Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
exception
aktív tag
válasz
Tamoo #163397 üzenetére
Most már fizetett termékismertetőnek hívjuk? Ne vicceljünk már, ennyire ne legyünk már balkán
Bármilyen tesztre gondolok, ahol nincs benne semmilyen objektivitás, pusztán egy vélemény. A mérési eredmény az én személyes megítélésemtől függetlenül képes objektív eredményeket mutatni. Értelme valahol annak van, amikor a kettő találkozik (mérés és vélemény), mert akkor az olvasónak megadom az esélyt arra, hogy tudjon szűrni, esetleg ellentmondásokat keresni. -
BBéci
legenda
válasz
ctrlaltdel13 #163393 üzenetére
A házimozizásnak és zenehallgatásnak melyik része nem szubjektív? Élvezni akarjuk a képet és a hangot, ezért látásunk és hallásunk alapján választunk alkotóelemeket.
Nem ismerek olyan embert, aki mérési grafikonok alapján válogatta össze a rendszerét. Sőt, nem is szeretnék olyat megismerni, kerülöm a hülyeséget. -
ctrlaltdel13
őstag
-
Tamoo
nagyúr
A miért lett törölve a törölt hozzászólás hozzászólásait már én töröltem.
Légyszíves ne vigyétek tovább a témát! -
Quetz
őstag
válasz
mettek #163377 üzenetére
Ezért jók ezek a tesztek! Segítenek eldönteni, hogy leendő felhasználó kritériuminak megfelelnek-e az eszközök. Én pl. gyakran nézem a filmeket 0dB-n, nekem ott problémás lenne. Illetve nem is a 0dB hangerő, hanem az ebből következő kimeneti feszültség: 1Vrms. Tehát ha Hypex végfokkal szeretném párosítani, akkor erre ez az AVR alkalmatlan. De mint a teszt is mutatja, bizonyos körülmények közt remek alternatíva.
Sokan felvetették már, hogy külön értékelési kategóriák lellenének, de ebből meg Amír nem akar engedni, mert az az álláspontja, hogy ha egy 10 dolláros Apple usb dac tud jó eredményt elérni a teszten, akkor egy több ezer dolláros AVR-nek is teljesíteni kell tudni.
-
mettek
addikt
válasz
Quetz #163373 üzenetére
Én egy nad t758 v3 boldog tulajdonosa vagyok ami a sor végén kullog irreális rossz eredménnyel. Ennek ellenére a legjobb mozit csinálja a Primare spa23 után. Pedig volt pár avr-em de végfok proci kombó is.
hozzá kell tenni még hogy csak nulla hangerő értéken mérték ezt a rossz eredményt ahova normális körülmények között amúgy sem tekeri fel az ember de még emögött is lehet mérési hiba.
Én semmi negatívumot nem tudok elmondani a hangjáról. -
-
Quetz
őstag
válasz
Tamoo #163374 üzenetére
Szerintem ezt még érdemes hozzá tenni: https://www.avsforum.com/forum/155-diy-speakers-subs/1648673-martysub-faq.html
-
Quetz
őstag
válasz
BBéci #163365 üzenetére
Hiányérzetem van. Vagy kezdek szenilissé válni, vagy eltűnt a vicces kommentem.
De komolyra fordítva a szót, Amir ilyenekkel tesztel:
- Audio Precision Analyzer (APx555): https://youtu.be/SU9pFOYfKqk
- Klippel NFS: Near Field Scanner https://youtu.be/A7sSkDPh-U0Ezek az eszközök iparági szabványok alapján futtatnak méréseket, amik mindenütt ugyanazt jelentik. Természetesen hibázhat, futhat bele olyan működési rendellenességbe, ami rossz eredményre vezet, de ha valaki a tudomására hozza, akkor ha tudja, kijavítja. Ezt történt pl. a Denon x4700 esetében, ahol a fejlesztő mérnökökkel együttműködve találták ki, miért volt pocsék az első mérés sorozat.
Ebből:
Lett ez:
Az eredményeket nézve ez az, amit egy teszt oldaltól is el lehetne várni: Lefedi a teljes spektrumot, a pocséktól a kiválóig szerepel minden. Ráadásul mivel fórum, ezért tered ad véleményezésnek, a szubjektív élmények kifejtésének.
Az AV online-nak még nagyon hosszú utat kell bejárnia, hogy erre a szintre eljusson.
-
Quetz
őstag
Tesztelték az AudioQuest PowerQuest 3 Power Conditioner & Surge Protector
Ennyivel is kevesebbet kell fizetnünk, ha jó rendszert akarunk.
-
Z_A_P
addikt
fejem hátuljára néznek a hátterek. Teljesen szabályos összeállítás.
Igen, erre írtam hogy ahogy en tudom, 90 (fejed mellett) - 110 (kicsit fejed mögött) fokot kellene bezarnia a centerrel a hatásoknak, nem pedig mögötted (az kb 150 fok) kellene lenniük.
Persze értem, a szobához kell igazodni, csak kíváncsi voltam hogy oldod meg. Én is a sajátomon agyalok most, hogyan kéne elrendezni, hogy nappali is maradjon... -
Tamoo
nagyúr
válasz
powerup2 #163349 üzenetére
Kompromisszumos a szoba. Nyitott légterű folyosó fut a kanapé mögött, meg hát összevissza kiemelések vannak a szobában, nem a hallgatói pozícióban összpontosul a legtöbb mély. Plusz álmennyezet gyapottal, előtétfal gyapottal. Én ennek tudom be, hogy eléggé hajtani kell itt.
-
-
Lite
őstag
válasz
Z_A_P #163346 üzenetére
Ezt most nem egészen értettem. A lényeg, hogy 5.2 a rendszer, a frontok, a center, a szubok mind egysorban vannak a kanapéval szemben, a tv-s falon. Azzal szemben van a terasz felé az üvegajtó, ott vannak a falra fúrva a tartók, olyan 2m magasan és ha a kanapén ülve nézem a tv-t, a fejem hátuljára néznek a hátterek. Teljesen szabályos összeállítás.
-
powerup2
addikt
Harapós ha kell és zenére kiváló de van teszt róla olvasd el
https://www.av-online.hu/hangfal/elac-sub-2070-aktiv-melylada-teszt_1528
-
Lite
őstag
válasz
powerup2 #163334 üzenetére
Azért ha kiad az ember 5-700e Ft-ot egy jó szubért, nem biztos, hogy hinnék magamban annyira, hogy nekiálljak fóliázni. Ennyire nem vagyok ügyes.
De a lényegtől elkanyarodtunk: 40 nm-en 1 nagy (mondjuk 30as), 2 közepes erejű 30as, vagy 2 nagyon jó 25-ös lenne előrelépés a 2x25 egyszerűbb szubjaimtól...?
-
Quetz
őstag
Tessék, egy lista:
Not Quiet:
Behringer Inuke
Cloud VTX series.
Ecler pam 1400 power amplifier
Powersoft Duecanali 5204
Crown XTI series.
QSC RMX
Peavey IPR1600
Not a total racket:
Powersoft Duecanali 1604
Samson S2000 2*650W@8 ohms 2*1000W@4 ohms, 2000W bridge
Quiet fan:
Peavey CS800s
Yamaha Triple E series of amps(P, PC-1N, XP) E.G Yamaha PC9501N ~2*1500W 4 ohm
Yamaha P7000s (fan does not spin normaly, 2*1100W 4ohm - conservative rating)
Lab Gruppen E-series (2*200W 2/4/8/16 ohm)
Carver PM700 240W@8 ohms 325W@4 ohms (fan inside unit)
Samson SX-2800, 2*700W@8 ohms, 2*1000W@ 4 ohms, 2000W bridge
QSC USA 700, 2*240W @ 8 ohms, 450W@ 4 ohms, Bridged 900W
IMG STAGELINE: STA-2000D/STA1000D (fan does not turn on in normal use) (upto 4*500W, 4ohm)
Speaker Power SP2-12000-DP (2*6000W, 2ohms)
Crown XLS DriveCore 2 Series (up to 2*775, 4Ω (XLS2502 )) (fan does not turn on in normal use, multiple reports)
Dynacord SL Series (up to 2*1200W @ 4Ω (SL 2400))
Crown CTS4200 (4*260W 4ohm), (fans don't spin on my unit at idle - others report differently there may be firmware differences)
the t.amp TSA 4-300 4*550W (4ohm)
lab Gruppen C series (passive under low load)
Crown CDi1000 (2*968W 4ohm, fan does not spin under light load however once fan spins its quite noisy)
Fanless:
Apart audio champ 2, 2*(180W 4 ohm, 120W 8 ohm)
Apart audio PA2120, 2*(120W 2/4/8 ohm, Small amount of mains transformer mechanical hum audible in silent room)
Stewart world 600 (2*190W 4 ohm)
Stewart world 1.2 (2*350W 4ohm)
Behringer A500 (~2*200W 4ohm)
Behringer A800 (2*250W 4ohm)
Crown K1/K2 (upto 2*1250W 2 ohm)
QSC 3500 (2*560W 4ohm, 2*700W 2ohm, possible transformer hum)
Samson Servo 550 (2*275W 4 ohms, 1*550 watts into 8 ohms (bridged mono mode) , runs hot when pushed)
3e Audio EAUMT-0140-2-A (TPA3251 based) (2*128W 4ohm) -
Quetz
őstag
válasz
#98221312 #163330 üzenetére
Tessék, innen tudsz válogatni:
https://www.avsforum.com/forum/155-diy-speakers-subs/
https://www.avforums.com/forums/diy-speaker-subwoofer-building.245/Ezt is érdemes még megnézni, bár ez nem DIY:
https://www.avsforum.com/forum/89-speakers/1387083-list-reference-level-high-sensitivity-spl-speakers.html -
törölt tag
válasz
Quetz #163325 üzenetére
" A nagy nevek esetében a márkát, a támogatást és a kinézetet fizeted meg. Az előnyük, hogy kapsz egy terméket, ami működik."
" Én nagyon sok véleményt olvastam már, hogy soha többet bolti hangfalat/mélynyomót."
Ez pontosan mit takar?? Milyen hangfalat, és honnan érdemes venni ami már nem csak működik, hanem megfelelő a hangja is?? -
Lite
őstag
válasz
Ear001 #163326 üzenetére
Lehet, hogy hülyeség a kérdés, de van direkt szobai felhasználásra tevezett, normális minőségű szub-erősítő? Plate-ben főként Dayton-t láttam, elég vegyes véleményekkel, meg egy Klipsch-et. Nem nyűgöztek le.
# Quetz & Tamoo: a DIY azért jön szóba, mert ott az adott sugárzóhoz optimalizált térfogatú ládát tudnék készíttetni, a megfelelő színben (jelenleg minden fehér, és az elhangzott, komolyabb nevek egy részének nincs fehér verziója) és méretben.
-
Quetz
őstag
A nagy nevek esetében a márkát, a támogatást és a kinézetet fizeted meg. Az előnyük, hogy kapsz egy terméket, ami működik. A hangminőséget nem soroltam fel, mert mindkét oldalon lehet találni jót is, rosszat is.
A DIY vonalon meg olyan lesz amilyenre sikerül, küzdened kell, hogy összelődd a DSP-t, méretezd a ládát és ott lesz végig a félsz, hogy mi van ha nem sikerül jóra.Én nagyon sok véleményt olvastam már, hogy soha többet bolti hangfalat/mélynyomót. Nálam is full DIY 7.1 megy, csak nem Dayton, hanem BMS mélynyomókkal, meg crown végfokkal. Nem panaszkodom.
-
Dorian
félisten
válasz
ada19 #163319 üzenetére
De mitől lenne itt akkor kevesebb, ha a plusz tèr mögötted van, ès a tèr kèt oldalròl zárt?
(A visszaverődèsek ugyan plusz hangnyomást adnak, kisebb szobában arányosan többet, magasabb frekvenciákon is, de èppen a visszaverődèsek csillapìtása èrdekèben küzd mindenki tűzzel, vassal, elnyelővel, rezonátorral) -
Lite
őstag
válasz
Tamoo #163321 üzenetére
Az van otthon. Focal Sub P 30 DB.
Csak kérdeztem...
Azzal nem vagyok tisztában (lehet, hogy csak többet kellene visszaolvasnom), hogy a "nagy" nevek (SBS, Velodyne, Sunfire, PSB, REL, JL Audio, ELAC, Focal, stb. ) hogyan viszonyulnak egymáshoz, illetve milyen az ár/érték arányuk. Az SB 4000-et így nem tudom hova tenni... Csak kocsiban hallgattam többféle nyomót, mondjuk gyorsan egyértelmű lett, hogy én csak zárt ládában gondolkodok... -
ada19
senior tag
válasz
Dorian #163300 üzenetére
Hasonló cipőben járok én is. Ha 22 nm-en megfelelő volt a sugárzók teljesítménye, várhatóan kevesek lesznek átköltözve egy ilyesmi összenyitott térbe? Az LCR, kanapé és surroundok által behatárolt terület csak kicsivel nagyobb mint 22nm, viszont mögötte nappali majd konyha (a tér kb 60%-a helyezkedik el a kanapé mögött).
-
-
Dorian
félisten
A 72 cm az alábbi képletből jön ki:
hullámhossz = hangsebesség levegőben (343m/s) / 120 Hz (eddig terjed az LFE frekvencia) majd a kapott (hullám)hosszt osztod 4-gyel.
Tehát a 72 cm úgy adódik, hogy ha maximum ilyen távolságra teszed a mélyláda membránját (hiszen ott keletkezik a hang) akkor már biztosan nem keletkezik kioltás a mélyláda által megszólaltatni hivatott frekvenciákon. -
Tamoo
nagyúr
Szinte lehetetlen normálisan szimulálni egy ilyen nappalit, ha bent van minden, mérésekkel lehet megtalálni az ideális helyet.
Külföldi fórumok tele vannak ezekkel a Crown-okkal, Behringerekkel, Ultimax szubokkal.
XLS 1502 mérés -
Lite
őstag
válasz
Dorian #163313 üzenetére
Jelenleg kb. 40-45 cm-re van. Milyen számításokat kell elvégeznem, hogy kizárjam a hibás zónát (mint pl. ez a 72 cm-en belül legyen)?
A helység belmagassága 255 cm.#163312 Tamoo : és tényleg tudja azt a teljesítmény, amit hirdetnek? A képeken azért meglep, hogy csak valami néhányszáz watt van odaírva. D osztály ide, vagy oda, áramot csak nem termel... Milyen a kontrollja / dampingja? A hidalás állítólag rontja...
-
Dorian
félisten
Mérés nélkül nem lehet pontos helyet megadni, csak azt, hogy várhatóan hol lesz jó.
Én vmelyik front és a center közé tenném. Semmiképpen nem a szoba középvonalába (center alá) kell elhelyezni. Amire még érdemes figyelni, hogy a mélynyomó hangsugárzójának a síkja a faltól max 72 cm-re legyen, hogy elkerüld a szubfrekvenciás kioltást. (343/120/4) -
gg72
veterán
Sziasztok! Új mélyládát keresek a meglévő [Canton AS 85.2 SC] helyett. Ez már évek óta megvan, de nemrég új helyre költöztünk, ahol már keveslem. A szoba kb. 20m2, de a tetőtérben van (ferde mennyezet), vagyis a légtér kisebb, mint egy hasonló, de nem tetőtéri szobában. A rendszer többi tagja: Pioneer SC-LX87 receiver, Quadral Platinum M35 frontok és Quadral Platinum M10 Base center, Canton Plus GX.3 és Plus X.3 hátterek. Amiket kinéztem (max. 150ezer Ft):
- Canton SUB 300: [link] , ez csak a Canton online kínálatában szerepel, állítólag hasonló teljesítményű, mint az 1200R típus.
- POLK HTS 10: [link]
- ELAC SUB3010: [link]Mit gondoltok/tanácsoltok? Elég lenne a 10 colos, vagy inkább a 12-es Canton? A különbség nem sok, kb. 10ezer Ft.
-
Lite
őstag
válasz
Dorian #163305 üzenetére
Ebben a helységben kb. hol lenne reális próbálkozni?
Ha egy szubos a felállás, akkor a két front között, középen lett volna az elképzelés (a TV és a center alatt).#Tamoo: és ezt mivel hajtod meg? Gondolkoztam már azon, hogy autós mélysugárzónak építtetek a bútorhoz passzoló, de megfelelő térfogatú ládát. Csak kell egy jó erősítő.
-
Lite
őstag
válasz
BBéci #163302 üzenetére
Oké, köszönöm. Akkor egy JL e112 például elég lehet? Eredetileg az tűnt fel, hogy az SVS párban akciózza a szubokat. pedig azok sem kicsik.
Egyébként pont a gyorsaság miatt váltottam 25-ösre, autóhifis tapasztalataim alapján.
Ezt a minőségi ugrást szeretném most meglépni, mert a kanapét ugyan remegteti a két Dynavoice, de valahogy nem érzem azt a fajta magabiztosságot, erőtartalékot.#Tamoo: most építettem fel a házat, nem akarom lebontani...
-
BBéci
legenda
Mindkettő jó lehet.
A kettőzés legnagyobb előnye, hogy nagyobb területen lehet velük megfelelő hangzást létrehozni, nem csak egy ponton.
Azt szoktuk mondani, hogy inkább egy kiváló minőségű, mint két közepes. Ugyanis a közepes nem annyira gyors, pontos, megfogott és részletező, mint a csúcskategóriás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest