Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quetz
őstag
Azért kérdezem meg mindig, ha valamire azt írják itt a fórumon, hogy mi lenne jó, mert így tanul az ember. Magamtól egyedül a speakerpower végfokait találtam, ahol a kimeneti impedancia< 0.01ohm 20Hz-1KHz, ha tehát jól számolom, akkor az 400-as damping factor 4 ohm esetében. A probléma csak az áruk és a beszerezhetőség.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz VoidXs #163797 üzenetére
Én nem keresek, totál elégedett vagyok szubhoz a Crown-al, nekem ha lesz következő szubom, az is passzív lesz.
Mozgatja a fantáziám a 18"-os BMS vagy 2db 30-as LAB12 ... De csak kíváncsiságból, hogy azok mit mutatnának. Amúgy elégedett vagyok az Ultimax-al és egyelőre biztosan nem is lesz kikacsintás. Ez évre már elég volt a "kütyüzés".[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz Tamoo #163796 üzenetére
Dehogy, még a legjobb SVS-ek sem tudnak gyorsan ütni vagy pontos alacsony frekiket kiadni, olyan rossz a csillapításuk. Ha minőségi aktív házimozis kicsi subot keresel, talán csak a Velodyne jöhet szóba.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Zigi
senior tag
válasz Quetz #163793 üzenetére
Én nem mondtam, hogy nem ajánlott. Ár értékben verhetetlen, ezért is használják sokan, de azért van ára a teljesítménynek. Mondjuk aki 1500W -al lebegteti a vásznat az nem a pontos megfogott basszust keresi az is biztos. Szóval nem igazán számít mennyi a damping. A lényeg hogy verjen jól mellbe.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
Ha analóg erősítő lenne, ez lenne a helyzet, de nem az. Itt a csillapítás úgy működik, hogy folyamatosan méri, mit kell csillapítani, és az ellentétét kiadja hangként. Ez általában teljesen konzisztens alacsony frekvencián. Ha nem lenne aktív a csillapítás, olyan 10-20 körül lenne a faktor, és tényleg feleződne.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Zigi
senior tag
-
VoidXs
nagyúr
-
Zigi
senior tag
válasz Quetz #163788 üzenetére
https://www.crownaudio.com/en/products/xlc-2500
pl. ennek
Damping Factor(8 ohms, 10 Hz to 400 Hz) >200VoidXs
mert a 100-as damping nagyon rossz.
Ezt írtam én is. -
VoidXs
nagyúr
Ez nem így működik. Egyrészt egy modern erősítő dampingje nem valódi ellenállás, hanem a drain-re generált és valódi nulla potenciálhoz hasonlított feszültség egy olyan visszacsatolása, mintha az lenne, így nem annyira az impedancia függvénye. Ezért adnak meg a legtöbb erősítőhöz egyetlen értéket, impedancia említése nélkül. Másrészt az aránylagos különbség hallható. Egy 500-as és 600-as erősítő közt minimális lesz, csak 20%-kal jobb a lecsengés, már ha a hangszóró egyáltalán képes erre, 100-ról 200-ra ugorva viszont kétszer pontosabb lesz a hang, és szinte bármilyen hangszórón, mert a 100-as damping nagyon rossz.
[ Szerkesztve ]
-
Zigi
senior tag
válasz bajnokpityu #163785 üzenetére
Tök mindegy, 8 Ohm-on 200 a dampingja, 4 ohmon 100, hidalva 50. 250 alatt nem sokat ér az egész, szóval hogy 50 vagy 100 nem oszt
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #163785 üzenetére
Fogalmam sincs. Ez nincs benne a manual-ban.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Gtaati #163783 üzenetére
Aha hídba. speakon aljzat + dugó (4 pólusú kell dugóból, mert hidalás esetén a 2 pólusú érintkezői máshová esnének.) Kábelt sem agyaltam túl, vettem hozzá ilyen Klotz-ot.
Láb? Nekem gumiőrlemény mosógépalátétből van kivágva 8db ~5x5cm-es négyzet, az van alárakva duplán. Először tüskéztem, de idővel mindig elkezdett zörögni az alátéten, hiába volt jól beállítva, meghúzva. Ha költeni akarsz valami márkásra akkor SVS Soundpath. Én is gondolkoztam rajta, de maradni fog a mosógépalátét.[ Szerkesztve ]
-
Gtaati
őstag
válasz Tamoo #163782 üzenetére
Köszönöm ismét a válaszodat. Valóban nagyon drága az az erősítő, így jobban megéri crown.... Ilyen esetben hídba kell kötni gondolom? A szetben csak a hangsugárzó és a láda alapanyag van benne, ha jól láttam. Ha külső erősítő lenne hozzá akkor kellene egy aljzat a ladára ahova tudom csatlakoztatni a hangszórót utána meg arra az erősítőt, meg gondolom lábak a ládára, ezekből milyeneket tudnál ajánlani? Nagyon köszönöm!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Gtaati #163779 üzenetére
Itt elég sok infó van a hangszóróról: Ultimax
Ládába szerelhető erősítőket találsz ugyanazon a weboldalon amit az előző hozzászólásban linkeltem (pl. [link] de ez eléggé megdobja az árat). Nekem sem volt felkészülve a hifi asztalom +1-2 erősítőre, de megoldottam ahogy tudtam. Szerintem praktikusabb ha külön van. Mi van ha a drága board amp megadja magát 2-3 év múlva? Vehetsz még egyet kétszeres áron, aztán jó esetben találsz ugyanolyat vagy lehet vakarózni hogy nem passzol, a szub hátlapja meg ki van marva. Persze ez gyári szuboknál is benne van a pakliban.
RSW12 után mindenre nagyon jól megállná a helyét, kétszeres árú szubokkal versenyzik.
Nem akarlak rábeszélni, csak egy plusz alternatíva ami itthon eddig nemigazán volt elterjedve. Nekem sajnos nem fizetnek a reklámért.[ Szerkesztve ]
-
Gtaati
őstag
válasz Tamoo #163756 üzenetére
Helló!
Nagyon szépen köszönöm a választ! 15" -os kit ládával elgondolkodtató! Az első videóban egy kész előre gyártott erősítőt raktak be, így lett egy aktív láda ami számomra szimpatikusabb, mert kevesebb helyet foglal és nem kell két eszközt elpakolni. Esetleg ilyen megoldás, ládâba szerelhető erősítőben tudnál-e segíteni, hogy honnan és milyet? Illetve a linkelt 15"-s hangszóró milyen paraméterekkel rendelkezik, mit lehet róla tudni? Zenére és mozira is gondolom megállná a helyét?
Nagyon köszönöm!!
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz bajnokpityu #163777 üzenetére
Igen, a kábelekre egész gyakran fogja rá a legtöbb kezdő házimozis azokat a jelenségeket, amiket nem ért. Viszont a damping onnantól a kizárólagos forrása tranziensek lecsengésének (vagyis a gyorsaságnak), hogy a driver képességeit alulmúlja. Ez AVR-eknél elég gyakori helyzet, ezért javasolt alacsony költségvetésnél is legalább a frontokat végfokozni, hogy a zenék egy nagyságrenddel jobban szóljanak.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #163775 üzenetére
Igaz, de a csillapítási faktor elsősorban a mélyhangok feszességét, kontrolláltságát biztosítja.
Szerintem a régi AVC-k hangját a mai mozikombájnok megközelíteni is alig tudják.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz BBéci #163774 üzenetére
A nagy Watt-szám és a jó "meghajtó képesség" csak részben függ össze, pl. a dampingnak nagyobb szerepe van ebben. De a mozierősítők néhány más jellemző miatt éppen ebben a "meghajtó képességben" maradnak el jórészt a sztereók mögött, hiába az óriási sok Watt.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
r4z
nagyúr
válasz Tamoo #163769 üzenetére
A szellozes nem gond, mert nincs felette semmi. Azert erzem gyengenek, mert valahogy “lomhanak” tunnek a melyek, nem olyan feszesek, amilyennek lenniuk kene. 140-150bpm koruli zeneket hallgatok, ahol a bassline gyakran ennek a ketszerese (tehat 280-300bpm), es mintha ezt nem birna tul jol.
@fehér_ember: Sztereo konfigban megy az AVR250, igy 2x100W-ot tud.
A tapasztalatod mas dobozokkal biztatobb. Ha lesz lehetosegem kiprobalni az AVC-A1-et sajat rendszerben, mindenkeppen adok neki egy eselyt.[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
fehér_ember
addikt
Amúgy egyáltalán nem biztos hogy ne lenne jó. A Dynaudiók híresen nehezen hajthatók. Előttük is 4Ω-os dobozaim voltak, azokkal semmi gond nem volt a Denonra kötve.
Most csak 75W-od van csatornánként az Arcammal úgy meg 140W lenne.
Amúgy a dynókkal is csak annyi volt hogy a Denonra kötve alacsonyabb hangerőn nem volt meg minden részlet ami előtte pl. a Yamahával megvolt. Ha viszont növeltem a hangerőt akkor folyamatosan kezdett helyreállni a rend.
Ha előtte nem ismertem volna hogy hogyan szólnak a Yamival akkor lehet nem is gondoltam volna arra hogy az avc-a1d-vel mégse jönnek ki a legjobban. -
VoidXs
nagyúr
válasz fehér_ember #163761 üzenetére
Mindent lehet hidalni, ha elég bátor vagy és párhuzamosan használod a két monoblokkot.
-
r4z
nagyúr
válasz fehér_ember #163757 üzenetére
Koszi az infokat! Nagy kar, hogy az a bitang Denon se birkozik meg veluk jol. Szoval vissza is ertunk a CA 650R-hez, aminel a 4Ohmos dobozok tamogatottak, vagy valamelyik Yamahahoz, aminel a DAC elmondasod szerint lutri. Ket eszkozt viszont nem akarok.
Ennyire beletalaltam volna a szent gralba elso lepesben?
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz mettek #163764 üzenetére
Nagyot nem húznál vele, úgyhogy szerintem ne erőltesd. AVR után kötve meg benne van hogy zajos lesz, amin korábban vergődtem. Ha perpillanat kivenném a rendszeremből és visszakötném a frontokat a Denonra, nem különösebben hiányozna. Annyiból jó most hogy zenéhez nem kell AVR-t kapcsolnom vagy ha építenénk még egy szubot akkor nem kellene erősítőt keresni.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Frontokhoz bőven elég lenne. Szubhoz hibátlan a Crown, frontokkal is vállalható, de ott azért el tudnék képzelni mást is. Volt pár éve A5, csak integrált.
(#163760) mettek: Mihez? Csak nem mégis szubot építenél? Vagy csak házibulihoz?
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
Ez nem rosszabb régebbi technika mint az xls széria?
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz fehér_ember #163757 üzenetére
Ezt az A5-öt nem cseréled el velem egy jófajta Crown-ra?
-
fehér_ember
addikt
Nekem a Dynaudio dobozaimhoz a AVC-A1D szintén kicsit kevés volt, bár én csak szimpla erősítéssel próbáltam. A Yamaha RX-V3800-asom viszont elbírt velük. A beépített dac remek a Denonban. Később beszereztem egy Musical Fidelity végfokot mellé és azzal használom. Ha megvagy elégedve az Arcammal akkor esetleg vadássz mellé mégegyet (amúgy is az lenne az igazi kettős erősítés ).
De nézhetsz régi Yamaha nagyvasakat is, azok szerintem elbírnának a nehezen hajtható dobozoddal. Erősítőként szerintem az említett 3800-as semmivel nem rosszabb mint az AVC-A1D de a beépített dacja elmarad tőle.
Yamahát esetleg pre outon keresztül is fűzhetsz az Arcam után ha esetleg te is olyat fognál ki aminek szintén gyengébb lenne a dacja.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Gtaati #163743 üzenetére
Ha nincs jó használt akkor DIY.
Pl. Ultimax + Crown Ez megeszi reggelire a Monitor Audio szubot.
Összeszerelős videó is van bőven. pl. [link] [link]
Dobozt lehet csináltatni asztalossal is. Ha anyagilag belefér vagy átlagtól nagyobb a nappali akkor mehet a 18"-os is, annyira nem borzasztó nagy.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #09634560 #163754 üzenetére
Aki számára a hangminőség a legfontosabb, az nem csak elviselné, hanem rajongana érte. De 207 kbps-es AAC-t hallgatni rajta súlyos bűn!
A lehető legjobb minőségű alapanyag illik hozzá!
Halkan jegyzem meg, az általam hallott és tesztelt AVC-k közül legkevésbé az X8500H hangja tetszett. A régiek lenyűgöztek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #09634560 #163752 üzenetére
Szinkronhoz tök felesleges egy Denon AVC, de alsó középkategóriásnál komolyabb hangrendszer is. Éppen pár perce néztem a The Mule adatait, a szinkron AAC 2.0 207 kbps. Az eredeti pedig DTS-HD Master Audio, bár viszonylag alacsony, 3356 kbps-es. Azt gondolom, ezt nem kell kommentálni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
-
-
r4z
nagyúr
válasz #09634560 #163747 üzenetére
Kifutottam a szerkesztesbol, mire meglattam a tiedet.
Bi-amp nelkul is probaltam, de igy sokkal jobban tetszik a dobozok hangja, ezert ragaszkodok hozza. Bi-wire kabelezessel valoban konnyebben hajtotta oket, de a magasok igy elenkebbek. Es mivel nem hangszerhusegre hajtok, hanem agymasszirozasra, ezert ez pozitivum.
[ Szerkesztve ]
-
r4z
nagyúr
válasz Thom! #163746 üzenetére
Hangfalam van, es idovel 5.1-re lesz bovitve a rendszer. Aktiv dobozok meg kellenek a raknak.
(#163747) Sanci38: Nagyon ugy tunik nekem, hogy nem bir a bi-ampolt 4Ohm-os dobozokkal (Elac FS 57.2), erolkodik. Ha cserelem is oket, valoszinuleg Jetes Elacra fogom, de azok is ugyanilyen erzeketlenek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szia.
Cambridge-t én is támogatom, Többi erősitő is ok, Onkyo RZ , Anthem és NAD mehetne a sorba de mi a gond az arcammal?
Javaslatom: az arcam még belépőszint ellenére is remek erőlködő, nem-e jobb lenne inkább hangfalszett csere?
aktiv dobozokkal engem is ki lehet hajtani a világbol.. még a monitorok se okék, pc-n is kényszerből vannak..
Elac-ot el ne add, max nekem inkább jóféle erősitő kell, és biamp sztem rössz ötlet, nem lenne jobb nélküle????[ Szerkesztve ]
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Elsosorban zenere keresek AVR-t hasznaltan 100k magassagaban 4 Ohmos dobozok melle. A mostani Arcam AVR250-em kisse szenved veluk, de a feature setjevel teljesen elegedett vagyok. Korrekt DAC es bi-amp kepesseg feltetel - egy normalis DAC + sztereo erosito kombo szerintem nem jonne ki ennyibol, ezert maradok az AVR-nel mar csak a kenyelem miatt is.
A Cambridge 650R peldaul eleg szimpatikus tesztek alapjan, az in-your-face hangzasa is elonyos az en zeneimhez, csak pont nincs belole elado. Miket erdemes meg neznem abban a kategoriaban? Denon 4000, Marantz 6-7000?
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
Gondolom, sokan várták már ezt: Denon AVR-X8500H AVR Review
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Eladtam a Monitor Audio RSW12 aktív mélyemet, kinéztem helyette egy GXW15-t de sajnos mire az enyémet elvitték addigra a GXW15-t is. Mit tudnátok ajánlani a RSW12 után ami előrelépés lenne? Köszönöm szépen!
-
Thom!
veterán
Jól látom a Nubert szállít magyarba?
-
Dorian
félisten
Végre tegnap felkerült a függöny a nappali és az étkező közti falnyílásba. Elég tanulságos volt számomra a dolog...
Mindeddig hallottam a rendszer gyengeségét, és magamban értetlenkedtem: Minőségi hangsugárzók, előírásszerűen elhelyezve, alapvetően jó akusztikai adottságú helyiség + mérés alapján panelekkel korrigálva... és nem az igazi.
Hiába voltam tisztában az elmélettel,hiába hallottam tisztán, hogy a csupaszfalú-padlójú étkezőből egy csomó közép és magas visszaverődés jelentkezik, ami több hangi paraméterbe is bezavar, nem voltam tisztában a probléma mértékével. Azt hiszem ehhez kell rengeteg tapasztalat vagy abszoludt hallás, hogy skála nélkül is képes legyen az ember konkrét mennyiséget meghatározni. Ezért nem is siettem ezzel a függöny-üggyel, nem gondoltam, hogy ekkor problémát képes ilyesmi okozni.Most már helyreállt a világ rendje, jó a tér, sima a hang, ja és még valami: Hiába ismertem az elméletet, miszerint a torzított hangot hangosabbnak halljuk, hamarabb zavaróvá válik, nem voltam tisztában vele, hogy ez milyen mértékű. Tegnapi filmet bő 6 dB-lel(!) hangosabban hallgattam és még így sem értem el a korábbi hangosság-érzetet. Egyben most is furcsa számomra, hogy ez a mélyekre is igaz, amikkel a függöny biztosan semmit sem csinált. Itt kanyarodok vissza arra, hogy korábban hangoztattam, hogy bizony nekem elég az 1 db T12.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
VoidXs
nagyúr
válasz Khaosz55 #163729 üzenetére
Dehogy kell, szabvány szerint 250V*16A-t minden EU-s faliportnak és tápkábelnek el kell viselni. Az USA-ban vannak olyan gyenge portok, amihez fejlesztés kell, mert a lakóházi szint 120V*20A. Ezért is javasolják ekkora erősítőhöz a külön faliportot, mert az amerikai verzió pont a helyi maximum, nálunk meg 300W híján az (220V*16A, a 250 csak a hitelesítési szint).
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz Khaosz55 #163727 üzenetére
A specifikáció szerint az sp1-2400 csak 110V-al működik. Európába importálnod kell, lehetőleg hajóval szállítva.
A JTR egy kis manufaktúra, minden hangfal és mélynyomó rendelésre készül. Viszont ha van ilyened, akkor azt nem cseréled le utána[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
JTR Captivator RS1 Subwoofer Review
Frequency +/- 3db: 16-157hz (under 10hz in-room performance)
Alignment: Sealed
Driver: ultra-low distortion 18″ subwoofer with 35.5mm Xmax each way, +4″ peak to peak
Amplifier: 2400 watts RMS, class D, DSP optimized
Dimensions (HxWxD): 21″x21″x18″ (HxWxD)
Weight: 117 lbs.
Construction: 18mm, 13ply, void-free, Baltic Birch
Exterior Finish: Matte black lacquer paint designed to be non-light reflective for home theater
Connectors: RCA and XLR
Optional 3200 watt amplifier with 240v input +$300
Warranty: 5-year Manufacturer defect (amplifier 3 years) -
VoidXs
nagyúr
válasz balage25 #163724 üzenetére
Ez a rossz EQ-ra magyarázat, a nagyon nem egyenletes szobákban sokszor ront a több pontos mérés, viszont a késleltetéseket mindig a referencia pont mérése alapján számolja, szóval valami gond még mindig van.
A front + sub mérés REW-ben akkor működik, ha van beállítva bármilyen crossover vagy keverés a rendszerben.
[ Szerkesztve ]
-
balage25
senior tag
válasz VoidXs #163723 üzenetére
Szerintem valahol a kalibráció folyamatában hibáztam. A beállítások nálam is Tamoo által csatolt kép szerintiek.
Megpróbáltam több pozícióban mérni, ezeket hozzáadtam az átlaghoz és a végén rányomtam a Calculate avarage gombra. Erre a mérésre jöttek ezek a szörnyű eredmények.
Ha nem mérek több pozícióban, akkor teljesen reális értékeim vannak és a Rew is szép eredményt ad.
Sajnos ilyenkor is nagyon visszaveszi az erősítés, lehet a sub hangerején kell még állítanom.Rew-ben, hogyan tudom együtt mérni a frontokat a sub kimenettel együtt?
-
VoidXs
nagyúr
válasz balage25 #163721 üzenetére
Az egy kikapcsolt vagy teljesen kaotikus fázisú sub lesz, ha minden más rendben van, én viszont arra gondolnék, hogy nem a mérőmikrofont használja mérésre, az is gyakori hiba. Mutasd, mit mértél.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz balage25 #163721 üzenetére
A szubra a 0ms az oké mert általában az "késik" a legtöbbet, így ahhoz képest tolja el a többit. Az 1500 viszont valami rossz beállításra utal. Mintha nem is mérte volna azt a dobozt. Windows hangkimenetnél a megfelelől csatornaszám van beállítva?
Méréskor minden crossover stb legyen kikapcsolva, full range-ben menjenek a dobozok. Ezt a REW szerinti 4kHz-es vágást nem értem, hogy mire gondolsz. -
Quetz
őstag
Aki szeretne tanácsokat profi moziszoba építéshez, annak tudom ajánlani a következő Cedia kiadványt: CTA/CEDIA-CEB22 R-2018 - Home Theater Recommended Practice: Audio Design
Az adott linkről ingyenesen "megvehető".
-
tomic
addikt
Érdeklődnék,hogy ki hallotta már közületek a Focal Chora hangfalakat?
Egy ismerősöm hangfal 5.0 vásárlás előtt áll és megkért,hogy kérdezzem meg mielőtt elindulna meghallgatni.
Az én Elac 260 szériámat hallotta legutóbb,ehhez képest ez hol helyezkedik el szerintetek? Tudom teljesen más karakter csak viszonyítás képpen kérdezném. -
Vegha
senior tag
Sziasztok,
tobb evtizede nem kovetem mar a hifi ujdonsagokat es az eddigi szettem is evek ota hasznalatlanul pihent.
Front: Tannoy Mercury Mx3
Sub: Yamaha YST-SW205
Receiver: Yamaha RX-V640
A Center+surround szett valami elhanyagolhato kategoriaju Jamo (talan E3), cserelendo.
Ezekbol az erosito valoszinuleg megadta magat es keresek valamit a helyere, ami modern hazimozi zenehallgatasra megfelelo (foleg csatlakozasra gondolok), fogad bakelit lemezjatszot is es Yamaha : )
Azt latom hogy az aktualis palettarol az RX-V685 lenne nekem a megfelelo, de ha van valami kifuto modell hasonlo parameterekkel akkor az is szoba johet, akar hasznalt is. Kulfoldon vagyok, igy a magyarorszagi beszerzesi forrasok nem jonnek szoba, szoval csak adott tipusokbol kellene segitseg/otlet -
Quetz
őstag
-
Quetz
őstag
A TV lift pont azért kell, hogy amikor mozizik a család, akkor leengedje a vászon elöl. feltételeztem, hogy ez egy nappali, ahol a háttérhangot a TV szolgáltatja, és mozira röffentik be a teljes rendszert.
Ha akusztikailag áteresztő vászon mögött vannak a hangfalak, akkor a hangfalak akusztikai közepe a vászon magasságának 1/2 - 5/8 között kell elhelyezkedjen. A hifivel ellentétben itt a hangot igazítod a képhez, mert nem akarod, hogy túl magasra emelt vászon esetén a beszédhang a szereplők cipőjéből szóljon. Persze ha a vászon közepe szemmagasságban van, akkor a hangfalak akusztikai közepe is fülmagasságban lesz.
-
VoidXs
nagyúr
válasz mettek #163711 üzenetére
Amikor még volt Krix mozi az országban, én hallottam, és lazán ott az élvonalban. Az egész márka egyébként arra épül, hogy a Klipsch-et másolja, csak javítja a durva hibákat.
-
Dorian
félisten
válasz Khaosz55 #163705 üzenetére
"én olyan fazon vagyok aki imád a nappaliban PC-ről filmezni, mert nekem ez valahogy családiasabb"
Pont így vagyok én is. Számomra szívesen meghozott kompromisszum.
Bár a nappalit igazából pont csak este használjuk, ha leülünk a TV / film elé, de nem érezném jól magam "elzárva" és nappal is szeretem az egybe nyíló, csak geometrikusan elválasztott tereket. Az étkező felőli fényzárást, magas frekis visszaverődést épp most oldom meg függönnyel, mélyeknek meg direkt jó, ha hátrafelé van még tér. Áthallást nem a szobánál gátolom, hanem az emeletre (hálók) vezető lépcső elé teszek ajtót, ez amúgy a huzat (kürtő hatás) ellen is kell.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Khaosz55 #163705 üzenetére
Én sem vagyok mindent halló, utóbbi években le is építettem a drágább kábeleket mert számomra nem sokat jelentett. Egy jobb dobozt vagy jobb szubot, erősítőt biztos értékelnél, azért ne dugjuk a fejünket a homokba. De ha a mostani is kielégíti az igényeidet, akkor meg minek...
-
Quetz
őstag
-
Khaosz55
addikt
válasz Tamoo #163701 üzenetére
Ismerem én is ezt az utat járom.
Lenne keret jobbra is mindéből is, nem ez a gond, csak be kell ismernem én közel sem vagyok audiophile hallású, sőt lehet jó hallású sem. Tápkábelt sem hallom meg, nem zavar ha valaki meg meghallja, elfogadom és tiszteletbe tartom. Van egy szint amit én jónak tartok és felette akármennyit költök nem biztos, hogy jobbnak érezném, vagy annyira jobbnak, hogy foglalkoznék vele vagy pénzt áldoznék rá. Annak ellenére nagyon szeretem ezt a témát és szívesen nézem-olvasom hogy sok mindenkinek milyen jó kis cuccaik vannak. Vitába nem bonyolódom bele.
Tudtam volna építeni dedikált mozi szobát, de ismerem magam ki sem használtam volna, én olyan fazon vagyok aki imád a nappaliban PC-ről filmezni, mert nekem ez valahogy családiasabb.
-
Khaosz55
addikt
válasz BBéci #163700 üzenetére
2003-ban épült a családi ház 138mˇ2, én 2009-ben vettem mert a válság miatt bedőlt az eladó hitele, vitte volna a bank. Legjobb vételem volt, most már kb 3x annyit ér, amcsi stílusú nekem nagyon tetszik a nagy egybe tér, nagyon szép telekkel. Könnyűszerkezetes amitől féltem, de nincs vele gond nagyon alacsony a rezsije.
Volta egy srác egyszer bemérni, és ránézésre azt mondta ez egy akusztikai rémálom lesz, de mérési eredmények szerint és fülre is nem volt nagy probléma. Tovább lépni meg úgy lehet hogy a CAV A8M helyett kell egy erősítő amivel lehet paraméterek állítani ez lett volna a RAP 1580 aminek ismert a története, + mini DSP a suboknak. Szóval lesz majd minden majd ha lesz erősítőm ismét megmérik.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Khaosz55 #163699 üzenetére
Pár éve meg Dali Concept volt a fél topiknak. Meg Polk PSW110 szub. A nagy mozisoknak meg a Clarus volt a favorit! Ne szívd mellre!
Ahogy lépdel felfelé az ember általában már nem szívesen ajánl alatta mert más szintet tart elfogadhatónak, tolódik minden felfelé.
Kérdezték már páran akik hallották a mozim, hogy mennyiben van egy ilyen, de mindig csak vakaróztam, nem számoltam.
Most a napokban összeadtam aztán belegondoltam hogyha nem lenne semmim és házimozit szeretnék.... hát ennek a felét se akarnám elkölteni. Még az is sokkolna.
(Pedig nem drága csak én vagyok csóró.)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest