Hirdetés
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #24049 üzenetére
(Hozzáteszem az előzőhöz, hogy persze a PD-Sxxx szériánál magasabb kategóriájú típusok még jobbak voltak.)
A Legato Link (kissé leegyszerűsítve) egy változtatható karakterisztikájú áramkör-szoftver, amely elsősorban a 20kHz feletti frekvenciasávot próbálta belecsempészni a CD-szabvány erősen sávhatárolt lehetőségei közé. A CD-n levő, 15-20 kHz körüli adatok alapján interpolált egy 20-40 kHz körüli frekvenciaszakaszt, négy-öt választható algoritmussal-karakterisztikával. Szerencsére a jobb típusokban kikapcsolható volt.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #24046 üzenetére
Az a futómű nagyon klassz dolog volt, az pedig, hogy a ráépített CD-játszó típusok közül melyiknek mennyire sikerült eltalálni az elektronikáját, az más tészta. De a fémes hang amit hallottál, nagymértékben függhetett az elektronika beállításától, ugyanis az a bizonyos Legato Link áramkör a különböző beállításai szerint nagyon más hangképet tudott kiadni magából, úgyhogy lehetséges, hogy egy másik beállításban (vagy a Legato Link kiiktatásával) az általad hallott típus is jobban tetszett volna. Inkább a CDP PD-S9xx-as típusok voltak ebből a fajtából sikeresebbek, és kevésbé a 7xx-asak.
-
törölt tag
Egy idő után a TEAC-okban gyakorlatilag a legolcsóbb típusba is beletették a VRDS futóművük valamelyik egyszerűsített változatát. Ezt fel is szokták tüntetni felirat formájában a készülék előlapján.
A Sony-k erejét is a fémhangsúlyos anyaghasználat mellett főleg az adta, hogy elkezdtek a TEAC-éhoz hasonló, lemezleszorító tányéros futóműveket alkalmazni. Nekem például az olcsócska CDP-xe330 típusban is ilyen volt annak idején, de az azt követő Onkyo-mban is, a következő Sony CDP-xb820-asomban (mint a hogy a többi xb800-as/900-asban is) pedig már olyan speciális futóművek voltak, amelyekben a fiókal együtt közlekedett az optika is, az is igen jó volt "a maga nemében", a drágább típusokról meg ne is beszéljünk. Ha rákeresel az xb800/900-as sorozatok képeire, olyan nagyméretű lemezfiók-ajtót láthatsz, amilyen a legendás, alsó lemeztányéros, lemezt "fejtetőn" behelyezős Pioneer-oknak volt.(#24042) lugosi: Ez egy abszolút alsókategóriás kérdés volt.
-
L4D1K
őstag
válasz
eclipse006 #24043 üzenetére
Ok, szerdán szétkapom. Apámé volt, csak ő nem használja, mert pár éve lecserélte egy Pioneer dvd re.
-
Van egy abszolút alsókategóriás Sony erősítőm. Szerintem az itteni átlag szinthez képest gagyi kérdésem lenne, fel lehet tenni anélkül hogy kinevetnétek?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
MC Pite #24037 üzenetére
Figy ez nem játék. Zoli tuti nem tagad le semmit.
Neki kurtára nincs szüksége peches, nem elégedett vevőre.
1 negativ reklám többet rombol presztizsén, mint javít 10 pozitiv, mert mindenki vfélti az alapvetően szerett cuccait.Szóval javaslom is, kérlek is, szólj neki,h gáz van!
-
törölt tag
A korábbi javaslatokon kívül érdemes még a TEAC-ok között is nézelődni futómű témában, és talán meglepő, de a Sony CD-játszók is elsősorban a futóműben erősek (az elektronikát szokták inkább elcseszni), az olcsóbb típusaikban is vannak egészen jó futóművek, a "CD-játszós korszakban" más gyártók is vásároltak tőlük futóművet, nem véletlenül.
-
L4D1K
őstag
válasz
MC Pite #24033 üzenetére
Nem azért, de ha ha az erősítő nem úgy jött vissza ahogy vártad, akkor Zolival kéne sürgősen megbeszélned, mert itt hiába írod le hogy nem vagy vele megelégedve, attól még semmi sem fog változni.
Nekem az erősítőm és a hangfalaim is nála jártak. Dobozban mentek, dobozban jöttek meg, karc és por mentesen. Az erősítővel nagyon sok gondja akadt Zolinak. Megcsinálta rajta a tuningot, mégse lett teljesen jó, sőt. Szóltam neki, visszavitte, ült rajta jópár napot de megcsinálta. Kiderült hogy hiába boltból hoztam, valaki belepiszmogott vagy gyárilag szarul lett összerakva és emiatt újra szét kellett szedni. A végeredmény persze tökéletes. De ha nem szólok róla, akkor ez nem derül ki.
-
MC Pite
veterán
válasz
bajnokpityu #24034 üzenetére
Még mindig este tudom csak meghallgatni
(melóban vagyok) és nem kérdeztem.
Ezek közül melyiket kérdezzem tőle? A külföldi extrakábelt? Ami a (csak) cd-re nem jutott; nyilván azt fogják mondani hogy jaaa, az erősítőre sem jutott. Múltkor kérdeztem a kábelkivezetőt > válasz az volt, hogy annnnyira vastag, hogy nem kapnak hozzá kivezetőt - ugye még a gyári is jó lenne hozzá...
Ja, és hogy épp azon értekeztünk az elején telefonon hogy lenne fasza kábelem hozzá? [2 eresben]
Nem akarták ezt berakni, mondván nem nagyfeszhez való (300/500V ugye), plusz elég keveset vontak volna le az árból: Ha nem kell az alap 220as dugó+'svédcsavar'+IEC dugó+aljzat+spéci kábel lett volna mínusz 3000Ft, a több ezer forintnyi csatlakozók és szuper kábel fényében nem tűnt nagy biznisznek és nem akaródzott részükről, így inkább hagytam, nem erőszak.A karcra nem üzent semmit, tehát biztos az lenne az álláspont hogy szállítás közben sérült. Hogy akkor miért nem került be a dobozába? (Beszéltük hogy ha ma nem tudja kollégám elhozni, akkor postán jön vissza, tehát tudniuk kellett hogy van doboza; megjegyzem ilyen fasza dobozt sztem ritkán látnak.)
Nem biztos hogy akarom rá hallani a választ...Bármi is lenne, a karcot el már nem tünteti, és inkább nem akarom felmérgesíteni magam...
Este dobok fel képet...
-
eclipse006
őstag
válasz
MC Pite #24033 üzenetére
Megértem a csalódottságod. Az is igaz, hogy nem szándékos a karcolás, de ilyen helyzetben én is bosszankodnék...
L4D1K: Jó kis lista, megnéztem az enyémet, de már máshol is láttam ,hogy el van írva:
"PHILIPS CD750 TDA1541A / TDA1549 CDM 12.1 ", Miközben az enyémben SAA7350AGP DAC van, a mechanika stimmel.
Azért annak a DVD-nek más lehet a mechanikája jóval, valószínűnek tartom, hogy azt már nem a Philips gyárthatta, de persze attól még lehet jó. -
L4D1K
őstag
válasz
blattida #24025 üzenetére
Köszi szépen nézelődni fogok. Igazából kíváncsiságból ruháznék be egyre, illetve van jó pár olyan együttes akiknek a zenéit szeretném megvenni, mert mégiscsak az az igazi. 20e forintból mondjuk nem tudom mennyire lehet jókat kifogni.
Van egy 2000/2001 körül vásárolt Philips dvd 950 es lejátszóm amit megörököltem, eleve halott ötlet lenne bekötni, vagy megér egy próbát? Akkor 50e forintba került, de gondolom ez nem jelent semmit.
Találtam egy ilyen oldalt, "The complete CD Player D/A DAC converter list and laser head list. Van miből válogatni.
-
MC Pite
veterán
válasz
eclipse006 #24032 üzenetére
Hogy ott került rá, vagy hazafele, azt nem tudom - de ha dobozban jön haza, akkor az egyik lehetőség ki lenne zárva
Eleve aki már tuningoltatja a cuccát (fontos neki) nehogymár' nem tiszteljük meg annyira hogy nem rakjuk vissza a dobozábaJó, az enyém nem egy drága cucc, bárki is karcolta meg nem akarta; de azért ez nekem mégiscsak fáj; és megtettem mindent hogy ez ne következzen be - megerősített, vízállósított, kibélelt dobozt gyártottam hozzá.
-
MC Pite
veterán
válasz
Dorian #24028 üzenetére
Kopp márkájú, itt nincs kondi - ha jól látom a rácson át, a másik felén van. Sima, sodrott másfeles.
szerk: Igen, ő; illetve kettőjük közül valaki. Este megfülelem. Csak az a szöveg nem nyerő, hogy a cd-re azért nem tudták rárakni ezt a kábelt, mert elfogyott, és külföldről várják, meg a csatlakozóban 'svédcsavar', meg nem dobozában lett visszaküldve, meg a gyári kivezető sokkal igényesebb mint hogy lötyögjön és zsugorcsövezve legyen berakva. Jobban szeretem az egyenes beszédet.
-
-
MC Pite
veterán
Megjött a javítás+tuningból az erősítő.
Este kötöm be, idáig nem túl hűde...Dobozban adtam le, faszán becsomagolva; doboz nélkül érkezett, erősítő tetején egy karccal.
A 'csak külföldön kapható' tuning tápkábel teljesen mezei, szürke külsejű 3×1,5es kábel. A dugóban alkalmazott 'titkos svédcsavar' pedig bizonyosan átlátszó
A szupervastag kábel amihez nem létezik kábelkivezető akkora, hogy a gyári kábelkivezetőbe is belefért volna (tuti, mert szereztem még egy ilyet, picit meg kell farigcsálni hogy nem lapos, hanem kerek kábel megy bele. Így egy darab zsugorcső van rajta kívül, így már csak alig lötyög.Miután kiderült hogy a tuning rca aljzat és hangfalkimeneti aljzat milyen módon kerülne beépítésre, inkább lemondtam róla.
Remélem a hangjával elégedettebb leszek -
Dorian
félisten
Én is kíváncsi lennék, hogy a saját futóművem (ill. a CD lejátszómé
) milyen minőséget képvisel. H/K HD755. A beépített DAC-ja mindenesetre pocsék, legalábbis Lupushoz képest.
-
L4D1K
őstag
Ezek a jóféle mechanikák csak komolyabb lejátszókban fordulnak elő? Például ha én szeretnék a külső dac elé vásárolni egy futóművet, jó mechanikával, akkor ezt meg lehet úszni egyszerűbb lejátszókkal (amikben vacak dac / kábelezés stb van), vagy erről ne is álmodjak
-
blattida
nagyúr
válasz
eclipse006 #24021 üzenetére
A cdm 12.1-es belső felfüggesztése keményebb, kevésbé rugalmas, amit abban lehet a legjobban érzékelni, hogy erősebben fogja a lemezt. Persze, nem nagy különbség, a vam 1202-es egy módosított cdm 12.1-es, de egy árnyalattal kevésbé érzékeny a vibrációra.
-
blattida
nagyúr
-
blattida
nagyúr
válasz
eclipse006 #24015 üzenetére
Azért a vam 1202 egy fokkal jobb, mint a cdm 12.1.
Nekem is egy moddolt cd 5000-es van, tényleg jó a futóműve, főleg ahhoz képest, hogy mennyire egy gagyi műanyag az egész...
-
törölt tag
válasz
eclipse006 #24015 üzenetére
CDM 12.1-es mechanika van az 5000-esben, s rengeteg vélemény szerint a kategória legjobbja volt.
-
törölt tag
válasz
python1 #24012 üzenetére
A két kisebbik lejátszó közül én a Marantzot venném, hangban se rosszabb, mint az x222es Sony, pedig kicsit olcsóbb volt anno, ám "Marantz hangja" van, és újabb is, mint a Sony.
Az x3000 ellenben más kategória, hangban, kiszerelésben, mindenben, abba már van egy kevéske zene is belebújtatva. Ha hasonló árban megkapnád, mint a másik kettőt, akkor szerintem nem kérdés, mert eredeti árán is egy elég jó ár/értékű lejátszónak minősült (a hozzávaló erősítő is elég jól szólt az árához képest).Tehát ezek közül az én sorrendem:
Elfogadható kategória: 1; Sony CDP-x3000
Futottak még kategória: 1; Marantz CD-5400; 2; Sony CDP-x222ES -
eclipse006
őstag
válasz
blattida #24013 üzenetére
Ebben a Vincent CD S5 játékosban az olcsóbbik mechanika van, mint az enyémben is, hasonló van a Marantz CD5000-ben is.
-
blattida
nagyúr
válasz
python1 #24012 üzenetére
Az a baj, hogy ezt csak Te tudnád eldönteni. Meg kellene hallgatni őket, de ha nincs módodban, akkor pedig rizikós. Lehet, hogy jobban tetszene a marantz hangja, de az is lehet, hogy nem.
Tuning vagy modifikáció szempontjából a sony és a marantz is jó választás, önálló futóműnek viszont egyértelműen a philips alapú gépek a nyerők, amilyen a marantz is.Az eclipse006 által is emlegetett cdm 12-es futómű valóban nagyon jó, de azt olcsó gépben nem kapod meg.
-
blattida
nagyúr
válasz
python1 #24007 üzenetére
Nem tudom, a két sony hangban nagyon közel van egymáshoz és nagyon hasonló is egyben, a marantz egy nagyon más világ.
Ezzel azt akarom mondani, hogy ha nálad a 3000-es sony lenne elöl, akkor a 222-es lenne a második (vagy az első, bármilyen furcsa), a marantz pedig csak a harmadik.Valóban jók a philipsek (és a marantzok) futóműnek, de zömmel a régebbiek, azokkal pedig az a gond, hogy ha behal a lézer, akkor nehézkes a csere, már pediglen gyakran be szokott halni az ilyen korúak olvasófeje.
-
eclipse006
őstag
válasz
python1 #24009 üzenetére
Az tuti, hogy a Philips gyártja talán a legjobb futóműveket, persze ezek közt is vannak gyengébb szériák. Sok méregdrága játszóban van pl. Philips CDM12 Pro mechanika. Enyémben is hasonló teljesít szolgálatot, csak a költséghatékonyabb testvére, a CDM12-es. De az tény, hogy nagyon stabil, megbízható.
Egyébként a DAC-jai is ismertek a Philipsnek. -
python1
veterán
válasz
eclipse006 #24008 üzenetére
Köszi a válaszod!
Valahogy én is ezt a sorrendet állítottam fel magamban.
Egyébként beszélgettem a minap pár emberrel CD lejátszókról,akik járatosabbak a témában és érdekes módon, ajánlotta mindenki,ha olcsón szeretnék kiváló futóművet akkor Philips.
Számomra érdekes,de mivel elég sok CD játékost kipróbáltak már,bízok a tapasztalataikban,sőt van közöttük olyan aki százezres lejátszó mellett ma is használ.Lehet, tanulmánynak beszerzek egy jó régi darabot.
-
eclipse006
őstag
válasz
python1 #24007 üzenetére
Egyértelmű, hogy a kiszemeltek közül a 3. x3000-ES viszi a prímet. Volt már amúgy Sony CD játékosom, de a jelenlegi Philips-em durván lenyomja minden szempontból. Igaz az csak sima CDP szériás volt.
Amúgy ha ezek közül amiket kiszemeltél rangsorolnék, így tenném: 1. x3000-ES, 2. Marantz CD5400, 3. X222-ESDe ha egy komplett szettet akarsz akkor csakis a Sony jöhet szóba, furán nézne ki a torony egy Marantz CD-vel.
-
python1
veterán
válasz
eclipse006 #24006 üzenetére
Igen, van egy pár ES készülékem és már csak egy CD hiányzik belőle.
Van még egy kiszemelt áldozat ,Marantz CD5400 de nem tudom,hogy melyik képvisel jobb hangot a 2 közül.
Vagy, van egy komolyabb kiszemelt áldozat sony-cdp-x3000-es. -
eclipse006
őstag
válasz
python1 #24005 üzenetére
Konkrétan ezt a típust nem ismerem, de szerintem az köztudott, hogy az ES szériás Sony CD-játszók jók. Ez már egy felsőbb kategóriás X555-ES belsője.
-
python1
veterán
Ezzel a sony cdp-x222es cd játékossal találkozott már valaki?
-
super!!!
csendes tag
üdv szakik.ki hallotta közepes rendszeren a VAN DEN HUL the bridge hangszorokábelt szolni?milyen a hangja?köszönöm előre is
-
python1
veterán
válasz
eclipse006 #24002 üzenetére
Az már igaz!
-
eclipse006
őstag
válasz
Sala76 #23983 üzenetére
Áá értem. Szerintem, egyelőre bőven jó lenne neked egy olyan író, amivel tudsz 4x-esen írni. Vannak olyan felvételeim amik meg vannak eredetiben, írottan. Kipróbáltam korábban, de csak minimális különbséget hallottam, ha egyáltalán hallottam.. Kicsit túl van pörgetve ez az írós dolog úgy általánosságban.
Nekem nincs több milliós rendszerem, de mondhatni összhangban vannak a komponensek, CD-im nagy része írott, de úgy gondolom, hogy nem azzal tudnék nagyot dobni a hangrendszeremen, hogy vennék egy komoly írót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gitáros topic
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Tesla topik
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest