Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz python1 #165698 üzenetére
Nekem az volt a célom, hogy a SP-ban középen jó legyen a szub és ott jó is. A többiről csak érdekességképpen raktam be grafikont, hogy mi hogy befolyásolja a frekimenetet.
Mértem úgy is, hogy lefedtem az egész radiátort panelekkel, de nem hozott annyit a dolog, hogy emiatt beburkoljam bármivel is.
Egy sarok van ahová majd egy nagy sarok panelt raknék. Nevezhetjük basszuscsapdának is, de inkább szélessávú elnyelő lesz. A hátsó falra lehet még panelt rakni illetve a bal front mögöttire ahová most szivacsot tettem próbaképpen. Ezekkel lehet még játszani az utózengési idő csökkentése érdekében. Más opció nincs. Ezek is kérdésesek, hogy megérik-e a kínlódást. -
python1
veterán
A szubnál a jobbra- balra , ajtó ki-be mikrofonozásnál fázisprobléma van, a középen mikrofonos mérésen jó a szub kalibrálása.
Nálam hasonló a lecsengési idő a tiédhez a 100Hz alatt, viszont felette az enyém pontosan a tiéd tükörképe, nekem azon kell korrigálni lefelé.
A radiátor elé lehetne egy burkolatot fából, én is készítek elé, ami egyben akusztikai panel is lesz, egyébként oda kellene neked is valami, és az első reflexiós pontokhoz.
Tükör a barátod.
Bár hozzá kell tennem most, hogy magasabb a lecsengési időm a közép magas tartományban, eléggé tágas teret varázsol a hangképnek.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
Tamoo
MODERÁTOR
Simítás egyik grafikonon sincs.
A középső üléspozíció, ehhez választottam meg a szub elhelyezését, itt szoktam ülni.Másik két üléspozíció, látszik jobbra már gázosabb a helyzet, de nem ehhez van EQ-zva hanem középre.
Folyosó ajtók átvariálva. Ennyit számít. ITT EGY KÉP, hogy miről van szó.
A középső hallgatói pozícióban mérve.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Digital #165686 üzenetére
Mindkét erősítő visszalépés lenne hangminőségben és teljesítményben is.
Képes vagy lemondani a DTS formátumokról?Mit értesz az alatt, hogy nincsenek HD hangok?
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Új tv vásárlása miatt szükség lenne az erősítőm lecserélése.
Jelenleg egy denon 4308-at használok Polk Audio RTi A7 szettel.
Most az LG CX3 tv-m optikán csak az dolby digital 5.1-et engedi át.
Az erősítők amiket nézegetek:
Denon AVR-X2700H
Denon AVR-X3700H
Nem szeretnék sokat költeni, elég lenne a 2700-is, viszont tartok tőle hogy a teljesítménye kevés lenne 8 ohm-on.
Mit ajánlanátok?"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
python1
veterán
válasz Dorian #165682 üzenetére
Mérnem kell, mert a legutolsó méréseket nem mentettem el, az umik mikrofon meg elment a háztól, elő kell bányásznom a másikat, de pótolom a hiányosságot. Nem kell referencia utózengésre gondolni, de szinte a felére csökkent az ezelőtti állapotokhoz képest, teljesen kocka szoba (5x5m-es), most lejött a hátsófalból 12cm, de fülre is frankó lett, csak 200Hz felett magas még az utózengés, azzal kell még foglalkoznom.
-
Dorian
félisten
-
python1
veterán
Kis élménybeszámoló az új mozi teszteléséről.
Kezdem a helyiséggel a szoba kapott egy teljes hátsófalas rezonátort, ami egyben hangszigetelés is a hálószoba felé, annyit hozott hanggátlásban, hogy éjjel is tudok most már szubbal is úgy mozizni, hogy a projektor hangja nem zenéli túl a mozi hangját.
Változott a régi felálláshoz képest, hogy másik vetítő lett, epson 9100-as helyett egy benq 9000-es DLP vetítő, hogy miért erre a vetítőre esett a választás, azért mert sokkal élesebb a képe, és hangtalanul teszi a dolgát, viszont csak 220cm széles képet tudok vetíteni. Ami még a szoba akusztikájához kívánkozik, hogy teljesen beváltotta a hozzáfűzött reményeimet, az alsó szekcióból eltűntek a nagyobb kiemelések beszakadások, szép egyenletes a szub szekció, nem búg, nincsenek bántó terjengések stb, viszont 200Hz felett az üres szoba miatt eléggé nagy az utózengés, amit majd orvosol az új kanapé, függöny 1-2 dizájn elem. A mozi hangjáért egy Anthem mrx 510-es processzorként használt avr gondoskodik, vegyes végfokozással, még folynak a tesztelések, hogy mi legyen a végső felállás, de bátran kijelenthetem, hogy a mostani felállás, igazi nagyságrendbeli változást hozott a mozi hangjában, és képi megjelenítés terén, de ki lehetne emelni a szoba akusztikai rendbetételét is. Még hiányoznak a végleges hangsugárzók, és a vászon körül sem tiszta még semmi, de mindent egybevetve, nagyon jól sikerült a régi szobához képest az új installálás. -
-
-
need
addikt
válasz MasterMark #165674 üzenetére
Sokat segített ez a IEC meghatározás vagyis ebből nekem a C17 kellene..
a Pc táp kábel pl. 3 villás ide meg kettő kell..köszönöm mindenkinek az iránymutatást
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
need
addikt
Sziasztok..
Segítséget szeretnénk kérni tőletek.
A nagy pakolgatás közben elveszett a Sub ládám kábele ilyen a csatlakozójaszeretnénk rendelni egy ilyet csak nem tudom mi a pontos neve..
Jellemzően ilyenek az erősítő táp kábelek is..Ha megjegyzed az hogy miért pont ide írok.. azt mondom jogos jogos
De ha ti ezt nem tudjátok akkor senki seköszönöm
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Zjunior
veterán
Vettem egy denon x1600 erositot, a setup menu nem jon be a tv-n így nem tudom beallitani!
tudna valaki segiteni esetleg privatban is?
koszonom!Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
modflow
veterán
Ez nem durva kicsit?
[HDMI 2.1 hiba]
Én pont most néztem ki egy Denon X2700-at a 4K/120Hz miatt, hisz ezt hirdetik, külön nextgen konzol szöveg és erre rossz a hardver?Ez most komoly?
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz alphamooncam #165662 üzenetére
"OK. De akkor arra adj magyarázatot, hogy nincsenek, eltűntek a jellegzetes beszakadások, kioltások. Ezt ajtónyitással, meg bútorátrendezéssel hogy tünteted el?!"
Az ajtónyitás a légtér méretét befolyásolja, a pakolászás (dobozok, hallgatói pozíció egymástól és faltól való távolsága ... nem vázára gondoltam nyilván) pedig gondolom nem kell megmagyarázni hogy működik a szoba módusait tekintve. Apró tologatás is sokat számíthat mérés szempontjából. Meg egy 20-30cm-rel arrébb rakott mikrofon is.
Májusban iszonyat mennyiségű mérés felhalmozódott már a gépemen, de sajnos az elején amikor tologattam a dolgokat nem mentettem le az mdat-ot, meg előtte sokszor az xtz programját használtam. Ha elmentettem volna normálisan sok érdekességet tudnék mutatni. Tanulási folyamat része volt, nulláról indultam.
Tervben hogy csinálok még majd pár mérést mutatóba, hogy pl. az ajtónyitogatás mekkora hatással van nálam a szub SPL grafikonjára, de nemigazán adottak mostanában a nyugodt körülmények ehhez a gyerek miatt.
Az utózengési időket nyilván nem ez befolyásolja hanem ha kiraknék még elnyelőket. Jövőre ha úgy adódik vannak terveim ezzel kapcsolatban. Ha megvalósítom, akkor arról is fogok berakni méréseket mindenképpen. Akkor is ha esetleg mellényúlok valamivel.
De raktam már fel korábban is. [link]"Miért nem olvasok - mihovatovább mérésekkel dokumentálva - naponta itt olyan sikerekről beszámolókat, hogy vki arrébb tett egy-két vázát aztán tökre jó lett?! Tőlem mindenki maradhat nyugodtan a saját kis komfortzónájában, csak amikor kimutatható az eredmény, akkor azt ne tagadjuk már legalább!"
Mert nem sokan szánják rá az időt, hogy belefogjanak a méregetésbe, a hobbi ezen része nem érdekel mindenkit. Egy unikumos üveg érdekesebb mint a váza.
Nem tagadom az eredményt, a basszuscsapdád hatékonyságáról nem sikerült meggyőznöd. De ezt nem sértésnek szánom, ne vedd annak. Te hallod, tökmindegy, hogy én részinformációkból mit gondolok erről."Mikor jössz át hallgatózni? :P"
Jelenleg igyekszem csökkenteni a kontaktusaim számát, egyelőre nem foglalnék időpontot.[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz Tamoo #165656 üzenetére
"A legutóbbi SPL grafikonodra reflektálva. Ennyi változást elő tudok idézni én is azzal, hogy 20cm-el arrébb rakom a mikrofont meg félig kinyitok egy ajtót."
OK. De akkor arra adj magyarázatot, hogy nincsenek, eltűntek a jellegzetes beszakadások, kioltások.Ezt ajtónyitással, meg bútorátrendezéssel hogy tünteted el?!
Helmholz rezonátort nem véletlenül kell méretezni a szálas elnyelővel szemben, mert az előbbi sokkal nagyobb hatásfokkal, és viszonylag szűk sávban dolgozik.
"Mennyiség mellékes? 15dB kiemelés az SPL-en nem jó. Ha megszokja a füled elvagy vele, saját tapasztalatomból tudom, de attól még nem jó."
Milyen utózengés mellett?!
"A torzítás sem véletlenül ugrik meg ott."Torzítási csúcsot én valamivel 40Hz fölött látok 2018-as és 2020-as mérésnél is. Hangnyomásnál, meg pont hogy itt tűnik el a kioltás.
Nálam ez azt jelenti, hogy szub 40Hz körül önmagában torzít, és szubcsapda 40Hz körül dolgozik a leghatékonyabban. Én a grafikonokból két különböző történést olvasok ki.
"Én a sok kis módosítás összességének tudom be ezeket a változásokat, nem annak hogy jól sikerült ez a rezonátor. "
OK. Akkor Neked sem és másoknak sincs más dolga, mint sok kicsit változtatni azért, hogy eltűnjenek a kioltások, meg az utózengés a felére csökkenjen.Miért nem olvasok - mihovatovább mérésekkel dokumentálva - naponta itt olyan sikerekről beszámolókat, hogy vki arrébb tett egy-két vázát aztán tökre jó lett?!
Tőlem mindenki maradhat nyugodtan a saját kis komfortzónájában, csak amikor kimutatható az eredmény, akkor azt ne tagadjuk már legalább!
Mikor jössz át hallgatózni?
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
TCr
veterán
Urak, a jelenleg kapható (és használtpiacos) Onkyo RZ-k közül melyik lenne méltó utódja az öreg TX-SR805-nek?
Nem hangban akarok előrébb lépni (vissza meg egyértelműen nem), a 4K HDR-re lenne szükségem.
TX-RZ720? Nem ismerem ezeket az új számozásokat.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
python1
veterán
Estére, szörnyűlködés képpen, előkeresem a régi és mostani méréseket, aztán ha a régi mégiscsak jobb volt, indul a bontás.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz alphamooncam #165653 üzenetére
Nekem úgy jön le, hogy ezen az utózengés vonalon meg akarod ideologizálni a saját eredményeidet.
Mennyiség mellékes? 15dB kiemelés az SPL-en nem jó. Ha megszokja a füled elvagy vele, saját tapasztalatomból tudom, de attól még nem jó. A torzítás sem véletlenül ugrik meg ott. Én ezek alapján nem látom, hogy ez a basszuscsapda működne. Nyilván okoz változásokat, mint egy nagy bútordarab is tenné.
A legutóbbi SPL grafikonodra reflektálva. Ennyi változást elő tudok idézni én is azzal, hogy 20cm-el arrébb rakom a mikrofont meg félig kinyitok egy ajtót. Nálad is változott sokminden, többek közt a dobozok elhelyezése is. Én a sok kis módosítás összességének tudom be ezeket a változásokat, nem annak hogy jól sikerült ez a rezonátor. Ne haragudj, nem sértésnek szánom, csak egy vélemény. Beletetted a munkát nem kérdés, de én más (elterjedtebb) koncepció szerint építettem volna. Nem véletlenül próbálkoznak kevesen hasonlóval.Én is fogok készíteni előbb-utóbb, inkább utóbb, de ezt a rezonátor témát elengedtem, túl sok benne a "hibalehetőség". Sima szélessávú elnyelő lesz valószínűleg 20cm vastagság körül Airrock ND-vel.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Nem tudom milyen front hangsugárzókról van szó, de az általánosan elterjedt álló, 2 mélyközép -1 magas elrendezésű hangfalak 30Hz-en más úgysem képesen semmi értékelhető teljesítményre, de legalább sokszoros torzítás mellett. Így 30 HZ és alatta nem érdemes figyelembe venni.
Nekem inkább a görbe többi részén lévő 10+ dB-es hegyekvölgyek nem tetszenek, főleg a 160-200Hz közti rész.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-KP-
addikt
válasz alphamooncam #165653 üzenetére
30hz környékén elég "érdekes".
-
alphamooncam
őstag
válasz Tamoo #165652 üzenetére
OK!
Legjobb lenne ha átjönnél (!) (Még nincs negatív tesztem, holnap megyek mintát adni, de már gyakorlatilag nem fertőzök ) és , meghallgatnád magad.
A lényeg sosem a hangnyomáson válaszon volt - azon kívül hogy ne legyenek kioltások - a hangsúly
Hanem az utózengés a fontos, hogy ne legyen terjengős, ne takarja el a megszólaló szomszédos frekvenciákat, a mennyiség mellékes, és jó ha több mint kevesebb .Azért van FL és LFE között 9dB különbség beállítva, mert így tetszik.
Figyeld a kék vonalat (!) a kioltások hiánya nekem azt jelzi, hogy működik a szubcsapda.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz alphamooncam #165651 üzenetére
Én azt nem értem, hogy ha már jól működő basszuscsapdáról beszélünk.
Az SPL-en nem kellett volna "lehúznia" a mélyet? Oké kicsit eltolódott, de magad írtad hogy egy csomó egyéb dolog is változott.[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz alphamooncam #165650 üzenetére
Szóval a crossover 80Hz-en áll, a többi meg látszik alant.
Anno amikor a HM processzor kiválasztására került a sor, a legfőbb szempont az volt hogy - amellett, hogy megbízható márkától, profi színvonalat képviseljen - legyen rajta XLR kimenet, hogy azon keresztül hajthassam az aktív monitorjaimat.
Így esett a Pro szériás Denon DN700AV-re a választás.
Aztán amikor kézhez vettem - itthon talán az elsőt - szembesültem azzal, hogy bizony egyszerű, mint a faék ( lásd fent a menüt ), és bizony nincs benne semmilyen szobakorrekciós szoftver.
Szóval úgy gondoltam akkor, hogy ezt biza' jól beszoptam.
Mivel kísérletező kedvem, már akkor is megvolt, meg kezdett bennem kialakulni, hogy nem is biztos hogy annyira kell nekem az az elektronikus korrekció, meg hogy a problémát a gyökerénél lenne célszerű megoldani, így a figyelmetlenségem még inkább rákényszerített a szobaakusztika feljavítására.
Fapaci féle oktatáson is részt vettem, meg rengeteget olvastam, rengeteg munka volt vele, de sikerült.
Összefoglalva azt tapasztaltam, hogy kis alapterületen - 20nm alatt - is ki lehet alakítani jó akusztikájú hobbyszobát mozizásra, hifizésre.
Nem mondom, hogy mindenki maga számoljon, kísérletezzen, de az biztos, hogy kellett hozzá egy jó adag bevállalás, mert pl. Helmholz rezonátort senki nem ajánlgatott előttem, mint lehetséges megoldást, még Fapaci sem.
-
alphamooncam
őstag
válasz Tamoo #165645 üzenetére
Ja! LFE-n van vagy 10dB+, mert azt úgy szeretem....
Holnap megnézem pontosan mennyi, meg hogy a crossover hány Hz-en is van pontosan, mert már nem emlékszem. Talán 65Hz, de nem biztos.
Aztán majd mond meg, hogy milyen simítással kéred...
Nyilván nem lesz tökéletes, de 50ropi/db a hangsugárzótól ez is szép teljesítmény. (szub 130 ropi volt )
És nincs semmilyen elektronikus szobakorrekció, meg semmilyen elektronikus kütyü, DSP, csak és kizárólag akusztikai szobakorrekcióval éltem.
( Ez nem igazán Neked szól, mert tudom, hogy Te tudod, de más nem biztos hogy követte min is ügyködtem évekig )
-
VoidXs
nagyúr
válasz Hohocali #165642 üzenetére
A specifikáció "valós" (ugye AVR-nél nagy a kamufaktor), de ha van címke a modelled hátulján, az tört lesz. A Crown-ról sem írják sehol, hogy 250 Wattos lenne, egyedül az IEC mellett, mert valamelyik fura szabvány pont megkívánta, aminek meg akarták feleltetni.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz alphamooncam #165641 üzenetére
Jó dolog a pszichoakusztikus simítás, én is megszoktam nézni. De ha magában csak azt rakod be még a végén azt gondolja a magamfajta szőrszálhasogató grafikonnézegető, hogy csak a hibákat akarod elrejteni.
Az a mélykiemelés azért még eléggé jelentős, a közép-magas szép sima. Én mint laikus csak ennyit látok.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz alphamooncam #165641 üzenetére
Teljesen jó lett!
Valami hasonlót ha elérek, örülünk. -
alphamooncam
őstag
válasz Tamoo #165636 üzenetére
SPL pszihoakusztik simítást kapott a jobb láthatóság érdekében.
Nem csak apróság változott. Erkélyajtó-ablak csere is volt. Kb.1nm-el nagyobb üvegfelület a hátsó falon. Radiátor csere-áthelyezés oldalfalra. Kevesebb bútor, 3 személyes bőrkanapé kikerülr a szobából. Több , nagyobb virág.Puff is Helmholz rezonátor lett, meg ugye a betoncsapda...
Laptop csere okán mérőjel analógból digitálisan ment a prociba. (FiioE10K ->HDMI) Más változásra nem emlékszem.
-
python1
veterán
válasz Tamoo #165639 üzenetére
Ja nem.
Majd mérnem kell megint, Csenelesnél voltam tegnap szubot kalibrálni, azt az umiket otthagytam, most elő kell bányásznom az XTZ-t, újra kell mérnem, de addig nem szeretném közkincsé tenni, míg nincs értékelhető eredményem az egész tartományban.
Amúgy meg, olyan vagyám!
Most a projektort nyalogatom, annyira de annyira na.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz Hohocali #165628 üzenetére
Amiről te beszélsz, az a névleges teljesítmény, a teljes áramfelvétel nyolcadán mérik. Tökéletesen kijön a matek, az XLS 1502 egy nagyon alacsony belső ellenállású erősítő, amit főképp bridge-re terveztek, így 2 Ohm alatti Rb-vel kb. 1550 Wattot tud kipakolni, ez 77.5%-os hatékonyságot feltételez, ha a bridge-ben hajtott hangszóró 4 Ohmos.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz alphamooncam #165630 üzenetére
Köszi! Az SPL-en milyen simítás van?
De gondolom ezeken nem csak a basszuscsapda okozta változást látjuk. Azt egyszerűen nem tudom elhinni. Biztos változott még pár apróság azonkívül is. -
python1
veterán
válasz Hohocali #165634 üzenetére
Részemről ok!
Még annyi, azért írtam, hogy lehet valós adat, mert valószínű, hogy csak néhány csatorna tudja a megadott teljesítményt, nem hosszú üzemidőben, de bazi nagy torzítással, ez vita felett áll.
Attól függetlenül biztosan jó AVR, és elegendő a teljesítménye egy átlag nappali kényelmes mozizásához.[ Szerkesztve ]
-
Hohocali
aktív tag
válasz python1 #165632 üzenetére
Semmi gond, felejtsük el.
Igazából arra tudok gondolni, hogy a megadott 780W-nál többet is képes lehet felvenni a "falból". És akkor még a képleted is működhet.
De lépjünk túl ezen..
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
Hohocali
aktív tag
válasz BBéci #165613 üzenetére
A soundandvision oldalán ezt írják a tesztről:
"We measure and publish RMS continuous amplifier output with a specified number of channels driven in phase."
Ebből sehogy nem jön le nekem, hogy ez pillanatnyi érték lenne...
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
python1
veterán
válasz Hohocali #165631 üzenetére
Ne haragudj, nem támadásnak írtam, nem tettem szmájlit a mondatom végére.
Nem csak nálad fordul elő ilyesmi, lényeg, hogy elég legyen a teljesítmény az adott helyiségre, és bizony tervezés nélkül, csak kapálóznak sokan. Én is rengeteg markec maszlagba futottam már bele, de azért már nehezen vesznek meg. Amúgy itt van egy mérés, eléggé hiteles, és ilyen végfokot birtokoltam 1- héttel ezelőttig, aminek a maximális fevétele 1700W.[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz Tamoo #165474 üzenetére
Kérésedre !
Lejjebb csúszott a hangnyomáscsúcs a szub tartományban...
Élvezetesebb, tisztább lett a mélytartomány.50Hz alatt már nem tudok mérni, ennyi a vége, de azért jól látszik, hogy 50-90Hz tartományban hozott 300ms-ot, illetve vélhetően alatta is, de az már a méréséi tudományomon kívülre esik.
És akkor a torzítás. Sacc olyan 1,3% ról olyan 0,4%-ra esett 1kHz (önkényesen meghatározva*) körül.Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Hohocali
aktív tag
válasz python1 #165620 üzenetére
Nézzünk egy másik példát:
Crown XLS 1502 - 250W (D osztály)
Watts Bridged:1550W @ 4 ohms, 1050 @ 8 ohmsHamár fizika, akkor hogy lesz a 250W-ból 1550W? Termeli az Ampert?
A ráírt teljesítmény érték alapján ez egy 2x125W-os erősítő, ami rövid időre tud többet is, mint a Denon? A Crown oldalán nem így van reklámozva..."az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
Khaosz55
addikt
Ma voltam megbeszélni a részleteket, úgy néz ki nem lehet belül aktív hangfal mert 230V-ot kell betáplálni párás közebe. A szaunakályha is elektromos, de az direkt erre a célra van kifejlesztve. Természetesen életvédelmi relé van a rendszeren. Ha jól értelmeztem BT erősítő + hajós hangsugárzót szoktak beépíteni. Megnézem mit aztán eldöntöm én az aktív hangfalnak örültem volna legjobban. Max BT erősítő meg valami jobb beépíthető hangsugárzó lesz.
-
kelna91
senior tag
Sziasztok!
Úgy látom, nem volt még szó a WISA-ról. Nem rég olvastam erről a technológiáról, és elég ígéretesnek tűnik. Látom, hogy Amerikában már több kész csomagot/terméket lehet venni, de nálunk csak a Klipsch hiperdrága szériája kapható. Esetleg tudjátok, hogy mi ennek az oka?
A koncepció nekem nagyon tetszik, és szerintem a következő házimozimat már ezzel fogom építeni, csak az a bajom, hogy csupán 8 csatornás, így a max egy 5.1.2-es rendszer lehet, és azért jó lenne, ha lenne legalább opció efölé menni. Szerintetek lehetséges, hogy a jövőben ez a korlát bővülni fog, vagy ez már így marad? -
-KP-
addikt
válasz Khaosz55 #165622 üzenetére
szerintem elég sok gyártónak van outdoor szériája. bár gondolom nem olcsók. A lepai erősítőről annyit, hogy én úgy tudom nem igazán tudja a ráírt értékeket. Valamint erősen függ a külső táptól, és ha abból jót akarsz az is plusz pénz még, mert ami alapba van hozzá, az nem valami veretes. Esetleg nézz egy használt JBL LSR305-öt.
-
Khaosz55
addikt
Megkérdem a multimédiás /PC hangsugárzó topicban is szerintem erre a célra tökéletes egy jobb 2.0 aktív hangfal. Bocs az offért.
-
Khaosz55
addikt
Kicsit offos téma kéne kis segítség. Korábban már írtam, hogy a szaunába kell 2 elfogadható hangsugárzó. Nyilván nincsenek itt brutális igényeim, csak valami szóljon és ne legyen elviselhetetlen. Korábban néztem hajós hangsugárzókat merthogy párás a környezet. Ma beszéltem a céggel aki gyártja szauna vezérlőjét amiben van BT és a kimenet egy 3.5-ös jack vonal szintű kimenettel. Tehát kell hozzá erősítő.
Valami kisebb erősítő kellene ami kb 20-30W-ot tud csatornánként. BT nem kell mert a vezérlőben bent van. Nekem van otthon egy régebbi [Scythe Kama Bay Amp mini Pro] amit a teraszon használtam nekem megfelelő volt bőven oda is nemhogy egy kis szaunába.
Vagy ez kerülne be vagy vennék valamit.
Néztem ilyet is ezzel 2.1 lenne [link]
A hőmérséklet sem lesz kicsit bent szóval lehet kívülre raknám egy dobozba. A hangerőt meg a szauna vezérlőn lehetne állítani.A másik meg a hangsugárzó a alsó pad alá kerülne a hőmérséklet miatt. Minden képen vízálló hangsugárzót kéne ide rakatnom (én nem vagyok kibékülve a koaxiális hangsugárzókkal) vagy esetleg valami kicsi polcsugárzó is szóba jöhetne?
Illetve még aktív hangsugárzó is eszembe jutott szerintem ez lenen a legegyszerűbb megoldás így erősítő sem kell külön.[ Szerkesztve ]
-
Hohocali
aktív tag
Én python1-nek válaszoltam. Olvasd el a kiinduló hozzászólást.
python1 : "Tiszta tényeket, és valós értékeket adtam meg.."
Én is azt linkeltem. Nekem volt a fentebb említett Denon AVR-em, és jóval erősebb volt, mint az előtte meglevő Marantz 7010. Papíron meg alig volt különbség köztük (710W vs 780W). Szerintem ezt eszköze válogatja, hogy mennyi az annyi. Lehet, nagyobb transzformátor van abban a Denon-ban. Nem gondolom, hogy a fentebb említett mérés kamu lenne."az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
python1
veterán
válasz Hohocali #165616 üzenetére
Tiszta tényeket, és valós értékeket adtam meg, ez igaz az ősszes AB kapcsolásra.
Nekem is AB osztályú végfokaim vannak, de a legkisebb ami csatornánként 125w abban 1,2 kW-os a trafó, a többiben valamivel erősebbek, de azok 150W-osak csatornánként, ja és 30kiló alatt nálam nincs erősítő.
Cseneles kolléga tudna erről beszámolni, hogy milyen egy igazi 7x125w-os végfok.Más.
Cseneles kollégánál most lőttünk össze 2db szubot egy minidsp-vel a sima verzióval, csont nélkül sikerült egy nagyon élvezhető hangot produkálni, tehát jól vizsgázott a minidsp ismét.[ Szerkesztve ]
-
Hohocali
aktív tag
válasz BBéci #165613 üzenetére
A 780W szerintem se a maximum.
Viszont a 113W az "continuously", ez nálam nem pillanatnyit jelent.-KP- : valóban nagy marhaságokat szoktak ráírni. Viszont az a fajta általánosítás, hogy az AB osztályúak ilyenek, ebben a formában félrevezető. Mert ezt úgy is lehet értelmezni, hogy műszakilag vackok az AB osztályok.
-
BBéci
legenda
Azokhoz megadják a körülményeket is: egy csatornán, 1 kHz-es jellel, magas torzítással, 6 ohmon. Csak az egyszeri ember megáll a 7x180-nál. Sőt, az egydobozosok 1000 wattját is elhiszik.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz lolchief70 #165611 üzenetére
Semennyivel nem kell jobban a szervizháttér, mint ahhoz, amit ma újonnan veszel. A garanciális javításokat végző műhelybe viheted a 10-15 éveset is. [link]
#165612Hohocali
Úgy jön ki a matek, hogy a ráírt 780 W nem a maximumot jelenti.
Valamint az a csatornánkénti 113 W nem hosszú ideig tartó, folyamatosan leadott teljesítmény. Pillanatnyi csúcsnak tekintendő.[ Szerkesztve ]
-
Hohocali
aktív tag
válasz python1 #165586 üzenetére
Nézzünk egy példát:
Denon X7200WA, 780W (AB osztály)7 channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 113.7 watts
1% distortion at 124.0 wattsSehogy nem jön ki a matekod...
-
lolchief70
aktív tag
válasz BBéci #165609 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Nem a 3-4 éves megkímélt készülék ellen vagyok.
Hanem az akár 10 év körüli akkor 5-600 felső kategória , ami mostanra 150-be kerül sokszor ajánlott a betévedők számára. Elhiszem, hogy jobban szól mint a mostani újonnan 250 körüli (?) alsó-középkategória.
De ezekhez már kell a jó szerviz háttér.
Ezek után tudtok ajánlani ilyen korrekt szervizt aki pld Denont javít és garanciát is vállal rá?[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz lolchief70 #165608 üzenetére
A különbség jóval nagyobb, én pl. az eredeti ár negyedéért vettem a legutóbbi használt AVR-em, ami amúgy nem is olyan rettentő régi. Régebbiek még jobb áron elérhetőek.
Ill. azért nem döglenek azért ezek tömegesen, a hibás szériájú példányokat (Pl. Onkyo-k HDMI panel problémája) kivéve.
Éppen ezért alacsony kockázatnak minősül a használt AVR vásárlás. Nem beszélve arról, hogy ha újat veszel, a gari arra is csak 2-3 évig érvényes.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz lolchief70 #165608 üzenetére
Az ilyen hozzászólások után szoktam megkérdezni: ugye autót csakis újonnan veszel?
Mi a bánatért óriási lutri egy 3-4 éves erősítő megvásárlása? Döntő többségük 15-20 évig hibamentesen működik.
Ha van AVR-re 7-800000 forintod, akkor vegyél újat, de ha csak 200000 van, akkor hangminőséget illetően kell durva kompromisszumot kötnöd, ha nem használtat választasz.Igen, van korrekt szerviz, ami javítás és összeszerelés után ragasztócsíkot tesz a készülékre, aminek eltépése semmissé teszi a garanciájukat. Nem olcsók, mert eredeti, gyári alkatrészeket, annak hiányában kiváló minőségűeket építenek be, éppen ezért megbízhatóak.
-
lolchief70
aktív tag
válasz Dorian #165606 üzenetére
Értem.
Sajnos ezért óriási lutri lehet használtan venni 150-200-ért korábban 300-400-ba kerülő terméket.
Tisztelet a nálam nagyobb szakértőknek a témában, de akkor miért kardoskodnak új erősítő helyett régi, akár 10-éves használt mellett? Ők még nem fürödtek be? Vagy mégis van korrekt szaki, aki garanciát vállal a javításra?
Ha van ilyen mester akkor osszátok meg velünk ki az. Köszi! -
python1
veterán
válasz lolchief70 #165605 üzenetére
Fogyasztói társadalom vagyunk.
-
Dorian
félisten
válasz lolchief70 #165605 üzenetére
Egy rendes szervizben ha csak ránéznek többe kerül, mint amennyit használtan ér egy ilyen. De ha valami komolyabb baja van, akkor csak az alkatrész is.
Nemrendes-garázsszerviz meg tett már tönkre AVR-em.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
-
BBéci
legenda
válasz MasterMark #165601 üzenetére
3802 és 3808 között csekély hangminőségbeli fejlődést tapasztaltam, ami a sztereó zenei képességeket illeti. Összehasonlításnak csak azzal van értelme, ott jönnek ki a jó és rossz tulajdonságok. Robbanások, lövések, űrhajó startja és hasonlók hitelességéről szinte lehetetlen meggyőződni.
A szóban forgó AVR-ek nem ilyesmire készültek, de ha a hegedű hegedűnek, a brácsa brácsának hallatszik, az egyértelmű pozitívum. Ugyanez elmondható a különböző zongorákról, méretüket és esetleg gyártmányukat is fel lehet ismerni, ha csúcsminőségű a rendszer mindegyik alkotóeleme, a kábelek is. Ehhez nyilván ismerni kell a hangszerek eredeti hangját, azok jellegzetességeit, sajátosságait.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?