Hirdetés
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- DV digitalizálás
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
fero02
nagyúr
Sziasztok!
Esetleg valaki ismeri a Technics Su 7700k erősítő és St 7300k tuner kombót? Bár inkább az erősítő érdekelne, hogy minőségben mit képvisel. Kaptam egy számomra kedvezőnek tűnő ajánlatot egy ilyen, szép állapotban lévő párosra, de előtte tájékozódom természetesen.
Köszi!
-
törölt tag
válasz
karmaresz #87895 üzenetére
Majd forráshoz lesz
Jó kis szett lehetne ez. Azért is pártolnám ezt a felállást, mert, magyar, és mert DIY, baromi jó az ár érték arány. Saját kevés tapasztalatom is az, hogy a magyar neves diy készítők termékeinek minőségét ha, gyári oldalon keressük, ott a két, háromszoros ár szorzó játszik. Aki hangot keres név helyett, annak ez jó út lehet. Ha az ember kicsit utánajár, kit érdemes, kit nem, jó biznisz lehet, tapasztaltaknak.
-
karmaresz
senior tag
válasz
#01758976 #87890 üzenetére
Az a Bodor Audio cucc tényleg jó vétel. Velem is szembe jött tegnap. Sajnos azonban már próbán van valakinél- Bár nem írta, de gyanítom, hogy Bodrik igényeihez passzolna egy távszabályozó, ami ehhez tudtommal nincs.
Magam is jobban preferálom az álló hangfalakat nagy térben, de szerintem lehetnek olyan helyzetek, igények, amire elég a kisebb doboz. Miután külön költözött a sztereó rendszerem, a 60nm-es nappali - étkezőnkbe, aminek 2,8-5,6m között van a belmagassága. Egy régebbi, 5.1-es Kef Egg szett került. Asszem 70e pénzt fizettem érte, Egy régebbi Marantz HM erősítő hajtja meg, valahol max. 70-80W-on csatornánként. Meglepően jó a hangja mind sztereóban, mind házimozin. Nem veri szét a berendezést, de bőven tud olyan hangerőt produkálni, hogy ne legyen érdemes mellette még emelt hangerőn sem beszélgeti.
-
Bali27
addikt
Sziasztok! A segítégetek kérném.
Sztereo rendszert szeretnék rákötni a 2016-os LG tvre, digit optical kimenet, meg hdmi stb.
A szobám 17m2. Találtam a neten frankó erősítőt hangfallal csak azt kicsit drágállom. Marantz M-CR 611 + Dali Zensor 1 A mellékelt cucc milyen minőséget képvisel egyébként?Szóval az a kérdés hogy egy Bt összeköttetéses, Digit bemenetes stereo erősítőt egy 17m2-es szobára olcsóbban össze lehet hozni? És ha igen akkor írnátok 1-2 ötletet?
Előre is köszönöm! -
törölt tag
válasz
#45553408 #87889 üzenetére
Kicsit késve, de áljon itt az én variánsom.
Elsőnek is 50nm-re a kisdobozt felecsdel, örökre, háttérnek sem. Semmilyet, soha. Álló kell.
Dobboznak: [link]
Jó hang. Jóval többet kiad mint "bármi" ami pici. Jó árunak tartják, így ha feljebb lépnél is valaha, könnyen eladható. Amit szeretnél, háttérnek stb. korrekt.
Amp: [link]
Ugyan az, mint fentebb. Elég erőt és minőséget ad a hangfalnak.
A maradékból kábelek. HF-nek Belden 9497, de mehet ic nek is vmi belden.
A hangminőségtől, a mini hifid után, csupa mosoly. Rotyogtatod egész nap, oszt kalap.
-
karmaresz
senior tag
válasz
#45553408 #87881 üzenetére
Ezért gondoltam, hogy segítek a keresésben.
Elég nagy a nappalid. Elméletileg háttérzenének elég kisebb teljesítményű erősítő is, de ha néha mégis leülnétek elé, akkor nem árt a tartalék. Amerikában ilyenkor már jönnének a 150W+ megoldásokkal, de szerintem itt nálunk elég lehet olyan 60-100W. Egyébként erre a célra egy 50-80e Ft-os áron elérhető házimozi-erősítő is megfelelhet és akkor van még pár funkció, amit idővel kihasználhatsz.Az angol hangfalakért én is rajongok. jó néhány Tannoyom volt mielőtt ProAc-re váltottam, máig szeretem ezeket.
A kevés bútor, főleg ha függöny, szőnyeg, könyvespolc is alig van benne, feltehetően nem tesz jót a helyiség akusztikájának, de erről meg nem a hifi rendszer tehet. Mindenesetre ha egyedül vagy otthon és csend van a lakásban, tapsolj egyet, és figyeld a visszhangokat.
-
karmaresz
senior tag
válasz
#45553408 #87869 üzenetére
10 percet rászánva a keresésre én valami, ilyesmiben gondolkodnék:
RaspDAC I-Sabre V4 - Kit DIY Network player Raspberry Pi 3.0 & DAC
[link]Használt erősítő:
[link]Lenne egy remek kis rendszerem, és még maradna is egy csomó pénzem. A Raspberry pedig elég nagy szabadságot ad a későbbiekre tekintettel is.
Igaz, rá kell szánni fél órát, hogy összerakd. -
s4tch
veterán
Nyilván nem egy szédületes cucc, de a hálózati lejátszós integráltak között jónak számít. A vételkor és azóta is hallgattam pár ilyet a Minx, Denon Ceol, Yamaha N-végű integrált (stb) vonalon, és nekem ez jött be. Sajnálom, hogy nincs benne Tidal támogatás, ezen kívül ezt a hangot és tudást ennyiért máshol sem kapja meg az ember. Használtan nyilván lehet olcsóbban jobb erősítőt találni, de mire elé raksz egy hálózati lejátszót, vagy egy kockát/pi-t, egy d/a konvertert, esetleg CD-t, rádiót, már bőven ott vagy árban. Ja, és használtan is lehet lőni malacot, én is úgy vettem az enyémet, törvénytelenül vicces áron.
Ellenben a Bronze egy meglehetősen limitált doboz volt, puha hanggal. Volt nálam kölcsönben egy Obelisk SI, azzal sem szólt nagyságrenddel jobban, mint a Marantz-cal, pedig próbálkoztam más dac, más forrás bevetésével is. Egy Canton Chronót sikerült a MA pár helyett lőnöm, ég és föld a kapott hang.
Abban egyetértünk, hogy az 50 m2 más koncepciót kíván. Hacsak nem háttérzenélés a cél, ekkora helyiségben vélhetően egyik komponens sem domborítana nagyot.
-
kukulec
őstag
válasz
#45553408 #87873 üzenetére
értem, de az az erősítő 20 négyzetméteren is gyenge, meg mindenhogyan, teljesen mindegy mi van ráírva.
s4tch: biztos kényelmes a funkcionalitása miatt, de ahányszor hallottam, annyiszor nem értettem, hogy ennek mi értelme így. egyszerűen olcsóbban erősebb és kifinomultabb erősítőket lehet kapni. -
-
perempe
veterán
válasz
#97950976 #87859 üzenetére
pár éve meg kellett volna vennem dys-cus magnetosztatikusát, amit anyagárban kínált (~90k). (250Ft-ért kapható ortodinamikus magasakból szedte ki a mágneseket.) előtte csinált elektrosztatikusat is, de az nem tetszett vmiért neki. (Popori) ESL hallgatása közben mondta, hogy az enyéimtől táncra perdülsz, amit szerintem az érzékenységre értett.
-
Lui76
őstag
Sziasztok !
Régebbi hangfalpárom helyett vettem egy pár Wharfedale Diamond 9.4 -et.
- jelenleg egy stereo Sony F101R -re van kötve.
van még egy házimozi erősítőm Denon AVR-1507 ,
amire két pár front is köthető . Ennek a bekötését lehet arra használni,
hogy bi wire kössem a Wharfedale hangfalakat ? -
törölt tag
Igen, igyekszem meghallgatni minél többet!
Természetesen a keret nem feltétlenül 1 millió, csak ennél éreztem úgy, hogy ez a hang talán már kielégítheti az igényeimet. Ráadásul az Audio Solutions hangfalakról mások is jó véleményekkel szoktak lenni, elvileg a konkurens gyártók közül kiemelkedik.A használt piacon is nézelődöm, de leginkább az erősítőt és a kábeleket gondoltam használtan beszerezni!
-
nLali
őstag
válasz
#97950976 #87857 üzenetére
Nálam sokkal tapasztaltabb fórumtársak sem fognak tutit ajánlani, főleg nem ebben az árkategóriában.
Hogy neked melyik jön be és otthon melyik fog "jól szólni" azt nem tudja előre senki.
Ennyi pénzt ne marketing szöveg miatt költs el, hanem húzd fel a nyúlcipőt és hallgass meg minél többet. Ha 1M körül van a keret, szerintem hallgasd meg az 0,5 milliósat is. Meg a drágábbat is. Látom, a Martin Logan rendelésre van csak. Minap a használtak közt 200ért volt elektrosztatikus. Szerintem hallgass meg egyet, mielőtt katalógusból rendelsz. -
nLali
őstag
válasz
#97950976 #87854 üzenetére
Szervusz! Hát, igazán nincs mit.
Állítólag ezeknek a sugárzóknak kisebb a torzítása, mint a "hagyományos" hanszóróknak. Ennek köszönhető, hogy nagyon részletes tud lenni és a részletek igen dinamikusak. Szakmaibban nem tudom leírni, mert nem vagyok szakmabeli.
Nem mernék ilyen kijelentést tenni, hogy egy árkategórián belül tuti az elektrosztatikusnak lesz jobb tere.
Nem voltak tökéletesek az akusztikai körülmények sem, talán erősítőben is van feljebb. Így azt tapasztaltam, hogy határozottan érezhető volt, hogy melyik sugázóhoz vagyok közelebb. Az egész zene végülis egyben volt. Egy élőzenei koncerten sem törvényszerű, hogy középen leszel a színpaddal szemben.
Én eldöntöttem, hogy ha sugárzó vásárlásra adom a fejem (pénzem), és az erre szánt keretből találok elektrosztatikusat, akkor 1-200 kilóméterről is haza fogom hozni kipróbálásra. Ez a technológia nem fog mindenkinek tetszeni és nem minden szobával lesz kompatibilis sem. Ha mégis összeállnak a körülmények, akkor szerintem ajánlott.
Árkategóriát nem tudom. Nem mondott erre utalót a tulaj. Az én saját tippem az, hogy 500e-1000e Ft között lehet. Nincs beárazva szerintem. Nem lepődnék meg ennél magasabb árcédulán sem. -
-
törölt tag
Helló, köszönöm ezt a beszámolót, nagyon jó volt olvasni!
Régi vágyam, hogy ilyen hangot kapjak, a kérdésem az, hogy milyen árkategóriát kell belőnöm, vagy ezt vajon teljesíti -e egy jól megválasztott felsőkategóriás rendszer, vagy mindenképp high-end szinten kéne gondolkodni?
Jelenleg egy középkategóriás rendszerem van, amit hiányolok pont az, amit ez tud: 3D-s hang, részletezőképesség.Illetve az elektrosztatikus hangfalalak összességében jobbak háromdimenziós hangban és részletezőképességben, mint a hagyományos, de azonos árkategóriájú hangfalak?
Köszönöm a segítséget!
-
fehér_ember
addikt
válasz
Doki1994 #87848 üzenetére
Nem tudom kerti partira milyen kell, de otthoni zenehallgatásra a kinézetted nem való.
Inkább:
Canton Ergo 70 (48k)
Canton Karat 60 (33k)
Infinity Reference 31i (39k)
Természetesen mivel használt termékekről van szó nem csak szemre kell rendben lenniük a hangszóróknak hanem meghallgatást igényelnének megvásárlás előtt olyan szempontból is hogy minden hangszóró rendesen szól-e. Ezt valami normálisabb forrásról érdemes megtenni (nem egy sistergős fm rádióadóról), hogy meghalld ha valamelyik hangszóró esetleg torzan szólna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Direct One (műholdas és online TV)
- Politika
- Sorozatok
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nők, nőügyek (18+)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest