Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
balage25
senior tag
Szeretnék Nad MDC modulokat venni. Már próbáltam külföldi és itthoni forrásból is, de nem nagy sikerrel. Heimkinowelt oldalon be is fizettem 2 hónapja egy VM310-re, mert azt írta, hogy van raktáron, azóta beszerzés alatt van a dolog. Merre nézelődjek még? Érdekel még DD AP 1, Bluos 2i, AM17.
-
balage25
senior tag
Innen a fórumról vettem minden linket és ajánlást.
~214000+134900+csatlakozók+kábel+ragasztó+benzin/vagy bérlet+munka+szivesség mástól. Furnérról, vagy lakkról már nem is merek beszélni, mert leveszitek a fejemet.
Biztosan lehet olcsóbban is, de azt már nem biztos kiraknám a nappaliban vagy bárhol. Nem vagyok minimalista, szeretném, ha szép is lenne a végeredmény.Nem vitát szeretnék az áráról nyitni, hanem véleményeket a két fentebb említett típushoz képest.
A kérdésem továbbra is az, hogy mennyivel tud többet, mint más hasonló árban lévő konkurensek. -
balage25
senior tag
válasz python1 #164633 üzenetére
Szerszámra nem sokat számoltam. Szerszám nélkül 370e Ft. körül álnna meg az említett erősítővel és kiegészítőkkel. A belefektetett munkáról nem beszéltem és nem is forintosítottam, pedig ez sem elhanyagolható szerintem.
Természetesen, ha sokkal jobb a 15-ös, mint egy használt Elac 2090 hasonló árban, akkor megéri. Ezért is kérdeztem a véleményeteket.Ha nem értettem félre, akkor köszönöm a lehetőséget, lehet később még lesz ilyen diy tervem.
[ Szerkesztve ]
-
balage25
senior tag
válasz ada19 #164629 üzenetére
Nem találtam az ingyenes szállítást, mert telefonról néztem, de nem lényeges, mert €9.95-ról van szó.
Erősítőnek az itt ajánlott Crown XLS-t vettem alapul.
Nem tudom, van-e otthon szorítód és olyan ragasztód, amivel ezt a terhelést bírni fogja hosszú évekig a kabinet, továbbá minden szerszámod. Nekem nincsen.
Ezeket is belekalkuláltam a végső árba.[ Szerkesztve ]
-
balage25
senior tag
válasz Tamoo #164589 üzenetére
Most számolgattam egy kicsit. Nekem közel 400e a 15-ös és majdnem 500e a 18-as Ultimax erősítővel és minden kiegészítővel. Nem tűnik olcsónak. Ebben az összegben benne van a szerszám, ragasztó, csatlakozó, kábel, festék stb., és nincs benne a munkadíjam. Gondolom másnak sincs otthon minden.
Mennyivel jobb az Ultimax egy használt Elac 2070-hez (300e Ft) vagy 2090-hez (400e Ft) képest?
-
balage25
senior tag
válasz VoidXs #163723 üzenetére
Szerintem valahol a kalibráció folyamatában hibáztam. A beállítások nálam is Tamoo által csatolt kép szerintiek.
Megpróbáltam több pozícióban mérni, ezeket hozzáadtam az átlaghoz és a végén rányomtam a Calculate avarage gombra. Erre a mérésre jöttek ezek a szörnyű eredmények.
Ha nem mérek több pozícióban, akkor teljesen reális értékeim vannak és a Rew is szép eredményt ad.
Sajnos ilyenkor is nagyon visszaveszi az erősítés, lehet a sub hangerején kell még állítanom.Rew-ben, hogyan tudom együtt mérni a frontokat a sub kimenettel együtt?
-
balage25
senior tag
válasz BBéci #163442 üzenetére
Regen voltak laposfold hivok is, talan ma mar kevesebb.
A tevedes az, ha meresek nelkul azt gondoljuk, jo eszkozoket lehet kesziteni. Nem gondolom, hogy a mernokok fulre mennek. Igenis azt gondolom, sot biztos vagyok benne, hogy meresek nelkul nem keszulhet ma el, nem kerulhet ki a gyarbol semmilyen eszkoz.
-
balage25
senior tag
válasz bajnokpityu #163431 üzenetére
Kinek mi a celja, ha az eredeti felvetelt szeretned minel pontosabban visszakapni, azt igazan meresekkel lehet elerni es beallitani. Na szerintem ez szol jol. A tobbi izles dolga. Valakinek mas izlese van es nem szereti a studio altal letrehozott hangzast, ezt is el lehet fogadni.
-
balage25
senior tag
Sonus Cremona M center melle jo lehet a ^sima^ Cremona front, vagy csak a Cremona M allo hangsugarzo illik hozza?
-
balage25
senior tag
A Dali Helicon 400, C200 és S600 milyen szintet képvisel, előrelépés lenne egy Elac FS407, C261 es SUB2070 hez képest?
-
balage25
senior tag
válasz Quetz #158381 üzenetére
Barmelyik erositonel, amelyiknek lattam az adatlapjat ott a peldad alapjan, ha 100 W-ot tud 8 Ohm esten, akkor 200-at 4 Ohm-nal, tehat ugyanakkora teljesitmenyhez alacsonyabb feszultseg kell 4 Ohm eseten.
Letezik olyan erosito, amelyik 8 es 4 Ohm-on is 200w-ot tud, vagy azonos a teljesitmenye?Ha nem letezik, akkor a 8 Ohm nehezebben hajthato es nincs boven tartalek 8 Ohm eseten.
-
balage25
senior tag
válasz Quetz #158372 üzenetére
Nem a 4 Ohm-os hajthato konnyebben es a 8 Ohm-oshoz kell tobb kakao?
Pont azt irod Te is, hogy ugyanazon a feszultsegen tobb watt jon ki az erositobol 4 Ohm eseten, tehat magasabb feszultseg vagy nagyobb aramerosseg kell a 8 Ohm-oshoz ugyanakkora teljesitmeny eleresehez. Azaz tobb kakao eleresehez feljebb kell tekernunk a hangerot 8 Ohm eseten. Ebbol az kovetkezik, hogy a 8 Ohm-os nehezebben hajthato.
-
balage25
senior tag
válasz bajnokpityu #158307 üzenetére
Az ellentétes fázis kioltja egymást, így ez sántít valahol. A 6dB növekedés pedig nem kétszeres jelszintet jelent.
-
balage25
senior tag
Köszönöm a tanácsokat. Kiprobalom, melyik hozza majd a legjobb eredményt.
A problémám igazából az, hogy mindkét sub elnevezése ugyan az, igy nem fogom látni az egyiket. Megpróbáltam átnevezni, de nem tudom. Az apply gomb lenyomása után, ugyan az marad a neve.
[ Szerkesztve ]
-
balage25
senior tag
Van 2db Elac 2070. Probalom atallitani a nevet az egyiknel, hogy lathato legyen mindketto egyszerre a SUB Contol app-ban. Sajnos nem sikerul. Leirast nem talaltam hozza.
Tudja esetleg valaki, hogyan kell 2db 2070-est vezerelni az app segitsegevel, hogy lathato legyen kulon-kulon?
-
balage25
senior tag
Szerintem jo lehet, csak azert jegyeztem meg, hogy galvanikusan nem lesz elvalasztva a ket berendezes egymastol, amit osszekot a kabel.
Az optikara valo atalakitas mindig jar minosegromlassal, termeszetesen ez nem jelenti azt, hogy muszeren kivul mas ezt eszre is veszi.
[ Szerkesztve ]
-
balage25
senior tag
válasz Quetz #154512 üzenetére
Koszonom a megszokott peciz es kimerito valaszt.
Nekem 1 Elac 2070-es zenel itthon 50nm-en, eddig nem ereztem hianyat a hangnyomasnak vagy barmi masnak Sub tekinteteben.
Ugy latom azert erdemes meg nezelodin, de ugyis csak a kivancsisag hajtana, mert elegedett vagyok a mostani felallassal. -
balage25
senior tag
-
balage25
senior tag
válasz Dorian #152616 üzenetére
Kar gyanakadnod, nem gondolom, hogy Te tudod megmondani, nekem tulzo igenyem van e. A kovetkezo az lesz, hogy a kabelek es az akusztika sincs rendben. Kerlek, ne engem biralj. Irj sajat velemenyt, de ne rolam, hanem a termekrol.
En az RX8 tapasztalataimat irtam le, lehet a silver tobbet tud, de ketlem. Tovabba pozicionaltam az arat, amit szerintem jelenleg erdemes erte kifizetni, mert vannak ennel jobbak hasonlo penzert, vagy egy kicsit tobbert.
Egy Pio sc-lx 79 es tarsasagaban, kis 20nm alatti szobaban, ahogy irtam is, elegedetten doltem hatra, de ennel nagyobb helyen elfogyott a szufla. Az RX8-nal meg a Canton Reference 9DC is tobb melyet adott, pedig az egy monitor sugarzo. Mondjuk nem is egy ligaba tartoznak.
Csak hangsugarzokat csereltem azota Elac FS407-re es ugy erzem, hogy megerkeztem. Minden a helyere kerult. Nem hiszem, hogy keves lenne a tobbi eleme a lancomnak.
[ Szerkesztve ]
-
balage25
senior tag
válasz szrobert #152602 üzenetére
Szia,
Nekem MA RX8-as volt ez a silver 8 elodje. 180-ert sikerult eladnom vegul, realisan valahol ott is van az ara. Nem gyozott meg, magasba huzott es keves volt a mely tartomany. Olyan vekonyka hangja volt. Azert vettem, mert elotte egy kis nappaliban hallgatva elegedetten doltem hatra, igaz csak kozepes hangeroig tekertem fel.
Erdemes otthon is meghallgatni, ha van ra lehetoseg, mert lehet csalodas lesz belole.
pontyos
Aria 906 ara a linkelt oldalon 490 euro/par, a szallitast nem kerdeztem. Szerintem 1500 euro kornyeken el is kuldik a 6 db-ot, az pedig boven 600e forint alatt van.[ Szerkesztve ]
-
balage25
senior tag
Szerintem is ez a helyes sorrend. Elac 2070 van nekem is.
Az Elac csak eq-t állít a többi hansugárzóhoz való viszonyát nem nézi, ezt az AVR tudja csak beállítani. Ezért én először a sub majd az AVR mérést futtattam le. Utána pedig az AVR- ben alapra állítottam a SUB eq-t, a többi beállítást meghagytam.
-
balage25
senior tag
válasz Vikthor #151600 üzenetére
En eloszor futtatnam le a subon es utana az AVR-en. Ha forditva lenne, akkor nem lenne osszhangban a rendszerrel. Tovabba az AVR altal beallitott ertekek tovabbra is megmaradnak csak nem azzal a SUB hangzassal ami elotte volt, igy teljesen el is ronthatja az osszkepet.
-
balage25
senior tag
Lehet felig OFF, de megkerdezem itt.
Azon gondolkodtam el, hogy a HM erositom PIO SC-LX79 PRE OUT kimetere tennek egy sztereo erositot es azzal hajtanam meg a frontokat.
Volt alkalmam meghallgatni a nalam levo Elac 407-et es egy Canton Ref. 9-et sztereo erositevel es itthon is tennek egy probat.
Van esetleg ajanlasotok erosito es RCA kabel tekinteteben? A keret 200-300 ezres kozott lenne a celra. -
balage25
senior tag
válasz Dorian #151442 üzenetére
Ezt nem ertem. Az szerintem csak izles kerdese, hogy ki milyen hangot szeret.
Lehet nem azt hallja amit a hangmernok kevert a filmre, de mit tegyunk, ha azt szereti.
Valaki az elenk szineket kedveli es igy is allitja be a TV-jet, ettol meg nem kell megtanulnia latni.Tegnap voltam egy vevojeloltnel es kozolte velm, hogy szerinte keves a magas. Szerintem minden hang a helyen volt. Visszaraktuk a regi KEF-eket. Egybol ertettem, mit is vart. Olyan banto magasa volt a Kef-nek, raadasul meg egy kaosz is volt. Nem lehetett elkuloniteni a hangszereket.
De ha ezt szereti....[ Szerkesztve ]
-
balage25
senior tag
válasz Hohocali #150477 üzenetére
Szerintem senki nem ajanlotta a legolcsobb kabelt, sot eppen az ellenkezoje igaz.
En Inakustik white line HDMI kableleket vettem, teljes megelegedessel hasznalom.
Jigsaw04 Ez azt jelentette, hogy lehet barmelyik gyartonak rossz kabele is.
Termeszetesen nem a legszerencsesebb ajanlas volt, mert konnyen felreertheto es nem tartalmaz konkret tipust sem. De azt sem, hogy vedd a legolcsobbat.[ Szerkesztve ]
-
balage25
senior tag
válasz Aurig@ #150462 üzenetére
Azt irja, barmit ami mukodik. A Tied nem mukodott, hibas volt. Szerintem nem egy dologrol irtok.
Az olcso kabelek sokszor rosszak, a UPC sem minosegi kabelt csomagol. Gyakran a csatlakozo nem pont akkora meretu, es neha lotyog is ezeknel a noname kategorias HDMI kabeleknel, de nem csak ezekre a kabelekre igaz .
Nem is szabad a legolcsobbat venni kabelbol sem, de en sem hallok es latok mar kulonbseget az 5000 es a 20000Ft-os kabel kozott.
[ Szerkesztve ]
-
balage25
senior tag
válasz Lacielvtárs #146177 üzenetére
Laci, neked most mar megtartja a bemeres eredmenyet az androidos app az Elac 2070-nel?
-
balage25
senior tag
válasz nadtom #141084 üzenetére
A német elac oldalon azt írja, regisztrálni kell a gyártói garihoz a vásárlástól számított 3 hónapon belül.
IV. Voraussetzung für die Geltendmachung von Garantieansprüchen ist, dass sich der Käufer innerhalb von drei Monaten ab Kaufdatum des jeweiligen ELAC-Produktes registrieren lässt.
[ Szerkesztve ]
-
balage25
senior tag
A 2070-eket regisztráltad elac oldalán, kaptál visszaigazoló emailt?
-
balage25
senior tag
válasz Nemir Ombe #140700 üzenetére
Hol tudok meghallgatni cantonokat?
-
balage25
senior tag
Kinéztem három hagsugárzót, nagyjából egy árban vannak. Meghallgatni nem tudom egyiket sem vásárlás előtt, ezért szeretném kérni a segítségeteket. Zenében mindenevő vagyok, de mozit is sokat nézek.
Canton Reference 5
B&W 804s
Monitor Audio gx300Melyiket érdemes megvennem?
-
balage25
senior tag
válasz MasterMark #140637 üzenetére
Van 200 wattos es 150 wattos hangsugárzóm is 6 ohmos mindkettő, az erősítő pedig 210 wattos csatornánként 6 ohmon.. Nem szeretnem, ha a 150 wattos károsodna, mert feljebb tekertem a hangerőt.
210 W/ch (6 ohms, 1 kHz, THD 1.0 %, 1ch Driven)
[ Szerkesztve ]
-
balage25
senior tag
válasz MasterMark #140635 üzenetére
Nem tudod?
-
balage25
senior tag
válasz MasterMark #140631 üzenetére
Ok. Mennyi watt lehet?
-
balage25
senior tag
válasz Lacielvtárs #140621 üzenetére
Nem tudom, mert nem kerestem még ezeket, nem is tudom van e ilyen a pion.
(#140628) Nemir Ombe: Azért zavar egy kicsit, mert -10dB-re fel kell tekernem mozi közben. Ez hány wattot jelenthet, meddig lehet a hangerőt tekerni, mikortól károsítja a hangfalat?
(#140629) MasterMark: köszönöm, így mar érthetőbb.
[ Szerkesztve ]
-
balage25
senior tag
Pioneer sc-lx79 automata mikrofonos beállítás után, minden csatorna szintjét leveszi minimum 4dB-vel. Miért jó ez, miért nem 0dB az alap es ehhez képest 1-2 dB a különbség? Jelenleg a center -4dB a front -5dB a hátsók pedig -5,5dB. Tehát lehetne a center 0dB, -1dB a front es -1,5dB a sr.
-
balage25
senior tag
Oehlbach NF Sub 500 subwoofer kábel fekete 5 m kábelt vennék. Ez a kategória már megfelelő miinőség, vagy ajánlanátok másikat?
Erősítő: Pioneer SC-LX79
SUB: Monitor Audio GSW12 -
balage25
senior tag
válasz Nemir Ombe #138849 üzenetére
Nézem a használt piacot is. 56nm nappaliba milyen sub való, esetleg egy b&w asw4000, igaz ez nem zárt láda?
Tényleg ennyivel jobb a zárt láda? Az asw4000-esnél is hátrány a reflex nyilás? Esetleg 2 sub jobb lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest