Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz mettek #186146 üzenetére
Igen, gyerekcipőben jár, de nem feltétlenül a szemüveg effekt miatt, azt síelés közben is el szoktam felejteni, ha jól érzem magam. Az más dolog, hogy érdemi játék jelenleg kettő van (Alyx, Nexus). Egyszer majd elérünk oda, hogy a jelenleg mobilos kaliberű többezer nites OLED-ekkel szerelik őket, attól nem félek. Audio terén viszont borzalmas a visszafejlődés. A HoloLens HRTF-e tökéletes volt, hátborzongató újdonság volt 2016-ban a teljes szoba szimulációja, ehhez képest a Quest (inkább Unity) egyenesen szánalmas.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Dorian
félisten
válasz mettek #186136 üzenetére
Nemhogy semmi baj nincs a szobáddal, hanem ritka az ilyen alacsony és egyben egyenletes utózengés, örülj neki. Ha már bármibe bele kell kötni, akkor a 200-500Hz közt kevés kicsit, de ez még mindig jobb, ha ugyanennyivel nagyobb lenne.
Ezen plexivel nem változtatsz, hanem azzal jóval fentebbi frekvenciákon rontasz. De miért tennéd.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
VoidXs
nagyúr
válasz mettek #186136 üzenetére
Pedig ez egy teljesen kellemes szobának tűnik, nálam is ekörül van az RT60. Ha többet szeretnél, tegyél ki egy olcsó plexit az elsődleges reflexiós pontra, aztán meg is vagy. DSP-vel is lehet olcsón zengetni.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
devil-k
nagyúr
válasz mettek #186111 üzenetére
"de idővel rájössz hogy jobbat szeretnél ezért beindul a véget nem érő cserélgetés."
És ebbe bolondul bele nagyon sok házimozi kedvelő, fórumos, amikor egyszerűen nem tudnak semmit sem élvezni, mindig jobb és jobb kell. A végén már nem is a filmek-sorozatok szeretetéről szól az egész, hanem a folyamatos állítgatásról, átalakításról.
- mozi bolondéria -
-
aktív tag
válasz mettek #186096 üzenetére
Az analógiáját értem, nyilván át tudom ültetni az én kanapémnak megfelelően, főleg már csak a színe miatt is..
Inkább az érdekelne, hogy van e tapasztalat a háttámlás pozíciók és a mögötte lévő fal távolsága kapcsán. Nyilván tudom, hogy a nagyobb távolság jobb, de biztos van valami kompromisszumos megoldás, lehetőség. 20-30-50-60 cm mit hogy befolyásol, stb -
BBéci
legenda
válasz mettek #185999 üzenetére
Azért nem voltak negatívumok az Audia erősítővel, mert az fényévekkel jobb a összes többinél, amiket felsoroltál.
#186007-KP-
Lehet, hogy csuszkával állítjék, de nem mindegyik rendszer képes visszaadni, reprodukálni.
Egy múltkori tesztalany AVR-rel a két frontsugárzó közül szólt minden, ami egy jobbfajtával az oldalfalakon túlról. Amikor autóhifi hangminőségversenyen bíráskodtam, az volt a szinte elérhetetlen csúcs, amikor a motorháztető közepére költözött a zenekar. A bíráló lapon egy ábrán be kellett jelölni, meddig ér a színpad szélessége. A legjobbaké túlért a külső visszapillantókon.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quetz
őstag
válasz mettek #185991 üzenetére
Érdemes az ASR és az Erin's Audio Corner méréseit megnézni, illetve a linkwitzlab blogját olvasni.
A hangfalakat összegre lövik be (built to cost), adott célcsoportra egy átfogó piackutatás alapján. A célcsoport lehet nem/életkor/bevétel és a Harmann intézet valóban rengeteget vaktesztel(t), hogy megtudja, melyik csoportnak melyik hangzás tetszik. Ez is része a piackutatásnak.
-
VoidXs
nagyúr
A késleltetés nagyon fura hatást tud kelteni, ha pont egy picit rossz. Equalizer APO-val tudsz vele játszani, hogy pl. 0.01 ms eltolás mit tesz. Van egy pont, nálam pl 0.1 körül, ahol teljesen egyik oldalra tolódik, pedig ugyanolyan hangos a két front.
-
mettek
addikt
Ezért kédeztem a multkor amugy hogy van e olyan mediaplayer app ami tud real time dsp feldolgozást mert a filmeknek is iszonyat jót tesz egy kis reverb. Legalábbis az én fülemnek az adja az igazi mozi élményt ha van egy kis visszhang, ez nyújtja azt az élményt mint amikor a nagyteremben ülök és érezni a hangban ahtalmas teret.
Ezt egy kicsi szoba soha nem fogja tudni de egy kis reverb-bel hozza azt az élményt.
Illetve azt vettem észre hogy akkor is hasonló a hang ha a hangfal távolságok el vannak tolva az optimálistól (ha jol tudom ilyenkor nincsenek fázisban) de ilyenkor meg borul a térérzet is. Ezért lenne jó a mért adatokra rátenni a dsp-t.
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
I'am Dony
őstag
válasz mettek #185995 üzenetére
A középső a 13 pontos és a legtöbb helyen az működik legjobban. A mostani távolságaid nem ismertek, de ha kb. megfelelő a frontszélesség MLP táv akkor jónak kell lennie. Előnyösebb, ha nem húzod a falak felé. Sokan behúzzák a függönyt, de ettöl jobb eredményt ad, ha nagyjából leköveted a a dobozok átvitelét a célgörbével a felső tartományban, - ha szeretnéd megtartani a sajátosságukat ill. ez megtehető a görbe alapján.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz mettek #185993 üzenetére
A Dirac ebben nagyon jó, az eléri, hogy a középre kevert dolgok tényleg középről szóljanak. A szám ilyen, a hangmérnököt hibáztasd. Egy jó kalibráció mellett szokott igazán érződni, hogy egy-egy zene mennyire steril. Te ezek szerint azt szereted, amikor zajos a tér. Ott viszont az a probléma számodra, hogy ha körbe akar mozogni egy hang a szobában, az nem működik majd olyan jól, mint Dirac mellett.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz mettek #185991 üzenetére
Ezt nem szokás csinálni, mert 99%-ban a szoba és kalibráció függvénye a tér minősége. Tudok ábrát készíteni (pl. VoidPlayerbe tettem rá analizátort, csak mért eredményt kell betölteni), de arról csak azt tudnád meg, hogy nálam milyen. Amit mérni szoktak, az a direktivitás, de az abban számít, hogy mennyire fogja több hallgató ugyanazt hallani, és mennyire kell beforgatni.
A mérőjel pontosan ugyanazt méri, mintha zenével tennéd, mert impulzusválaszt számolunk, ami úgy jön ki, hogy a mérőjellel osztunk. A sweep arra lett kitalálva, hogy a lehető legzajmentesebb méréseket hozza össze, de zenével is tudsz. Valaki nagyon arcoskodott a hifitopikban, hogy márpedig ez nincs így, tegyek csak egyedi mérőjel opciót a Cavern-be, szóval így tettem, és mit ad az ég, pontosan ugyanazt mérte, csak zajosabban. Az impulzusválaszban egyszerűen minden benne van, ami csak a rendszert jellemzi, az is, aminek még nem adtunk nevet. Ez egy matematikai tény.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz mettek #185983 üzenetére
A részletezés márpedig a spektrum egyenletessége, ami drasztikusan eltérhet két rendszer közt, még akkor is, ha nagyjából ugyanarra a simított átlagra vannak kalibrálva. Főleg magasfrekiken rendszerint teljes káosz van. Teret úgy tudsz megjeleníteni, hogy felrajzolsz egy vektorszkópot páronkénti mérésekből, és minél inkább egyenes vonalakat látsz, annál pontosabb.
-
Dorian
félisten
válasz mettek #185985 üzenetére
Ott hibás az elképzelésed, hogy nem egy-egy mért adat mutat meg egy-egy hallott tulajdonságot, hanem egy csomó mért adat összességéből lehet következtetni rájuk, mert ezekből fakad az, hogy mit hallasz.
Figyi, sztem ezzel a sértett kábelhőbörgéssel menj a kábelezés vagy az audiofül topikba.
Nem hiányzik itt.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
skippper
senior tag
válasz mettek #185897 üzenetére
Hasonlóképpen nem érdemes haladó házimozizás témakörében gondolkodni és elektronikai témákat boncolgatni, amíg valaki nincs tisztában az impedancia fogalmával. A csatolt videó tökéletesen elmagyarázza, hogy miért nem számít egy AVR és egy hangszór között a kábel és miért számít egy elektromos gitár és egy gitárerősítő között. Ha ezt nem látja át az olvasó, akkor még nem olvasott eleget elektronikáról.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz mettek #185859 üzenetére
Akkor jöhet a teszttel bizonyítás.
Viszont sajnos már előre kiderült, hogy téged becsaptak, hiszen komplex zenével "hallod" a "különbséget", miközben pont a tuctuc hoz ki minden különbséget, ahol nagyon kevés különböző hang van, és az összhang borulása rendkívül gyorsan elárul mindent bármelyik teszten.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz mettek #185858 üzenetére
Az biztos, hogy az Infuse kezelőfelülete sokkal barátibb, átláthatóbb, mint a Kodié. Ezzel egyetértek teljesen. Nekem éves előfizetésem van, így havi 282,5 Ft-ba kerül az Infuse. Nem pénz érte, tekintve, hogy 2 db iPhone, 1 db MacMini, 2 db Apple TV, 1 db MacBook Air használhatja nálunk.
- mozi bolondéria -
-
python1
veterán
válasz mettek #183625 üzenetére
Tulajdonkèppen èpítgetem addig míg nem lesz számomra tökèletes, a következő hangsugárzók is diy lesznek, csak mèg kèplèkeny az egèsz projekt.
Az biztos, hogy ami dinamikát nyújtott az ezelőtti mozi az alá már nem megyek, csak valamivel jobb minősègben fognak szólni.
A vetített kèp az biztosan sokkal szebb lesz, annyi, hogy a 2 centeres felálást kell megvalósítani.
Ha ez sem lesz kerek, èpítem tovább. -
tomyka74
senior tag
válasz mettek #182491 üzenetére
Jaaaa és jut eszembe a bemérő mikije szinte egyiknek sincs meg! Mi ez az új "divat" ,hogy minden tartozék kivéve a mikije és természetesen mindenki már úgy vette az előző tulajtól.
Egyébként anno én is a CXR200-at úgy vettem miki nélkül. Bár a 390 mégiscsak igényelné a dirac miatt.
Tök fura, hogy ez milyen divat lett.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz mettek #182464 üzenetére
Vakok között félszemű a király.
Még szép, hogy a Marantzod DAC-jánál sokkal jobb a Hegel. Ez is bizonyítja, hogy a Cimema 60 csak középktegóriás szerkezet. De a HD 12 attól függetlenül még igencsak messze van a Lindemanntól. Ezt írja az Audiosciencereview: "The SINAD of 93 dB is quite poor even for a DAC that came out in 2015. It can't even resolve 16 bit signals properly"
Tehát a 16 bites jeleket sem tudja megfelelően felbontani! Összegzésként azt írják: egyszerűen nem versenyképes sem teljesítményben, sem tiszta képességekben. Nem ajánlott, semmi nem szól mellette. [link]Ízlés kérdése? Igen, valóban. Sokan szeretik a szado-mazo és a pisikaki szexet, de attól még nem azokat tartjuk etalonnak.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
WaterWave
veterán
-
denesdr
addikt
válasz mettek #182435 üzenetére
Megmérted a meredek esést? Egyébként a frekiátvitelt a legkönnyebb korrigálni szóval simán egyformára hozhatók, de egyébként is, erősítők esetében nagyon minimális különbség szokott csak lenni a hallható tarományon belüli átvitelben, amit akár nevezhetünk füllel érzékelhetetlen különbségnek is. Ha van hangzásbeli különbség két vagy több erősítő között, az általában nem a frekiátvitelükből adódik, csöves és egyéb "egzotikus" erősítőket leszámítva, mert ezeknek gyakran magas a kimeneti impedanciájuk és így a saját átvitelük erősen függ a hangfal impedanciájától.
-
BBéci
legenda
válasz mettek #182427 üzenetére
Eddig még csak olyan véleményeket olvastam a GEN3-ról, hogy az elődjének jobb a hangja. Viszont az a Primare remek darab, elfogadnám!
-
BBéci
legenda
válasz mettek #182420 üzenetére
Azt nem csodálom, hogy az Emotivákkal semmi különösen nem tapasztaltál. Bár az XMC-2 egyáltalán nem rossz, de a végfok típusát nem árultad el. Ha XPA-5/7 GEN 2 volt, akkor bizony nagyon jó hangot kellett volna kapnod.
Az említett Marantz - Primare összeállítás csúcsszuper hangú. Ha szerinted a Cinema 60 semennyivel nem marad el attól, akkor nálad nagy bajok vannak.
Egy félmilliós AVR-hangja ugyanolyan, mint egy 2,2 milliós processzor/végfok párosé?
Ha ez igaz lenne, a Marantz tervezőit a főnökség szeppukura kényszerítené és lehúzhatnák a WC-n a céget.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz mettek #182391 üzenetére
Feltettek egy konkrét kérdést, amire korrekten válaszolt.
"Inkább várj kicsit, gyűjtögesd. Tudom drága hobbi, de hidd el ezek amiket kérdeztél semmire sem jók."#182395mettek
"Semmi különbséget nem tapasztaltam egy jobb avr-hez képest."
Ez érthetetlen és rendkívül furcsa. Pont az ellenkezőjét tapasztaltam: egy processzor/végfok páros lényegesen jobb hangminőséget, nagyobb élményt tud nyújtani, mint a csúcskategóriás AVR-ek.
Vannak kivételek, mint például Onkyo és Yamaha párosok, azokat egy percig sem akartam megtartani.
Ellenben Arcam, Marantz, NAD elő/végerősítőktől az első percekben leesett az állam.
Talán a Denon AVC-A1H ad akkora élvezetet, (hamarosan megtudom) de annak eleve hendikepje a 15 erősítő csatorna. Musical Fidelity ötcsatornás végfoka ugyanakkora méretű és tömegű, 5x250 W teljesítményű. Nem érdemes őket egy napon emlegetni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
powerup2
addikt
válasz mettek #182159 üzenetére
Az amit mértél az tuti hibás volt. Mindig kell tesztelni hogy minden oké. Fentebb már leírtam milyen bugok vannak és ha pl nem kerül fel az avr-re a teljes kalibrálás akkor vannak anomáliák vagy lehet fel sem kerül. Nálam is volt ilyen és ezt a hibát a mai napig nem javították ki akár csak azt hogy néha kifagy a program szóval menteni kell de ha minden oké akkor meg rengeteget javít a dirac. Anthemnél az arc megint csak kiváló és ott is ha minden okés a mérésnél nincs gond de tudni kell használni a progit. Arc-nél pl nincs idegesítő bug mint a diracnál. De a dirac jobb.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
I'am Dony
őstag
válasz mettek #182166 üzenetére
késleltetéseket is 30ms körülre lőtte be holott ha kalkulátorban kiszámolom a távolság alapján akkor 9ms körüli értékek jönnek ki
Ennek nagyon egyszerű a magyarázata és a szubod volt az oka. Ha emlékszel még, a dobozok távolságánál mindig a szub a 0.00 értékű. Az aktív szubok erősítőjének van egy alap, AVR től független késleltetése. Ezt komolyabb gyártók a manualban közlik is. Mivel ez lesz a 0., és van neki egy X ms késleltetése, a többi dobozt is muszáj ehhez igazítani. Ha a távolságok alapján kiszámolt időhöz ezt az értéket hozzákalkulálod, közel azonos eredményt fogsz kapni ideális esetben. Azért nem mindig és ugyanazt, mert a szoba ebbe még beleszól. Egyébként ez miatt nincs értelme számolgatni sem.
-
ctrlaltdel13
őstag
Sztereónál nem kell késleltetés,minek.
De ha van is,akkor a frontoknak azonosnak kell lennie,mivel szimetrikus elhelyezést feltételezek a hallgatói p. képest.Khaosz:
Én nem írtam a dinamikát, a teret , a színpadképet húzza egy síkra.
Ezzel a zene"lelkét" öli meg.
Hiába látom hogy úgy jó a frekimenet, nem tetszik, unalmas, döglött a hang.[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
Azt hogy mire rajka a késleltetést azt szerintem nem lehet kiszámolni, nagyban függ a szobától. REW-ben ellenmértem és teljelsen mást kellett a Rotel-ban manuálisan beállítani minthogy kiszámoltam vagy lemértem volna centivel. A lexicon-t még nem mértem vissza REW-ben.
-
Gino20
őstag
Lehet elég lett volna csak kipróbálni a 13 pontos mérést (az évek alatt).
Van feltöltve az AVR-re 9 és 13 pontos mérés is, majd halg pozícióban maradva lejátszás megszakítása nélkül, telefon app-ról váltva a kalibrációk között a különbség hatalmas. 9 pontos mérés esetén, ahogy írod középre tol mindent. -
-
powerup2
addikt
válasz mettek #182153 üzenetére
Ott valami akkor nem volt jó mert pont hogy a kellemetlen kiemeléseket megszünteti és a tér tényleg érezhetően jobb lesz. És bizony nálad is ez lett volna ha rendesen van beállitva. A dirac néha elég nagy szivás ... sőt sok esetben nem megy fel az erősitőre a beállitás csak egy része vagy épp semmi. Nekem már voltak érdekességek a program kapcsán amiket tapasztaltam. Baromi idegesitő tud lenni. De ha figyel az ember meg teszteli aztán a rendszert kijön a hiba. Ha nálad rosszabb volt diraccal akkor tuti nálad is volt valami gebasz
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
m3ss
veterán
-
BBéci
legenda
válasz mettek #181947 üzenetére
Szedd szét, ha szükséges, alkoholos fülpiszkálóval tisztogasd meg az érintkező felületeket. Amennyiben nem segít, ragassz rájuk korongocskákat: [link]
-
python1
veterán
-
-KP-
addikt
válasz mettek #181612 üzenetére
"Kicsi szobába nagy hangfalak, nem optimális, nem tudják megmutatni a képességüket. Azt én is hallottam már hogy kisebb helyiségben sokkal szebben szólnak a kisebb hangszóróval szerelt hangfalak." Igen, a régi nagy igazságok, amik igazak is, meg nem is.
Persze, eq nélkül nem mutatják meg. Ellenben azt megmutatják, hogy kis szobában a kiemelések magasabb frekvencián jelentkeznek és egy nagyobb doboz jóval nagyobb gerjesztést ad a problémás frekiknek. Illetve ugye minél magasabban vannak a problémás frekik, annál kisebb doboz tudja gerjeszteni azt. Ezt szokták orvosolni úgy, hogy beraknak egy kis méretű hangfalat aminek alig van mélye, így a problémás freki sem kap akkora gerjesztést. Így az anomália kevésbé lesz prominens. De akusztikai kezelés, plusz eq elég jól megoldja a dolgot. Pont ezért vannak bajban a sztereósok, akiknek szentségtörés bárminemű eq használata. Ez a "kis szobába csakis kis hangszórót" mondás is tőlük jön. Volt olyan kereskedő akivel beszéltem, és ilyet szólt, hogy 20 négyzetméterre csak monitorsugárzót lehet tenni. Hát majdnem rácsaptam a telefont, hogy ne pocsékolja az időmet.
Nekem a 20nm szobám mellett van egy 11-12nm szobám is (3.5*3.5m). Pontosan ugyanúgy kijön a különbség az állványos, meg az álló között. De nehezebb megtalálni az optimális helyet, mint a másikban, és az eq-nak is nagyobb falat. De közel sem megoldhatatlan. De ha beütöd az Amroc kalkulátorba, eleve problémás, hogy a szoba két dimenziója ugyanaz. Mert így a szélességi és a hosszúsági állóhullám ugyanazt a frekvenciát fogja, duplán gerjeszteni, és mivel a szoba magassága 280cm, a harmadik fő módus sincs messze az első kettőtől. Ezt az Amroc kalkulátor is szépen mutatja.
-
pvil
tag
válasz mettek #181598 üzenetére
Ezek szerint tényleg vállalható...
Én onkyo rz820 + kef q300+600 ról váltanék (vagyis ezeket tavaly eladtam), de akkor nagy volt a tér, itt a 15m²-en meg sok volt. Próbáltam soundbarokat, de az vicc még a komolyabbak is....
A tidal annyira nem izgat, (apple music van előfizetve) ha elviselhetően zenél az nem baj, inkább usb-n keresztül lenne hajta, meg retró módon cd lemezről. -
powerup2
addikt
válasz mettek #181520 üzenetére
Proci az más mint egy avr. Mondjuk nekem a külsőre nem tetszik kicsit szégyen hogy egy rendes kijelzőt nem tudtak beletenni. Én procinak olyat veszek majd amit nem cserélek le de nagyon a storm audio felé hajlok.
-
I'am Dony
őstag
válasz mettek #181500 üzenetére
Amit te mondasz hogy az egyes hangfalakat felhúzta, azt nem tudja megtenni, mert a csúszkákkal csak lefelé lehet állítani, felfelé nem.
Mondom nekem nem kell mondanod, mert tudom. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy tévesen értelmezik a neten talált leírásokat és a fő hangerő csúszka helyett, lehúzzák az összes dobozt, amit utána emelnek. A fórumtárs leirása ugyan erre enged következtetni.
Az atmos...
Ez egyáltalán nem a Dirac hibája. Rosszul tervezted meg az alkotóelemeket, amik nem illenek egymáshoz és a szovtertől várod, hogy javitsa meg és mivel ez lehetetlen panaszkodsz a dinamikára.[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
válasz mettek #181496 üzenetére
Engem nem kell tanítanod
Az utolsó előtti mondatod a lényeg, ez a helyes. Csak ő nem ezt írta. Az azonosra felhúztam az teljesen mást jelent. Egyébként a mikrofon szint sem tud a legtöbbször 100% lenni, ez az alapzajtól függ, amihez igazodnod kell, hogy megfelelő hangerővel tudj mérni vágás nélkül. -
buci68
junior tag
válasz mettek #181394 üzenetére
Tegnap vettem egy Marantz 7013 at a nyamvadt Magant quantum 655 oly hangszinpadot varázsolt hogy meglepett
De a Aktiv Dynaudio Focus 200XD ra akarom rátenni Externalban és úgy hogy zümmög ))
jó kis falak .....
Gondolkodtam a 6015 ön de a Cinema 60 is látképbe volt, de egy teszt szerint a 7013 jobb zenében ...Sajna a Denon 7200 ellett adva de még vadászom tovább hátha leesik beesik valami )))
Elveben a Monitor Audio Silver ekkel is jól szólnak )))Szívesen veszem tanácsaid ha már kb 1 hajóban utazunk )))
-
BBéci
legenda
válasz mettek #181414 üzenetére
Félre ne érts, nem bántom az Aria hangdobozokat, de szerintem az Audia Flight Three S jobbat érdemelne. Ahogy említettem, nálam elsősorban Thielekkiel volt csapatban, de kipróbáltam saját quadraljaimmal is. Utóbbiak itthoni összehasonlításban jobban tetszettek, mint az Aria 926, amit pár hétig használtam, nyüstöltem. Viszont a TT1 páros egyértelműen magasabb szinten zenélt az Audiával, mint az Aurumok.
Összefoglalva: az a minőségi és árkategória való a Three S-hez, mint a TT1. Aria 926-tal nem hozod ki belőle a maximumot.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
powerup2
addikt
válasz mettek #181413 üzenetére
Nálam super a hang mind zenén mind filmek alatt. De tudom hogy kell végfok mert akkor az még nagyot dob rajta és aztán majd procira váltás jön. Majd ha teheted frontnak próbálj ki Revel hangfalakat. Focal Aria után nekem nagy előrelépés volt pedig annak szerettem a hangját.
-
BBéci
legenda
válasz mettek #181410 üzenetére
Audia erősítőd hangját felesleges bármilyen AVR-éhez hasonlítani, fényévekkel jobb bármelyiknél. Processzor-végfok párosból létezik olyan, ami felveszi vele a versenyt, de horror pénzért.
-
powerup2
addikt
válasz mettek #181410 üzenetére
Akkor dirac terén valamit nem igazán jól állitottál be mert nálam zenére is kiváló és filmre is. Anthemnél jobbnak érzem minimálisan az Arcamot. De a dirac nagy előny mert ha jól betudod álltani akkor minden kiváló és olyan részleteket is hallasz a film alatt amire eddig nem figyeltél fel. Nekem egy gondom van a diraccal hogy a szoftver lehetne kicsit megbizhatóbb főleg az elején mikor a hangszóró szinteket kell belőni sok esetben szenvedés és van amikor az egész progit újra kell inditani. De ha jól működik akkor meg igazán faszán belehet állitani.
-
powerup2
addikt
válasz mettek #181394 üzenetére
Arcam avr5 pedig jó cucc szerintem nálad valami nem volt jó beállitva ha a marantz jobbnak érzed. Aria centerem volt nem volt rossz sőt árához képest kiemelkedő de majd integrálj a rendszerbe 3 utas centert és érzed a difit. Miért Maranntz cinema 60 mellett döntöttél ? mert árba 1300 euró nem olyan drága cucc.
-
BBéci
legenda
válasz mettek #181406 üzenetére
Telitalálat az a sztereó erősítő, amit vettél. Volt nálam, boldogan megtartottam volna. Pláne a körítéssel együtt: CD One M, HiDiamond Diamond 8 hangszóró- Diamond 3 táp- Diamond 5 összekötő kábelek, Thiel TT1 hangdobozpár.
#181407denesdr
A jobb szubládák saját EQ-jával remekül a zavaró mérték alá csökkenthető az a kiemelés. Sajnos nem mindegyik tesztalany képes erre, olyankor be kell érnem az Audyssey MultEQ XT32 korrekciójával.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
m3ss
veterán
válasz mettek #181401 üzenetére
denon sinad 99 van elotte de lehet megnezek majd egy arcam 390/550-et is elobb-utobb. ja fedett, ez jo szo. letakarom egy pokroccal a bw frontokat es lehet egesz egyseges lesz a hangkepem
nekem filmjeleneteknel amikor kicsereltem a bw centert ma-ra kicsit laposabbnak tunt minden pl. tron light cycle chase-ben. szinti zene dinamikaja, effektek. persze ha egyseges lesz es szokom kicsit sztem teljesen jo lesz. a regi surroundom is bekotottem most mielott eladtam, dm602 s1. es annak is nagyon fedett hangja van. ez az s3 sorozat fenyes...
sztem mozihoz vmennyire illik is ez, ha mersekelt hangerot hasznal vki. zenen inkabb azt szeretnem megszokni, amelyik karaktere kozelebb all a keszito elkepzelesehez...amugy nem gondoltam volna, hogy eq utan is ilyen markans kulonbsegek maradnak ket hangfal kozott. ezert cserelgetitek ti a hangfalakat hetente#181402-KP nezegetem rendszeresen, de csak allokat lattam, nekem polcsugarzo kell.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
válasz mettek #181397 üzenetére
Az Aria magasai nem az az arcba tolósak, kicsit olyan mintha térben mélyebbről szólna.
pont igy jellemeznem a ma c350-et, ha erdemes lenne az "5 ch stereo zenehallgatast bowerekkel" jellemezni. eqzva denonnal fuvos hangszerekkel olyan, mintha valahol hatul jatszana a szaxofonos, a bowereknel meg olyan mintha egy szaxofonos,trombitas szolo produkciojat hallgatnad hangszeres kiserettel...teljesen mas. erdekes modon multkor amikor a dynaudio 52se-t mertuk ossze ugyanott a 601 s3-mal minden mas feltunt csak az nem, hogy a fent ennyire mas lenne. bar ott nem volt fuvos jazz, nekem ismeretlen pop zenevel teszteltuk. az is lehet hasonlo karakter a dynaudio..
mindenesetre kivancsi vagyok milyen lesz az ma stereoban..de tuti szoknom kell majd ennyi ev bw utan. azt tippelnem, hogy a tere jo lesz amugy.
most talaltam ebayen egy eladot, akitol vat nelkul tudnek venni 240e korul uj silver 6g 100-at. nem tudom varjak-e hasznaltra..valszeg ha lesz ennel azert olcsobb lesz, de ki tudja mikor. plusz lehet jobban is jarok egy 6g-vel, ha mar a center is az...
ausztriaban nincs hatar kozeleben vmi bolt ahol lehetne ilyet talalni? inkabb elhoznam amikor jarok arra, szallitastol kicsit felek meg ha ved is a paypal..[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest