- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- 3D nyomtatás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
andorra
őstag
"3D - PROGRAMOZÁS - WEBMEDIA - TANÁCSADÁS" Ez szép hivatás.
-
Ribi
nagyúr
válasz Speeedfire #40794 üzenetére
Akkor pontosítok, a plusz ellenállás, illetve valószínűleg a plusz 2 csatlakozó.
Érdemes lehet megmérni a bemeneten mekkora az ellenállás akkor, ha jó a hangerő. Illetve teljesen letekerve, kivonni a kettőt egymásból és egy akkora ellenállást bekötni. Persze ez csak akkor jó, ha van egy kondi rögtön a poti mögött, de nincs más.
-
andorra
őstag
A probléma elsősorban az analóg kimenet és annak minősége. Emellett eltörpül a szabályzás által okozott minőségromlás.
Ha mégis ennél a megoldásnál maradnál, egy potmétert kell bekötni, beállítani az ideális hangerőt, majd azután ki lehet váltani fix ellenállásokkal.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #71562240 #40786 üzenetére
Az a probléma, hogy az OSX-et indítva a gép bekapcsoláskor lejátszik egy indítóhangot, amit indőnként elfelejtek kikapcsolni. A másik rákötött gépen pedig a linux-ot nem érdekli, hogy leállításkor milyen hangerő volt, ugyanazon kezd. Win alatt pedig van pár olyan program, ami automatikusan 100%-ra állítja a hangerőt. A billentyűzeten van egy tárcsa, amivel a hangerő szabályozható, azt rendszerint eltekeri valaki. Ezen okokból kellene a teljes hangerőt alapul véve csillapítást beépítenem.
-
andorra
őstag
válasz #68216320 #40783 üzenetére
Ha már beleléptél a mocsárba, ne várd tőlünk, hogy még jobban bele is nyomjunk ! Koaxialis kimenetről kellene minimum egy olcsóbb kínai DAC-ot használnod, vagy esetleg USB-ről, ha muszáj. Itt tájékozódhatsz.
-
törölt tag
válasz #68216320 #40783 üzenetére
Bár nem ezt kérdezted, de ezt válaszolom: szerintem meg kéne maradnod az általad nehezen szabályozhatónak ítélt módszernél. Nem hiszem, hogy valóban annyira nehezen szabályozható, hogy további hangminőségrontó elemeket tegyél bele. Miért ne tarthatnád 50%-on a számítógép hangkimenetét?
-
Peti66
senior tag
Persze,hogy SEAS tudom én mi ez A vat.rán van egy pár fent.Párba asszem 17" valahanyasok"
kérdés: Jó ez az ár Kocsiba tuszkolnám bePio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
törölt tag
Számítógép hangkártya kimenetet használva megy a hang az erősítőmbe. Viszont a gépen nagyjából 50%-os hangerőn megfelelő a szabályozás, egyébként túl hamar hangosodik az erősítő. Nehezen szabályozható. Nagyjából mekkora ellenállásokat kellene bekötnöm, hogy felére csökkenjen a hangerő? Sztereo poti vételt kihagynám, mert nem kritikus a pontos 50% csak megközelítőleg kellene.
-
eclipse006
őstag
-
Peti66
senior tag
Hiii,emberek,,,Szerintetek a Szeasz, mint egy kvázi hsz.gyártó cég.hol áll a sorban.......
Nagyon ratyi cucc..[ Szerkesztve ]
Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
titán
válasz Speeedfire #40773 üzenetére
Olcsóbban? Azt nem mondtam, de 5k-ból már össze lehet hozni egy 2x1,5m-es tyúkbelet, ami szerintem végeredményben jobb, mint az azonos árú gyári zsinegek.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
T_Stark
őstag
válasz #71562240 #40768 üzenetére
Rendben, csak ha már úgyis említette, leírtam mindent ami számíthat.
Közben egyre jobban szemezek ezzel a ProfiGold kábellel, az Acoustic Research szerintem kicsit rövid lenne, vagy feszülne nagyon, kell legalább az 1 méter.
A többi meg vagy drágább már, vagy macerásabb beszerezni.Esetleg használtan ha tud valaki ilyesmi árban jobbat, azt is meghallgatom.
andorra
Elhiszem, de mint írtam már fentebb is, sajnos nem tudom meghallgatni őket.
Én az a fajta vagyok aki nem ad ki háromszoros pénzeket minimális javulásért.[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
válasz T_Stark #40767 üzenetére
Nem tudom mi lehet még fontos.
1 Az, hogy Te mit hallanál. Ezt senki sem tudja. A rendszeredtől, a zenei ízlésedtől, a tapasztalataidtól, a hallásodtól függ. (Ez ráadásul az idő és a rendszer függvényében állandóan változó.)
2 Az, hogyha az egyik kábel valamivel, vagy csak egy hajszállal jobbnak tűnne neked, a Te rendszeredben, az neked mennyivel több pénzt érne meg? Van akinek megér háromszor annyit, más meg azt mondaná, hogy ennyi különbségért semmi pénzt nem ad. -
törölt tag
válasz Speeedfire #40766 üzenetére
A kábeleket könnyen ki lehet próbálni, az ember a boltban leteszi az árát letétbe, hazaviszi, hallgatja, három nap múlva visszaviszi. (Távoli falvakban lakók számára ez persze kissé "nehezebb". )
(#40767) T_Stark Andorra általánosságban fogalmazott, nem feltétlenül a te inged.
[ Szerkesztve ]
-
T_Stark
őstag
válasz andorra #40764 üzenetére
Mivel én egy faluban lakom, ahol a hifivel foglalkozó boltok száma erősen a nullához konvergál, de még a közeli városokban is, így nem tehetem meg azt hogy elmegyek meghallgatni mindent ami eszembe jut.
Csak a nálam tapasztaltabbak véleményére adhatok. De még így is többet érek el vele, mintha mondjuk kérdezés nélkül megrendeltem volna azt a HQ kábelt amiről elsőnek beszéltek le.A kábel egy Prodigy HD2 és egy Denon PMA-700AE közé kellene (Mission M74 hangfalak), árkategóriát már írtam. Nem tudom mi lehet még fontos. A Prodigy mellé járó egyszerű RCA kábelt cserélném le vele.
Lehet hogy tévedek, de szerintem azért az én rendszerem még nem olyan nagy valami, hogy ekkora jelentősége legyen egy IC kábelnek, aztán most lehet hogy nagy hülyeséget mondtam...
-
Speeedfire
félisten
válasz #71562240 #40763 üzenetére
Jogos, de ha boltban akar valaki venni kábelt a már meglévő rendszere mellé, akkor meghallgatni nem tudja. Csak mások tapasztalatára tud hagyatkozni.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
andorra
őstag
válasz #71562240 #40763 üzenetére
tanácsadásellenes
Tanácsadás párti vagyok. De az új jövevények nem tanácsot szoktak kérni, hanem a mi (valószínűleg egészen más és egymástól is nagyon különböző) ízlésünkre és értékítéletünkre bíznák a konkrét vásárlást, miközben igyekeznek minél több fontos információt elhallgatni előlünk.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz T_Stark #40759 üzenetére
Cambridge például a Hi-Fi Barlangból (az ott felsorolt QED Profile is megéri szerintem).
Alisca árlistát emailben kaphatsz, honlap a retroaudio.hu..
Audioquest-eket például a KáCsa Audiótól, ott KáCsa kábeleket is érdemes lehet kipróbálnod, hátha megtetszik valamelyik.
Klotz-ot is érdemes többek között. Korrekt kábelek, korrekt árazással.(#40762) Speeedfire "Milyen elv?" Olvashattad már többször, hogy az amúgy is tanácsadásellenes hajlamú Andorra (is) hányszor felhívta a figyelmet, hogy a kábelek kiválasztása aztán végképp rendszerfüggő dolog, kábelt kifejezetten az adott készülékekből álló adott hangrendszer mellé lehet biztonságosan kiválasztani, a tulajdonos általi meghallgatásos kipróbálások után. (Ez persze egy kicsit tyúk-tojás probléma is (22-es csapdája), hiszen adott hangrendszer kiválasztása is kábelek felhasználásával történik.)
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
-
andorra
őstag
válasz Speeedfire #40760 üzenetére
Én nem ajánlottam neki kábelt. Nem az ár miatt, hanem elvből. Amúgy, 5e Ft volt.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
-
T_Stark
őstag
Nos, ha minden igaz úton van a forrásom is (Audiotrak Prodigy HD2), még kellene egy IC kábel a hangkártya és az erősítő közé (2 RCA/2 RCA). Legalább 1 méteres kell, max másfél.
Jó lenne ha kijönne 5K körül szállítással, van olyan kábel ilyen árban amit érdemes megvenni?
Ha nagyon indokolt, egy kicsivel fölé mehetünk, de tényleg csak kicsivel.Én ezeket néztem: [link] [link] (Bár a 2. már necces, mert csak 90 cm)
Ti mit ajánlanátok? -
törölt tag
válasz Giovanny #40750 üzenetére
"Most az én hangfalaim a vita tárgya?"
Egyébként jó megfogalmazás, hiszen mint a korábbi hozzászólásomban kifejtettem, a Zeusz, és általában a Monaudio hangdobozok vita tárgya. (De mint a kolléga is jelzi, semmiképpen sem trágya. ) Ugyebár van, aki azt mondja rájuk, hogy na lám, ügyes tervezéssel és válogatással olcsó hangszórókból is milyen jóhangú hangdobozt lehet készíteni, mások szerint pedig ezek a hangdobozok nem tudják túllépni a saját árnyékukat, amely árnyékuk ugyebár az olcsó hangszórókból adódik. Vita tárgya, a vita még sokáig tart más szakmai és közösségi fórumokon (is). (De miattunk ne utáld meg, mint jeleztem, például még a magam számára is vita tárgya, én se döntöttem el, hogy mi mellett foglaljak állást Zeusz-Monaudio ügyben.) -
törölt tag
válasz gorbep #40745 üzenetére
Tisztelt Gorbep és IMHFTKTBT, úgy is mint az ominózus Zeusz ügyben alperesek!
Mi, I. Kammerer, a nép egyszerű fiai iránt érzett leereszkedő kegyességünket ezúton is manifesztálandó, a jogi képviselőnkkel folytatott konzultációnk ellenében úgy döntöttünk, hogy az ominózus Zeusz ügyben a helyreigazítási beadványunkat ezennel mint okafogyottá vált indítványt a Hágai Nemzetközi Bíróság, a Strassbourgi Emberi Jogok Bírósága valamint a Veszprém megyei Pallosjogú Főispán Bírósága fórumától visszavonjuk, a peres eljárás beszüntetését kezdeményezzük, a megvalósult helyreigazítást elfogadjuk, és az ügyet részünkről ezzel lezártnak tekintjük, úgymint a nehézlovassági bocsánatkérések közepette okafogyottá és elintézetté vált ügyet.
Folyományaként, a jó hírnevünkön esett csorbaként kártérítendő, az apróbetűs záradékban meghatározott hatmillió dolláros vagyoni és tízmillió dolláros nem vagyoni kártérítéstől nagy kegyesen eltekintünk..
Kelt ma,
I. Kammerer, manu propria (et libertate)[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
válasz Giovanny #40747 üzenetére
semmi vita nincs csak viccelődünk, azért van a végén a smile......
János: félre értettél, szerintem pont hogy jó hangfalak azok.... mindennél van jobb, az isten pénze sem elég erre a hobbyra.... valahol meg kell állni, mindenkinek a füle és a lehetőségei szerint.... sokan nem hallották még a tiédet, mert nem egy reklámozott gyakori márka, de attól még ez ne frusztráljon......
És külön becsülendő, hogy magyar gyártót tiszteltél meg a bizalmaddal, vehetnének rólad sokan példát..... sok agyon hype-olt márkás cuccnál vannak jobbak, vagy legalább olyan jók magyar kisműhelyek termékei között, csak sokan lenézik ha nem egy újságokból napi szinten visszaköszönő márka... (hadd ne soroljak gyártókat, nehogy valaki besértődjön a sorrend miatt)
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
gorbep
senior tag
válasz #71562240 #40738 üzenetére
Tisztelt Fórumtársak!
Kammerer Kolléga kérésére és az Intergalaktikus Média és Hi-Fi Tanács Kuratóriumi Testületének Békéltető Tanácsa (későbbiekben IMHFTKTBT) nyomására az alábbi helyreigazítást tesszük közé:
#40732- es számú hozzászólásunkban pontatlan fogalmazásunk következtében,
"Én nem tudom miből építik.... de egyszer hallottam, nekem tetszett, de ízlések és pofonok.... kérdezzük Kammerert....
Neki bizonyára tetszik a hangja, különben nem vett volna ilyet, az ára elég borsos...", szándékunk ellenére azt a téves képzetet keltettük, hogy nem János kolléga, hanem Kammerer vett volna Zeuszt, és neki tetszene (és még borsos árat is hajlandó lett volna fizetni érte....).
Tehát Kammerer kolléga NEM vett Zeuszt és NEM tetszik neki. Minden ezzel ellentétes megállapítás és sugallat csupán a képzelet szüleménye és nem tükrözi vallási, szakmai, és személyes véleményünket!
Ezúton is elnézést kérünk az érintett és a megtévesztett fórumtársaktól és az IMHFTKTBT képviselőitől...
Hozzászólásunkat a 168 órás büntetés eltelte után a megszokott műsorrendben folytatjuk!
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
törölt tag
válasz Giovanny #40742 üzenetére
Szerintem felettébb megéri, nem csak én szeretem, hanem széles körben elismertségnek örvend az energikus, erőteljes, de "mégis" szikáran korrekt jellegű hangjával. Mindazonáltal jó lenne meghallgatnod őket, legalább a NAD-ot és a Yamahát, mert nagyon eltérő a hangkarakterük, a zenei filozófiájuk. A Yamaha igazabb, a NAD esetleg elvarázsolóbb, élményteremtőbb. Különféle rendszerek meghallgatása révén érdemes lenne még a vásárlás előtt a jelenleginél egy kicsit szélesebb körűen megtapasztalnod, kiismerned, hogy te milyen filozófiájú-hangkarakterű hifit kedvelsz inkább.
-
törölt tag
válasz Giovanny #40740 üzenetére
Általában jó ár-értékűnek és jóízlésűnek tartom a Tangent-eket, de az Exeo-t annyira érintőlegesen-esetlegesen hallottam csak, hogy nem merném leírólag véleményezni, főleg nem besorolgatni. A véleményem amolyan biztonsági vélemény volt, a többi típus ismeretében. De az első mondatom első tagmondata is megfontolandó.
-
sting2
addikt
Valaki itt a fórumon nem rég cserélte le a Pioneer BDP 440-et, egy Pioneer BDP 51FD-re, mivel úgy találta hogy CD lemeznél jobban járt a " vissza lépéssel" .
Lenne egy kérdésem felé, nem bánnám ha privátban jelezne.Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
törölt tag
válasz Giovanny #40721 üzenetére
Én ezek közül a NAD-ot és a Yamahát venném, de én is azt mondom, hogy vegyél használtat.
(#40732) gorbep
"Én nem tudom miből építik.... de egyszer hallottam, nekem tetszett, de ízlések és pofonok.... kérdezzük Kammerert....
Neki bizonyára tetszik a hangja, különben nem vett volna ilyet, az ára elég borsos..."
Kérem, ez a két mondat a rossz fogalmazás révén inszinuációvá vált, a felületes olvasó számára úgy tűnhet, mintha nem János kolléga, hanem Kammerer vett volna Zeuszt, és neki tetszene. Helyreigazítást kérek!Komolyra fordítva a szót, Kammerer az alábbi hozzászólásában kifejti, hogy Ozzy-nak van igazsága, amikor a Monaudio-t (például a Zeuszt) cseszteti, mert a Monaudio hangdobozok ügye félig porhintés. Illetve ez régi vita a hifi berkeiben, hogy szabad-e, egyáltalán lehet-e szarból várat építeni, illetve hogy a Monaudio tud-e szarból várat építeni. Ugyebár, amikor az általuk felhasznált olcsó, de nem feltétlen gagyi, jobbára Videoton hangszórókból próbálnak audiofil árszintű hangdobozokat létrehozni mindenféle audiofil jellegű eszköz bevetése, többek között a hangszórók feljavításával való kísérletezés révén (impregnálás, rezgéscsökkentés, mágnesgyűrű...), akkor ez a szarból várat építés minősített esete. Jobb helyeken jó hangdobozt/audiofil hangdobozt jó hangszórókból/audiofil hangszórókból szokás és illik építeni, Magyarországon azonban termett néhány gyártó (többek között a Monaudio, Taylor Accoustic...), akik iszonyú drága hangdobozokat készítettek/készítenek iszonyú olcsó hangszórókból, több-kevesebb sikerrel, de mindenképpen vitatottan, és vitatott eredményekkel. A Zeusz is erősen vitatott, hogy alkalmas-e házimozin kívül másra is, Kammerer határozottan leszögezi, hogy ő nem akar határozottan állást foglalni a vitában, mindazonáltal a kétségeinek ő is hangot ad, a meghallgatásos élményei alapján is, ezek a meghallgatásos élmények azonban már a fenti okok eredményeképpen kialakult előítéletei kialakulása után valósultak meg. Mindazonáltal Kammerer határozott véleménye, hogy drága hangdobozt drága hangszórókból illik építeni, ez alól "nyugaton" általában az alsó ársávban vannak kivételek, lásd Tannoy olcsóbb hangdobozai, JPW Sonata/Audio Note, Mission/Gale/Goodmans... belépő szintű hangdobozok... Szóval "nyugaton" megesett már néha, hogy sikerült szarból várat építeni, de ez inkább az olcsó ársávra jellemző, a drága hangdobozokat ott jellemzően drága hangszórókból építik - illetve építették, mielőtt a kisz szálga kezeckék mindenhová betették a lábukat...
(#40735) mijos Ez kicsit hasonló helyzet, illetve kicsit a fonákja is annak, mint amikor anno a Defy topikban kérdezted, hogy "megéri-e ennyiért", és Chab7 visszakérdezett, hogy erre a kérdésre Defy topikban milyen választ vársz? A laikusan (kisebb baj), és hiányosan (nagyobb baj) megfogalmazott igényeid alapján eleve nehéz lenne konkrét tanácsokat megfogalmazni, de valóban nem véletlenül jelezték a kollégák, hogy ebben a topikban 5.1-es házimozi és/vagy gamer "hangberendezéshez" nem várhatsz tanácsokat, mert az nem hangberendezés, ellenben ez a topik az idézőjel nélküli hangberendezésekről szól, amelyek jellemzően kétcsatornás sztereók - ritka kivétellel.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
Ha jobbat szeretnél ettől, akkor én azt tanácsolnám, hogy kezd el eladni a meglévő cuccaidat és csapd hozzá a meglévő pénzmaghoz (vagy rászánt összeghez) aztán irány a használt piac + a házimozis topik (1. hsz!)
Előrelépést szerintem egy házimozi erősítővel + egy hozzá illeszkedő 5.1-es rendszerrel tudnál elérni, ezeket pedig legköltséghatékonyabban a használt cuccok közül tudod kiválasztani, meghallgatás alapján!
A többit a házimozis topikban!
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
andorra
őstag
Az 5+1 az, házimozi kategória az állalad leírtak alapján szívesebben javasolnánk a házimozis topikot. Ebből az összegből nehéz jelentősen előrelépned, de a szellemi befektetés, tapasztalatok szerzése, ami szintén elengedhetetlen a rendszerépítéshez az nem kerülne pénzbe és hosszabb távon biztosan megtérülne.
[ Szerkesztve ]
-
mijos
senior tag
Sziasztok. Nem vagyok benne biztos, hogy a megfelelo helyen erdeklodom, de bizom benne, hogy tudtok segiteni.
Jelenleg egy Logitech Z-5500 ciccegtetom van Asus Xonar DG hangkartyaval. Ezt szeretnem valami komolyabb puffogtatora cserelni. Sajnos nem ertek hozza, laikuskent csak annyit mondhatok, hogy neha szeretem hangosan veretni, neha jo filmzesnel vagy jateknal kihasznalni az 5.1-es minosegi hangzast. Bar nekem mar ez is minosegi, lehet masnak meg se uti a mercet!
Szeretnek valamit venni vagy osszerakni ami jol szol es ubereli a jelenlegi cuccom. Penzben 60-80 ezer all jelenleg rendelkezesre. Ebbol esetleg valamit ki lehet hozni ?" Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "
-
Polllen
nagyúr
válasz FuRiONight #40731 üzenetére
Van külön autóhifi topic, sztem ott jobb tanácsot tudnak adni
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
gorbep
senior tag
válasz ozzy711 #40728 üzenetére
Én nem tudom miből építik.... de egyszer hallottam, nekem tetszett, de ízlések és pofonok.... kérdezzük Kammerert....
Neki bizonyára tetszik a hangja, különben nem vett volna ilyet, az ára elég borsos....
-
Patice
nagyúr
válasz FuRiONight #40729 üzenetére
Ez most autóhifis kérdés?
Ha igen, akkor nem ez a megfelelő topik.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
FuRiONight
addikt
Hali
Mélynyomó (aktiv) és egy hifi-t szeretnék venni.
A kettő együtt olyan 60k lenne a max.
Jelenleg 4db 220/55w 3 utas mac audi van bekötve.
Ebben az árban mit ajánlanátok?
Előre köszönöm!
-
-
törölt tag
válasz eclipse006 #40718 üzenetére
Miután én semmiképp nem fogom javítani, ez mindegy is, csak szerettem volna megnyugtató választ kapni, hogy "nyugi, ez teljesen hétköznapi dolog, könnyen javítható".
-
Giovanny
őstag
Sziasztok,Tangent Exeo erölködőről mi a vélemény? Végre ha minden igaz holnap megyek venni valamelyiket.Exeo majdnem új és garis még,csak fogalmam nincs megéri a pénzt vagy nem ( 65k ) a másik Nad 326Bee (63k) yamaha as300 új (70k) Tangent AMP200 új (68k) szerintetek melyiket válasszam?
A dobozaim Monaudio Zeusz.Zero Defect.No Compromise !
-
ozzy711
őstag
válasz #68216320 #40717 üzenetére
Ha az erősítőd az átlag 50-100 watt körüli, akkor 20-25 kohm biztos jó lesz ( egy régi kapcsolási rajzon is ekkorát láttam ), de beköthetsz a jelútba egy kb. 50 kohm értékű potmétert ( egy minimális kb. 5 kohm értékű ellenállással a túlvezérlés elkerülése miatt ), amit precízen be tudsz állítani és miután belőtted az optimális értéket, lecserélheted fixre.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Urak segítség kellene. Egy Sony stereo erősítőhöz használok 2db szép magas-közép tartománnyal rendelkező polchangszórós hangdobozt. Viszont a mély nagyon harmatos. Van itthon egy Yamaha aktív mélyládám, amin vonalszintű bemenet van. Jelenleg az erősítő fejhallgató kimenetével használom, mert manuálisan választhatóak le a hangláda kimenetek a Sony-n, fejhallgató csatlakozáskor nem csinálja automatikusan. Így van szabályozott kimenet a ládák mellett. Egy mono 6.3mm jack->RCA átalakítóval viszem a mélynek a vonalszintű szabályozott, de szélessávú kimenetet. Viszont szeretném valahogy a sztereó jelet normál módon közösíteni az aktív mély számára, mert úgy tudom most csak az egyik csatorna jelét kapja mon jack esetén. Mekkora ellenállásokat használjak hozzá, hogy közösítsem a sztereó jelet monora? Gondolom elég két ellenállás a probléma megoldásához.
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz gorbep #40713 üzenetére
Ez szép, sőt jó! Csak léteznek másfélék is.
...olyan mint egy egybe "öntött", vagy porkohászati sajtolt mag.
Az öntöttet már korábban tárgyaltuk. A porkohászotost (szinterelt) pedig nem hálózati frekvenciákra találtatott ki.
A hegesztés növeli az örvényáramú veszteséget.
Ez így igaz. Ezért húznak keresztbe a magon csak egy nagyon vékony heftet mindössze, hogy ne legyen kompakt volumen.
[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
válasz Lompos48 #40712 üzenetére
A hegesztés növeli az örvényáramú veszteséget.... de occó...... Én toroid trafóban csak olyan magot láttam, a mi belül szalag tekercselt, leköszörülve ívesre bevonva, kívülről olyan mint egy egybe "öntött", vagy porkohászati sajtolt mag. Még egy sem zizegett....
De akkor ma is tanultam újat...
[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
válasz Lompos48 #40701 üzenetére
Toroidban lemezelt mag?.......
Én még régen készítettem toroid trafót..... kézzel...... Ott rétegenként műgyantázva lett, a végén pedig egy fém dobozba műgyantába öntve, vákuumozva. Az meg se nyikkant..... Nyíregyháziak most van hogy rezegnek, nem hallom, csak érzem, ha ráteszem a kezem...
-
Ribi
nagyúr
válasz Speeedfire #40699 üzenetére
Akkor oda át.
-
törölt tag
Philips CD-lejátszómnál előbb egyik csatorna elkezdett búgni (zene is szólt rajta, ha elindítottam, de a búgás is ott volt, hangosan), aztán nem túl sok időt követően a kijelző és a gombok nem kaptak áramot. Tápegység mehetett gallyra?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest