- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zka67
őstag
válasz UsagiYojimbo #33559 üzenetére
Szia, az IR vevő VS és VO lába fel van cserélve.
-
Kernel
nagyúr
válasz UsagiYojimbo #33559 üzenetére
- Van egy CD játékos dobozom, amiben van IR vevő, de nem tudom a típusát. Érdemes bajlódni vele, vagy vegyek egy új vevőt, és használjam azt? Azt a párszáz forintot megéri...
Nem olyan nagy bajlódás, az eredeti panelon be lehet azonosítani a lábait (táp, test, kimenet, nem nehéz lekövetni), az 5 V tápfesz. pedig szinte szabvány ezeknél, de azt is lehet ellenőrizni.
- Szintén a CD játékosban van a 15 db gomb, az IR vevő, meg a VFD egy db panelen. Mivel ennek meg van oldva a rögzítése, szeretném felhasználni. Nem tudom van-e erre valami okos megoldás? Mármint a NYÁK, illetve az SMD-k eltüntetésére a lemezről.
Eléggé gány munka, de át lehet vágni éppen a fóliákat a gomboknál és a VFD-nél (gondolom, egyoldalas panel), utána vékony huzallal bekötni.
- A VFD kijelző egy sötét "plexi" mögött van. Kérdés, hogy ha LCD-t teszek a helyére, az átlátszik-e / átvilágít-e rajta?
Biztosan fog látszani szerintem, főleg sötétben, vagy nappal kicsit fakóbban, de attól még elmegy, vagy igényfüggő. De nem mindegy a LED színe sem, mert a VFD plexije főleg a zöldet engedi át, pirosat gondolom jól lefogja, illetve érdekes színe lesz. Vagy attól függ, milyen az a plexi.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
And
veterán
válasz UsagiYojimbo #33619 üzenetére
Nem rossz eszköz, csak éppen távolság mérésére nem alkalmas: mágneses térerő- és gyorsulásmérő, sebesség (és ezzel úthossz) meghatározására nem képes. Maximum lépéseket tudnál vele számolni, de az itt kevés. Okostelefonokban ilyen vagy ehhez nagyon hasonló eszköz van, de az adott célra nem lehet használni.
-
And
veterán
válasz UsagiYojimbo #33624 üzenetére
Ha már felgyorsultál és egyenletes sebességgel haladsz egy irányba, akkor a gyorsulásod éppen nulla. A mozgás nem csupán gyorsító és lassító fázisokból áll, különösen a hosszabb távú sprintek során érsz el közel állandó sebességet, és pont ezen tartományt lehetetlen mérni gyorsulásmérővel.
A megvalósítás szempontjából meg azért sem igazán alternatíva, mert a szenzor ugyan más, de éppen olyan bonyolultságú adatfeldolgozást kívánna, mint a GPS-es megoldás, és maga a nyers GPS-modul sem olyan veszett drága. Nulláról felépíteni ezt sem volna egyszerűbb, és kész megoldások is csak GPS-sel vannak. -
Lompos48
nagyúr
válasz UsagiYojimbo #33654 üzenetére
Igen, pontosan, azaz egy ismert sebességről kell indulni, pl álló helyzetből.
Magának a készüléknek csak a gyorsulás-értékeket kell rögzíteni, majd utólag áttölteni (pl.) egy PC-re, ami ezekből kiszámolja a sebességvektorokat, és azok alapján az elmozdulásokat..És mi történik egy konstans sebességgel lekocogott/-futott 25 méteres távval?
-
UsagiYojimbo
tag
válasz UsagiYojimbo #33566 üzenetére
Reggel lőttem pár fotót telóval a lemezekről. Jól látszanak a gombok, az IR vevő, a VFD, valamint a vezérlőchip.
Lemez 1a Nyák | Lemez 1a Alkatrészek
Lemez 1b, 2 Nyák | Lemez 1b, 2 AlkatrészekAzóta kimértem a gombokat is: egy 3×5-ös mátrixban vannak, de a Power gomb külön van, mert az a Standby LED-del közös lábat használ. (Gondolom GND-t...)
[ Szerkesztve ]
"A róka néma volt, a holló meg süket. Kérem elnézésüket!" (Rímhányó - A róka és a holló, 5. variáció)
-
Lompos48
nagyúr
válasz UsagiYojimbo #33658 üzenetére
Ez így rendben is van.
-
UsagiYojimbo
tag
válasz UsagiYojimbo #33656 üzenetére
Ha valakit érdekel, lerajzoltam a kimért gomb-mátrixot, meg a POWER gombot, StandBy LED-t:
Szerk:
A sorok és oszlopok számozása a kiméréskori sorrendet mutatja, az elemek neve a panelen lévő név; értéke pedig a gomb funkciója, (a panelen szintén szerepel).[ Szerkesztve ]
"A róka néma volt, a holló meg süket. Kérem elnézésüket!" (Rímhányó - A róka és a holló, 5. variáció)
-
Lompos48
nagyúr
válasz UsagiYojimbo #33665 üzenetére
Egyesek szoktak. Nem mindegyik.
-
Lompos48
nagyúr
válasz UsagiYojimbo #33669 üzenetére
Ipari ventillátoroknál van érzékelő, ami a légmozgást monitorizálja. Ha annyira kritikus lenne, nem jelentene nagy bonyodalmat a beépítése.
-
rgaspar
csendes tag
válasz UsagiYojimbo #33658 üzenetére
utánna olvastam egy kicsit, és megtaláltam a jó megoldást : Local positioning measurement
ez ha jól értem úgy működik hogy fel vannak állítva vevők a pálya körül, minden játékos visel egy kis adót és ez sugározza az adatokat. -
őstag
válasz UsagiYojimbo #33772 üzenetére
Üdv
A történet röviden:
Sógoromék oda voltak bicajjal a Balcsin (Szeged mellől) és vitte a fényképezőt fényképezett sokat 2 különböző SD kártyára.Hazaértek és a képeket átrakta a gépére.Eddig minden rendbe is volt csak a műhelyemből bevitte azt a 4Gb-os SD kártyát is ami egy androidos telóba volt és azt rakta a fényképezőbe.Ekkor kavarodott be az egész.Van 3db micro SD<>SD átalakító mindet végig zongoráztam és csak azt írja ki a fényképező,hogy kártya hiba.Az egyik SD kártyát leformáztam FAT32-re PC-n majd átraktam a fényképezőbe és vele is leformáztattam,ezt a kártyaműveletet képes csak végre hajtani.PC látja az SD kártyák tartalmát.Üdv:Attila
-
darvinya
titán
válasz UsagiYojimbo #34200 üzenetére
FreePCB[link]
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
hNp88
aktív tag
nyák rajzolásra a Sprint Layout igen kiváló, kapcsolási rajzot meg Tinában szoktam, ha épp arról van szó (többnyire inkább papír + ceruza)
[ Szerkesztve ]
Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"
-
darvinya
titán
válasz UsagiYojimbo #34211 üzenetére
Pedig az E.PCB pont ugyanazt tudja.
-
And
veterán
válasz UsagiYojimbo #34211 üzenetére
"Találtam egy olyat, hogy ExpressSCH / ExpressPCB."
Régebben használtam, de elég fapados. A legnagyobb gond az igen szerény alkatrészkönyvtára, valamint az az apróság, hogy a PCB-szerkesztője saját, zárt bináris fájlformátumot használ, képtelen valamiféle emészthető típust (esetleg gerbert) exportálni. Részükről persze érthető, hiszen a programot ingyen adják, és ehhez kapcsolódik egy fizetős nyákgyártó szolgáltatás is a tengerentúlon (elvileg innen is lehetne használni, de a postaköltség horror áron volna). Úgyhogy egyszerűbb, házilagosan elkészített - akár levilágított - nyákokhoz megfelelő lehet, de hosszabb távon inkább máshoz kellene hozzászoktatnod magad. Én is váltottam a Sprint Layout nevű programra, mikor már gyártatni kellett nyákokat, mivel utóbbi képes gerber-fájlok létrehozására, és sokkal jobban konfigurálható, mint az ExpressPCB (ellenben mégsem egy pilótavizsgás program). -
Kernel
nagyúr
Csak részben ingyenes a Target 3001! (250 Pins/Pads, 2 copper layers, 1.2m x 1.2m, 30 signals simulatable, ELECTRA 250 pin version embedded), viszont nagyon jól használható.
Attól függ, milyen távlati terveid vannak, akarsz-e ennél több képességet, zavar-e a magyar nyelv hiánya stb. Én valamikor még kockás papíron terveztem NyÁK-ot, a "szoftveres" tükrözés indigóval működött. Később sokáig nem barkácsoltam semmit, szerviztevékenységgel foglalkoztam.
Tavaly azonban össze kellett dobnom egy áramkört, amihez programot kerestem. Néhány próbálkozás után ez volt az a program, amivel aránylag könnyen már áramkört rajzoltam, utána panelterv, részben kihasználva az autorouter képességeit is. A forgatható 3D-nézet is jó poén benne, látni előre a végterméket.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
darvinya
titán
válasz UsagiYojimbo #40816 üzenetére
Az üzlet nem daraból?
Mert ÁRWILL-nél 10m 0.25/.30 tömör rezes 1x sz. drótot vettem 400Ft-ért.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 5560 15.6" 4K IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" Apple M4 MAGYAR Billentyűzet DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD + Charger Dock
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest