- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hobby elektronika
- Milyen házat vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
artiny #41493 üzenetére
Talán csak a hőtől kitágult armatúra műanyag alkatrészei pattognak, ahogy húzódik össze.
Megjegyezném egyébként, hogy a neongázzal töltött fénycsövek vörös-narancs fényt bocsátanak ki, ennélfogva reklámvilágításhoz használatos, soha nem a háztartásban.
Ami a háztartásban van, az nem neon, simán fénycső a neve.
-
artiny
őstag
Mitol ropog a fal ha lekapcsolom a lampat (neon cso), a fal ropog mintha folottunk valaki jarkalna es a parketta alatta ropogna?
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
Lompos48 #41484 üzenetére
Nyugalmi áramra természetesen szükség van egy B-osztályú erősítőnél, csak nem akkorára, ahogy az el tud csúszni egy ilyen áramkörben, amit trimmer nélkül terveztek.
Annak idején rengeteg Cleopatra, Aida végfok szállt el amiatt, hogy a nyugalmi áram kóros mértékben felszökött, erős melegedést okozva, több száz mA-re. Sokszor beraktuk az új modult (garanciálist komplett cseréltünk általában), az is már eleve fűtött.
Holott a keresztezési torzítás megszüntetéséhez 30-60 mA is már elegendő általában. Ha nincs oszcilloszkóp, ezt még fülre is be lehet lőni, nagyon halk zene / beszéd hallgatása mellett. Még mindig jobban jár, mintha szétfűti a készüléket.
-
Kernel
nagyúr
Multimétert diódavizsgáló állásban ráteszed T1-T2 lábakra, ekkor szakadás, de ha átzárod a vezérlőkaput a T2 lábra, vezetésbe megy. Ugyanezt eljátszani fordított műszerzsinór-polaritással is. De nem biztos, hogy minden multiméterrel működik, függ a vizsgálófeszültségtől is.
Vagy áramkörbe teszed, egy munkaellenállás, egy kapuellenállás, 10 mA kapuáram és be kell kapcsolnia.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Speeedfire #41479 üzenetére
Az csak tüneti kezelés lenne, nem ez a módja. A tervezett hűtés elegendő, de ha levett, illetve minimál hangerőnél is túlzottan melegedne, akkor a nyugalmi áram egyszerűen csökkenthető. Noha trimmert viszont nem terveztek bele, de egy ellenállás cseréjével, vagy párhuzamos beforrasztásával.
Rajzon a VT17, BC182, B-C közé (VR21).
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Van nálam egy nem működő Weller forrasztó állomás.
Trafót kimértem jó. Van benne egy BT138F 500-as Triac. Ezt ki lehet valahogy mérni?
(esetleg ötlet, hogy mi mehetett még tönkre?) -
Kernel
nagyúr
válasz
Speeedfire #41477 üzenetére
Mikor ezek futottak, audioszervizben tucatszám javított, lefüstölt Videoton végfokok tükrében azért én ezt a kérdést kicsit árnyaltabban látom, de ha odafigyel valaki a melegedésre (aminek oka lehet ezeknél a nyugalmi áram megszaladása is, ami egy kis módosítással csökkenthető), akkor ki lehet védeni az elszállást.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Speeedfire #41467 üzenetére
Egyszerűen csak figyelni kell a hátán a hűtőbordák melegedését. Normál szobai hangerőn, illetve társasházban úgysem tudod annyira kihajtani, hogy ne bírná el a 4 ohmot is. A gyári specifikáció a maximális teljesítményre vonatkozik.
Noha elvileg a terhelőáram növelése valamit ront a tranzisztorok lineáris működésén, vagyis torzításnövelő hatású, de gyakorlatilag azt sem veszed észre, ha nem hajtod túl.
-
PHM
addikt
válasz
Speeedfire #41473 üzenetére
"meg egy +-34VDC trafóm."
Tápod. A trafó önmagában AC. -
Lompos48
nagyúr
válasz
Speeedfire #41471 üzenetére
Na, ez nem olyan. Nincs benne, csak a legegyszerűbb túláramvédelem. Az ráadásul arra is jó, hogy a korábbi ijesztgetéseimet is tompítsa. A többit továbbra is érvényesnek tartom.
-
Speeedfire
félisten
PHM & Lompos48: Én arra gondolok, hogy ugye van olyan erősítő ami el sem indul a megadott ohm alatt. Akkor ez elvileg elindulna, csak nem kellene csúcson járatni az erősítőt?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Nem kizárt, hogy a végtranzisztorok bírnák árammal. 10A-es típusok lévén az elméleti csúcsáram 8.5A lenne, ha a táp tényleg ±34V. Marad a hűtés problémája huzamosabb terhelés alatt. Bár azt ki bírná füllel, na meg a hangfalak árammal (apropó, mekkorák?). 290W csúcson, 145W eff.
Ha a táp bírná...
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Nem húzod fel a hangerőt csak félig. Vagy - bakit elkerülendő - a hangerő potméter felső végére (forró) sorbakötsz egy vele egyenlő értékű ellenállást. Akkor húzhatod maximumig. Ez a legmezeibb megoldás.
-
PHM
addikt
válasz
A névleges teljesítmény felét 4 ohmos hangfalra is le tudja adni.
Elméletben a végtranzisztorokat kellene olyanra cserélni, amiknek nagyobb
az áramerősítése és a terhelhetősége.
Ezen kívül módosítani kellene a hűtést is (nagyobb disszipáció ugye)
és a tápegységet is a nagyobb átlagos áramfelvétel miatt.
Nem biztos, hogy megéri. Szerintem.(#41469) Lompos48: Jogos.
-
Speeedfire
félisten
Szokásos hülye kérdéssel fordulok hozzátok.
Találtam neten használtban egy Videoton EA6383S erősítőt, de pechemre 8ohm van ráírva. Valahogy rá lehet venni, hogy menjen 4ohm-ról is? -
PH-User
addikt
Sziasztok!
Laptod tápegységet milyen módszerrel tudnék szétszerelni?
Egyáltalán megoldható roncsolásmentesen? -
VIPowER
őstag
válasz
csabyka666 #41460 üzenetére
Vagy kontakthiba (elöregedett forrasztás), vagy kondenzátor baja van valszeg. Ez elég régi táp. Én cserélném benne mindet a 400V-os kivételével.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Speeedfire #41461 üzenetére
Csak tápfeszültségeket említettem, mint lényeges paramétert, de magától értetődő, hogy a trafónak teljesítményben is illeszkedni kell a kívánt célhoz, hogy tartani tudja a megfelelő feszültséget.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Kernel #41458 üzenetére
Én inkább úgy tudom, hogy a trafó teljesítménye legyen nagyobb, amiatt (is) lesz nagy a tere a zenének. Az, hogy most 20 W vagy 100 W szerintem nincs mit befolyásoljon, hisz a végfok adatai még ugyan azok lesznek.
CPT.Pirk: Az albérletben valóban nagyobb dobozok vannak. Itthon viszont maradt a gainclone és 2 régi tesla doboz. Ez nekem háttérzenének minőségben tökéletes, még a hangerő is sok maxra tekerve.Egyelőre nem találtam olyan kapcsolást, ami olcsón és jól leváltja a mostani gainclone-t. De hátha rábukkanok.
Összehasonlítva a diszkért félvezetős rotel erősítővel a gainclone-t, hát a rotel magasan veri. -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #41453 üzenetére
Jah, azt hittem nagyobb ládáid vannak. Akkor oda valami jóval kisebb cucc kellene.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Speeedfire #41457 üzenetére
Nem mindegy azért, hogy amikor a zenében jön egy fortissimó, azt a végfok "kisujjából kirázza", nyers erőből, vagy csak erőlködik rajta.
A nagyobbik erősítőm +/- 50 V tápról megy, illetve üresjárásban +/-60, vagyis 120 V összesen. Tulajdonképpen nem is lenne való szobába, mégis jól jön ez a tetemes tartalék, valahogy energikusabban tud megszólalni, mint egy kisebb erősítő.
Előbbi hozzászólásomból még kimaradt, hogy az viszont hídvégfok, azért tud 12 V-ról is aránylag jól szólni. (24 V tápos szimpla erősítőnek felel meg, ha úgy nézzük, csak ez még fűtésre sem pazarol sokat.)
-
Speeedfire
félisten
válasz
Kernel #41456 üzenetére
Egyébként a teljesítménytartalék kb. olyan dolog, mint ahogy autónál is növeli a vezetési élményt a kellő tartalék, ez egy erősítőnél is megmutatkozik, dinamikában, erőben. Még ha nincs is állandóan kihasználva.
Erről még nem hallottam, elvileg nem kellene, hogy befolyásolja. -
Kernel
nagyúr
válasz
Speeedfire #41454 üzenetére
Csak annál épp a relatív nagy nyugalmi áram miatt búgás jelentkezhet, emiatt pufferkapacitást kell növelni, komolyabb trafó is kell hozzá.
Egyébként a teljesítménytartalék kb. olyan dolog, mint ahogy autónál is növeli a vezetési élményt a kellő tartalék, ez egy erősítőnél is megmutatkozik, dinamikában, erőben. Még ha nincs is állandóan kihasználva.
Nemrég én egy ilyen olcsó, T-osztályú végfokot rendeltem, kvadro házimozi két hátsó hangdobozának meghajtására. Vagyis ez egy kapcsolóüzemű végfok, ahol a hangfrekvencia függvényében folyamatosan modulálják a kapcsolófrekvenciát, ami a D-osztály egyes problémáit kiküszöböli, minimalizálja a zavarkisugárzást és tovább javítja a hatásfokot.
Hatásfokproblémái nincsenek is, nem véletlenül még hűteni sem kell. Próbára rákötöttem az első, nagyobb méretű hangdobozaimra is (ami HS280 sugárzókat tartalmaz, csak más dobozban: SX 340), pillanatra meg is lepődtem. Csak egy 12V / 1A dugasztápot kötöttem rá, de akkorát döngetett rajta, hogy már félteni kellett a mélysugárzót, nehogy szétszakítsa. Egyébként legalább 2 A-es táp kellene hozzá, viszont nem érzékeny az imulzustápra sem, nem zúg tőle.
PC-tápra persze így sem egyszerű rákombinálni, mert a hangkártya kimeneti GND és a táp-GND között előálló zajfeszültség gondot okoz, ezt egyelőre toroidos tápszűrővel minimalizáltam, később esetleg építek hozzá ilyen zajkioltót: BA3121. Vagy megy külön tápról.
Közben figyelgettem nagyjából a végfok hangminőségét, bár összehasonlító teszteket nem végeztem, de úgy általában nem szól rosszul, nem érzek vele problémát. Amire nekem kell, surround mozihoz, arra meg bőven jó.
-
mezis
félisten
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #41453 üzenetére
Amúgy a hiraga is tetszik, hasonló kategóriában, kevés alkatrészes.
-
Speeedfire
félisten
válasz
CPT.Pirk #41452 üzenetére
Attól hogy rendelkezésre áll, még nem kell feltétlen kihasználni.
De akkor meg teljesen felesleges, itthon 2*20W-osak a dobozok. Nekem a 2*10W is bőven elég lenne, a gainclone is vissza van véve 10-es erősítésre. Az alap kapcsolásnál ha jól emlékszem 23-as erősítés volt.
De lehet tanulmányozom majd ezt a 75W-os jlh-t, hátha vissza lehet venni belőle az eredeti 10W-osra, de a hatásfok megmaradni 70%-on. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #41450 üzenetére
Attól hogy rendelkezésre áll, még nem kell feltétlen kihasználni. Nekem ez egy régebbi erősítő felújításához lesz, amiben egyébként quad405-ök vannak (azok helyére megy be az új panel) és egy faluban térhangosításra használták. Mondjuk ha elkészül a csövesem végleges verziója, akkor inkább csak szoba dísz lesz ez a régi erősítő, de megérdemli hogy rendbe rakjam.
Persze nyilván a csövesemmel nem kellene térhangosítást csinálni
.
-
Üdv mindenkinek!
Van egy Corsair VX450 tápegységem, ami nem indul el. A ventilátora felpörög, de inkább csak úgy mondanám, pár dordulatot tesz, és leáll. Próbáltam elindítani a zöld és fekete vezetékek összezárásával, és tápteszterrel is, de semmi. A teszteren a +5VSB ked világít folyamatosan, a táp kikapcsolását követően még kb 20 másodpercig, ha ez jelent valamit.
Szétszedtem, de nem látok rajta semmi rendelleneset: kondik nem púposak, égett alkatrész sincs benne, teljesen patika a belseje.
Így látatlanban mi lehet a problémája?
Köszi a segítséget előre is!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #41446 üzenetére
Ez a túl sok relatív. Csatornánként 1.5-2W a csöveim teljesítménye, mégis telefonált már át lakó a szomszéd lépcsőházból, mikor full hangerővel teszteltem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #41442 üzenetére
Nem, az egy másik kapcsolás. Azt építem meg, ami a 150. oldalon van, annak az alapárama 100mA körül van mindössze. Ez az erősítő megfelel és túl is teljesíti az igényeidet, miközben kevés alkatrész kell hozzá és 5*10cm-es nyákon még szabad hely is marad.
Egy kicsit módosítottam a kapcsoláson, kapott egy sokmenetes trimmert az erősítés beállításáért felelős osztó, hogy ne forrasztgatással lehessen beállítani. Jah meg egyébként amit csak lehet azt 0805-ös smd alkatrészekkel csináltam meg.Lompos48: de annyi alkatrészből két másik erősítő is kijön!
-
Speeedfire
félisten
válasz
CPT.Pirk #41441 üzenetére
Anno azzal is szemeztem, de az A elfűt mindent és kell ideális esetben az Ágoston könyv szerint csatornánként 150VA.
75W nagyon sok, a rotel erősítőm is 2*40, de nagyon max fél hangerőn szoktam hallgatni. Már akkor is bontja a falakat.Én valami egyszerű közepes hangú AB osztályút keresnék. Ha ilyet nem találok, akkor a gainclone kap egy +- tápot és kalapkabát.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #41440 üzenetére
Pedig remek zajgenerátor tud lenni az a kis alkatrész temető.
Mi most a héten adjuk le a nyákot gyártásra az Ágoston könyves 75W-s jlh kapcsolásra (1:1 mehet quad405 helyére). Fog maradni még 4 nyák a rendelés után, ha esetleg érdekel. Kifejezetten költséghatékony erősítő lesz.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Speeedfire #41438 üzenetére
AB-nek iskolapéldája a Quad405!
-
-
-
Akadt egy kis problémám. Szóval az autós erősítő bekötéséhez szerzem be a kellékeket. Vezeték van, biztosíték is, Viszont körsaruból gyérül állok. Be is szereztem egy villanyász üzletben, de csak aluminiumból készültet sikerült. Viszont a kábel és az akkusaru/erősítő kötési pontjai is rézből készültek (slusszpoén, az akkusaru csavarja acél). Emlékeim szerint nem tanácsos a fent említett két anyagot összekötni. Ötlet?
-
krisztianAMG
senior tag
Megtaláltam a választ.
-
dudika10
veterán
válasz
#22145024 #41431 üzenetére
A terjedési sebesség 1/sqrt(L'C'), de mivel jellemzően a relatív permeabilitás 1, ezért a fénysebesség osztva a közeg relatív permittivitásának gyökével adja meg a sebességet az adott tápvonalon, ez a nyákok esetében olyan 1.5-ös osztást jelent nagyjából úgy emlékszem, de hirtelen nem találtam erre vonatkozó adatot, ezért is tettem zárójelbe kérdőjellel.
Szóval igen, a 15mm inkább csak 10 (feltéve, hogy jól emlékszem a nyákok permittivitására). -
törölt tag
Na, ezt nem gondoltam volna! Akkor dudika10 emléke helytállónak tűnik.
Azok a légszigetelt tápvonalakat a velocity factor miatt építik olyanra amiylenre, vagy a kevesebb csillapítás miatt? Néztem nemrég egy videót, ahol ilyeneekt szedtek szét és csak rézhengerek, meg benne rézcsövek mentek, minimális távtartással. A külső átmérő min. a sörösdoboz méretét adta, de emlékeim szerint volt köztük dunsztosüvegre hajazó is.De a lényeg, hogy akkor a 15mm-es negyedhullámhosszt nyugodtan megfelezhetem, hogy reálisabb értéket kapjak, ugye?
-
And
veterán
válasz
#22145024 #41428 üzenetére
"nem csak pár %-kal lassab drótban a delej, mint a fény vákuumban?"
Nem igazán: a rövidülési tényező (velocity factor) nagyon tápvonalfüggő, de általában nem csupán néhány százalékról van szó. A legnagyobb hullámterjedési sebesség a légszigetelt (szimmetrikus) tápvonalakkal érhető el, amelyeknél viszonylag ritkán szerelt szigetelők / távtartók biztosítják a vezetékek közötti távolságot. Ezeknél a rövidülési tényező valóban 1-hez közeli (95..99%), koaxiális tápvonalaknál 66..90% közötti, Cat5-ös csavart érpárnál tipikusan 66..70%-os. -
törölt tag
válasz
Lompos48 #41426 üzenetére
Köszi, akkor majd teszek bele hajtűkanyarokat
, de ahogy olvasom a design guide-ot, sokkal fontosabbak az egyéb tényezők, mint pl lehetőleg ne akarjam egyéb lábak közt átvezetni, pláne ne fogja közre a csatl. fémházának a forrfülét, meg lehetőleg a csatl. ellenkező oldalán menjenek a trackek, hogy ne legyen antenna a through hole alljzat lábából.
(USB3.0 track layout design guide summary)
Hogy kondikkal hidegítsem-e, meg soros tekercset tegyek a Vbus lábra, azt még kitalálom...dudika10:
nem csak pár %-kal lassab drótban a delej, mint a fény vákuumban? -
törölt tag
Urak,
Jól számolom, hogy egy 5Gb/s-es jelnek (USB3.0) rézdrótban kb 60mm a hullámhossza? -
Lompos48
nagyúr
válasz
gyenesmartin #41418 üzenetére
Nagyfeszültségű és azon dolgozó tranzisztort nagyfeszültségen kell tesztelni. Ez pedig otthon nem megy. Azok a kütyük egy néhány volton mérnek (max. 9V a rajz szerint), a tranzisztorok pedig sokszáz volton működnek. Teljes hibát (szakadás, rövidzár) kimutathatnak, de az nem minden.
Ugyanakkor egyáltalán nem biztos, hogy a tranzisztor rossz. Az ilyen megítélése az. -
Lompos48
nagyúr
válasz
gyenesmartin #41416 üzenetére
Műszerrel ellenőrzött és jónak talált nagyfeszültségű tranzisztor nem biztos, hogy tudja, amit kell.
-
gyenesmartin
őstag
Azt az egy ic-t nem néztem eddig még meg csak.
Még a trafókat is kiszedtem, lehet látni, hogy újra vannak forrasztva. Már nem tudom mi baja lehet. Csak az az egy ic maradt.
Illetve a sorkimenőnél van még egy tranzisztor, az ic mellett. De az is jó.
Szóval akkor nem érné meg már megcsinálni? -
mezis
félisten
válasz
gyenesmartin #41413 üzenetére
Sajnos amíg a sorkimenő 16 KHz nem működik, addig jóformán semmit sem tudsz mérni. Az meg többnyire azért nem indul, mert vagy a trafó hibásodott meg vagy az őt meghajtó elektronika. (Régen nagyfeszültségű teljesítmény tranzisztor, mostanában IC).
Vagyis csak a csere döntené el, melyik alkatrész hibásodott meg. Nem éri meg. -
Lompos48
nagyúr
válasz
gyenesmartin #41413 üzenetére
"...bedugásnál furcsa hangot ad ki, ami gondolom lehet azért van, mert épp feltöltődik a kondi..."
Az inkább a kapcsolóból való táplálás esetén az első indítási fázis: a képernyő demagnetizálása a szélén körbefutó tekercs segítségével, ami elég nagy (váltó)árammal történik.
-
gyenesmartin
őstag
-
mezis
félisten
válasz
gyenesmartin #41409 üzenetére
-
-
harcikoca
senior tag
Valaki letudna rajzolni hogy ketto 12voltos akksit hogy kell kotni h 24legyen?
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik.
Szerintetek mi lehet a baja a tévémnek? Nem kapcsol be. Vagyis ha bekapcsolom, ad ki egy hangos zúgást, de csak egy pillanatra.
Amiket eddig megnéztem, a nagy kondenzátor rendesen feltölt. A nagyobb tranzisztorok jók. Valamint a nagyobb kondenzátorokat kimértem és mind jó.
Képek:
[link]
[link]
[link] -
Lompos48
nagyúr
válasz
Speeedfire #41407 üzenetére
Például egy B osztályú. Mindjárt egyszerűként "a farok, amelyik csóválja a kutyát" példának:
-
Speeedfire
félisten
Létezik olyan diszkrét félvezetős erősítő, ahol nem kell nyugalmi áramot állítani? Kicsit parázok tőle, emiatt inkább olyat keresnék, ahol nem kell.
-
fero02
nagyúr
válasz
#22145024 #41404 üzenetére
Van bizony! És jó szakik vannak ott.
# 41372 mezis: kifejzetnéd bővebben, hogy mire gondolsz?!
-
mezis
félisten
válasz
Lompos48 #41393 üzenetére
Általában a monitor vezérlő kártyákra szoktak panaszkodni. Meg a laptopok alaplapjára. Néhányan kísérleteznek a jól átmelegített sütővel is. Ha mégis sikerült, többnyire aukcióra bocsájtják...
-
Ha egy fogyasztót kettő párhuzamos vezetékkel kötök a tápra, úgy, hogy nem csak a két végponton, hanem közben is egy ponton érintkezik a két vezeték (egy biztositéknál), az átfolyó áram a két vezeték között egyenletesen oszlik el? 25-30 amperről van szó, kb. 14V feszültség mellett. A vezetékek átmér átmérője egyenként 1.8mm (5.6mm2)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- PlayStation 5
- Parfüm topik
- BestBuy topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Motoros topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest