Hirdetés
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- Fujifilm X
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lézervágás, gravírozás
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Eugene Roe #103948 üzenetére
"Fátyolosságra" nem biztos, hogy kábelcsere az orvosság. Természetesen van az a rossz kábel, ami okozhat ilyen jellegű problémát, de adott rendszerben talán nem az a bajok fő okozója.
-
migabi24
nagyúr
válasz
Eugene Roe #103948 üzenetére
Én ahogy lépdeltem feljebb a kábelezéssel pont ezt tapasztaltam, hogy közvetlenebb, élőbb lett a zene úgyis mondhatjuk a fátyolosság eltünt, és igen ezt jó ezüst kábelekkel a legkönnyebb elérni, nagyon drága ezüstözött rezek is tudják ezt, de ezüsttel ólcsóbb ezt összehozni
-
törölt tag
válasz
baryll #103936 üzenetére
Időközben frissítettem az adatlapom, ugyanis lett némi változás a rendszeremben, és kissé elhanyagoltam az átírást
Az ezüst kábelek nálam minden téren jobbnak bizonyultak, és hogy Eugene Roe aranyos válaszára is reagáljak, ott van a sorok közt, hogy... ,, és nem valószínű, hogy vissza térek a rézre "ez egyben azt jelentette, hogy NÁLAM, jobban teljesít az ezüst, amit tapasztaltam, könnyedebb, légiesebb, szellősebb lett a zene szövete, mintha jobban bele kerültem volna az élő előadásba, egyben csillogóbb is lett, de ezt nem úgy kell elképzelni, hogy sértő, vagy sistergős lett pl. a magas szekció, sokkal inkább megmutatta a háttérben megbújó hangszerek hangját is, a mélyek NÁLAM semmit nem veszítettek a dinamikájukból, lendületükből, mint ezt általában szokták mondani.
Egyet értve denesdr kollégával, meglehet, hogy a hangdobozokban kell keresni a probléma kulcsát, de dgyuri0123 is jól látja, ugyanis én hallottam 1-2 Oppot, a barátomnak is volt, és bizony nem volt felhőtlen a hangképe, sem DAC-ilag, sem futóműként, és itt most a dedikált eszközökkel szemben értem a felhőtlenséget, természetesen egy kitűnő mindenes az Oppo. -
ozzy711
őstag
válasz
Eugene Roe #103944 üzenetére
Tessék itt egy
: [link]
-
denesdr
addikt
válasz
dgyuri0123 #103942 üzenetére
Semmi indok, semmi érv, xar az erősítő, ennyi.
Ez a szép a hifizésben. -
ozzy711
őstag
...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
baryll #103936 üzenetére
Hmm... Hát, én még az OPPO helyére is beraknék valami mást első körben, mielőtt meneszteném a JBL-t. Nem azt mondom, hogy ő a ludas, de ő mégiscsak egy BluRay lejátszó elsősorban, ami nem kifejezetten zenére van kihegyezve, inkább filmre. Tudom, hogy sztereóban is jó, de ezért meghallgatnék valami dedikált zene lejátszót is, hátha alapon. Ha az Anthem-el még fedettebb volt, az azért fura, mert nem szégyenlős erősítő az Anthem, sőt... bár a Hegel nála még finomabb, természetesebb, de ki tudja... Lehet, csak szinergiában nem passzolnak.
-
denesdr
addikt
válasz
baryll #103936 üzenetére
Ha EQ-val lehetett korrigálni, akkor jó eséllyel az L90 beesése lesz a ludas. Ne feltétlen hallgass rám, de én hangfalat cserélnek, ha nem tudsz EQ-zni most. Ha tényleg ez a helyzet áll fent, akkor ezt semmilyen csodakábellel nem fogod tudni kompenzálni, szvsz.
Az Oppo-Hegel kombó nem hinném, hogy szenved fátyolosságtól. -
baryll
tag
válasz
dgyuri0123 #103933 üzenetére
Fátyolosnak érzem a hangot. Jönnek a részletek, de mintha egy vékonyka függöny takarná el a színpadot a hallgatóság elől. Másik erősítőn is próbáltam már ezeket a komponenseket (Athem i225), és ott még jobban előjött ez a hatás. Annyival szerencsésebb volt akkor a helyzet, hogy azt EQ-val lehetett korrigálni.
(Persze nem olyan eget rengető probléma ez, csak érdekelne, hogy ki hogyan és mit változtatna egy ilyen cuccon a jobb eredmény érdekében.)#103928 tapaizo
Egyedi a rendszered.
Minden zenei stílusnál "dobott" pozitív irányba a tiszta ezüstből készült összeköttetés?Szerintem másmilyen dobozokhoz fejlesztették a hegel-eket. A jövőben próbálgatni fogom újabb modellekkel hozzákötésével is.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #103933 üzenetére
Az a hír járja, hogy az L90 igen kényes az elhelyezésre. Én nem hallottam még, csak "folyosói pletykák" alapján mondom. Vagy ezt a részt már letudtad?
-
baryll
tag
válasz
denesdr #103931 üzenetére
Igen, "gatyamadzagokkal" próbáltam már és a kapott hang alul maradt az Oppo ESS DAC-jához képest.
(Ezek közül a digit összekötők közül is jó lenne megtalálni azokat, amik közelebb visznek az ideális szinergiához ennél az erősítőnél.)
Leírom a teljes láncot és akkor aki gyakorlott már a "gyenge láncszemek" megtalálásában esetleg meg tudja mondani, hogy szerinte melyik irányba kellene változtatni.
Furutech FP-314Ag betáp az Oppo BDP-105-be, onnan InakustiK premium 0,75m xlr az erősítőbe. Furutech Absolute Power betáp a Hegel H300-ba, onnan Zu Audio Libtec 2x2m a JBL L90-ekbe. -
baryll
tag
Igen, kapiskálom, hogy van még tartalék a rendszerben, de a helyes "irány" eléggé homályos előttem.
A hangképben van egyfajta "lepelszerűség",vagy mi és ezért gondoltam arra, hogy esetleg ha a réz ic-t lecserélném ezüstre, akkor lehet, hogy ez eltűnne.
(A neves kábelgyártók sem könnyítik meg a helyzetemet a kiválasztás tekintetében, mert van aki a rézből, van aki az ezüstből, stb. készíti a magasabb minőségű kábeleit.) -
Ear001
addikt
válasz
Eugene Roe #103924 üzenetére
Ha tiszta ezüst (nem alapértelmezett - de legalább 97.5%, vagy inkább 99.9%) akkor a magas jobb lesz, mély esetleg kicsit visszafogottabb.
Ez a hülyeség sose fog kikopni? Abszolút nem így van. -
Eugene Roe
őstag
válasz
baryll #103923 üzenetére
Kérd kölcsön és meglátod. Szinte 0%, hogy valaki pont ezeket a komponenseket pont ezzekkel a kábelekkel hallgassa
Semmit sem ír a kábel szerkezetéről (vagy én nem látom).
Ha tiszta ezüst (nem alapértelmezett - de legalább 97.5%, vagy inkább 99.9%) akkor a magas jobb lesz, mély esetleg kicsit visszafogottabb. Ha az ezüst nem tiszta, akkor bármi lehet.
-
baryll
tag
Kérdésem lenne analóg xlr ic kábellel kapcsolatban.
Most Inakustik Premium xlr ic kábel van egy Oppo 105 és a Hegel h300 között. Milyen hangzásbeli változásra számíthatok, ha réz alapú ic kábelről tisztán ezüst alapú ic kábelre váltok? (Egyenlőre a KÁCSA KCS-XLR lenne a kiszemelt új ic, de ha van valami best buy ajánlatotok azt is szívesen venném.) -
denesdr
addikt
válasz
mert_csokis #103919 üzenetére
Abszolút nem állásfoglalásként írom, de ebből (meg hasonló) a YT videóból max az derül ki, hogy (esetleg) máshogy szól a kettő. A mérési eredmények a Toppingot favorizálják, de ha valakinek egy másik tetszik jobban (pl Schiit Modi) na bumm.
Amúgy kicsit mintha booming szerű lenne a Modi hangja a videóban.
Ugye mondhatni, hogy a Modi Multibit a BiFrost kistesója, ami meg nem túl fényes mérési eredményekkel rendelkezeik, persze ha valakinek ez tetszik, akkor ez tetszik: [link] -
mert_csokis
senior tag
válasz
tranceplanet #103918 üzenetére
Nekem elvileg ma érkezik.
Akkora körülötte a hype, illetve ár-érték arányban annyira dicsérik, hogy egy ideje már ki szeretném próbálni.
Kiderül. Túl sokat nem várok tőle, főleg ezek után nem. -
denesdr
addikt
válasz
toshiba300 #103916 üzenetére
Például Topping E30. Jó kis DAC, nem a TV gagyi fejhallgatókimenetét kell hallgatnod, optika kábelen rá tudod kötni a TV-t, USB-n PC-t és marad még egy S/PDIF coax bemenet rajta, távval hangerőt szabályozhatod.
De egy Topping D30 Pro-n már tekerővel is tudod állítani a hangerőt és van rajta balanced XLR kimenet is. -
toshiba300
tag
Sziasztok. 2 db aktív studiómonitort használok zenehallgatásra és a TV is erre van kötve(jack). Kicsit körülményes, hogy hangfalanként kell állítanom a hangerőt, ha állítani szeretném a TV-t (a távkapcsoló hangerőgombjai csak a TV bepépített egységét szabályozza). Tudnátok javasolni valamilyen megoldást, hogy tudjam akár egy másik távirányítóval szabályozni az studio monitorok hangerejét? Vezeték nélküli megoldást keresek.
-
Ébri
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #103914 üzenetére
Az appja valóban nem a felhasználóbarátság csúcsa, de be lehet állítani néhány "preset content"-et (hatot), azok gyorsan elérhetők. Spotify Connectet támogatja, szóval telefonról vezérelve ahhoz nem kell a saját app. Rádióból van rajta vtuner és tunein, már nem emlékszem, melyik volt használhatóbb.
-
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
Használ vagy ismeri közületek valaki az
iEAST soundstream eszközt?
Nagyon vegyesek a vélemények a neten róla.
Főleg a mobil app-ját szidják.
-netrádió nem indul
-zene számok közt irreálisan sok szünet stb.Ha esetleg más stream -er eszközt tudtok ajánlani megköszönném.
Dac nem kell bele, hálózat képes legyen,ne csak wifi,legyen egy digi optika kimenet. -
SRC
tag
válasz
HBazsi13 #103910 üzenetére
Nem akarom elvenni a kedved, de ami tényleg szépen szól, annál azért olyan nagyon nem számít a kor. Annak van ám ára 20 évesen is. Anno, amikor én jártam a cipődben a „D” osztály… hát… akkor még nem volt jó, de azóta pfff óriásit fordult a világ.
Főleg mióta bejött ez az akkus dili és elkezdett számítani a fogyasztás hatalmas koponyák agyalnak a nap minden órájában azon, hogy lehetne még jobb. Rengeteget fejlődik a világ, én viszont már régen nem keresek mást. Kibékültem a holmimmal. Azért a D-ről sokat hallani manapság olvastam én is és azt gondolom ma már nem kell fázni tőle, hogy D. Meg kell hallgatni. Nekem AB van a dobozban egyébként.
Szerintem nem az osztályon fog múlni nálad sem a végeredmény. Én azt gondolom így is, meg úgy is egy rendszer és az egész rendszer együtt szól jól vagy rosszul. Ha komponensekre bontod csak nehezebb lesz egyik rendszerről a másikra váltanod. Mert annyira számít a pénz, hogy mindig először el kell adni, így inkább csak elveszi a mozgástered, ha sok komponenstől kell megszabadulni. Nem könnyű. Ha meg ár alatt elszórod, akkor meg csak égeted a pénzt. Drága tud lenni, mert mindig lesz jobb. -
Dorian
félisten
válasz
fererencz89 #103911 üzenetére
Alaprajz alapján lehetne bármit mondani, amin jelölve van a hangfalak ès az ülőhely is.
De valòszìnűleg semennyire sem. -
fererencz89
őstag
Sziasztok!
A nappalim (405x470x280cm) a konyha felé nyitott az egyik oldalsó (470cm) fal ~1/3-ánál. 125x200cm tok, ajtó nélkül. Az a kérdésem, hogy ez mennyire rontja a hangzást? Ha van ennek jelentősége, pl egy harmonikaajtó megoldás lehet?
Köszi!
-
HBazsi13
újonc
Köszi a felvilágosítást! Az oldschool dolgoknak az eladási árnyoldalát valóban nem vettem figyelembe. Azt elfogadtam, hogy a meghibásodás bármelyik pillanatban előfordulhat, ha ez az ára egy általam elérhető, tűrhető hangzású összeállításnak.
Meggondolom. A Tlalok és l.kiss által javasolt 50-60e Ft körüli DAC-os "D" erősítő vonal elindította a fantáziámat... -
l.kiss
tag
válasz
HBazsi13 #103907 üzenetére
Itt találhatsz róluk infót, kivéve a Tangent Ampster BT II-t:
https://www.audiosciencereview.com
https://archimago.blogspot.com -
HBazsi13
újonc
válasz
Tlalok #103905 üzenetére
Köszi a javaslatokat! A chi-fi nyelvújítást még nem ismertem, jót derültem.
Az Orion HS-ekről olvastam már jót és rosszat is. Volt gimis haveréknál volt anno asszem NAD 3020 + Orion HS200, és elég jól szólt. Mondjuk az összehasonlítási alapjaim a kommersz kompakt minitornyok, és egy Videoton RA 6363S + DC 2050 voltak.
Vannak esetleg kifejezett erősítő/hangfal típusok az általad említett gyártóktól, amit javasolsz?
-
HBazsi13
újonc
-
SRC
tag
válasz
HBazsi13 #103903 üzenetére
Egy ilyen vintage holmi lehet első látásra nem tűnik most drágának neked, de nagyobb öröm eladni, mint megvenni. Nem azért mert annyira rossz, hanem mert ilyen a piac. Ez már kiszámíthatatlan kategória. Van, hogy évben (!!!) mérhető meddig kell hirdetni. Ráadásul mindenből árban a legaljáról fogsz valamit „találni” leharcolt külsővel, ami tovább nehezíti majd a dolgot. Ehhez képest találsz valami ehhez hasonló ajánlatot, ami kapható még újonnan is és más hozzá nem értő is látja veled együtt mennyivel olcsóbb a használt ár az újnál. Ez fontosabb a hangminőségnél hidd el, mert sokan vesznek úgy, hogy meg sem hallgatják. Egyben van a végfokkal, így biztos nincs illesztési probléma a vonalban. Odamész, te meghallgatod és ha tetszik elhozod. Utána, ha továbblépsz könnyen, mert egy lépésben eladod.
Nem azt mondom, hogy így elérhető a legjobb hangminőség ár/érték arányban, inkább egy könnyebben járható út.
A vintage holmi állati kockázatos azon túl, hogy nehéz eladni. Veszel egy dobozt, megkotlik benne egy hangszóró és kiderül, hogy égen-földön nincs, egyszerűen nincs másik. Vagy kifogsz valamit, amin úgy van megégve a tekercs, hogy nem hallod meg, de annyit éppen áthúz, hogy lassan, de biztosan a végfokot kinyírja. Akármi lehet és ha árban a legaljáról halászol lesz is.
Van benne romantika kétségtelen. Meg is értem miért... Rátalálni valamire és tényleg tud gyönyörűen szólni és van is ember aki rátalál. Csak olyan ez, mint a vintage autó. Van az az egy csodaszép, meg mellette a másik száz, amivel csak a xopás van és arról senki nem beszél meddig árulta, mire eladta…
Elkezded árulni és mindenki el fog jönni házhoz, senki nem csap le rá csak úgy látatlanban, mint egy fiatal aktív dobozra... szóval gondold meg kétszer az olcsó vintage vonalat én azt mondom. -
Tlalok
csendes tag
válasz
HBazsi13 #103903 üzenetére
Szerintem 80k-ból össze tudod hozni, de vadászós lesz. Szerintem Onkyo / Denon /Yamaha erősítő + egy chromecast audio, esetleg valami chi-fi dac (Sabaj d2?).
Orion hs-t ne (magasai szeretnek tönkremenni). Heco / Quadral /Elac német vonal ár- értékben vállalható lehet.
Aztán majd lépkedhetsz apránként tovább
.
Egy D osztály is jó lehet, meglepőek tudnak lenni kompaktságuk ellenére.
-
HBazsi13
újonc
válasz
HBazsi13 #103897 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásokat!
Apróhirdetések között szétnézve láttam használt Denon, Onkyo, Harman Kardon, Kenwood, Technics, Pioneer sztereó erősítőket 20-40e között. Szintén láttam régi Orion HS szériából hangfalakat 10-30e között, illetve itt akadtak még Magnat, BOSE, JBL, Jamo darabok is 20-30e között. Ezért mertem a 60-80e Ft közötti 3 komponenst megkockáztatni...
Akkor a kérdések maradnak, azzal a kiegészítéssel, hogy mik lehetnek olyan retro/vintage darabok, amivel már érdemes lehet elindulni. Legfeljebb gyűjtögetek még néhány hónapig, ha 60-80e nem elegendő.
Mégegyszer köszi mindenkinek, aki segíti egy kezdő első bukdácsolásait!
-
SRC
tag
válasz
Eugene Roe #103901 üzenetére
Ha jó a valami az is valami. Valamit lehet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Megújul a Netflix tévés appja
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- Villanyszerelés
- Milyen routert?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Spórolós topik
- Windows 10
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest