-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LeG3Nd
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy 6 wattos T5 fénycsövet kompakt fénycsőből kiszerelt elektronikával működtetni. Mennyire szükséges az elektronikát teljesítményben a csőhöz illeszteni? Jelentősen rövidebb lesz a fénycső élettartama vagy valami károsodhat ha egy 9 wattos kompakt elektronikájával működtetem?
Köszönöm,
Laci -
darvinya
titán
válasz
DonThomasino #40889 üzenetére
Elvileg nem, általában egy szabvány mértet követnek.
De mindig vannak kivételek. -
zka67
őstag
válasz
Kernel #40886 üzenetére
Jaj már, én nem kötözködni akartam, hanem csak arra akartam rávílágítani, hogy nem ugyanaz a szinuszos és a zenei teljesítmény. Az adatlapokon minden esetben a szinuszos van feltüntetve, a zenei ennél egy kicsit nagyobb. Az erősítőkre meg általában a nagyobb számot szeretik ráírni.
-
DonThomasino
veterán
Az auto hifi nél a beépítő keret minden gyártónál más?
Ha vettem egyet keret nélkül akkor most kereshetek hozzá való keretet..... -
mezis
félisten
válasz
vodkaboy22 #40876 üzenetére
" a pc tápot nyírta ki vele rövid úton"
Szerintem a PC tápokat nem lehet kinyírni túlzott áramfelvétellel. Porlerakódással, elégtelen hűtéssel annál inkább. Rendszeresen használok PC táp 12 V-jával egy hajdanán akkumulátoros csavarbehajtót. Amikor megszorul és leáll, igen nagy lesz az áramfelvétele. Ilyenkor a táp automatikája lekapcsolja a tápot. Kikapcs/bekapcs és csavargok tovább.A PC tápok (és más kapcsoló üzemű tápok) leginkább az elkók tönkremenetele miatt szoktak üzemképtelenné válni. Ez sokszor szemmel látható, de találkoztam már olyan márkás FAX készülékkel, aminél csak az ESR mérő mutatta hibásnak. Itt alant egy 2007-es évjáratú, porlerakódás alapján "keveset futott" GABA 8062A típusú PC táp részlete látható. A nem púpos elkókat az ESR mérő jónak mutatta.
-
Kernel
nagyúr
Csak én nem inverteres erősítőről beszéltem, az adott esetben hídba kapcsolt erősítőkről van szó, ami nem lehet, hanem biztos.
Adott tápfeszültségből pedig hídkapcsolással lehet a legtöbbet kihozni, ezért írtam, hogy 12 V-ból nem jön ki több, mert ez már egy híd, vagyis nem lehet tovább fokozni. Már csak azért sem, mert itt kapcsolóüzemű végfok van hídba kapcsolva, ami jobb hatásfokú, mint az analóg megoldások, így ilyen szempontból sincs hová fokozni. Vagy kisebb torzítási különbségek lehetnek, kapcsolástechnika függvényében.
Autós erősítőkben – ilyen megközelítés alapján – már nem 12 V táp, hanem amennyire felnyomják inverterrel, az egy más téma. Nem gondoltam, hogy a hozzászólásomba ezt külön bele kell fűzni (számomra legalábbis magától értetődő), de aki kérdezi, annak nyilván szívesen leírom.
Noha egyébként ott volt a gondolat, hogy megemlítem még a hídkapcsolás tényét is, de ezt már nem tartottam annyira lényegesnek, miután azt hittem, itt úgyis mindenki tudja, miről van szó.
A teljesítmény pedig pontosan úgy jön ki, ahogy az előző grafikonon is szerepel.
-
Lompos48
nagyúr
Nézd meg a TA2021 adatlapját. Maga az IC van hídkapcsolású 2 csatornásra építve. Ugyanott látszik az is, hogy a 25W-ot 14.5V-os táplálás mellett 4 ohmos terhelésen "hozza" 10%-os THD mellett.
A többszáz wattos végfokok konverterrel vannak megépítve, ráadásul akár 0.5 ohmos hangszórókat is használnak már. Ezeknél megnézném a hangszórókábeleket is.@Ribi Van!
-
zka67
őstag
válasz
Kernel #40878 üzenetére
Szia, azt mondod hogy
a feltüntetett 25 W teljesítmény kicsit kamu, mert a gépben csak 12 V-ról üzemel, abból nem lehet annyit kihozni.
Dehogynem lehet. Gondolj csak az autókban levő több száz wattos végfokokra.
Egyébként a 25W úgy jön ki, hogy hídkapcsolású végfok lehet benne, és a zenei teljesítménynek adják meg a 25W-ot. Szinuszosban kb. 20W-ot is tudhat akár...
-
válasz
vodkaboy22 #40876 üzenetére
A kondenzátorok színvilága fogott meg
Viccet félre téve eszem ágában sem lenne PC-be rakni legfőképp PC tápra kötni.Kapna egy szép dobozt,analóg tápot stb.
Ahogy nézegettem több hasonló példányokat ezen találtan "legjobbnak" tűnő kondikat. -
Kernel
nagyúr
válasz
totya694 #40873 üzenetére
Elvileg 2 db ilyen panellal ugyanott vagy, ha bedobozolod: [TA2024]
Amit linkeltél, olyan is van eBay-en, önálló panel, kártya, vagy dobozolt formában is: TA2021
A feltüntetett 25 W teljesítmény kicsit kamu, mert a gépben csak 12 V-ról üzemel, abból nem lehet annyit kihozni.
TA2021 vagy TA2024, azonos tápból, azonos torzítással, közel azonos teljesítményt tud előállítani, ami persze általában vonatkozik sok erősítőre.
TA2021:
TA2024-hez csak ilyen táblázatot láttam, ahol 12 V-ra van definiálva, de így is össze lehet hasonlítani a felső grafikonnal, hogy nagyjából ugyanaz, mellesleg az IC-k belső felépítése is ugyanaz:
-
GIJoe
addikt
nekem pedig olyan kérdésem lenne, hogy vannak ezek a divatos csicsás akkubankok
de 1A v. 2A es outputtal rendelkeznek, van e rá mód, hogy a max 500 mA eszközt
etetni lehessen, szerény mókolással? -
Üdv!
Esetleg valakinek véleménye tapasztalata egy ilyen vagy hasonló T-amp-ról??
-
hNp88
aktív tag
válasz
Lompos48 #40871 üzenetére
"nem mindegy a 90W által termelt hőt 2cm²-n átadni a hűtőbordának, vagy egymástól bizonyos távolságra 2 x 3...4 cm²-en."
... ez az, amire igazából alig gondoltam.
hát, próba-szerencse alapon holnap átépítem a már meglévőt, és a tanácsod alapján meglátjuk, mi lesz.
köszönöm a segítséget
-
Lompos48
nagyúr
Az említett 1°C/W-os paraméter a tokozás, de a szilíciummorzsa kialakításából is ered és lett jobb. Ebből a szempontból előnyben van a BD249. Amit szuggerálni próbáltam a 2 tranzisztoros megoldással az, hogy nem mindegy a 90W által termelt hőt 2cm²-n átadni a hűtőbordának, vagy egymástól bizonyos távolságra 2 x 3...4 cm²-en. Mert annak a hőnek el kell oszolnia a borda egészében és át kell adódnia a környezetnek. És a tranzisztor-szigetelő-paszta-borda-környezet lánc mindegyik szegmense rendelkezik egy-egy Rth értékkel.
Ezek után nem tudom kapásból megmondani melyik megoldás lenne jobb. Én kipróbálnám a meglevő tápban a cserét és tapogatással saccolgatnám azonos körülmények közt melyik a melegebb. Ha egyértelmű, akkor tudod mi a teendő az utánépítettben. -
-
Lompos48
nagyúr
Gondolom mindkét tranzisztor ugyanazon a bordán izzad(t). Ebben az esetben egy helyes szereléssel (sima felületek, paszta, vékony szigetelés, ha kell) talán jobban jársz a BD249-cel. Két ok miatt is: nagyobb az áramerősítési tényezője (ami nem sokat jelent egy soros szabályzónál) és jobb a termikus ellenállása: 1°C/W az öreg típus 1.5°C/W-jához képest.
Azt ellenben hozzátenném, hogy akár 115, akár 125W a Ptot maximális disszipált teljesítmény, nem "szokás" huzamosan 90W-on hajtani az ilyeneket. Nem volt hülye, aki 2 tranzisztort tett, már csak a hőelosztás miatt sem a radiátoron. -
Kernel
nagyúr
30 V C-E feszültség és 3 A mellett 90 W-ot kell elfűteni a tranzisztornak, ami elvileg beleférne a maximális 125 W-ba, de ahhoz már elég jó hűtés szükséges. Biztonsági alapon bizonyára jobb lenne kettő párhuzamosan, vagy megpróbálhatod eggyel is, csak akkor oda kell figyelni, meg az sem mindegy, hogy folyamatos, állandó terhelés van, vagy nem.
Azt talán nem kell mondani, csak az egyértelműség kedvéért teszem hozzá, hogy nem a táp kimeneti feszültsége számít, hanem a C-E különbözet.
-
hNp88
aktív tag
válasz
darvinya #40860 üzenetére
?
nem az a baj, hogy nincs.
jé, mennyivel olcsóbb a helyi bolthoz képest
a labortápomat bővítem (építek belőle mégegyet), aminek az áteresztő tranzisztorai 2x2N3055, párhuzamosan bekötve. csak BD249-ből van itthon, nem kellene külön még kettőt vennem, és a már meglévő tápban is kicserélném a BD-re, így jobban elférnék a hűtőbordán is.
ahogy nézem, 1 db 2N3055 magában is el kellene, hogy bírja ezt a teljesítményt, de gondolom, nem véletlenül tervezték 2 darab párhuzamos tranzisztorral a kapcsolást; nagyon megsütni meg semmit nem akarok.
bocs, ha kissé zagyválok most, reggel bevettem a fogalmazásgátlót, most meg már nagyon este van.
-
hNp88
aktív tag
két darab 2N3055 max. 30V/3A mellett kiváltható egy darab BD249C-vel?
-
vodkaboy22
addikt
Halihó RLC mérőt (Komplex értékek mérésére és induktivitás kapacitásmérés állítható frekvencia mellett) milyet ajánlatok?
-
Kernel
nagyúr
válasz
szabifotos #40853 üzenetére
-
Batman2
őstag
válasz
szjoci #40851 üzenetére
Ha mind sorosan van kötve, akkor 28V körüllehet a fesz. igénye, gondolom, 20mA-es LEDek.
Ha 3-as szervezésű, akkor 10V-os lenne, de mivel középen csak kettő LED van, így ezt nem tartom valószínűnek.Elsőnek próbáld egy 12V-os forrásról 1Kohmos ellenállással sorosan kötve, ha semmi,
akkor próbáld meg 24V-ról (2 akku), 2Kohmos ellenállással, ha ez sem hozna sikert, akkor már 30-36V-ra kell váltanod és 3Kohmos ellenállással sorosan, akkor túl nem hajthatod, viszont legalábbis parázs fénnyel reagálnia kell, ha meghaladtad a nyitófeszültségét !Üdv.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Van LCD-s változata is, én is nézegettem már régebben: [link]
Elemeknél és akkunál is a pillanatnyi állapot megbecsülésére lehet használni. Az LCD-s jobb lenne szerintem, ha mér mondjuk századvoltot is. De ha fogsz egy multimétert, meg egy alkalmas ellenállást műterhelésnek, kb. ugyanott vagy, csak a linkelt eszköz esetleg praktikusabb valamivel.
Bizonyára képez az is valamennyi műterhelést, de ha nagykapacitású akkut szeretnél tesztelni, ahhoz nem biztos, hogy elegendő, mivel nem kimondott akkuteszter, csak általános elemvizsgáló.
Feltöltés után közvetlenül még jónak mutatkozik általában egy öreg akku is, de ha rámérsz később is párszor, abból lehetne esetleg következtetni, hogy milyen hamar, mennyire gyengül.
-
PHM
addikt
válasz
Ad az akkura valamilyen terhelést, s közben méri a kapocsfeszültséget.
Összehasonlításra, némi tapasztalat után az akku állapotának
megsaccolására alkalmas, egyébre nem. -
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Egy ILYEN kis eszköz hogyan méri az akku állapotát? Tegyük fel egy elöregedett AA NiMh akkut leveszek a töltőről a töltés végén, akkor ez jó állapotúnak jelezné vagy tényleg kimutatná, hogy az az akku már kuka..?
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
A linken szereplő led panelból szeretnék fényt kicsikarni. Szerintetek hány volttal kellene megkínálni, valamint hány wattos lehet a cucc? Nem találtam róla semmi infót a neten... 8x12cm-es panelról van szó.
Köszönettel,
Joci -
Batman2
őstag
A poén az, hogy a kicsit 4w-os fényszóró helyzetjelzőből is csináltam kedvtelésből még régen házi LEDes verziót, két amúgy nem túl erős, kissé lilás fényű, 5mm-es, huzallábas fehér LEDel, és hiába voltak ott az ízzó alatt, kicsit ugyan sárgult a búrájuk a hőtől, de mikor kivettem őket, akkor is ugyanúgy üzemeltek, mint előtte (műszakin nem tolerálták) !
Tehát ezek nagyon sok órát bírták, megint csak a gyáriban van a gikszer, a szándékos, beépített hiba !
Üdv.
-
tornas
őstag
Erre esetleg valaki tudja a választ? [link]
-
Loco7us
tag
Sziasztok! az lenne a kérdésem, hogy az elktronikai cuccok mennyire tesz jót az ha mondjuk naponta lekapcsolom a tápelosztót amire rá vannak kötve. A lényeg az hogy sokszor nehezen tudok aludni a villogó modemtől stb. Pár éve viszont olvastam olyat, hogy hosszútávon nem tesz jót az elektronikának az ha naponta lekpcsoljuk az áramot, mert hogy van egy feszültség amit mindig felvesz és hogy az kell neki. (teljesen laikus vagyok).
Szóval akkor ha estére lenyomom a táp elosztót akkor hosszú távon lehet valmi baja a PC nek (Crossair táp), modemnek, LCD TV nek (Smart kártyás) stb, vagy nem?A válaszotokat előre is köszönöm.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #40843 üzenetére
Kiindulásnak gondolom megteszi: [link] Mivel akkuról működik, át kell kissé gondolni.
-
vodkaboy22
addikt
Haliho
Tud valaki egy komplett kapcsolási rajzot adni ami jó is 200-700W-os trueSinus-t előállító inverterhez ami a fali ingadozó 220-230-ból csinál stabil tiszta 50Hz-es 230-at? (Tennék még utána egy 500W-os biztonsági transzformátort.) Mielőtt kérdezitek speciális mérőműszerhez kell. (e-miki.) -
mezis
félisten
válasz
Batman2 #40841 üzenetére
A megfelelő hűtésre is figyelni kell. Én helyzetjelző izzót cseréltem még a LED-es korszak kezdetén LED-esre. Aztán soha többet. Az eredeti izzó évekig működött, a LED meg csak órákig. Vagy addig se. A tompítottól pár centiről direktben kapja az infra fűtést. Nem hiszem, hogy ennyire hőálló lenne.
-
Batman2
őstag
LEDes szoffita rossz izzók végeivel és hulladék nyákkal:
Az ötlet nyilván nem új, tele a net, meg a boltok "gyáriakkal".
Tavaly vettem kettőt boltban, vagy ezresért, betettem a rendszámtábla világításba. Gondoltam, na ehhez már nem kell hozzányúlni belátható időn belül, örök élet.
Pár hét múlva épp mentem este rámolni a csomagtartóba, a helyzetfényt meg még valamiért égve hagytam. Ámulva vettem észre, hogy az egyik LEDes szoffita már semmit sem világít, a másik meg ütemesen villog !
Szétszedtem az egyiket, hogy kicsit jobban megnézzem, nem mintha bármi elektronikát vártam volna benne, ami a villogását okozhatta. Maga a LED chip hülyült meg így. Annyit azért észrevettem, hogy túl kicsi értékű ellenállást tettek bele, nyomatta vagy 27mA-rel a LEDeket, ez is hozzájárulhatott a hamari halálozásukhoz, no meg, hogy szerintem eleve hulladékból, selejtből készítették.Szóval emiatt álltam neki, még egy ilyen egyszerű, készen kapható dolgot is magam készíteni.
Ebben biztos tudom, hogy nincsen túlhajtva a LED, másrészt biztos tudom, hogy nem selejtes, hanem minőségi LEDet tettem bele. harmadrészt nem feltétlen szeretem a hideg, pláne kékeslilás fényű LEDeket, azoknak eleve kicsi a fényerejük és természetellenes számomra a színük. Ezeket meg meleg fehérekkel készítettem. Az eredeti, megfeketedett 5W ízzóknál sokkal nagyobb még a 6LEDes fénye is, és a színe is világosabb, fehérebb, a 9 LEDes pedig még a 10W-os szoffitánál is erősebb, a színük pedig szinte azonos.Üdv.
-
Kernel
nagyúr
válasz
atesss #40836 üzenetére
Mikrosütő tányérjához azért jó az AC szinkronmotor, mert annak fordulata szorosan kötődik a hálózati frekvenciához, valamint kommutátort sem tartalmaz (hibaforrás, szikrázás, gyártási költség), hálózati egyenirányítót sem igényel.
Ha DC-motor lenne, annál a terhelés befolyásolná a fordulatot, instabil lenne, vagy külön elektronikával kellene szabályozni. Ezért nem hinném, hogy ilyen áttétezett DC-motor lenne valahol, legalábbis mikrosütőhöz.
-
zka67
őstag
válasz
atesss #40836 üzenetére
Szia, parancsolj
-
atesss
addikt
Olyan órára lenne szükségünk, ami 7 szegmenses led kijelzős, és visszaszámláló (1 órás elég lenne). Lehetőleg úgy, hogy a 10-ed és 100-ad másodpercek is rajta vannak.
Boltban kapható lehet vajon ilyen ?
(Sajátot csinálni nincs most időm, illetve ha lenne is, valószínűleg pénzben se jönne ki úgy, hogy megérje megcsinálnom - nem fizetnének érte annyit.) -
zka67
őstag
válasz
DonThomasino #40831 üzenetére
Szia, a mikrosütőkben ilyen motort szoktak használni. Ez egy közönséges szinkron motor, mint a feliratból is láthatod, a sebessége függ a frekvenciától is. A forgásiránya véletlenszerű (CW/CCW), amelyikre csak az egyik van ráírva (CW vagy CCW), abban mechanikusan van megoldva a forgásirány váltás.
A válasz tehát: nem.
-
darvinya
titán
válasz
DonThomasino #40833 üzenetére
Valamelyikre igen.
-
darvinya
titán
válasz
DonThomasino #40831 üzenetére
Ez attól függ melyik felépítményes.
De ha jól emlékszem DC üzemel. -
DonThomasino
veterán
Van egy kis AC motorom. (mikró tányérforgató)
Egyenárammal tudom használni?
Forgás irányt tudok váltani a polaritás cserével? -
Latency
senior tag
Üdv.
Egy ilyen kaputelefonnal kapcsolatban kérdeznék. Történetesen szeretném távolról is vezérelhetővé tenni az ajtónyitást és keresem a módját, hogyan tudnám a fizikai gomb megnyomása helyett kiadni a parancsot egy mikrovezérlővel.
A legjobb az lenne, ha a bejövő vezetékre közbeiktathatnék egy kis kütyüt, de ehhez ismernem kellene a kapunyitó elektromos működését.
A másik megoldás az lenne, ha a kézibeszélőben a nyomógomb megnyomását egy relével szimulálnám. Ez egyszerűnek tűnik, de plusz egy kábel beiktatásával járna.Tudtok segíteni valami infóval ennek a működéséről?
-
GIJoe
addikt
Üdv, kérdezek hátha nektek van jó 5letetek.
Otthon már vagy 5-6 éve mindenhol LEDel világítok a lakásban,(dip,5050,5630,5730) és egy sem égett ki még.
Család vidéki de ott az áram nem ennyire stabil mint itt a kaptárban, nincs e vmi olcsó megoldás E27 socket OCP védelmére.. -
darvinya
titán
válasz
UsagiYojimbo #40816 üzenetére
Az üzlet nem daraból?
Mert ÁRWILL-nél 10m 0.25/.30 tömör rezes 1x sz. drótot vettem 400Ft-ért. -
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
TDA7294 nincs valakinek bontva, kimaradt? Vételezném > privi.
-
pelenka35
őstag
Jó reggelt
Erről lenne szó csak nem 360-as kontrollert kellene hanem Xbox one kontrollerét csak arról nem találtam ilyen képet :Át kellene cserélni 2 gomb funkcióját.Az LB gombot az RL gombbal ,
Tehát ha megnyomom az LB gombot az azt eredményezné mintha az RL gombot nyomnám meg és fordítva.
Úgy tudom,hogy az LT&RT gombok is külön rezegnek , ha ezt a funkcióját elveszti nem gond eddig is megvoltam nélküle .Sajnos egy születési rendelegesén folytán csak így tudom használni a kontrollert
Természetesen nem kérem ingyen .
Köszönöm
-
UsagiYojimbo
tag
Egy nagyon láma kérdés:
Perma-Proto Breadboardra (NYÁK-ra) kellene nekem átkötéskehez vezeték. Milyet lenne érdemes venni, úgy hogy kb. fél méterre lenne szükségem. Magyarán nem akarnék egy 100 m tekercset megvenni... -
FireKeeper
nagyúr
brushless (kefe nélküli, BLDC) motorhoz van valakinek olyan vezérlő kapcsolása ami nagyobb áramokat is elbír? nézegettem vezérlő IC-ket de azokat ilyen kis fika, hűtőventillátorokhoz méretezték, én meg komolyabb motorokat hajtanék.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #40809 üzenetére
Gondolom a Wideband és Narrowband Spurious-Free Dynamic Range adatlapi definíciójából adódik.
A szűrő tervezéshez aránylag több forrás is fellelhető a neten. Kipróbálható.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mi alapján, hogyan lehet 7-ed rendű elliptikus szűrőt tervezni? Sikerült szereznem két jó képességű DDS IC-t [AD9851 pdf], a felső határ nekik 180MHz-es előállított szinusz vagy négyszög jel.
Nos ez lenne a régebben említett wobbler szkópos projektem továbbfejlesztése, ahol a jel generátor szerepét venné át az amúgy is félig tönkrement egyszerű DAC-tól az FPGA után.
A datasheetben ez a kapcsolás szerepel, mint példa kapcsolás és ennek a szűrőjét valamiért 70MHz-re méretezték.
A szűrő tervezésben nem vagyok otthon, szal ha valaki tudja hogy miért 70MHz-re van méretezve, vagy hogy miként kell ilyen szűrőt méretezni, az ne tartsa magában.*Az iout kimenet az gnd és plusztáp között mozog, az ioutb pedig +- táp között, mindkettő áramgenerátoros. Valamiért csak ez utóbbit szűrték a bemutató kártyán.
-
pelenka35
őstag
válasz
molnarpeter #40806 üzenetére
Nem.
LB gomb funkcióját kellene felcserelni RT- vel. -
pelenka35
őstag
Sziasztok ,
Xbox one kontroller átalakításához keresek műszaki beállítottságú ezermestert.
Természetesen nem ingyen kérem.
Köszönöm -
PH-User
addikt
válasz
BTminishop #40798 üzenetére
Megköszönném.
Hamarosan készítek róla képet.
Ezekhez lehet amúgy kapni univerzális távirányítót?darvinya - nem tudom, megnézem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmgyűjtés
- Félórányi videón a Dying Light: The Beast
- További aktív témák...
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest