Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #179782 üzenetére
Amúgy nálam sincsenek távolabb egymástól a frontok, mivel nagyon nincs hely; de ezért is, én is nagyon közel ülök hozzájuk (másfél méteren belül).
Annyi haszna legalább van, hogy így kisebb tv is elég nagy.#179784Dißnäëß
HM-hez kell center, szóval ha így hagyod, akkor lejebb kell pakolni az erősítőt. Szóval minimum valami masszív, polcos (állvány). Inkább rendes fából mint bútorlapból (de persze az is használható). Üveget én pl. hanyagolnám. Szép tud lenni az is, de ha búg a trafó azt pl. erősíti. TV-t legalább emeld a frontok fölé.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #179782 üzenetére
kisméretű és ajtót
-
fehér_ember
addikt
válasz Dißnäëß #179780 üzenetére
A frontokat kell onnan eltüntetni. HM-nél az sem gáz ha nagyon szélen vannak. Mégegy ugyanilyen szekrény ezzel összetolva (talán pont elfér) és mindjárt lesz annyi hely a tetejükön, hogy még a centert is használhatják. Amúgy meg rendes állvány erősítőnek, centernek (ha már haladó). Misméretű eszközök ha csak nem d-osztály akkor elég tévút szerintem. Legyen akkora inkább mint a szekrény. Akkor csak rá kell tenni előre két ajót álcának és egyből jól el van rejtve.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #165076 üzenetére
Természetesen nálam nem az oxidáció hanem a hangzás miatt.
-
fehér_ember
addikt
válasz VoidXs #165019 üzenetére
Nagyon nem így vannak ezek a dolgok. Egy cobalt egy fülhallgatóval telóról mennyei élményt tud nyújtani. Sajnos ha fejes kerül rá és kell a combosabb erősítés akkor már romlik a hangminősége, mert oda még nem jutottak el hogy iyen pici méretben az erősítést is rendesebben meg tudják oldani. Természetesen nem minden hulladék telóról lehet normálisan üzemeltetni (általában inkább huawei és xiaomi egyes típusainál vannak ilyen gondok). Sajnos én is a mate 20 pro-m miatt voltam kénytelen fájó búcsút venni a cobaltomtól. Természetesen pc-n semmi gond, de ott az a baj hogy már alapból combosabb erősítésről indul. A fenéért nem oldották meg hogy lehessen legalább szoftveresen egy dac módot is kapcsolni benne, akkor simán jó lett volna hifi elé forrásnak is. Így viszont nyugodt szívvel csak füleshez (nem fejes) merem bátran ajánlani telóval.
Red-et nem hallottam. A black pedig telóról számomra túl kevés volt egy hidizs dac cable elverte. Viszont ami fura volt a black-nél, hogy laptopról meg jobb volt.
(#165018) Pöttön
Vegyél inkább egy Denon AVR-3802-est kemény 40k-ért (persze ha műszakilag rendben van).
Egy ilyenben a beépített dac is használható.
[link][ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
hagyjuk, törölve[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #164899 üzenetére
Kiegészítés: természetesen a be van készítve a villanydrót is banánozva, az úgy értendő, hogy az 5 csatornás pro végfokról (vagy három behringer-ről ...stb.). Az egységes hangképed miatt.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
(#164887) BBéci
"Ilyenről álmodozom: [link]"És miért kell mozihoz ilyen drága végfok?
D-osztályból töredék árból megvan sokkal nagyobb teljesítmény is.
Mozihoz drága kábelek sem kellenek, szóval elég ha a sztereót nyomod jó rendszeren, aztán ha filmet akarsz nézni akkor be van készítve a villanydrót is banánozva a frontok mögé, pillanatok alatt megcseréled és már mehet is a vetítés.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz VoidXs #164604 üzenetére
Ilyeneket fölösleges csinálni hisz zenére is megfelel a gyors, pontos, dinamikus hangzású szub.
Persze van hogy a lassú nagyon jó áll néhány zeneszámnak, de mihelyst hozzászoknak a delikvensek a gyorshoz/pontoshoz, onnantól már másként fognak tekinteni az előbbieket előállítókra. -
fehér_ember
addikt
válasz Tamoo #164545 üzenetére
A frontokhoz meg kinek mi jön be. Amúgy terveztem hogy a centerhez is szerzek ugyanolyant, de inkább a tőled vett monokristályos réz mellé dobok még pluszba egy KáCsás vékony ezüstkábelt, úgy sokkal olcsóbban kijövök. Ráadást centerrel sem tudom követni a frontjaimat. Mindig le vagyok maradva .
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #164207 üzenetére
Ja és persze ez csak dynaudio audience 72-esek alja volt sztereóban a hallgatási pontból mérve. Akkora dobozoktól meg hangszóróktól azért nem rossz, vagy a szoba segít rá ~kedvezően.
-
fehér_ember
addikt
válasz Tamoo #164187 üzenetére
Igen azzal. De persze lehet nem jól.
Az 50Hz-es anomália esélyes hogy nem szoba, meg hangfal; hanem valami hálózati rátelepedés/hiba volt, ami persze lehet készülékben is: [kép] és még akár most is fenállhat.
Belerondít az 50Hz környezetébe is, és miatta ott nem is láttam a valós helyzetet.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Tamoo #164183 üzenetére
Megfüleltem 191cm-re a mögötte lévő faltól de nem tetszett; 225-ön pl. meg már jó volt. Azért nem 235-ön mert csak addig ért el a hangfalkábel . De alapból így 68-on sem rossz.
Akad miki, de múltkor is mikor mértem folyamatosan volt valami anomália 50Hz-en, amire nem tudtam rájönni mi okozza. Az ott nagyon belerondított a mérésbe, amúgy tűrhetőnek tűnt. Az új szerzeménnyel is jó lenne lefuttatni egy mérést.
Majd meglátom.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Tamoo #164179 üzenetére
Gondolom akkor elég az, ha a vonalakra nem; tehát csak a berajzolt vonalak közé. Az amúgy megoldható. Sőt akkor a mostani egymástól 2m is jó 0,75-nél illetve 2,75-nél.
Az 1,91-et semmilyen átrendezéssel nem tudom megoldani állandóra, de pl. a 2,35-öt igen.
Akkor majd egy álló vagy asztalra helyzhető tv állványt kell vennem a jelenlegi falikonzolos megoldás helyett és mehet is a szoba átrendezés.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Tamoo #164171 üzenetére
Akkor ezek alapján a dobozok elejét 191cm-re kellene tennem a mögötte lévő faltól és egymástól csupán 142cm-re lenne a középvonaluk. Ezt még ki is tudom próbálni csak a hallgatási hellyel lennék gondban .
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz BBéci #164156 üzenetére
"A másik két hozzászólásoddal teljes mértékben egyetértek, 95 % zenehallgatási arányhoz baromi felesleges 5.1 rendszert kialakítani."
És pl. mi a helyzet a Celine Dion A New Day félékkel?
Azokat nem jó hangminőségű rendszereken illetve többhangsávon kell fogyasztani.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Elnézést amiért így kitoltam ilyen szélsőséges esetre kivetítve ezt a témát, amit alapból sem szeret mindenki.
Végülis mivel úgyis pc-ről filmezek, meg van mérőmikim is, meg egy optikairól etetett ezeréves vasam ami nem is tud bemérést, ezért majd (ha lesz ismét szubom) esélyes hogy ki fogom próbálni vamalmelyik automatább korrigálású progit. Addig meg, megpróbálok művelődni.Amikor volt egy alapabb HK mozierősítőm, akkor annak nagyon jót tett a gyári bemérése is. Sokpontegynél nagyon jól összeállt vele a körülölelő tér (igaz persze az is hogy annélkül nem is próbáltam ). Persze lehet akkor az elhelyezés is nyomott a latba, pedig akkor az pl. asszimetrikus volt a szobához képest.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Tamoo #163996 üzenetére
Szóval szépen hangzik ez a minden large-ra meg kikapcsolni, de ezt nem lehet mindegyik avr-nél. Mert ha pl. nem kevertetsz vele a frontokra (tehát definiálsz neki szubot) akkor meg vágni fogja a frontokra engedett mélyeket egy bizonyos freki alatt. Szóvval akkor meg a legalját fogod bukni. Persze még mindig istenkáromló, azaz szub nélküli használatot feltételezve.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Tamoo #163993 üzenetére
De mint mondtam az avr azt is újra felkeveri tehát nem ugyanazt kapom mint amikor mértem, mert akkor az eredetit keverte fel most meg már a módosítottat is. Ha meg nem kevertetem fel akkor amikor már a kalibráltatottat játszom le, és olyankor definiálok egy falls szubot ezért az avr-nek az sem jó; hisz akkor meg mindenképp vágni fogja valamilyen frekin a frontokat (mert ha jól emlékszem olyan lehetőség nincs hogy ne vágja, amikor szub van definiálva).
Persze lehet nem jól gondolom vagy nem jól emlékszem az avr-em menüjére ?
De inkább hagyjuk is ezt a szubnélküliséget; mert ez amúgy sem rendeltetésszerű használat.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Tamoo #163990 üzenetére
Az oké, de amikor mérnék szub nélkül akkor a hm vas keveri rá a frontokra.
Amikor meg a lejátszóprogi után megmókolom azt az avr megint felkeveri a frontokra, tehát nem ugyanazt kapom. Így azt gondolnám hogy csak akkor lehet így mókolni ha szubot is használok. Úgyhogy majd később foglalkozok ezzel, mert jelenleg megint nincs szubom (az előző nem felelt meg az elvárásomnak, inkább eladtam). -
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #163984 üzenetére
Tényleg amúgy csak a frontokra keveri rá a hm vas a szubcsatornát (ha nincs szub); vagy mindenre amit large-ra állítottam
Igen tudom hogy ez a kezdőbe való kérdésAzt gondolnám mindre; csak hát tök zavaró hogy amikor meg van szub, akkor meg csak a frontokat lehet hozzá választani (kiírás alapján).[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz #09634560 #163983 üzenetére
Ez is jó kérdés? Szóval ha alapból pl. optikain etettem a hm vasat akkor ez mehet továbra is ugyanúgy, attól hogy a pc-n közben megmókolom a jelet? Gondolom igen.
És akkor talán még az is igen, hogy pc-->hdmi-->tv-->optikai-->hm vas.Modjuk a szubnélküliség az már lehet más téma, met ott a hm vas keveri rá a frontokra.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz VoidXs #163973 üzenetére
És hogy ez úgy nagyjából elfogadhatóan működjön, annak van valami minimális pc gépigénye?
Amúgy tök jól hangzik hogy így akkor a nagyon régi vasakat használók (amikben esetleg nem, vagy nagyon kezdetleges volt a mikrofonos kalibráció) is élvezhetnék a bemérés előnyeit.Ez működhet az olyan deviánsoknál is, akik nem használnak szubot és a meglévő hangsugárzókra kevertetik rá azt is
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Dorian #163970 üzenetére
Ez az EQAPO ez minden lejátszóprogival együtt tud működni, vagy a lejátszóproginak kell tudnia vele együttműködni?
Szóval a lejátszóprogiban kell tudni megnyitni az EQAPO-t is vagy az EQAPO-n belül megy a lejátszóprogi is?
Nem látom át, ezért kérdezek ilyeneket Ha már egyszer erről akartok itt beszélgetni Vagy van erről is valami témaösszefoglaló? hogy átlássuk.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Dorian #163965 üzenetére
De te most akkor csak 1 csatornához a szubéhoz nyúltál? Tehát nálad úgy van hogy összekötve hogy Denon subkimenet --> pc alaplapi "vonal" bemenet --> majd a mérőprogi által korrigált analóg jelet az alaplapi valamelyik hangkimenetén keresztül viszed az aktív szub-ba?
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz mettek #163948 üzenetére
Hát igen, az itt elhangzottak alapján bizony nekem is hangkártyát kellene vennem a számítógépembe külső dac helyett
Ugyanis nálam az AVC-A1D-be lévő DAC talán még a "asztalimnál" is jobb, pedig abból se piskóta hang jön ki (aki nem hiszi, az eljöhet megfülelni, akár fejessel is).
Most épp várok egy használtan vásárolt dapra, hogy megérkezzen amcsiból; és majd azt is ki akarom próbálni a hangfalas rendszerben is, dac-ként.
De akkor következőleg majd megyek a hangkártyás topikba érdeklődni ha jelenlegiknél is jobb hangot akarok kapni. Modnjuk ha nem úgy lesz, akkor kinél is kell majd reklamálnom?Amúgy én nem vagyok pc ellenes. És azt is hajlandó vagyok elhinni hogy sok avr-ben lévő dac-ot meg tud verni hangminőségben egy hangkártya, de azt nagyon nem, hogy a magas kategóriás avr-ekben lévőket is; és akkor külön előfokokról nem is beszéltem (mivel olyanom még nem is volt).
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Amúgy egyáltalán nem biztos hogy ne lenne jó. A Dynaudiók híresen nehezen hajthatók. Előttük is 4Ω-os dobozaim voltak, azokkal semmi gond nem volt a Denonra kötve.
Most csak 75W-od van csatornánként az Arcammal úgy meg 140W lenne.
Amúgy a dynókkal is csak annyi volt hogy a Denonra kötve alacsonyabb hangerőn nem volt meg minden részlet ami előtte pl. a Yamahával megvolt. Ha viszont növeltem a hangerőt akkor folyamatosan kezdett helyreállni a rend.
Ha előtte nem ismertem volna hogy hogyan szólnak a Yamival akkor lehet nem is gondoltam volna arra hogy az avc-a1d-vel mégse jönnek ki a legjobban. -
fehér_ember
addikt
Nekem a Dynaudio dobozaimhoz a AVC-A1D szintén kicsit kevés volt, bár én csak szimpla erősítéssel próbáltam. A Yamaha RX-V3800-asom viszont elbírt velük. A beépített dac remek a Denonban. Később beszereztem egy Musical Fidelity végfokot mellé és azzal használom. Ha megvagy elégedve az Arcammal akkor esetleg vadássz mellé mégegyet (amúgy is az lenne az igazi kettős erősítés ).
De nézhetsz régi Yamaha nagyvasakat is, azok szerintem elbírnának a nehezen hajtható dobozoddal. Erősítőként szerintem az említett 3800-as semmivel nem rosszabb mint az AVC-A1D de a beépített dacja elmarad tőle.
Yamahát esetleg pre outon keresztül is fűzhetsz az Arcam után ha esetleg te is olyat fognál ki aminek szintén gyengébb lenne a dacja.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz #98221312 #163467 üzenetére
Használok. Én közvetlen sztereóra is nagyon csíptem amíg nem dynaudio frontjaim voltak. Persze akadnak még jó hm erősítők, de egy ilyenben az is nagyon jó, hogy a beépített sokcsatornás dac-ja is magas színvonalat képvisel.
(#163472) -KP-
A Yamaha RX-V3800-asom is ősrégi, de az már tud dts-hd-t; viszont számomra semmit sem számít, mivel a beépített dac-ja simán elmarad a denonban lévőtől.
Amúgy a yami és a denon is 140w csatornánként papíron, de az audience 72-eseimmel csak a yami tudott megbírkózni.
Mondjuk mostmár meg van támogatva végfokkal, így ismét a denoné a hm.Csak ilyen ősrégiekre futotta, de nem bánom.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz alphamooncam #163170 üzenetére
Azért arra is kíváncsi lettem volna ha csak úgy tekercsben lévő (gyári csomagolású) üveggyapotot bevágsz a sarokba (akár egymásra kettőt) vagy sarkokba, és úgy mérsz, akkor mi történik.
Kell-e egyártalán barkácsolni? Vagy csak elég a gyárit még pluszba benejlonzsákolni (a kiporzás ellen) és elég ráhúzni valami szövetet; és az is elég lenne-e a mélyanomáliák ellen?[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz #98221312 #163145 üzenetére
"Itt a drága kábelek sokkal jobban csípják egyesek szemét.. pedig az is egy haladó szintű topik témája lehetne!"
Sőt alap hogy nemcsak a kábelek volnának fontosak hanem a minőségi hangsugárzók. De persze ezek is szúrják egyesek szemét és inkább a hangnyomásra meg a mérésekre terelik a fő hangsúlyt.
Attól hogy nekem nem lesz soha ilyen vagy olyan cuccom, attól még totál tisztában vagyok vele hogy minőségi (hifis) komponensekből felépített rendszer a "gondosan" összeválogatott hm rendszerek javát rommá verné hangminőségben. És amúgy a hangminőség ugyanúgy alapja a jó házimozinak is. Persze van akik beérik 2-4 döggel a sarkokban; oszt hadd zúzzon/dübörögjön. Nyílván az is jó tud lenni, azt nem vitatom.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Pontosan tudják mi kellene. Mihez? Az átlagos bénaszint eléréséhez?
Ha hirtelen ilyen elfogadóak lettünk, akkor legyünk már azok az egybebögreszettesekkel is a kezdőben.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz #98221312 #162892 üzenetére
Csak mulass rajta. PA dobozok meg PA végfokok. Nagyon király lehet, pont mint a moziban. Ha otthon is fosul szól, legalább hangos legyen Úgyis kevés filmnek van igazán jó hangkeverése. Így legalább azokat sem lehet majd élvezni. Végülis ez is egy irány. MOZIS.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Olyan dolog számomra meg teljesen érthetetlen, hogy hogy nem mozgatja meg a széket alattunk a szub. Ha közel csap be a villám, vagy ha csak egy autóbusz megy el a a ház előtt, már akkor megremeg ami meg tud, (a dieselmotor duruzsolásától is).
Akkor milyen fizikai képtelenség (vagy épp hiányosság) lenne az már, hogy ha egy filmben dörög az ég, vagy épp egy páncélos jármű halad el, és az nem okoz ilyet.
És ráadásul a valódiság eldöntéséhez sokszor még csak tudatos vagy valós személyes tapasztatok sem kellenek. Érdekes módon (amúgy meg nem is ) azon személyek többsége is simán el tudja dönteni pl. egy hifishown hogy mely rendszereknek a legjobb a hangzása, akik még soha nem jártak élő előadásokon. Na vajon miért is. Mert a fülünket állandóan használjuk, úgyhogy szinte nem is szükséges ismerni valaminek a hangját ahhoz hogy el tudjuk dönteni dolgokról hogy azok megszólalása mennyire életszerű/valószerű, főleg úgy hogy ha van előttünk több választási lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz robi-k #162399 üzenetére
Már én sem használok zenéhez külön szubot, de mivel nagyon aljáról indultam, ezért eleinte szükséges volt a hulladékabb hangsugárzókhoz (+ aki kímélni szeretné a mozivasát ...stb. sokpontegyes zenénél, az azért használhat). De annak ellenére hogy már nem kell (mert a frontjaim és amúgy a surroundnak befogottak is úgy ~29-30Hz környékéről indulnak) azért meg szoktam fülelni a moziszubot is beszerzés után zenével is.
Mindenesetre annyival már okosabbak vagyunk, hogy tudjuk, a jó szubjaink akkor lehet hogy valójában nem is gyorsak. Na bumm ; a fő hogy jól szólnak; meg hogy a gyártók értenek a paramétereik gyártás előtti meghatározásaihoz is; ha mi felhasználók esetleg nem is.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #162395 üzenetére
"De azért személyes megfülelés
mellőzésenélkül is jó lenne tudni." -
fehér_ember
addikt
válasz VoidXs #162391 üzenetére
És tudnál említeni néhány zenére és mozira is megfelelő nem mozitermekben hanem otthon használatos szubot.
Amúgy milyen paraméterekből következtessen a hétköznapi ember arra, hogy az ő szubja elég jó-e vagy sem? Lehet ezt valahogyan mérni?
Csak azért kérdem, mert szerintem nagyon nem látom át amit mondasz. Persze ez lehet azért van, mert eddig azt szajkózták hogy a jó pontos szub az gyors is. Pedig lehet akkor ez nem mindig igaz alapból sem. Tehát eddig amiket jónak halottunk lehetséges hogy akkor nem is voltak gyorsak, csak nem tudtunk erről a paraméteréről?
Amúgy persze az is igaz hogy valóban tökmindegy egy felhasználónak pl. nekem, hogy pl. egy olcsón megvehető ősrégi rel q200e miért picsáz el mozin és zenén is egy szintén régi rel stratát vagy egy svs sb12-nsd-t. De azért személyes megfülelés mellőzése nélkül is jó lenne tudni.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #162266 üzenetére
Oké már [látom].
Ezek a honi kereskedők ... (legyintés emoji)[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Grabovszki80 #162070 üzenetére
Az tény, hogy nálam minden komponens más gyártó
De szerencsére túlzottan nem zavar, amíg számomra viszonylag elfogadhatót hallok.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Grabovszki80 #162067 üzenetére
Természetesen nem a centerre dobsz rá, hanem a 5.0-ét egyben emeled, az aktív szub hangerejét meg tekered lefele a szubon. A frontok és a hátsók alapesetben nem olyan hangsúlyosak.
Valami nálad nagyon nem kerek. Nem lehet hogy a szubodra és az elsőkre is küldöd a mélytartományt (vagy túl alacsonyan vágsz). Mindegy is; nem találgatok; akkor vegyük úgy értesz hozzá valamennyire (legalább az összefoglalót fújod). Úgyhogy passzolok. Bocsánat az eddigiekért is. Csak hát elég fura problémáid vannak (ellentmondásban állnak a filmek hangkeverésével). Másnak csórócenterrel, csórószubbal is rendben van/volt; meg tudta oldani szofveres hókuszpókusz nélkül is.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Grabovszki80 #162064 üzenetére
Szoftveresen mindig csak herélés lesz. De ha van külön aktív szubod akkor a rendszered és így a párbeszédek hangerejét is külön tudod szabályozni a szubtartománytól. Nekem is volt 10k-s sony aktív szubom is [jobbszélső].
A második lépés meg egy jobb center legyen. Gondolom így se egységes a hangdobozkészleted; így legalább az se kell izgasson. Nekem volt kis vacak műanyagdobozos yamaha ns-c60 centerem, és pl. soha az életbe nem fogom megérteni hogy mitől volt annyira zseniális. Szerintem senki nem hinné el hogy milyen hang jött ki abból a vacakból ( [1]; [2]; [3] ). Ezekkel csak azt akartam mondani, hogy aprópénzből is lehet használhatót (igaz sokak számára nem elfogadható-t ) létrehozni. Szóval ne nagy SAL PA dobozokat használjunk, centernek se, találni megfelelőbbeket.Te mondtad, hogy direkt nem árulod el a rendszered. Úgyhogy ezért most találgattam
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Grabovszki80 #162064 üzenetére
Akkor ezek szerint lehet nincs is külön aktív szubod? Úgy már inkább érthető a probléma főleg gyengébb képességű center esetén. Akkor én inkább vennék valami nagyon olcsó szubot , az is jobb mint a semmi, főleg ha ilyen problémáid vannak.
Mert ha mindent rákeversz egy mennydörgős szettre, amin alapból amúgy se túl jó semmi; akkor érthető miért nem hallod rendesen a párbeszédeket.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Grabovszki80 #162042 üzenetére
Én nem ragoznám túl. Ha rendesen csak az aktív mélyre van küldve az alsó tartomány, akkor egyszerűen csak visszább venném a szub hangerejét.
A centeren csak nem túl zavaró a párbeszédekhez képest a lövések, robbanások megszólalása.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz BBéci #161964 üzenetére
Biztos azért mert a legtöbb embernek nem szórakoztató ilyet hallgatni. Nem kifejezetten rossz, csak nem élvezetes; ezért feltették maguknak a kérdést, hogy ez most vicc vagy komoly. - Hát ez bizony komoly
Ha diktátor lennék akkor pl. megszűnne a másképp írjuk mint mondjuk és az "ly" is törlésre kerülne ... De hát nem vagyokEgy a fórumhoz picit jobban kapcsolódó kérdés:
Az Audioquest-en kívül szokás (volt) még ezüstöt használni szubkábeleknél?
Csak azért kérdem, mert ütközik az eddigi tapasztalódásaimmal. -
fehér_ember
addikt
válasz #09634560 #161930 üzenetére
Bizony ezért van még manapság is értelme a lemeznek vagy a tárolásnak.
Amúgy zenénél meg szeretem ha valami kézzelfoghatót is kapok a pénzemért, szóval én ritkán még vásárolok cd-t is. Már ha egyáltalán jelenik. Bár ha pl. egy EMI miatt a cd játszó is használhatatlan lesz, akkor azokat is cseszhetem[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz v.attis #161554 üzenetére
A hátsóknak 60, 90 cm-rel fülmagasság felett kéne lenniük, tehát azok nincsenek magasan. Az elsők meg ahogy mondtad, úgy érzed magasabban vannak a kelleténél. Tehát azokat lejjebb kell tenni, a centert pedig majd tv alól hallgató irányába dönteni. A tv-t falikonzolra és azt is lehet a néző irányába dönteni kicsit (de ez inkább 3D-seknél számított jobban). Illetve az se tesz jót a hangzásnak ha minden a falon van. Az LCR szekciót illene távolabb vinni. De ezt elég ha füleléssel eldöntöd, mint ahogy a magasság szempontjából is tetted.
Amúgy amíg nem kapott el a gépszíj nem muszáj ezeket túllihegni.[ Szerkesztve ]
-
-
fehér_ember
addikt
válasz mettek #160251 üzenetére
Volt pl. egymás mellett Yamaha AX-1070-em és RX-V3800-asom. Soha nem gondoltam volna hogy ennyire hasonlóan (de amúgy szerintem egész jól ) muzsikálnak. Szóval nem biztos hogy nincsenek hasonlóságok.
Kellene egy olyan topik, ahol mindenki elmondja röviden, tömören az akármilyen véleményét, akármilyen stílusban a már hallott cuccokról. Ott nem is kéne egymásnak válaszolgatni. Érdekes lenne
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz bajnokpityu #160241 üzenetére
Jöhetnek még ilyen kendőzetlen nyers egyéni jellemzések
Musical Fidelity-ről, Primare-ről, Parasound-ról is; esetleg Marantz-ról, Nad-ról, Luxman-ról, Accuphase-ről
Kíváncsi vagyok[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz bajnokpityu #160241 üzenetére
Én inkább úgy fogalmaznék hogy a denon hangzás számomra pl. zeneibb (egy "semlegesebb" dobozzal) a yamaha meg inkább stúdiósabb azzal hogy mindent nyersen-preckón az utolsó részletekig meg akar mutatni, de attól mindkettő jó; és lehet a yamahához is megfelelőbb hangsugárzókat passzintani
Természetesen abban igazad van hogy nem egy szokványos párosítás lett megemlítve.Amúgy neked mi van az xmc-1 után?
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Vikthor #160029 üzenetére
Nálam pl. úgy van jobb hang ha kívül van a szub.
-
fehér_ember
addikt
-
fehér_ember
addikt
válasz renatto #159122 üzenetére
Nem akarsz még esetleg kipróbálni egy elméltileg tiszta + ráadást monokristályos ezüstből készült kábelt is? Én nemrég készítettem belőle magamnak készülék összekötőt és szubkábelt is (így duplázva forrasztva). Egy nagyon alap acoustic research szubkábelnél egyértelműen jobb. De jelenleg sajnos nincs elég jó szubom ahhoz hogy ajánlott szubkábelekkel (pl. Oehlbach NF 214) is érdemes legyen hasonlítgatni.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz gyulank #159235 üzenetére
Hidd el itt senki nem ilyen adatok alapján dönt.
Nem értem miért nem linkeled a 4 szettet inkább. Hátha valakiknek volt már valamelyikkel dolga és segíthetne a választásban. Amúgy az ilyen (jelenleg ismeretlen ) egybeszettekről az elég gyatra hangminőségük miatt inkább lebeszélni szoktuk a kérdezőket. A másik probléma velük hogy általában egy elég egyedi központi egységre támaszkodnak, aminek viszonylag hamar bedöglik mondjuk az optikai meghajtó része és aztán már csak erősítőnek sem használható, mert nincsenek rajta bemenetek. Vagy lehet pl. hogy csak körülményesnek, lassúnak, vagy valamiért nem megfelelőnek fogod találni a médialejátszó részét; esetleg több dolgot is szeretnél hozzá csatlakoztatni idővel, de nem lesz lehetőség rá ...stb. Ha meg más normálisabb hangdobozokat szeretnél hozzá idővel, az megint nem járható út, mivel azokhoz meg túl gyengusok + az erősítő minősége is befolyással van a hangzásra. Szóval rossz hangminőség / olcsó vacak hangdobozok, gyenge hm élmény és nem univerzális központi egység, ami ha meghibásodik, utána semmit sem tudsz/érdemes felhasználni az egész rendszerből. Igaz hogy viszonylag olcsók, de az elmondottak miatt pénzkidobás kategóriának tartjuk. Inkább használtan vegyél külön hm erősítőt és külön hangdobozokat. A használtpiacon elég olcsón be lehet szerezni ilyeneket. Ha meg megelégszel pl. optikai csatlakozásokkal a hm erősítőn, akkor még akár a keretedből is kijöhetnél. Persze ha már most is használt egybeszetteket nézegetsz mivel csak annyid van rá, akkor nincs alternatíva; de talán a jobb márkát választani, segíthetnének neked mások, ha hagynád (elárulnád a pontos típusokat). A döntés természetesen rajtad áll; és mi amúgy szorítunk neked, hogy elégedett légy hosszú távon is / tehát ne legyen igazunk.
Amúgy meg a táblázatod alapján is kaptál javaslatot.És légyszives használd a másik topikot ha mégis el akarnád árulni a pontos típusokat. Itt durvább adatok vannak/lennének
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Quetz #159212 üzenetére
Amúgy biztos valami bögreszettet akar venni és arra kíváncsi hogy melyik lenne a leghangosabb. Csak hát ugye azokról olyan adatokat közölnek amiket senki nem tud honnan szedtek, mikhez is kapcsolódnak valójában, így természetesen ezekből nem lehet megmondani hogy melyik lenne a leghangosabb. Meg kell őket fülelni.
Vagy legalább belinkelhetné őket a belépő topikba, hátha valakinek volt velük tapasztalata. -
fehér_ember
addikt
válasz BBéci #159209 üzenetére
Ha erőt akar akkor kezdje a "hangfalakkal"; pl. 1db. 10cm-es mélyközéppel szerelt valamitől pl. soha nem fog rendes hangerőt kapni, tehet mögé több ezer wattos monoblokkokat, semmit nem fog vele érni.
Amúgy az ő "értelmes kérdésere" ment egy valamilyen válasz.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Amíg vannak olyanok akik más véleményen vannak, addig azért illene azt kicsit jobban tiszteletben tartani.
Nem az a lényeg hogy valakit rá vagy lebeszéljünk valamiről, hanem az hogy tudjanak a lehetőségről.
Szóval ha felvetődik a dolog és aki felvetette nem biggyeszti oda, hogy azért ezt ki kell próbálni vagy hogy nem biztos hogy nálad is számítani fog annyit, hogy érdemes legyen megvenned ...stb. Akkor erre nyugodtan felhívhatjátok a figyelmet.
Az viszont nem jó érv hogy azért akarjátok teljesen elhallgattatni a másik tábort mert így akartok pénzköltéstől megóvi másokat, mert lehet hogy épp minőségi javulástól fosztjátok meg őket.(#158669) Jigsaw04
El sem tudnád képzelni mennyi hamis teljesen gyárinak látszó kozmetikai cikk van. Sajnos sokan a saját bőrükön tapasztalják meg annak hátulütőit hogy hol érdemes és hol nem érdemes vásárolni. Persze tudom, vannak akiknek a bőre mindent bír úgyhogy megint hülyeséget beszélek, hiszen mindenki bőre pont ugyanolyan érzékeny erre mint akik nem érzékenyek erre
Meg hát pl. az allergia is hülyeség, mert pl. te nem is vagy allergiás a parlagfűre; úgyhogy mit is hordanak itt össze-vissza egyesek. Ja, hogy ez már kiderült, de kár... hisz a kiderülés előtt akár csak egy évvel is, mennyire jókat lehetett volna már hülyézni ...stb. -
fehér_ember
addikt
válasz BBéci #158630 üzenetére
Hát ami azt illeti én sem voltam totál precíz, mert igazából a "158613"-ra volt az a válaszom.
Amúgy nekem is vandamme hifi series-szel van bekötve a center és a hátterek is (még anno Dorian ajánlotta); ennyit még nekem is megértek. Van feljebb, de ennyiért jó vétel.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Nem tudom a mostaniak milyenek úgyhogy azokat nem védem, de nálam egy Q200E jobb volt mint a hájpolt sb12-nsd.
(#158463) exception
A 20cm-es mélysugárzóról jut eszembe: Rel Stampede - (hiába fizettem volna érte 140£ + postaköltséget; kitart a személyes átvétel mellett )
hihetetlen specifikáció amúgy 550£ volt akkor amikor a strata5 800£ -
fehér_ember
addikt
válasz bokarcsi71 #158438 üzenetére
Ha nem találni olcsóbban és nem jó a zsalukő akkor igen.
Bírom az ilyen semmitmondó hirdetéseket
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz mettek #158219 üzenetére
Az is inkább az "olcsóbb" ezüstözöttekre igaz jobban; ahol vagy az alapanyagok tisztaságával és/vagy a rétegvastagsággal (esetleg technológiával) vannak problémák ...stb. De amúgy meg vannak nagyon jó ezüstözött meg ezüst kábelek is. Amúgy az evo3 premier is ezüstözött.
Igazából a lényeg az, hogy te úgy érzed a te rendszeredbe valamiért nem illik az a kábel; megesnek másoknál is hasonló dolgok.
A hangfalas rendszeremnél én pl. a filléres sima vandamme tápkábellel (H07RNF 3x2,5mm², 213-002-007) voltam így; fura mód a fejhallgatósamnál meg igen jó.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Akai LPD8 kompakt MIDI kontroller /// ÚJ // Számla + Garancia
- SAMSUNG (QE85QN900DT) 215CM NEO-QLED 8K 144HZ 2024 CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Samsung 65 QLED Smart LED Televízió, 163 cm, 4K Ultra HD
- Sony XR-77A95L QD-OLED egy éves, magánszemélytől, bolti új árnál 700.000 Ft-al olcsóbban eladó
- Corsair Void Elite Carbon USB RGB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest