- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bull Boss
őstag
válasz BluEyes #3695 üzenetére
"6ohm + 8ohm eredője az ajánlott 4 ohm alatt van. Nem javaslom. Inkább vegyél egy olcsó használt erősítőt (15k-tól már vannak), az egyik magnókimenetéről (a fent említett Tape out) hajtsd meg a másikat. Így egyszerre szólhat a négy fal, mindegyik külön végfokról."
Bocsi, ezt nem nagyon értem, ezen van ilyen kimenet. mit kellene erre kössek?
-
BluEyes
őstag
válasz Bull Boss #3692 üzenetére
A legfelső (phono in) és a legalsó (Tape/DAT out) kivételével az összes többibe dughatod. Ezek amúgy egyforma bemenetek, csak azért vannak elnevezve, hogy könnyebb legyen az előlapon vagy a távirányítón megtalálni, hogy mit is akarsz hallgatni.
6ohm + 8ohm eredője az ajánlott 4 ohm alatt van. Nem javaslom. Inkább vegyél egy olcsó használt erősítőt (15k-tól már vannak), az egyik magnókimenetéről (a fent említett Tape out) hajtsd meg a másikat. Így egyszerre szólhat a négy fal, mindegyik külön végfokról.
P.R.C.
Ilyen szavakat rejtenek, mint China, Republic People meg ilyenek. Az bizony Kína. Vagy nem?[ Szerkesztve ]
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Bull Boss
őstag
válasz djtörök #3693 üzenetére
Nah a képek nem az én erősitőmről készültek, és most nézem csak, hogy az enyémen van még egy kapcsoló is amivel váltogatni lehet... akkor mostmár ki van zárva a 6ohm, 8ohm vegyités ?[link] ez az enyém
Jah és még egy kérdés. A Kis hifi hangfalakra az van irva, hogy Made in P.R.C ez mit is jelent pontosan? hol gyártották?
[ Szerkesztve ]
-
djtörök
senior tag
válasz Bull Boss #3692 üzenetére
mivel csak annyi van az erősítőd hátulján, hogy 4-16 ohm, ebből arra következtetek hogy a+b-ben is odalehet rakni neki 4ohm-ot. Tehát nyugodtan rákötheted a 2 pár hangfalat. Persze a 6ohm-os pár lehet hogy picit hangosabb lesz
mod: aux, tape, tuner, amelyik jobban teccik arra kötöd(egyedül a phonot ne próbáld ki, az bakelithez való)
Ja és a fő hangerőt érdemes 2/3-ra rakni a windowsban
[ Szerkesztve ]
-
Bull Boss
őstag
válasz djtörök #3690 üzenetére
[link]Sony TA-120F az erősitő
Igy néz ki hátulról[link]
És még azt szeretném kérdezni, hogy a sok bemenet közül melyikre tudom kötni a számitógép kimenetét?
Illetve akkor hogy kössem azt, ha szeretném a 6Ohm os hangfalpárat és egy másik (nagyobb ) 8ohm os hangfalpárat kötni. Van választható A+B és külön A és B rajta
[ Szerkesztve ]
-
djtörök
senior tag
No nekem is van egy kérdésem:
Van az erősítőn egy rec out(felvétel) kimenet. Na ha én erre rákötök 1 szub erősítőt az ugye nem lesz gond neki? /kipróbáltam, műxik a dolog, csak annyi a kérdésem hogy ez nem káros e az erősítő számára?/ -
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy van egy szobai erősitőm amire az van ráirva, hogy 4-16Ohm hangfalakkal megy. Nos most szereztem hozzá egy pár hangfalat, ami egy minihifié volt és 6Ohm-osak. Ezekkel működne gond nélkül? És még ha később szeretnék rákötni 4, vagy 8ohm-os hangfalakat akkor azokkal tudna együtt működni gond nélkül? Bocsi a buta kérdésekért, de ebben nem vagyok otthon.
-
Skyhunter
őstag
Még egy kérdés.Panellakásban élek,és rengeteg hálózati zavar van (LCD TV vibrál,DVD-zés közben is "susmus" van a képben..).Kérdésem hogy egy mezei 6000 ft-os zavarszűrő elég,vagy vegyen az ember egy komolyabbat.Egyes honlapokon az 56k-s MIRA egységről ódákat zengenek.Van értelme? thx
-
Skyhunter
őstag
Házimozi erősítőt vennék a DolbyTrue HD,DTS-HD és egyéb Blu-ray támogatottságú dolgokhoz...de mondanak mindent a nagyokos barátaim (mondjuk az egyiknek van egy kis saját HI-FI boltja ) A Denon-ba vagyok beleszerelmesedve( a jelenlegi is az 1703-as),az egyik szerint a 2808-as tökéletes megoldás lenne (ebben a 300-330k kategóriában),a másik azt mondja,annak túl "denonos" ,lágy hangja van mozira,inkább vegyek egy Onkyo-t,az THX Ultra2-es minősítésű (mondjuk az ehhez passzoló THX Ultra2 hangfalak árát megnézném ).
A hangfalrendszert semmiképpen nem cserélem le--->frontok+center MAGNAT VINTAGE,bassláda MAGNAT MOTION 200,surround-ok ATLANTIC TECHNOLOGY 1200 (thx minősítésűek az Atlanticok).Vélemények???
[ Szerkesztve ]
-
Satellite
tag
válasz frankie! #3684 üzenetére
A HFM többször is alapos teszteket végzett ezügyben: még a hazai gyártású KFKI-trafó - nem beszélve az Ortofon T-5, T-10, T-20-asairól! - is messze jobb hangot produkált az aktív eszközöknél.
Persze egy kis dobozka (pl. Heed MM/MC előfok, stb) biztos olcsóbb, de én egy MC-hez - ha lehet - csak trafót használnék. -
frankie!
őstag
válasz #56474624 #3681 üzenetére
A 3020 A tudja az MC-t is, a sima nem. De nekem azt mondták, ez a phono kevés az "emcézésez". tekintve hogy ezek a hangszedők ált 20-30 fölött kezdődnek, és jóval komolyabb rendszerekhez (és jóval több tapasztalattal, kialakult ízléssel rendelkezők, bla,bla,bla.. szoktak belevágni) ez hihető.
De megerősítést vagy cáfolatot várok! -
törölt tag
válasz frankie! #3680 üzenetére
És az jobb? Bár kicsit félek is a régi dolgoktól, hogy nem-é kicseréltek már azóta benne egy s mást, ráadásul az ár eléggé hasonló, így ha minőségileg közel egyformát hoz, akkor egyértelműen az új a nyerő.
Ja és nagy előny lenne a jövőre való tekintettel, ha MM/MC előerősítő, nem tudom, a NAD 3020-ban ilyen van-e... -
törölt tag
Cambridge Audio 640P vagy NAD PP 2 phono előerősítő?
Egy Polkaudio/NAD-rendszerhez lenne. Vagy valami más (kész ) javaslat esetleg? -
djtörök
senior tag
Szerintetek ez megér 16000Ft-ot?:
Yamaha A-760RMS Output power: 80W+80W 20Hz-20kHz 0.01%THD
Damping Factor: >55 8ohm
Power Consumption 530W[ Szerkesztve ]
-
djtörök
senior tag
nézegettem a 100.000ft alatti házimozi erősítő kategóriát.
a legtöbb helyen egész jó teljesítmény adatok szerepelnek. pl. 5*80w vagy 5*100w
A hátulján meg apró betűkkel ott van hogy power consumption 180w -200w
Akkor ez most hogy van? AZ itthoni 2*60w-os technics 260W-ot vesz fel.. -
DDL
őstag
válasz frankie! #3673 üzenetére
A Yageok közül legfeljebb a low ESR tipusokat katód, vagy emmitter ellenállás átblokkolására . Ellenállások közül meg a régi REMIX, vagy orosz ellenállások. 1-5% réz kivezetéses tipusok. Ezek indukció mentes fémrétegek vagy szénréteg ellenállások.
Üdv: DDL
Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
törölt tag
Értem. Igazából nekem egy problémám volna, hogy nem azt használnám erősítőként, viszont csak mint előerősítőt (nem tudom, lehet-e, feltételezem, igen) helyszűke miatt sajnos nem igazán tudnám elhelyezni még azt is. Egyszerű, "csak" kis phono előerősítőből nem tudnál ajánlani? Természetesen hasonló árkategóriában gondolkodva legfeljebb, mint egy használt NAD 3020.
[ Szerkesztve ]
-
vili13
őstag
Aha. Eddig azt hittem, hogy csak egy szabványt nem szoktak betartani. Ha rögtön három teljesen különböző is van, akkor valamivel érthetőbb a helyzet.
Vonalkimenetek szintjénél már nagyon sok helyen láttam megadva a -6.7dBV / 0.46V értéket, bemeneteknél meg az 500mV-ot. Ez valahogy illeszkedni látszott egy ezek szerint nem is létező szabványhoz...
-
frankie!
őstag
Még milyen tuningokat tudnál hozzá ajánlani. Én ezekből az elkókból megkétszereztem a pufferkondérokat, a hátlapra ragasztva őket, majd a nyák alján lévő lyukakon 1,5-ös tűzálló kábellel vezettem őket el. Szerintem sokat javult a középtartomány, bár állítólag vannak jobb kondik is.
a hivatalos oldalon olyat írnak, hogy a tápegységben lévő ÖSSZES kondit érdemes kicserélni dupla kapacitásúra. Erről mi a véleményed? -
DDL
őstag
DIN szabvány vonalszintre 100mV/220kohm-ot jelöl meg. Az IEC 150mV/47kohm-ot. Amire te gondolsz az a stúdió szabvány 775mV/600ohm. A végerősítők bemeneti érzékenysége általában 1-1.5V, de ez nem szabvány hanem szokásjog (bár az IEC utalgat ilyenre).
-
DDL
őstag
válasz djtörök #3654 üzenetére
Ennyi adatból nem lehet ezt megállapítani az erősítő felépítése ismerete nélkül. Ugyanis a 150mV érzékenység azt jelenti, hogy ekkora bemenőjelre adja ki a névleges teljesítményt maximális hangerőállásban. Nem többet és nem kevesebbet. Ebben az is benne van, hogy 1V-tal sem vezérled túl (letekered a hangerőpotit), de az is hogy már 300mV is túlhajtja (rosszul tervezett elektronika van a hangerőpoti előtt).
-
DDL
őstag
válasz BluEyes #3649 üzenetére
És ha nincs szerencséd jó kis négyszöget mérsz.
Generátor 100Hz/0dB-re állítani, a mixerben a WAV-ot max-ra, mastert meg max 2/3-adra. így van eséjed, hogy nem vezérled túl a hangkártyát. így is 200mV fölött kell mérni.
-
BluEyes
őstag
válasz djtörök #3646 üzenetére
Persze. Kell egy progi, amelyik tud folyamatos szinuszt generálni. Asszem a SoundForge és társai ezt tudják. Beállítod, hogy nyomja mondjuk 100 Hz-en, a jelszintet a progiban 0dD-re állítod, a win keverőben mindent koppra fel, oszt már mérheted is.
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
törölt tag
válasz frankie! #3640 üzenetére
Bp.-en surányiban, streamaudióban stb. (mm-ben, vagy a fukarkodós helyen nem, próbáltam) meghallgathatod, elő vannak készítve általában. Hogy eleve slágerterméknek szánták, az számomra nem kérdés, de az "előd" 3020-szal egymás után és behatóan nekem nem volt szerencsém összehasonlítani. Amit sajnálok, az a phono hiánya, szivesen leváltottam volna a mostanimat, nálam egyértelműen az a gyenge láncszem. Főleg ha elkezd rádiózni.
Bár mostanában inkább gépről mentek a zenék, mert így könnyebb számolni foobar segítségével, hogy hány óránál is tartok kb. a bejáratás terén.[ Szerkesztve ]
-
djtörök
senior tag
Ha jól tudom az erősítők bemeneti érzékenysége ált. 150mV (tuner, tape, cd..)
Egy hangkártyáról vajon milyen erős jelet kaphat, ha a windowsban 100%-on van a hangerő? -
törölt tag
válasz villamos #3634 üzenetére
Azért manapság is vannak "súlyos" és jó cuccok a drágábbak között.
Én ugyan nem emlékezhetem rá, de hallottam, hogy a 70-es, 80-as években hány havi fizetésben is mértek egy-egy jobb erősítőt, hangfalat, lemezjátszót. Ahhoz képest szerintem manapság pl. a NAD 315-ös félhavi fizetésért (átlag 100 körüli fizuval számolva) nagyon jó vétel ár-teljesítmény viszonylatban. -
villamos
őstag
válasz djtörök #3633 üzenetére
Ez amiatt lehet, hogy akkoriban ezek a cuccok még anyagból készültek. Nemám mint most, hogy beleteszünk egy speciális ícét, oszt az csinál mindent...
A 25 W -os vidióton is megvan 8 kiló, pedig csak 25 W -os...
Egyébként is, a decibel számít, nem pedig a watt...Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
djtörök
senior tag
Van egy erősítő: Scott R316 Stereo receiver (ez van ráírva).
Valaki tud esetleg róla infót? (nem találtam a neten). Kinézete alapján a '80-as évekből való lehet.Azért az érdekes hogy ez a jószág 13kg-ot nyom kereken, a mai 100.000ft-os házimozi erősítők meg 10kg körül vannak csak
-
törölt tag
válasz happy_harry #3629 üzenetére
240-re
-
happy_harry
csendes tag
Segítsetek légyszíves!
Van egy régi H/K erősítőm, aminek a hátlapjára tettek egy feszültség választót: 220V és 240V-os a kapcsoló állásai. Melyikre rakjam? Tudomásom szerint 230V az EU szabvány... -
djtörök
senior tag
2db 92dB érzékenységű hangfallal 2*50W-os erősítő elméletileg mekkora hangnyomást tud proukálni? (tudom, hogy +3dB az 2x annyi kraftot igényel, de 2 hangláda esetén mi a helyzet?)
A másik: adott egy erősítő, amin a hangerő poti -80dB-től 0dB-ig van skálázva. Akkor ha -6dB-es állásba teszem(ami nálam kb. kétharmad hangerő állásban van) akkor csak 1/4-ed kivezérlésen dolgozik az erősítő?
Ha 4db 8 ohm-os ládát kötök az erősítőre, akkor az eredő imp 4ohm lesz?Egy erősítő a névleges teljesítményénél többet is leadhat dinamikai csúcsoknál?
Mi a fene az a multi room funkció?
Mi az a soft clipping?Egyelőre több kérdésem nincs
-
törölt tag
Úgy néz ki, hogy megoldódik a hangfal-vásárlás problémám, sikerült kicsit kibővítenem a keretet egy Polkaudio RTI A3-ra, ami az RTI6 utódja lenne. Ha minden jól megy, holnap már sikerül is lefülelnem, izgatott vagyok!
-
törölt tag
válasz Kis zöld izé #3623 üzenetére
Hogy egészen őszinte legyek, nem igen néztem utána ilyen cuccoknak. De szerintem lehet, hogy sokkal jobban jársz, ha használtan veszel erősítőt + valami nagyobb hangfalat (erre a stílusra valót), az is kijöhet 70-ből. Az ilyen egybeépített jvc-féle, "durva" kinézetű csodákban nem sokat látok általában. Na már feltéve, ha a hangminőség élvez prioritást nálad, és az egyéb szolgáltatások nem fontosak.
-
NoName?!
csendes tag
Nekem volt Z-5500am, nem voltam a magasaival kibékülve, közepe meg nem sok volt..
Más: próbálgattam beállítani a cuccom az eddiginél (~15m2) egy nagyobb szobában (~22m2). Hát meg kell mondjam, ugyan kevesebb mély hangot hallok de olyanokat amit eddig soha Természetes az hogy minél meszebb vagyok a (hang)falaktól annál mélyebb hangokat is hallok?[ Szerkesztve ]
Öné a híd Egyes!
-
Khaal
őstag
válasz Kis zöld izé #3620 üzenetére
Ez ugye attól függ mire kell. Amire én gondoltam az egy használt erősítő + olcsóbb polchangfal páros lenne. Persze az nem tud dvd-t lejátszani, se cd-t és "csak" stereo.
A Z-5500-at még nem hallottam élőben, de annak idején én is azt terveztem venni, csak aztán ingyen hozzájutottam egy 'kis Orion" erősítőhöz, és a Z-5500 árából vettem egy pár Celestion F30-ast, meg egy használt cd-lejátszót. -
Kis zöld izé
senior tag
válasz #56474624 #3621 üzenetére
Elsősorban tiszta és ütős zenei élményt szeretnék élvezni a cuccban.Ez a legfontosabb.De ha funkcionálisan jól kihasználható és praktikus az sem gond.Tehát lényegében egy ilyesmi hifi cucc mint ez a jvc lenne a legjobb.Sztem ennyiért senki sem tud jobbat ajánlani.
[ Szerkesztve ]
Bye!
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz #56474624 #3621 üzenetére
Értem.Tényleg érdekelne vmi jó kis HIFI cucc mert váltani szeretnék 5.1-ről de nagyon nem tudom hogy milyen hifik vannak a piacon ami nem dobozhangú és van olyan hangzása mint a z-5500-as szettemnek.Tudom hogy a sztereot és az 5.1-et nem lehet összehasonlítani de ha már 1x lecserélem a logimat akkor ne legyen rosszabb.Szóval bármi amit ajánlasz/ajánlotok szívesen vennék.
Bye!
-
törölt tag
válasz Kis zöld izé #3620 üzenetére
Attól függ, mire kell. Én ezért mondtam, hogy meg kell hallgatni. Most hiába ajánlanék neked például egy hifis körökben nagyra tartott polkaudio rti6-ot, ha neked mondjuk nem lenne elég a basszusa.
-
Khaal
őstag
válasz Kis zöld izé #3611 üzenetére
Nem az az audiofil kategória, de pumpogni azt biztos tud rendesen a két 180wattos subwooferrel, 70 ezerért nem vészes az ára sem, bár ennyi pénzből már lehet valami finomabb cuccot is venni (mondjuk 70-ből inkább inkább csak használtat).
-
törölt tag
válasz Kis zöld izé #3615 üzenetére
Akkor nincs más hátra, ki kell próbálni a kedvenc zenéiden.
-
Kis zöld izé
senior tag
Ez most úgy jutott eszembe hogy benéztem a Creative S750-es topicba és mondta a srác hogy ő most adta el a logi 5500-as szettjét és hogy adjam el én is és vegyek egy 7.1 creative-ot kb.100000ft-ért.Én meg mondom persze egyből megyek és megveszem azt a gagyi Creative-ot.Akkor már inkább egy ilyet 70000-ben.De nincs igazam?
Bye!
-
legenda
kicsit olyan kinézetre, mint valami űrhajó de a specifikációja rendben van
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
törölt tag
Kissé militarista jellegű így kinézetre.
-
Kis zöld izé
senior tag
De aztán lehet hogy el is fogom adni és veszek helyette egy ilyen kis tündérkét
Bye!
-
Kis zöld izé
senior tag
Erről a toronyról mi a véleményetek?Kb 70000Ft lehet.Megválnék Logi 5500-as cuccomtól ha kaphatnék egy ilyet helyette.
http://av.jvc.com/product.jsp?modelId=MODL027644&pathId=13&page=1Bye!
-
törölt tag
Köszönöm a tippeket! Igazából, ami kiderült úgy mostanában, hogy ennyi pénzből nagyon nehéz olyan hangfalat találni újonnan, ami minden általam említett stíluson jól megállja a helyét. Sőt már a komolyzene önmagában nagy kihívás, hiszen kis polcsugárzó, legyen az bármilyen jó is, nem igazán képes egy hatalmas szimfonikus zenekart kellő erővel megjeleníteni, persze igény kérdése ez is, talán túl sokra vágyom ennyi pénzért.
Újonnan, egyelőre úgy néz ki, nem jutok olyan nagyobb álló hangfalhoz ennyi pénzből, ami megfelel az igényeimnek.A NAD 315-ösét ellenben megvettem, megtetszett, most rákötöttem erre a Genius-cucc két frontját, hát döbbenet. Nem gondoltam, hogy még ennyire alsó szinten is ennyit nyom a latba az erősítő. Mintha újjászülettek volna!
[ Szerkesztve ]
-
perempe
veterán
Esetleg a Madisound.com-tól Fostex FE206E ($88) vagy FE166E ($63.55). Az oldalon szerepel a dobozterv is.
[link]
[link]DDL (senior tag) 206E-ből csinált hangfalat (-> "Házi hangfal építés" topic).
Itthon a A Tempo Music Kft a forgalmazó, de sokkal drágábbak az áraik.
[link][ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest