- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Micro Four Thirds
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
B.Junior
tag
válasz Ed Parker #40911 üzenetére
Szia!
A segítségedet szeretném kérni
Írtad egyszer, hogy voltak Diamond hangszóróid:
"....volt diamond szériából sok dobozom,a 8-as,9-es és 10-esből is pár éve.
köztük ez a 10.7 is, nem rossz doboz az áráért...."Nekem 8.4/center/8.2 szettem van és egy JBL250P Sub hozzá. Szerinted érdemes váltani 9.5-re vagy esetleg a 10-es szériából valamelyik még jobb választás lehet? Megköszönném, ha van erről tapasztalatod, véleményed. Előre is köszönöm...
Üdv: BCI
-
törölt tag
válasz Ed Parker #42024 üzenetére
Igen ám, de Toobee azt írta, hogy a saját tapasztalatára alapozva, adott mennyiségű, korlátosan rendelkezésre álló pénzből, inkább sztereó zenei hangdobozt és elektronikát vesz, mert még mozira is szivesebben hallgatja azt, mint az ugyanannyiért megvehető 5.1-es szettet, mert a sztereóból annyival jobb hangminőséget tud kihozni, amennyi bőven kompenzálja számára az 5.1-es térhatás előnyeinek hiányát, miközben persze az 5.1-es térhatás is a hangminőség egyik paramétere. Tehát Toobee felvetése szempontjából életidegen a válaszod a te kompromisszumkerülésedről, mert Toobee számára a te kompromisszumkerülésed lenne a kompromisszum, és az ő megoldása jelenti számára a kompromissszummentességet.
Tehát, amire te azt mondtad, hogy így nem kell engedni semmiből, az Toobee (és további hozzászólók) számára elvtelen kompromisszum, mert ő azt a pénzt, amit te a két láncra összességében fordítottál, azt ő egybeöntve sztereóra fordítaná, és azzal a sztereóval a mozit is jobban élvezné, mint a te moziddal, sőt továbbmegyek, ahhoz az elképzelt 5.1-es rendszerhez képest is jobban élvezné az ő sztereójával a mozit, amit az össz összegedből vásárolni lehetne, a mozidba öntve a meg nem vásárolt sztereód pénzét is. Toobee esetleg a végtelenül rendelkezésre álló pénzből is sztereót venne mozira. Mi értjük, amit írsz, te értetted félre az ő mondásukat. Toobee, bármekkora összegből sztereót venne mozira, mert neki az lenne a kompromisszummentesség, hogy mozira sztereót vesz.[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz Ed Parker #42015 üzenetére
Majd egyszer lesz is, de ezek nem olyan projektet, amik 2-3 hónapon belül megvalósulnak. Ha figyelmesen elolvastad, amit írtam, akkor láthattad, hogy az 5.1 Concept szettet a 920-as Focal-lal állítottam szembe. Ha tetszik, ha nem, mozira is jobb a 920 sztereó, mint annak idején a komplett 5.1-es szettem, akkorát fejlődtem minőségben a cserével.
-
törölt tag
válasz Ed Parker #41731 üzenetére
Meglátásom szerint, sajnos sokszor nem arra reagálsz, amit a másik ír, és ebből rendszeresen meddő hozzászólásfolyamok keletkeznek. Egy kis szövegértési hajlandóság jól jönne - te is megtapasztalhattad a Logout cikke(i)d kapcsán, hogy milyen kellemetlen tud lenni, amikor a szövegedre reakcióként indifferens hozzászólások érkeznek.
-
andorra
őstag
válasz Ed Parker #41725 üzenetére
Azaz: mit is nem próbált?
Arról volt itt szó, hogy két készülék között, ha van mindkettőn XLR csatlakozási lehetőség, akkor jobb-e az XLR ? Mert ha csak erről szólt volna ez a kijelentés, azt nem kifogásoltam volna.
Xtremetuning megfogalmazása szerint, van egy bizonyos szint (ezt csak elképzelni tudjuk milyen magas, mert meghatározni aligha sikerül földi halandók számára), ahonnan bizony már nincs továbblépés, csak akkor, ha XLR csatlakozással csatlakozunk, ha van, ha nincs. Ha nincs, akkor bizonyára olyan készülékekre lesz szükségünk, amelyeken van. Miután alapvető feltétele ez a továbblépésnek, ergo megkerülhetetlen.
Ez a szint tehát nem lehet más, mint a Világ lehető legjobb hifi rendszere (valaki ízlése szerint, aki jelesül xtremetuning), melyet azzal gyengítettünk, hogy az XLR csatlakozás helyett, RCA csatlakozót használtunk. Ebben az egy esetben állhatna meg ez a kijelentése. -
priti
addikt
válasz Ed Parker #41638 üzenetére
(#41636) andorra
Jajjmá nem kell mindenhez hozzászólni. A fórum egy publikus magánbeszélgetés onnan, hogy egy hsz válasz egy másik hsz-re, szóval nem kell lázadni, ha nem neked szól és nem lehet hozzászólni. Ha "új" hsz kategóriában látsz olyat, amihez nem lehet hozzászólni és nem "válasz" kategóriában akkor még mindig ráérsz elkezdeni sírni. Hihetetlen, hogy nemtok Ed Parker-rel váltani két szót beszólás nélkül. Nem arról beszélünk, hogy mit főzött tegnap este, hanem a Hi-Fi-ről általánosságban, hogy szerinte mi eladható vagy mi a jó stb. A topic címe meg pont ez.(#41638) Ed Parker
Ha külföldön áll a polcon normális forgalmú helyen (értem ezalatt azt, hogy a vonatkozó üzlet más típusokból meg százával értékesít közben és nem azt hogy hányan sétálnak el a kirakat előtt) akkor szvsz, biztos, hogy gagyi a vonatkozó árkategóriában a cucc. Az nem lehet véletlen, hogy mindenki mást vesz. Szerintem nincs itt mit eldönteni. Ami senkinek nem kell az nekem se kell. Tessék lefújni róla a két ujjnyi port és megakciózni 50%-ra, mert ha egyébként tudja azt, amit a többi, akkor el fog kelni. Ha meg arról beszélsz most, hogy van rajta két RCA egy stereo vonalbemenetnek és ennél már mindenki többre vágyik a vonatkozó árszinten, akkor meg nincs piaca az ilyennek és ilyet ismét nem fognak gyártani a jövőben. Ha csak a hangminőség számítana, akkor mindenki régi erősítőket vásárolna használtan relatíve fillérekért. Nem nagy kaland kicserélni pár fóliakondit... Neked se csak a hangja számít. Ne mondd, hogy csak a hangja érdekel és semmi más!
Hardverlesen
-
Gabor970
addikt
válasz Ed Parker #41638 üzenetére
a bérek mindig bruttó bérek, csak aki feketén meg culágerként dolgozik, az számol a nap végén kézbe nyomott nettó bérrel. Meg akit nem jelentenek be normálisan.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
priti
addikt
válasz Ed Parker #41630 üzenetére
Az más tészta, hogy lokálisan itten honban durvaországban mit lehet eladni, meg hogy egy terméknek van e piaca. Úgy értem, hogy amelyiknek nincs az eltűnik, mert a gyártó abból nem él meg, hogy eladhatatlan terméket gyárt.
Ha a nyugat bérét nézed egy havibérért már nagyon komoly minőséget követel meg a vásárlóréteg ott is, nem csak itt, csak az itthon még az átlagbér alapján is "csak" 150k nettó körül van és nem 5-600k-tól kezdődik lásd 1450EUR-os minimálbér meg 2000EUR-os gyári szalagmunkás bér és sorolhatnám.
150k-ért tényleg választhatsz tengernyi fospisztoly közül, ami lakberendezőknek szánt cucc. Van akinek az a lényeg hogy néz ki a szobában és csak aztán a hangja. Én is ilyen vagyok valahol, mert ha valami igénytelenül néz ki (szerintem), akkor nem érdekel a jel/zaj specifikuma, mert nem kell akkor se ha minden másnál jobb hangja van. Van egy szint, amikor nekem már "szép" hangja van. Mint teszteltem a napokban ehhez már egy 16 bites DAC is elég nekem például. Máris messze nem hi end, tehát a kompromisszum lehet a hangminőségben is és ha "nem akarom" hallani a különbséget akkor inkább ott engedek, mint a készülékházon meg a hangfal állványon meg a többin ami ritka igyéntelen retek módon tud kinézni, amikor nem marad rá elég gempa.
Hardverlesen
-
törölt tag
válasz Ed Parker #41620 üzenetére
A 804D-t valóban meg kell különböztetni holmi Wharfiktól.
Az "érteni kell" viccel egyébként arra utaltam, hogy a B&W-k hangját viszonylag sokan nem szeretik, mert élettelennek, vékonynak tartják - persze nem én.Na de mégegyszer: én nem arról írtam, hogy a Cambridge nekem tetszik-e, hanem arról, hogy milyen. Ne fogadd el, hogy nekem tetszik, mert arról még nem volt szó, hogy nekem tetszik-e. És nem szerintem olyan általában a Cambridge, mint amilyennek írtam, hanem a többség, a közfelfogás szerint. Ami persze típusonként annyira igaz, amennyire, inkább a 3xx sorozaton belül szokás kissé mélyhiányos típusokat emlegetni - okkal, ok nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ed Parker #41604 üzenetére
A jelek szerint neked mások a tapasztalataid (amellett, hogy szűkebb kiterjedésűek), de amit mondtam róluk, azzal közel sem "csak én vagyok így", hanem ez az elterjedtebb általánosabb vélemény. A Cambridge erősítők általában úgy vannak számontartva, mint amelyek a szikárabb, energikusabb hangra törekszenek, és amit általában elég jó ár-érték aránnyal meg is valósítanak. A saját tapasztalatom is általában ez, ha már valami kivétel, akkor inkább a te tapasztalatod. Ha vannak márkáknak hangkarakterbeli irányultságaik, márpedig sok márkának vannak, akkor a Cambridge erősítők jellemző irányultsága a szikár, energikus, ütősen csillogós hangkarakter, ezt majd mások is megerősítik, ha akarják. Hogy mondjak egy jópofát is a tapasztalatodra vonatkozólag, B&W hangdobozok esetén nem csoda, ha vékonynak szürkének értékeli a rendszer hangját az "egyszeri zenehallgató", a B&W sajátos hangját "érteni kell". . Habár te B&W Diamondokról beszéltél, valószínűleg Wharfedale-re gondolva.
Vidám hang: Vidám az a hang, amire Kammerer azt mondja.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Ed Parker #41604 üzenetére
engem jobban zavart ugyanaz az idióta torzítása a 851nek,ami a kicsi CA cuccokban is benne van, meg a mozierősítőkben is (és a 315ös nadban is) Miközben semmi köze a kapcsolásának azokéhoz. Elmélyült zenehallgatásra számomra teljesen alkalmatlan, hifizni,kütyüzni inkább. De hasonlóan furi dolog ez,ki mit szeret,milyennek jellemez.
Számomra a teac 501 is szürke "basszusegér", másnak meg a mytek az a hang,amire legkevéssé lehet rámondani a vidám hangot. Télnyleg mi a vidám hangi definiciója?( maximum 10 soros HSZt olvasok el)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ed Parker #41598 üzenetére
A legtöbbnek kifejezetten életteli, energikus hangja van az árához képest. Viszonylag híresek is erről. Kivétel persze minden alól van, de a Cambridge esetében ritka az ez alóli kivétel, mert kifejezetten a szikár, gyors, pontos, életteli, energikus hangot képviselik elektronikában is, hangdobozban is.
Ezzel persze nem a "...mi tetszik neked annyira a CA-k hangjában?" kérdésre válaszoltam, hanem a karakterrel kapcsolatos ellenvéleményre. Az már egy másik téma, hogy mi mennyire tetszik vagy nem tetszik a hangjukban, típustól függően. Egyáltalán nem biztos, hogy nekem "annyira" tetszik, de az biztos, hogy legtöbbjüket nem hagyom (nem hagyod) ott "1-2 track után" szürkeség vagy unalmasság miatt, hanem éppen ellenkezőleg."Ezt nem csak én mondom,sajnos az eladó is." Nem tudom, mit értesz az alatt, hogy "az eladó", de hát az hol volt valaha is bármire bizonyíték, hogy a kereskedő mit mond? Ne légy naív, a kereskedő egyik nap ezt mondja, a másik nap azt, attól függően, hogy éppen mi van raktáron - tisztelet a kevésszámú kivételnek. (Egyszer érdekes is lenne kitárgyalni a topikban, hogy melyik kereskedő milyen. )
-
FuRiONight
addikt
válasz Ed Parker #40909 üzenetére
Értem. Nekem is jobbna bejön az Ls de hát már..
Azóta jobban belemélyedtem, és ezt ajánják a JBL helyett, tesztek alapján is jobb választás:
Wharfedale Diamond 10.7 és egy Denon AVR-X1000-el
Vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ed Parker #40640 üzenetére
Ja, úgy persze könnyű!
Az AVR400 meg a HK630 nem is említhető egy lapon, az Arcammal szemben már a 806 volt hátrányban. Az Electra 927BE pedig megint egy más szint, az már mindennel jól szól,, még a köszörűkővel is. Az Arcam amúgy is sokkal kedvesebb hangú, mint a HK, az Arcam éppen az az audiofiles karakter, amiről beszéltem, hogy sokkal jobban illene a Focal elé. -
robi-k
őstag
válasz Ed Parker #40601 üzenetére
Nem akarok opoo-t venni, eszem ágában sincs Nekem 100% elég a pio, az oppo a folyamatosan csonkított FW-vel lassan tényleg csak arra lesz jó, hogy eredeti lemezeket játsszon le
(#40600) bajnokpityu , tudsz valami linket az általad említett, HDMI-t támogató linn/luminon DAC-ról?
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz Ed Parker #40593 üzenetére
A baj az, hogy olyan külső DAC, ami HDMI-n (ugyebár adott a 450-es pio) tudja fogadni és direkt dekódolni az SACD DSD hanganyagát, gyakorlatilag nem létezik, azaz hosszas kutakodás után csak a Pureaudio-t találtam.
Vagy még gondolkodom azon, hogy esetleg valamikor lecserélem a 2310-es Denon-t pl. egy 4310/4311-re (csak előtte jó lenne kipróbálni, hogy a Denon-4310/4311 tud-e direkt DSD-t dekódolni HDMI-ről?).Upd: eszembe jutott, hogy van egy harmadik variáns is: venni egy Oppo-105-öst, ést azt használni DAC-nak Na majd feldobom az ötletet BBéci-nek, úgy is 2-3 hétig nála lesz a pio 450-es tesztelésen Bár ez (nem) egy kicsit brutál ötlet erre használni az OPPO-t
(#40594) schawo, a Mytek 192 DSD-nek is (mint sok más jó nevű DAC-nak) az a baja, hogy csak USB-n tudja fogadni a DSD jelfolyamot, nincs rajta HDMI.
[ Szerkesztve ]
-
-
FuRiONight
addikt
-
Kampó
senior tag
-
törölt tag
válasz Ed Parker #40484 üzenetére
Amit mondtam, az független az LP-től, példaként is csak egy kis szeletnek volt köze hozzá. Azt erősítettem meg, hogy kábel, állvány, alátét... témában is a fejlett hangminőséghalláshoz jót tesz a tapasztalat, a hallásunk (fül-agy rendszer) ezirányú fejlesztése.
És ha ilyen kábel-állvány-... téma kerül szóba, akkor mindig megjegyzem, hogy: és akkor még nem is beszéltünk az egyéb kiegészítőkről, "shakti-kövekről", filctollakról, demagnitázotorokról, ionizátorokról-deionizátorokról, CD-köszörűkről..., meg a zenehallgató közérzetét befolyásoló tényezőkről...
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Ed Parker #40483 üzenetére
Nekem a hangfal alá csináltatott gránitlap éltem legrosszabb hifi-fejlesztése címet nyerte el
Ugyanis jó drága volt (fényezett, élfózolt, stb) de semmi különbséget nem hallok vele vagy nélküle.
Főleg, mert a 2x4 hangfaltüskét újra kell szintezni parkettán, ill. grániton, na most mire ezzel megvagyok már a nevemet is elfelejtem, nem azt, hogy milyen volt a hang...Praktikussági okok miatt használom, miután a barátnőm takarításkor a parkettán tolta odébb az egyik hangfalat tüskéstől Kis filctappancsokat ragasztva alá remekül tologatható, aminek újabb praktikumbeli előnye is van: alapesetben, tévéhez, mozihoz hátrább tudom tolni őket, így nem foglalnak annyi helyet.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Cyrin
addikt
-
törölt tag
válasz Ed Parker #40477 üzenetére
Igen, sok függ a tapasztalattól is. Én például (persze jó felbontású rendszerben) néhány ezer forintos kábelek hangja között akkora különbségeket szoktam hallani, amekkora különbségeket egyéb készülékárban kifejezve százezres szint körül kezdek hallani. Én óriási változást hallok olyasmitől is, ha például a lemezjátszóm hangkarja és a hangszedő közé egy kis szövetdarabot teszek. De bármilyen kis alátét és állványmodifikációtól akkora különbségeket hallok, amekkora változások készülékárban százezres szint körül kezdődnek.
Mert sokat kísérleteztem ilyesmivel, ergo fejlesztettem rá a hallásomat (fül-agy rendszer).[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
Én a hifi világában pedig azt tanultam meg, hogy ilyen undorító dolgok mint kábelek, csatlakozok, állványok, tüskék, dugó forgatás, elhelyezés, táp machinátor dolgok óriási különbségeket okoznak a hangban.
Élből elutasítottam mindig azt a hozzáállást hogy "hallgassuk csak, minha lenne valami" az ilyen számomra egyenlő volt a nincs változás kategóriával. Csak a markáns változásokkal foglalkoztam. Utáltam is rendesen, sőt sokszor mérges voltam emiatt, hogy ilyen f@szságok ennyit jelentenek, bele is fáradtam, mert ennek nincs vége sosem.
Szóval rendszer függő a dolog mértéke, én azt mondom. -
bajnokpityu
félisten
XT saját láncomban nagy difit érzett az alátétektől, én meg más alkotóra vagyok érzékenyebb. Hallom a difit, de ahogy az usb kábeleknél nekem többet hozott az oprendszer, úgy az alátétnél is.
Szóval láncon kívül az is döntő,ki milyen hangi paraméterre érzékeny. lásd van aki a jitteren inkább ront,mint javít (hahaha) , nekem meg nagyon rég nem megy megy a foobaron, ócska spdif forráson a zenehallgatás.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ed Parker #40470 üzenetére
A fentebbi, neked szóló kiegészítésembe persze beleértendő, az is amit Andorra mondott az anyagiakról és a tapasztalatokról.
Hozzáteszem, nem véletlenül hangsúlyoztam többször is, hogy az állvány nem csak rezgéselvezetési, hanem rezgéshangolási feladatot is teljesít, tehát különösen fontos számára a többi készülékkel való szinergia. Van az állványoknak is minden készülékre vonatkozólag megmutatkozó abszolút értékük, de szintén fontos a relatív értékük, némely készülékkel jobban működnek együtt, más készülékkel kevésbé, elsősorban a hangolási-"illesztési" tényezőik miatt. A szinergia különösen fontos az állványok esetében, ezért különösen sajnálatos, hogy éppen az állványokat vásároljuk leginkább esetlegesen, ezekről a legkevesebb az összehasonlítós teszteléses tapasztalatunk - prakitkus okok miatt, hiszen ki az az "elvetemült", aki állványokat cipel haza tesztelgetni, hogy az ő rendszeréhez melyik illik a legjobban, nagyon kevesen vannak ilyen alhivatottak
[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
válasz Ed Parker #40464 üzenetére
nem értem miért nem hangsúlyozták,hogy az állványnak mekkora szerepe van egy láncban?
Minden bizonnyal azért, mert az audiofil tapasztalat és tudás, nem helyettesíthető anyagiakkal.
(Ismerek olyan embert, aki milliókat őlt CD-kbe és készülékekbe és a két hangfala átlósan van elhelyezve a szóbája sarkaiban.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ed Parker #40462 üzenetére
Akkor mégiscsak az történt, hogy nem azt írtad, amit gondoltál, én pedig azt olvastam amit írtál, nem pedig amit gondoltál, így a "csecsemőnek minden vicc új" kanyarért elnézést kérek, mert indifferens volt.
Az értetlenségem azonban továbbra is fennáll a szöveged kapcsán, de az meg végül is a te ügyed, hogy mit hallasz és mit nem, mit gondolsz és mit nem, és ez neked mennyi pénzt ér meg, az azonban már nem csak a te ügyed persze, ha ennek alapján kinyilvánítod, hogy adott jelenség létezik-e vagy sem - lásd: "...de nem ám mikrorezgések.". Erről eszembe jut egy részlet:"... – Tűzoltózenekar – mondta Oriza-Triznyák. – A kóbor macskák legnagyobb ellensége.
Mirr-Murr nem értette, hogy miért. Kérdően nézett Oriza-Triznyákra.
– Mert hosszú létrájuk van – válaszolta az tömören és rejtelmesen. – Éppen ezért az első próba: hangosan el kell mondani egy verset, mikor játszanak. Azért másztam ide fel a fára. Mindjárt kezdik, addig megsúgom a verset, s ha szólok, együtt hangosan elmondjuk. Aztán futás! A többi próbát majd utána mondom el, nehogy összekeverd őket.
Mirr-Murrnak bizony kicsit dobogott a szíve. Jól megjegyezte a verset, s izgatottan kapaszkodott az ágban. A futás nem nagyon tetszett neki, futni rendszerint akkor kell egy macskának, ha baj van. De hát Oriza-Triznyák olyan nyugodtnak látszott, és ő sem akart gyávának mutatkozni.
Lent nagy csinnadrattával, cintányérveréssel elkezdődött a térzene. A bevezető szám után halkabb rész következett, a fuvolák játszottak éppen, mikor Oriza-Triznyák meglökte Mirr-Murrt, és így szólt:
– Háromig számolok, és rajta! Egy-kettő, három!
S a két macska torkaszakadtából elkezdett kiabálni, nyávogni a fáról:Zenekar, trotty, trotty,
zenekar, trotty!
Zenekar, trotty, trotty,
zenekar, trotty! ..."[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ed Parker #40456 üzenetére
"...majd ha ledemozza valaki két azonos láncon hogy allvány előtt ilyen és állvány után ilyen lett..." Hát erről beszélek, csecsemőnek minden vicc új, az hagyján, de ne a csecsemő döntse el, hogy egy adott vicc létezett-e már azelőtt, mikor ő először hallotta. Az állványokat már negyven évvel ezelőtt is rengetegszer "ledemózták", például szaklapokban is, például gyakorló audiofilek is, és hát persze például az ilyen készülékállványok fejlesztői és gyártói különösen. De persze nem csak azt, hogy "állvány előtt/állvány után, hanem a különböző állványok között is. Ennek a "ledemózása" évtizedek óta folyamatos, paradigmatikus, erre ma jön valaki egy hifi topikban (!!!), és kinyilvánítja, hogy ha majd "ledemózza valaki", akkor őt érdekelni fogja a dolog.
(#40454) robi-k Meg még azt is kiemelem, hogy nem volt semmilyen elméletem, de ha lett is volna, az végképp nem adott volna alkalmat arra következtetni, hogy milyen állvány a jó - lásd a vasbeton kocka ötletedet. Egyébként a hifi készülékállvány nem csak a rezgésmentesítés, hanem a rezgéshangolás eszközei is...
[ Szerkesztve ]
-
-
xtremetuning
addikt
-
Dorian
félisten
válasz Ed Parker #39671 üzenetére
Hazaértem, párom kijelentette, hogy mégis inkább szombaton menjünk mamájához...
De így sem unatkoztam, haverom/szomszédom ma hajnalban indult Angliába kvázi-végleg, így tegnap este csomó mindent kellett még segíteni, pakolni, ilyesmi.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Patice
nagyúr
válasz Ed Parker #39007 üzenetére
Hallottam majik-ot, csöves erősítőkkel (nem emlékszem a márkájukra) + WLM hangfalakkal. Valahonnan 2 méterről a hangfalak mögül jöttek a hangok az egész helyiségből, szépen, ahogy egy templom akusztikájában hallanám. Jó az a majik is. Meg a többi Linn is. A minőséget meg kell fizetni, használtan is, nincs mese.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
-
xtremetuning
addikt
válasz Ed Parker #39005 üzenetére
Tehát csak azt hallottad ? Akkor honnan tudod, 'abban ami jó' az a Klimax ???
A többit leírod meghallgatás nélkül ? Tényleg csak érdeklődök......ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
blattida
nagyúr
válasz Ed Parker #38945 üzenetére
A legfontosabb a szobaakusztika rendezése lenne, de az az aztán főleg ki szokott maradni a fakultatív osztálykirándulásból.
maszekember
Ez, ebben a formában, nem igaz.Amúgy igen jó véleménnyel vagy magadról, ha szegény sertéseket emlegetsz...
[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
válasz Ed Parker #38945 üzenetére
"Ezt be is lehetne írni sok helyre az 1hsz-ba, sajnos még sokan nem hiszik ezt el, hogy a kábelezés mennyire fontos." Amikor közzétettem az elsőhozzászólás-vázlattervezet(ek)et, próbáltak is többen lebeszélni, hogy a kábelekről aztán végképp felesleges írni, Blattidával azonban nem tettük magunkévá ezt a nézetet, így természetesen vannak a szövegtervezetben kábelekről szóló fejezetek, illendő arányban és jelentőséggel, úgyhogy ezzel nem lesz gond.
-
törölt tag
válasz Ed Parker #38894 üzenetére
Ezek a mondataid indifferensek az eredeti felvetésedhez képest (konkrétan mellébeszélés), tehát továbbra sem válaszoltad meg, hogy mi okból kérdőjelezted meg a jóhiszeműségemet (lásd hitelesség), feltételezvén, hogy olyasmit ajánlgatnék másoknak, amit nem tartok jónak (lásd nem venném meg magamnak).
(#38893) contaxg Csorog is a nyálam. Bizonyára szépen is szólnak. A Yamahák időtlen dizájnja is eklatánsan jelzi, hogy japán tömeggyártó léte ellenére a Yamaha mindig is az audiofília elkötelezettje volt, mindig kiszámítható-megbízható hangzásbeli irányultsággal. Lényegében audiofil cég, mindig a zenei minőség volt náluk az elsődleges, és csak utána a kereskedelmi szempontok. Nem véletlen, hogy a kevés kivételt képezik a japán tömeggyártók között azzal, hogy rendes, zenehallgatásra való hangdobozokat gyártanak, bármely árkategóriákban hasonló hangokkal és dizájnokkal mint a hangdobozspecialisták. Akármilyen készülékről van szó, a Sony-k, a Pioneer-ek, a Technics-ek satöbbi közül egyik így szól, másik úgy, a harmadik amúgy, ellenben bármely Yamaha készülékről elég pontosan előre meg lehet mondani az adott árkategóriában, hogy milyen hangzásképe lesz, ha megszólal. Ritkán állnak elő "hififorradalmi csodával", de mindig megbízhatóak.
(#38900) superecneB Hát, ha úgy döntesz, akkor próba szerencse, az árukhoz képest legalábbis bíztatóan néznek ki, különösen a két legdrágábbik. A legolcsóbbal nem kísérleteznék, a többi hárommal feltehetően nem lősz mellé, főleg mert mind a négyre igaz, hogy pusztán a vezetékek végén levő csatlakozók is nyugodtan kerülhetnének annyiba, mint amennyibe az egész kábel kerül - ha nem merül fel szállítási költség, vám, ÁFA... Bár azt is érdemes megfontolni, hogy a rendszeredben levő Denon erősítőd és a leendő, használtan 50ezer körül megveendő hangdobozod ennél magasabb árkategóriájú vezetékeket is megérdemelne, még akkor is, ha ezek az interkonnekt vezetékek csak egy számítógépes forráshoz csatlakoznak majd.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Ed Parker #38889 üzenetére
Nem értem a kérdést. Gondolod, hogy gonoszságból ajánlom? Gondolod, hogy én olyasmiket ajánlok, amiket nem vennék? Gondolod, hogy azért tartom jó választásnak, mert rossz minőségűnek tartom? Vagy mi a kérdés?
Mindemellett egyértelműen leírtam, hogy általában jónak tartom a Yamaha dobozokat, kb. hasonlóan a hangdobozspecialisták gyártmányaihoz, tehát adott esetben értelemszerűen magamnak is vennék, de ez teljesen mindegy is, hiszen az volt a feladat, hogy egy márkán belül legyen megvehető a rendszer, erre szerintem alkalmas a Yamaha, míg a kolléga részéről szintén felvetett Pioneer szerintem sem alkalmas, mert általában rossz hangdobozokat gyárt, ebben egyetértünk, a Yamahában nem. De még mindig nem tudok napirendre térni a "kérdésed" felett. -
törölt tag
válasz Ed Parker #38791 üzenetére
Én csak akciósan vagy használtan vásárolok, 1500-nál többet még nem adtam ki CD-ért, azt tartanám kb. korrekt árnak a legköltségesebb kiadványok esetében, vinilnél még lejjeb van a kiadható összeghatár - ritka kivétellel. Jártomban-keltemben mindig odafigyelve összehoztam mintegy ezres lélekszámú vinil és mintegy ötszázas CD gyűjteményt. Abból már lehetett válogatni, hogy éppen mit hallgassak - amíg sajnos el nem kótyavetyéltem a gyűjtemény jelentős részét - anyagi okokból. A többi fontos zene pedig orsón, kazettán, másolt CD-n és persze ripelt formátumokban volt/van meg addig, amíg be nem tudom szerezni eredetiben.
(#38793 Auratech). Andorrának rugalmas bérlete van, a Bartókban vagy a Zeneakadémián mindig az éppen aktuális sweet pointban ülhet, amit a nemzetközi akusztikus csapat mindig az ő kedvéért mér meg a zenekar beállásakor, vagy a koncert elején.
(Egyébként afféle pénzhiány miatt jelenleg eléggé stagnál a Zeneakadémia rekonstrukciója, pedig őszre át kell(ene) adni.)[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz Ed Parker #38791 üzenetére
Ha tudnád, hogy mekkora költsége van a lemezeknek, akkor maximum ezer forintot írtál volna, ami az audiofilek esetében inkább kettő, de az is alapvetően a darabszám miatt.
Vagy a másik oldalról közelítve, legyenek nálunk is akkora fizetések, mint a németeknél vagy a tengerentúlon (bár ők is töltögetnek inkább...).Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
andorra
őstag
válasz Ed Parker #38785 üzenetére
feltételezem, mikor a stúdió megcsinálta a mesterlemezt, akkor arról nyomják a cd-t es az LP-t is, vagy nem?
Némi joggal feltételezed, bár a digitális keverések, kavarások, ma már mindennaposak, úgyhogy aligha ugyanaz a kettő!! Viszont, ha CD-ről rippelsz flac-ba, akkor nem vagy feltételezésekre utalva. -
krichd1
addikt
válasz Ed Parker #38780 üzenetére
Ebben az esetben feltehető a kérdés, hogy melyik gyári CD verzióról van szó. Amikor régebben kerestem ezt az albumot, találtam belőle 1CD-s, bővített 2CD-s változatot, ezeken belül SHM-CD, SACD kiadásokat is.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
andorra
őstag
válasz Ed Parker #38780 üzenetére
Ebben az esetben sem a flac jobb mint formátum, hanem a forrás jobb, amiről készült, feltéve, hogy valóban jobb. Nekem egyébként kifejezetten rosszak a tapasztalataim az LP-ről készült 24 96-os flac-okkal, eddig egyik sem tetszett.
Perempe:
Nem sokat hoz, a felvétel minősége az, ami igazán fontos. (Ez egyébként igaz a CD vs Flac viszonylatra is.)[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
válasz Ed Parker #38776 üzenetére
Van cd-ből is gyenge nyomat es mp3-ból átkonvertált flac is.
Amikor két formátumot összehasonlítunk, akkor értelemszerűen mindíg ugyanarról a forrásról beszélünk. Tehát egy CD, a róla készült flac konverziónál jobb én nem egy teljesen másik felvételnél. Ez annyira evidens, hogy szégyellem leírni.
Nekem egyetlen mp3-ból átkonvertált flac-om sincs, mert még azokat is erősen szűröm, amik CD-ről készülnek. -
andorra
őstag
válasz Ed Parker #38772 üzenetére
Igen, ezek iszonyú drága csatlakozók, de gondolkozni azért mégsem tudnak. Minden csavaros megoldás megengedi, hogy beforrasszák. Praktikus okokból jó, hogy van csavar, ha pl. kísérletezni akarsz különböző kábelekkel, vagy akkor is előnyösebb lehet, ha esetleg el akarod adni. A hangminőség, az csak 1 szempont a sok közül amit csak Te vehetsz figyelembe. Sem a gyártót, sem az eladót nem érdekli, hogy Te hogyan fogod használni. Ami jobb, az jobb, bárhonnan is közelítünk hozzá.
Kammerer pl. engem állandóan azzl piszkál, hogy miért adtam el a Meridian CD játszómat, miért váltottam flac-ra. Mivel tudom, hogy a hangminőség szempontjából neki van igaza, nem próbálom Őt győzködni (legalábbis komolyan vehetően nem), hogy a flac lejátszás az ugyanolyan jó, mint a CD.[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
válasz Ed Parker #38768 üzenetére
az egész le van zsugorcsövezve, de alapértelmezesben ez egy csavaros dugó.
Talán érdekes belegondolnod, hogy a villanyszerelő karbantartóknak elő volt írva valamikor (most nem tudom mi az érvényes szabály), hogy az összes kötést évenként újra kell húzni ! A csavaros kötés egy kényszermegoldás. Azért árulnak ilyet, mert ez praktikus, üzletileg indokolt, nem pedig azért, mert ne tudnák, hogy a forrasztás jobb, nagyobb felületű és tartósabb érintkezést (ergó: az esetek bizonyos hányadában jobb hangminőséget) biztosít.
-
törölt tag
válasz Ed Parker #38766 üzenetére
Szerintem igen, de a gyártónak biztos hogy van rá filozófiája, hogy miért úgy csinálta, és az eredmény akár még őt is igazolhatja az adott anyaghasználat és konstrukció keretén belül - de én azt gondolnám, hogy jó minőségű ezüstös forrasszal minőségileg forrasztva még jobban is szólhatna az a kábel-csatlakozó kontinuum.
-
Catman
aktív tag
válasz Ed Parker #38730 üzenetére
Van itthon valami bena digit koax kabelem, ossze fogom vetni a nebulo forumtarstol vett kacsa silver digit koaxszal (de csak kedden, ha a gls-nek vegre sikerul kihozni a beresford bushmasterem...) A tapasztalatomrol mindenkeppen be fogok szamolni.
A noszerzos otletednek a felesegem valoszinuleg nem orulne...
-
törölt tag
válasz Ed Parker #38669 üzenetére
Az ominózus mondatra való reagálásom jelezte, annak a mondatnak minden egyes szavával gondom van, kivéve a névelőt, az a helyén van. De mint mondtam, aki ezeket a gondokat nem érti, annak számára regényeket kellene írni ahhoz, hogy megértse - illetve részben ezen "regényfolyamról" volt szó egész nap, ha visszaolvasol, akkor talán sejted, hogy az a mondat miért úgy rossz ahogy van. (Meg a másik mondatod ugyanúgy.) A mondatból általad kiragadni szándékozott rész a tízrészes, egymásra épülő regényfolyam kb. hatodik kötete lenne, mondhatni. (Félreértés ne essék, nem gúnyolódom, komolyan jelzem a probléma mibenlétét.) A megírandó "regényfolyam" mintegy hét-nyolc "kötete" egyébként a maihoz hasonló, többszörösen lerágott (vagy legalábbis sokszor és sokat csócsált) csont itt a topikban. De mondom, a mai nap termésében benne van a "regényfolyam" jónéhány "kötetének" a szüzséje, összefoglalója, recenziója, talán hasznos figyelmesen elolvasni, ha még nem tetted.
Egyúttal, ha már homár legyen kövér: Miért nekem kellene kifejteni, hogy mi a gond, miért nem neked kell kifejteni, hogy Andorra korrekt, rövidségében is árnyalt hozzászólására (#38542) andorra miért írsz olyat, mint amit írtál, miszerint: "Az AirPlay mint szabvány egyáltalán nem rossz, tudom ki terjeszti ezt a tévhitet. Tökéletesen átviszi az Apple lossless formátumát, amivel semmi baj nincs." Hát hogy lehet ilyeneket mondani?!(#38670) Deadzone41 Belenéztem most a szócikkbe, hát ennél nagyobb zavarok is vannak benne. Egyúttal megvédem a Wikipédiát azzal, amit bizonyos filmek esetében szoktam mondani (és akkor Ed Parker örömére magamtól idézek): "Annak ellenére, hogy Oscar-díjat nyert, ez egy elég jó film. Vannak az Oscar-díjat nyert filmek között is jó filmek." Nos, vannak a Wikipédián is korrekt, helytálló és színvonalas szócikkek, ez persze nem tartozik közéjük.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ed Parker #38655 üzenetére
"Tökéletesen átviszi az Apple lossless formátumát, amivel semmi baj nincs." Beööö Köszönjük Károly szép szavait, most pedig szeretett igazgatónk....
Szóval ezen egyetlen mondatod kapcsán megintcsak regényeket lehetne írni, de legyen elég ennyi:
"Kérem szépen itt nem segít más,
Csak a merkantifilista prioritás
A kreaktív tolarens progmatizmus,
Nem vezet jóra, csak defektizmus!
Ha az innováció kvadifikált,
És a gondolatrendszer is originált,
Csak a polarizáció segíthet át,
Mint egy szabad, szellemi szpartakiád!"No és persze a másik mondatodról is "Az AirPlay mint szabvány egyáltalán nem rossz, tudom ki terjeszti ezt a tévhitet." lehetne másik regényeket írni, de le legyen elég a fenti "szavalat".
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Micro Four Thirds
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gumi és felni topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest