Hirdetés
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Hobby elektronika
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Google Chromecast topic
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
Talán wifis amit a mobilról appal lehet irányítani és beállítani az időket.
Nekem nemrégen jött de még nem próbáltam ki. Nem tudni, hogy karácsonyra meg érkezik-e. Vagy ennél is az anomália fenft fog-e forogni.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
ekkold
Topikgazda
Ezzel a kis relével működtess egy rendes mágneskapcsolót, és az kapcsolja a szivattyút. Egy normális MK nem fog beégni. Egy ilyen kis relé hosszabb távon nem való nagyobb terhelések kapcsolgatására, még akkor sem ha "pappíron elbírja".
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
tordaitibi
veterán
-
darvinya
titán
Könnyebben tudnánk segíteni, ha milyen típusú fej/fülhallgatóhoz keresel kábelt.
Mert fejhallgatóból van egyoldalú, amin vezetéken van mikrofon, vagy egyik fejhallgatóból áll.ki mikrofon.
Fülhallgatónál csak vezetéken lévő mikrofon van.Szoktam javítani mind2 fajtát, így vannak kész/félkész kábelek, stb. alkatrészek link-jei elmentve könyvjelzőbe.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Kernel
nagyúr
Az sem rossz kötés, ha másik irányba forog, ilyenkor csak fel kell cserélni két fázist, bármelyiket.
Nullára nincs szüksége a motornak akkor sem, ha csillagkapcsolású, tehát az nem jön szóba, a védőföld pedig adja magát, testre kell kötni.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
Lehet valamilyen testre záró kontaktus is, természetesen ebben az esetben a táplálás negatív ágának is testre kell menni.
Valamint feltétel, hogy a karosszérián esetleg folyó egyéb áramok se zavarjanak be.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
Ha rákötötted a + és - tápot (12-24V), akkor világítania kell bizonyára.
Utána a próba kedvéért egy darab vezetékkel tudod léptetni, ha az 1-3 között zárogatod.
2-3 összekötése pedig a reset elvileg.
-
Kernel
nagyúr
Nem tudom, milyen van úton, de ha az előzményben szereplő érvényes rá:
Reset: external reset input, active low
Input signal: DC active low signal, L: 0 ~ 2VEz elvileg azt jelenti, hogy a negatívhoz kell zárni a reset vagy léptető kapcsolót / érintkezőt egyaránt.
-
Kernel
nagyúr
Azzal foglalkozom, hogy forrasztópákával a kezemben születtem, ahogy szoktam mondani, még ha kicsit később is kezdtem, de az évek során apránként összeadódnak a dolgok.
Mindenesetre, az iskolában már előre tudtam ilyen dolgokat, mert hamarabb kísérleteztem áramkörök építésével (ezzel együtt persze a szakirodalom tanulmányozásával), mint ahogy tanították volna. Vagyis ez nem tegnap kezdődött.
-
FireKeeper
nagyúr
szerintem inkább elektronikához jó, mert a kis fesz/áramokra is pontos, viszont én hálózatnak a közelébe nem vinném mert a védelem kb nulla benne.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
FireKeeper
nagyúr
nagyfesz nagyáram közelébe ne menj vele és akkor jó lesz. eevblog vidi róla
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
kjani18
őstag
Lévén kínai, egyik sem atom stabil, még az eladók sem. Válassz a pénztárcádnak megfelelőt . Általában - de nem mindig - a megbízhatóbb eladók, akinek 99% feletti értékelése. és sok ezer eladása van, valamivel drágábbak.
A linken amit küldtél nem csak ilyenek vannak, van ott időzítő, visszaszámláló, stb. csak ezek közül válogass.
A resethez egy nyomógomb kell. A leírásában megtalálod hogy kell bekötni.[ Szerkesztve ]
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
Kernel
nagyúr
Pont az a fajta nincs egyértelműen dokumentálva, de például a Hall-szenzorról máshol ezt írják:
Barna: pozitív
Kék: negatív
Fekete: kimenet, ami negatívra zár, ha igaz az ábra:Itt is hasonlóan jelölik, csak itt fordulatszámmérőként alkalmazzák, vagyis a felső rész most nem érdekes:
Ennél is csak találgatni lehet, hogy a piros és fekete vezeték valószínűleg azonos az 1-2, 6-7 ponttal, csak még pluszban ki van vezetve. Ezt könnyen lehet méréssel ellenőrizni:
Ha így van, akkor pozitív és negatív kell a kijelzőnek és a Hall-szenzornak párhuzamosan, a kimenet pedig megy a kijelző 5. bemenetére.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Lehet kapni készen is ilyeneket, impulzusszámláló, digitális számláló, pulse counter, punch counter néven olyan sok van, hogy választani sem tudok.
Az elektronikus egységek mellett kaphatók még a mechanikus, elektromágneses számlálók is, akár 230 V-os léptetőtekerccsel, de azt is lehet relézni 12 V-ra.
(#62889) soldi3r
Így látatlanban a max. tűrés lehet, de nem tudom, mire van specifikálva.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A kérdés milyen bálázó, fix kamrás, vagy sem?
Mert változó bálakamrás eseteben a kötözés után is lehet impulzust számlálni, de a kos mozgását is lehet alapul venni ami meg egyszerűbb is, a fix kamrásnál meg ugye az ajtónyitások száma ami mérvadó.
Mindkét esetben kell egy strapabíró kapcsoló plA maga az aramkor mg kb ennyi, Kernel biztos tud valami helyet ahol keszen be lehet szerezni
-
-
Kernel
nagyúr
Valamikor volt a kezemben hasonló, a hegy kiképzése elektronikai célra, panelokhoz nem fekszik olyan jól, mint a cseh páka hegye, vagy inkább rosszul.
Tartós hegyem van egy lengyel pákához, ez sem volt sokat használva, mert hajlamos izzani, nem lehet olyan jól érzékelni, utána meg már ledobja az ónt. Először csak a felső részen, tehát ahol nem forrasztunk vele, később az egész felületen.
Másik pákához is rendeltem inkább rézhegyet, mert meguntam, hogy túl gyakran oxidálódik.
Pedig van rá módszer, ónozott lemezen (árnyékolólemez, konzervdoboz stb.) ónnal, gyantával forgatni, koptatni, úgy lejön az oxid és felveszi az ónt. De nem tart sokáig. A rézzel meg öröm forrasztani. Tart, ameddig tart, ezt a pákát úgyis csak ritkábban használom.
Blankolót sem használok, készülékjavításhoz nem kell, egyebet megoldom a hagyományos módokon.
(#62864) Doki16
Lehet is, meg nem is. Ha zárlat van, akkor ki kell venni, utána derül ki, hogy a dióda zárlatos, vagy valami más. De nem csodálkoznék, ahogy írtam, hiányzik az impulzuskorlátozó, így ki is nyíródhatott valamelyik dióda.
Annyiból jó, hogy ilyen zárlatba menő diódák megvédik a többi áramkört a károsodástól.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
kellene még valami jó forrasztópisztoly ami gyorsan fűt és jól dolgozik
A kritériumoknak megfelelő, évtizedek során bizonyított 75 W-os pillanatpáka SMA PP1 néven még mindig kapható, új köntösben:
Vagy Lidokov TRP 2-73 néven. Belseje ugyanaz, mint a réginek
De azért nem tudok felelősséget vállalni, ha valakinek nem jön be, a páka biztosan jó, csak kezelési hiba lehetséges. Olyan panaszt is olvastam már, hogy elég, vagyis elfogy a hegy. Igen, ez ilyen, másfeles rézhuzal kapható, ez csak ennyi. Vagy speciálisabb munkákhoz vékonyabb huzal is mehet rá természetesen.
(#62861) SchumiBácsi
40 vagy 60 W-os izzóra specifikált foglalatnak, illetve lámpatestnek nem okoz gondot egy 25 W-os LED, inkább a LED-nek lehet kellemetlen, ha rossz a szellőzés. Gyártmányt viszont nem tudok ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Ez azért nem így működik, főleg már ebben a kategóriában nem szokás ezzel viccelődni.
De van a lomtárban DT-830, DT-890B+, DT9205A, amiket ránézésre meg sem vettem volna, olyan kacatnak tűnnek, de mástól kaptam véletlenül, így kiderült, hogy gyakorlatilag ezekkel is lehet dolgozni, nem ez a lényeg.
Hajlamosabbak meghibásodásra, akár gyári forrasztási hiba, kijelző érintkezése, de 230 V mérése (ami az erősáramban kisfeszültség kategóriába tartozik) egyiknek sem okozott gondot.
-
Kernel
nagyúr
Az arra való, 1000 / 750 V méréshatárral.
(#62731) darvinya
Teljesen ugyanaz, még a csomagolás és a kezelési utasítás is. Ezek láthatóan egy gyárban készülnek, csak más nevet írnak rá.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Végül eljutottál a manapság népszerű egyik gyártmányhoz, aminek 6000 kijelzésű változatát 10 $ körül szokták promózni, de szervizcélra az is teljesen megfelel. Ráadásul, ha véletlenül tönkremenne, megsérülne, káros feszültség vagy akármi, nem olyan nagy kár érte. Gumipapucsot hiányolok esetleg hozzá, mert elég csúszkálós fajta, könnyű. 2x 1,2 V akkuról is működik egyébként, sokáig. Legalábbis 6 hónap már eltelt a beüzemelés óta (alacsony önkisülésű Varta R2U).
Nem akarok saját lovat dicsérni, ezért nem is emlegetem állandóan, de:
Ezt nem tekintem hibának, semmiség volt: [link]
Ez a papírja: [link]
Kijelzőkkel kapcsolatban: [link]
Pontosságról: [link][ Szerkesztve ]
-
bandi94
tag
10 ezresről csak azért váltottam drágábbra, mert kevés volt a funkció. De működnek a mai napig, használom is, ha egyszerre több minden kell mérni. A mostaniban az zavar, hogy az auto power off kikapcsolja a műszert mérés közben is, meg hogy nem automata. De ebben az árkategóriában nem biztos, hogy szerencsés az automata műszer. Igazából annyira mindegy, melyiket veszed, mert mind AS szabvány szerint készül egy távolkeleti országban konténerszám. Vegyél egy olyat amit megfelelőnek találsz. Ha netán feljebb merészkednél árban, akkor a Brymenek elég jó ár/érték arányúak.
A Voltcrafttal kapcsolatban tévedtem, nem a Victor műszereit brandelik át.
Epiphone Les Paul with Seymour Duncan SH2-SH4 Hot Rodded set
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Háztartási gépek
- Milyen routert?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Futás, futópályák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK 14 Firefly G7 WORKSTATION! i7-10810U/32GB/512SSD/14"/NVIDIA 4GB/GARI
- Asus Zenbook 14 OLED /Ultra 7-155H/32GB/1TB SSD/2880x1800/120Hz/Touch/Garancia/AI+Intel ARC Graphics
- Hecht GG 950 aggregátorok
- új, bontatlan, iPhone 16 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- www.iking.hu - Apple Retina Macbook Air 13 - 2020 - Használt
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest