálrögzítő földelést, majd a földelő vezető külön választását a közös sínről és külön vinni, megszakítás nélkül a mérőhelyen keresztül az ingatlanba.
Belvárosi, társasházi lakásoknál, ahol még nem újították fel a főelosztótól kezdődően a fővezeték hálózatot, ott valóban a lakás elosztóban csinálták meg anno a PEN szeparálását. Van is belőle bonyodalom bőven, pl amikor kezdő eNberkénk a bejövő PEN-t egyből beleköti egy ÁVK-ba, majd utána csinálja meg a szétválasztást...vagy nem is csinál egyáltalán, mert hát ott az ÁVK. Aztán meg a kollégája elfelejti dugalj szerelés előtt leellenőrizni a feszmentességet és két külön kézzel fogja meg a fázis-nullát hogy tutira belekerüljön az áramkörbe.Egyébként telephelyeken, erőgépek esetében van külön védő célú földelőszonda, de ott az külön van méretezve.
Mert pl egy családi háznál az agyagos talajba ha 1 méter mélyre leásol, majd lefúrsz 3m rúd földelőt, akkor sem fogsz olyan szintű földelést elérni, hogy ne kelljen ÁVK.
Ugye az általad írt "bizonyos távolságra vagy" esetében ott a földelés elvileg 2 ohm vagy alatta kéne hogy legyen, míg amit leütsz szerencsével "csak" jóval 10 ohm felett lesz, ami halottnak a csók 50 volt feletti feszültség tartományon.Míg ÁVK esetén, ahogy Te is pedzegetted, elegendő a fenti szonda, hogy el tudjon indulni a hiba-áram abba az irányba. Emiatt azaz áram hiányozni fog a nulla vezetőről.
Az ÁVK-n belül normál üzemállpotban az előre menő és visszafolyó áramok gerjesztése a tekercsre zérus, tehát egyensúlyi állapot lép fel.
Az ÁVK az egyensúlytól való eltérést figyeli, ahogy Te is írod, nem a hiba-áramra old le, hanem a hiányzó áram miatt kibillent egyensúly miatt. -
válasz
#90088192 #79915 üzenetére
Hinnye de jo a memoriad!
En pl. mar el is felejtettem hogy ide feltettem a tyukolnyitot.Babetta-X,
[link]
Meg mindig mukodik, hibatlanul. Fene tudja pontosan hany eve csinaltam.
Nem kell nagy akku, a nyugalmi fogyasztasa 30mA alatti, a motor meg naponta 2x megy 10 masodpercig.
Ez nudli. -
biker
nagyúr
válasz
#90088192 #79858 üzenetére
az alap áramváltó, tehát majdnem, de annak a kimenete is áram, pl 100A éa 1:20 akkor 0-5A a kimenete.
ezt kell egy árammérőre csatlakoztatni, aminek a kimenete nem kijelző, vagy műszer, hanem egy ellenállás érték, ami egy másik eszközt szabályoz. 200-800ohm közti értékkel ja és fordítottan arányos ellenállás kell -
troll81
addikt
-
-
válasz
#90088192 #79657 üzenetére
Általános iskolás koromban voltam egy üzemben, ahol bauxitból alumíniumot csináltak. Ott tucatjával mentek olyan tömör réz kábelek a falon, mint a karom. Ahol fal mögött mentek, ott ha feldobta a látogatásvezető a kulcscsomóját a falra, akkor a kulcscsomó ott ragadt a falon a mágneses mező miatt.
-
-
-
Barret001
addikt
válasz
#90088192 #79538 üzenetére
Minden motor hangot ad,ha a frekvencia,vagy a fordulatszám nem ideális. Persze az ideális fordulatszám hülyeség,sok esetben a szabályzás a lényeg! Frekvenciaváltók.fázishasítók,kitöltés vezérlők.Ebben az esetben még a "tengely mentes" motor is morogni fog. Lásd szinkronból kiesett motor. Invertereknél is megfigyelhető,ha az inverter nem színuszos jelet ad. Ott aztán mindegy hogy milyen a csapágyazás,mert a tekercsek adják a hangot.(rezgés).
-
-
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
#90088192 #79322 üzenetére
Igen, azért is utaltam rá talányosan, hogy "ha bírja, akkor bírja...", valószínűleg a betervezett tartalék, illetve a lakók (ahhoz képest) mérsékeltebb valós fogyasztása miatt, de nem egy "normális" dolog, természetesen.
Még egy vetület lehet esetleg, amikor a tápkábel két erét már az elején is közösítik, meg a végén is.
Feltételezés szerint a kettő között van valami időszakos hiba, azaz többnyire vezet, néha nem vezet. Ilyen módon a terhelés ezen a két ágon oszlik el, abból egyik megbízhatatlan ugyan, de valamilyen módon mégis részt vehet az átvitelben. Bár az is igaz, ha a gyengébb ágon nagyobb az ellenállás, azért az nem sokat lendít az ügyön.
Ráadásul azt megelőzően is van egy táppont (trafó, elosztó, akármi), aminek egyik fázisára is már nagyobb terhelés jut, így szinte borul minden visszafelé, a tervezetthez képest.
Úgyhogy nyilván nem lehet támogatni ilyen trükközést.
-
-
válasz
#90088192 #79292 üzenetére
[Így néz ki ] , kapható is sok helyen de nekem nem a távirányító hanem a vevő kéne.
-
PitLee
őstag
válasz
#90088192 #79290 üzenetére
Ha jól értettem, nem a távirányítóval van gondja hanem a motorvezérlő panellel.
Erre keres egy olyan csere megoldást amit a régi távvezérlő is működtetne.
Ez miatt kérdezi, hogy mi lehet a szabványa régi távirányítójának, hogy milyen paneleket nézegessen.
Nem értek hozzá, de Kling Easy G750 néven googli bácsi talált pár bejegyzést lehet őket kéne megtelefonálni hátha tudnak valamit ajánlani. -
-
baly81
aktív tag
válasz
#90088192 #79229 üzenetére
Ehhez annyit jegyeznék meg.
Átadták a lakásokat/hazakat 16A-es megszakítókkal. Jön egy szaki, aki kicseréli a őket mindeféle papírozás, felmérés nélkül 20 Amperesre, mert leveri a mikró. Eltelik X idő, tulajváltások, feledésbe merülés, stb, aztán igény lenne egy klímára is. De az a 20-asra nem köthető már, raknak helyette 25-öst, mert ugye nehogy véssünk már egy új kábelnek helyet, és biztosítsuk le külön, jó lesz azt a meglévő hálózatra kötni, mert akkor olcsóbb .
És így, a 40-50-60 éves kábelek 16A helyett majdcsak a dupláját kényszerülnek elviselni. Amíg esetleg lakástüzet nem okoznak.
Pedig mindkét szaki, aki kicserélte a megszakítókat helyesen járt el, mivel mindkettő a megengedett 25%-al lépte túl az előző leoldási határt(???)... -
-
PROTRON
addikt
válasz
#90088192 #79007 üzenetére
Bocs, de itt most a kollégánál a pont, arra való egy szabvány hogy leírja a különböző eseteket, variációkat(persze értelmes mennyiségen belül, nem kell 10.000 esetet végig venni). Pl leírja 25 fokon, meg leírja 40 fokon, leírja az mm, meg a vakolat alatti csőben húzott esetet is...amúgy a fenti táblázat 3 oszlopa 3 elhelyezési esetet fed le (20 fokon, ahogy az adott magyarázóban írják is) ami pl épületvillamosságban legtöbbször (nem egyenlő mindig ) előferdül.
-
válasz
#90088192 #78980 üzenetére
A motani megoldásom ilyesmi (csak a rúd közepét mozgatja), de annak a vége íven mozog. Egy 5-6 centis úd vége vagy 1cm-t csap ki-be
Meg elég széles - OK, ha kell hely, lesz, de jobb azért a kicsi.Fogasléc lenne a frankó, de az nincs is, meg macerább is összerakni
Mindenesetre köszi az ötleteket
-
-
PROTRON
addikt
válasz
#90088192 #78566 üzenetére
Ott a pont, korábban nem nézegettem ezért nem feltételeztem hogy a főkapcsoló előtt is lehetnek alkatrészek.
Persze ha lenne rajz az egyszerűsítené a dolgot, mivel nem rég volt áram alá helyezve biztonsági okokból most nem fogom szétszedni és befotózni.
Amit bevilágítva látok hogy a csatlakozó és a kapcsoló között a vezetéken már vannak alkatrészek, pl egy sárga tégla kondenzátor, meg egy kis kék borsó(direkt így fogalmazok).Ezen kívül neten rákeresve a következő precedenst találtam még 2014-ből [link]
Röviden a lényeg:
Emberünk vett picivel drágább lakossági fogyimérőt ami kijelzi a terhelést is, 6W-os Led körténél 6W-ot mért vele.
Az enyémhez hasonló tesztet elvégezve: bedugott vezetékkel de kikapcsolt táp főkapcsolóval 13W-ot mért.
Ráírt a gyártóra válasz:
-a 13W nem lehet valós eredmény...általában 3,9W-ot kéne kapni, az a hivatalos.A 13W az adott fogyi mérő kialakításából eredően, az eltérő mérési módszer miatti érték.
Tehát a fentebbi eredményeimmel elvileg nem vagyok helikopter (másik kollégának: nem kellett újra lakatfogó gyorstalpaló, már az első írásból is látszik), csak számomra hihetetlenek voltak elsőre a kapott eredmények.
Lehet tényleg az a legbiztosabb ha 1 alkalomra kölcsön kérek egy ellenőrzött lakatfogót ennek a parkside ellenőrzéséhez.
-
törölt tag
válasz
#90088192 #78531 üzenetére
Nem mondott az hülyeséget, ezt is jelenti.
A mercinél a közös nyomócsöves diesel motorok is így vannak jelölve. pl. 220 CDi Szóval van kavarodás.
Amúgy ilyen AC CDI gyújtás van nagyon sok kisgépen is csak ott egybe van a nagyfesz tekercs, trafó, a jeladó tekercs, tirisztor, elektronika. Egyedül a tirisztor kapuja van kivezetve, azt leföldelve áll le a motor. De olyat is láttam már amikor valaki kismotorra rakott ilyen kombó láncfűrész gyújtást, és működik.
-
törölt tag
válasz
#90088192 #78524 üzenetére
A CDI az kondenzátor kisütéses gyújtást jelent nyers fordításban. Két verziója van, AC és DC. Az AC verziónál a töltőtekercs melett van egy nagyfesz tekercs, ami kb 300-400 (AC) voltot ad le a CDI egységnek. A DC verziónál egy 12V-os akku táplálja a CDI egységet, amiben egy dc/ac átalakító van, és ugyanúgy 300-400 voltot állít elő, működésüket tekintve ugyanazt tudják, a 400 V AC egyenirányítás után egy kondit tölt, majd azt egy tirisztor szaggatja rá a gyújtótrafóra a jeladóból érkező impulzus által vezérelve.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
#90088192 #78307 üzenetére
Meg ami még eszembe jutott, a félperiódusnyi szünet szükséges is ahhoz, hogy a rugónak legyen ideje visszatolni. Ha permanens mágnes mozogna benne és dióda nélkül, az ellentétes félperiódus még rá is segítene elvileg.
#78306 PitLee
Melegedést néha nem bírják ezek, ami mérsékelhető az 5 V betáp csökkentésével. Akár 4,3 V-ból is képes 4,2 V-ra szabályozni, miután MOSFET van az IC-n belül.
Másik az 1 A töltőáram csökkentése, a panelon lévő ellenállás módosításával.
-
válasz
#90088192 #78125 üzenetére
Egy meglévő lakáselosztó rekonstrukciója és egy 3fázis konnektor kiépítése a terv, valamint a 25amper 16amperre vitele. A relé itt sztem is értelmetlen, nincs is tervben mert ez egy olyan kevesebb mint 20méteres ág, ami egy FI relével is kiépített nagy elosztóból indul. Ez a szakasz egyébként ott is leválasztható 3P megszakítóval.
Tegnap felmértem a jelenlegi helyzetet. Sztem ezt a hétvégén még berajzolom szépen, mert az elérni kívánt helyzet már bent van, bár az még frissül a sínre pattintós megoldásokkal. Végül feltölthetem ide mindkettőt szemrevételezésre.
Egyébként ha a közvetlen sín és megszakító közzé tett vezetékkel való táplálás amit írtál nem lett volna megfelelő, olyan elképzelés is volt még hogy beépíteni egy 3P kapcsolót, de olyat nem találtam ami 3modul szélességben foglalna és a 3P elektromos fésűs sínre kapcsolódna, valamint kompatibilis ezzel az IK60 rendszerrel. Mert akkor az fentről betáplálva bekapcsolt állapotban átadta volna amit kell . Így ha nincs az a sín mögött felcsúsztatható tüskés jellegű valami csak a vezeték marad mint opció.
-
-
válasz
#90088192 #77999 üzenetére
Tudomásom szerint C típusú FI relé nincs, csak A és AC típusú, úgyhogy az mégis inkább C típusú kismegszakító lesz.
Viszont egy C karakterisztikájú 20 amperes kismegszakító 60-80 ampert átenged egy bizonyos ideig, tehát simán bírnia kéne a trafó tranziens áramát, szóval nem tudom...
-
Truman
senior tag
válasz
#90088192 #77861 üzenetére
5,35 V terheletlenül a táp.
Mennyi amúgy ezeknek a ledeknek az élettartama?
2018 őszén lett vásárolva a készülék. Azóta folyamatosan megy. Van rá kötve egy külső vinyó, arról megy a torrent seed.
Fura hogy 2 led is kiégett. Van egy a logónak és egy állapot jelző. Azt nem tudom, hogy mennyi különbséggel, mert a tetejét leragasztottam, mert brutális nagy fénye volt.
Két színű led 3 lábas amúgy, ha kikapcsolom a BOX -ot pirosan még világít. -
válasz
#90088192 #77687 üzenetére
Tönkre akarsz tenni anyagilag?
Egy sztem alap APC szinusz UPS 120-160k körül (SMT750 vagy 1000I), utóbbiból van is egy és hát kimegy a világból egyelőre. Ha lesz is ilyen biztonsági szint akkor a legjobb ha veszek egy vadonatújat és a jelenlegit leviszem a terembe és a ventilátor mellett egyúttal egy hangfalerősítőt is ráteszek hogy még annyira se legyen kitéve a hálózatnak mint amennyire most van, valamint egy segédfényt.
Egyébként, bár ez garanciaromboló megoldás: kiszedni a 400V ventilátort a cuccból tenni bele 230voltosat és azt közvetlen a szünetmentesre kötni. Érdekes hogy kinézetre méretre, lapátra, mindenben ugyanaz, csak a belseje különbözik meg a matrica. De ha így lenne akkor aztán sehol se mehet, mert ugyan ki fog egy 20kilós UPS-t cipelni a fűtéssel együtt
Na mind1, a továbbiakban feltételezzük hogy nem sül meg egyből ha elment a villany. Még tegnap nézegettem a fűtőszálak felépítését és van olyan hogy fűtetlen hossz. Holnap infrával meghatározom ez mennyi, aztán lehet van olyan hosszú hogy nem is ez okozna problémát, hanem a ventiláció hiányában aláfűt az elektronikának és úgy bekapcsol a hővédelem.
-
PROTRON
addikt
válasz
#90088192 #77687 üzenetére
Nono, de hogyan köti be a úgy upseket hogy csak a garanciális gépegységen belül rendesen bekötött ventiket lássa el és a fűtőelemeket ne?(Nem néztem hogy a ventik amúgy 1F vagy 3F-ek)
De maga az ötleted egyébként nekem máshova jó tipp, köszi.
Szerintem a megfelelően pozícionált külső sima szoba ventilátor jó ötlet, ahhoz nem fog kelleni komolyabb új ups elég egy olcsóbb de biztosan működő használt is.
Lehet még cifrázni hogy a 3F-re fázisfigylést építeni, ami kapcsolja magát a ventit, de ha állandóan jár szerintem az se ördögtől való, hisz eleve rásegít a fűtőegység általi szoba felfűtésre/ meleg levegő eloszlatás/ keringetésre.
-
válasz
#90088192 #77673 üzenetére
Most így jobban átgondolva egy jó ideje a szobában egy elosztókupacot úgy váltottam ki, hogy egy elektromosságban használatos doboz elején kívánt mennyiségű kapcsolót építettem be és direkt ügyeltem arra hogy mindkét szált szakítsák, mert ugye nem garantálható hogy 1pólus esetén a fázis szakadjon meg, mivel ez a dolog egy sima konnektorból indul.
Gond sose volt ezzel a megoldással sem, de csak különféle helyi világítások vannak rajta. Nem is tudom honnét vettem hogy a nullát tilos kapcsolni. Talán a csillároktól származik ahol úgy kell a kapcsolót bekötni hogy mindenképp a fázist kapcsolja és az is nem a meneten hanem a belsejében legyen középen.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#90088192 #77573 üzenetére
A doboz teljes egészében bútorlap, kivéve azt a kis részt, ahol az IEC táp aljzat van, az fém lap. Az én értelmezésemben ez annyit jelent, hogy a fém lapot is be kell kötni védőföldre.
Zsugorcső meg nem probléma. Itt az IEC aljzat és a táp között viszont ha jól értem nem kell dupla szigetelésű vezetéknek lennie, hanem jó a szokásos barna meg kék vezeték amivel 230-at húznak.Dr. Szilikát: igen, a LED panelt egy buck/boost konverter hajtja majd meg áramgenerátoros módon. A teljes fényerőhöz tartozó feszültség a 49..50V (80..100W), 44V körül kezd el világítani.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#90088192 #77567 üzenetére
Igen, ez nagyon jó infó. Szóval azt semmi nem tiltja, hogy ilyen calss II tápegység után a LED panel 50V-ról menjen?
Még az a kérdésem, hogy a beszerelésre mi az előírás? Egy fém lemezen lenne a szokásos IEC (pc táp dugó) aljzat. A fém lemezt egyszer hozzá kell kötni a védőföldhöz, aztán a tápba is be kell kötni a fázist, a nullát meg a védőföldet. De pl. az IEC aljzatra forrasztott vezetéket zsugorcsövezni kell a forrasztásnál? Ha igen, elég az egyszeres zsugorcsövezés? Ez mind a szerkezeten belül van, amit a felhasználó nem érinthet meg.
tordaitibi: annak kell lennie. Az adatlapja szerint csak AC összeköttetés van a ki és a bemenet "földje" között, kondenzátoron keresztül.
-
válasz
#90088192 #77567 üzenetére
Igen emlekszek. Epp ugyanilyen ugybe vagyok dklemmaba. Egy hazi ups-t epitek, hagyomanyos transzformatorral. Maga a trafo teljesiti a kettos szigeteles eloirasait, viszont nem tudom betartani a kettos szigetelest mert a doboz teteje fem es nem tudom ugy megoldani ahogyan a szabvany eloirja. Valamint a kimenetek egy resze foldelt rendszerre csatlakozik, a rezcsoves kozponti futesem szivattyujara.
Meg hezitalok de a vedovezetos foldelt megoldast valasztom, azaz a szekunder negativot osszekotom a bejovo 230 vedovezetojevel. Ez erdekes dolgokat kepes produkalni, nagyon meglepodtem amikor a bekapcsolt tapegysegben foldelt pakaval forrasztottam es a paka hegye hozzaert a pozitivhoz, rogton durrant a biztositek.Az elektronok tudjak a fizikat.
Kaptany Pirk, remelem jol ertelmeztem a problemadat,
ha a tapegyseg bemeneten van vedovezeto pont, akkor mersz ekozott es a kimeneti negativ kozott ohmot. Ha vegtelen akkor a foldeles csak a tapra vonatkozik a femhaz miatt es kettos szigetelesu. Ha nulla ohm akkor ertelemszeruen a szekunder is foldelt a negativ agban. -
MasterMark
titán
-
kovaccss
tag
válasz
#90088192 #77378 üzenetére
Maradjunk a 77377 2. és 3. bekezdésben írt problémánál, kérem hogy csak olyanok írjanak, akik ebben tudnak és akarnak segíteni. A 12V-os ellenállás téma lezárva. Nem a beszólások, stb. olvasása miatt jöttem ide, hanem hogy megoldjam a problémát, és választ kapjak az összes kérdésre, mert furcsa a túl nagy feszültség minden típusú trafónál. Még 100%-os terhelésen is 10V felett lehet a 9V-os trafók feszültsége, ez nem normális. Az 1,1A-ből max. kb. 0,3A-t terhelhet az ellenállás (kb. 11,5V/39 Ohm, ez 0,29A), a többi kell a normál terhelésre.
-
darvinya
titán
válasz
#90088192 #77362 üzenetére
Azt jól tudom, de leágazás biztosítóval oldottam volna meg.
Nem szép, de nem lenne gond, hogy kigyullad a vezeték a falba.
2-3-4 éve, volt villanyóra csere, akkor derült fény, hogy Alu vezetékem a táblába, nem a jéghegy csúcsa.
Hanem óra mögötti csoki toldott vezeték.
Erre felhívtam lakás tulaj figyelmét, tojt rá, s 2 hónapra rá kigyulladt a bizti tábla.(írtam erről topikban)
Azóta rendeződött, de teljes megoldás az egész lakás kibelezése. -
darvinya
titán
válasz
#90088192 #77348 üzenetére
Mesterséges korlátozás inkább csak annyi, hogy gerinc hálózatot minimumra tervezték.
Ezt nem fejlesztik, miközben fogyasztó több.
Tesztelik, meddig terhelhetik, s ha eldurran, akkor javítják, de akkor sem többszörössel.Másik topikban teljesen kiakadtak, hogy eAutó akku töltését nem tudnák kiszolgálni, ha 2040-re egész autóparkot lecserélnék akkusra.
Jöttek azzal, mostani éves fogyasztást vették alapul, s hogy nem egyszerre töltenék.
Még, ha nem is egyszerre töltenék, akkor meg hálózatba pumpált v.energia pazarlás lenne.Ami nagyobb gond, az a kábelek amik mostanában kapható.
Mióta tapad fel a mágnes, nem fém páncélos réz kábelre. -
-
darvinya
titán
válasz
#90088192 #77320 üzenetére
Megértettem, csak Mo-ra adsz tanácsot, akkor vedd figyelembe, hogy milyen gyenge gerinc hálózat.
Már most épülő új MOL negyed miatt sokszor szállt el áram, hozzá trafó is.
Pedig közelében van csepeli 20kV-os 3 fázisú trafóállomás.
Sarkunkra tervezet eAutó töltőt sem építették ki, mert alulméretezet kábel magában eldurrant, hát még, ha lenne töltő is. -
válasz
#90088192 #77318 üzenetére
Ahogy mondod.
Sokan el se hiszik hogy pl. Amcsiba is egy KÖF trafo az nem a fel falut latja el hanem max. 1 sarok hosszan 5-10 házat.
Altalanos a 3x40A, itthon nalunk meg egy komplett altalanos iskolat raakasztanak 3x63 amperre,.egy 10 emeletes panelhaz 1 lepcsohaz se tobb 3x125-nel, azt jonapot... Pedig ott 60 lakas van meg egy 6kW liftmotor es kb. 5kW allando elszivomotorok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GTA V
- Milyen légkondit a lakásba?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- NBA és kosárlabda topic
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Star Trek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest