- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szupernova
csendes tag
válasz
Patice #32046 üzenetére
10-20 ezer között szeretnék.
A Hifit szerintem csak a 3,5 kábellel tudom összekötni.,A laptopnál ok az usb, tv-ről optikai??? ilyen tv-m van, de nem igazán tudom, hogy mi a legjobb csatlakozója. Egyenlőre dac nem játszik. Elég lenne ha "rendesen" össze tudnám kötni a dolgokat. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Szupernova #32041 üzenetére
Ilyen "összeköttetésekkel" túl jó minőséget ne várj. Az erősítő "töredékét fogja hozni annak amit tud. Majd beruházhatnál egy DAC-ra is. Hifin nem tudom milyen kimenetek vannak, de laptopról mehetne usb (ha van akkor koax), tv-ről optikai. Bár egy belépő szintű valamire való dac nem feltétlenül olcsóbb mint az erősítőd...
-
törölt tag
ITT már volt róla szó!
Április elsejéről annyit, hogy legjobb tudomásom szerint, ha egy doboznak esik az impedanciája, akkor a tranzisztoros végfok teljesítménye is esik, míg a csövesé inkább emelkedik, kissé leegyszerűsítve a dolgokat. Az is elfogadott tény, hogy a makrancosabb dobozokat (a legtöbb audiofil doboz pedig ilyen) jobban megfogják a csövesek. De talán DDL majd megmondja a tutit, mivel ő "nem ért hozzá".
Egyébként köszi a gúnyolódást! -
Patice
nagyúr
válasz
Szupernova #32041 üzenetére
Mennyi pénzed lenn ennyi kábelre?
-
Szupernova
csendes tag
válasz
Patice #32040 üzenetére
Lecsaptam a Junson JA66C erősítőre. Cambridge s30-t szeretnék hozzá venni holnap, annak nagyon tetszett a hangja.
Hogy így mondod, van rajta az is
Szóval kellene a tv és az erősítő közé 1,5 méter.
1. hangfal 1méter
2.hangfal 1,75m+ kellene még 3,5 mm és 2 RCA végű a hifit összekötni az erősítővel , ami 1 méter.
+1db 2 méteres az előző fajtából ami a laptop eseti összekötését szolgálná. -
Patice
nagyúr
válasz
Szupernova #32039 üzenetére
Pontosan milyen típusú erősítőt és hangfalat akarsz összekötni a hangfalkábellel?
A TV-n nincs sima 2xRCA kimenet? Hány méteres kell?
-
Szupernova
csendes tag
Otthoni felhasználásra milyen hangfalkábelt érdemes venni? kb 3 méter kellene. Mibe kerül?
A tv-t és a hifit az erősítővel 3,5 mm-es és 2 RCA végű kábellel tudom összekötni? Ez kb mennyibe kerül? -
bajnokpityu
félisten
Az ESI julia volt eddig egyetlen hangkari,amit próbáltam (ja meg az SB,de az tuti gyengébb) az alaplapi koax-al szemben. Az bizony jobb volt. De még alaplapi koaxot is inkább használnám, mint egy halide szintű USBt.
Szóval én fülem is erre jutott.
Dorian: a hosszabb koax nekem úgy tűnik, bizony javít a hangon. A majdnem 5 méteres koaxom még nem verte meg semmi, legyen akár 20centis
-
-
DDL
őstag
válasz
#71562240 #32020 üzenetére
Melegnek nem meleg a hangja. Az erős felsőbass emelés annak tűnhet. Zeneiséget elfogadom (mondjuk). Ha és amennyiben könnyen hajtható, érzékeny dobozt kötsz rá és nem túl hosszú a hangszóró vezetéked, aminek a kapacitása sem túl magas (pl az UTP fonat nem passzol). És a hallgatott zene sem túl bonyolult...
Egyébként pedig nem jó kompromisszum.Üdv: DDL
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #32027 üzenetére
Tegnap ahogy próbaképpen átálltam pc+koax-ról laptop+usb-re, hervasztó volt a hangzás.
Jittercsökkentő ide vagy oda, azért nálam jelentős különbség volt digitkábel cserével + a különböző koax kijáratokkal is. Még azt se döntöttem el, hogy "szükség van-e" egyáltalán a Vespa-ra. De most hogy megborult a rendszerem, megint csúsznak az ilyen jellegű következtetések.Holnap viszont lesz végre egy új szubkábelem.
kíváncsi leszek lesz-e változás az olcsó proson-hoz képest.
-
Dorian
félisten
Úgy tűnik a tapasztalatok alapján kicsit átkábelezek:
Rövid, de jó minőségű USB + átalakító + 3m-es koax lesz a felállás. Ha a DAC előtt használom a Hivox féle újraórajelező kütyüt, akkor a koax kábel minősége tul. mindegy? Mármint jitter szempontból gondolom igen, ill mi az a minimum minőség/ár (szegény az eklézsia) ami 3m-en még nem szed össze észlelhető zajt?
-
törölt tag
-
Rumcsaka
tag
Sziasztok!egy klasszikus zenét tartalmazó albumot szeretnék vásárolni csak az a probléma hogy csak HDCD kiadásban jelent meg
.régebben olvastam hogy egy sima cd játszó is elboldogul vele persze a dekódolt 20 bites adatokat figyelmen kívül hagyva.újonnan utánanéztem a HDCD történetének és ott írják hogy kompatibilisek a sima cd játszókkal de vannak úgymond ökrök?! akik azt írják hogy csak digitális úton koaxiális,optikus kimeneten nyomja ki csak a cd játszó mert máskülönben analóg kimeneten csak zaj lesz hallható
-
Dorian
félisten
-
törölt tag
válasz
Dorian #32011 üzenetére
Nem értek egyet, szerintem a felsoroltak között több jobb is van - és ez elsősorban persze kurtzyx számára szól.
DDL-lel ellenben a Sugden A25 túlsztároltságáben nem értek egyet. Az bizony egy jó erősítő, itthon "alulsztárolt"! Igazi meleg, zenei hangú Sugden, sokkal-sokkal több mint valamiféle "átmeneti megoldás". -
kurtzyx
tag
válasz
Dorian #32011 üzenetére
no ránéztem csak h ne random döntsem el a témát, nem igazán tudtam keríteni pontos specifikációkat bár ha nagyon bele mélyülnék csak-csak kerülne.
így első ránézésre annyi kifogással tudnék élni ellene h elég magasnak látszik így meglehetősen kérdéses h beférne-e a helyére [az asztal fölött van kicsivel 1 falra fúrt polc ami a már említett falvastagság miatt nem tud érdemi dolgokat fogadni de cseréb"e legalább akadályoz mindenben + dekoratív] földre stb nem tehetem mert por, kutya szőr és társai nem tennének jót neki
de am egész szexi.. na jó nem
biztos olyan mint a űűű milyen csoki volt már... "ronda és finom"
oh phn van 1 zensor 1-es [meg alatta 1 dali c6 mikor megláttam:
mikor megláttam h 2011es:
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #32012 üzenetére
Grundig tere mint a Malacznak, részletei mint a CA-nak, dinamikája meg jobb, mint a Malacznak.
De nem erőltetni akarom, csak ajánlottam. Negatívumot is mondok, hogy ellensúlyozzak
: ronda, régi, és ahogy látjuk nehéz eladni, mert senki nem hiszi el egy nem-hypolt hifi márkáról, hogy jó hangja lehet.
-
kurtzyx
tag
válasz
Dorian #32009 üzenetére
annyit azért nem tervezek spórolni. [mint látható azért igyekszek bőven 160k alatt tartani a költséget]
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
a 316ot elvittékVaterán feltűnt 1 marantz 6010 se kicsit keresgéltem hifipiacon 40kért van 1 belőle.
a nad 317 még megvan 55ért alku képesen. eredeti távkapcs híján hozzá dob 1 univerzálisat. Debrecenben található. -
kurtzyx
tag
no lassan ideje lesz kitalálnom h mit kellene beszerezni.
mivel 908i tulaj még nem volt hajlandó vissza írni így a hangfal egyenlőre még kérdéses.
erősítőket jelen állás szerint 2 főre szűkítettem:
Cambridge Audi azur 540A V2 50k szép állapotú 3 éves futott órák száma jelenlegi tulajnál min 120 óra hiánytalan minden tartozékkal leírással saját gyári dobozában a posta benne van az árban.
Denon DRA 500AE 40k szép állapotú távkapcs nincs [+20kért dcd500ae ahhoz megvan a távkapcs]
Preludium hangfalakkal volt párban kort futott órát még nem tudok. szállítását illetően ez bajosabb személyes átvétel és hasonlók laza ~250km.ha naturba az erősítőket nézzük melyik lenne jobb vétel, feltételezve h az ár fix?
-
törölt tag
válasz
kurtzyx #31982 üzenetére
Blattidához csatlakoznék a 450-es Dalival kapcsolatban, emellett jelzem, hogy a Zensor-ok is nagyon jól tudnak szólni, az a széria is zeneibb. mint a Conceptek, bár a Conceptek is jó ár/értékűek, de a brummogósabb hangolásuk miatt ízlésfüggőbb, hogy kinek tetszenek. Tehát ha találsz kisebb, a keretedbe beférő Zensort, akkor azzal is igencsak érdemes foglalkozni szerintem.
Ebben a topikban a Jungson JA-66-osról vannak sokunknak tapasztalatai, az eléggé népszerű, érdemes visszakeresned a véleményekre, ellenben a 88-asra nem nagyon emlékszem, hogy szóba került volna.
A HiVi-kkel való kevés tapasztalatom alapján kicsit meg szokott lepni az a heves ellenszenv, ami némelyek felől az irányukba árad, de mivel tényleg nagyon kevés tapasztalatom van, így nem merem azt mondani, hogy túlzásokba esnek, akik ennyire degradálják.
A korábbi hsz.-ed választékából a Marantz 700x-esekkel szemben én inkább a NAD-okra szavaznék, azok érdekesebben szólnak, bár igaz, hogy a Marantzok meg esetleg korrektebbül. De a Marantz 700x-es széria hangjai nekem egy kicsit tankönyvízűnek tűnnek, bár éppenséggel 7003-ast még nem hallgattam. A NAD 316BEE egy kicsit "best buy-abb", mint a nem mindenki által annyira elismert, ízlésfüggőbb 320BEE.
A Tangent-ek körül is kotorászhatsz, jók szoktak lenni, helyenként kifejezetten előnyös ár/értékkel. Könnyen meg is tudod hallgatni őket, több helyen is kaphatóak.
A CA 540A és az MS 908i valóban egy elég dögös párost alkotna, zenélni is tudna, és a szomszédot is kiugrasztaná a békés délutáni szunyókálásból. A fémesebb CA és a lágyabb MS a legtöbb hangfelvétellel éppen jó középarányt tud alkotni hangszínben-tónusban.(#31992) t.sandor: Nem sok alternatívája van az S30-nak a maga műfajában, mert veszett jó kisdoboz olcsón, de ahogy kurtzyx is írja, versenytárs lehet például a féláron akciós MS 904i, bár teljesen más hangkarakterrel, mindazonáltal az állódoboz nagyobb hangot adna, mint az állványos, és általában nem is lenne rosszabb a hang. A HECO Vitas is jó, de egy kicsit inkább házimozira való, mint zenélésre. De zenélésre is megéri, főleg, ha ilyen olcsó.
(#31996) Tamoo: Nincs azzal a kvázi szinusszal semmi baj, csak akkor, ha túl nagy teljesítményen nyomod, túl sok ideig.
(#32001) t.sandor: A Jungson művészibb, de ízlésfüggőbb is, míg a CA kiszámíthatóbb, egyértelműbb hangkarakterű. Meg kell hallgatni őket a választáshoz.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #32002 üzenetére
Nem kötöm rá szünetmentesre, nem ér meg semmi "kockázatot"... ezért is kérdeztem.
Most értem haza, van elvileg ~1órám a kazán indulásáig. Kíváncsi vagyok addig előjön-e a hiba.
Kiskínai tökéletesen megy. Szerintem a myotisban lesz a hiba, eddig másra egyáltalán nem is gondoltam amíg nem írtad a kazánt.Szerk.: 14:51 .... fél órát bírt. Hétvégén még átviszem máshová, járatom ott is, ha előjön a jelenség megy fel Zolihoz, Karácsonykor meg majd énekelünk zenehallgatás helyett.
(na jó, még itt a mozierősítő is... de az nem olyan)
-
DDL
őstag
válasz
bajnokpityu #32002 üzenetére
Nem kötözködésképpen, de a 6n1p nem azonos az E88CC-vel,de még az ECC88-cal sem. Legfeljebb hasonló. Inkább E80CC, vagy ECC85. A 6n23p-ev azonos az E88CC/6DJ8/6922-vel....
Üdv: DDL
-
bajnokpityu
félisten
Nézd, a kiskinai sem a tervezés csúcsa, ha az megbizhatóan működik,akkor garantáltan a myotisban a hiba.
Egyébként a kazán szikrája nem a 230Vos hálózaton terjed,hanem levegőben fejti ki zavaró működését.
Amúgy 3x gondold át az akksiról való etetést.
ui: milyen orosz csövek ezek? (mind 6h1n alias e88cc)
PAANOAAMMA? vagy valami hasonló,de nem tok itten ciril betűket irni.
daenahc b
CQENAHOAz, hogy VII 61, azt jelenti, hogy 1961es gyártás, VII. hónap?
-
t.sandor
csendes tag
Melyik lenne a jobb választás? Cambridge Audio Sonata AR30 vagy Junson JA66C mindkettő 40ezer környéke. Előreláthatólag Cambridge Audio S30-at hajtana.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Villanyszerelés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Politika
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- BestBuy topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest