Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Gtaati #163783 üzenetére
Aha hídba. speakon aljzat + dugó (4 pólusú kell dugóból, mert hidalás esetén a 2 pólusú érintkezői máshová esnének.) Kábelt sem agyaltam túl, vettem hozzá ilyen Klotz-ot.
Láb? Nekem gumiőrlemény mosógépalátétből van kivágva 8db ~5x5cm-es négyzet, az van alárakva duplán. Először tüskéztem, de idővel mindig elkezdett zörögni az alátéten, hiába volt jól beállítva, meghúzva. Ha költeni akarsz valami márkásra akkor SVS Soundpath. Én is gondolkoztam rajta, de maradni fog a mosógépalátét.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Gtaati #163779 üzenetére
Itt elég sok infó van a hangszóróról: Ultimax
Ládába szerelhető erősítőket találsz ugyanazon a weboldalon amit az előző hozzászólásban linkeltem (pl. [link] de ez eléggé megdobja az árat). Nekem sem volt felkészülve a hifi asztalom +1-2 erősítőre, de megoldottam ahogy tudtam. Szerintem praktikusabb ha külön van. Mi van ha a drága board amp megadja magát 2-3 év múlva? Vehetsz még egyet kétszeres áron, aztán jó esetben találsz ugyanolyat vagy lehet vakarózni hogy nem passzol, a szub hátlapja meg ki van marva. Persze ez gyári szuboknál is benne van a pakliban.
RSW12 után mindenre nagyon jól megállná a helyét, kétszeres árú szubokkal versenyzik.
Nem akarlak rábeszélni, csak egy plusz alternatíva ami itthon eddig nemigazán volt elterjedve. Nekem sajnos nem fizetnek a reklámért.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Gtaati #163743 üzenetére
Ha nincs jó használt akkor DIY.
Pl. Ultimax + Crown Ez megeszi reggelire a Monitor Audio szubot.
Összeszerelős videó is van bőven. pl. [link] [link]
Dobozt lehet csináltatni asztalossal is. Ha anyagilag belefér vagy átlagtól nagyobb a nappali akkor mehet a 18"-os is, annyira nem borzasztó nagy.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Gtaati #145283 üzenetére
Ismétlem, az oldallapok zártsága nem jelenti azt, hogy nem kell mellette szabad helyet hagyni. Ez benne van a kezelési leírásban, nézd csak meg! Ha oldalt 5-5 centi hely van és nyitott a szekrény hátulja, nem kell ventilátor.
(#145284) viera
Semmilyen hangdoboz nem váltja ki a mélyládát, ezt felejtsd el! Ezt olvasd el: [link]!
Nem azt kell nézni, hogy milyen szettbe illeszted be a mélynyomót, a szoba mérete sokkal lényegesebb szempont. Inkább Dynavoice Thunder T-12, mint amit linkeltél.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
WaterWave
veterán
-
WaterWave
veterán
válasz Gtaati #145270 üzenetére
Csak hogy tapasztalatot írjak...
607-es Onkyom nagyon melegedett, aztán 818 as onkyo langyos volt elöl, hátul nyilván már melegebb de sokkal hűvösebb volt mint a 607...
Természetesen ilyen üvegszekrényben meg zárt helyekre, főleg olyan polcrendszerbe ahol az erősítő tetejétől 1-2 centire van a polc (tehát passzentos) öngyilkosság berakni.
Most a Malac 7012-es nagyon melegszik. Nem mondom drasztikusan de jobban melegszik mint az első kettő... Nyilván én is érzem a melegedős új szagot, de nem szabad zárt helyre rakni.
Célszerű rátenni egy asztalsorra, és felül is és oldalt is szabad áramlást hagyni a levegőnek, tehát ne legyen ott semmi... Nyilván spotify zenehallgatásnál nem úgy melegszik viszont egy 2 órás mozi után szépen nyomja ki magából a hőt.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
arcitec
addikt
válasz Gtaati #145270 üzenetére
1.Az elhelyezés nem szerencsés, jobb lenne, ha a hátsó rész is nyitott lenne (sőt még oldalt is akár).
2.Célszerű a hangszórók impedanciájához beállítani az erősítőt, (minél közelebb legyen egymáshoz a 2 érték, a szabály: hangszóró imp. >= AVR imp. Másképp NEM lehet).Ha ez nem így van, attól jelentősen melegedhet...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
blakey
titán
válasz Gtaati #141746 üzenetére
Még annyit hozzátennék, hogy a HTR egyéb üzletekbe szánt modellek és egy hangyányit eltérnek az RXV változatoktól, pl. az RXV475 párja HTR4066. Olyan nagy különbségek nincsenek köztük.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Gtaati #141744 üzenetére
A HTR szettben kapható, AVR+hangfalak, legalábbis régen így volt, tehát a szettben kapható erősítőnek volt RXV társa ami külön volt kapható, többnyire az alsó kategóriára volt jellemző így a 350-esnek is volt HTR verziója.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
-
Oldfighter
senior tag
válasz Gtaati #89674 üzenetére
Jó nagy butaság lenne egy különálló komponensekből álló rendszert lecserélni a silány bögreszettekre. Tessék úgy kialakítani az adott helyiség berendezési tárgyait, hogy elférjen oda minimum a mostani rendszered. De innentől én csak felfelé építkeznék, főleg mert az új lakókörnyezet megkívánja a minőségibb készülékeket.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Gtaati #89674 üzenetére
Én még nem láttam olyan kicsi lakást, ahol ne férne el egy "normál" méretű HM erősítő és 5 db hangfal, legyen az állványos akár.
A gond leginkább a jelenlegi hangfalaiddal van szerintem. Azt cserél le valami használhatóra és eszed ágában ne legyen bármilyen LG szettet megvenni.
Szerintem."csak a zene van"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest